ronja
|
beti, čestitke!!!! miami, zdaj verjetno že cartaš . No, da se javi ena, ki pa pa nima "otroke-zrihtat-nesposobnega" moškega doma, hehe. Ne rečem: kupovat res ne gre oblekic, gremo pa navadno skupaj, če že gremo (z dvema malima je vsekakor fajn met tudi 2 para odraslih rok...), vendar večinoma niti ni treba, ker skoraj vse dobim od kolegic. Sortiram jaz, ker mam pač bolj filing za tele številke, ker sem pač bila vsakič 1 leto na p. in ker že prej punce bolj to gledamo, ko pripravljamo za dojenčka, pa itak skoz premetavam te cunce, on pa valjda manj, ampak opereva skup - zdaj, ko nisem smela ful dvigat, je on nosil sem pa tja košaro za perilo, pa mokro perilo predeval iiz stroja v sušilec itd, obeša (kadar je lep dan, da se lahko posuši) itak večinoma on zunaj, ker mene ful zebe . Tamali komot on obleče (color coded sicer ne bo, ampak meni to niti ni važno, tudi sicer jima pustim, da sami izbirata obleke vremenu primerno - kdaj pa kdaj povem, kaj paše skup, ampak ne težim, da bi morali bit vedno tako oblečeni) - on ve približno, kje je kaj, sicer pa vesta tudi že onidve. Premale cote res dajem jaz ven, pa jaz težim, kdaj bomo šli vzet škatlo z večjimi cotami, ko vidim, da jih zmanjkuje ali da so že premale, ampak nikakor nimam občutka, da bi mu morala vse naštimat. Mu je lažje, če mata zjutraj prištimano za v vrtec, ampak to je tudi meni - potem samo rečem: vzamita iz zabojčka in se oblečita (ok, to je treba rečt sicer ene 50x, ampak v principu ni treba iskat, kar je že nekaj;). Sem jima naštimala vsaki en zabojček za obleke in tam not mata to, kar bosta imeli za v vrtec in trenirkico in nogavice za doma, da sta lahko čim bolj samostojni . Mislim, da moški niso tako nesposobni, samo jim moramo pustit, da pač kdaj naredijo kaj narobe, na napakah se učimo, pa da ne težimo non stop zaradi tega. NIč ni narobe, če se kdaj zgodi, da kaj ni glih tipitopi: pa ni usklajeno, pa je kdaj mal premal ali mal preveč oblečen otrok (ko da se nam ne zgodi, da mislimo da je bolj toplo/mrzlo, da ne govorim o babicah - ena ju prehladi, druga pri 35 vleče gor termoštumfe, da je mala cela rdeča v obraz...), ali pa da pač kupi mal premale cote, saj navadno se da zamenjat. Lubi je enkrat Ronjo v snegu brez čevljev nesel ven - še odložil jo je na asfalt, pa ni porajtal . Sva iskala čevelje ko budali v avtu (Lejlo sem glih rodila, smo šli na csd uredit še za dodatek in očetovski dopust in je on šibal gor, jaz sem pa cel avto pregledala, kam je mala dala čevlje - jih je res dostikrat sezula v avtosedežu - ampak čevljev nikjer). POtem smo prišli domov in čevlji lepo doma, hehe. Je fajn hec, ampak mu ne bom tega skoz naprej metala, (ok, kdaj se pohecaš, ampak ne skoz prcat) potem bi res ne mel nobenega veselja karkoli zrihtat. Zadnjič, ko je on peljal mali v vrtec, je dal Lejli žabe, ki so ji tako dol lezle, da sta jo potem vzg. preoblekli. Ja, desi se, a ne? Ampak zato še ne mislim, da se bo svet podrl, če me ne bo in ne bojo oblečeni, če ne bom kompletkov naštimala. meni bi bil to prevelik pritisk, da bi mislila, da ne bo znal sam za svoje otroke poskrbet - kaj pa če se mi kaj zgodi... trnjulčica, my point exactly . ok, color coded sicer ne bosta, ampak tega še pri sebi ne porajta . Me pa čisto nič ne skrbi za moje male, ko me ne bo, da jih ne bi znal porihtat - valjda pa se bomo pogrešale, itak, saj bi bilo čudno, če se ne bi. POgrešala bom jaz njiju in onidve mene, samo njune cotke so mi pa res tazadnja skrb... Nagi že ne bosta okoli hodili. Naspat vnaprej se ne da, pomaga pa, če nisi čisto neprespan, ko se začne. Tako da - naspi se, dokler se še lahko .