ursonok
|
Zdravo babe, vidim da ste prava gobezdala! Jaz sem šla po enem tednu spet na bazen in ornk plavala! Kakšen hud filing! Že ko stopiš notr, zadiši po bazenu,. se preoblečeš, preobuješ, greš pod tuš, si namontiraš kapico in očala, greš po stopnicah proti bazenu, se spustiš noter in .... aaaaa umreš od užitka! Neha te bolet želodec, ne čutiš lastne teže, stegnjen si, zato te otrok ne more močno brcniti v rebra ... Tišina je, samo voda pljuska, bazen pa ima taka velika stranska okna in ob tej uri, tj. okoli 13h, notri nabija ful sonce ... Vse se svetlika, voda, stene ... Kot da bi bil nekje na morju sredi poletja (aja, bazen ima slano vodo). Pozabiš na vso utrujenost, na ves svet, ki te čaka zunaj ... in goniš, goniš, goniš ... Edino,kar te spominja na to, da si noseč, je hitrejša zasopihanost ... na trenutke sem imela filing, da sem čisto pravi kit! le da se moram jaz pogosteje dvigniti na površje in globoko zajeti zrak ... Sem potem razmišljala ... kako bom preživela 2 meseca oziroma še več brez bazena?! Po 37. tednu naj se ne bi kopal v javnih bazenih (ker ti kao lahko odteče voda s krvjo itd., in tako zasvinjaš cel bazen) ... No in valda vsaj 6 tednov po porodu ne ... meni se bo zmešalo!! Zdaj sem doma, sedim za računalnikom in valda me spet boli želodec, mali me brca v rebra in vsepovsod ... Utrujenost se me loteva ... Kuhat bo treba, mala se kmalu vrne iz vrtca ... jah, to je ta svet, o katerem sem govorila . Streptokok jaz sem šla včeraj dat bris. Tukaj ga avtomatsko vzamejo iz nožnice in iz zadnjične odprtine (pred tremi leti so ga samo iz nožnice). Brisi so drugače različni - lahko rečeš, da te zanimajo glive, lahko bakterije. Lahko samo streptokok. Moraš pač povedati, kaj bi rad stestiral . Tudi tukaj je samoplačniški, stane 38 zlotov, tj. okoli 8 eur (smo poceni, a ne? ). V 1. nosčenosti sem bila pozitivna. Zdaj upam, da morda ne bom - ta bakterija namreč prihaja v rodila in spet odhaja, kakor ji pač zapaše . In v prvi nosečnosti sem med popadki dvakrat skoraj padla skupaj, dobila vročino 40, tamali je padel utrip in sem imela zato CR. Sumijo, da je vnetje povzročil prav streptokok. S tamalo sva bili potem obe na antibiotikih, čeprav se ona sploh ni okužila . No, zdaj bom morda, če bom pozitivna in če bom rodila v terminu, antibiotik odklonila. Bom videla, kakšna bo situacija. Je pa res, da če se mali okuži, je lahko pravo sranje. Nič, grem delat papa
|