|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2012
21.2.2012 9:53:59   
zaspančka
Pri nas se na nuhalni ni vidlo, ker je bil tko obrnjen pa še spal. Je pa potem na morfologiji pokazal svoje premoženje. user posted image Kolegici je pa že na nuhalni napovedala punčko in je bila res punčka.

4.6.2009 - Tjaš
12.2.2013 - Tinkara

(odgovor članu cebelica81)
Neposredna povezava do sporočila: 626
21.2.2012 10:04:19   
darchy82
Nama so na nuhalni rekli, da zgleda da bo punčka in na koncu smo res dobili punčko. Je pa nuhalna še zelo nesigurna za napoved spola. Pri nama se je spol najbolje videl na 3D UZ-ju, kjer ni bilo več nobenega dvoma.

25.01.2011 se nama je pridružila Lana,
29.09.2012 pa se nam je pridružil še Aljaž :))

(odgovor članu zaspančka)
Neposredna povezava do sporočila: 627
21.2.2012 12:20:13   
Anonimen
Moj G na NS noče napovedat spola, ker pravi, da sigurnost napovedi ni dovolj natančna. Jaz sem prvič čakala do morfologije ter 3D.

Mi pa nimamo sonca user posted image čez vikend je bilo lepo sončno, toplo, že kot prava pomlad user posted image

(odgovor članu darchy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 628
21.2.2012 13:20:07   
Anonimen
Aja, proti slabostim pomaga Coca-cola. Preverjeno. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 629
21.2.2012 13:27:29   
princess13

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Se strinjam! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 630
21.2.2012 13:29:45   
mamica^2
princess13

Ta pregled ni potreben-zato pa je tudi plačljiv in se bodoča mamica sama odloči če gre ali ne.
S pomočjo tega pregleda na osnovi UZ meritev določijo, kakšne so možnosti, da bo imel otroček kakšno kromosomsko motnjo, med
več boleznimi tudi dawnov sindrom. pogledajo pa to svetlino in prisotnost nosne kosti. Če so rezultati slabi te pošljejo na DHT(dvojni hormonski test) oz 3. možnost amniocinteza, kjer odvzamejo plodovo vodo (16.teden cca) in točno preverijo če je kakšna kromosomska motnja ali ne.
pregled NS ni 100%, lahko pokaže, da je NS povečana čeprav ni ampak je bil UZ za te meritve narejen prezgodaj.

Kar se tiče spola... ravno v tednih ko se izvaja NS se (nisem 100%) dokončno razvije tudi splovilo. In spet, napoved ni 100%, ker če je prezgodaj so možnosti 50%. Ko se razvija telo pri zarodku je splovilo zunaj tako pri fantkih kot tudi punčkah. pri punčkah se potem potegne navznoter pri fantkih ostane zunaj. Zato se pri dosti mamicah zgodi, da ji napovejo fantka na morfologiji pa izvejo, da je fantek v bistvu punčka.
In ravno zato nekateri G rajši ne govorijo kaj bo, da potem mamica ni ali razočarana ali žalostna in je v zmoti, misleč da ima v trebuhu fantka.

Jaz na NS nisem izvedela kaj bom imela... ker sem imela več UZ-jev sem to zvedela ravno nekako pred 20tednom "šele" in to samo za fanta, punca je svoje premoženje pridno skrivala do skoraj 26.tedna... ampak nekako sem že na začetku si rekla, da bi rada imela parček in tako se je zgodilouser posted image

(odgovor članu princess13)
Neposredna povezava do sporočila: 631
21.2.2012 13:42:11   
GreTEJ

To sem tudi jaz slišala. Preverila pa (še) nisem. Zaenkrat ni potrebe.

A kofetkate še kaj? Pred časom še nisem bila takšna kofetarica kot zdaj, zato se sploh nisem obremenjevala s tem, če sem kdaj spila kakšno kavo. Zdaj pa spijem tam 2-3 kave na dan. Nekje berem, da ni panike, nekje pa da to ni ok. Kaj pa ve mislite?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 632
21.2.2012 13:43:08   
Srčekgirll

user posted image
user posted image

nick, starost, zaporedna user posted image , število user posted image user posted image user posted image doma, kraj poroda, spol 

user posted image

x.10.
Anonimnauser posted image , 27 let,2user posted image ,1, , ,
??
xx.10.
odavoda, ? let,3user posted image ,?, ?, ,
??
1.10.
Abrakadabra, 28 let,3user posted image ,1user posted image , KR, ,
??
mamica^2
,24 let, 2
user posted image ,user posted image , PO,??
2.10.
cebelica
,30 let, 2user posted image ,1 user posted image , ,PO,??
sonček33
,? let, ?user posted image ,? , ,?,??
3.10.
darchy82, 29 let, 3user posted image ,1user posted image ,LJ,
??
4.10.
5.10.
pikica 28, 2user posted image , 1user posted image , ,
??
pipika 13,39 let 3user posted image , 1user posted image , NM ,
??
6.10.
Srčekgill,29 let,3user posted image 2user posted image user posted image , PO,??
johana,      ,2user posted image , 1user posted image ,?,??
amaddeja,28 let,1user posted image , 0, PO,??
7.10.
chungalunga ,28 let,1user posted image ,0?,??
8.10.
GregUr, 24 let, 1user posted image , 0,Trbovlje,??
9.10.
Aninchy, 22 let, 2user posted image , 1user posted image user posted image , Celje,
??
10.10.
piskotkova ,
,?user posted image ,?,?,??
11.10.
soncnica87,24 let,1user posted image , 0, ?,??
johana, ,0user posted image , 1user posted image ,?,??
12.10.
anckica,25 let, 1user posted image 0user posted image ,LJ,
??
Bloocek,26 let, 1user posted image 0user posted image ,SG,
??
13.10.
Smrketa1,27 let,1user posted image , 0 , PO,??
nena29,29 let,2user posted image , ? , SG,??
čiba , ,2user posted image ,1user posted image ,?,??
14.10.
mmojka, 32 let, 2user posted image , 1user posted image LJ,
??
KM, 29 let,1user posted image ,0, , ,
??
15.10.
lelykal,26 let,2user posted image , 1user posted image , ?,??
johana, ,2user posted image , 1user posted image ,?,??
kris555,30 let,1user posted image , 0, PO,??
lunika,? let,2user posted image , 1user posted image , ?,??
16.10.
princess13,29let,1user posted image , 0, ?,??
johana, ,0user posted image , 1user posted image ,?,??
17.10.
dr. Knowitall,? let,?user posted image , ? , ?,??
turquoise,? let,?user posted image , ? , ?,??
18.10.
19.10.
20.10.
pikica010,? let,2user posted image , 1user posted image , ?,??
21.10.
zaspančka,? let,2user posted image , 1user posted image , ?,??
22.10.
monci2,28 let,2user posted image , 1user posted image , ?,??
23.10.
user posted image
24.10.
GreTEJ,28 let,4user posted image , 2user posted image inuser posted image , ?,??
25.10.
26.10.
27.10.
28.10.
29.10.
30.10.
31.10

SKUPAJ NAS JE user posted image :
37

user posted image Z DVOJČKI :
PRIČAKUJEMO:      

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                         - mama.si
- nosečnica.si
                             - babybook.si
- noseča.com
                             - pregnancy.org
- bibaleze.si 
                             - bambino.si
- mojezdravje.si
                        - parrentsconnetct.com
- pregnology

-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

PREGLEDI
:                                                  

21.2.
turquoise
23.2.
Bloocek
28.2.
GregUr
29.2.
piskotkova
1.3.
anckica
2.3.
Srčekgirll
soncnica87
Aninchy
5.3.
cebelica
nena29
kris555
6.3.
dr.Knowitall
darchy82
monci2
8.3.
amaddeja
Anonimnauser posted image
9.3.
mamica^2
12.3.
chungalunga
mmojka
15.3.
KM
16.3.
odavoda
26.3.
pikica010
čiba
2.4.
johanna

NS:

19.3
Abrakadabra

VSE NOVE user posted image , PROSIM, DA PODATKE ODEBELITE IN TUDI NADALJNE PREGLEDE, DA BOM LAŽJE VAS NAŠLA, LAHKO MI PA POŠLJETE TUD NA ZS!
HVALA!

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 633
21.2.2012 13:45:48   
mamica^2
jaz mislim da ni panike če piješ kavo. dojenčku ne boš škodovala.
se mi zdi da bi bil mal bolj problem če bi kar sredi nosečnosti ukinila kavo.

moja sestra je kadila, in med nosečnostjo ni prenehala, kvečjemu zmanjšala in tudi po porodu je kadila naprej
ker ko je probala nehat je malega začelo zvijat (se je dojil) in je pač kadila naprej. sicer ne zdej kot turk...ampak pač si je prižgala.

(odgovor članu GreTEJ)
Neposredna povezava do sporočila: 634
21.2.2012 13:47:02   
mamica^2
srčekgirl... ko boš spet lepila seznamček (pa ni treba takoj zdaj user posted image ) če lahko samo popraviš pri meni,
da imam doma 2user posted image user posted image hvala :)

(odgovor članu mamica^2)
Neposredna povezava do sporočila: 635
21.2.2012 13:55:37   
Anonimen
Kava: jaz že od nekdaj pijem kapučino (tisti iz vrečke). Pa mi v 1user posted image kmalu na začetku ni več pasal (bilo mi je slabo), potem sem pa nekje na sredini ga spet začela pit (1-2x na dan). zaradi pritiska, ki je bil vedno na meji povišanega (drugače imam prej nizkega kot višjega) sem se kavi izogibala en dan pred pregledom.
Sedaj je še vedno vse ok, spijem max. eno kavo ali pa 1-2 kapučina.

A.

(odgovor članu mamica^2)
  Neposredna povezava do sporočila: 636
21.2.2012 13:58:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: GreTEJ
Ne vem pa kje bom rodila. Ali v Celju, kjer mi je najbližje, ali pa v Trbovljah kjer je moj G predstojnik porodnišnice. Odvisno od tega, kje imajo ultivo user posted image

Če jaz kaj prav vem, ultive sedaj ni več, ker naj bi bila prepovedana.

Glede spola: meni je šele na morfologiji uspela povedat kaj nj bi bilo, pa še takrat je rekla, da naj to vzamem kot "delovni" spol, da se lahko še kaj spremeni user posted image Pač pri nas, ki smo bolj baročne, se baje slabše vidi.

dr. Knowitall

(odgovor članu GreTEJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 637
21.2.2012 14:19:24   
princess13
U mamica2, hvala za izčrpen opis NS user posted image Mi je veliko več jasno user posted image

Glede kave, jaz načeloma nisem kofetarca, ne morem pa brez kapučina zjutraj. Ampak nič več, se mi je zagabil user posted image user posted image

Srčekgirll, pri meni pa lahko napišeš kraj poroda MB. Ko boš spet urejala seznamček...Aja pa vse pohvale, ker ga tako lepo urejaš user posted image

Mene pa danes malo bolj špika spodaj kot ponavadi user posted image Sem se pa odločila, da doma ne bom več nosila modrca, ker me preveč tišči user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 638
21.2.2012 14:19:45   
GreTEJ

Ne vem pa kje bom rodila. Ali v Celju, kjer mi je najbližje, ali pa v Trbovljah kjer je moj G predstojnik porodnišnice. Odvisno od tega, kje imajo ultivo user posted image

O, a res? A mogoče veš zakaj? Leta 2008 sem jo še dobila. Ko sem rodila, sem rekla, da jo naslednjič tudi vzamem. No, potem pa nič.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 639
21.2.2012 14:20:53   
Anonimen
Punce, jaz sem pa tako lačna. Dopoldne sem pojedla 1 jogurt, 1 pomarančo in 1 jabolko pa sem komaj zdržala do 12ih, da sem šla po malico. Me je zaradi lakote prav glava začela bolet in zdaj ne neha in ne neha. A lahko sploh kaj vzemem proti glavobolu? Lekadole?

dr. Knowitall

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 640
21.2.2012 14:21:41   
cebelica81
dr. Knowitall, tudi meni so vedno povedali, da naj jemljem spol z rezervo. Sem tudi bolj okrogla, ampak zgleda ni vse v tem. Ker kolegica ima še precej več oblin kot jaz, pa se ji je vedno vse lepo videlo. Meni pa vedno bolj slabo.

Meni kava trenutno ne diši, oziroma mi bolj smrdi kot kaj drugega. Sem si jo pa ravno sedaj skuhala, ker nimam prav nobene energije za delo in ne vem kako bom drugače zbrala moči še za dve uri dela. Upam, da mi uspe prej uiti domov, pa potem še zvečer kaj od doma narediti ali pa čet, pet ko bom na dopustu. Ker danes res komaj, komaj funkcioniram. Mogoče bo pa kava pomagala, čeprav mi tako zelo smrdi.

Razmišljam, da si grem po službi kupit še kakšne bolj udobne hlače za službo. Vse, ki jih imam me tako zelo tiščijo, da se pomoje tudi zaradi tega slabo počutim. Doma že nosim nosečniške od prejšnje user posted image , čeprav mi ves čas dol lezejo, ker so še prevelike (še nimam trebuščka, ki bi jih gor držal user posted image ). V službo pa jih seveda ne morem obleči, ker nikakor ne izgledajo.

Ful razmišljam tudi o telovadbi. Da bi hodila na pilates za nosečnice. Malo za ohranjanje kg, malo pa ohranjanje gibčnosti in dobrega počutja. Samo to pomeni, da si moram vsaj še 1x tedensko zagotoviti varstvo za malčico (1x me tako že ni) user posted image
Ta organizacija zdaj je veliko težja kot v 1.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 641
21.2.2012 14:21:44   
Anonimen

O, a res? A mogoče veš zakaj? Leta 2008 sem jo še dobila. Ko sem rodila, sem rekla, da jo naslednjič tudi vzamem. No, potem pa nič.

Pojma nimam zakaj. Sem to tule na RR prebrala.

dr. Knowitall

(odgovor članu GreTEJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 642
21.2.2012 14:22:31   
cebelica81

Punce, jaz sem pa tako lačna. Dopoldne sem pojedla 1 jogurt, 1 pomarančo in 1 jabolko pa sem komaj zdržala do 12ih, da sem šla po malico. Me je zaradi lakote prav glava začela bolet in zdaj ne neha in ne neha. A lahko sploh kaj vzemem proti glavobolu? Lekadole?

dr. Knowitall

Lekadol lahko. Edino to, kolikor sem jaz seznanjena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 643
21.2.2012 14:29:27   
Anonimen
Cebelica81, glede hlač ti dam pa čisto prav. jaz sem v 1. nos. opazila, da mi je bilo slabo, če sem imela gor kavbojke-pa so drugače fajn ohlapne, nič našponane, še pas potrebujem, da mi dol ne čezejo. Ampak očitno je bilo  to vse preveč, ker ko sem imela oblečeno trenirko ali hlače z elastiko v pasu, sem se fajn počutila.
želim ti veliko energije za delo user posted image

Jaz sem tudi imela v 1. nose. obdobje utrujenosti in upam, da je tokrat ne bo. Se mi zdi, da sem cel mesec kar prespala. Do 16h sem delala, potem nekaj malega pojedla, zaspala na kavču, ob 20h dala psom  večerjo (z mukoooo), zaspala do 22h na kavču, takrat se prestavila v posteljo in tam spala do jutra kot ubita. Pa še zjutraj sem se komaj iz postelje spravila user posted image res grozno obdobje.

Meni je na morfologiji lepo videl otroka, kljub dodatnim kg user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 644
21.2.2012 14:38:38   
cebelica81
Hvala Anonimna, upam da mi kava zdaj dvigne nivo energije. Sicer pa...še ura in pol pa domov. Oooo, še nikoli nisem štela ur do konca službe user posted image .

Jaz sem imela morfologijo dvakrat. Mislim, da se želodčka ni videlo v prvo, pa smo jo čez 2 tedna ponovili. Potem je pa kar še malo več spet pogledal user posted image user posted image user posted image . Se nisem čistno nič pritoževala. Itak sem pa vse videla, ker sem imela skoraj vsak mesec UZ, pa vedno mi je kaj kazal (prstke, trebušček, pljučka) tako da sva bili z malčico ob porodu že dobri znanki user posted image . Je očitno velik ljubitelj otrok (no saj mora biti če je porodničar), mislim da ima 2 ali 3 tudi doma.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 645
21.2.2012 14:53:04   
GreTEJ

Meni je na morfologiji lepo videl otroka, kljub dodatnim kg user posted image

Meni tudi. Obakrat user posted image

No, torej bom še naprej uživala v kavici. Beseda kavica je sicer zelo posplošena, ker zjutraj spijem en kapučin, v službi eno belo kavo iz avtomata in če dobim popoldan še kakšen obisk, pade še en kapučin. Turško kavo redkokdaj skuham.

Čebelica81, evo še mičken pa bo konec službe.

V prejšnji nosečnosti sem tudi jaz imela težave z glavoboli. Ginekolog mi je rekel, da lahko 3 lekadole na dan.

Se tipakmo jutri - jaz grem počasi domov. Lep popoldan vsem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 646
21.2.2012 15:01:04   
GregUr
ooj punčare čvekave user posted image no jst sm pa dons darovala kri v namene preiskav user posted image pa je bla tkooo prijazna sestra... mislim da sem ji z napotnico, kjer je pisal toksoplazmoza polepšala dan (ko je vidla da sem user posted image ) in me je tak lepo: vam je kaj slabo, vam dam vodo, se vam vrti? joj, prvič bomo dale malo več krvi, pol pa ne več tko user posted image pa tak je bla luštna user posted image user posted image

ja, se mi je pa včeri začela krušit plomba tistega zoba, k ga pol fali, drugo polovico pa nadomešča nesojena 10 let stara plomba. in jutr grem h zobozdravniku da mi to popravi. serem od straha! user posted image user posted image ne vem kaj naj zaradi inekcije... eni pravijo, brez problema, drugi pravijo niti pod razno, tretji presodi sama, četrti pravijo da v prvem trimesečju ne, pol ja... user posted image user posted image user posted image nimam pojma kaj bom, ker ne vem če bom prežvela da mi menja plombo na živo user posted image user posted image user posted image

ja pa moje slabosti so obupne. zjutraj in popoldne. včasih tudi bruham, no, dejansko bi v večini primerov lahko bruhala, ampak preusmerim misli in pol nekako gre brez tega... ijooj user posted image

mejte lep dan user posted image pa lep pozdrav tudi vsem novim user posted image , sem vesela da nas je čedalje več!! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 647
21.2.2012 16:43:45   
odavoda
Vidim, da nas je veliko, ki se vozimo v LJ.

Srčekgirl, bi lahko dodala še mene na seznam? 23. 10. 2012, tretja nosečnost, doma user posted image inuser posted image . Prvi pregled 16. 3. (šele) in NS 10. 4.

Zakaj toliko čakate z novico? Kako vam uspe? Meni se zdi, da me v službi že kar vsi v trebuh gledajo - napihnjena sem kot žaba, nosim lahko samo še dvoje hlač in eno krilo. Verjetno si mislijo, da sem se zredila, pa vendar...najraje bi kar vsem povedala.

(odgovor članu GregUr)
Neposredna povezava do sporočila: 648
21.2.2012 16:55:20   
zaspančka
odavoda, jaz sem šele včeri zvedla, da sm user posted image , tako da bo treba počakat vsaj na pregled pri G, potem bomo pa počasi začeli razglašat okol. user posted image Čeprav, če bo tako kot prvič, se mi bo kar kmalu začelo poznat in itak ne bom mogla skrit.

4.6.2009 - Tjaš
12.2.2013 - Tinkara

(odgovor članu odavoda)
Neposredna povezava do sporočila: 649
21.2.2012 16:58:13   
kris555
Lep pozdrav vsem novim user posted image

Sicer meni manj diši kava, pa še vedno spijem pol skodelice.
Midva bova počakala do NS, ali še dlje da poveva vsem.
Če bodo kaj opazili bom mogoče povedala.
Princess, po moje G noče 100% potrdit user posted image , ker nismo slišali user posted image ,
in ker je tako majhna pikica. user posted image

Moji user posted image znaki- veliko mozoljev, kot pred user posted image oz še več.
Napihnjenost in rahla zaprtost pa ostajajo. user posted image

(odgovor članu odavoda)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?