ronja
|
rotavirus: verjetno ga ne bova dala cepit. Malidve zdaj nista v vrtcu, tudi nikoli nista fasali kaj tako hudega, vedno sta meli samo malo driske in se je umirilo, verjetno je pripomoglo to, da je bila Lejla dojena tako dolgo in verjetno bo Svit tudi (če bo pač on hotel, ampak noben moj otrok še ni bil proti, ko enkrat zalaufa ). Ne moreva ga dat na čisto vse in se nama zdi bolj pametno,d a ga dava cepit proti bakterijskemu vnetju ušes, tako da bova dala to. Jaz po tihem upam, da se bo to zgodilo pri nas, ker cincava ali bi imeli še enega ali ne. lilly, midva sva cincala za 3. (ne predolgo, kot vidiš ), pa ti povem, da ti ne bo nikoli žal . Oglaša in smeje se Svit že nekaj časa, se je pa včeraj tudi prvič OBRNIL! Iz trebuščka na hrbet, čisto sam, sem bila kar paf! Ker pravijo,d a so fantki bolj počasni, da hitreje rastejo, ampak kasneje grejo čez te mejnike... Voziček mu je všeč, če se premika. Tudi v avtu tolerira vožnjo, če se premika - razen včeraj, ko smo šli voščit babi za dan žena, je skoraj znorel - samo mu je bilo verjetno vroče, ker ko sem mu snela kapico in odpela pajaca-medvedka, je bilo pa ok. jok: nobenega svojega dojenčka nisem puščala jokat in tudi Svita ne puščam. Jok: naša je tudi najbolj zadovoljna v naročju, tako da jo imamo pač veliko v naročju. Pa vseeno vse naredim. Če ne morem z eno roko, si jo dam pa v ruto (imam Mini Monkey-a). Sicer jo pa večkrat dvignem in odložim (in v tistih par minutah, ko je zadovoljna odložena, se da marsikaj narediti z dobro organizacijo). Sicer pa veliko angažiram MM, tako da tudi on skuha, pomje po tleh, obesi perilo, zlika itd. - kdor ima pač čas (če pa on crklja Evo, pa gospodinjim seveda jaz). Če pa kaj ne znese naredit, naju pa počaka user posted image . Da bi jo pustila jokat, ni šans, sva pa jaz in MM proti temu. Se strinjam s tem, kar pravi Kokosh - otrok potem neha jokat zaradi izčrpanosti, ne zato ker bi "videl, da nič ne doseže". Vmes tekom joka pa se mu sproščajo stresni hormoni (ker ne dobi odziva), ki gotovo ne denejo dobro. Ti naši dojenčki so še veeeliiiiko premajhni za preračunljivost. Enako sva ravnala pri Niki, tudi je bila veliko po rokah, pa ni zaradi tega nič bila razvajena - tam od cca 3-4 mesecev dalje ji je bilo počasi na tleh bolj zanimivo kot v naročju...Ravno zato sem si tokrat kupila ustreznejšo nosilko. Podpis, samo da imam doma narejen sling, pa dve punci prej in da nisva poročena, sicer je pa isto. Ni šans, da ga puščam jokat. Edinikrat, ko se je jokal par minut skupaj, je bilo v avtu, pa še to sem ga božala . JOK - Če joče, jaz razumem, da je nekaj narobe. Za otročka. Tudi, če se meni zdi, da je vse ok. (Mislim seveda tisti pravi jok, nejavkanja, ko se malo pogovarjajo sami s seboj in zajavkajo vmes.) Naši user posted image imajo svoj mali svet, ki pa je zanje edini, in stvari, ki se nam zdijo nepomembne, ker imamo pač več izkušenj v tem svetu, so zanje bistvene, življenjskega pomena. In odvisni so od nas...nam zaupajo. In če se jaz ne odzovem, ko jo je strah, je lačna, ji je dolgčasm rabi bližino - kdo se bo? komu naj potem zaupa???? podpis tudi pod to. Saj vem, da vsak po svoje, ampak meni se zdi, da se nama je pri tamalih to splačalo, da nama res zaupata zdaj: zadnjič smo bili v zoo in gremo gledat leva, pa na poti proti njegovi kletki Lejla prijavi, da se pa ona nič ne boji leva. Se strinjam, da ji res ne bo nič naredil, ker je v kletki. Ona pa dalje, da se ga ona nič ne boji, tudi če bi bil zunaj. Ji začnem razlagat, da je pa lev zunaj kar nevaren, da lahko ornk ugrizne... pa nisem uspela kaj dosti povedat, ker me je mala lepo prekinila: "Ne, saj je mami zraven!" To bitje bo še hudo razočarano enkrat, ko bo spoznala, da njena mami ne more niti približno ustavit leva... Glavica počiva v levem komolcu, podlaket podpira trup, z dlanjo podpiram medenico in ga držim za levo stegno. Desna roka je prosta. Tako se pa tudi Svit ful rad nosi. pomaganje pri hoji: baje je najboljše, da jim nič ne pomagamo, nič za rokice držat, da se čisto sami naučijo. Jaz sem svoji res tako pustila in sta obe shodili pri 12 mesecih. janček kako v p. ni bilo nobenega zraven, da bi otroka potolažil??? Svit navadno zaspi tako, da midva oba z njim gledava kako traparijo na račkotu. On se vmes doji, včasih še podre kupček, še malo podoji, se crklja... Meni je čisto ok, samo da ne joka ves nesrečen, pa tudi če ne spim, samo da je ok. Eno vprašanje za Ronjo imam. Ko si govorila, da je treba tudi ponoči dojit. Kaj pa če otrok že spi celo noč? Kaj pa takrat narediš? Si greš črpat mleko? Ja, če hočeš povečat proizvodnjo, je fajn, da ja... miami, jaz ti veliko bolj priporočam sling kot kenguru. Imam oboje, pa kenguruja sploh nisem uporabljala, vseeno je pa kmalu začel razpadat Sling je po večletni dnevni uporabi še vedno super:). Res pa da kenguruja nisem sama delala. Ampak tudi zdrav je sling bolj za tele naše tamicene. Kenguru pediatri priporočajo šele po 9. mesecu, če je že glih nujno. No, v to, da dojenček mora jokat, pa jaz ne verjamem. Oni tako povejo, da je nekaj narobe in ko to odpraviš, nehajo. NI treba da jokajo. To je toliko treba, kot da te prvi seks boli - čist nič ni treba in veliko bolj fajn je, če ni tako. Hej, na posvetovalnici v pon, je bil tam fantek, ki se je malo premalo zredil... Mamica je rekla sestri, da je začel spati 12 ur skupaj ponoči...Star 2 mes. Men so oči skor ven padle Da to moj otrok naredi, bi paniko zagnala . Ne, resno, meni se zdi ogrooooomno, da Svit kdaj spi po 2 uri skup podnevi! In da spi ponoči včasih po par ur skup - Amerika! Pa to niti približno ni vsak dan in niti približno ni to 6 ur ali kaj takega... Ampak moj piščanček je star manj kot 2 meseca, kaj naj bi pričakovala od njega? Meni se že to zdi super! Edino, kar mi je malo smotano, je, da še nima enega ustaljenega ritma in potem ne vem, kdaj naj gremo ven. No, danes nam je fajn ratalo, včasih se pa usejem, pa nam potem celo ne rata it in mam slabo vest zaradi tavelikih dveh... Ampak budim ga pa ne, če ni nujno (sprehod ni). hehe, moji otroci ne bojo nikoli prespali 12 ur v kosu, ker toliko enostavno ne spijo. So what, bi rekel Pahor . Zdravi so in veseli in luškani in fajn se mamo, pač bolj malo spimo. Svit je buden po par ur skup, prej je bilo to najprej dopoldne 3 urce, pa potem je zaspal od 12h-1h pa do 15h in potem je bil buden od 15h do 22h, zdaj se mu spet nekaj menja, da dopoldne nič ne spi in včasih vstane ob 8h, pa ne zaspi do 15h... Če ni tečen in nesrečen, nimam nič proti, saj jih nisem mela zato, da bojo samo spali . Ne rečem, da ni praktično, ampak ni pa nujno. Meni se zdi 2 uri spanja otroka v kosu aleluja!