zalenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: *pupika* zalenka ... lepo si to povedala. Tudi jaz sem proti izkoriščanju države. Še vedno sem pa mnenja, da je prav, da v dani situaciji izkoristiš pomoč, če je možna. In to ni nikakršno iskanj lukenj v zakonu - tak je zakon. Sama sem študentka, ampak bom ostala brez statusa po končanem semestru. In kaj sedaj? Zaposlitve ni, čudno a ne? Do konca mi manjka še en izpit in diploma. Absolutno se ne mislim nekam na "blef" vpisovat samo zato, da bi imela status, ker bi s tem prikrajšala nekoga drugega, ki si mogoče pa res želi nekaj študirat. In kaj naj? Nikoli nisem dobivala denarne socialne pomoči, nikoli nisem izkoriščala države. Ampak, če mi pripadajo neke pravice, jih bom izkoristila. A ni logično? Živiva skupaj z možem in to je to. Če pa mi pripada starševsko nadomestilo namesto porodniške, ga bom z veseljem sprejela. Čutila sem se nagovorjeno ob tvojem postu in zato sem tudi odgovorila. In če punci svetujem, da naj premisli, da ne bo 2x spreminjala dokumentov (ker to stane!), mislim, da ne grešim. Vem pa, da ko bom zaposlena, ne bom imela nič več in nič manj zato, ker bodo pač nekateri dejansko izkoriščali državo. To je vedno bilo in vedno bo. In še vedno sem mnenja, da jim je treba stopit na prste. So pa razlike med nami, nekateri iščejo luknje v zakonu, nekateri pa iščemo to, kar nam pripada. 2 leti sva poročena z možem. In a ni bedasto, da si morem sama plačevati zdr. zavarovanje, kljub temu, da sem študentka samo zato, ker sva poročena? In moji starši, so me "dolžni" preživljati in mi dajati preživnino, dokler se šolam! A ni to noro? S tistim dnem pa, ko sem se poročila, so jim ukinili otroške dodatke. Če pač že govorimo o izkoriščanju ... In če te zaposli partner, oče v S.P.ju je tako, da je porodniška v celoti krita s strani države. Pri vsakem zaposlenem, ne glede na to, kdo te zaposli. Prav tako je pri lastnem S.P.ju. Če se prijaviš kot gospodinjska pomočnica, ti ni potrebno plačevati računovodstva, papirjev ... Pač moje mnenje in moje pravice. Tudi sama sem za pošteno in fer državo in to se močno strinjam s teboj zalenka. Jaz iščem moje pravice in mislim, da še marsikatera punca tukaj gor. To pa menda ja ni narobe. pupika nisem tebe nagovarjala posebej, niti nobene druge, le svoje mnenje sem izrazila. In recimo če se obrnem an tvojo zgodbo - če ne bi bilo preveč nepoštenih, ki so to že izkoristili, bi ti verjetno zdaj pripadala boljša pomoč kot ti. S tem mislim na to da si res študentka, torej da študiraš in imaš namen dokončat študij .... a ni smešno, da se moraš tako boritza kar ti pripada in to vsi pri vsem in skoraj da ne dokazovat, da ti res pripada. ravno zaradi izkoriščanja in goljufij. če teh ne bi bilo toliko, tudi za pravične ne bi bilo toliko dokazovanj. vsem želim vse dobro in da boste tudi finančno lahko skrbele za svoje otročke. S službami je danes res težko. Bom pa tudi rekla, da vem, kako se NE splača it delat če nimaš šole in imaš 2 otroka, si prijavljena kot mati samohranilka in še kaj in dobiš več državne pomoči, če doma poležavaš oz delaš kaj na črno kot pa da bi šel za 500eur v neko službo. je pa res, da bo vsak delodajalec raje vzel nekoga, ki je v vmesnem času, ko ni dobil službe s svojo izobrazbo, raje vzel karkoli drugega in iskal, ne pa doma posedal, kakor tistega, ki je že n let doma, ker pač ni službe glih iz njegove branže. To že veliko pove. Imam sestro, ki dela na manpowerju - včasih res komaj verjamem kakšen folk vse obstaja.
|