afnica mala
|
IZVIRNO SPOROČILO: me ni Zardi slabih izvidov dvojnega hormonskega testa (1:276) in NS (1:789) sem pač morala popustiti, tako da imam v roki že napotnico za AC, ki naj bi jo opravila v prvem tednu februarja. Na plod se še nisem navezala, saj sem v primeru ugotovitve anomalije, odločena, da ploda ne obdržim. Nekatere boste verjetno obsojale mojo odločitev, druge ne ... to je spet stvar lastne presoje. Na srečo ali žal ( ne vem kaj je primernejši izraz) je to pač v mojem karakterju, kot nekakšen obrambni mehanizem pred bolečino izgube. Zavedam se, da bi bila izguba boleča v vsakem primeru, ne bi se mi pa zato podru svet in ne bi me odvrnilo, da ne bi poskušala znova. Verjamem pa , da je s plodom vse uredu, kljub številkam na izvidu in da se bom lahko po Ac prepustila uživanju v nosečnosti. Hipertenzija, povišan sladkor, ne zadosti zaprt maternični vrat (ginekolog je odsvetoval spolne odnose, moj pa "u pa na drevo" )... pa še kaj se bo verjetno našlo tekom nosečnosti, mi ne bo kvarilo razpoloženja Počutim se odlično, v 13.ih tednih sem pridobila 0,7kg, trebušček pa ni prav izrazit, ker je plod baje bolj v notranjosti (bolj proti medenici). Kar se vozičkov tiče in ostalih stvari, ki jih bom potrebovala pri negi otročička, zaenkrat še ne razmišljam, niti ne dovolim, da mi starši že kaj kupujejo (zložljivo posteljico za na vikend je imela mami idejo), prav zaradi zgoraj omenjene dileme (bom počakala na izvide AC). So pa čudoviti sončni dnevi in med vikendom grem vsaj 1x na dan na sprehod, med tednom pa pozno pridem iz službe, pa je že tema, pa še utrujena sem, tako, da edino 2x na teden sedaj obiskujem pilates (včasih sem sinning). Siecr pa, če mi bo zaradi službe pritisk narastel čez dan (2 dni zapored čez 140/90), bom predčasno ostala doma , so mi že napovedali v ambulanti za hipertenzijo nosečnic. Pol bom pa mela tudi čez teden čas in energijo za sprehode držim pesti... upaj na najboljš...tud jaz bi v primeru slabega izvida prej poslovila od plodka, kot kasneje....tko da čakam izvide DHT-ja, AC....potem pa si bom privoščila....šoping...za bebicco....jaz sem imela v 1 1::52-pa imam takoooo krasno, lepo,pametno, pridno punčko.....se včasih hecam, da ji je edino kromosom za sitnobo zmanjkal-samo ne vem jaz mislim, da bo vse ok, zato že vsi vejo za mojo
|