|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2012
26.1.2012 11:22:19   
me ni
Prepis z lista z navodili nosečnici pred odvzemom plodne vode (AC) za preiskavo plodovih kromosomov:

"POTREBNA MEDICINSKA DOKUMENTACIJA
Pred odvzemom plodne vode (AC) mora nosečnica predložiti originalno krvno skupino in izvid Coombosovega testa. Pri tistih, ki so Rh negativne, Coombosov test ne sme biti starejši od 72 ur. Na dan posega ga lahko opravijo tudi v laboratoriju Postojnske bolnišnice, a le do 12.ure. Pri nosečnicah, ki so Rh pozitivne, je lahko Coombosov test tudi starejši."

TinKkara  - mene pa ni toliko strah tistega 0,8% kot pa izvidov samih user posted image  , ampak tud jaz varjamem, da bomo vse srečno prišle do konca nosečniških dni user posted image

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
26.1.2012 11:38:02   
bankc
Punce držim pesti za vse vas, ki imate AC in vse tiste, ki krvavite! Vam pošiljam pikapoke za srečo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bobika naj te ne bo strah zaradi izcetkov! Jaz sem tudi imela vnetje in mi je ginekolog predpisal kar tri doze kreme in svečk, ker je reku, da se bo ziher mi še ponovilo! Tako da to je v nosečnosti povsem normalno, ker smo bolj občutljive. Je pa seveda to potrebno zdraviti, drugače pa res lahko privede do komplikacij! Tako da uporabljaj kremo,ki jo je ginekolog predpisal, pa boš vidla da bo vse ok! user posted image user posted image . ja sem pa preverila, jaz imam tudi svečke in kremico Canastene!

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
26.1.2012 11:45:26   
afnica mala
me ni- iz lj.porodnišnice ne dobiš nikakršnih navodil, no vsaj pri 1 AC (kot tudi HB) jih nisem dobila in tudi sedaj še ni nič prišlo....

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 1703
26.1.2012 11:48:16   
me ni
Kot izgleda ima vsaka porodnišnica svoj pristopuser posted image

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1704
26.1.2012 12:23:51   
amyZ
Punce, v Baby centru imajo od danes pa do ponedeljka akcijo, da za vsakih 50€ nakupa dobiš kupon za 10€. Jaz sem letela po voziček in ga že imam doma. Sem vzela voziček in košaro, pa dobila za 130€ kuponov in bo takorekoč lupinica zastonj. Tako, da če ima katera že kaj ogledano od opreme ali pohištva kar navalite, se mi zdi da se splača. Sploh ker ta voziček ni najbolj v akciji.

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 1705
26.1.2012 12:29:19   
me ni
Hvala za infouser posted image  Jaz se bom v nakupe vrgla enkrat aprila ali maja, do takrat moram pa še poravnati stare dolgove user posted image

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
26.1.2012 12:31:19   
bankc
ja jaz tudi še nimam nobenega namena kupovati! Je še dovolj časa. najprej bi rada dočakala morfologijo, pol bomo pa kupovali user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
26.1.2012 13:58:59   
vali88
julieb..... iz MS sem potovala v Grosuplje user posted image

afnica mala hvala za nasvet...ja ko pridem domov z sluzbe si bom lepo napolnila termofor...

Punce glede tega testa "Coombsov test " ...prvič slišim
jas sem Rh negativna, pa mi je moja G rekla samo da morem mesca Aprila dobit nekakšno inekcijo

Sem pa pravkar prišla z uvodnega dela Šola za starše......super filing user posted image

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
26.1.2012 14:05:53   
me ni
Meni pa do sedaj še nihče niti omenil ni "Starševske šole" ali kaj podobnegauser posted image  . Se mi niti ne sanja kdaj naj bi jo začela obiskovati. Očitno bom spet sama mogla vse iz ginekologa al pa njegove sestre izvlečtuser posted image

(odgovor članu vali88)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
26.1.2012 14:45:38   
bincha
Živjo vsem user posted image

Ja kako je s to šolo za starše? Nekje sem zasledila, da naj bi se prijavil na to nekje v petem ali šestem mesecu, ker je potem vedno še kakšen mesec za čakat... Ima katera kaj več informacij glede tega?

Včeraj je ati začutil brciko dojenčka user posted image Sva gledala pozno zvečer še nekaj po TV in je malček 2krat močno pobrcal, sem povedala atiju in je hitro dal roko na trebuh. Potem sva malo čakala- sem že mislila, da ne bo nič več, no potem pa ena močna brca atiju v sredinca user posted image hehe, je kar skočil!

Jaz sem takrat ko sem imela NS vprašala gin. kako je glede plavanja- mi je ravno razlagal kako dobro je plavati itn. no potem pa jaz: kje pa? v morju sedaj ne morem, bazeni so prepolni... On pa: user posted image

No ja... plavala to nosečnost očitno ne bom user posted image mogoče čisto na koncu, ko me bo nad vodo držal moj trebuh user posted image

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 1710
26.1.2012 14:48:04   
me ni
Ravnokar sem govorila s sodelavko. Pri prvem porodu je imela RH+, potem se ji je pa spremenilo in je pri drugem imela Rh-user posted image  Ne vem kako je to mogoče, ampak pravi da je, iz zato ima njen drugorojenec zdravstvene probleme (težko hodi). Sam to je čist tko pogovorno, ubistvu mi je rekla, da s tem Coombsovem testom ugotavljajo neka protitelesca user posted image  Ne razumem čist, uglavnem men pred AC zahtevajo še te izvide in jih bojo dobil, ne mislm, se pa še s tem obremenjevat. Itak vsak dan kej novga zvem in bi se vsak dan lahko sikirala zarad česa drugega.
Jaz bi pa samo rada uživala v user posted image  in tudi bom user posted image

Grem domov kuhat vam pa lep dan še naprej user posted image  

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 1711
26.1.2012 15:09:21   
vali88
me ni ....ti bodo domov poslali vabilo,vsai jas sem dobla pa se nisem nikjer prijavila. Danes je bil samo uvodni del...drugace pa ti kao vse prvič samo razlozijo,predavanja kao šola za starše pa se bo izvajala kasneje,tam nekje maja ali junija.
user posted image user posted image

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 1712
26.1.2012 16:01:48   
Anonimen
Joj punce, kaksne neresnice nekatere sirite, cisto nekriticno razmisljanje, ni cudno, da vecina svetuje naj beremo cimmanj forumov, ker toliko neresnic pride potem ven :/
glede krvavitev odvisno je, od kje krvavitev izvira. Ce gre za hematom v maternici, potem je to lahko zelo nevarno za splav, pa nima veze v katerem tednu/mesecu, se pa lahko zgodi da je na koncu vse ok in pri veliki vecini je. Je pa v primeru hematoma res potrebno pocivat! Vse druge krvavitve (zaradi pocene zilice v noznici, po SO, zaradi vnetja) otrocku ne morejo nic skodovat in ne pomenijo groznjo s splavom, zato niti pocivanje ni potrebno (morda par dni, dokler je izcedek, cisto zaradi boljsega obcutka).
rh faktor se ti ne more kar spremenit, ce imas minus imas minus, ce imas plus imas pa plus, to velja ze od zacetka(se pred rojstvom) in do smrti!!!! In tista ki trdi, da se ji je spremenilo se pac krepko moti oz. ni razumela pointa! Gre se za to, da tiste ki ste negativne morate v nosecnosti prejeti inekcijo, saj bi v primeru, da otrocek ne bo imel istega faktorja kot ve, lahko vase telo zacelo tvorit protitelesa in napadalo otroka in ga okvarilo/celo ubilo. Najveckrat v prvi nosecnosti sploh ne pride do tezav, tudi ce negativna mati ne prejme inekcije, pride pa do tezav v naslednji nosecnosti, cesar se ne da vec popraviti. Ni pa to popolnoma nic nevarno al pa karkoli da bi se mogle sekirat, ce se dobi pac ta inekcija je vse ok!!!!! Razlozila sem popolnoma laicno, da se ne boste obremenjevale s tem!

(odgovor članu me ni)
  Neposredna povezava do sporočila: 1713
26.1.2012 17:34:41   
xdmx
Ja, nekako tako so tudi meni razložili. Edino če ste (smo) RH- in krvavimo, potem se injekcija dobi že prej (tako kot pri meni). V tem primeru se naredi coombsov test, ki velja samo 2 dni (ali mogoče 3) In ja...krvavitev iz nožnice je nevarna, ostalo ni. Tako kot je pri meni hematom, zato moram počivat. Anonimna, dobro si to napisala, je vse res, ni se pa treba skrivat, ker za moje pojme to ni pametovanje ampak pač čista resnica. :) Je pa zanimivo...pri nas doma so ati mami in brat A+, jaz pa edina A-. Je bila pa tudi stara mama A- in takrat še niso dajali teh injekcij in je zaradi tega splavila v tretji nosečnosti. Že kar visoki.

Sem pa res slišala, ampak zdej ne vem točno za kaj...ali za krvno skupino ali za RH faktor, da se je spremenil po transfuziji krvi. Je pa nepreverjeno. :) Bi morala malo pogooglat, pa se mi ne da.

AmyZ, začela sem gledat tisti dokumentarec "In the womb" in je tako čudovit, da sem po parih minutah nehala, da ga bova lahko pogledala skupaj z mojim. (ki sicer ni za take stvari in bo verjetno zaspal zraven, pa vseeno). :))) Hotela sem se ti zahvaliti za info, da sploh obstaja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
26.1.2012 18:11:08   
Anonimen
članek o Rh faktorju (da ne boste paničarile po nepotrebnem in se strašile med sabo, predvsem pa same sebe ;) )
http://www.ringaraja.net/clanek/rh-faktor-in-nosecnost_5073.html

(odgovor članu me ni)
  Neposredna povezava do sporočila: 1715
26.1.2012 18:17:21   
bankc
Anonimna in Xdmx meni je bilo rečeno enako!

Drugače pa RH pozitivnost in negativnost ugotavljajo vsaki nosečnici, že na začetku ko ste dale kri!
Pri meni se to tudi vidi v materinski knjižici, na strani 2, pod prvo tabelo ICT piše negativno (ker sem pač rh negativna)!
in tudi na prvi strani imam vpisano krvno skupino!

Kar se pa tiče šole za starše je pa kakor kje! V moji prvi nosečnosti, tudi nisem prejela nobenega vabila in niti ginekologinja me ni seznanila s tem, tako da sem se sama pozanimala preko neta! v najslabšem primeru pa lahko pokličeš na informacije v svoj zdravstveni dom!

No sedaj grem pa pojest večerjo user posted image . sva z mojim dragim malo eksperimentirala in ustvarila neko sirovo, porovo pito! Upam da bo dobro!

(odgovor članu xdmx)
Neposredna povezava do sporočila: 1716
26.1.2012 19:03:12   
sandra85
punce nej se pohvalim, da sem danes potešila svojo veliko željo in predvsem potrebo user posted image

dobila sem lubenico!!!!!!!!!!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

počutje: krvavim več ne-ampak strah ostaja....imam pa tak čuden pritisk spodaj. tako, da res počivam, me že rit boli pa še uležnine bom počasi dobilauser posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 1717
26.1.2012 21:13:53   
wessna
punce prodam košek za dojenčka, do starosti 6 mesecev. mere: višina 71, dolžina 100, širina 50, je pa z blazino za spanje.. bom pol sliko napopala sam da se do njega primajem pa slikam. je pa na kolesih, da ga lahko zapeljete iz enga na drugo mesto, da mate malčka ob sebi.

več mojih stvari za dojenčka si lahko ogledate na https://sites.google.com/site/vesnabee/

(odgovor članu mommy to be)
Neposredna povezava do sporočila: 1718
27.1.2012 7:13:18   
Katka86
Dobro jutro punce.

Vidim, da ste se včeraj razpisale o Coombsovem testu in rh faktorju. Malo za šalo malo za res...priznam, da sem se dobro nasmejala... Da vam še razložim svojo zgodbo oz. povem kar je bilo meni povedano. Kot je zapisal Anonimen... RH faktor je celo življenje enak. Vse kar se lahko spremeni je Coombsov test. Coombsov test je po večini negativen...pozitiven je lahko zaradi pretekle nosečnosto oz. splava ali zaradi transfuzije. Pozitiven Coombsov test pomeni, da se v našem telesu nahajajo protitelesa, ki lahko v najhujšem primeru našega malčka zaznajo kot tujek in ga ubijejo.... Povdarjam, brez panike...V najhujšem primeru.
Sama imam pozitiven Coombsov test... in moram priznati, da sem se prvi trenutek skoraj posrala od straha, ko sem zvedela. Pa me je zdravnica pomirila. V bistvu mi malo pogosteje kontrolirajo kri. Imam pa srečo zaenkrat, da so titri 0. To je število portiteles. Če pa se število protiteles poveča pa se znajo zadeve komplicirat... plod lahko dobi celo infuzijo svoje krvi v posteljico ali sporžijo prezgodnji porod (tudi tak primer poznam).
kar pa tudi še ni vse...Že na prvi kontroli krvi, so ugotovili, da imava z otrokom neskladje MN faktorjev (MN faktorja sta pod krvna skupina). Tako, da so pregledali še očetovo kri. In res Jaz imam M+N-, on in otrok pa M-N+. Ginekologinja je razlagala, da je imela cel kup posvetov glede tega, ampak da najverjetneje ne bo nič hudega.

Upam, da niste tega razumele kot pretirano pametovanje... ampak vam raje iz prve roke povem kaj to pomeni. Aja pa ICT negativno ne pomeni RH-, ampak Negativen Indirektni Coombsov test.

LP Katka

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 1719
27.1.2012 8:15:04   
bankc
Dobro jutro!

Katka86 hvala za obrazložitev! Teh stvari pa tudi jaz nisem vedela, sam je res, da mi prejšnja ginekologinja ni tako nazorno razložila!
Kaže da je vse odvisno kako podrobno ti ginekolog razloži zadevo! Sem se pa šele sedaj spomnila, da je res, da če je ITC negatven, da pomeni, da še ni protiteles v krvi!!!!!
No hvala za obrazložitev! Vidim da imaš pa ti res to komplicirano! A pa si dobila že inekcijo? Drugače če je negativno, jo dobiš v 28 tednu!
A v tvojem primeru jo dobiš pol že prej?

(odgovor članu Katka86)
Neposredna povezava do sporočila: 1720
27.1.2012 8:22:27   
bankc
Katka86 držim pesti, da število protiteles ostane 0 in da ne bo prišlo do kakšnih takih komplikacij!user posted image

(odgovor članu Katka86)
Neposredna povezava do sporočila: 1721
27.1.2012 8:28:44   
Katka86
Ojla Bankc.

Stvar je dokaj bolj komplicirana. Kolikor je meni ginekologinja povedala je stvar takšna, da kri kontrolirajo vsakih 6 tednov. Malo prej sem klicala h ginekologu, ker sem prejšnji teden imela kontrolo krvi... zaenkrat na srečo je še vse ok...Titri so 0.... če pa se titri nevarno povečajo, začnejo malčka bolj pogosto kontrolirat kako napreduje v razvoju. In če zaznajo, da ne raste tako kot bi moral, dobi infuzijo preko trebuha, ali če je dovolj velik sprožijo porod... Torej kolikor je meni znano ni nobene inekcije. Tako, da nosečke z RH-, so tule v plusu, ker vejo kaj jih čaka...js pa pač vsakih 6 tednov upam, da bo vse normalno.

Se pa ne sekiram. V ambulanti me že po glasu prepoznajo, so zelo prijazne in objektivne. Kar se tiče moje ginekologinje...po forumih prebiram, da je ženske ne marajo, ker deluje preveč hladno in objektivno. Sama imam dobre izkušnje z njo. Vse kar jo vprašam mi bo strokovno razložila, nobene stvari mi ne bo olepšala in risala sončkov na nebo, postavi me pred dejstva...in to je to. Vem kaj vse me lahko čaka, ampak upamo na najboljše, da ne bo nobenih zapletov user posted image

LP

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 1722
27.1.2012 8:51:49   
amyZ
Jutro!

Vidim, da ste že predebatirale krvne skupine, teste in Rh. V dodatek samo, baje, če ima otrok isto - kot mati, potem ni take panike. Če pa je on + je pa potrebna injekcija, se protitelesca verjetno lažje povečajo. Ker je razlika med mamo in otrokom. Tako sem tudi jaz razumela.

Sicer pa sva z mojim včeraj oba skakala okoli vozička, ga sestavljala, vozila po stanovanju, ga razstavila, dala dol prevleko, ki se lahko pere, dala gor pripomočke,... Čisto navdušenje! Tudi mojega, saj je res tehnični tip in mu kar odgovarja. In prvi vtisi: ko enkrat spoznaš patent je super, enostavno je zložit in odpret ga, vozit po stanovanju, je ful gibljiv, je pa res malce širok. Drugače pa super. Kot nova igračka! Je bil pa moj tast presenečen nad ceno, kako so lahko tako oderuški in dajejo take cene! Pa je rekel, da nikakor ne bi moglo to biti vredno toliko denarja. Ampak razume pa point malo denarja malo muzike, tako da je na koncu rekel, da potem pa že mora nekaj bit. Itak so pa cene odvisne od tržišč.

Sem pa večraj malce računala tele moje tedne in se mi zdi, da tako hitro bežijo. Na začetku, ko sem čakala prvi pregled pa potem drugi, če je vse ok se je vleklo, sedaj pa...puff in že bo konec 14t. Še malo pa bo trebušček bolj viden.

A je še katera tako navdušena nad svojimi prsmi ali sem edini frik? Po naravi imam precej majhne in sedaj ko jih že komaj stlačim v B so mi tako fajn user posted image

(odgovor članu Katka86)
Neposredna povezava do sporočila: 1723
27.1.2012 8:57:19   
bankc
AmyZ bravo za nakup vozička! user posted image
Z mojim še nisva tako daleč, pa tudi še nisva prišla do istiga!

Keri voziček sta že kupila? Sej mislim da si že nekje objavila, pa zdele ne najdem!

Kar se pa tiče prsi sem pa tudi jaz nad mojimi full navdušena!!! Moj pa še bolj user posted image ! Pravi, da naj bom kar skoz noseča, da bom imela tako velike! Ker drugače imam tudi jaz dost majhne!

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 1724
27.1.2012 8:59:57   
Katka86
AmyZ... nisem zasledila...kakšen voziček si kupila?

Js razmišljam o temle... http://www.babyland.si/e-trgovina/oprema/otroski-vozicki/otroski-vozick/vozicek-peg-perego-switch-completo-zaffiro in lupinici...http://http://www.babyland.si/e-trgovina/oprema/otroski-avtosedezi/otroski-avtosedez-0/avtosedez-primo-viaggio-trifix-zaffiro...

Košare pa ne rabim, glede na to, da je voziček od 0+.

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......