|
RE: Za tiste, ki še... 24.2.2012 8:48:18
|
|
|
|
Poka
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: cebela2 jaz mislim da bolj redi gluten (pšenica, rž, oves, ječmen) Poka bo vedela... Jaz to tak na pol vem, kolko se spomnim, da sem neki prebrala. Hm... na tole raje ne bi odgovorila, ker nisem sigurna oziroma tega res ne bi vedela. Naj bi bolj redile stvari, ki imajo v sebi več enostavnih OH, se pravi ko pogledaš embalažo, oH in piše od tega sladkorji... Ali pa če najdeš podatke o glikemičnem indeksu. Nekako vem pa jaz že na pamet za ena živila, ampak mislim da veste to tako vse. Se pravi, vse kar je iz bele moke, bolj predelano, pa da ima manj vlaknin. Npr. od zelenjave je to npr. korenček, grah, rdeča pesa. Jaz jih vseeno jem, ampak jih pa pač manj. Od sadja npr. banane - uf zdej sem se spomnla, da imam še ananas, njami... Ananas je prva liga za hujšat. Brez glutena naj bi bila samo ajda, koruza, kar je iz riževe moke, hm... verjetno sojine, pa iz krompirjeve. Pa čičerikine in te stvari - kar jaz ne kupujem več, ker se mi zaredijo domače živali... Z apirino moko sem jaz bila 100% da nima glutena, pa sem se zadnjič pogovarjala z eno, ki dela recepte za kruh v eni od večjih pekarn v SLO in je rekla, da je to samo starodavna pšenica in da ima gluten. Jaz se glutena izogibam, zaradi endometrioze, sicer ni znanstveno dokazano, da prehrana vpliva, sam jaz vem, da ko sem se držala takrat diete nisem imela nobenih takih problemov. In zdaj se spet držim, ne jem tudi svinjskega in čokolade in imam zdaj tako kožo, da mislijo da sem napudrana... Nobene pikice več nikjer. In se potem pozna tudi na teži. In sem si jaz nekako tako predstavljala, da imam mogoče kako alergijo, ki se kaže v kaki blažji obliki, pa mogoče zaradi tega tudi težje hujšaš... Bom malo raziskala tole...
|
|
|