ronja
|
Odgovor je odvisen od debate: - včlanila sem se in potem spremljala debate v pričakovanju (kadar sem noseča) najbolj iz čisto praktičnih razlogov - nisem glih tip za po štacunah letat, o birokraciji se mi ne sanja, tam sem pa vse to lepo sproti izvedela . Pa tudi o kakih boleznih, ki se mene v nosečnostih res ne izogibajo... Potem se nekak sprijateljiš s tistimi puncami in čvekaš dalje še pri starših čvekamo... - kar se tiče debat na DIPO ali čveku pa navadno res upam, da bo komu odgovor koristil, ja. Kaj imam jaz od tega? Da se ne počutim totalno nekoristna, kadar ne morem počet nič bolj pametnega (moje nosečnosti so ubitač, to že vrabci čivkajo, jaz mam pa precej visoke standarde, kaj je to produktivno;). Da se zamotim, da vsaj nekaj časa sedim, kadar mi je to ukazano (glej prej - nosečnosti). - kadar imaš malo dete, je včasih fino se pogovarjat s še kakim odraslim, poleg partnerja in zaradi narave dojenčkov, ki nič ne spijo in se ne moreš zmenit nič pametnega v realnosti, je to dostikrat second best. - velikokrat sem zvedela za kako reč, ki mi je prav prišla - kje kaj kupit ali pa za kake akcije, ker tega sicer ne spremljam, se pa lahko precej pozna, če itak nameravaš nekaj kupit in ti je vseeno, kdaj (recimo voziček sva na ta način dobila pol ceneje). - včasih se tudi pošteno nasmejim zraven. Včasih je pa fajn ventil, da napišeš, kaj te muči, pa da ne moriš non stop ljudem okoli sebe z enimi in istimi problemi, ki jih itak ne moreš rešit, ti grejo pa vseeno na živce;). Zasvoji... A si lahko zasvojen s tem? Gotovo si lahko. Ampak po moje se bi večina prej naveličala. Jaz recimo čisto nič ne pogrešam rr, ko sem na morju več kot 1 mesec brez neta. Ali pa če gremo kam za vikend, mi ne pade na pamet, da bi se potem takoj, ko pridem domov, priklopila. Je pa fajn za takrat, ko moraš pri miru sedet in čakat, da mine (karkoli pač).