|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
14.2.2012 16:43:32   
pikalonca
Evo še mi iz ponovnega UZ. Tokrat se je srček lepo videl in je vse ok. Samo je pa hec, da spola pa še kar ne vemo. Sramežljivo bitje user posted image . No saj glavno mi je, da je z detecem vse ok, ampak spol me tudi že takooo firbca.
Brcike so pri nas zelo pogoste in tudi že zelo močne. Sploh ko se usedem ali pa zvečerem, ko se uležem, takrat čutim prave akrobacije. Ampak za enkrat še niso moteče.
Naslednji pregled imam pa 8.marca. Hihi...imam preglede na same lušne praznike. Mi je najprej sestra rekla, da takrat bomo pa delale cukr test, no pa sem ji omenila, da sem že tako na diabetičnem in z vsakodnevnim merjenjem in pikanjem, potem je pa rekla, da potem mi pa res ni treba, ker je diagnoza že potrjena.
O ja, potrjena..in men se na trenutke kr mal rola od "pomankanja" starih razvad sladkobe. Sem pred dnevi tako v živo sanjala kako jem sočno tortico user posted image . In priznam, da tudi v trgovino več ne hodim z veseljem, ker imam občutek, da je na policah več kot tričetrt stvari, ki jih ne smem jesti. No, ampak se tolažim, da je tudi ta dieta za nekaj dobra. Se mi kar smilite tiste, ki vas že zdaj obremenjujejo kilogrami. Jaz sem še kar na začetniških in se mi po porodu menda vsaj s tem ne bo treba obremenjevati.
Lepo bodite in uživajte sleherni trenutek enosti user posted image .

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
14.2.2012 17:22:13   
pika001
Lanaa, Kajanagaja - z zatekanjem pa je pri meni tako, da človek res ne more zgrešiti... imam gležnje in spodnje dele nog zelo vidno zatečene. Če pa niste preveč otečene lahko probate tako, da na spodnji deli piščali pritisneš prst za kakšne 3-4 sekunde in če ostane vdolbina je to to... ravno tako lahko ostane vdolbinica v območju gležnja...
Se pa tudi jaz pazim kar se tiče zdrave prehrane. Če se že pregrešim pojem kaj sladkega, slanega ne. Ni pa samo prehrana kriva in zadosti pijače. Mislim, da je dosti tudi to, da v službi sedim in kakšen dan ko delam 9 ur ali več, takrat sem bolj otečena, čeprav poskušam zumes vstajat in hodit, se malo pretegnit... ampak to je še vedno premalo. Najbolje je ko dosti hodim.

nives - ne se sekirat, tudi pri meni je enkrat ful živahen, drugi dan ga pa skoraj ne čutim... mi je gin. rekel, da je to v tej starosti čisto normalno, čeprav se mi zdi, da se sedaj zadnji teden kar lepo giba, ko se jaz umirim... mogoče pa vseeno vprašaj na naslednjem pregledu, da boš mirna.

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
14.2.2012 17:55:53   
malina86
Hej punce, se vam še jaz malo oglasim. Tudi naša morfologija je že za nami in dete lepo napreduje. user posted image
Brce ker je dete obrnjeno v moj hrbet, ga čutim zelo malo in poredko, tako da bomo na prave brce mogli še malo počakat, sicer se pa ne pritožujem. user posted image
Spol žal ga še ne vemo, ampak bo tako ali tako za vse ostale ostal skrivnost user posted image
Počutje zadnji mesec je počutje odlično. Zgaga mi ne nagaja več toliko in kakšen dan kar pozabim, da sem noseča, dokler ne pogledam svojga trebuščka.
Kile zaenkrat sem na +5 in se nič ne pritožujem, čeprav ne vem, kam je šlo 5 kil, ker se mi zdi, da se razen v trebuh nisem nič poredila.
Pralne plenice ne morem se odločit, katere bi nabavila. user posted image Tiste, ki ste sprobale več znamk, katere priporočate?
Telovadba za nosečnice ker pri nas nimamo nobene organizirane telovadbe sem začela telovaditi ob DVDju in moram povedat, da mi v teh mrzlih zimskih dneh kar koristijo. Dobila sem neke DVDje od Vzajemne na katerih nosečnice demonstrirajo vaje (aerobika + krepitev mišic) in potem ponavljam za njimi. Slabo urico in se kar lepo zmigam.
Otroška oprema komaj čakam, da opravim še zadnje obveznosti za faks in se posvetim zbiranju in kupovanju opreme za našega škratka. Internet sem že precej pregledala, trgovine pa še čakajo name. user posted image

Lepo Valentinovo vsem! user posted image

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
14.2.2012 18:57:30   
mary12
KajaNagaja...tudi meni gredo kile kar gor...pa prav tako ne vem od kje. Če primerjam mojo prvo nosečnost in to je sprememba ogromna. Pri prvi sem pridobila 1 do 1,5kg na mesec, v tej pa na teden. Prav tako pazim kaj jem. Kruha ne jem že celo večnost. Velik sem na solatah, kosmičih in sadju, pa sir. Pa ne jem po peti uri...tko da se mi sanja ne od kje kg. Sem tudi na +7kg.

nives28 ...tudi jaz sem na bolniški zaradi otrdevanja. Takoj ko je preveč napora je poćutje na podnu. Trebuh trd, križ me trga. Težko je ko grem v službo še kj pomagat...ker pač moram, pa še moj triletnik ne želi več v varstvo. Tko da imam včasih grozne probleme že ob 13-ih. Ko se vležem pa se mi trebuh sprosti šele po kakih dveh urah. Prav tako mi zelo pritiska na mehur in hodim na malo potrebo tudi 3x v petih min. Na srečo pa mala brca neomejeno vsak dan, tko da me vsaj to ne skrbi. Koliko časa pri tebi traja da se ti trebuh spet sprosti? Na urgenci so mi rekli, da če je prehudo da vzamem kak spasmax.

Bomo videli kako bo jutri na morfo. Komaj čakam da mi zmeri materični vrat, ker po mojem bo malček prišel ven prej kot napovedujejo.

Neposredna povezava do sporočila: 1379
   [Brisano sporočilo]
14.2.2012 23:59:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lanaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 1380
15.2.2012 9:16:18   
noelina
Pozdravljene!
Včeraj sem imela pregled,poslušali smo srček,UZ ni bilo in bo baje pri naslednjem pregledu,ki ga imam 13.3. Dobila sem svečke zaradi vnetja,za katerega niti nisem vedela,da ga imam. Drugače pa nič novega. Zdaj se pripravljam na pregled pri diabetologu. Priznam,mi ne diši preveč,malo sem se naveličala tega pikanja in vsega. Sem v fazi,ko bi živela le od sladkarij,pa sem malo nervozna,ker ne dobim tega zadoščenja.Dete pa fejst brca in mi daje voljo,ko sem tečnauser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
15.2.2012 9:20:23   
Pikica 80
Pozdravljene user posted image po dolgem času.
Pri meni nič novega, edino zaprta sem bila pred 14 dnevi tako močno, da me je spodaj vse bolelo, da sem bila že zelo prestrašena da je kaj narobe. Pa sem dobila svečke za odvajanje, pa se je staje izboljšalo. Drugače pa sem kar v skrbeh, saj sem že v 21 tednu, pa še vedno ne čutim nobenih brcik. A je to normalno, ima katera podobno izkušnjo.
Imam pa pregled naslednji teden, a kaj ko je do takrat še tako daleč!

Uživajte v sončku user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1382
15.2.2012 10:22:48   
Akin_
Hei hei,

sicer vas spremljam že nekaj časa se na tale forum prijavljam prvič. Tako da upam, da me boste sprejele med junijke :)
Sem iz Ljubljane (drugače Štajerka) in je to prva nosečnost, imeli bomo pa fantka :) Datum poroda naj bi bil 3.6.2012, čeprav je na zadnjih nekaj pregledih vedno datum prej.
V ponedeljek smo bili na pregledu (ker je moj z menoj, zato množina :)) in imamo že 850 g :)
Drugace pa je počutje odlično, brcamo na polno, tako da je super :)

Lep dan vsem skupaj :)

(odgovor članu Pikica 80)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
15.2.2012 10:23:56   
malina86
Pikica80, ne skrbi, če še ne čutiš brcik. Jaz sem čutila metuljčke že v 15.-16. tednu, pa brcik še od nikoder ni. Pri moji sestri smo v 21. tednu že drugi lahko čutili brcike, jaz pa jih niti sama ne čutim in na pregledu sem izvedela zakaj. Moj otročiček ima namreč okončine obrnjene v moj hrbet, zato ga ne morem čutit. Ginekologinja me je potolažila češ, da je vsak otrok drugačen. Eni so bolj živahni, drugi manj, ene nosjo bolj spredaj, druge bolj zadaj in otrok je lahko v različnih položajih. Če ga do drugega tedna še vedno ne boš čutila, boš skoraj sigurno izvedela, da je tudi tvoj otroček obrnjen v tvoj hrbet. Sicer pa so naše štručke še zelo lahke, zato tistih močnih brcih niti ne moremo še čutit. Ampak brez skrbi. Jih bo še dovolj user posted image

(odgovor članu Pikica 80)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
15.2.2012 11:14:12   
genovefa
Ojla souser posted image !
Lep dan se je naredil a, ne?user posted image

Kale - glede AC, baje stane med 500 in 800€. Jaz sem šla na napotnico zaradi starosti in sem tam to slišala. Če sem prav razumela, je postopek okrog 500€, hitri izvidi pa 300€, drugače na izvide čakaš do 4 tedne.

(odgovor članu malina86)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
15.2.2012 11:29:22   
kale
IZVIRNO SPOROČILO: genovefa

Kale - glede AC, baje stane med 500 in 800€. Jaz sem šla na napotnico zaradi starosti in sem tam to slišala. Če sem prav razumela, je postopek okrog 500€, hitri izvidi pa 300€, drugače na izvide čakaš do 4 tedne.

Hvala za info user posted image !

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
15.2.2012 11:37:30   
kale
ninocka26 - čestitke za  user posted image !

Dobrodošla Akin!

gromska- kako pa je ime 1. user posted image  ?

user posted image

PDP,
nick, starost, številouser posted image , število user posted image  , naslednji pregled, morfologija, kraj/porodnišnica, spol 

29.5.
mina88- 23 let, 1user posted image , 24.2., KP/Izola

1.6.
ilanaaa10 - 22 let, 2user posted image , Štajerska/

2.6.
mtt - 34 let, 3user posted image , 2 user posted image , 17.2. morfo., Gorenjska/
MiaMia22- 1user posted image ,

3.6.
genovefa- 37 let, 2 user posted image , LJ/, user posted image
Akin- 1 user posted image , LJ/ , user posted image

4.6.
sugar grl – 27 let, 1user posted image , KR/
bimbasi- 1 user posted image , 21.2., Bled/Jesenice, user posted image
Daisy_- 28 let, 3 user posted image , 1 user posted image , /, user posted image

5.6.
titi29 - 29 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/, user posted image
ancyka- 24 let, 1user posted image , MB/
pika001- 35 let, 2 user posted image , Postojna/ , user posted image
Nives28- 28 let, 1 user posted image , okolica LJ/

6.6.
Simonka83 - 28 let, 2user posted image   okolica Domžal/ 
Ploha - 24 let, 3user posted image , 2user posted image , 25.1., Gorenjska/

7.6.
žogica81 – 30 let, 4user posted image , 1user posted image , 27.2., Štajerska/ , user posted image
Lanaa – 28 let, 2user posted image , 1user posted image , Dolenjska/
kepca- 30 let, 2 user posted image , 1user posted image , MB/, user posted image

8.6.
KajaNagaja – 23 let, 1user posted image ,1.3., KR/Jesenice, user posted image
tigrica78, 2user posted image , ?user posted image , , MB, user posted image

9.6.

10.6.   
Saraah – 30 let, 1user posted image , LJ/
googica – 26 let, 2user posted image , 1user posted image , Gorenjska/
Srecka010- 31 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/LJ
top secret- 26 let, 1 user posted image , 3.2. morfo., MB/ , user posted image

11.6

12.6.
Vrtnica00 – 25 let, 1user posted image , , ?/ NM 
dobrovoljka - 2user posted image , 1user posted image , , user posted image user posted image

noelina- 38let, 2user posted image , 1user posted image ,13.3., MB/, user posted image
13.6.
baby12 – 22 let, 1user posted image   , 4.1., Kamnik/
Ninch7- 28 let, 1user posted image , 2.2. morfo., Portorož/Izola, user posted image

14.6.
LeJo- 33 let, 2user posted image , LJ/LJ, user posted image

15.6.
Morgan – 1.2. morfo., MB/
mary12- 31 let, 2user posted image , 1user posted image , 15.2. morfo, 27.2 3D,  /  user posted image

16.6.
Patišonka – 32 let, 1user posted image , /
hinavkica- 34let, 3 user posted image , 2 user posted image , LJ, /, user posted image
17.6.
~Biba~- 30 let, 1 user posted image ,  / ,
MiaLi- 26 let, 1user posted image , 3.2. morfo., LJ/
LiliMia- 28 let, 1 user posted image , 3.2. morfo.,  LJ/, user posted image

18.6.
metuljčica1 – 27 let, 3user posted image , 2user posted image ,  Koroška/
ananaska87- 24 let, ? user posted image , 7.2. morf., NM/LJ
19.6.
buba1982- 29let, 2 user posted image , 1user posted image , MB/
Gromska - 31 let, 2user posted image , 1user posted image , 13.3., LJ/
nimanorven- 26let, 2user posted image , 1user posted image , 29.2., okolica LJ/LJ, user posted image

20.6.
škratka 007 – 33 let, 1.2., 15.2. morfo., KP/, user posted image
legenda_m - 30 let, 2user posted image , 1user posted image , okolica Kamnika/
ninocka26- 32 let, 1user posted image , /, user posted image

21.6.
kale – 30 let, 2user posted image , 1user posted image , 30.1., 21.2. morfo., Ptuj/MB, user posted image
Pecorella –2user posted image , 1user posted image , 12.1., / , user posted image
tintinek –28 let, 2user posted image , 1user posted image , , MB/MB
mylinn- 25 let, 1 user posted image , LJ/,

22.6.
Babybee81 - 2user posted image , 1user posted image , 14.2. morfo., /,  
tejci1981 - 30 let, 2user posted image , 1user posted image , 15.2. morfo., štajerska/MB
taraji- 39 let, 2user posted image , 1user posted image , /

23.6.
pikalonca- 32 let, 3user posted image , 2user posted image , 8.3., /

24.6.

25.6.

Lanolina – 33 let, 3user posted image , 1user posted image , LJ/
vim - 2user posted image , 1user posted image ,  ., /,  user posted image

26.6.
Pikica80- 31? let, 2user posted image , 18.2.

27.6.
Isabelle
- 2user posted image , 1user posted image , 28.2. morfo.,     
malina86- 25 let, 1user posted image , 9.2., LJ/LJ
LILA100- 3user posted image , 1user posted image , 16.1., MB/
pikica159- ?user posted image , LJ/ LJ, user posted image
jupi ja- ?user posted image , 16.1., CE

28.6.
Afrodita1
- 3user posted image , 2user posted image , /,
jancheee- 1user posted image , okolica CE

29.6.

30.6.
kronca1- 28let, 2user posted image , 1user posted image ,
mamica_bom- 1user posted image

x.6.
SKORPY
– 29 let, 2user posted image , 1user posted image , Savinjska/
Polho3006 – 36 let, 2user posted image , 1user posted image , 14.2. morfo.,
bUbAmAmA- 28 let, 1 user posted image , Savinjska/

SKUPAJ NAS JE : 68

NOSEČKE Z DVOJČKI :   dobrovoljka

PRIČAKUJEMO:     10   user posted image
                              13   user posted image
                              4  user posted image

POT SO Z NAMI ZAČELE:
*Teya D user posted image
*cuero76 user posted image
*modrookica user posted image
*Živica user posted image
*Pkica user posted image
**viva* user posted image
*delfinka82 user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                         - mama.si
-
nosečnica.si                             - babybook.si
-
noseča.com                             - pregnancy.org
-
bibaleze.si                               - bambino.si
-
mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
-
pregnology
-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
15.2.2012 11:39:15   
genovefa
Živjo Akin, dobrodošla!
Tudi jaz sem iz Lj. in vesela, da imam družbo na seznamu (3.6.) user posted image . Lp!

(odgovor članu Akin_)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
15.2.2012 12:19:18   
pikalonca
user posted image  noelina kako te jaz razumem, ker sem na istem. Je moj že rekel, da sem čist druga oseba ratala od kar imam težave s tem cukrom. Ja verjeten sem res bolj razdražljiva user posted image . Sem pa našla sladico zase in mi je malce lažje user posted image .Kupila sem polnozrnato vlečeno testo in naredila skutino jabolčni štrudl sladkan s fruktozo. Po dveh kosih sem si zmerla cukr in je blo 5,7. In sem od veselja kr skakala user posted image  Probaj mogoče bo pa tudi tebi dobro delo ;)

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
15.2.2012 12:43:07   
Lanaa
IZVIRNO SPOROČILO: kale

Tegale, koliko stane amnio če greš samoplačniško, tudi jaz nisem vedela, ker sem šla prek napotnice.

Kale, svetuj pa prijateljici, če se bo odločila za AC, naj se malo pozanima, kako je s tem plačilomuser posted image . Ko me je Strahova poslala na AC, mi je povedala, da je hitri test v LJ 300€, v MB pa zastonj. Jaz sem šla v Mb in jih moram zelo pohvalituser posted image . Osebje ČUDOVITO, zelo so prijazni. In vrjemi, da ti takrat topel nasmeh in prijazna beseda zelo "pomagata". 
Že ko sem klicala, da se naročim za poseg, sem dobila full dober občutek. Razlika med LJ in MB je tudi ta, da ti v Lj za ta poseg pripada 3 dni bolniške, v MB pa 7 dni!!
Prilagam še tel.št., da je ne bo prijateljici potrebno iskat, če bo klicala v MB: 02 321 24 23 (genetska ambulanta)!

Pa srečno!!!

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 1390
15.2.2012 12:50:45   
noelina
pikalonca,hvala za nasvet,bom se kar danes lotila tvojega recepta. Sem pa danes od diabetologa,me pohvalil,vsaj to...tako,da si merim sladkor pred in po kosilu in naročena sem tudi čez tri tedne,ne več na dva. To pa ne pomeni,da se lahko zdaj hecamuser posted image . V najhujši sladkorni krizi sem se tolažila z diabetično čokolado in Orbit žvečilnami,brez sladkorja,kao,pa mi je sladkor narasel,da se mi je takoj vse uprlo. Me tolaži,da je moje dete v mejah normale veliko,glede na to,da sem sladkorna in upam da se zdaj,ko se približujem ciljni ravnini ne bo kaj spremenilo. Držim pesti tudi zate in normalno je,da sva nervozni,telo rabi svoje,živčki rabijo hrano. Komaj čakam,da se napokam tega najinega štrudla user posted image

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 1391
15.2.2012 13:17:35   
kale
IZVIRNO SPOROČILO: Lanaa

IZVIRNO SPOROČILO: kale

Tegale, koliko stane amnio če greš samoplačniško, tudi jaz nisem vedela, ker sem šla prek napotnice.

Kale, svetuj pa prijateljici, če se bo odločila za AC, naj se malo pozanima, kako je s tem plačilomuser posted image . Ko me je Strahova poslala na AC, mi je povedala, da je hitri test v LJ 300€, v MB pa zastonj. Jaz sem šla v Mb in jih moram zelo pohvalituser posted image . Osebje ČUDOVITO, zelo so prijazni. In vrjemi, da ti takrat topel nasmeh in prijazna beseda zelo "pomagata". 
Že ko sem klicala, da se naročim za poseg, sem dobila full dober občutek. Razlika med LJ in MB je tudi ta, da ti v Lj za ta poseg pripada 3 dni bolniške, v MB pa 7 dni!!
Prilagam še tel.št., da je ne bo prijateljici potrebno iskat, če bo klicala v MB: 02 321 24 23 (genetska ambulanta)!

Pa srečno!!!

Hvala Laana! Bom posredovala tel. št. Šla bo pa V MB, saj je s Štajerskega konca in je tud ona slišala same dobre stvari o AC v MB....

(odgovor članu Lanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
   [Brisano sporočilo]
15.2.2012 14:28:26   
Brisani uporabnik

(odgovor članu kale)
  Neposredna povezava do sporočila: 1393
15.2.2012 18:39:52   
pika001
Pozdravljene,

Gromska - kar se tiče spola dojenčka, pa je moje mišljenje nekoliko drugačno... mislim, da si avtomatično bolj želiš punčko če že imaš fanta in obratno. Saj ne, da bi meni bil en spol ljubši, ali pa da bi želela par... ampak mojo verzijo sinčka že imam, rada bi videla še punčko. Nekako tako. Mi bomo seveda tudi v drugo imeli fanta, pa sva bila npr. s partnerjem ful vesela, ko sva izvedela za spol. Čeprav sva oba potihem navijala za punčko, sva se na koncu strinjala, da sva tudi s fantom ful zadovoljna, samo da je zdrav. user posted image
Kar se tiče dudic se tudi ne strinjam s tabo... saj ne da rada ugovarjam, le takšne sorte človeka sem, da povem ko mislim, da imam prav. V glavnem moje mišljenje je tako - sina nikoli nisem silila z dudo, ampak sem mu jo samo ponudila, ko je bilo treba. Res je, da je kot majhen dojenček hotel biti nonstop na jošku in enostavno - če si sam, brez pomoči in te čakajo cunje, kuhanje, čiščenje,... ga ne moreš imeti cel čas spanja, hranjenja,... skratka vedno gor. In če joče ko ga hočeš odstaviti ko že drema 1 uro po dojenju (dojila sem tudi prvega in to dolgo - do enega leta), potem si verjetno nekako moraš pomagati. Jaz ga jokat nikoli nisem pustila. V mojem primeru je pomagala duda. Je pa tudi res, da nisem nikoli imela problema da bi cel dan imel dudo v ustih, saj jo je po navadi kar hitro po tem ko je zaspal izpljunil, ali pa mu je izpadla - vseeno in jaz sem jo pospravila. Ko pa se je zbudil pa je ni dobil, niti je ni pogrešal. Tako da če mene vprašaš, vsaka stvar je dobra do ene meje. No, tako jaz mislim, se pa vsak sam odloča. A ne?
Vsem, ki še ne čutite brcik želim, da jih začnete čutiti čim prej, ker to so najlepši občutki na svetu. In tudi če bom mojega dojenčka potolažila z dudico, ga ljubim iz vsega srca, mu pošiljam ljubčke in komaj čakam, da ga stisnem v naročje. Potrudila se bom najbolj kar znam in mu poskušala nuditi kar se da dobro osnovo za nprej.

Neposredna povezava do sporočila: 1394
15.2.2012 19:45:45   
Akin_
Hvala genovefa :)

U lepo, da sva že dve na ta datum. Kar pa bo na koncu bomo pa tk vidli :) Kje pa si iz Ljubljane, kater del?

Vprašala bi se glede fb, kateri je potrebno poslati zs, da te doda v skupino?

Lep večer še naprej,

N

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
   [Brisano sporočilo]
15.2.2012 20:04:53   
Brisani uporabnik

(odgovor članu pika001)
  Neposredna povezava do sporočila: 1396
16.2.2012 9:00:15   
googica
se strinjam s piko001 kar se tiče dud. men se zdi vseeno lažje odvaditi otroka od dude kot joške. sploh pa se mi ta navezanost mame in otroka zdi mal pretirana. po tej logiki očka ne more pomiriti otroka sej nima pravih pripomočkov. pri nas je dudo dobil takoj, ker sprva nismo ugotovili, da js nimam mleka, in se je konstantno drl. potem jo je imel za spanje. brez problemov smo ga odvadli, brez joka in trmarjenja. brez slabe volje in nervoze z najine strani. pač, midva ne komplicirava in se zavedava, da smo tudi mi gor zrastli z dudami, z umetnim mlekom, z neprelikanimi cunjami, itd itd. in veste kaj, moj otrok je daleč bolj zdrav od vseh tistih, ki so se dojili. je tudi bolj aktiven in ga bolj vse zanima. ima ogromno energije in ni predebel. nima nobene alergije in edina stvar, ki se ji pri dveh letih ne odreče, je njegov medi. oba z očijem sva zanj enakovredna že od rojstva in oba znava z njim naredit povsem vse. mene ne bo nihče, sploh pa ne tiste, ki niso mele težav z dojenjem, in sploh ne tiste, ki prisegajo na samo bio in naravne stvari, prepričal, da delam kaj narobe.
tud js sem na začetku mela v planu, nobene dude nobenega umetnega mleka. itak te povsod nafilajo z raznimi bedarijami, kako je to vse slabo in da je joška vse kar otrok rab. ampak js si ne morem niti predstavljat, kaj to pomeni za mamo. to pomeni, da je prvo leto, oziroma prvih pol leta tako vezana na otroka, da mora biti povsod zraven. ker kako bo očka sam potolažil otroka?
se opravičujem svojim izpadom, ampak to so dejanski napadi na vse take, kot sem jaz. na vse tiste, ki smo se odločile, da bomo raje uživale v starševstvu in sprejele otroka in sebe, kakršni smo. če to pomeni da dobi otrok dudo in AM, pač tako je. sploh se mi zdijo pa take stvari mal smotane za debato, ker dokler ni otroka v naročju, ne veš kaj te čaka. in tuki lahko pametujemo in razlagamo svoje izkušnje, ampak dejstvo je, da je vsak otrok drugačen in tako ga je treba tud sprejeti. možno, da bom tokrat lahko dojila, možno da ne bo hotel in potreboval nobene dude. o tem bomo razpravljale potem. zdej se pa s tem samo meša drek :)

Neposredna povezava do sporočila: 1397
16.2.2012 9:02:55   
KajaNagaja
Dobro jutro vsem user posted image ...js sm mel ata teden take bolečine v predelu sramne kosti, da sem prej poklicala v ginekološko ambulanto in moram jutri tja, da pogledajo. Upam, da bo vse ok. Včasih je bila bolečina tako huda, da sem komaj vstala, hodila pa sem čisto sključena. Drugače pa naša mala punčka živahno brca, vsak dan bolj...Čutimo jo pa že kar nekaj časa. Sem pa tudi jaz brala, da je to res ja...če je otrok obrnjen proti hrbtu, se ne čuti brcik, tako da nobene panike.

Pri nas tako veter piha, pa tako je lep dan...upam, da bo malo nehalo pihat, da grem ven.

Neposredna povezava do sporočila: 1398
16.2.2012 9:13:17   
googica
sem pa kar se teh stvari tiče v obrambnem položaju lih zato, ker ko sem sama nehala dojit, sem doživljala ogromno neodobravanja. vse kolegice so mi predstavljale razne možnosti, razne zdravnike za dojenje, mi nosile čaj za dojit še mesece po tem, ko sem nehala.. veste kak duševni napor je, vedno razlagati in se opravičevati?? tega tiste ki so lahko dojile, ne bodo nikdar razumele. niti tiste, ki otrok nimajo. vse ostale vedo, o čem govorim. danes si slab starš, slaba mama če ne trpiš bolečin, če se ne potrudiš.. seveda po njihovi lastni presoji. zato sem bla tud zelo razočarana na tisti svetovalnici za starše. ker so konstantno govorili le o dojenju, nihče pa o tem, da če ne gre, pač ne gre. pa toliko depresije se lahko rodi iz tega.. in isto z dudami in vsem. 
zato vam vsem pravim, delajte čimbolj po kmečki logikii. če ne gre, poskusiš nekaj drugega in se ne sekiraš. vsak naj svoje otroke vzgaja in rihta po svoje. kakšni bodo rezultati, bomo vidli šele čez leta. ampak zaenkrat, sva midva naredila veliko stvari drugače kot učijo in očitno sva naredila prav. 

Neposredna povezava do sporočila: 1399
16.2.2012 9:47:29   
Ploha
duda: tud jst se ne strinjam glede dude...prvo sem dojila kadar si je zaželela, sem pa imela ogromno časa, no drugič malo manj...zdej pa sploh ne bo časa, in že skoraj v naprej vem, da bom mleko izgubila ker ne bo časa počivat...prvič trije otroci, mož cele dneve dela. dobesedno, tudi sobote in polovico nedelje...in to bo v najhujši sezoni dela, tako da ne pričakujem, da mi bo lahko kej pomagu...prišla bo moja mami sem in tja to je pa vse...ko bom od poroda tolk k sebi pršla bom pa že zunaj delala, pa tko naprej, to je avgusta in septembra, ko je pa res višek sezone...in je duda fajn pripomoček, žal je na kmetiji tako, a meni paše.

ma dobr itak se vsaka sama odloči o uporabi dude in plenic, glede a razmere, želje, potrebe itd...

jaz vem da bom dudo že v porodnišnci imela sabo, do zdej sem jo imela in tud tokrat je ne pozabim :P

drugače se pa strinjam z googico, plus ne komplicirajte :P

gromska: si bla prej malinova, a sva midve imeli debate o vozičku?

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......