tosja
|
IZVIRNO SPOROČILO: cokolino oblačilca za dojenčke: Prosim lepo, a mi lahko kdo napiše, kaj vse se potrebuje na začetku??????? No mene pa je začelo skrbeti, ker imam zadnje 3dni visok pritisk (še posebno zvečer)...v petek imam kontrolo in sem res mal v strahu, da ostanem notri.Res me je strah. Za začetek -odhod iz P: -lupinica -plenička za enkratno uporabo (če jih boš uporabljala) -2 tetra plenica -1 povijalna -bombažne žabe (do pasu ali v celem) -hlače, ali komplet (majica hlače-za materiale se odločaš sama - pliš, bombaž...) -bodi (najboljši na preklop - sploh prvič) -majica na preklop -majica za čez, -zoknčki (1 tanki za spodaj, 1 debeli za čez - copatki) -kapa -plenička za enkratno uporabo - te mi je prinesel že ko sva prišla na oddelek in sva uporabljala svoje -plenička za pokrit lupinico-do avta To je recimo moj seznam. Vzela bom verjetno še kakšno dodatno tetra plenico, če se mi polula ko se oblačiva... Jaz bom tokrat brez majice na preklop. Samo bodi, majica, žabe, hlače (bombažne žametke v celem, čez pa še tanka jopica). Imam en debeli pajacek, sam verjetno bo dovolj topla vreča na lupinici. Bom pa ziher vse to spakirala v torbo in nastavila možu, da mi prinese. V P na dan D, pa si spakiram: -vso dokumentacijo, zdravstveno, napotnico MK -zokni zame -modrc za dojenje -lanolin -zokni za , vsaj pri nas v MŠ priporočajo, ker jih v P nimajo. Prvič so prišli zelo prav, ker je imel bibon mrzle noge -telefon, polnilec -beležka, pisalo -plastenka vode -copati zame -toaletna (zobna ščetka, pasta, glavnik, labela, krema, milo, krema za telo....) -ostalo se vse dobi v P (mrežaste hlačke, vložki) Mogoče sem kaj pozabila.... Doma pa potrebuješ - dan po prihodu domov pride prvič patronažna: -alkohol za popek 72% -fiziološko raztopino (meni se zdijo za začetek super od NIVEE, ker so pakirane za enkratno uporabo-dobiš v DMu) -vata - fine so Tosamine že narejene kroglice -biba palčke -set za popek - plast.škarje za prijem in zloženci -olje za nego (mandljevo, olivno) -trdo milo -pri nas se široko povija vsaj do ponovnega kontrolnega UZja kolkov pri 3 mesecih, v kolikor ne boš potem to odpade: 10 tetra plenic, 4 plenice-zmaj -3-4 žabe iz bombaža (do pasu ali v celem) -3-4 bodiji na preklop -3-4 majice -nekaj parov nogavičk - tanke za spodaj, debele na vrh (4 pari vsakih) -2 pajacka iz pliša -2 pidžamici -2 tanki kapici -kapica za ven To je za začetek meni bilo dovolj. plenice ni premočil, tako da je cel dan imel komplet bombažnih. To sem si kar zložila komplet in imela pripravljen za naslednje previjanje. Je pa res, da ni polival in je bil cel dan v istih oblačilih. Ko smo začeli hoditi na sprehode, pa sem imela dva kompletka iz HM pliš - hlače, jopica. Samo je to bilo v aprilu. Glede visokega pritiska - ni nujno da boš ostala not. Ne razmišljaj sedaj o tem. REDNO SI MERI, DA BOŠ ZDRAVNICI (se opravičujem za črke) lahko pokazala meritve. Mene je prvič res zadržala 3 dni, ker je ravno bila dežurna. Sem pa dobila terapijo, ki je pomagala. Tako da sem zadnji mesec že imela tlak bp, brez terapije. Koliko pa ga imaš????
|