|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
28.2.2012 21:29:42   
cokolino
ctg jst sem bla prejšnji petek, torej v 37t naročena, zdaj ponovnega mam pa ta petek. Naroči me v bolnico, ki je itak zdraven ambulante, mislim, da sem bla cca 30min noter.

Bris za streptokok pa ti vzame ginekolog, jst sem plačala 15€, vidim da se te cene kar razlikujejo. Izvid sem dobila po enem tednu in sicer je vse ok user posted image

(odgovor članu zwezdica82)
Neposredna povezava do sporočila: 3976
28.2.2012 23:22:36   
sneguljka1
Jaz sem bla pa danes tud na pregledu, mi je na hitro naredil ultrazvok in je rekel da je mali težak že 3200 g, tako da v dobrih treh tednih ki še ostanejo bo lahko kar velikan ratal če bo zdržal do konca. Zdaj sem v 38. tednu, naslednjič me je naroču 10 dni pred rokom, potem ko bom mela rok, 23. moram pa it v porodnišnico.

Najbolj smešno je blo ko sem se zvagala in sem sestri povedala koliko je in zadnji podatek o teži v materinski sem imela od avgusta preden sem šla v Argentino in je pisalo 56 kg, zdaj je blo pa 72, me je prašala če so mi prejšnjič narobe napisali ker ni datuma pogledala user posted image . Ja kar +16 kg sem nabrala, ampak upam da se jih bom kmalu znebila z dojenjem, kot pri prvem otroku.

Povedala sem mu da v Argentini rutinsko jemljejo bris za streptokok b (od leta 2008) in je vključen v zdravstveno zavarovanje. Sem hotela it samoplačniško tam ker bi blo verjetno ceneje kot tu ampak je blo skor 40€ tako da potem tam nisem šla. Je rekel da se jih tako malo okuži in tako malo od tistih ma kakšne resne probleme da ni za skrbet. Potem sem mu pa še povedala da sem jemala Amoksicilin antibiotike in je rekel da penicilin itak pobije ta virus tako da mi sploh ni treba skrbet tud če bi ga slučajno imela. Pri prvem user posted image ga očitno nisem imela.

Se je pa smejal ko mu je moj mož dal roko in sem rekla da na en način pač mora pozdravit, da v Argentini ti vsi zdravniki dajo lubčka na lice za pozdrav in slovo, moškim in ženskam, se mi zdi kar precej bolj domače kot ta naša slovenska hladnost user posted image

Tako, srečno vsem ki vas bo v kratkem začelo zvijat, upam da bo čez kakšen teden tud mene že user posted image

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 3977
29.2.2012 7:49:47   
tinčka3
MMMV: midve imava isto G... zato ti iz prve roke povem, da ima CTG pri sestri, tam zadaj, kjer se običajno tehtaš (pri oknih je "postelja").
Za streptokok sem se tudi jaz dala testirat, 30€ sem dala, izvid je negativen... sem ga pa mogla sama odnest na mikrobiološki inštitut, in ga tudi sama prevzet (G je na dopustu ta teden).
Če se boš odločila, da se daš testirat ti samo povem kam moraš odnest izvid (jaz sem se kar lovila)... pri kliničnem greš čez cesto (tam kjer prodajajo sadnje/zelenjavo), potem pa se držiš bolj levo, za eno tako dolgo zeleno stavbo je ta inštitut.

Lep dan vsem... me prav zanima, če bo katera imela user posted image ki bo imel rojstni dan le vsaka 4 leta user posted image user posted image

lp

(odgovor članu sneguljka1)
Neposredna povezava do sporočila: 3978
   [Brisano sporočilo]
29.2.2012 8:31:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tinčka3)
  Neposredna povezava do sporočila: 3979
29.2.2012 8:46:30   
Aleda
Jutro, sonček že kuka izza hribovuser posted image
Sneguljka- kje maš pa  ti G? Moja je tut rekla, ko sem jo vprašala za bris za streptokok, da ni potrebeuser posted image

No tut mene čaka danes pregled in če ne bo še nič ga bom verjetno imela spet naslednji teden. Men se je pa nabralo do zdaj 13.5kg pa še kakšen bo verjetno, čeprav sem brala da od zdaj naprej ne bi smela več pridobivat. Se mi pa še čudno zdi da se nisem v toplicah zredila, ker se se tolk napokala za večerjo in še take slastne tortice so imeluser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3980
29.2.2012 9:38:33   
Polzi
jutro še z moje strani.
Spala super. Zbudila ob 2, šla na WC, pa pol ob 5, ko je moj ustal in šel v Italijo, pol pa zaspala do skor 8.30 nazaj. Zakon user posted image
Čeprav sem včeri mislila, da se bo že kaj začel dogajat - me je ful špikal, pa še s križem mam take probleme, da je kr brezveze. Komi hodim, pa tak bi šla ven na sončka user posted image  No, zdejle se bom potrudla in šla v trgovino kupit blago za košaro in baldehin, to upam, da mi rata prehodit.

Drgač pa mene dans tud hemeroid daje user posted image  Sem šla na blato in je bla kri zraven, pa še boli ko user posted image . Sej ga mam že zdejle ene 3 mesece malce zunaj, ampak je bil mir in ni bolel, dans pa zabolel ful, no pa še kr boliiiiii

Uživajte v prijetnem sončku, upam,da ne bomo dans rojevale. Jz mam še točno 20 dni do PDP-ja. S tem da mi grozi prezgodnji porod zarad lettza. Bomo vidl kaj bo.

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 3981
29.2.2012 10:08:28   
patella
Hoooj!

No, jaz se pa prov fajn počutim - mi tamala celo dovoli se ornk naspatiuser posted image user posted image user posted image . Včeraj sem jo mela doma in je bla reees fuuul pridna, da človk kar ne more verjet - brez trme, ihte, izsiljevanja. Pa še take ven meče, da se ji morš res od srca nasmejat.user posted image

Porodnišnica LJ: Čak, kera je že napisala, da je mela babico MArušo? No, jaz sem jo tut in sem bla super zadovoljna z njo. Baje je ena najbolj priljubljenih babic v porodnišnici. KAr se pa sester na oddelku tiče, je blo pa vse sorte. Ena mlada je bla full prijazna, ena stara pa šusasta k hudič. Sem ji res parkrat pozvnonila, ker nisem vedla, kaj naj nardim, ker je tamala kar jokala. Pa mi je prnesla dodatek, pa ga tamala ni hotla, pa ji je noska spucala, pa tamala še kar ni hotla zaspat. Pol me je vprašala (zelo osorno), če sem kadila med nosečnostjo in takrat so se mi ulile solze (nikoli nism kadila in me je zarad hormonov in neprespanosti kar zvilo). Uglavnem, pol mi je rekla, naj jo pač vzamem k sebi v postlo in naj spi pri meni. Jaz sem to že prej hotela naredit, sam si nisem upala, ker sm mislila, da je to prepovedano. JAh, čist sm bla neki presranauser posted image .
Uglavnem, naši mali je manjkala mamina toplina.user posted image . In pol sva obe zaspali kot angelčka v tisti ozki postelji. Uglavnem, jih pa včasih razumem, da so sitne, ker so tut porodnice zahtevne in majo včasih res kake bizarne želje kot je napisala Čokolino.

URsonok: Jaz tut držim bunke, da ti uspe naravni porod kljub čudni porodni politiki na Poljskem.user posted image

Žurka po porodu: Moj jo bo valda meluser posted image . Pr tamali je naredil piknik za prijatle in za domače. Blo je čist uizi, brez pretiravanja. Itak je bilo to v nedeljo in folk je mel drug dan službo, tko da ni noben pretiraval. Zdej pa bo baje naredu eno zakusko v gasilnem domu tut za vse. Mah, mene prov nič ne moti - sva tut midva šla "zapit" par otrok od kolegov pa ni nikjer noben pretiraval s kako pijačo. Mal smo pojedli, spili kak pirček in mal klepetali. Sej ni point v hektolitrih alkohola. Mal pa more bit praznovanja.

Jaz tut po mojem ne bom mela vsega pripravljeno predn bo treba rodit.user posted image TOkrat kar nekaj odlašam oz. kar nekam mi čas zbežiuser posted image . BO pa mož mel več dela, ko bova z malim v porodnišnici.

Nič, mejte se babe!

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 3982
29.2.2012 10:27:02   
kaminek
dobr jutruser posted image

je pa tak lep sonček zunej, da bom probala it na daljši sprehod (beri: 100muser posted image user posted image ).potem itak ene 14 dni bom bolj švoh, bom lohk sam čez oken gledala vn.

me pa vsako noč zavije, potem pa nič. upam, da se vse to dogaja, ker se odpiram in pripravljam. s tem se tolažim. al, če mi bojo rekl, da sm spet zlo mal odprta v porodni sobi, pa smo spet tam, ko sm pvič rojevala. grrr. v takem primeru mi EA ne uide. ker se sprostiš in odpirašuser posted image .

če katero zanima je na tujem kanalu TLC ob torkih ob 20.55 za 1 uro gledat rojevanje-vsakih 5 min en dojenček je naslov in je zanimivo za tiste, k lahko takšne stvari gledate. jst to skoz gledam, mi je kul, pa še moj zraven, da bo vidu, kako smo si ženske različne in tudi naši user posted image .

men bi pa dons popoldne prou pasalo, da mi me orenk zavilo in da bi pšla v P. lep načrt, a ne?user posted image user posted image pa bi bil osmoljenček.

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

(odgovor članu patella)
Neposredna povezava do sporočila: 3983
29.2.2012 11:08:24   
Caitlin
Ah ja, dons je bil pa moj spanec malce slabši. Sem imela včeri zobarja in mi je dal zdravilo v zob pa me je popoldne full začel bolet, tako da sem zvečer kar en lekadol vzela. Potem me je pa ponoči vsake toliko zob zabolel, nos sem imela zamašen, posledično sem dihala skozi usta in seveda imela povsem suh grl tako da me je še grl bolel.user posted image Ampak je danes boljše, čeprav če vedno nekaj smrkam. Upam, da se nisem še jaz prehladila. Sta bila prejšnji teden tast in tašča bolna, včeraj grem do naših pa izvem da ima mami angino. No, vseeno boljše da so zdaj bolni pa da se do prihoda dojenčka vsi pozdravijo.

Sem pa včeraj imela prvi CTG. Nič posebnega, začeli smo na 22, na koncu prišli "celo" do 27 tako da se še popolnoma nič ne dogaja. user posted image Sem pa opazila, da mi ponoči full otrdi trebuh, preko dneva pa nimam nobenih otrditev. No, dokler me otrjevanje ne zbuja, je čist ok. Mah, saj ne vem kaj bi raje, da čimprej rodim ali da še malo počakam. Danes tako nimam možnosti da rodim (pa če seksam cel dan, se nalivam z malinovim čajem, hodim po stopnicah ...), jutri pa je tako že marec in smo zmagali. user posted image

Pregledi ... mene je spodaj pregledal le enkrat, tam okoli 24 tedna, ko sem rekla, da mi občasno dol tišči. Zdaj pa me samo vpraša, če mi kaj dol tišči, pa pravim da zelo redko, pa reče ok in to je to. Edino UZ mi pa zdaj na vsakem pregledu naredi, čisto na kratko, da vidi če je še na glavici, pokaže mi srček in to je to.

hrchy ... tale prigoda s tvojimi hormoni me je pa zelo nasmejalauser posted image Si kar predstavljam mojega če bi jaz tkole začela jokat. Pomoje bi me najprej par minut samo gledal pa bil v šoku kaj je z mano, potem bi se pa najbrž oba začela smejatiuser posted image

zapitje otroka ... ne vem če bo moj mel kakšno veliko akcijo glede tega, vsaj tako sam pravi. No, pa tudi če bo, nimam popolnoma nič proti, če seveda naslednji dan pride normalen na obisk. Bo verjetno povabil najine prijatelje na kakšno pijači, pa z domačimi bo tudi zagotovo nazdravil, več dnevnih žurk pa najbrž ne bo mel.

TLC ... ja, men je tud tista oddaja super, samo malo se že ponavljajo. Ena je pa "I didn't know I was pregnant", ob sredah okol 10h zvečer se mi zdi da je. Tam se pa tudi lahko načudiš ženskam. Ok, razumeš, da če imaš običajne krvavitve, nič se ne zrediš, nobenih drugih znakov da si noseča. Ampak najbolj mi je pa grozno, ker jih vse boli, nič ne morejo, pa ne da bi poklicale rešilca ali pa da bi jih kdo peljal v bolnico. Ne, to pa ne! Gre raje še pod tuš, saj bo minilo.user posted image

A, še nekaj. Mogoče malo čudno vprašanje, ampak a mi lahko ena razloži, kaj pomeni nosečniški ementaler? Se mi zdi da nekatere kar dost uporabljate ta izraz, meni pa se sanja ne, kaj bi to pomenilo. No, iz konteksta že nekako razberem, a vseeno bi rada izvedela pomen, da povečam svoj besedni zakladuser posted image

Nič, zdaj pa na sprehod s user posted image . Sva začeli zdaj hodit kar na sosednji grič, pravijo da hoja v klanec pospešuje zadeve user posted image No, pa saj greva počasi, itak sem zadihana že po 100m. Želim vam kar se da lep zadnji februarski dan, v prihodnjih dneh pa čim lepši začetek našega meseca!! user posted image user posted image

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 3984
29.2.2012 12:37:48   
kkkkk
pozdravček!
Kakšen lep dan se je naredil sonček sije toplo je jz sem že pospravlala in drgnila opet :)
drgač sem mela včeri pregled.. vse normaln ctg raven čist :) smo komi do 20 pršli enkrat clo 22 to je blo to. Mala je spala notr večino pregleda kot da bi nas hecala, ko pa sem šla ven pa takoj žur do večera in še ponoč. Drgač edin mal pritisk je ta spodn večji in morm kotrolirat.. ne vem skos ga mam okol 90. A obstaja kakšen recept kako znižat krvni tlak :)?????
Drugače sem brala višje gor da vas ene hemeroidi matrajo, tud mene je neki časa nazaj(zunanji) in je bolelo ko user posted image . Men je šlo kr na jok. Pol sem pa kupla kremo Venira vitaminsko zeliščno mazilo v Sanolaborju in se je bolečina praktično v 24 urah umirila. Zdej jo kar skos uporabljam preventivno.

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 3985
29.2.2012 13:40:08   
Jada82
Dan ....

Mene je pa danes ene dvakrat mal zašpikalo ..... sem bila kar vesela user posted image user posted image user posted image user posted image Sam kaj, itak ni redno, pa nič .... ampak ja, mogoč se pa kaj dogaja ... upam, da bo drug teden ... morda okoli lune? user posted image user posted image user posted image Bi blo super, tud moj je že frej, tako da ... mi bomo ready user posted image user posted image

Aha, majcis je potem včeraj popoldne rodila ... je kar dolgo trajalo vse skup ... no, imajo punčko Tanjo user posted image user posted image user posted image user posted image

To je to, tamalo sem dala spat, pa nič ne zgleda da bo kej, se kar pogovarja ...... jaz grem tud mal ležečki .... potem popoldne greva pa malo ven na zrak ... če je pa 18 stopinj, no! user posted image user posted image user posted image
Ah, pa še en user posted image si prej privoščim ..

Danes sem spala zadovoljivo ... enkrat na wc, parkrat sem se zbudila še tko ... ob 5h bi sicer že lahko vstala (sej sem tud šla spat ob pol 10h), sam mi je pol ratalo potegniti do 7h user posted image user posted image user posted image Skratka, ok!
Zunaj je sonček, tulipani pred hišo nam že poganjajo, prav super! Mater, jaz sem pa kupila zimski pajac za tamalo za iz P user posted image No ja, mogoč pa vseeno še pride prav? Marec zna biti še zanimiv ....

Imejte se lepo!!!

(odgovor članu kkkkk)
Neposredna povezava do sporočila: 3986
29.2.2012 14:12:18   
hrchy
jeeej, bravo Majcis! in Tanja!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jaz sem danes ze vsa pridna, sem koncno pospravila/pripravila omaro za malega, prestavila zibko in previjalno, pa nekaj cunjic sem dala prat, zdaj me cakajo samo se temne in volnene stvari.

Sicer sem si pa vceraj zasila ene malo bolj siroke hlace za v P, ker so moje trenerke ali prestare za v javnost ali pa preozke. Se malo blaga mi je ostalo, pomoje bom naredila se malemu ene hlacke ali majcko za poleti. Sicer se pa ze zelo dolgo pripravljam narest swaddling blanket (za tesno povijanje otroka). Bo to se katera prakticirala?

Kendicka ti si pisala o knjigi Modrost rojevanja... Kaj pa opisuje v njej, daj en hitri povzetek, ce se ti da. Jaz sem gledala, ce jo imajo tu v knjiznici, pa je ni... Jaz sem si kupila knjigo 'the happiest baby on the block' po priporocilih, ampak je se nisem zacela brat.

Me pa nekaj matra: prijatelji so zaceli sprasevat, kaj naj nam kupijo za darilo ob rojstvu... in meni to predstavlja ful veliko dilemo (od enih smo dobili toliko opreme za dojencka, da ni res, pri drugih imava zastonj vrticek). Ampak kakorkoli razlagam, da nic ni treba, se vseeno pravijo, da bojo nekaj tako ali tako kupili, samo da je brezveze, da kupijo kaj, cesar ne potrebujeva ali pa ze imava. In to je druga stvar - se mi zdi, da imava ze vse stvari, ki so nujno potrebne... Sploh ne vem, kaj naj naredim - ce ima katera kaksno idejo, na plan z njo - nekaj, kar ni predrago (do 50 eur), pa da je fajn imet, se pa mogoce ne spomnis sam kupit.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3987
29.2.2012 15:18:49   
ursonok
Zdravo!

Se nisem danes še nič javila ... user posted image

Spim zanič, zadnje dni le okoli 5 ur na noč, sploh ne morem, zaspim zaradi adrenalina težko, zbudim se pa ob 4h in bulim v strop. Danes sem imela potem od 4h do 6h blažje popadkiče - čisto redne, ampak nič kaj preveč boleče. No, začetek je že user posted image Po zajtrku sem hotela malo zadremat, pa nisem bila preveč uspešna - adrenalin, če pa se mi že uspe psihično skulirat in se umirit, pa tamali v trebuhu začne žurirat, tako da me vse boli user posted image

Zdaj pišem iz kavarne, sem po "dremežu" popokala računalo in šla peš v mesto user posted image . Upam, da bo kaj učinka. Madona, jaz sem res čisto na adrenalinu, sploh ne vem, kaj mi je, kar pričakujem, kdaj bo, skoz sem na trnih, računam na ta vikend user posted image . Pa vem, da bi se mogla pred tem odpočit in naspat, ampak se sploh ne morem umirit ... Eh.

Hrchy,
heh, škoda, ker nam kolegi ničesar ne ponujajo user posted image . Imajo vsi polno otrok (in posledično malo denarja). No, jaz bi morda rekla, naj dajo kakšne bone - pa si potem sama nabavita kaj res praktičnega (plenice, kozmetiko), po potrebi. Samo ne igrač in kakšnih traparij, ker tega boš imela čez glavo, ti povem. Morda vama kdo lahko da kakšen album ali kaj podobnega. Morda tečaj plavanja za čisto micene dojenčke? To obstaja in je baje kar ok. MI je žal, da tamale nismo vlekli. Morda jo bomo zdaj vpisali, we'ill see ...

Nosečniški ementaler
hem, tudi jaz sem ta izraz prvič srečala šele tukaj ... Pod njim si predstavljam luknje v glavi oziroma spominu - a veš, take velike, kot jih ima ementaler user posted image . Samo da pri nas nastanejo zaradi nosečniških hormonov in nam povzročajo hude preglavice user posted image .

Aja,
majcis - čestitke za Tanjo!!! Čakamo na podroben opis kalvarije user posted image

Moram pa povedat, da mi je zadnje dni v nasprotju s celo nosečnostjo ful vroče, ponoči se potim, v noge me sploh ne zebe več ... Pa hormonska slika se tudi malo spreminja, ker sem precej manj apatična, malo več se zanimam za zunanji svet in nasploh sem boljše volje. No, upam, da je to šele začetek user posted image . Drugih "težav" a la hemoroidi, zatekanje, visok pritisk, strije itd itd. nimam. user posted image

Pridne bodite, driskice! user posted image

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3988
29.2.2012 16:08:20   
kaminek
ursonok: sm pa že misnla nate, da predihavaš popadke v P. sej zdej bo pa res vsak čas, ti povemuser posted image user posted image .nimamo se več kej "izmikat".

majcis: iskrene čestitkeuser posted image user posted image . vsa bolečina in pretrpljene muke so v trenutku pozabljene. obilo cartanja vam želim.

za večerjo bom skuhala makarončke in zeleno solato, mi ko neki mesnega paše.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3989
29.2.2012 16:11:09   
kaminek
ju3 imam pregled in bom prosla G, da mi pove ocenjeno težo user posted image in obseg glave, da se morebiti potolažim, da bo vsaj eno meceno lažji in manj obsežen user posted image kot ta prva. tega me je nabolj strah, da bi bil težek 5kg, bi se mi zmešal.

ko sm prvič rodila, je naša pupa v teži vodila 2 dni, potem pa naju je prekašal en fantič za tam cca.60-70guser posted image .

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3990
29.2.2012 16:27:17   
mmmv
tincka3 hvala. Vem katero posteljo misliš. Pa za napotke tudi hvala. Pregled imam itak drug teden pa bomo videli kaj bo pogruntala:)

Srečanje: Kaj je zdaj z našim srečanjem?  a se bomo kaj dobile ali ste se že?? A naj kar ena datum pa lokacijo določi pa uro pa bo. Kaj mislite?

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 3991
29.2.2012 17:26:06   
tinčka3
Jst sm tudi za srecanje... Ce nam bo uspelo... Marec se zacenjaaaa... user posted image

(odgovor članu mmmv)
Neposredna povezava do sporočila: 3992
29.2.2012 18:01:08   
Hov hov
Evo, na netu sem našla en članek o naravnih pospeševalcih in sprožilcih poroda, če bo kateri prišlo prav:

*draženje bradavic
stimurilra sproščanje hormona oksiticin, ki (pri telesu, ki je pripravljeno na porod) povzroča popadke.
V kolikor telo ni pripravljeno na porod, draženje bradavic kljub temu pomaga pri telesni pripravi na porod.
Čeprav ne obstaja pravilo, koliko krat in kako dolgo naj traja draženje, je študija ugotovila, da je bil rezultat najuspešnejši, če so si ženske dražile bradavice tri krat na dan po eno uro (izmenjujoče po vsakih 10-15 min).
Intenzivnost draženja naj ostane v mejah ugodja!!
Z mamice, ki imajo preobčutljive bradavice je primernejše božanje, "draženje" celotne dojke oz. nežni krožni gibi okoli areole.

*spolni odnos
bi naj imel dva učinka,
+sprošča se hormon oksitocin, ki (pri telesu, ki je pripravljeno na porod) povzroča popadke,
+izliv spermijev omogoča dozorevanje in odpiranje materničnega vratu (sperma vsebuje prostaglandine ->ista snov,ki je v vaginaletah,ki jih v porodnišnicah dajejo za sporžitev poroda)

‎*ricinusovo olje

se je izkazalo kot zelo uspešno in efekrivno sredstvo za sprožitev/pospešitev poroda (če je telo pripravljeno).
Prosim kontaktirajte osebo (babico, doulo,...), ki vam bo pomagala pri nasvetu kako olje efektivno uporabiti, dozirati, uživati in kako se izogniti možnemu stranskemu učinki, ki je dehidracija mame.

PS: Ricinusovo olje je odvajalo, zato ga uporabljate samo po navodilih izkušene osebe!!!

*jajčevec s parmezanom
obstaja prepričanje, da posebni recept jajčevca (melancane) s parmezanom v 48 urah po zaužitju sproži porod

en primer članka in recepta

PS:Opazite med sestavinami za marinado začimbi bazilika in origano, ki sta že stoletja znani kot sprožilki/pospeševalki poroda?

*čili (oz. pekoča hrana)
zna povzročit mehčanje črevesnih mehkih mišic, hkrati pa omehča tudi maternično mehko mišico, ki se odzove s popadki

PS: Opozarjamo vas, da zelo pekoča hrana v večjih količinah (ki bi morda bile potrebne, da se porod sproči), zelo obremenijo želodec in telo

*bazilika in origano
sta začimbi, ki jih že stoletja uporabljajo kot sprožilki/pospeševalki poroda

*daljši sprehodi
s pomočjo gravitacije in "zibajočega" efekta se lahko porod sprožij in stimulira.
Prav tako je hoja med porodom zelo učinkovita za naravno pospeševanje poroda (predvsem krajša porodni čas).

*čaj malinovih listov

NE sproži porodam ga samo pripravi na dogodek.

*čaj kamilice
pomirja in relaksira, ki je eden od osnovnih psihofizičnih pogojev, da se porod lahko sproži, začne, pospeši, napreduje,...

(odgovor članu tinčka3)
Neposredna povezava do sporočila: 3993
29.2.2012 18:12:27   
sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Nosečniški ementaler
hem, tudi jaz sem ta izraz prvič srečala šele tukaj ... Pod njim si predstavljam luknje v glavi oziroma spominu - a veš, take velike, kot jih ima ementaler user posted image . Samo da pri nas nastanejo zaradi nosečniških hormonov in nam povzročajo hude preglavice user posted image .

user posted image user posted image user posted image To ja - ementaler = luknjast sir, nosečniški ementaler = luknjast spomin v nosečnosti user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3994
29.2.2012 18:14:29   
sirenetta

Čestitke Majcis za hčerkico Tanjo user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 3995
29.2.2012 18:19:23   
zwezdica82
Evo iz pregleda... Danes 36t..še mallo pa  bo konec user posted image

Streptokok hvala bogu negativen. Popadkov skoraj nič..eden je prišel celo do 60 user posted image user posted image
Naredil mi je UZ. Mala težka 3150g. Napovedal je tam okrog 3500g da bo na koncu..Prehiteva pa kao po merah za en teden..To mi pa cel čas..

Bomo videli kako bo drugi teden na CTG, pregled pa spet čez dva tedna če ne bo kaj prej...

lp

(odgovor članu tinčka3)
Neposredna povezava do sporočila: 3996
29.2.2012 18:31:09   
sirenetta

Hrchy ideje za darila:

- glasbeni vrtiljak http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=208662
kaj v tem stilu, mi smo imeli in se je mali full zamotil, ko je gledal te živalice kako krožijo, pa velikokrat je tudi čez dan sam se uspaval, medtem ko je gledal živalice in poslušal glasbo

- igralni center - kaj takega kot je tale: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=208660

- čebriček (mi ga nismo imeli, smo imeli samo banjico, ampak nekateri prisegajo nanj)

- če nimate oblačil za naprej pridejo v poštev oblačila za poletje nekje 74 št. ali pa za jesen/zimo št. 80

- knjigice so meni vedno lepo darilo (kartonke, slikanice)

- Lego duplo za ko bo otrok večji

- Poganjalec: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=169657 - naš se je ogromno prevozil z njim po dnevni gor in dol, po hodniku od enega leta dalje pa še zdaj se včasih zapelje z njim

- Še en poganjalec: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=188654

...

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3997
29.2.2012 18:40:38   
sirenetta

user posted image

zuza, 27. 12. 2011, user posted image Patrik user posted image

Pattyka, 30. 12. 2011, user posted image Neja user posted image

desire, 24.1.2012, user posted image Tia user posted image (1580 g, 41 cm) in user posted image Elin user posted image (1800 g, 43 cm)

katka*, 25. 1. 2012, user posted image Aleksej (2540 g, 47 cm) user posted image

čebela1, 21. 2. 2012, user posted image (3570 g, 53 cm) user posted image

majcis, 28.2.2012, user posted image Tanja user posted image

Št. user posted image 4

Št. user posted image 3

Skupaj user posted image 7

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3998
29.2.2012 18:41:47   
sirenetta

user posted image

PDP,
nick, starost, število user posted image , število user posted image doma,
 kraj, spol (user posted image  user posted image  user posted image )

27.2 

user posted image disere, 35 let, 2user posted image , 1user posted image , user posted image user posted image   user posted image   user posted image

1.3

user posted image  tosja , 2user posted image , 1 user posted image   Štajerska user posted image

user posted image marec2012, 1user posted image  
user posted image

user posted image čebela1, 24 let, 1user posted image   user posted image user posted image

user posted image  baklica, 24 let, 3user posted image  , 2user posted image , Poljanska dolina user posted image

user posted image  anckka, 1user posted image   user posted image user posted image

2.3

user posted image divjana, 26 let

user posted image smetkica user posted image

4.3

user posted image Zamy, 32 let, 1 user posted image    user posted image   

user posted image ircomp, 30 let, 1user posted image , Savinjska user posted image   

7.3

user posted image kaminek, 2user posted image ,1user posted image   user posted image user posted image

8.3

user posted image  katka*, 1user posted image  LJ-Štajerska  user posted image

user posted image Saša33, 1user posted imageVrhnika user posted image

user posted image  maja_g, 2user posted image , Ptujuser posted image  user posted image

user posted image   ursonok, 31 let, 2user posted image  1user posted image ,user posted image   user posted image  

9.3

user posted image zuza, 6 user posted image , 1user posted image   user posted image

user posted image  cukr07, 30 let, 2user posted image  1user posted imageDolenjska user posted image   

user posted image kimsy,  2user posted image , 1 user posted image    user posted image

10.3.

user posted image alna, 3 user posted imageokolica LJ user posted image user posted image

11.3.

user posted image Jada82, 29let , 2 user posted image , 1 user posted image   Bled user posted image user posted image

user posted image  poga, 29 let, 1 user posted image  user posted image   

user posted image  poldy, 31 let, 2user posted image , 1user posted image , Jesenice user posted image

user posted image  majcis, 24 let, 2user posted image , 1user posted image ,Bled user posted image user posted image

12.3.

user posted image anonimna
*** user posted image

user posted image  tanci2012, 25 let, 1user posted image   user posted image  

user posted image  bucka28, 26 let, 1user posted image   user posted image
user posted image
kendicka, 35, 1user posted imageuser posted image user posted image

13.3.

user posted image  Caitlin, 24 let, 1 user posted image   Žiri user posted image

user posted image miska333, 2user posted image 1user posted image   user posted image

user posted image  nina88, 1user posted image  user posted image  

14.3.

user posted image   pokalona12 user posted image , 1 user posted image   user posted image

user posted image patella, 25 let, 2user posted image , 1user posted image , okolica LJ user posted image user posted image

user posted image   hrchy, 33 let, 1user posted image  Danskauser posted image user posted image

15.3.

user posted image    cokolino,  1 user posted image  

16.3.

user posted image anonimna

user posted image Aleda, 1 user posted image   user posted image

17.3.

user posted image   Little me, 1user posted image user posted image

user posted image    Pattyka, 1user posted image user posted image user posted image

18.3.

user posted image timkica, 31, let , 2user posted image , 1 user posted image , okolica LJ user posted image

user posted image kkkkk, 22let , 1user posted image okolica LJ user posted image

19.3.

user posted image msabina

user posted image prihajcek, 33 let, 2user posted image , 1user posted image   LJ user posted image

user posted image Jassika, 35, let , 4 user posted image , 1user posted image , Gorenjska user posted image user posted image

20.3
.

user posted image Polzi, 31 let, 1user posted image  user posted image     user posted image

user posted image  Evita78, 33 let, 2user posted image , 1user posted image , NM user posted image

22.3.

user posted image  loewa, 25 let, 1user posted image Koroška user posted image

user posted image   lešnica, 1user posted image user posted image

23.3.

user posted image   sneguljka1, 2user posted image  1user posted image ,Poljanska dolina-Buenos Aires

user posted image  gruška, 36 let, 5user posted image   user posted image

user posted image   Jelcy, 2user posted image , 1user posted image

user posted image   marec 2012, 1user posted image    user posted image

24.3.

user posted image    populis, 2user posted image  1user posted image    

28.3.

user posted image  RožcaM,    user posted image

29.3.

user posted image  iribiri, 30 let, 2user posted image , 1user posted image   LJ user posted image  user posted image

user posted image   rajska

user posted image  zmajcy, 24 let, 2user posted image , 1user posted image   okolica LJ user posted image user posted image

30.3.

user posted image  sirenetta 2user posted image , 1user posted image    
Obala user posted image   

user posted image   Hov hov

31.3.

user posted image  listek, 37 let, 1user posted image , user posted image

user posted image   Matejka80 user posted image

X.3.

user posted image anonimna76,.---user posted image , 1user posted image

user posted image  sunshine88
, 1user posted image

user posted image alexjami

user posted image  cokolino, 3user posted image , 0 user posted image   user posted image

user posted image  Spelca82, 29 let, 3user posted image , 0 user posted image , Ljubljana   user posted image

1.4.

user posted image  ina11, 30 let, 2user posted image , 1user posted imageMaribor user posted image user posted image

3.4.
user posted image  LadyB,  2user posted image , 1user posted image   user posted image

SKUPAJ NAS JE user posted image : 65
NOSEČKE Z DVOJČKI user posted image user posted image : disere

Z nami se pot začele:
user posted image   

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

- otročarije.net 
                         - mama.si
- nosečnica.si                             - babybook.si

- noseča.com                             - pregnancy.org

- bibaleze.si                               - bambino.si

- mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com

-fitpregnancy.com

www.popek.si/oblacila za-nosecnice/majice-pridem.html

- pregnology

- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)

NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:

- Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
- Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)

- Priznanje očetovstva

- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA 

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3999
29.2.2012 20:21:16   
Hov hov
Uf, ko gledam zgornji seznam se bo ta vikend orenk dogajalo! user posted image user posted image

Držite se vse tiste, ki ste tik pred rokom in čimlažji porod.

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 4000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?