kendicka
|
ojla so , po parih dneh se vam oglašam, pri nas je cela akcija s selitvijo. zdaj pakirava in že nosiva v novo stanovanje. no, jaz ne nosim nič, pravzaprav samo sedim in dirigiram, kam gre kaj pakiram pa lažje stvari. do konca tedna bova že preseljena, zdaj imava eno varianto, da nama kolega posodi kombi in prosiva še par prijateljev, da nama pomagajo selit. super opcija glede na to, da sva čisto brez denarja že, sicer sva mislila najet selitveni servis, ki pa kar stane. od pohištva bova vzela samo eno omaro, od strojev pa pralni in hladilnik, ostalo vse ostane v starem stanovanju, kamor se seli moj brat. sem kar malo žalostna zdaj, ko pakiram, ker nama je tu super in ful je enih spominov. res je kar veliko sprememb in šele zdaj mi prihaja v zavest vse skupaj. sicer sem kar ok, danes mi je vse nekam težko, da sploh ne govorim, da sem iz sprehoda komaj prilezla domov, ker me je tako križ bolel. petkov pregled ni pokazal nič posebnega, mali se ima še naprej fajn v trebuhu, popadkov ni, tako da ta teden še ni za pričakovat kakšne akcije. sem še čisto zaprta, kar pripisujem predvsem psihi, saj bi se tako rada preselila in malo umirila preden grem rodit. v zadnjih dveh dneh pa ugotavljam, da me vse tišči v spodnjem delu trebuha, pa križ, gležnjev pravzaprav nimam več ... no, da ne bo preveč jamranja, je bil celoten vikend super sončen, jaz sem uspela končat še en članek, pa na profesionalno fotkanje sva šla, sem prav uživala, čeprav sem se kobacala tam po studiu kot ena hruška ursonok: glede ingverja, jaz ga olupim in približno za palec velik kos dam med drugo sadje in zelenjavo v sokovnik. in pride super pikanten okus. glede čiščenja sokovnika, jah ni ravno moje najljubše opravilo, ampak kot pravi ursonok, je rutina, ki pride zraven. sama imam čisto povprečen sokovnik in je za nekaj minut dela. je pa fajn takoj, ko sok narediš, da se pomije, sploh, da se filter ne zamaši. jaz dajem različno sadje (jabolka, grejpfrut, mandarine, pomaranče, limone, ananas, ... ne dajem pa mehkega sadja, kot so banane, papaja, kivi (zaradi majhnih pešk, da se ne zamaši), skratka tako kot je pisalo v navodilih), od zelenjave pa korenček in rdečo peso. bi zelo rada poskusila s kumaricami, ampak jih ne smem zaradi žolčnega kamna čokolino: želim ti, da se čimprej pozdraviš, mora biti precej tečno. jaz sem si v lekarni kupila vitamin c in ga pijem enkrat na dan zmešanega z vodo ali čajem, povečala sem dozo vitaminov. zelo fajn pri prehladih je tudi ingverjev čaj. če imaš pa sinuse zamašene, poskusi z inhalacijami (dve žlici kamilic in žlico žajblja v vročo vodo, se pokriješ čez glavo in inhaliraš kakšnih 15 minut, potem pa v posteljo), zamašen nos si lahko spiraš s fiziološko raztopino, ki jo kupiš v lekarni ali pa sama narediš (v pol litra prevrete vode daš žličko soli in si potem s kapalko daješ v nosnici, da ti odpre. zadevo shraniš v steklenico in jo daš v hladilnik in porabiš v parih dneh). katka: vse čestitke za hiter porod in obilo crkljanja vam želim in super, da si nam opisala svojo izkušnjo. kaminek: naj se torej čimprej začne akcija kkkk: drži se verjamem, da ti ni lahko in držim pesti, da se tvoj dragi vrne pred akcijo aleda: dobro se spočij. tudi jaz imam izkušnjo vročih hotelskih sob brez zraka ... ali si si privoščila kakšno masažo? glede poroda in očetovskega dopusta: moj dragi bo pri porodu, v ta namen sem mu kupila majico 100% fotr in je bil ves vesel in ganjen. koristil bo očetovski dopust v celoti, saj trenutno nima prav veliko dela in bomo izkoristili te tri mesece skupaj malo doma, malo na morju (če bo šlo, seveda, če ne bomo pa doma). se mi zdi, da bo tako dragoceno obdobje, bomo že preživeli z mojo porodniško. grem počasi v posteljo brat modrost rojevanja od ine may gaskin. jo še katera bere? takoj bi šla tja rodit, če ne drugega že zaradi opisane atmosfere ...
|