|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
28.2.2012 8:58:23   
cokolino
Dobro jutro

jst sem pokonci že od 6h, včeraj me je začela matrat žila na nogi, upam, da se mi ne bo prikazala ven!!!Je pa kar fanj bolelo, no dns je bolše.

Jada pišeš, da je Majcis v porodni, jst sem se glih zadnjič spomnila, da je ona na začetku ful pisala, pol pa več nič...no naj se porod čimprej prične user posted image

Pa Tosja se ni nič javila, oni so verjetno že doma, z novim članom, pa je verjetno na polno zasedena...no upam, da se bo še kaj javila

Kar se tiče pregledov, mene zadnjič ni nič gledal odspodaj, sem mela sam CTG, sem pa šla prej gledat tisti listek, in sem videla, da sploh ni bla sam ravna črta, ampak da so bli neki zeloooo mini popadki (oz. nevem če so to že popadki) zaznani. Kar nekaj jih je bilo okoli 50, dva pa okoli 80. No ampak kot vem, to še ni nič, baje so popadki nad 150 (se mi vsaj zdi user posted image ) Zdj naslednji pregled oz. CTG mam v petek. Me je pa danes zbudilo neko krčenje, jih je bilo par zaporednih, ma pol se je umirilo...nimam pojma, kaj je bilo to.

Aja pa da mal komentiram porodnišnico; ko sem bila v bolnici, sem mela cimro, ki je vsakih 5min zvonila sestram, pa da se ji zdi da ma popadek, pa čez 5min, da se ji zdi da ji voda odteka (ni bilo ne eno ne drugo)...pa potem spet, da če lahko bere knjigo, ker da je slišala, da pred porodom ni dobro brat...sestra je bla že fanj nervozna user posted image (jst pa tudi, ker je bla cimra res sitna). Pol so prinesli večerjo, in ni hotla jest, da ker pred porodom ne smeš jest...je pa sestra skor znorela, ji je rekla, da če ona misli, da bo danes rodila, da sploh popadkov nima, pa da lahko še jutr ne bo nič in da če misli bit lačna. No punca se ni pustila prepričat, ker da ma občutek, da bo rodila in da je tako prebrala na internetu. Čez 1urco je začela spet zvonit, da je lačna, da če lahko kej dobi za jest...mamma mia jst sem mislila, da bom znorela, kaj šele sestra. Zato po eni strani razumem sestre, da so kdaj sitne. Čeprav nekatere res niso za delat z ljudmi, ampak če si prijazen, mislim, da so tudi one (vsaj v večini). Jst sem v Postojni spoznala samo eno tečno sestro, drugo so bile vse ok.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3951
28.2.2012 9:01:19   
cokolino
Aja Ursonok kako je pa pri tebi stanje? Že kej dogaja?

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 3952
28.2.2012 9:22:32   
katka*
Hvala vsem za čestitke in lepe želje user posted image ! Jaz vam vsem želim hitre, ekpresne porode, da vam čim hitreje mine to čakanje in da se boste kmalu cartale z vašimi user posted image .
pokalona - bila sem na B oddelku otročnic.
sirenetta - hvala za super ideje za darilo za user posted image .
šivi
- pri šivih je baje fajn, si čim večkrat izpirat z hladno vodo in šive zračit, torej da si čim manj oblečen spodaj oz. da jih luftaš user posted image . Meni pa je zelo pomagalo izpiranje z hrastovo skorjo, sem bila fejst šivana, zaradi medenične in sem 10 dni hodila okoli s tistim obročem, po tem pa sem že normalno sedela in me šivi niso več boleli.

Kakor misliš, tako živiš.

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 3953
   [Brisano sporočilo]
28.2.2012 9:28:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cokolino)
  Neposredna povezava do sporočila: 3954
   [Brisano sporočilo]
28.2.2012 10:12:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cokolino)
  Neposredna povezava do sporočila: 3955
28.2.2012 10:33:01   
Saša33
OJ, user posted image

da se vam še sama malo javim. Vikend me je itak čist hormonsko napadel. Nekako o mi cel cajt pravili, da je premalo plodovnice, da naj se pripravim da prej rodim. No rok imam 8. in se mi zdi, da bo če rok ali pa naslj. teden.

Razpoloženje odvisno od jutra. Danes me boli medenica za pop..., spala ponoči 2h. Da o notranji žili na nogi in zategovanje kanalov v rokah ne  govorim.

CTG:
Včeraj sem imela kontrolo. Ctg je bil ravna črta so me skoraj jest nagnali, no sta me dve prežokali na velikiko in se je mali zbudil, da je blo ok. O popadkih pa ni blo ne duha ne sluha. max so 20 je šlo.
UZ: je pokazal, da se posteljca že stara, plodovnice naj bi blo še za kak teden. Mali ima 3kg in to je to. Mi je pa vzelo cel dan in sem bla res crknjena preden sem prišla nazaj do kavča.

vaginalni pregled: Moj gin. je mnenja, da je bolj pustiti vse na miru dokler pač ni potrebe. Sem naročena v ponedeljek pa da vidimo če se bo kam malemu dal. Upam, ker počasi sem že sittaa tega kotaljenja in vročine.

Še mal pa grem na sprehod za kako urco potem pa odspat še mal, bo pasalo.

Pa lep dan in zdej bomo vsak cajt v Porodnišnici.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3956
28.2.2012 10:33:20   
hrchy

IZVIRNO SPOROČILO: cokolino

Aja pa da mal komentiram porodnišnico; ko sem bila v bolnici, sem mela cimro, ki je vsakih 5min zvonila sestram, pa da se ji zdi da ma popadek, pa čez 5min, da se ji zdi da ji voda odteka (ni bilo ne eno ne drugo)...pa potem spet, da če lahko bere knjigo, ker da je slišala, da pred porodom ni dobro brat...sestra je bla že fanj nervozna user posted image (jst pa tudi, ker je bla cimra res sitna). Pol so prinesli večerjo, in ni hotla jest, da ker pred porodom ne smeš jest...je pa sestra skor znorela, ji je rekla, da če ona misli, da bo danes rodila, da sploh popadkov nima, pa da lahko še jutr ne bo nič in da če misli bit lačna. No punca se ni pustila prepričat, ker da ma občutek, da bo rodila in da je tako prebrala na internetu. Čez 1urco je začela spet zvonit, da je lačna, da če lahko kej dobi za jest...mamma mia jst sem mislila, da bom znorela, kaj šele sestra. Zato po eni strani razumem sestre, da so kdaj sitne. Čeprav nekatere res niso za delat z ljudmi, ampak če si prijazen, mislim, da so tudi one (vsaj v večini). Jst sem v Postojni spoznala samo eno tečno sestro, drugo so bile vse ok.

user posted image

jaz sem si pa danes kar privoscila spanca, sem spala do devetih! Se prav fajn pocutim.user posted image V nasprotju z predvcerajsnjim, ko so me prvic pomoje malo hormoni obrnili... z mojim imava tak ritual, da se zvecer pociva na kavc, on gleda kaksen film, jaz imam pa glavo pri njem v narocju, potem me pa malo coha po laseh in potem jaz ponavadi zaspim. In tako na pol v snu (se mali je malo brcal) se mi je zdelo vse tako idealno, tako lepo - dokler mi ni trescilo v glavo, da bo cez 14 dni vsega tega konec, vse te najine idile... in jaz v neutolazljiv jok, mouser posted image j se je cisto prestrasil, kaj je narobe, jaz sem pa tako tulila, da mu se povedat nisem mogla, kaj mi je.... user posted image user posted image
Saj zdaj se mi zdi smesno, ampak takrat se mi zdelo pa grozno, da ne vem, ali bo se kdaj tako lepo, kot v tistem trenutku... No, pa me je ful lepo potolazil (po eni uri dretja), ampak sem bila tako izmucena, da se vceraj nisem bila za nikamor user posted image ah, ti hormoni!
TAko da sem vceraj samo dve prevleki za kovtercke zasila, pa v H&M sem sla po par tshirtov... Se na telovadbo nisem sla.

Sicer sem pa pomirjena, da nisem edina, ki stvari se nima pripravljenih... vsaj nekaj!

Danes grem na pregled k babici in potem v materinsko solo na predavanje o dojenju. Sicer pa meni tudi ne merijo MV - mi ga se nikoli niso. Na Danskem ga merijo samo, ce so kaksne posebne indikacije na probleme...

Zdajle dopoldne grem pa po tisti pas za trebuh po porodu in se nekaj kozmetike za malega...

Baby shower - jaz ga ne bom imela, itak nimam nekih prijateljic, ki bi bile zainteresirane za take stvari...

Jaz imam tudi obcutek, da je se zelooooo dalec do poroda. Saj res ne bi imela nic proti, ce bi mali zamujal - bi rajsi imela ovencka, kot ribo. Menda so ribibce cmeravcki in zelo nezni... tako da naj pocaka kaksen teden, potem se bomo pa bodli...

Pa cestitke:
- za vse, ki ste ze prisle domov
- za vse, ki ste ze rodile
- za vse, ki ste v porodnisnici in cakate
- za vse, ki se selite/ste preseljene
- za vse....

(torej majcis, cebela, tosja, kendicka...)

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 3957
28.2.2012 10:36:08   
kaminek
šivi: jst sm jih pri prvem porodu fasala 6 (user posted image težka skor 5kg in obseg glave 40cm) in sm kr en mesec z obročem hodila okrog. ni se mi pa nč zagnojil, sam bolel pa ko user posted image . lepo se mi je zacelilo in spray od dr.Gorkiča mi je res pomagal. je pa res, čim bolj zračituser posted image

pregled: jst ga imam v četrtek in si res močno želim, da me ne bi več vidl, da grem še dons al pa jutr v Puser posted image user posted image

plan 3.3.2012: imam tudi jst načrt rodit to sobotouser posted image user posted image , ker mi je tak lep datum. sam kot zgleda, se ne morva s tamalim ujet.

počasi bomo kapljale v P in se javljale z lepimi novicami.

zdej se pa prepričujem, da grem še zadnjo rudno cot zlikat, da mi ne bojo ostale za po porodu, ker bo štala.

danes bom skuhala fižolovko za kosilo, kaj pa ve?

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3958
28.2.2012 10:46:59   
cokolino
mmmm kaminek meni je fižolova mineštra njami njami njami
mi je včeraj zvečer zadišal krompir na solato (samo s kisom in oljem, brez čebule, ker mi ni fina) in pohan oslič in danes moram to obvezno naredit, ker če ne, bom sitna user posted image
Imam pa danes frizerko, barvanje, mi enih par sivih poganja, blagor tistim ki nimajo še sivih, jst mam par fosilov že od 22leta, no vsako leto se še kak nov pojavi user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3959
28.2.2012 11:13:25   
kendicka
ojla souser posted image ,

ursonok: glede selitve znotraj ljubljane sem našla eno varianto za 30 evrov na uro plus ddv in v to ceno imaš vključen kombi, dva delavca in zavarovanje tvoje lastnine. zna bit kar drago. kakšne so pa cene selitve iz ene v drugo državo, nimam pojma.
glede na to, da imava zdaj možnost sposodit si kombi, bova kar to varianto ubrala, sva že klicala par močnih frendov in bodo pomagali nosit. pa še ful ceneje bo, ker sva sfižila čisto vse prihranke, moj itak nima službe v tem momentu, tako da je kar kriza. mah, bo že, zaradi denarja se v tem momentu ne mislim sekirat. saj res, kdaj v mesecu prihaja porodniška? ali tako kot plača (pri nas je plača do 5. v mesecu) ali do 15. v mesecu?

sva pa včeraj nabavila skoraj vse za nego malega ... seveda sem uspela listek pozabit doma in sva potem na licu mesta skupaj s prodajalko nabirala stvari. sva šla kar v tosamino trgovino v domžale, kjer se mi zdi, so stvari ceneje, vsaj vložki, pa mrežaste hlačke ...

grem pakirat v škatle, sem kar malo nervozna, ker je vse v razsulu ... no, vsaj mački sta ful zadovoljni, ker je kar naenkrat toliko novih igrač (beri škatel) in se da skakat iz ene v drugo, se skrivat user posted image ful sta posrečeni.

čakamo novic od tosje in ursonok, če se že kaj dogaja in seveda vse dobro majcis

saj res, a katera ve, zakaj se reče, da gre nosečka v Rim? to sem že spraševala, pa mi nihče ni znal povedat.

mene čaka naslednji pregled v petek, na zadnjem me je pregledala in sem še čisto zaprta, se je pa mali že spustil ... saj ne vem, verjetno sem to že napisala v enem od prejšnjih postov user posted image meni je G že dvakrat dala na izbiro, če želim, da me pregleda. prvič sem rekla, da ne, zadnjič pa da naj me kar. je pa nežna z mano in nisem nič krvavela niti me ni bolelo.

bodite fajn in uživajte na sončku in vsem, ki se počasi začenja, naj bo lepa izkušnja in predvsem hitra user posted image

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 3960
28.2.2012 11:43:18   
Saša33
Se mi zdi, da je stavek da gre nosečka v Rim to;
da so včasih hodili peš  na romanje v Rim. In je trajalo in trajalo kot nosečnost ali porod.
Na koncu pa so bili vsi napori  pozabljeni, ko si dosegel cilj.

(odgovor članu kendicka)
Neposredna povezava do sporočila: 3961
28.2.2012 11:45:37   
kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: Saša33

Na koncu pa so bili vsi napori  pozabljeni, ko si dosegel cilj.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 3962
28.2.2012 11:50:12   
kaminek
zapitje user posted image nisem še komentirala: moj bo sodelavce povabu po šihtu na pir in to je to. domače pa bo tud povabu kr k nam domov, bo šel družinske pice kupit, pa mal solate bo naredu in seveda cviček ne bo manjkal na miziuser posted image user posted image . nism nč proti, kr naj, mi je prou luštno. sej kaj pa čem, pol bi se že za marsikatero stvar živcirala, pa je brezveze. tako tud mene on ne sprašuje, če si kej zaželim-sm mu rekla, da si bom po porodu kupla tekaško stezo, ker imam vseh teh odvečnih kg dovolj in mi vadba na stezi dobro dene in najbolj pomaga stopit maščobo in si pridobit kondicijo. sicer je na začetku neki nergal nazaj, ampak se ne dam, tko sm se odločla. on pa bo zamenjal padalo (je jadralni padalec), pa gps napravo bi si kupu, da bo v višinah vedu, kam je dobr letet itd. itd.user posted image .

tko sva si kvituser posted image user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3963
28.2.2012 13:34:58   
Jada82
Glede popadkov - Cokolino, če ti je prišlo na št. 80, se to meni že zelo veliko zdi!!! Ko sem jaz šla prvič rodit, so me v P priklopili na CTG, so popadki kazali na 55 - no, saj so bili znosni, ampak so bili dokaj redni .... pa so me kar dali v porodno - odprta 4 cm. No, ko so me našopali z umetnimi, je max. prišlo do 127 - bilo je za umret!!! user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3964
28.2.2012 13:36:45   
Jada82
Aja, btw - danes sem spet padla user posted image user posted image user posted image user posted image Sem bila z eno kolegico v kafiču zunaj. Potem je pa tamala nekaj kamne metala okoli, sem se ujezila, vstala, da bi jo zagrabila in evo mene na tleh user posted image Imam novo prasko, na isti nogi, samo tokrat na nartu .. user posted image user posted image user posted image Eh ja ... pa bogi moj otrok v trebuhu, že drugič tak pretres. Pri Izabeli nisem nikoli padla ... grrrrr.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3965
28.2.2012 15:19:06   
ursonok
Evo me, ursonok is back!

Sem čisto na psu, spala 4 ure, v P se načakala, vsega skupaj več kot 3 ure, vmes parkrat zgubila živce ...

No, stvar je naslednja. Rana po CR je zelo lepa, povsem dovolj debela, otrok zaenkrat ni prevelik (okoli 3500gr). Tako da glede tega so rekli, da komot rodim naravno. Potem pa je tip ugotovil, da sem imela pred tremi leti konizacijo in se je zapičil v to: češ da me to kvalificira za CR, ker je pri naravnem porodu riziko, da se MV ne bo odpiral in bo počil.
Sem padla čisto ven, češ da G, ki mi je delal konizacijo, pravi, da načeloma ni ovir za naravni porod - res se lahko MV ne odpira, a to se vidi med popadki in se potem naredi CR, ni ga pa treba zaradi tega "planirati". No, tam so zabeležili, da se "pacientka ne strinja s planiranim CR" in me poslali domov do PDP-ja. En dan prej, tj. 7. marca, če še ne bo nič, moram spet v P na "konzultacije" - tokrat k samemu šefu bolnice. user posted image user posted image
Ne štekam. Jaz se bojim, da bo premalo plodovnice (itak je je dovolj, dvakrat več kot jo je namerila moja trapasta G, ki je zadnjič čisto zapaničarila) ali da bo rana pretanka, a ko se izkaže, da je vse ok, me začnejo strašiti z nečim tretjim. Saj vem, da se MV čudno obnaša po konizaciji, a dajmo mu vsaj možnost.
Aha, ko me je vaginalno pregledal, je ugotovil, da je MV dolg samo 1cm, popolnoma mehak in že malo odprt. To pomeni, da imajo "mini popadkiči", ki jih čutim zadnje dni, res učinek! user posted image

Zdaj sem doma, malo zamorjena zaradi neprespanosti ...No in razmišljam, kaj še lahko storim, da v tem tednu človek pride na svet. Jaz sem namreč odločena, da rodim 3. 3. (zdaj mi vse nekaj kradete ta datum! user posted image ), ampak ne vem še, kako naj tamalega v to prepričam user posted image . Sem šla iz P peš domov, po mrazu in snegu, ura hitre hoje. In sem imela zdaj že ene tri mini popadkiče doma. user posted image

Na CTG se v tem tednu sploh ne mislim naročat, ker sem sita teh dohtarjev. Cel dan imam zajeban zaradi tega. Nič nisem naredila danes! Do konca tedna delam in se imam fino. No, za vikend pa rodim user posted image .

Hrchy,
jaz sem podobno doživela takoj po porodu. Jok in histerija, da "nikoli več ne bova sama" in "kaj nama je bilo tega treba", ker je bilo res vse idealno ... user posted image A poti nazaj ni. Pa saj ni tako slabo, boš videla.

Populis
lepo, da si se javila. Ti nas malo zezaš, javiš se, pa ponikneš za tri dni, ustvariš neko misteiozno atmosfero, da nas vse skrbi, kje si, potem pa spet: hojla, tu sem, nič mi ni user posted image . Redno se oglašaj!

Jada
joj, pazi nase no. Mislim, da si tudi že za rodit! user posted image

Cokolino,
pri tebi tudi že nekaj dogaja, kot vidim. Super. Itak je pa čez 2 dni marec, tako da je že skrajni čas, da začnejo deževati smsi user posted image

Ko sem šla zjutraj v P, je bil ful lep sonček in ptički so peli, prava pomlad! Zdaj pa pada sneg, ful je mraz in piha, aaaaauser posted image user posted image

Povem vam punce, jaz ne bom zdržala še enega vikenda noseča. Imam dovolj vsega. Čisto sem napsihirana, hormoni, nespanje, potem pa še vsa ta porodnišnična atmosfera, čakanje, konsultacije itd itd. In nič od tega ti itak ne "garantira", da bo porod ok in vse dobro. Skratka, čudim se, da ženske v povprečju živimo dlje od moških. Že sama N in sam porod sta en tak hjudž stres, da nam ziher pobereta par let kakovostnega lajfa. user posted image

Nič, počakam, da se kolač speče, maznem en kos, potem pa pride že tamala. Naspala se zgleda ne bom :(

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3966
28.2.2012 15:59:12   
Lešnica
Oj!
A mi lahko katera pove kako izgleda, ko ti voda odteče in kakšni so popadkiuser posted image , ko se začnejo?
Sem prvič noseča pa pojma nimam, imamo pa veliko izkušenih na forumuuser posted image .
sem pa danes spekla čudovit ajdov kruh, se moram kar pohvalituser posted image , zraven pa zelenjavna mineštra. Kombinacija idealnauser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3967
28.2.2012 16:24:16   
kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: Lešnica

Oj!
A mi lahko katera pove kako izgleda, ko ti voda odteče in kakšni so popadkiuser posted image , ko se začnejo?
Sem prvič noseča pa pojma nimam, imamo pa veliko izkušenih na forumuuser posted image .
sem pa danes spekla čudovit ajdov kruh, se moram kar pohvalituser posted image , zraven pa zelenjavna mineštra. Kombinacija idealnauser posted image

velika luža nastaneuser posted image user posted image . naenkrat čutiš nekaj toplega po nogah, da ti teče. zdej, lohk se ti usuje, lohk pa ti pomalem odteka in sicer recimo, ko spremeniš položaj, čutiš da ti je zopet mal odtekla. glede popadkov pa ne moreš zgrešit, točno boš vedla, da jih imaš, če bojo tisti "normalni"-se stopnjevali...lahko jih primerjaš s trebušnimi krči a bolj močni. abnormalni so zame tisti, ko jih skoraj ne čutiš, al te pa samo v križu zaštiha, CTG pa kaže, da imaš močneuser posted image user posted image . blagor tistim babam, k imajo slednje.user posted image

bravo za kruhek, ga imam tud jst zeloooooooo rada, mnjami.

(odgovor članu Lešnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3968
28.2.2012 16:27:43   
kaminek
ursonok: kakor koli pač že bo, bo. ne se zdej s tem obremenjevat. po moje boš lepo po naravni poti rodila.user posted image dohtarji so pa itak vsak posebej pametni,grrr.

jada: pazi mamica ti, da še cela prideš v Puser posted image . vem, al sm jst tud tko štorasta, tko da nimam tukej kej pametovat. take pač smo user posted image . sej še mal, pa bomo plesaleuser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3969
28.2.2012 18:48:50   
tjaShiika
Heila, kako ste punce?
Sem nova na forumu čeprav se moja nosečnost počasi zaključuje, namreč sem ena izmed vas ki marca pričakuje naraščaj. Natančeje 15.03.2012.

Tjaša

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3970
28.2.2012 18:51:20   
Jelcy
Dober vecer cveke...

Danes sem imela pregled in sem cisto razocarana,2min noter in to je to. Narocil meje sele cez 2 tena na prvi CTG,takrat pa bomskoraj 39. teden. Skozi ponavlja, da sem sla prvic 3 dni cez rok, full dobro res user posted image

Drugace pa sem OK,ceprav me ze vse tisci,v vse strani,pa apetit je nenormalen,sploh sladkemu se ne morem upret.

Lešnica, moji popadki so izgledali takole: Zacelo se je kot bi me tiscalo kakat,kaseje kot da bom dobila menstruacijo,nato kot daje zelo mocna menstruacija, najprej meje sraufalo v spodnjem delu trebuha, nato se je bolecina preselila v kriz, takrat sem bila ze v bolnici.

Naj vas potolazim, da tudi jaz se nimam vsega pripravljenega...itak pripravis vse v 2 dnehuser posted image .V prvo sem imela ze 2 meseca prej vse pripravljeno, zdaj pa se mi tako ne dauser posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3971
28.2.2012 19:04:46   
Aleda
Oooj, no jutr smo pa 29, a bo katera naša rodilauser posted image ? Mogoče bom pa jazuser posted image Danes zjutraj sem se pa zbudila polna energije, ki mi jo je vmes mal zmanjkalo pa sem šla lih en malčk ninat in sem spet nafilala baterije, sem skakala okol bajte in urejala okolico. Še zmeri kašlam kot en star traktoruser posted image pomoje je user posted image že čist prerukan.
Jutri me pa čaka pregled, najraj bi rekla G naj pogleda če sem že kaj odprta, sam pomoje ne bo nič gledala.
Drgač me je pa kar neki ratalo strah poroda. A še katero? Pa ne tak da bi se zdaj vsa tresla, sam razmišljam če bom sposobna zdržat brez kakšnih protibolečinskih zadev.
Imena- midva imava že izbrano za punčko, za fantka če bi bil slučajno pa ne čist, bi se mogla pa še dogovorit. Polzi- meni je všeč Lana od teh štirih. Meni so pa všeč še Iza, Vita, Eliza, Roza.
Jada- zgleda da je odvisno od porodnišnice, v Postojni je pa 180 eur in na predavanje moraš,čeprav se pomoje da zmenit vseen. Sam kaj, jaz bi to tak da bi najprej vidla če bi lahko brez in če bi blo prehudo bi pa vzelauser posted image pa na žalost to tak ne gre.
Ja nič najboljš da grem v postojno tako kot sem načrtovala.
Ursonok- mah pomoje boš ti kar lepo naravno rodilauser posted image držim pestiuser posted image
Žurka-ko ste govorile o tem če bojo user posted image imeli žurke. Moj ravno kakšne posebne žurke ne bo pripravljal, bo nesel za pit v gasilski dom, ostale najine kolege in kolegice, ki niso gasilci bo pa povabil na kakšno pjačo. Pomoje se ga bo kar konkretno nadelaluser posted image Imajo tako navado gasilci, da ko kateri od članov dobi naraščaj pošljejo sms vsem gasilcem, kot za kakšno intervencijo.

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3972
28.2.2012 19:09:16   
mmmv
CTG: a na CTG te pošlje ginekolog ali ste same rekle?  Zdaj nisem čisto prepričana, če vas razumem dobro ali na CTG moraš nujno v porodišnico ali tudi kakšni ginekologi delajo?
In koliko se čaka v porodnišnici? Je vedno po več ur??

Nekatere ste šle na pregled za Streptorok. Če se prav spomnim ste enkrat pisale p tem, razen. če sem kje drugje brala. Skratka meni je zdaj ponudila ta pregled kar moja ginekologinja in sicer stane 30 eur. Bom pa takrat na koncu 36 tedna. Kako pa to izgleda? Koliko ste pa ve dale? a že full prej??

LP

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 3973
28.2.2012 19:16:15   
zmajcy_
IZVIRNO SPOROČILO: mmmv

CTG: a na CTG te pošlje ginekolog ali ste same rekle?  Zdaj nisem čisto prepričana, če vas razumem dobro ali na CTG moraš nujno v porodišnico ali tudi kakšni ginekologi delajo?

Nekatere ste šle na pregled za Streptorok. Če se prav spomnim ste enkrat pisale p tem, razen. če sem kje drugje brala. Skratka meni je zdaj ponudila ta pregled kar moja ginekologinja in sicer stane 30 eur. Bom pa takrat na koncu 36 tedna. Kako pa to izgleda? Koliko ste pa ve dale? a že full prej??

LP

Pri meni CTG delajo pri moji ginekologinji, ni potrebno it v porodnišnico.

(odgovor članu mmmv)
Neposredna povezava do sporočila: 3974
28.2.2012 19:19:50   
zwezdica82
IZVIRNO SPOROČILO: mmmv

LP

na CTG te da tvoja gin. v njeni ordinaciji - seveda če ga ima. Očitno je v Lj to drugačna praksa. Jaz hodim vsak teden že od 32t naprej na cTG in preglede. Zandjič me je sicer ne moja gin ampak neki drugi ki jo je nadomeščal tudi pregledal vaginalno pa še bris za streptokok je vzel. SAmo noge daš narazen pa vzame ti bris, isto kot za pap...Jutri naj bi bili rezulatati ker pri nas v LJ pošiljajo in pol kao 10 dni to traja da dobijo nazaj. Jaz sem plačala 20€. Prejšnjo nosečnost sem šla pa v Dravlje v diagnostični center pa mislim da je test okrog 40€.

No jaz jutri nastopim v 36t. Upam da se že kaj več dogaja kot prejšni teden user posted image user posted image user posted image , ker bi tud jaz že šla rodit -  me preveč vse tišči user posted image

(odgovor članu mmmv)
Neposredna povezava do sporočila: 3975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

IME ZA PUNČKO
amalia

KATERO VAM JE LJUBŠE?

TAJDA (43%)

TADEJA (12%)

JERNEJA (14%)

JANA (31%)

Število vseh glasov: 361

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!