kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin IZVIRNO SPOROČILO: pelin Tudi jaz sem podobno kot Polho in Tehnofil mislila napisati še kakšno...pa sem se premislila....Zakaj? Mogoče zaradi avtoričinega občutljivega stanja...mogoče zato, ker ji želim srečo...pa ne pri posegu...za to sem verjetno že prepozna, ker je že za njo..., temveč srečo v življenju...zelo jo bo potrebovala, če bo naprej živela v prepričanju, da so za vse njene težave in polomije krivi drugi...enkrat partner, drugič prijatelji, pa konec koncev usoda, ki je bila nazadnje po njenem kriva, da se je ona odločila za splav...Ja, pa otroka bo imela takrat, ko bo imela večji avto, pa nobenih finančnih in stanovanjskih problemov...Ob takem razmišljanju ji želim srečo na kvadrat.... In po vsem tem, posebej po nekaj zadnjih postih bo nekdo rekel, da je izbira ne imeti otroka nekaj sprejemljivega v danasnjih casih...??? Ja, sprejemamo samo na besedah. Ko se pa dejansko nekdo odloci v smeri, ki je povsem legitimna in , ki jo kao zagovarjamo in sprejemamo ga je pa treba krizat. Pa da ne bi bilo dvoma - jaz sem svojega otroka cakala in si za njega prizadevala in se trudila vec kot 10 let. In se vedno menim, da ima vsaka zenska pravico do izbire in da nihce z druge strani nima pravice zaradi tega jo ponizevati, etiketirati itn.... Sram vas je lahko. Posebej zato ker je najlazje tujim qrcem po koprivah mlatit in to pravkar pocnete. Posvojitev - ce bioloski oce nima pravice do svojega otroka, kdo bi pa smel imeti nad njim se vecje pravice? Kdo ima vecjo pravico razpolagati z telesom zenske in ji narekovati, da mora roditi, da bi neplodni pari lahko posvojili? Moralizirate, a lahko opravite enako moralno dejanje - postanite mati otroku, ki se bo razvil iz celic neplodnega para , donirajte jajcece in donosite otroka.... ce raspolagamo s telesom zenske in ji narekujemo, da je edino moralno, da rodi in odda v posvojitev, je visoko moralno pomagati tudi neplodnim parom, da pridejo do otroka in da se razpolaga tudi z vasim telesom. Zakaj nobena od vas ne podari zivljenje otroku in istocasno osreci neploden par??? Ko ze razpolagamo z telesi drugih.. ma lahko bi kar zakonsko dolocili, da je obvezno donosit, neprimernim pa odvzet otroka, ... ker je zivljenje nad vsem in ker je zivljenje sveto v vsakem trenutku od spocetja, potem bi lahko razpolagali s telesom drzavljanov in jim zaukazemo, da podarijo ledvico, jetra itn... tistim, ki umirajo in umrejo zato ker ne najdejo donorja... Zivljenje je sveto mar ne? Skratka nekdo, ki se ne ukvarja z vrhunskim sportom lahko komot zivi brez ene ledvice (nekaj manjsih omejitev je - ne bi mogel smucati rekerativno prav cel dan in ne bi smel veliko popivati, ampak je to primerjivo zmanjsanje kvalitete zivljenja s predlaganimi in ocitanimi nakupovalnimi navadami. Povrhu bi zaukazan ( vendar visoko moralen) odvzem organov casovno omejeval prisilnega donorja priblizno enkovredno. V 9-10 mesecih bi "sanirali" posledice zaukazanih "posegov". Oba bi preprecila "gasenje zivljenja" in oba bi lahko bila vesela, da sta z visoko moralnim dejanjem nekoga osrecila. No, poznam neploden par - katera bo prva visoko moralna in humana zenskica, ki bo drugem paru donosila otroka? Gromska? Pravzaprav, ce imas ustreznih pogojev ti lahko kar zaukazejo da oddas otroka... ce si potencialen rakav bolnik najbolje, da kar pravocasno dodelijo torka drugi materi , da ne bi slucajno dozivljal traume ce zbolis... Kje so meje? Kdo se drzne razpolagati z drugo osebo, njeno telesno in duhovno integriteto. Lahko vas je globoko, globoko sram - ce boste sploh dojele kaj pocnete in kam ste se podale. Verjela ali ne, podpišem se pod vsako črko.
|