|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
6.2.2012 21:39:18   
Caitlin
Tako, pa sem si končno vzela čas še za komentiranje in ne samo branje.

Horoskop ... jaz sem oven, moj pa rakec, kar naj ne bi šlo najbolj skupaj, ampak nama kar uspeva že skoraj 9 let user posted image Podznak si pa žal ne morem izračunat, ker ne vem točne ure rojstva. Sem se rodila namreč v domači hiši in so bili baje tako navdušeni nad mano, da so pozabili pogledat na urouser posted image No, pa saj niti ne dam toliko na horoskop.

Imena ... ja, imava za punčko zbrano ime že pomoje 6 let pa si še nisva premislila. Za fantka sva pa imela malo več težav, ampak sva kljub temu hitro našla ime, ki nama je obema všeč. Oba baje kar pogosta, ampak sama poznam 1 punčko s takim imenom, fanta pa nobenegauser posted image Zagotovo jih bo pa potem po marcu kar na enkrat fulll. No, pa se ne sekiram.

Spanje ... aaaaaa, jst bom prav znorela!!! Sem se navadila zdaj med nosečnostjo spati na desnem boku, ampak zadnji teden sploh ne morem, ker me tako kolk boli, da se tudi premikat ne morem v postelji. Ampak to samo ponoči, preko dneva če me že prime krč, me za sekundo, dve pa je mimo. Pa tako rada bi se še naspala tale mesec, ker potem bo težkauser posted image No, saj ni več daleč, še nekajkrat spat pa bo akcija!

Kile ... sem na +11 v 35 tednu. Sem rekla zadnjič mami, da predvidevam, da bom nekje +13, +14 do konca pa mi je rekla, da se ona pri nobeni od vseh 4 nosečnosti ni toliko zredila. No, pa sem jo potolažila, da se je sestra zredila za 20 pa hitro vse zgubila. Glede na to, da sem bila že pred nosečnostjo na spodnji meji, tudi če mi kakšen kilogramček ostane, ni panike. Mi pa zadnje čase zelooo paše jest. Ves čas bi nekaj jedla, sploh sladke stvari. Ves čas hodim v kuhinjo gledat, če je kaj dobrega za prigriznit. Se moram prav malo nazaj držat. Bom pa tašči naročila kakšen krof, ko jih bodo pekli (imajo namreč pekarno, pa mislim da jih pečejo ob petkih).user posted image Se samo zame ne splača jih delat. user posted image

Datumi rojstva ... jst pravim samo da bo marec. Ker februar mi res ni najbolj pri srcu. Sploh pa ne 29.! No, če pa že zbiram, bi pa izbrala 3., 7. ali pa 14. No, pa 11. ne, ker ma ravno tast. Sem zbirčna ane user posted image Na koncu bo pa itak čez rok, po možnosti še po 20. No, saj tudi to ni tako napačno, kasneje ko se rodi, bolj toplo naj bi bilo, tudi potem za praznovanje rojstnih dnevov. user posted image

Pust ... bah, ne maram gauser posted image Saj vem, da ko bo malček, se bo treba spomnit, a sama ne maram teh zadev.

Imam še eno vprašanje glede prisotnosti partnerjev pri porodu ... nekje sem brala, da naj bi prinesel potrdilo o plačilu prisotnosti v porodnišnico. A je to potrebno plačat pred porodom, ali se lahko plača potem?

Zdaj pa grem pojesti še kakšno hruško ali pa pomarančo, potem pa počasi spat. Upam, da zjutraj ne bo veliko več snega kot ga je sedaj. Ga je že sedaj prevečuser posted image

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 3376
6.2.2012 21:44:56   
ovnica8
Pri nama bo pa lar zanimivo ko pride se skratek...PDP 1.4.,moz je 5.4.,jaz pa 8.4.,torej vsi trije bomo ovni-trma na kubik hihihi
bova mogla tudi naslednjega planirati za enak ali pa vsaj podoben znamenje ker drugace bo revez....oba sva izrazita ovna,trmasta,z glavo skozi zid...ampak skupaj pa odlicno funkcionirava. Sva pa ze na zacetku veze postavila dolocena pravila-drugace nama nebi uspelo,ker ovn res tezko popusti.
Z ribicami pa nimam ravno dobrih izkusenj,tako da kar upam da pocaka mali skrat do svojga datuma oz. najrajsi bi da pride 2.4.,da nebi bil glih za "dan norcev".

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3377
6.2.2012 21:51:49   
ursonok
Sireneta,
saj strelci so tudi zelo ekstrovertirani in gofljavi. Pri tebi se res takoj to čuti, sploh dvojček ven udarja - jaz morma priznat, da imam sicer par znancev oziroma prijateljev med dvojčki, pa smo bili vedno dobra družba. Je pa res, da mi v določenih trenutkih s svojo nakladaškostjo, delanjem-deset-stvari-naenkrat in sploh s preskakovanjem s teme na temo, zaposlitve na zaposlitev, ideje na idejo resno presedajo user posted image . V bistvu sem po naravi totalen anti-dvojček user posted image .

Tehtnice
ja, moj se je tudi ful unesel ... Je čisti norec, vso birokracijo on urejuje (tudi mojo!), vse urade pozna, vse postopke ... Se je moral kar naučit tukaj v tujini, sploh ker je odpiral SP, kar se je dogajalo okoli mojega prvega poroda, tako da jaz pač nisem bila za nobeno rabo ... Tako da user posted image

Zdaj sem pa ravno z orbitreka. Je kar pasalo. Ma sem tako jezna - res mi pašejo pomaranče, ampak me po njih GROZNO napenja. user posted image . Zdaj bi šla spat, pa ne morem, ker me tišči v želodcu, spahuje se mi in sploh. Obup!
Pa plavat se bo treba spravit ... Jutri, če le ne bo premrzlo user posted image

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 3378
7.2.2012 7:06:23   
kaminek
eno zasneženo dobro jutro!

horoskop: jst sm kozoroginja, moj mož je riba in ta mali naj bi bil tudi riba, hčerka pa je med dvojčkom in rakom. tiste, ki se spoznate na znamenja, dejte mi povedat, hčerka se je rodila 21.6. ob 22.24 uri-je to še dvojček ali ne večuser posted image user posted image .ker po enih horoskopih je še, po drugih pa več ne. drugače pa se s svojim možem čist OK razumeva; za razliko ni občutljiv, zeloooooo potrpežljiv, ima izrazite ročne spretnosti in ni komplikatoruser posted image

hrana: joj, jst sm tud tko požrešna ratala, da je joj. paše mi glih prou vse, kar mi pride pod rokeuser posted image .se morm prou bremzat na trenutke.

spuščanje trebuha: a se je kateri že spustil trebuh? men se je pred parimi dnevi malo spustil in mi več tko zelooo ne pritiska na želodec in pljuča.pri hčerki, ko se mi je tko spustu, sem čez cca.3 tedne rodila.

streptokok: sem dobila izvid domov in je NEGuser posted image

pust: imamo še od lanskega leta kostum-trobentica, ki se obleče povrhu in bo za letos tudi OK.

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3379
7.2.2012 8:42:46   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

horoskop: jst sm kozoroginja, moj mož je riba in ta mali naj bi bil tudi riba, hčerka pa je med dvojčkom in rakom. tiste, ki se spoznate na znamenja, dejte mi povedat, hčerka se je rodila 21.6. ob 22.24 uri-je to še dvojček ali ne večuser posted image user posted image .ker po enih horoskopih je še, po drugih pa več ne. drugače pa se s svojim možem čist OK razumeva; za razliko ni občutljiv, zeloooooo potrpežljiv, ima izrazite ročne spretnosti in ni komplikatoruser posted image

hrana: joj, jst sm tud tko požrešna ratala, da je joj. paše mi glih prou vse, kar mi pride pod rokeuser posted image .se morm prou bremzat na trenutke.

spuščanje trebuha: a se je kateri že spustil trebuh? men se je pred parimi dnevi malo spustil in mi več tko zelooo ne pritiska na želodec in pljuča.pri hčerki, ko se mi je tko spustu, sem čez cca.3 tedne rodila.

pust: imamo še od lanskega leta kostum-trobentica, ki se obleče povrhu in bo za letos tudi OK.

Horoskop:

Evo nadomeščam našo Karin dokler se ne javi! user posted image
Po tem izračunu (http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?btyp=w2at;rs=3&nhor=1) bi bila tvoja hči rakec, s podznamenjem kozorog.

Trebuh: moj je še kar visoko, je tudi na Uz rekla, da glavica ni še nič spuščena dol...me je kar malo strah, da se mi spet obrne narobe, ker  izvaja zadnji dve noči neke akrobacije...včeraj in danes pa tudi nisem zatipala njenih kolenc tam kjer so bila prejšnje tedne, tako da trenutno nimam pojma kje je kaj,user posted image .
Streptokok: user posted image super za negativen izid!
V katerem tednu si dala bris in koliko časa čakala na rezultate?

Eh, pri nas pa še vedno ne duha ne sluha o kakšnem snegu, samo tetka burja pa je spet prišla delat razdejanje...So že zjutraj leteli sveži časopisi po našem hribu...

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3380
7.2.2012 8:51:09   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Sireneta,
saj strelci so tudi zelo ekstrovertirani in gofljavi. Pri tebi se res takoj to čuti, sploh dvojček ven udarja - jaz morma priznat, da imam sicer par znancev oziroma prijateljev med dvojčki, pa smo bili vedno dobra družba. Je pa res, da mi v določenih trenutkih s svojo nakladaškostjo, delanjem-deset-stvari-naenkrat in sploh s preskakovanjem s teme na temo, zaposlitve na zaposlitev, ideje na idejo resno presedajo user posted image . V bistvu sem po naravi totalen anti-dvojček user posted image .

Tehtnice
ja, moj se je tudi ful unesel ... Je čisti norec, vso birokracijo on urejuje (tudi mojo!), vse urade pozna, vse postopke ... Se je moral kar naučit tukaj v tujini, sploh ker je odpiral SP, kar se je dogajalo okoli mojega prvega poroda, tako da jaz pač nisem bila za nobeno rabo ... Tako da user posted image

Zdaj sem pa ravno z orbitreka. Je kar pasalo. Ma sem tako jezna - res mi pašejo pomaranče, ampak me po njih GROZNO napenja. user posted image . Zdaj bi šla spat, pa ne morem, ker me tišči v želodcu, spahuje se mi in sploh. Obup!
Pa plavat se bo treba spravit ... Jutri, če le ne bo premrzlo user posted image

Ta prve lastnosti dvojčkov so pri meni res še preveč izražene - ekstravertnost, gofljavost...glede drugega dela (delanje deset stvari na enkrat) pa me "rešuje" merkur v biku, ki skupaj z mojim osnovnim znamenjem, ki je tudi bik lepo prispeva k temu, da ko se nečesa lotim in zagrizem zlepa ne neham dokler ne dokončam...pa lahko okoli mene sekire padajo, lahko sem lačna za umret, zaspanosti sploh ne čutim, ker se tako predam delu, da me je treba s prisilo odvlečt stran dokler ne končam. Tudi bikova trma se pri meni bolj kaže kot vztrajnost, še posebej pri premagovanju ovir ali pa ko so okoliščine take da kažejo na dvomljiv ali slab izid se ne dam in vztrajam tako kot pravijo "z glavo skozi zid". No v veliki večini primerov potem tudi uspešno pridem do rezultata, tudi če mi recimo moj ali pa okolica dvomljivo pravijo, da "to pa že ni mogoče, to pa že ni izvedljivo"...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3381
7.2.2012 8:56:33   
sirenetta

Dve vprašanji glede pregledov:

1.
V katerem tednu ste dale bris za streptokok in koliko časa ste čakale na rezultate?

2. Merjenje pretokov o katerem je včeraj tekla beseda:
Vam je vsem pri ta zadnjem UZ v 30.,31. tednu to merjenje naredila G?
In predvsem kako to zgleda? Je kaj pokazala na monitorju oz. kaj povedala v zvezi s tem?
Meni ni nič omenjala merjenja pretokov, zdaj pa sem v dvomih, ali je to naredila ali ne?user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3382
7.2.2012 9:00:48   
kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

Horoskop:

Evo nadomeščam našo Karin dokler se ne javi! user posted image
Po tem izračunu (http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?btyp=w2at;rs=3&nhor=1) bi bila tvoja hči rakec, s podznamenjem kozorog.

Trebuh: moj je še kar visoko, je tudi na Uz rekla, da glavica ni še nič spuščena dol...me je kar malo strah, da se mi spet obrne narobe, ker  izvaja zadnji dve noči neke akrobacije...včeraj in danes pa tudi nisem zatipala njenih kolenc tam kjer so bila prejšnje tedne, tako da trenutno nimam pojma kje je kaj,user posted image .
Streptokok: user posted image super za negativen izid!
V katerem tednu si dala bris in koliko časa čakala na rezultate?

Eh, pri nas pa še vedno ne duha ne sluha o kakšnem snegu, samo tetka burja pa je spet prišla delat razdejanje...So že zjutraj leteli sveži časopisi po našem hribu...

hvala za karto. sem si jo sprintala in si jo probala razložit. hmmm, zanimivo, rakec, podznamenje kozorog. si včasih butneva z rogovi ena v drugo in nočeva popustit zlepa, ampak ko ji dopovem in ko me končno razume, se zna tudi opravičit in dobro ve za drugič, da ne beza v meneuser posted image user posted image .

men se zdi, da se mi je dons še mal povesu trebuh. je moj dons zjutrej reku, da si ne bi slučajn kej zmisnla glih za vikend, ko imamo koline, pa sneg bo zopet naletaval. sm se sam user posted image , bi bla mesarija na kvadrat.

pri nas je pa kr obilo snega zapadlo (dolenjska) in kr veselo vsi kidajo, plužijo, jst pa lepo čez oken gledamuser posted image . sej, drug let pa jst pridem na vrsto za kidatuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3383
7.2.2012 9:02:55   
Jelcy
Dobro jutro!

Kaksen mraz, sem ga ze prav sita in mraza in burjeuser posted image
Avto imamo poskodovan, ker nam je priletel trampolin na avto...user posted image

Dosti o vremenu, jaz sem drugace ok, odkar ne delam vecuser posted image
Sem se bala, da se kaj predcasno odpiram, ker imam mocne krce ze nekaj mesecev, sem pa imela v petek UZ in baje je MV dolg okoli 3 cm, tako da sem pomirjena.

Mi imamo doma enega ovencka in pricakujemo se enaga, razen ce ne rodim kak dan prej, rok imam 23.3. in ce ze zbiram bi raje se enga ovna kakor ribo, ker mi je karakter od prvega sina vsec. Ok je res, da je trmast, ampak tudi full dominanten, pravi leader in za moskega mi je tak mocan ego vsecuser posted image

Kg imam +14 , kar je se kar ok, glede na prvo nosecnost, ceprav apetita imam full, samo sladko jem in se ne morem nasitit, dokler mi ni slabo...uff

V prvo sem imela 2 meseca pred porodom vse pripravljeno, zdaj pa nekako imam obcutek da se mi ne mudi... Sicer vecino imam ze, razen kakih malenkosti, moram pa kupit se vozicek in vse preprat, ampak to je delo za 2 dni....najbrz bom pa spet sla cez rok...

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 3384
7.2.2012 9:03:15   
kaminek

1.
V katerem tednu ste dale bris za streptokok in koliko časa ste čakale na rezultate?

In predvsem kako to zgleda? Je kaj pokazala na monitorju oz. kaj povedala v zvezi s tem?
Meni ni nič omenjala merjenja pretokov, zdaj pa sem v dvomih, ali je to naredila ali ne?user posted image

1: bris se vzame med 35. in 37.tednom nosečnosti. izvid sm dobila po 1.tednu, plačala pa 25€.
2:pretoki: ni nč omenjala, v materinski knjižici mi piše, da so bp

Neposredna povezava do sporočila: 3385
7.2.2012 9:03:40   
pokalona1
Jutro!

Glede merjenja pretokov - to se dela v primeru, da sumijo na zastoj v rasti.Torej,če ti ne dela UZja ni popolnoma nobenega razloga, da bi ga G naredil samo tako iz firbca, da bi pretoke izmeril. Tako kot, če ni indikacij za merjenje MV, ga pač ne merijo. Sej vam zmerijo trebuh in krvni tlak, ko pridete na pregled, pa poslušajo utripe,vprašajo če otrok brca-in če se tukaj izkaže, da je karkoli sumljivega, potem izmerijo pretoke...Če pa že dela UZ pa sigurno pregleda tudi pretoke, ki so BTW pretoki krvi čez popkovino, in če nič ne reče, je potemtakem vse okej.

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 3386
7.2.2012 9:06:15   
kaminek
zdej se pa morm spravt končno zlikat mnogoooooo srajc od mojega in da je vse tipi topi, da me kej ne prehiti.

se slišimo kasneje

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3387
7.2.2012 9:22:40   
zmajcy_

1.

2. Men je ginekologinja zmerla na UZ v 32. tednu. Neki je na monitorju gledala user posted image  Drugače maš pa v materinski pri UZ tam, kjer vpisujejo podatke vrstico pretoki.. čist spodi pa poglej če ti je kej napisala...

Neposredna povezava do sporočila: 3388
7.2.2012 9:46:16   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: ovnica8

Pri nama bo pa lar zanimivo ko pride se skratek...PDP 1.4.,moz je 5.4.,jaz pa 8.4.

Ovnica8:
haha, na isti dan mava rojstni dan user posted image

Caitlin:
prisotnost pri porodu.. nam so včeraj rekli, da za KR kao lahko tud potem plačaš, sej kva pa če uletiš na neko gužvo, pa gre vse na hitr.. valda ne bojo tvojga pošiljal najprej še plačat, pol pa šele k tebi. Plačano mora bit do takrat, ko greš domov, čene ti ne izdajo odpustnice. neki tazga..user posted image

ursonok:
meni pašejo hruške, rezultat isti kot pri tebi user posted image

sireneta:
mi mamo tok snega, da ti ga lahko mal posodimo user posted image  sicer me ne moti, ker sva z malim lepo doma ,na toplem.. bova mela danes projekt likanjeuser posted image  ampak zunaj je pa obup... mož je zjutraj kar malo zabentil v vreme.. vstaja ob 5h vsak dan in mamo res klanec do glavne ceste.. k sreči so danes ravno 20 do 5h zjutraj splužili, vsaj ena milost.user posted image

meni G nič ne omenja tega testa za streptokok, sicer še nisem tok daleč (32. teden), mi je pa zdaj že tretjič odkar sem noseča vzela bris (patološki).. ker sem mela prej že trikrat LEETZ in mam zdaj kr ene čudne izcedke.. mam nek antibiotik zdaj zadnji teden. dalacin...

kaminek:
mi smo k sreči dali koline skozi že trikrat to zimo, tak da je do jeseni mir s tem.. ampak mi je blo pri prvih kolinah tak slabo zraven, ko smo mavžali in kuhali tiste krvavice.. bljakuser posted image user posted image user posted image  Ni pa šlo drugače, ker sva bili s taščo sami v kuhinji za vse in nekdo je pač moral pomagat, sploh mi ni blo ravno prijetno ker nisem niti ljubitelj mesa in nič od tega ne jem, ne krvavic, pečenic, mesa..... razen kakšne suhe salameuser posted image

nič, tud jaz se moram zdej spravit k likanju.. sem se najedla za zajtrk in se mi zdajle kar vrti.. ovseni kosmiči z jogurtom in eno jabolko... sam zgleda, da je blo res sladko jabolko, ker sm kr malo "čudna" zdajle user posted image   ..

je sine na vrsti za 5 minut računalnika.. gleda Frančkauser posted image user posted image

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 3389
7.2.2012 9:46:57   
Saša33
OJ, čveke dobro jutro.

Men se zdi, da sta bili zadnji dve noči za poslat nekam. Me je začela bolet medenica, posebej leva stran in zelo težko sedim na stolu 30 min, pa spanje na levem boku tud opade. Sem bila tako vesela, da do sedaj nisem imela problemov z spanjem. Danes pa kot, da bi me povozilo.
Nekje ob 3h sem začela še dorektno na vratu maternice čutit kljuvanje in če sedaj pomislim., se mi zdi kot bi celo noč kolo vozila. No namena nimam še rodit pa tudi nobene želje v takem snegu kam rinit.
je pa kljuvanje nehalo in vsaj zdi se mi, da se verjetno vezi mehčajo in pripravlja medenica. A ima še katera take probleme?

Glede Horoskopa:
Sama sem riba, moj vodnar. Imam pa cel februar popisan z RD in če povem po pravici mi je vseno kaj je, edino 29 mi ne diši najbolj.
Je pa res, da smo ribe malo bolj čustvene, umetniške in odprte osebe.

Porodniški dopust:
danes imam zdnji dan dopusta in v čertek nastopim porodniško. Včasim se vprašam, mi ni niti jasno kam je šlo teh 8 mesecev. Sem pa vesela, da mi ni treba nikamor do naslednjega četrtka. No vsaj v tem snegu sem v avtu postala rahel panik.

Krofi:
Tudi meni ste naredile lušte. Samo delala jih pa nisem še nikoli. Konec tedna sem si zaželela orehove maslene rogljičke. Pa mi niso ravno uspeli.user posted image
Mogoče bom raje flancate naredila.

Apetit:
opažam, da ga imam zadnji teden več in bi od vsakega malo. nekako na 3h moram kaj pojesti, da o kombinacijah ne govorim.

Pa lep dan in čim manj nosečniških težav:)

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3390
7.2.2012 9:47:26   
caelia
aja, še eno vprašanje...

a gre katera v KR porodnišnico na tisto predavanje o EA in Ultivi, ki ga imajo ob sredah ob 1h?

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3391
7.2.2012 10:24:36   
patella
Heeej, gofleuser posted image !

Rabm 100 let, da sploh čez vse poste pridemuser posted image - no, sej je prov, le tako naprej!user posted image

Pust: No, zdej sm dobila na bolhi en kompletek za levčka, tko da se bo tamala letos preobrazila v afriško zverinicouser posted image . Upam, da se bova tut midva napravila, ker že 100 let nisva šla v maškare. No, bomo vidl.

Krofi: Vsaka čast tistim, ki se jih lotite pečt. Se mi zdi, da krofe je pa res zaj*** nardit, posebej take z belim paskom okol.
Jaz bom verjetno kar buhtljne spekla, krofe bo pa itak tašča nabavila. Ko sem jaz prišla k tej bajti, nism mogla verjet svojim očem, kok zlo velik krofov pokonzumirajo 4 ljudje v tej hiši. Torej, vsak dan (se prav soboto, nedeljo in torek) je šla tašča v pekarno in kupila cel plato srednje velikih krofov (se mi zdi, da jih je notr 24) in to so zmazali kot nič.user posted image . Jaz sem sam debelo gledala, ker sama že od nekdaj ne maram krofov in sem jih v celem življenju pojedla mogoče 5. No, sej tut drugih sladkarij ne maram in tega tle sploh ne razumejo, ker se tega res poje na tone. Zvečer pred TV tast in tašča od šuba zmažeta škatlo piškotov, tavelko čokolado pa še kej za zraven. Pol pa tašča jamra, da bo mogla mal manj kruha pojest, ker ne more nobene kile dol spravtuser posted image . Ja, najbolj je kruh v uržahuser posted image

Horoskop: Mah, jaz nism preveč za te zadeve. Sama sem strelec in moj karakter popolnoma nič ne ustreza opisu v horoskopu.

Mraz: Sm prej tamalo v vrtec z vozičkom peljala (mamo cca.15 min hoje do tja) in moram rečt, da mi ta mraz brez vetra in glih mal snegca prov sede. No, čeprov se že močno veselim toplih dni. Srčno a upam, da se ta mraz ne bo potegnil v marec, Ko bo tamal prišel, ker si ne predstavljam ždet doma, brez sprehodov.

Glede diplome: Btwuser posted image , hvala a čestitke! Ene ste sprašvale, če se mi je oddahnil.... O, ja, jauser posted image . Pa še kako. Sm še kar precizno načrtovala diplomo pred porodom. Sicer sem nameravala diplomirat že veeelik prej, še pred prvim porodom al pa mal po njem, sam nism v času prve nosečnosti mogla opravljati vaj, ker so me zaradi une svinjske gripe poslal domov in se mi pač ni zdel vredno izpostavljat sebe in tamalo kakim okužbam. Cepit se pa tut nism hotla. In tko sm bla doma pol leta, nardila sicer tiste izpite, za katere sem mela pogoje, ostalo me je pa lepo počakalo. No, in pol gre eno leto brž okol. No, pa sej sm mela komi 26 let. Ampak nima veze. Jih je še kar nekaj iz moje generacije, ki jim manjka še kar nekaj izpitov do konca, ki so si vzeli vse skupi mal bolj na izi, so šli kam na potovanje, mal pavzirali,... Vsak po svoje. Aja, pa še to sm hotla rečt, da me sploh ne preveva nek filing, da sem diplomirala. Nism skakala do stropa, ko sm nardila ta zadn izpit. Lohk bo pa še pršlo za mano.user posted image

Imena: Pr nama za punčko ni bil problem se zedinit, pr fantku pa veeeeeliiiiik. No, kak mesec nazaj sva sicer prišla skupaj in sva imela zbrano eno ime. Par dni nazaj pa sm jaz slišala še eno kjut ime (jih je samo 10 v SLo, sam ni neki ful eksotično, ker jih ne maram) in ga povedala mojmu in mu je bil celo všeč. Zdej sva pa spet v dvomih katerga izbrat. Jebelacesta!
Ste pa vse ful skrivnostne! Skor nobena noče izdat, kako bo nasledniku/naslednici ime!

Aja, še primerjava Janša-Gargamel - zmaga, res.user posted image user posted image user posted image Tamala je res faca. HEhe.

Zdej pa grem mal pobrskat, če je kaka kul ponudba za vikendpaket na morju, da bi z možkom mal odpeketala na oddih brez tamale, ker če zdaj zamudiva to priložnost, pol sva spet vsaj dve leti "pečena". Čeprov mi je kar malo bed zarad tamale, ker je še nism pustila prespat kje drugje brez mene ampak mislim, da bo to vsem koristilo. Mal generalke za tamalo, preden gre mami v porodnišnico, da bo videla, kako je "gvirat" brez mamice.user posted image

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3392
7.2.2012 10:41:37   
tosja

1.

1. se mi ne da računat...user posted image bris mi je vzela 25.8.2011!!!!user posted image
Prvič mi ga ni.

2. merjenje pretokov ti je ziher naredila, če ti je delal UZuser posted image To zgleda tako, če se spomniš iz morfologije, ko je gledala srček, pa vse prekate...Takrat preklopi na dopler in se vse zasveti, kr letijo rdeči in modri kvadratki. Ne vem če sem glih nazornauser posted image Enako se merijo pretoki - z doplerjem, ki ga vključi kratek čas, hitro pogleda, ker ravno ta dopler ni dober za user posted image , ne pa Uz kot tak, kot si eni razlagajo...
In na koncu user posted image se gledajo pretoki (če se dela uz), ker je to najbolj pomemben podatek v zadnjih tednih nosečnostiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3393
7.2.2012 11:04:50   
tosja
user posted image user posted image lep zasnežen pozdrav...pri nas vse belo...user posted image

Sem čist na hitro preletela, ker grem med lonceuser posted image bom za ju3 skuhala segedinuser posted image

sirenetta - kolk berem, se lahk Karin skrije pred tvojimi napovedmi user posted image user posted image user posted image
biki - jaz se odlično razumem s temi rogatci user posted image Moram rečt...fajn ljudje!!!user posted image

cokolino - ti si mi prava slika...user posted image user posted image user posted image

Glede podznakov in .... pa nimam pojmauser posted image
Mi smo ena čudna kombinacija, ki pa trk trk dobro laufa...user posted image
jaz: user posted image , mož: user posted image , bibon: ovčka, user posted image pa bo mendauser posted image
Jaz sem po kitajskem zmaj, mož tigeruser posted image
Vedno sem govorila, moj otrok je lahko vse...skor vseuser posted image sam, da ne bo ovenuser posted image
Toliko o zarečenem kruhu... Danes pa lahko rečem, da sem vesela, da je čisto pravi biderčekuser posted image

Jassika - super, da ste uživali v dino predstavi...mi tudi že komaj čakamo! A film ste si pogledali?

Včeraj sem šla po novo dozo knjig...tokrat sem izbrala jaz. Sva zvečer brala in sem dobro zadelauser posted image
- Veliko presenečenje za Igorja - priporočam zelooo - severni medvedek gre na kratke počitnice k teti Ani (z letalom), ko se vrne domov, ga čaka presenečenje - sestrica Kristina user posted image . Še dobro, da sem jo dobila, ker je bibon nekaj na veliko začel, da dobi bratca....user posted image
- Zarja kraljična snega
- Olivija - ker je trenutno in risanka zvečer na SLO 1
- Ne jokaj, Šapko! - lepa zgodba o kužku Šapku, ki se s starši prvič poda na trg in se tam izgubi...trenutno dobro izbrana tematika (za lažjo razlago, ZAKAJ se držimo za roke, ko gremo v mesto, zakaj smo v trgovini skupaj...)

...zdaj pa res šibam med lonceuser posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 3394
7.2.2012 11:53:39   
kendicka
ojla sonosečke,

ste pa zgovorne user posted image , sem rabila več kot dve uri, da sem prebrala napisano v zadnjih 4 dneh. malo sem odklopila od računalnika in je prav pasalo. zdaj me pa čaka še malo pisanja za službo. sicer sem že na dopustu, od drugega tedna dalje pa na porodniški, bom pa še par stvari skončala, da mi ne bo treba čez poletje oddajat članke. moram pa reči, da prav paše biti na dopustu, kar malo bluzim zadnje dni. moj me že priganja, da pripravim torbo za porodnišnico. mislim, da ga že malo panika. jaz pa imam občutek, da bo mali lepo počakal na dead-line in ne bo nič prav prehiteval.

glede imen: midva sva imela izbrano ime za punčko že veliko prej in na začetku nosečnosti, ko sem bila prepričana, da nosim punčko in tudi dvakrat sanjala, da je punčka, je bilo jasno glede imena. no, potem pa sva hvalabogu kmalu izvedela, da je fantek in sva rabila kar nekaj mesecev, da sva našla ime. moja mama pravi, da je fajn, če imaš na zalogi še kakšno ime, saj potem, ko vidiš otroka, točno veš, katero ime mu paše. ne vem, midva imava zaenkrat eno ime in mislim, da bo kar pri tem ostalo.

glede horoskopa: nimam preveč pojma o teh stvareh. jaz sem kozoroginja, v podznaku riba, moj pa je škorpijon, nimam pojma, kaj v podznaku, mali bo pa ribica. tiste, ki se spoznate, kaj pravite? obkrožena sem s kar nekaj ribami in se z njimi odlično razumem.

glede testa za streptokok: jaz imam v četrtek pregled in mi bo G naredila še ta test. kakor vem se ga dela med 35. in 37. tednom. glede pretokov pa nimam pojma, sem šla gledat v materinsko knjižico in mi ni nič napisala.

patella, čestitke za diplomo user posted image

še glede seznama, kako se dodaja? bi sebe dodala, ampak nimam pojma, ker sem prvič na forumih user posted image joj, pa še neke čudne znake mi daje zraven, ko poskušam prilepit smeškote ...

aja, pa na izpitno vožnjo bo treba še enkrat naslednji teden ...

imejte se fajn

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 3395
7.2.2012 12:01:02   
kendicka
eno vprašanje, ali katera pije čaj iz malinovih listov? kdaj se ga lahko začne pit?
kaj pa masaža presredka? ali katera to izvaja? midva sva probala prejšnji teden, pa moram reči, da je prav tečno in neprijetno ... no, saj nisem pričakovala kakšnih užitkov ob tem user posted image , ampak, da mi bo tako tečno pa tudi ne. tako, da ne vem ... hkrati pa tudi nisem prepričana, če je ok ta masaža zame, ker imam kar precej težav z vaginalnimi vnetji.

(odgovor članu kendicka)
Neposredna povezava do sporočila: 3396
7.2.2012 12:05:46   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: kendicka

eno vprašanje, ali katera pije čaj iz malinovih listov? kdaj se ga lahko začne pit?

Kolikor se spomnim ga pije Jada...od 35t...saj bo prišla kaj okrog, pa ti napišeuser posted image

(odgovor članu kendicka)
Neposredna povezava do sporočila: 3397
7.2.2012 12:09:16   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: kendicka

še glede seznama, kako se dodaja? bi sebe dodala, ampak nimam pojma, ker sem prvič na forumih user posted image joj, pa še neke čudne znake mi daje zraven, ko poskušam prilepit smeškote ...

Če ti sam za smeškote ni panike, če lahk ostalo prebereš... Jaz ti bom kopirala seznam, ti pa klikni odgovor in potem citiraj original - zbrišeš quote in IZVIRNO SPOROČILO, zgoraj in spodaj quote, se dodaš na seznam in potrdišuser posted image

(odgovor članu kendicka)
Neposredna povezava do sporočila: 3398
7.2.2012 12:10:53   
tosja

user posted image

PDP,
nick, starost, število user posted image , število user posted image doma,
 kraj, spol (user posted image  user posted image  user posted image )

27.2 

user posted image disere, 35 let, 2user posted image , 1user posted image , user posted image user posted image   user posted image   user posted image

1.3

user posted image  tosja , 2user posted image , 1 user posted image   Štajerska user posted image

user posted image marec2012, 1user posted image  
user posted image

user posted image čebela1, 24 let, 1user posted image   user posted image user posted image

user posted image  baklica, 24 let, 3user posted image  , 2user posted image , Poljanska dolina user posted image

user posted image  anckka, 1user posted image   user posted image user posted image

2.3

user posted image divjana, 26 let

user posted image smetkica user posted image

4.3

user posted image Zamy, 32 let, 1 user posted image    user posted image   

user posted image ircomp, 30 let, 1user posted image , Savinjska user posted image   

7.3

user posted image kaminek, 2user posted image ,1user posted image   user posted image user posted image

8.3

user posted image  katka*, 1user posted image  LJ-Štajerska  user posted image

user posted image Saša33, 1user posted imageVrhnika user posted image

user posted image  maja_g, 2user posted image , Ptujuser posted image  user posted image

user posted image   ursonok, 31 let, 2user posted image  1user posted image ,user posted image   user posted image  

9.3

user posted image zuza, 6 user posted image , 1user posted image   user posted image

user posted image  cukr07, 30 let, 2user posted image  1user posted imageDolenjska user posted image   

user posted image kimsy,  2user posted image , 1 user posted image    user posted image

10.3.

user posted image alna, 3 user posted imageokolica LJ user posted image user posted image

11.3.

user posted image Jada82, 29let , 2 user posted image , 1 user posted image   Bled user posted image user posted image

user posted image  poga, 29 let, 1 user posted image  user posted image   

user posted image  poldy, 31 let, 2user posted image , 1user posted image , Jesenice user posted image

user posted image  majcis, 24 let, 2user posted image , 1user posted image ,Bled user posted image user posted image

12.3.

user posted image anonimna
*** user posted image

user posted image  tanci2012, 25 let, 1user posted image   user posted image  

user posted image  bucka28, 26 let, 1user posted image   user posted image

13.3.

user posted image  Caitlin, 24 let, 1 user posted image   Žiri user posted image

user posted image miska333, 2user posted image 1user posted image   user posted image

user posted image  nina88, 1user posted image  user posted image  

14.3.

user posted image   pokalona12 user posted image , 1 user posted image   user posted image

user posted image patella, 25 let, 2user posted image , 1user posted image , okolica LJ user posted image user posted image

user posted image   hrchy, 33 let, 1user posted image  Danskauser posted image user posted image

15.3.

user posted image    cokolino,  1 user posted image  

16.3.

user posted image anonimna

user posted image Aleda, 1 user posted image   user posted image

17.3.

user posted image   Little me, 1user posted image user posted image

user posted image    Pattyka, 1user posted image user posted image user posted image

18.3.

user posted image timkica, 31, let , 2user posted image , 1 user posted image , okolica LJ user posted image

user posted image kkkkk, 22let , 1user posted image okolica LJ user posted image

19.3.

user posted image msabina

user posted image prihajcek, 33 let, 2user posted image , 1user posted image   LJ user posted image

user posted image Jassika, 35, let , 4 user posted image , 1user posted image , Gorenjska user posted image user posted image

20.3
.

user posted image Polzi, 31 let, 1user posted image  user posted image     user posted image

user posted image  Evita78, 33 let, 2user posted image , 1user posted image , NM user posted image

22.3.

user posted image  loewa, 25 let, 1user posted image Koroška user posted image

user posted image   lešnica, 1user posted image user posted image

23.3.

user posted image   sneguljka1, 2user posted image  1user posted image ,Poljanska dolina-Buenos Aires

user posted image  gruška, 36 let, 5user posted image   user posted image

user posted image   Jelcy, 2user posted image , 1user posted image

24.3.

user posted image    populis, 2user posted image  1user posted image    

28.3.

user posted image  RožcaM,    user posted image

29.3.

user posted image  iribiri, 30 let, 2user posted image , 1user posted image   LJ user posted image  user posted image

user posted image   rajska

user posted image  zmajcy, 23 let, 2user posted image , 1user posted image   okolica LJ user posted image user posted image

30.3.

user posted image  sirenetta 2user posted image , 1user posted image    
Obala user posted image   

user posted image   Hov hov

31.3.

user posted image  listek, 37 let, 1user posted image , user posted image

user posted image   Matejka80 user posted image

X.3.

user posted image anonimna76,.---user posted image , 1user posted image

user posted image  sunshine88
, 1user posted image

user posted image alexjami

user posted image  cokolino, 3user posted image , 0 user posted image   user posted image

user posted image  Spelca82, 29 let, 3user posted image , 0 user posted image , Ljubljana   user posted image

1.4.

user posted image  ina11, 30 let, 2user posted image , 1user posted imageMaribor user posted image user posted image

3.4.
user posted image  LadyB,  2user posted image , 1user posted image   user posted image

SKUPAJ NAS JE user posted image : 65
NOSEČKE Z DVOJČKI user posted image user posted image : disere

Z nami se pot začele:
user posted image   

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

- otročarije.net 
                         - mama.si
- nosečnica.si                             - babybook.si

- noseča.com                             - pregnancy.org

- bibaleze.si                               - bambino.si

- mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com

-fitpregnancy.com

www.popek.si/oblacila za-nosecnice/majice-pridem.html

- pregnology

- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)

NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:

- Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
- Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)

- Priznanje očetovstva

- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA 

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 3399
7.2.2012 12:10:57   
soreta
Pozdravljene!

Tudi jst imam zadnje 2 tedna ''krofomanijo''. Se mi v trgovini kar oči svetijo, ko jih zagledam.user posted image
Glede UZ pregleda v 32 tednu....kaj točno ti pregleda? Pač samo plod in te pretoke, ki jih omenjate? Kdaj pa sploh pogleda ginekolog mat.vrat oziroma, če se kaj krajša? Meni do sedaj ni nikoli nič gledala, ker zaenkrat nisem imela nekih težav. Sedaj me pa ravno to malo skrbi, ker me zadnje dva dni kar precej tišči v področju čist spodaj pod trebuhom. Je imela katera take krče? Sploh kadar sem pokonci in hodim.user posted image
Pa konstantno imam močan izcedek, ki je baje normalen, ponoči oz zvečer pa mi dostikrat kar teče ven...sem se že ustrašila, da plodovnica kaplja, pa sem nekako potem prišla do sklepa, da je najbrž samo izcedek in nekaj kapljic urina, ker povsem brez vonja pa tudi ni. To že kar nekja časa traja.
Sicer otroka dobro čutim, veliko brca, na zadnjem pregledu je bil utrip normalen. Drug teden imam pregled, kjer mi bo UZ naredila.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 3400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Ime za oba spola
MorjeMorje

Zanima me vaše mnenje glede predlaganih imen-katero vam je najbolj všeč?

Meta (10%)

Julija (31%)

Mija (20%)

Marko (9%)

Filip (19%)

Vasja (11%)

Število vseh glasov: 457

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!