sneguljka1
|
Precej švoh danes popoldne tale forum, se še jaz malo oglasim ker smo ravno z morja in sem prebrala za cel teden nazaj kaj se je dogajalo Neverjetno, že kar dojenčki in to celo letnik 2011! Čestitam, Pattyka in Zuza, upam da bo vse v redu, verjamem da sploh ni problem zdaj ko ste že iz najhujšega. Šli smo na morje, na obalo Atlantika (420 km stran), ker je bila hišica od ene sorodnice ravno frej in to celo na višku sezone (prva polovica januarja je najbolj gužva na morju), folka je blo res ogromno, vreme pa tipično - veter, veter in še malo vetra za povrh. Neverjetno kako je vreme vedno enako tam, na stotine in tisoče kilometrov enakih dolgočasnih peščenih plaž, sama ravnina in konstanten veter. Od 7 dni smo imeli samo 2 dni srečo da je pihalo zelo malo in to celo v pravo smer, proti morju, tako da je bil topel veter in sem bila lahko celo v kopalkah na plaži. Do zdaj vedno ko sem bila sem morala imeti jopico z dolgimi rokavi, pa še me je zeblo, tak mrzel veter piha ponavadi z morja. Ampak vsaj 2 dni je bilo lepo da se je tamal lahko malo naigral z mivko, v morje ga itak ni mikalo ker je ekstremno mrzlo, manj kot 20 stopinj in non stop metrski valovi, tako da res samo tista 2 dni sem šla celo v vodo se malo osvežit, čudež Ampak Argentinci so na to navajeni in trumoma drvijo na morje in potem do kolen stojijo v vodi cel dan da jih zalivajo valovi (plavat se itak ne da in večina jih tudi ne zna). Ravno v soboto smo šli pa zvečer peš v center tega naselja kjer smo bili (500 metrov stran) in me je najprej začelo bolet tako pri strani, kot kadar tečeš en čas brez kondicije, pa smo res počasi hodili, potem me je pa še dol spodaj malo začelo špikati, malo tam okoli sramne kosti pa tud vse te medenične kosti so me začele boleti, sem komaj prišla do doma, od takrat sem pa kar taka, kar naprej me bolijo kosti pa me špika nekaj tam spodaj, upam da je vse v redu. Še ponoči ko se "valim" iz enega boka na drugega me itak vse kosti bolijo tam spodaj, ko se raztegujejo. Se spomnim da me je v 1. nosečnosti tudi vse bolelo spodaj te kosti ampak bolj na koncu. Potem pa še te zgodbice berem kako sta se dva že rodila v 29. tednu in jaz sem tud ravno v 29. tednu, me je kar strah. Sploh ker sem v Argentini in nimam zdravstvenega zavarovanja tu, tako da ne morem it v privatno porodnišnico, javne so pa živ obup, saj baje so kar opremljene in delajo zelo dobri zdravniki tam ampak pogoji so bolj taki, nimajo potrošnega materiala (gaz, rokavic in takih zadev), imajo ščurke, preobremenjene so in lahko sploh nimajo postelje in moraš popadke preživljat tam na enem navadnem stolu na hodniku dokler ne pride trenutek ko greš v porodno sobo, če je slučajno frej. Aahh sploh nočem razmišljat, mi je že žal da grem samo 5 tednov pred rokom v Slovenijo in ne 3 mesece prej kot sem šla prvič. Sam upam da bom v redu zdržala še do sredine februarja, ko bom pa v Evropi mi je pa vseeno če me direkt v Postojno peljejo s tržaškega letališča . Saj mam kontrolo v petek pri ginekologu pa bo malo pogledal če je vse ok. Papirje za porodniško moram pa oddat zadnji teden januarja pa me zanima če ste/boste vse oddale te papirje osebno al jih bo katera poslala po pošti al jih bo kdo drug nesel? Kakor sem videla je treba osebno, ampak bi mi blo res fajn ko bi jih lahko poslala po pošti, ker sem mela v začetku leta višjo plačo in bi blo fajn ko bi jih nesla januarja, v Slo grem pa šele februarja Saj razlike bo samo 15€ na mesec, ampak ko pomnožim z 12 je pa že kar lepa cifra. Tako, malo sem potožila, fajn se mejte, zdej pa zaprite baby factory do konca meseca da ne bo še kakšnih nedonošenčkov!
|