|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
25.12.2011 21:05:17   
_vanilija_
Pozdravljene punce!!!!

Najprej naj vam zaželim vesele praznike in veliko veselja, sreče in zdravja v novem letu!!!! user posted image

Berem vas vsak dan, ampak mi je teško pisati, ker večinoma ležim na levem boku in je teško z eno roko tipkati. Jst še vedno komaj čakam 3.1 in 4.1, ko bom imela pregled pri mojemu ginekologu in potem na pediatrični kliniki v Ljubljani, da vidim kaj se dogaja z našo pikico. Še vedno sem doma, ležim, nikamor ne grem. Zadnje 3 dni sem edino mogla peljat kužka ven pred blok, ker je moj user posted image bil na službeni poti in včeraj smo bli na večerji pri prijateljih.

Tinkara, zakaj zdravniki mislijo da boš rodila prej? Mislim, zakaj ti bojo dali injekcije za pljučka? Držim pesti da bo sve OK in da tvoj otroček bo še malo počakal. Glih včeraj sem gledala na TVju o otrocih ki so bli rojeni v  25. ali 26. tednu in so zdej večinoma OK. Tko da me je to malo sprostilo... Velik user posted image !!!

Gorga, upam da bo tvoj prehlad hitro minil. Kako so tvoji otročki? Kakšen je občutek imeti 2? user posted image

Naša punca lepo brca, moj user posted image je par dni nazaj prvič čutil brcike ko je dal roko na trbuh. Pa sva oba bla ful vesela.

Voziček in posteljica so pršli (tisto kar sva naročila v Baby Centru). Zaenkrat so pri mojem v službi, ker jih nimamo kam dat  v stanovanje user posted image Mama mi je poslala posteljnino, tko da tudi to bo pršlo čez kakšen dan. Komaj čakam da moj montira posteljico da lahko tudi posteljnino uštimam.

A ste že začele kupovat oblekice? Tiste ki že maste otročke, a nam lahko poveste kolk oblekic rabimo na začetku in kakšne številke? user posted image

(odgovor članu ribella)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
26.12.2011 10:34:40   
Adryanca
Lepo pozdravček, srečke user posted image !

Evo, se še mal jst oglasim od dolgega premora user posted image . Vidim, da ste vse super pridne in lepo pišete in poročate o vaših user posted image  in vašem zdravju.

Seveda naj vam pa najprej zaželim:
VESELE, ZDRAVE IN PREDVSEM NASMEJANE BOŽIČNO - NOVOLETNE PRAZNIKE user posted image ! PA KAŠNO TORTICO POJEJTE ŠE NAMESTO MENE user posted image , KI CUKRA NE MARAM - BLJAK!!! user posted image

Ok, gremo dalje...
Videla sem, da ste nekatere omenjale izcedek Kolostruma - moram reči, da pri meni tega tudi še ni bilo, tko da tudi sama ne znam lih na to temo kaj prida odgovoriti, imam pa samo malo bolj občutljive bradavice, ki si jih redno masiram in mažem z Akacijevim oljem in je super.

Banjica in stojalo za banjico - sama sem tudi dobila od prijateljice že banjico s stojalom, vendar bom verjetno kar uporabljala brez stojala, ker mi ne zgleda lih nekako stabilno. Jo bom v takem primeru raje potem dala kar na pralni stroj ali pa bom v tuš kabino dala kakšen stolček in potem gor banjico, da se čim manj matram. Da bi se pa nekaj sklanjala v tuš kabini nad banjico, mi pa niti na misel ne pride. Tudi zase moram poskrbeti, da bo meni in user posted image  čim lažje in nezakomplicirano.

Število pregledov v nosečnosti - prebrala sem, da imate nekatere preglede na vsake 6. tednov... No, tudi zame je to malo premalo in moram povedati, da jih imam zdaj, ko sem 25. tednu, na vsake 4 - 5 tednov, proti koncu pa mi je moja G rekla, da bodo večkrat preden rodim. Meni tako čisto ustreza. Da bodo in bom na tekočem kaj in kako smo. Mislim, da je celo še ena omenila, da bi jih morali imeti na vsake 2 - 3 tedne... no, tukaj se jst lih ne bi strinjala in moram povedati, da mi je čist ok, da jih imam na 4 tedne, ker sem slišala, da itak tud ni za otroka dobro vsakič opravljati UZ, ker tega user posted image  ne marajo, v primeru, da bi bilo karkoli narobe, se zavrti telefon in si takoj naročena.
No, vsaj pri nas je tako in niso čisto nič jezni ali pa arogantni, če bi se naročila za kakšen dodaten pregled, če ne drugega za pomiritev živcev.
Moram pa tudi priznati, da imam sestro in mojo G res super. Nimam pripomb, obe sta super, sestra mi vse pove kaj in kako vnaprej, karkoli jo vprašam, mi brez problema odgovori, isto je z G. Se moram kar malo potrkati po glavi, da imam glede te strani srečo user posted image .

Brcike - mojemu dragemu user posted image  že včas po celi dan dogaja na polno! Zaenkrat me non stop brca v spodnjem levem delu, včeraj zvečer me je še tako brcnil, da me je kr malo zabolelo v levem jajčniku. Kot, da bi mi ga nekdo mal na grdo špiknu. Ti, ti mali lump! user posted image user posted image
Pa tudi vidi se že kadar brcne... Včeraj je zgledalo, kot da plava po površju trebuha. In to je velikokrat, kadar ležim na desnem boku zdaj. Ponoči pa HVALA BOGU, zaenkrat mirno spimo in je miren user posted image .
Pa kadar da moj user posted image  roko na trebuh, kadar user posted image  brca je čiiiist raznežen. Nardi obraz kot en mali otroček, ko začuti brcike user posted image

Gorga in _vanilija_ - kako sta vidve kaj? Upam, da bo vse v redu do konca nosečnosti. Vajini user posted image  naj vaju malo crkljajo in vama masirajo hrbet pa stopala user posted image . Aja, saj res: Gorga kakšen filing je imeti kar user posted image user posted image  v sebi? Ti verjetno zdaj že tudi bolj čutiš brcike kot me, ko imamo samo enga user posted image  v sebi. Malo poročaj user posted image .

Morfologija - tudi sama sem jo imela 14.12.2011 in sem se naročila v ordinacijo Kalliste v Domžalah in ne morem drugega reči, kot samo: POHVALNO in SUPER OSEBJE!!!
Resno. Pri njih sem bila ko sem imela NS in zdaj ko sem imela MF. Bila je samoplačniška, mislim da 87€, ampak si je vzela čas in nama z mojim user posted image  pokazala in povedala totalno vse! Res, nimam grdih besed in jih lahko samo toplo priporočam vsem, če boste kdaj hodile v Kalliste v Domžalah.
Mislim, da sva bila z mojim notri ene 45 minut, vse je posnela na DVD + slikice sva še dobila in vse podatke, ki jih je dobila z meritvami notranjih organov najinega user posted image , tudi zapisala v mojo materinsko knjižico. Res, samo kapo dol! user posted image user posted image user posted image user posted image

Aja, da še vprašam: a je že katera od vas poskusila kombinacijo marmelado s kislo smetano? Pač, na kruh namažeš marmelado in potem čez še kislo smetano in je res, res zakon! Ne vem kako mi je na misel ta kombinacija prišla, ampak ene 3 dni mi je pa tole res res super za jest, sploh za kakšen zajtrk user posted image . Če vam ni preveč slabo ob tej misli na to kombinacijo, vam jo toplo priporočam, da jo vsaj probate user posted image .
Moj je itak reku, da naj kar to sama jem, da se mi vidi, da sem noseča in da mi delajo hormončki, ena kolegica mi je pa rekla, da so mi očitno rez brbončice podivjale in da bo žez par mesecev itak že bolje user posted image . Res me hecajo pa res ne vejo kaj je dobro user posted image .

NP imam 10.1., potem 18.1. pa še šolo za starše... Sem lih razmišljala kako bo po novem letu čas hitro minil. 1, 2, 3 in bomo že rojevale v porodni sobi naše user posted image . Moram priznat, da me je malo strah, ampak to je ta črv, ki se pojavi za nekaj časa in potem spet izgine. Sama pravim temu: pozitivni strah user posted image .

Evo, to je to, že tko vidim, da sem se čist preveč razpisala user posted image , ampak kaj čmo, preveč časa me ni blo pa sem mogla malo nadoknadit user posted image .

Ok, punce, fajn bodite pa lepo in mirno preživite tele novoletne praznike user posted image

Zgodil se je veliki POK in 8. aprila 2012 se rodil je mali ROK - 2630 g, 50 cm

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 1427
26.12.2011 14:58:47   
_vanilija_
Aja, da še vprašam: a je že katera od vas poskusila kombinacijo marmelado s kislo smetano? Pač, na kruh namažeš marmelado in potem čez še kislo smetano in je res, res zakon!

Kaj si gledala film Kajmak in marmelada??? user posted image user posted image user posted image

Jst sem dans dobila polno škatlo božičnih piškotov, mama poslala po moji prijateljici, ki je včeraj pršla iz Sarajeva. Dobili smo tudi posteljnino v vijola barvi in eno spalno vrečko. Ma več so me piškoti razveselili, ker jih nisem sama delala za praznike... Ponavadi jih naredim več vrst, 6-7, tko smo navajeni... Moja nona je za vsak Božič naredila po 20 vrst piškotov, tko da smo navajeni tko delati user posted image

(odgovor članu Adryanca)
Neposredna povezava do sporočila: 1428
26.12.2011 16:46:18   
Adryanca
Hahahaha user posted image user posted image user posted image

Kombinacija kajmaka in marmelade mi je predlagu tud en kolega, ampak sodeč v filmu, da odlično pašeta skupaj - kaj pa veš user posted image ... probati ni grehuser posted image

Drugač pa resno - marmelada in kisla smetana gresta res super skupaj. Mi je še ena kolegica, ki dela v vrtcu, rekla da to jedo tudi v vrtcu in da majo tamali to ful radi user posted image
Sej, mogoče če ne bi bla noseča, mi niti na pamet ne bi kapnilo, da bi to jedla, ampak trenutno se mi zdi tale mešanica super. Bomo vidli kako bo čez kakšen mesec. Sem imela pa do nedavnega obdobje kislih paprik v kozarcu vložene user posted image . Njaaaaami!!! Pa un sok k sem ga spila oz. un kis... mljaaaask!
In kokr kakšne pravijo, da so padale na kisle kumarice, men ne dišijo, mi pa zato kisle paprike user posted image user posted image

Madona, smo smešne s temi našimi mešanicami s hrano user posted image

Aja, drugače sem se pa od začetka pa do sedaj vsega skupi zredila +9 kg user posted image . Nisem sladkosned, ker ne maram sladkih stvari, sem pa zato veliki gurman in rada jem res kakšne dobre jedi. Pa da ne bo pomote, se ne nažiram - hitro odneham, ker me začne pol že trebuh bolet, če se preveč najem, tko da...

Se tolažim, da bom pol če in ko neham dojit, da bom pa takrat začela speta nazaj s fitnesom pa sprobala bi še to Zumbo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1429
26.12.2011 17:17:42   
_vanilija_
Ne se sekirat, kile bojo šle dol tko ko so šle gor user posted image Itak boš ful delala okrog otročka, boš hodila ful okrog ker bo lepo vreme... Lahko so tudi to kile zaradi vode in krvi  ki se nabira v telesu.... 

(odgovor članu Adryanca)
Neposredna povezava do sporočila: 1430
27.12.2011 9:29:53   
**Tinkara78**
Pozdravljene!

Opravila vse letošnje obiske. Večino obiskov preležala. Pa vseeno na koncu komaj hodila. Še ena večerja pa gotovo. Na RD pa ne grem, ker enostavno ne zmorem. Povabila na silvestrovanje bomo prijazno zavrnili, ker kot so testi pokazaliuser posted image da ne bo izvedljivo kljub omogočenemu ležanju.

Tudi jaz obožujem vložene kisle paprike. Moj mi jih komaj uspe sproti kupovati. Pa Unionov ananasov Malt. Drugače pa jem četrtino tega kot normalno. Enostavno mi ne paše in potem tisti občutek ko se prenajem..... kriza.

Injekcija za pljučka - vsi se bojijo, da bom spet prezgodaj rodila. Sama sva še precej neodločena. Bom še malo naštudirala zadeve koliko je smiselno dati pred 30. tednom in kaj pomeni tik pred porodom. Zdaj če gre hitro potem na koncu itak ni učinka. Se pa bojim, da moje telo ne bo zdržalo. Sem se hotela prijaviti na sterilizacijo pa lahko dam vlogo komaj ko dopolnim 35 let, ker komisija prej sploh ne obravnava. Moram pa poklicati za starševsko šolo kako in kaj, ker je ne morem obiskovati in tudi že prvič je nisem. Me pa zanima par stvari.

Dodala sem slikico:

http://album.ringaraja.net/index.php?page=album1&ID=17182

Malo slabša ločljivost, ker sem jo prenesla z FB in še skrila obraz user posted image . Opažam, da me je še več kot v prejšnji nosečnosti saj me hlače s katerimi sem šla rodit pri sedenju že zdaj omejujejo (torej prehitevam v širino za pet tednov). Tak, da bo potrebno opraviti nakup, ki bi omogočal samo večjo širino. Ker noge pa rit so vse odšle v trebuhuser posted image .

Uživajte v prazničnem vzdušju. Želim vam dobro počutje in vse dobro!

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 27.12.2011 9:30:34 >

Neposredna povezava do sporočila: 1431
27.12.2011 15:22:44   
jezesna
Pozdravljene souser posted image !

Morem priznat, da vas že nekaj časa berem, ampak sem šele zdaj zbrala pogum in čas, da se vam malo pidružim :)
Sem v 27 tednu nosečnosti (moja prva nosečnost) in naš user posted image je že včasih prav živahen.  Res pa je da dva dni ni isto :) Svojo nosečnost sem uživala brez posebnosti in slabosti do kakšnih 2 tednov nazaj, ko mi je ginekologinja rekla, da imam MV komaj 28mm in da morem počivat. Ampak meni se nezdni nič drugače, nič boleče itd.... zato vprašam kakšne imate izkušnje s tem? Omenila mi je tudi, da imam manj plodovnice in si v opombe v MK napisala za naslednji pregled, da mora pogledat, če je plodovnice še dovolj... te informacije me je pa res mal strah, ker mi ni posebej kaj razlagala kaj to pomeni. Ali mogoče katera od vas ve kaj o tem?
Za vse onformacije bom seveda hvaležna!

Vsem želim čim lepšo in mirnejšo nosečnost!user posted image

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 1432
27.12.2011 15:43:09   
tulpek
Pozdravljena jezesna,

MV je čisto ok, moj je bil v 1user posted image 27 mm v času morfologije in nihče ni delal panike... preberi malo Pušenjaka na MON, eden od njegovih odgovorov (pač najhitreje najden): Sicer pa je dolžina, ki pomeni povečano tveganje za popuščanje MV in prezgodnji porod pred 32. tednom ali splav < 15 mm. (http://med.over.net/forum5/read.php?19,990890)

Še to: http://babybook.si/nosecnost/nosecnost/spremljanje-nosecnosti-z-ultrazvokom/merjenje-dolzine-maternicnega-vratu.html

Več lahko sama "pogooglaš".

Za plodovnico pa ne vem.

(odgovor članu jezesna)
Neposredna povezava do sporočila: 1433
27.12.2011 15:48:04   
tulpek
Kislih paprik in kumar ne morem niti mislit user posted image user posted image user posted image

UZ ni nič nevaren, če ga imaš vedno, sploh če ga imaš 1 minuto, za hitro kontrolo, je vse skupaj vseeno manj, kot če greš na en samoplačniški 3D pregled. To, da ni OK za user posted image je tako kot s paradižnikom, ki je eno leto rakotvoren, drugo leto pa pomaga v boju proti raku user posted image user posted image user posted image . Pač vsake toliko si nekdo nekaj izmisli, po možnosti napiše grozen mail in pošlje v svet.

Pregledi se mi zdijo čist ok razporejeni, na 2 tedna bi se mi zmešalo tja hodit. Saj če je kaj narobe pa jih imaš pogosteje.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1434
27.12.2011 16:06:23   
jezesna
Tulpek,

hvala. Sem kar malo pomirjena. To je namreč prva moja nosečnost in sem "frišna" v  vsem :)

Hvala in lep dan ti želim!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1435
27.12.2011 16:19:56   
_ada_
Lep pozdrav vsem!
že nekaj čas vsa spremljam ampak sem se šele danes opogumila user posted image da se vam pridružim. Am pričakujem prvega otročička, PDP je 12.04.

(odgovor članu jezesna)
Neposredna povezava do sporočila: 1436
27.12.2011 17:07:03   
Arwen_84
Tko, še moj hiter post...tokrat iz bolnišniceuser posted image !V nedeljo zvečer sem začela močno krvaveti (po spolnem odnosu)...najprej šok, vsega je konec...vendar je kri bila čista (kot od menstruacije) in angel sound še vedno slišal user posted image , tako da sem si mislila, da je ranjen materični vrat in prespala noč doma (pri starših od fanta). Zjutraj je kri še vedno tekla in sem šla na urgenco, potem pa v bolnišnico, kjer so me hospitalizirali...problem je najprej bil, ker sem iz Kopra in sem bila na obisku na Štajerskem, brez materinske knjižice - punce, vendo jo noste s sabo - tudi, če greste do trgovine!Lahko se zgodi karkoli in to je ID otroka...jaz sem res brezglavo to pustila doma, ampak kaj ko do sedaj ni bilo še ničesar narobe...no, kakorkoli so me prijazno sprejeli in okregali, naj bo to šola vnaprej...tako, da sem od včeraj v bolnišnici v Murski Soboti. Knjižica je pa danes prispela sem, tako, da bodo lahko vse rezultate vanjo vpisali preden grem... Najpomembnejše je, da z orokom ni nič narobe, šlo je za kravitev iz mat. vratu zaradi nekega predhodnega vnetja...(sem že prej bila podvržena belemu toku, vendar sedaj nisem opayila večjega izcedka ali kakršnegakoli znaka...), tako da bi to slej ko prej prišlo. Moja gin mi še ni nardila vaginalnega pregleda (sem v 23 tednu+1dan in NP bi imela 3.1, tako, da bi jo takrat malo vprašala kdaj pride tudi ta pregled)...in če in ko bi mi ga, bi se to odkrilo. Gin. je tz rekel, da prav nič lepo ne zgleda....no, kakorkoli krvavenje se je ustavilo, s krvjo in urinom ni nič narobe, rezultate PAP testa še čakam....jutri grem domov. Po rezultatih sledi odločitev o zdravljenju...bom pa k tem pregledom težila do konca nosečnosti, tudi, če bom za to mogla plačat... Če se ne naredi vaginalnega pregleda se to ne more odkriti...tako, da priporočam, da kaka tudi malo pošpika svojega gin o tem. Jaz morem to sedaj pozdraviti in bo nosečnost potekala normalno do konca. Drugače, pa je user posted image težka že 660g in je posebej aktivna ta dva dni....jaz pa mirna in srečna, da se je iyteklo tako kot se je. Vse bo uredu, samo payit moram na taka ''nevidna'' vnetja in težit po pregledih.

Pozdravčke, tokrat iz Prekmurja

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 1437
27.12.2011 18:56:57   
Adryanca
Hej user posted image !

Najprej ena lepa dobrodošlica jezesni in _adi_ user posted image user posted image user posted image Dobrodošli pri Aprilčicah in seveda iskrene čestitke user posted image .

Arwen_84 srčno upam, da bo vse v redu in da si bodo teli zdravniki vzeli čas zate in za tvojo malčico in poskrbeli tako kot je treba. Seveda, brez njihovega nerganja in pesimizma user posted image .

Tulpek maš tud prav po eni strani. Tko kt so ble na sceni tud že nore krave, pa ptičja gripa in lahko bi še naštevali, zdaj se je to kar čudežno pomirilo in ni niti malega glasu o teh bav bavih.
In tko kt sem že tud sama rekla, mi čisto ustreza, da imam na 4 do 5 tednov pregled. Proti koncu se bodo itak povečali, ker bomo samo še čakale na nizki štart v P user posted image

Ok, fajn bodite user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1438
28.12.2011 8:16:05   
Anonimen

Punce, podatke za seznam pišite okrepljeno in/ali s kakšno drugo barvo (podčrtan A zgoraj v vrstici za urejanje besedila).

user posted image

PDP
nick, starost, število user posted image , številouser posted image , pregled, kraj, spol user posted image ali user posted image

27.3. 2012
user posted image  cmokica*, 1user posted image , MB, NP, user posted image

01. 04. 2012
user posted image ina11
user posted image ovnica8, 31let, Lj, 1user posted image , user posted image

03. 04. 2012
user posted image aprilcica12
user posted image pobalinkaa, 30let, 1user posted image , Domžale, user posted image
user posted image MARTOMI, 2user posted image , 1user posted image , NP

04. 04. 2012

user posted image nusi, 28 let, 2user posted image , LJ, (maj 2010) 
 user posted image Mareli, CE, 2user posted image , 1user posted image NP

05. 04. 2012
user posted image frinina, 31 let, 2user posted image , Koroška, NP

06. 04. 2012
user posted image rozinca33, 35let, 2user posted image (jul 10, feb 02), user posted image , NP 4.1

07. 04. 2012
user posted image trikratmami, 37 let
user posted image Sapin,  1user posted image (maj 2010)
user posted image _vanilija_, 29 let, 1 , NP 3.1, 4.1  user posted image
user posted image KlaraMay, 29 let, LJ, 2user posted image ,1user posted image (april2011), user posted image

8.04.2011
user posted image krispin, 32let, LJ, 1user posted image , user posted image
user posted image 2.mami, 32 let, 1user posted image (jan. 2010), user posted image

09. 04. 2012

10. 04. 2012
user posted image 1.4.2012, 2 user posted image
  user posted image Katrin* (Kaja), 21 let, LJ, 1user posted image

11.04.2011
user posted image Lency85, 26 let,
user posted image Adryanca, 28let, 1user posted image , Kranj, NP 10.1, user posted image

12. 04. 2012
user posted image domci, 2user posted image (maj06, junij10)
user posted image  Gorga, 32 let, Vipavska dolina, 2user posted image (jan 10), NP 11.1  user posted image user posted image
user posted image _ada_, 323324user posted image

13. 04. 2012

14. 04. 2012

user posted image Putpuri, 26 let, Primorska, 2user posted image ,  NP  user posted image user posted image  
user posted image Urška018, user posted image

15. 04. 2012

user posted image Blueone, 27 let, Kranj, 2user posted image
user posted image ancika83, 28 let ,1user posted image (maj 2010), Lenart, user posted image
  user posted image **Tinkara78**, user posted image , 1user posted image , NP
user posted image Katy13, 30let, 2user posted image (doma april 08)

16. 04. 2012

user posted image mancica, 26 let, LJ
user posted image Arabella1, 33 let, 

19. 04. 2012
user posted image Nana09, 1 user posted image (april08)
user posted image Rafaelica, NP 3.1.

20. 04. 2012

user posted image TINČIVA, 30 let, 3user posted image , 2user posted image , NP 3.1, user posted image

21. 04. 2012
user posted image tulpek, 29 let, 1user posted image ,  NP 6.1
user posted image VERONCY, 3user posted image , 1user posted image
user posted image Jean P., 30let, LJ, NP , user posted image

22. 04. 2012

user posted image zup2, 31 let, LJ, 3user posted image (maj 2010)
user posted image JanaB, 1user posted image (mar. 2010), user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image akva, 30 let, LJ 2user posted image
user posted image Skarjice, 2user posted image , 1user posted image , NP

23. 04. 2012

user posted image Arwen_84, 27 let, 1user posted image , NP 3.1, user posted image

24. 04. 2012
user posted image ribella, 27let, 1user posted image , NP  user posted image

25. 04. 2012
user posted image 1.april, 35let, Lj, 1user posted image NP 6.1, user posted image
user posted image Angelica Wald, 26let, LJ, 3user posted image , 1user posted image (feb.07)
user posted image karincooo, 20let, MS, 1user posted image

26. 04. 2012
user posted image tjaška87, 24 let, 2user posted image , 0user posted image
user posted image  primorka111, 1user posted image (junij2010)

27. 04. 2012
user posted image  Hinata, NP 20.1
user posted image danijela1987, 1user posted image
user posted image Aprilcek2012, 25let, LJ, 1user posted image , NP 19.1, 

28. 04. 2012
user posted image Barbela, 31let, 2user posted image 1user posted image (jul 05), Topolšica, user posted image , NP
user posted image Piči1, 5user posted image , 1user posted image

29. 04. 2012

user posted image Juxy, 37 let4user posted image2user posted image , Domžale,
(doma jan 11 & jan 01), NP 16.1, user posted image
user posted image letalo, 31 let, 2user posted image , NP
user posted image ursap, 28let, 1user posted image , LJ, MF 20.12, NP 9.1

30. 04. 2012
user posted image aurska, 2user posted image , 1user posted image
user posted image  kala 28, Domžale,  NP
user posted image Kurumba, NP

X. 04. 2012
user posted image kofetarka
user posted image roxane21, 35let, Lj, 2user posted image , 1user posted image  

user posted image jezesna, 1user posted image

SKUPAJ NAS JE ŽE 61 user posted image

user posted image z user posted image user posted image :   Putpuri, JanaB, Gorga

user posted image  ......15 fantkov
user posted image .......6 punčk 
user posted image ......41 presenečenj

Z nami so pot začele in žal so odšle:    user posted image  
Dr.Knowitall, samado, Keri16, liia user posted image user posted image user posted image

Punce, podatke za seznam pišite okrepljeno in/ali s kakšno drugo barvo (podčrtan A zgoraj v vrstici za urejanje besedila).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1439
28.12.2011 11:42:37   
Hinata
Da se spet malo oglasim....
Na božični vikend sva najbližjim končno povedala veselo novico o user posted image in vsi so bili zelo veseli. Priznam, da mi je bilo kar težko povedati, saj nisem navajena sporočat takšnih novic in se sploh nisem znala lotit tega, ampak je bilo potrebno....bi bil pa že kar velik šok za njih, če bi še prav dolgo skrivala.... Moja mami se je novice najbolj razveselila....najprej sicer ni dojela, potem pa preskok v nekakšno histerično veselje :)

Edino kar me moti ob tem "razkritju" je to, da so takoj vsi drugače gledali name in na sedajšnje aktivnosti....vse je kar naenkrat skoraj prepovedano....dobila sem občutek, da sem v enem dnevu postala nesposobna normalnih dejavnosti, le zato ker so zvedli za nosečnost. No ja, se bodo že navadili, da ne komplicirajo...saj že sama dovolj :)

Po eni strani mi je v redu, da vedno več ljudi ve za nosečnost, po drugi strani pa se mi zdi, da te vsi začnejo zato drugače gledati in tudi pogovori se bolj vrtijo okrog tega, namesto o meni kot osebi....po eni strani sem tudi zaradi tega dejstva nekoliko dlje skrivala... Je pa še ena dobra stvar na tem, da se lahko začnemo pogovarjati o opremi za dojenčka, kaj se da sposoditi, kaj bo treba kupiti....nekaj stvari se je že ponudilo...po nakupih pa bova verjetno res šla čim kasneje....mogoče se bo pa večino stvari lahko sposodilo :)

Moje počutje je kar v redu, spanje mi sicer še dela težave zaradi bolečin v sklepih. Trebušček raste, kg pa se tudi kar nabirajo....mi ni všeč, da se moje telo "mehča" na določenih predelih....se bo treba malo večkrat rekreirati. Kondicija mi tudi malo peša, sem zelo hitro zadihana v klanec.
Zadje čase sem opazila, da kar naprej jem.....vsaj dopoldne. Pa včasih dobim tak čuden občutek, kot da mi je slabo al da sem žejna....pa grem kar nekaj pigriznit in je malo bolje....zdaj pa ne vem al premalo pijem al mi sladkor nagaja...

Pa še malo glede brcanja....Meni je postalo kar neka navada, da sem vedno pozorna na premikanje v trebuhu in mi kar ni všeč, če se mi kakšen dan zdi, da malo manj čutim. Mi je tako fino, da sva že zdaj v nekem kontaktu in mojemu ponavadi kar sporočam, kdaj brca....čeprav se mu ponavadi niti ne da svoje roke držati na trebuhu, da bi tudi on čutil. Se mi zdi, da je sedaj proti večeru bolj aktiven, vsaj včeraj mu je dogajalo :)
Kako pa je glede štetja gibov. Ste bile ve že od začetka pozorne na število ali samo bolj proti koncu nosečnosti. Zdaj sicer ne vidim potrebe po štetju, saj se mi zdi v redu, če ga čez cel dan na vsake toliko časa čutim, kajne?

Baje zdaj že slišijo v trebuhu (23. teden). Bo treba malo večrat zaplesati ob glasbi in kakšno zapeti user posted image Da ne bo samo tišine navajen, ker sama ne govorim tako veliko, sploh pa nimam monologov, ko sem sama doma.

No, zaenkrat bo to vse :)

< Sporočilo je popravil Hinata -- 28.12.2011 12:01:20 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1440
29.12.2011 11:45:22   
Arabella1
Pozdravljene souser posted image ti prazniki gredo tako hitro mimo, da imam občutek, da se še dvakrat obrnem in da bo treba nazaj v službo iti user posted image

dobrodošle nove user posted image user posted image user posted image

Brcanje user posted image pri nas je zelo aktivno user posted image ležanja v postelji na levem boku ne mara, se začne takoj pritoževat, medtem, ko na kavču pred tvjem je pa ok, zgleda da gleda tv user posted image

Tinkara78 kako kaj tvoje počutje? Kako ste kaj ostale? Počutje? Pri nas vse ok user posted image bili smo celo pridni in pekli piškote, letos 8 različnih user posted image

Gorga, če ti ne delajo psji hvala za presenečnje v nabiralniku user posted image

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 1441
29.12.2011 14:37:09   
_vanilija_
Brcanje user posted image pri nas je zelo aktivno user posted image ležanja v postelji na levem boku ne mara, se začne takoj pritoževat, medtem, ko na kavču pred tvjem je pa ok, zgleda da gleda tv user posted image

Ko ležiš na levem boku, user posted image dobi največ kisika in hrane, zaradi tega začne brcat user posted image Pojej nekaj sladkega, uleži se na levi bok, user posted image bo začel takoj brcat user posted image .

Pri meni nič novega, čakam 3.1 in 4.1, upam da bojo dobre novice... user posted image Upam da bo moj ginekolog naredil UZ, in da bo naš otroček 100% pokazal ali je user posted image ali user posted image . Do zdej sva kupila črno-modri voziček in moja mama nam je kupila vijola posteljnino.

Jst še vedno ležim, gledam TV (večinoma preurejanje kuhinj, kopalnic, hiš, ...), malo berem nosečniške forume...

Kako ste user posted image ? Nekaj ste tiho...

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 1442
29.12.2011 15:27:00   
tulpek
Pri nas nič novega, moj user posted image najbolj brca, ko sem na hrbtu, po možnosti zvečer, ko bi mogla spat, pa zaradi malega lumpija ne morem user posted image user posted image user posted image in hodim na wc na 15 min, ker mu je moj mehur boksarska vrečka... 

Neposredna povezava do sporočila: 1443
29.12.2011 17:05:57   
danijela1987
pozdravljene, souser posted image :)

mi tudi že veselo brcamo, še posebej, če nas oči boža po trebuščku in se pogovarja z nami user posted image ali pa po zaužiti večji količini sladkorja ... mmm ... user posted image
vam pa tudi jaz želim lepe praznike, pa veliko cartanja in dobrih novicuser posted image

moram pa še malo dopolnit svoje podatke: danijela1987, 24 let, 1user posted image , Sodražica, user posted image , NP 6.1.2012 user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1444
29.12.2011 19:06:31   
_ada_
oh ja pri nas pa ze dva dni aktivno brcamo po trebuščku,se mi zdi kot da nima drugega dela not kot mene brcat vse povsoduser posted image ...
a se se komu pojavljajo zopet slabostiuser posted image

(odgovor članu danijela1987)
Neposredna povezava do sporočila: 1445
30.12.2011 8:59:47   
**Tinkara78**
Pozdravljene!

Arwen84
- jaz vedno nosim materinsko s sabo. Že pri prvi nosečnosti je bilo tako. Pri nas v MS je taka navada, da ti vse stare materinske spnejo skupaj in jih moraš nositi vse s sabo. Upam, da si zdaj dobro. Samo si pa dobra, da se nisi šla takoj pokazat. Si imela vsaj tv v sobi? user posted image Držim pesti.

Hinata- da tako dolgo zdržite in ne poveste... dobre ste.user posted image

Drugače pa nič novega. Ležanje, ležanje in še 1x ležanje. Kolki me direkt pečejo.

Držite se.

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 1446
30.12.2011 9:31:38   
mala pikica
Jutro user posted image še ena nova med vami user posted image

Vsake toliko časa vas preberem, za pisanje pa se še ni našel čas. Upam, da se bodo stvari počasi umirile, predvsem v službi, in da vas bom lahko bolj redno spremljala.

Mi pričakujemo 2.fantka, doma imamo pa 4 letnega navihančka, ki se že zelo veseli, da bo postal veliki bratec user posted image

Rok imam 27.4., da bo kakšen podatek na seznamu. Noseča sem tretjič (prvič smo imeli v 8.tednu ss), stara pa bom na PDP 32 let user posted image

Lep petek želim vsem in naj vam hitro mine, predvsem tistim, ki ste še zadnjič letos v službi...

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 1447
30.12.2011 14:32:53   
Adryanca
Heeej, punce souser posted image !

Jst sem pa še v službi in še ene 4 ure moram gagat, da bom šla lahko domov. Delam v varnostni službi, kjer se dela po 12 ur in kljub temu, da sem jim že povedala, da imam PDP 11.4.2012 in da bi želela, da mi plan skrajšajo na 8 ur, le - to ni obrodilo sadov user posted image  in so za Januar še vedno napisali plan, da delam po 12 ur. Sej niso normalni! user posted image  Očitno si resnično želijo, da bi rodila prej kot pa v 9. mesecu nosečnosti. In tako potem vidiš koliko smo user posted image  sploh vredne v nekem poslovnem svetu... Nič!user posted image  Vsi te tretirajo kot da si neka kužna bolezen, ker si PAČ noseča user posted image .
In sedaj bom primorana, da vzamem bolniško, ker oni pač nimajo tolk srca, da bi mi za 2 meseca in nekaj dni zrihtali 8 urni delavnik. In, seveda, ker bom na bolniški, bo toooolk nižja plača in to se mi bo potem tud poznalo pri obračunu zneska za porodniško user posted image user posted image
Še zdej ne morem verjeti kako so lahko ljudje tako kruti in brez srca user posted image . Začudenje je še toliko večje, ker imajo sami otroke doma pa jih pač briga za eno nosečnico. Ali naj dela ali pa naj gre... Sej mi gre kr na user posted image .

Oprostite, punce, ampak nekje sem se mogla skašlat.
Moj je sicer rekel, da naj se ne sekiram in da naj grem raje na bolniško že zaradi zdravja mene in malega user posted image . Da nobena služba ni vredna, da bi zaradi njihove brezbrižnosti in brezsrčnosti na koncu rodila otroka v 6. mesecu, ker se ne bom pazila user posted image .

Ok, dost o meni user posted image , je blo že preveč user posted image .

Raje povejte kje boste preživele najdaljšo noč in prestopile v novo leto 2012?user posted image
Midva z mojim bova kar lepo doma, na toplem, pridno mal papcala, se stiskala in skupaj zaspala user posted image user posted image user posted image .

Sem pa lih študirala: pismo, če sem prav nekako zračunala, grem 11.3. na porodniško... ufff, kako bo to hitro zdele po novem letu... Še kmalu, še kmalu in bomo imele svoje male user posted image  v rokicah in bomo poooolno zaposlene, da bo še komaj kaj časa za naš forum user posted image user posted image  Ampak si bomo vzele čas in mal poročale kako nam gre, kajne? user posted image

Aja, da ne pozabim: mala pikica lepo dobrodošla user posted image  Se že veselimo novih informacij iz strani tebe in tvojega malega user posted image . Čestitke!

Lepe pozdravčke od Adryance in lepo praznujte! user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Adryanca -- 30.12.2011 14:36:49 >

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1448
30.12.2011 14:41:07   
Adryanca
Aja pa še to:
a mate ve tud že probleme z oblačenjem nogavic in striženjem nohtov na nogah? Jst morm rečt, da se počutim kot en majhen pujsek, ki se trudi, da bi se oblekel pa je to že kar malo težko zaradi trenuščka user posted image

Aja, pa kako vam gre glede britja intimnega dela in nogic? user posted image
Zase vem, da raje, preden zavijem v kopalnico, mojga vprašam če rabi kaj kopalnico, ker se jst pač vsakič zadržim malo dlje notri, k mam toliko enega dela sama s sabo user posted image user posted image

(odgovor članu Adryanca)
Neposredna povezava do sporočila: 1449
30.12.2011 17:16:13   
tulpek
Adrijanca, glede porodniške in višine se ne sekiraj, ker lahko oddaš vlogo za porodniški dopust in nadomestilo 60 dni pred pdp, torej okoli 11.2. in se ti bo tako samo januarska nižja plača štela (edino če imate čisto na začetku plačo), ostalo pa višje, ena se pa ne pozna toliko.

Več pa ni časa komentirat. Me pa zanima, če katera ve, če sploh lahko nosečnica dela 12 ur, tudi pri tem so neke omejitve, ampak res ne vem časovnih.

Dobrodošle nove user posted image vedno več nas je user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Adryanca)
Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?