|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
29.2.2012 20:43:27   
tinca10
pozdravljene bodoče mamice! se opravičujem, ker vdiram v temo... če se še niste, se pa verjetno kmalu boste srečale s polnim noskom pri dojenčku, zato vam svetujem, da si ogledate naslednji prispevek, ki govori o različnih načinih/tehnikah čiščenja nosu s strokovnega in praktičnega vidika. pozdravček

http://s12.si/zdravo-zivljenje/razno-ostali-prispevki/1475-ienje-noska-pri-otroku.html

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4001
29.2.2012 20:49:48   
sneguljka1
Aleda: ginekologa imam v Škofji Loki, predvidevam da istega kot Caitlin ;)

Glede daril ob porodu, prijatelji so nam za prvega user posted image prinesli kakšne lepe cunjice za poletje, so res prišle prav, sosedje so pa tudi spraševali kaj naj, pa jim je mami rekla da naj kar plenice, bodo prav prišle, tako da smo dobili cel kup plenic, številki 2 in 3, potem je nam številka 3 še ostala in smo jih vzeli s seboj v Argentino ker smo 2 mesecih po porodu že potovali za 10 mesecev tja.
Plenice so čist v redu darilo, pa mogoče še kakšna malenkost zraven. Itak ti vseeno marsikdo prinese cunjice in igračke. Za denar ki ga prihraniš pri plenicah pa lahko sam potem kupiš kar še potrebuješ.

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 4002
29.2.2012 21:10:00   
Hov hov
Darila - Jaz vedno vztrajam pri tem, da res ni potrebno ničesar kupovati. Vse kar si želim, so lepe želje. Tudi za poroko sva rekla, naj nič ne nosijo in da naj dovolijo, da jih midva pogostiva in da se imamo skupaj lepo, ker je to ena izmed redkih priložnosti, da se vsi dobimo na kupu.

Tudi težko mi je sprejeti darila, ker vem, da si je marsikdo odtrgal od ust. Še zlasti za kakšno stvar, ki jo bo otrok po parih mesecih prerastel ni bo romala v kot.

(odgovor članu sneguljka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4003
1.3.2012 6:58:19   
kimsy
Da vas na brzino pozdravim, potem pa šibam v Lj, v laboratorij, pa 2 uri čakanja, pa ctg, pa pregled... Sm pa danes 39 4/7, skoraj na koncu! V nedeljo imam pdp, in bi bila presrečna, da bi bil to moj dan D! user posted image

S tamalo sva bili prejšni teden na op. žrelnice in je bila zelo pridna, mene so se pa usmilili, ker so bile počitnice, pa je bilo nekaj odpovedi sva dobili svojo sobo in jst svojo normalno posteljo. Sicer je naša miss spala skoz pri meni, ampak ni panike.  Je blo pa vse sestre na oddelku strah, da jim bom tam rodila! user posted image Morem pa povedat, da imajo eni tako nevzgojene otroke, eni starši so prišli v bolnico na dopust, tamali so pa npreli, se tepli... Za pop...

majcis - user posted image user posted image user posted image za Tanjo! Sm ti kar mal fovš, ker se že stiskate!
darila - jst sm pri prvi dobila ogromno oblačil, pa knjigic, pa denarja, pa plenic... Zdaj v bistvu imam že vse doma. Ko me sprašujejo kaj želim, nimam pojma, vsakemu itak rečem, da ne rabim nič, ampak vem, da bo moja mami pa sestra, pa prijateljice pretiravale z raznimi oblačilci! Sm pa narročila, da bi rada album, pa kake lepe tetra plenice, ker so od tamale že kar boge!
žurka ob rojstvu - pri prvi je ni bilo nič, naš je šel s kolegi na večerjo, zdaj bo po moje isto, je bil po porodu bolj utrujen in ganjen kot jaz! Ga je pa že zdaj strah in me vsake pol ure kliče, če je že kaj akcije! user posted image Se mi revček kar smili. Jst osebno sem imela težek porod, se nisem odpirala, posledično vsa prešita, pa me ni nč strah, ona pa skoz bluzi, ko bi blo vsaj v dveh urah konc! Je prav posrečen! user posted image

Nč, 29. 2 smo preživele 2v1, zdaj pa bi se akcija že lahko začela, a ne? user posted image user posted image user posted image

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 4004
1.3.2012 7:01:22   
kaminek
dobro jutro,

no, pa smo 1.marca, ajde, tiste iz seznama, kje ste???kaj se dogaja z vami???pritiskajte, ajd, dejmo, dejmo,....user posted image user posted image

morm it pozajtrkovat, potem pa na pregled. ko pridm domov, pride za balkonsko ograjo majstor pogledat, da jo bomo dal delat, pa še mnogo stvari je, tko da letos bo spet dnar stran šu od nasuser posted image . bomo pa lepiiiiii..... imamo načrt: inox balkonska ograja, ograja na galeriji, nadstrešek, izolazija fasade+novi cokel, prekritje velikeeeeee strehe, narediti teraso,...,potem imamo pa še želje, da bi šli ne vem kam na dopustuser posted image . mislm, da ne bo tko šlo.user posted image , dela nikakor ne zmanjka.

eh, komaj čakam, da bom v enem kosu, da se končno začnejo toplejši dnevi, da bom lohk vozičkala in se počasi sestavla nazajuser posted image

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 4005
1.3.2012 7:03:45   
kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: kimsy

Nč, 29. 2 smo preživele 2v1, zdaj pa bi se akcija že lahko začela, a ne? user posted image user posted image user posted image

jp, in jst imam en predlog, da bi tud jst ta vikend rodilauser posted image user posted image in ne 7.3. na PDP. pa buser posted image ble že 2 otročniceuser posted image .

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 4006
1.3.2012 7:24:43   
Aleda
Jutro,
še moje poročilo iz včerajšnjega pregleda, nič se še ne dogaja. CTG ni nič pokazal, moji izvidi so pa tut vsi super, baje imam  tut zelo dobro kri.
Sam včeraj zvečer ko sem se vlegla v posteljo je user posted image začel tak noreti, ne vem kaj je blo in zdaj ne vem a me je on drezal nekam not, kot da bi me v mat. vratuser posted image nimam pojma, uglavnem taka pekoča ostra bolečina, kot bi me rezal in vsake toliko časa. Verjetno to niso bli popadki, lahko ma user posted image že tak dolge nohte in me je praskaluser posted image

Čestitke Majcis in celi družinici, bodite zdravi in uživajte!

Tesno povijanje- to je baje spet popularno, tako so včasih povijali. Nam v materinski šoli tak način niso nič omenili. Jaz tega nimam namena prakticirat, sploh ne vem kako to zgleda. V kaj poviješuser posted image Baje pa da dojenčkom paše če so tako malo bolj na tesno, ne vem.
Ni mi pa všeč tako kot mi je mama pravla da so njih povijali, noge in roke skupi, kot kakšne štruce da se niso mogli nič premikat. Saj v trebuhu se user posted image tut premika, čeprav ne veliko ampak se.

Zdaj grem pa nečaka pazit, upam da bo pridenuser posted image Lep dan vsem skupaj in naj se veselica začneuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 4007
1.3.2012 8:17:05   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

morm it pozajtrkovat, potem pa na pregled. ko pridm domov, pride za balkonsko ograjo majstor pogledat, da jo bomo dal delat, pa še mnogo stvari je, tko da letos bo spet dnar stran šu od nasuser posted image . bomo pa lepiiiiii..... imamo načrt: inox balkonska ograja, ograja na galeriji, nadstrešek, izolazija fasade+novi cokel, prekritje velikeeeeee strehe, narediti teraso,...,potem imamo pa še želje, da bi šli ne vem kam na dopustuser posted image . mislm, da ne bo tko šlo.user posted image , dela nikakor ne zmanjka.

eh, komaj čakam, da bom v enem kosu, da se končno začnejo toplejši dnevi, da bom lohk vozičkala in se počasi sestavla nazajuser posted image

Tudi mi imamo še nekaj načrtov letos - najprej prenova garaže - povečanje vrat in bomo dali tiste, da se same dvignejo, pa zadaj hočem narediti mini kuhinjico, da lahko tam pripravim kavico, sokove itd., ker smo sicer v 1. nadstrpju in je kar zaj. dol nosit pijačo ... pa zunaj bi radi malo uredili .... prebelit bo treba stanovanje ..... kanalizacijo do konca zrihtali ....
Na morje gremo pa tud, imamo že delno plačano, heheh, in to za 14 dni!!! user posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 4008
1.3.2012 8:18:35   
Jada82
Jupi začel se je naš mesec!!!! MAREC!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tako da kar veselo!!!!

Mene na čase kaj pošpika in se kar razveselim!!!! user posted image user posted image user posted image Upam, da bo drug teden okoli polne lune kaj, hehehehe.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4009
1.3.2012 8:41:04   
Polzi
Jutro
ja, pa je marec tu. No, z razliko od tebe Jada, mene kr panika daje, ko me začne kaj špikat tu in tam. si mislim Joj, ne šeeeeee. Bot še mal not. user posted image
zdejle res ne bi rodila, ko mi ta user posted image  hemeroid nagaja.

A si kaj mažete presredek? Jz sem si olje kupla, že parkrat poskusla izvajat, pa mi nekak ne potegne najbolj.

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4010
   [Brisano sporočilo]
1.3.2012 9:12:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Polzi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4011
1.3.2012 9:17:07   
cokolino
Polzi s čim pa si mažeš presredek? Mislim, katero olje si kupila? Grem pol v trgovino, pa bi si tudi jst kupila.

Evo marec je tu in jst komaj čakam, da se začne že kaj dogajat...ej tolko kot me je tiščalo celo nosečnost dol, da še hodit nisem prav mogla, se zdaj počutim super, trebuh otrduje samo občasno, no ponoči me parkrat zbudi, ko mi prav boleče otrdne. Čakam, kdaj bo začelo kej dogajat, ker si sploh ne predstavljam kaj in kako to zgleda. Jst bi najraje že ta vikend postala mamica user posted image in končno spoznala tega našega user posted image

Jutr mam ctg, pa bomo videli, mislim,da mi pregleda ne bo delal. Me je pa dns zjutraj prije grozen krč v nogo, sem kar zacvilila, še zdj me noga boli.

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 4012
   [Brisano sporočilo]
1.3.2012 9:27:56   
Brisani uporabnik

(odgovor članu cokolino)
  Neposredna povezava do sporočila: 4013
1.3.2012 9:35:55   
kaminek
evo mene s pregleda; user posted image težak cca.4200g, obseg glave 36cmuser posted image user posted image .yes,yes,yes.sm tolk vesela, ker zdej imam pa le večjo možnost, da prej rodim, kot prvič.

tišči me pa dol za pop...user posted image ...sm komaj pršla od avta do amb. in nazaj, pečeeee. ampak vse z enim namenomuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4014
1.3.2012 9:37:47   
zwezdica82
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

evo mene s pregleda; user posted image težak cca.4200g, obseg glave 36cmuser posted image user posted image .yes,yes,yes.sm tolk vesela, ker zdej imam pa le večjo možnost, da prej rodim, kot prvič.

tišči me pa dol za pop...user posted image ...sm komaj pršla od avta do amb. in nazaj, pečeeee. ampak vse z enim namenomuser posted image

joj dobra si..da bi men reku včeri da je tolko težak bi me kap..naša je za kg lažja... si ne predstavljam da bi mogla tako velikega otroka rodit. čeprav je bila prva 3890g..

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 4015
1.3.2012 9:38:19   
Polzi
IZVIRNO SPOROČILO: cokolino

Polzi s čim pa si mažeš presredek? Mislim, katero olje si kupila? Grem pol v trgovino, pa bi si tudi jst kupila.

kupila sem od Wellede Olje za masažo presredka, dobiš ga v drogerijah. Men nima prijetnega vonja in mi verjetno tudi zato ne sede najbolj. Mislim, da bom tudi jaz presredek pustila kar pri miru, kar bo pa bo.

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 4016
1.3.2012 9:46:00   
cokolino
O populis a tako te je bolelo???JSt se spomnem leta nazaj, ko sem delala kot študentka v enem kafiču, vsako noč me je zagrabil ta krč, se pa ne spomem kolko časa je bolelo, ma vem, da je bla bolečina grozna. Upam, da je bil to prvi in zadnji krč v nogi-v nosečnosti user posted image ...drugače me vsak dan mal zvije v dimljah, ma ne boli tako, kot ko te zagrabi v nogo.

Olje od Wellede sem jst kupla za strije, nikoli več, ker me je tako pekla koža, da ne omenjam, kako me je začelo vse srbet po njem. In smrdelo je tudi. Bom pogledala, če majo še kakega drugega. Drugače, pa nič.

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 4017
1.3.2012 9:47:27   
cokolino
Kaminek waw to pa so mere user posted image Pa naj čimprej začne ta akcija user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 4018
1.3.2012 9:47:35   
miska333
Jaz sem si v prvi nosečnosti kupla od Welede olje za presredek...neki sm se matrala na začetku, sam jst sm TOK lena za take stvari, ki jih je treba redno počet user posted image Tko, da tokrat ne bom nič...
Me je pa včeri zvečer neki začel matrat, mogoče kukr popadki in sm bla že skor mal vesela (čeprov rok mam šele čez 12 dni), sam je pol tamala zakuhala ponoči na 39 in upam, da bo kr počakal še malo ta naš user posted image . Najbolj me je strah, da bo tamala bolna, ko bom v porodnišnici in ne bo mogla prit na obisk!!!Nej bi šla pa dopoldne na CTG sam ne morm it, ker pač taprva ni v vrtcu in se bom probala spravt popoldne...itak bo pa ravna črta user posted image

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 4019
1.3.2012 9:47:46   
prihajcek
Že celo večnost se nisem nič oglasila, najprej v službi ni šlo, odkar sem na porodniški pa sem ob hčerki imela toliko za pripravit za dojenčka..., da je računalnik popolnoma sameval.
Čestitke vsem, ki že pestvate.
Zdaj sem 37 teden.
No včeraj se mi je začelo nekaj ulivat na vsakih par minut (po kakega pol deci do deci) in sem se šla v porodnišnico pokazat. Menda, da ni plodovnica in da vseskupaj ne napoveduje nujno poroda, lahko pa tudi. Danes je bolje. Bomo videli, kaj se bo še dogajalo.

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 4020
   [Brisano sporočilo]
1.3.2012 9:51:33   
Brisani uporabnik

(odgovor članu cokolino)
  Neposredna povezava do sporočila: 4021
   [Brisano sporočilo]
1.3.2012 9:54:17   
Brisani uporabnik

(odgovor članu miska333)
  Neposredna povezava do sporočila: 4022
1.3.2012 9:57:31   
miska333
Populis: v Potojni je obvesilo, da lahko pride zdrav partner s sorojenci. To zdje ko so na pohodu viroze. Drugač pa sm prvič rodila avgusta in so ble sobe polne obiskov...preveč za moj okus!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4023
   [Brisano sporočilo]
1.3.2012 10:01:08   
Brisani uporabnik

(odgovor članu miska333)
  Neposredna povezava do sporočila: 4024
1.3.2012 10:04:25   
hrchy
juhu mareeec!!!!

Darila: Ste mi natrosile kar nekaj idej za darila! Hvala, pa ce pade se kaksna ideja, kar povejte!

Hov Hov
Darila - Jaz vedno vztrajam pri tem, da res ni potrebno ničesar kupovati. Vse kar si želim, so lepe želje. Tudi za poroko sva rekla, naj nič ne nosijo in da naj dovolijo, da jih midva pogostiva in da se imamo skupaj lepo, ker je to ena izmed redkih priložnosti, da se vsi dobimo na kupu.

Tudi težko mi je sprejeti darila, ker vem, da si je marsikdo odtrgal od ust. Še zlasti za kakšno stvar, ki jo bo otrok po parih mesecih prerastel ni bo romala v kot.

No evo, tako je tudi moje mnenje, tudi midva nisva hotela daril na poroki....

Ampak teli najini prijatelji se tako veselijo in dejansko zelijo, da bi imela mali nekaj od njih 'za spomin'... Tako da hvala za ideje! Vsec mi je predvsem tecaj plavanja user posted image , amapk so tukaj kar dragi (100+ EUR) in zato odpade, verjetno si ga bova privoscila kar sama. Sicer pa glasbeni vrtiljak/mobile za nad posteljico, pa knjigice, lego duplo in poganjalec.user posted image

Igralni center in cebricek sva kupila sama, plenice bom pa pralne uporabljala. Igrace bodo itak kapljale, tukaj si ne delam utvar, oblekic je pa ze zdaj toliko 'poverbal', da jih ima vec kot mami in ati skupaj user posted image Sem si pa na seznam zelja dodala tudi tisto blazinico proti 'ploski glavi' (jo je svetovala sestra v materinski soli http://products.babymoov.eu/lovenest.html) in pa zaslon pred soncem (smo 5 minut stran od plaze in upam, da bo lepo poletje za izkoristit) http://products.babymoov.eu/anti-uv-baby-tent.html

Tesno povijanje/swaddling so vcasih res prakticirali malo drugace kot danes. Meni je mami rekla, da so otrockom stegovali nogice in jih povijali skupaj, da bi bile ravne. Mucenje, za moje pojme. Vem pa, da se zdaj spet vedno bolj uveljavlja - naj bi pomagalo pri umiritvi dojencka, boljsemu spanju, proti kolikam... Meni se zdi, da je teorija glede tega zelo logicna - namrec ideja ''cetrtega trimestra'', ki ga dojencek prezivi zunaj maternice, ceprav bi ga moral se v maternici. In da ga s simuliranjem okolja, ki mu je domace, pomiris in sprostis. Pri povijanju mu recimo omejis 'gibalni prostor', tako da je malo stisnjen, ker je dojenckov naravni refleks, da se prestrasi, ce zacuti, da je okoli njega nenadoma prevec prostora. Na Danskem je to ena cela lekcija pri pripravi na porod. Je pa tako, da za povijanje lahko uporabljas navadno plenico ali kos muslina ali dekico... Aden+Anais imajo pa smesno visoke cene za tele njihove cunjice. user posted image Jaz sem si pa mislila narest takega: Swaddle-blanket

Presredek si jaz kar redno (3x tedensko) mazem. Imam pa olje od Welede, prav za ta namen. Je pa menda dobro katerokoli hladno stiskano olje. Tukaj se ena povezava: http://www.ringaraja.net/clanek/priprava-presredka-na-porod_558.html

Aja, vceraj sem pa gotovila, da vse cakate velike otroke... moj naj bi imel pri 38 tednih okoli 2700g. Pravi babica, da bo verjetno prisel nekje do treh kil... En mali crv bo, se mi zdi user posted image Ampak sem kar vesela, da bo manjsi, tako mi morda uspe rodit brez carskega reza...

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 4025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

ime za punčko
tinula

katero ime od naštetih vam najbolje zveni (priimek imamo kratek in "trd" s črko r)

vita (45%)

katarina (31%)

katjuša (12%)

petja (11%)

Število vseh glasov: 392

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!