|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
10.2.2012 8:46:03   
activia
skarabej in ostale ki si boste ali pa razmišljate da bi plačale morfologijo, jaz sem jo pri prvi (80€) pri Pušenjaku, ker
sem hodila v leonišče in so ravno štrajkali pa so me pošiljali sem ter tja, no in za ta denar ne vidiš nič kaj posebnega, se mi zdi
da samo jemljejo in si delajo reklamo, ne vem mogoče to pali pri bolj premožnih user posted image

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
10.2.2012 8:58:59   
*pupika*
Povejte mi kako je tole z morfologijo. Js sem mislila, da ni samoplačniška? Da to spada pač pod preglede, ki jih krije zavarovalnica ...

Plus tega me še nekaj zanima.
Stara sem 25 let in nimam več statusa študenta. Nisem pa niti prijavljena na zavod za zaposlovanje. Povejte mi (če katera ve) sem vseeno upravičena do kakšnega "porodniškega nadomestila"?

(odgovor članu activia)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
10.2.2012 9:37:24   
špica84
Morfologija je v sklopu zavarovalnice.V nosečnosti ti pripadata po pravem dva uz.Tisti ki ti potrdi nosečnost in morfologija.

Pupika dobiš starševsko nadomestilo,mislim da je okol 200€

(odgovor članu *pupika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
10.2.2012 9:40:45   
*pupika*
A to potem gre preko CSDja? Starševsko nadomestilo ... ker me je bilo malo strah, da če nisem na zavod prijavljena, ne dobim ničuser posted image user posted image

Hvala za info glede starševskega nadomestila in glede morfologije. Sej do obojega je še kar nekaj časa, sam fajn pa je, da sem zdej bolj mirnauser posted image

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
   [Brisano sporočilo]
10.2.2012 10:37:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *pupika*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1155
10.2.2012 10:42:54   
crtek
*pupika* to starševsko nadomestilo ti pripada neglede na to, če si kam prijavljena al ne. Se ti pa splača zrihtat tko, da se samozaposliš (napišeš pogodbo za hišno pomočnico) za par tednov, ko urejaš te papirje za CSD. Če si namreč zaposlena 1dan pred nastopom na porodniško, se ti šteje delovna doba še celo leto, ko si na porodniški. Pozanimaj se na CSD, ti bojo znali fajn svetovat, čene pa malo zakone preberi, boš hitro dobila kšno pametno idejo user posted image

glede morfologije pa tudi js mislim, da ti pripada preko zdravstvenega zavarovanja, tko da to nima smisla plačevat, če mene prašate. Sm edino razmišljala, če bi šla mogoče na 3D UZ takrat enkrat, ampak to mislim, da bom šla, če bi bli na morfologiji kšni slabši rezultati, čene vrjetno ne...morem še razmislit user posted image Čene pa sm zdej razmišljala...še cca 6tednov do morefologije...kako gre to hitro! user posted image še 1 al 2pregleda, pa bo že morfologija! WAW!

Love doesn't make the world go round, but it makes the ride worthwile.

(odgovor članu *pupika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
10.2.2012 11:24:29   
*bobika*
hej hej

Morfologija ni plačljiva, plačljiv je 3/4D pregled.. sploh ne vem kako so ti lahko morfologijo zaračunali ???

jst sem šla prvič v 27.tednu na 3/4D pregled in sem dala 80€ pri dr.Ocvirk na DObrni ... sem bila zelo zadovoljna, in je lep spomin.. tudi sedaj bom šla, čeprav moj pravi da je predrago ..ampak kar smo za enega , bomo za drugega dali user posted image

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
10.2.2012 12:58:32   
princeska Tia
Ne vem več katera ampak ena je pisala glede tokse, pri meni je bil tud prvi izvid krvi negativen za tokso in mi je ginekolog rekel, da se testiranje potem pononvi še 2x v nosečnosti. Tako da nič skrbet, je vse samo pač iz preventiivnih razlogov in ne ker bi blo nekaj narobe :)

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
10.2.2012 13:11:56   
špica84
Bobika mene tudi mika tale 3d/4d uz,sam mi je finančno mal.Sam ko smo pri tamali bili na tem uzju,bi zdaj šla tut.Mogoče pa nahecam tatkota

Drgač sem pa zelo ponosna na svojo hčerkico,včeraj je naredila 2-3 samostojne korake

(odgovor članu princeska Tia)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
10.2.2012 15:53:19   
wish87
Dober dan punce user posted image

Tale mraz in sneg mi pa že prav preseda...komaj čakam, da bo sonček in toplo user posted image

Imam pa podobno vprašanje kot *pupika*, če mogoče katera ve oziroma ima izkušnje kako je s tem. Jaz status študenta še imam in ga nameravam podalšat tudi v naslednje šolsko leto (torej ko bomo že imeli naraščaj), če se mi to splača? ali je zame kot nezaposleno osebo bolše če se prijavim na zavod za zaposlovanje, oziroma se ne prijavim nikamor in tudi nimam statusa (kakor pupika)? ali ti to starševsko nadomestilo pripada tudi če si študent? če že sem v taki situaciji da nimam službe, bi rada vsaj izkoristila vse možnosti ki jih imam, da dobim kak evro ki mi pripada user posted image A je katera v enaki oziroma podobni situaciji? user posted image

Danes teden imamo pa nuhalno in že reeees komaj čakam user posted image Smo pa danes zakorakali v 12. teden in kar ne morem vrjet kako hitro gre čas...se mi zdi da smo šele včeraj gledala test ali sta dve črtici ali ne user posted image

lep vikenda vam želim :)

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
10.2.2012 16:37:30   
gorskarozica
Wish sama sem že kar nekaj časa preko statusa študenta in se borim z zavodom. Bi bilo pa koristno, če pokličeš na ŠOU in povprašaš, če ti kot študentki s statusom pripadajo kakšne posebne pravice. Ampak mislim, da je še najboljša Crtkina ideja, ki ti pravi, da se zaposli oz.odpri s.p, ker ti potem celo leto med porodniško avtomatsko teče delovna doba. Če imaš pa status ali si pa na zavodu, si jo pa lahko plačuješ sama cca 60E, mesečno. Pri statusu imaš pa ugodnosti kot so prehrana pa menda neko darilo dobiš kot mamica študentka. V vsakem primeru pa dobivaš cca 200E starševskega dodatka. Pokliči tudi na CSD, tam oddajaš vloge povezane z otrokom. Če se vpišeš na zavod lahko zaprosiš za socialno pomoč do otrokovega rojstva, seveda če nisi poročena. Ampak tudi tam je zdaj zakon, da morajo potem le to pomoč tvoji otroci po tvoji smrti vrniti. Tak da tale naša država je res zakomplicirana postala. Skratka več informacij boš dobila, laže se boš odločila.

Drugače sem pa mislila vprašat kje v Celju dobite TEKANNE čaj za nosečnice oz. mamice, sama ga nisem nikjer zasledila in sem cel Špar center prehodila.

Pa še eno vprašanje imam, če katera pozna koga, ki bi odkupil smučarsko karto za GOLTE, dopoldansko, cena 18E, na smučišču je cena 23E. Sem se odločila, da je za letos bolj pametno, če se odpovem smuki user posted image

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu wish87)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
10.2.2012 16:54:33   
.bina.
WISH87
Smo že tri s podobnimi težavami...tudi jaz nameravam isto kot ti in sicer podaljšati status oz. ga imeti tudi po naraščaju...ja na CSD dobiš nadomestilo če si nezaposlena 196 evrov...kar pa mislim da se ti ne splača...ali pa tudi...kakor za koga vglavnem pokliči na CSD ali pa jih obišči in vse ti bodo razložile ;)user posted image

držim pesti da bo na nuhalni svetlini vse OK

(odgovor članu gorskarozica)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
10.2.2012 17:33:34   
Kratka
Ns je za menoj...celih 1,6mm je izmerjena user posted image Super! Sem tooooook vesela, da je vse vredu! KOOOONČNO si lahko malo oddahnem user posted image mali škratek je veselo skakljal po trebuščku, da je komaj izmerila NS user posted image DHT nisem šla delat, ker v bistvu niti ne morem, zato ker je drugi dvojček še vedno notri in potem zaradi njegovih hormonov rezultati ne bi bili točni. Sicer se pa niti ne sekiram zato, ker vem da je vse vredu. Edino naročit se moram še na uz srčka. Dobila sem svečke, ker imam ogromno izcedka, da mi je morala sčistit, fuj. A ima še katera ta problem? Še nekaj sem hotela napisat pa mi je ušlo iz glave. Nič, grem se topit ob gledanju cd-jauser posted image
Aja, naslednji pregled 13.3.

(odgovor članu .bina.)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
10.2.2012 20:25:20   
kattk
pozdravljene avgustovske user posted image :)

da se še jaz vključim na forumček da malo počvekamo. Stara sm 21 let in prihajam iz okolice Novega mesta. Noseči smo 12t4dni. 1.nosečnost. P.D.P 21.8 (to bo en dva tri), nasledni pregled pa je 8.3. ;)

danes bili na nuhalni, vse je OK! IN,JA prau imajo: ATIJI SO ČIST PUF!!!! sm misla da bo moj kr zajokal ;) doma vejo vsi že dolgo..in vsi navdušeni ;)

vsem želim srečno in mirno nosečnost user posted image

aja, prve tri mesece sem preživela mirno, brez kašnih večjih slabosti, edino kar me muči je, da sem postala zaspanka..kolikor se uležem, že spim.. še ktera??

am..user posted image sm vidla da se mente o zaposlitvah ;) pri očku delam v firmi tko malo (on black), in imam status študenta (bodoča vzgojiteljica vaših bebek );) , no uglavnem..doma menimo, da je najboljše, če me oči zaposli, da prejemam polno porodniško, edino kar ne vem, koliko časa se moraš prej zaposlit, nekje sem slišala 3, nekje 6, nekje 1 mesec????user posted image pa mi še vseeno pripada starševski dodatek??

in drugo: kako naj uredim glede bivališča, živim pri fantu v njegovem stanovanju, napisana pa sem še vedno na dom staršev? se prijaviva kot izvenzakonska partnerja?? ker naslednje leto planiramo poroko?..res se vam opravičujem ker vam težim že prvi dan moje prisotnosti, ampak sem res zelo zelena pr teh pravnih stvareh ;)

sprostite se ob vikendu in božajte svoje bušije, ki pridno rastejo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
10.2.2012 21:08:35   
*pupika*
Dobrodošla na forumu kattk!user posted image

Moje mnenje gelde zaposlitve je tako:
Tudi moj možek ima s.p. In sva razmišljala, da bi me zaposlil. Ne vem koliko prej moreš bit zaposlen (mislim, da pol leta), ampak sploh ni fora v tem. Ker ti vzamejo povpreček plače 12ih mesecev. Kar pomeni, da če delaš pol leta, se ti drugega pol leta šteje za dohodek 0€. In ti zbije povprečje. Js sem si računala, da je boljše, da se ne zaposlim, ker dobiš starševskega dodatka cca. 200€ + otroški dodatek (to pa odvisno od plače partnerja). Ampak moja kolegica je dobila otroškega čez 200€ (študentka, mama samohranilka, bila sta prijavljena na različnih naslovih).

Temeljito pretehtaj kaj se ti bolj splača. Ker, če vse to sešteješ, dobiš cca. 400€na mesec, kar pa bi težko dosega imet porodniške, glede na to, da je še samo pol leta do rojstva naših otročekov.

Upam, da sem ti razumljivo napisalauser posted image

Glede prebivališča pa: js nebi spreminjala. Že zaradi dokumentov, ki te pridejo cca. 70€. Če se mislita naslednje leto poročit in ti spremenit priimek šele takrat, je res nesmisel, da bi dvakrat plačevala spremembo dokumentov.

Premisli in pogovorta se tako, da bi za vas najboljše!

(odgovor članu kattk)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
11.2.2012 7:54:20   
kattk
khm. ma kr zakoplicirano je to, sm nekje zasledila, da bojo sedaj preiskovali te "mame samohranilke" , ker samo izkoriščajo državo kao..user posted image .. kaj pa samo začasni naslov?, ker drugače ti patronažna hodi na tvoj domači naslov in se lahko pritoži..teh zank je več :/

(odgovor članu *pupika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
11.2.2012 8:49:39   
*pupika*
Punce js pa imam eno vprašanje ...
A ima katera od vas angel sound?
Js ga imam in v torek sem z njim prvič našla user posted image .
Včeraj pa sem zopet poskušala in ga nikakor nisem našla. Sploh. Ne zjutraj, ne popoldne, ne zvečer. In pol me je malo ratalo strah in je moj možek zagrozil, da ga bo vrgel stran. user posted image user posted image user posted image

A ima katera s tem izkušnje? Ne s tem, da ga je mož stran vrgeluser posted image , ampak s tem, da ga kdaj ves dan ni našla.
Danes še nisem poskušala, ker me je preveč strah ...

< Sporočilo je popravil *pupika* -- 11.2.2012 8:52:18 >

(odgovor članu kattk)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
11.2.2012 10:11:15   
Toopsy
Hej hej!

Jaz sem prijavljena na zavodu, pa to nič ne vpliva na porodniško. Kokr sem jaz zasledila je tako, da moraš biti zaposlena 26tednov da ti pripada ta "višja" porodniška. Ker je težko dobit službo, sploh glede na to da smo nosečke je stvar taka, da ti vseeno pripada porodniška preko države. Je pa tako, da je kolegica, ki je bila nezaposlena ampak poročena, prejemala 200e+ tam okoli 50e dokladov, druga kolegica, ki se je pa prijavila kot samohranilka, pa je prejemala vse skupaj z dokladi okoli 400e. Tko da je zelo odvisno od tvojega socialnega položaja. Jaz bom navajala dejstva taka kot so v smislu, da s fantom, ki je študent živiva v svojem gospodinjstvu, jaz pa sem brezposlna, potem pa bo kokr bo. Je pa tudi to res, da so eni prijateljici svetovali na socialni, pa čeprav so vedeli, da živi s partnerjem, da se navede kot mati samohranilka.

To je to kar jst vem;)

(odgovor članu *pupika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
11.2.2012 11:15:59   
zalenka
dober dan, pri nas je tak zoprn mraz in veter, pa drobno sneži, da se nam niti ven ne da. še otrokoma ni več tolko kot jima je bilo na začetku.

jaz sem včeraj pol dneva letala okoli dohtarjev. zdaj sem od ponedlejka obvezno v bolniški. voda še zmeraj z eritrociti, glukoze k sreči ni bilo. Zaradi vode sme potem morala še na metelkovo dat vodo, v torek moram spet k svoji G. Za želodec mi je dala še dodatno dieto - zdaj imam resomejen nabor. Pa jest 6-8x na dan čisto po malo, nič svežega, nobenih vitaminov, nobenih dodatkov. ščitnico bomo pa kontroliral na 2-3 mesce.

kr pestro uglavnem.

pupika za angell sound ti en znam neč kej rečt, ker ga nimam in nikoli me ni mikalo. prav zaradi pomislekov s katerimi si se ti zdej soočila. bi me samo živciralo in sekiralo.

glede zaposlitve ne vem natanko. je pa tako, da vsaka "goljufija" gre na račun tistih, ki smo zaposleni in ko boste enkrat ve zaposlene, vam pomoje tudi ne bo najbolj prav, da ljudje dejansko zelo izkoriščajo vse po vrsti. recimo za vrtec pri nas samohranilke nimajo več nobene prednosti, zato ker je bilo toliko goljufij. Ampak a ni nefer da so sedaj to pravico izgubile pa dejansko prave samohranilke in potem nastradajo na račun takih ki izkoriščajo in goljufajo. Se ap porodniška glede glede na prihodke zadnjih 12-ih mesecev in res je da če imaš samo 1 mesec prihodek, ti nič ne nuca, ker ostali meseci so enako 0. In za tsite, ki razmišljate z odprtjem sp-ja - to je kar nekaj mesečnih stroškov in dokumentacija, računovodstvo ... Če vas zaposli vaš partner, sorodnik pa je v razmislek to, da v kolikor ostanete na bolniški veste da zavarovalnica krije 30 dni, ostalo gre na breme tistega. Za študente verjetno obstaja kak pomoč a ni dolgo nazaj ko mi je študentka ki res pridno študira pravila da so ful zaostrili, da se bo ukinjalo - in spet iz enega in edinega razloga, ker se ljudje vpišejo samo zaradi statusa.

Jaz sem za pravično in fer državo. A mi ljudje smo prvi, ki moramo to bit, če hočemo to kdaj pod višjih pričakovat. Se mi pa zdi zmotno mnenje, saj vsi iščejo luknje v zakonu, zakaj jih ne bi še mi. In če je pač luknja zakaj ej ne bi izkoristili. HMMMM

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
11.2.2012 11:17:17   
just_me_
Pozdravljene nosečke!!

Še ena nova na seznamu user posted image Stara sem 24 let, prihajam iz Trbovelj, naslednji pregled me čaka na valentinovo 14.2., NS smo dali skozi 19.1. v Domžalah pri dr.Megličevi, je to moja prva user posted image . Sem pa v 15.tednu in 4 dni user posted image . Torej je moj PDP 1.8. user posted image

Prosila bi vas da mi date link na fb strani ker vas nikakor ne morem najti...user posted image

Glede nosečnosti pa takole...Že od samega začetka imam težave. Najprej se je začelo okoli 7.tedna ko sem izvedela da sem noseča, z groznimi krči v trebuhu... Šla na urgenco, ker moja ni imela časa.. Dali tablete proti krčem, potem se je nadaljevala grozna slabost z bruhanjem dva meseca, nisem jedla ne pila, ker sem še vodo zbruhala. Nato sem imela 19.1. nuhalno svetlino, kjer smo imeli tudi snemanje in bo posnetek NS objavljen na strani babybook (lahko dodate na fb strani). Kazalo je vse lepo in prav in sem bila zelo pomirjena. Čez kakšen teden po NS so se zopet začeli hudi krči, pokličem svojo ginekologinjo in pravi da bo tako kmalu naslednji pregled in da naj potrpim, pa sem povedala da sem začela tudi krvaveti, pa pravi da je čisto normalno. No men se to ni zdel normalno glede na vse prebrano na internetu, sem se odpravila na urgenco v Trbovlje, kjer so me pregledovali celo debelo uro in ugotovili, da imam nizko ležečo posteljico in da moram do 30.tedna samo ležati, če se do takrat ne bo uredilo, me čaka CR. Si predstavljate, da zaradi malomarne ginekologinje splavite?? Zato sem se odločila da k njej ne grem več, poklicala naj mi pošlejo kartoteko kar v bolnico Trbovlje tako da bom šla v torek prvič k drugemu ginekologu, pa še porodnišnico bom imela čisto blizu, bom lahko šla kar peš user posted image No, to je za enkrat vse, kako bo pa v torek, pa poročam, ali se je napa posteljica kaj dvignila ali bom res obsojena na ležanje do konca nosečnosti..

Lepo se imejte, pazite nase in na vaše otročičke ker so iz pikice zrastli že v prave korenjake user posted image

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
11.2.2012 11:33:02   
just_me_
Pupika pozdravljena!

Jaz imam angel sound že od 8.tedna. In ti povem, da ni nič narobe če kakšen dan ne slišiš srčka, saj se otročiček obrača in je možno da ga zato ne slišiš, zato ti povem, da ga raje ne uporabljaj, če si panična potem.user posted image To pride avtomatsko s tabo, vem. Ti pa priporočam, če še nisi slišala, da ga ne uporabljaj prepogosto oz.dolgo časa, ker naj bi le ta segreval plodovnico in lahko škoduje otroku. Sicer tega nikjer ne piše, meni je povedal ginekolog in ne samo en ampak kar nekaj, zato tudi ultrazvokov ne delajo tako pogosto, kakor v razmaku enega meseca, razen če je kaj narobe.

Lep pozdrav iz zasneženih Trbovelj :)

(odgovor članu *pupika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
11.2.2012 11:39:33   
just_me_
Kattk jaz ti predlagam za zdej začasni naslov, potem ko se poročita pa stalni naslov. Ker pri začasnem ne rabiš menjat dokumentov, maš pa tako oba naslova in tut s patronažno ne bo problemov. Jaz sem mela problem, dokler nisem spremenila naslova, ker sem v bolniški že od začetka nosečnosti, pa sem dobila kontrolo na moj naslov, prijavljen pri starših, pa sem komaj dokazala da živim pri fantu in da sem potem hitro spremenila na stalni naslov. Zate bolj pride prav začasni glede na poroko. Jaz te sreče še ne bom imela :)) Je šlo preveč denarja za stanovanje in nakup družinskega avtomobila itd :) Jaz sem dala za osebno, vozniško in prometno, 45€.

Lp

(odgovor članu kattk)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
11.2.2012 11:47:48   
*pupika*
... dvojni post ...

< Sporočilo je popravil *pupika* -- 11.2.2012 11:52:19 >

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
11.2.2012 11:50:42   
*pupika*
zalenka ... lepo si to povedala. Tudi jaz sem proti izkoriščanju države.
Še vedno sem pa mnenja, da je prav, da v dani situaciji izkoristiš pomoč, če je možna. In to ni nikakršno iskanj lukenj v zakonu - tak je zakon.
Sama sem študentka, ampak bom ostala brez statusa po končanem semestru. In kaj sedaj? Zaposlitve ni, čudno a ne?
Do konca mi manjka še en izpit in diploma. Absolutno se ne mislim nekam na "blef" vpisovat samo zato, da bi imela status, ker bi s tem prikrajšala nekoga drugega, ki si mogoče pa res želi nekaj študirat.
In kaj naj? Nikoli nisem dobivala denarne socialne pomoči, nikoli nisem izkoriščala države. Ampak, če mi pripadajo neke pravice, jih bom izkoristila. A ni logično? Živiva skupaj z možem in to je to. Če pa mi pripada starševsko nadomestilo namesto porodniške, ga bom z veseljem sprejela.

Čutila sem se nagovorjeno ob tvojem postu in zato sem tudi odgovorila.
In če punci svetujem, da naj premisli, da ne bo 2x spreminjala dokumentov (ker to stane!), mislim, da ne grešim.
Vem pa, da ko bom zaposlena, ne bom imela nič več in nič manj zato, ker bodo pač nekateri dejansko izkoriščali državo. To je vedno bilo in vedno bo. In še vedno sem mnenja, da jim je treba stopit na prste. So pa razlike med nami, nekateri iščejo luknje v zakonu, nekateri pa iščemo to, kar nam pripada.

2 leti sva poročena z možem. In a ni bedasto, da si morem sama plačevati zdr. zavarovanje, kljub temu, da sem študentka samo zato, ker sva poročena? In moji starši, so me "dolžni" preživljati in mi dajati preživnino, dokler se šolam! A ni to noro? S tistim dnem pa, ko sem se poročila, so jim ukinili otroške dodatke. Če pač že govorimo o izkoriščanju ...

In če te zaposli partner, oče v S.P.ju je tako, da je porodniška v celoti krita s strani države. Pri vsakem zaposlenem, ne glede na to, kdo te zaposli. Prav tako je pri lastnem S.P.ju. Če se prijaviš kot gospodinjska pomočnica, ti ni potrebno plačevati računovodstva, papirjev ...

Pač moje mnenje in moje pravice. Tudi sama sem za pošteno in fer državo in to se močno strinjam s teboj zalenka. Jaz iščem moje pravice in mislim, da še marsikatera punca tukaj gor. To pa menda ja ni narobe.

< Sporočilo je popravil *pupika* -- 11.2.2012 11:51:46 >

(odgovor članu *pupika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
11.2.2012 14:14:25   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: *pupika*

zalenka ... lepo si to povedala. Tudi jaz sem proti izkoriščanju države.
Še vedno sem pa mnenja, da je prav, da v dani situaciji izkoristiš pomoč, če je možna. In to ni nikakršno iskanj lukenj v zakonu - tak je zakon.
Sama sem študentka, ampak bom ostala brez statusa po končanem semestru. In kaj sedaj? Zaposlitve ni, čudno a ne?
Do konca mi manjka še en izpit in diploma. Absolutno se ne mislim nekam na "blef" vpisovat samo zato, da bi imela status, ker bi s tem prikrajšala nekoga drugega, ki si mogoče pa res želi nekaj študirat.
In kaj naj? Nikoli nisem dobivala denarne socialne pomoči, nikoli nisem izkoriščala države. Ampak, če mi pripadajo neke pravice, jih bom izkoristila. A ni logično? Živiva skupaj z možem in to je to. Če pa mi pripada starševsko nadomestilo namesto porodniške, ga bom z veseljem sprejela.

Čutila sem se nagovorjeno ob tvojem postu in zato sem tudi odgovorila.
In če punci svetujem, da naj premisli, da ne bo 2x spreminjala dokumentov (ker to stane!), mislim, da ne grešim.
Vem pa, da ko bom zaposlena, ne bom imela nič več in nič manj zato, ker bodo pač nekateri dejansko izkoriščali državo. To je vedno bilo in vedno bo. In še vedno sem mnenja, da jim je treba stopit na prste. So pa razlike med nami, nekateri iščejo luknje v zakonu, nekateri pa iščemo to, kar nam pripada.

2 leti sva poročena z možem. In a ni bedasto, da si morem sama plačevati zdr. zavarovanje, kljub temu, da sem študentka samo zato, ker sva poročena? In moji starši, so me "dolžni" preživljati in mi dajati preživnino, dokler se šolam! A ni to noro? S tistim dnem pa, ko sem se poročila, so jim ukinili otroške dodatke. Če pač že govorimo o izkoriščanju ...

In če te zaposli partner, oče v S.P.ju je tako, da je porodniška v celoti krita s strani države. Pri vsakem zaposlenem, ne glede na to, kdo te zaposli. Prav tako je pri lastnem S.P.ju. Če se prijaviš kot gospodinjska pomočnica, ti ni potrebno plačevati računovodstva, papirjev ...

Pač moje mnenje in moje pravice. Tudi sama sem za pošteno in fer državo in to se močno strinjam s teboj zalenka. Jaz iščem moje pravice in mislim, da še marsikatera punca tukaj gor. To pa menda ja ni narobe.

pupika nisem tebe nagovarjala posebej, niti nobene druge, le svoje mnenje sem izrazila. In recimo če se obrnem an tvojo zgodbo - če ne bi bilo preveč nepoštenih, ki so to že izkoristili, bi ti verjetno zdaj pripadala boljša pomoč kot ti. S tem mislim na to da si res študentka, torej da študiraš in imaš namen dokončat študij ....

a ni smešno, da se moraš tako boritza kar ti pripada in to vsi pri vsem in skoraj da ne dokazovat, da ti res pripada. ravno zaradi izkoriščanja in goljufij. če teh ne bi bilo toliko, tudi za pravične ne bi bilo toliko dokazovanj.

vsem želim vse dobro in da boste tudi finančno lahko skrbele za svoje otročke. S službami je danes res težko. Bom pa tudi rekla, da vem, kako se NE splača it delat če nimaš šole in imaš 2 otroka, si prijavljena kot mati samohranilka in še kaj in dobiš več državne pomoči, če doma poležavaš oz delaš kaj na črno kot pa da bi šel za 500eur v neko službo.
je pa res, da bo vsak delodajalec raje vzel nekoga, ki je v vmesnem času, ko ni dobil službe s svojo izobrazbo, raje vzel karkoli drugega in iskal, ne pa doma posedal, kakor tistega, ki je že n let doma, ker pač ni službe glih iz njegove branže. To že veliko pove. Imam sestro, ki dela na manpowerju - včasih res komaj verjamem kakšen folk vse obstaja.

(odgovor članu *pupika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

koliko ste stari? :)
marjetica23

do 20 (7%)

20-25 (17%)

25-30 (29%)

30-35 (30%)

35-40 (9%)

več kot 40 (7%)

Število vseh glasov: 377

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!