|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
29.12.2011 16:04:25   
sirenetta
Tosja lepo te je brati spet! user posted image Sem vesela, da se je vse uredilo s cukrom in ostale zadeve!
Mene je pa tokrat kar precej strah prezgodnjega poroda, zaradi krčev in popadkov in tudi zaradi izvidov iz zadnjega pregleda, tako da sicer poskušam počivati kolikor se da. Tako da glih kdo ve kako korajžna nisem. Težava pa je še, da je moj sin ravno pred božičem v vrtcu pobral eno močno trebušno virozo in komaj zdaj prihaja k sebi. Ta teden je mož doma in mi pomaga v vsem, ampak vseeno glih odkopit vse in počivat ne rata.

Tudi tega me je strah, da bi bilo kaj takega narobe kot je zastoj rasti ali pa premalo plodovnice. Ko sem bila hospitalizirana je bilo kar nekaj takih primerov (sem bila en mesec v bolnici, tako da sem se tudi jaz srečala z mamicami, ki so imele takšne izkušnje, ki te ne pustijo ravno ravnodušno).

Tosja kako to, da so ti takrat merili količino plodovnice? Si imela kakšne težave, ki so kazale na to, da je lahko kaj narobe s plodovnico?

Hrchy hvala za recept - si nisem niti približno mislila, da je to tak zahteven postopek. Kako pa ugotavljaš temperatuto čokolade med segrevanjem? Imaš kakšen poseben termometer, ki se uporablja v te namene? Gre za take natančne meritve, da si ne predstavljam, kako bi se tega lotila. Zdaj ko si opisala proceduro še toliko bolj bravo za tako specialno torto user posted image user posted image user posted image

Zmajcy čestitke hčerkici za prve samostojne korake user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image Polzi za dobre izvide in super opravljen pregled!

Lepo božajte in čuvajte svoje trebuščke user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil sirenetta -- 29.12.2011 16:06:58 >

(odgovor članu Pattyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2301
29.12.2011 17:43:55   
Jassika
ursanok nisi dojela bistva - ne zaupam slepo svoji G. Če si brala kaj moje psote si lahko prebrala, da me je ob sumu na kakšno nepravilnost - takšno ali drugačno pač poslala naprej SAMA na posvet za drugo mnenje, kjer so me pregledali najbolj izkušeni za dotično stvar. In take dr. jaz spoštujem - ki so dovolj strokovni, da ne paničarijo za vsako stvar, ki so ti pripravljeni razložiti stvari in odgovoriti na vprašanja, ki se tičejo tebe in tvojega user posted image . Ko pa se pač pojavi problem niso tako zaverovani vase, da jim ne bi bilo izpod častjo vprašat za drugo mnenje, ampak te pošljejo pač k najboljšemu da preveri kaj je na stvari. In O TEM sem govorila!

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 2302
29.12.2011 18:02:17   
ursonok
Se absolutno strinjam s tabo in tudi sama sem mnenja, da ni kaj preveč pametno pametovati G kako in kaj. Večinoma so oni strokovnjaki in vedo kaj je v danem primeru (ki se jih btw ne da rešrevat preko foruma ampak le v živo - moje mnenje) dobro za otročka in mamo. Mislim da bi vsaka izmed nas, če bi doživela slabo izkušnjo ne bila več tako "pametna" - moje mnenje.

Ne vem, kaj si pisala kdaj prej, a bistvo tegale tvojega pisanja je, da so "G večinoma strokovnjaki in vedo, kaj je v danem primeru dobro za otročka in mamo". In da vsaka izmed nas, če bi imela slabo izkušnjo, ne bi bila "več tako pametna".
No, jaz sem ti odgovorila, da ja, imam slabo izkušnjo, in sicer prav to, da G ne vedo vedno, kaj je najbolje za otroka in mamo (pa so bili strokovnjaki - sem bila v univerzitetnem KC!) in na žalost kdaj tudi narobe odločijo. Tako da sem vseeno vedno raje še malo pametna. Pa če se tebi to zdi ok ali pa ne user posted image .

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2303
29.12.2011 18:20:18   
Jassika

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Se absolutno strinjam s tabo in tudi sama sem mnenja, da ni kaj preveč pametno pametovati G kako in kaj. Večinoma so oni strokovnjaki in vedo kaj je v danem primeru (ki se jih btw ne da rešrevat preko foruma ampak le v živo - moje mnenje) dobro za otročka in mamo. Mislim da bi vsaka izmed nas, če bi doživela slabo izkušnjo ne bila več tako "pametna" - moje mnenje.

Ne vem, kaj si pisala kdaj prej, a bistvo tegale tvojega pisanja je, da so "G večinoma strokovnjaki in vedo, kaj je v danem primeru dobro za otročka in mamo". In da vsaka izmed nas, če bi imela slabo izkušnjo, ne bi bila "več tako pametna".
No, jaz sem ti odgovorila, da ja, imam slabo izkušnjo, in sicer prav to, da G ne vedo vedno, kaj je najbolje za otroka in mamo (pa so bili strokovnjaki - sem bila v univerzitetnem KC!) in na žalost kdaj tudi narobe odločijo. Tako da sem vseeno vedno raje še malo pametna. Pa če se tebi to zdi ok ali pa ne user posted image .

To spoštujem in prav je tako, Mislim da vsak zase najbolje ve, temu sledi in za tem stoji.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2304
29.12.2011 18:46:50   
ursonok
Jassika,
ja, saj ponavadi je tako, da vsi malo upoštevamo zdravnike, malo pa "zdravo pamet", se pa na žalost še vedno dogajajo take in drugačne nesreče. user posted image Škoda, a tako je na zemlji .... Baje bo v raju bolje, a to je še daleč user posted image .

Vsekakor upam, da se bo za vse nas nosečnost dobro iztekla. Sploh ker spremljam tudi poljski forum - ma tam pa res polovica leži, jemlje No-Spa (to je neke vrste Buscopan), ena je že rodila v 27. tednu, kar nekaj jih je s premalo plodovnice, s povišanim pritiskom in podobno. Pa polovica jih kao ne sme seksati in podobno. Ne vem, ali so genetsko bolj nagnjene k zapletom, ali enostavno bolj nezdravo živijo na splošno (to je dejstvo), ali pa zdravniki "komplicirajo". user posted image Če bo šlo tako naprej, bom kmalu nehala brat tisti forum user posted image

Polzi,
super za uspešen preglede in lepe izvide! Nisi nam povedala, koliko si se zbajskala v tem času user posted image . Kar tako me zanima - da bom lahko spet jamrala, kako se grozno redim user posted image

Mi smo pa spet spekli jabolčno-makovo pito. Tokrat smo zgoraj namesto testa posuli kokos. Odlično! user posted image Bo treba spet za eno uro na orbitrek zvečer, če bom hotela vsaj par uric spat.

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2305
29.12.2011 19:47:06   
Polzi
IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Polzi,
super za uspešen preglede in lepe izvide! Nisi nam povedala, koliko si se zbajskala v tem času user posted image . Kar tako me zanima - da bom lahko spet jamrala, kako se grozno redim user posted image  

hvala hvala user posted image  
Zbajskala sem se pa kr fajn - posledica požrešnosti od začetka, ko sem mogla skoz met neki v ustih, da sem omilila slabost. In ko sem mela prebliske visoko kalorične in zelooooooo nezdarve hrane - a la kebab, pomfri, pleskavice, hamburgerji....user posted image  jah, nimaš kaj...telo je to hotelo, jaz sem mu ustregla in kile so šle kr gor. No do zdej sem jih pridelala 14. Imam srečo, da sem velika 178 cm in sme prej imela lahko rečem, da kr idelano težo, tako da se mi niti ne pozna velik, razen mal se mi je naboke obesl.

A še katero, ko gre na zadnjo objavo na forumu vrže tam na eno 94 stran, namest na zadnjo? Al sam men to neki nagaja? Mislim, da bomo mogle odpret temo 2. del, kaj pravite?

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2306
29.12.2011 19:54:42   
Aleda
Hojla nosečkice,
silvestrovo se bliža, kako ga boste preživele? Midva nimava kakšnih posebnih načrtov, verjetno bova šla malo ven in se bomo dobili z prijatelji v kakšnem baru. Pri nas na žalost ni nobenega silvestrovanja zunaj, no pa tako ali tako se mi ne da gužvat.
Ursonok- saj te tvoje pite so kar slastne za videtuser posted image tudi jaz imam rada takšne štrudlne al pa narastke, samo ponavadi naredim le z jabolčnim nadevom. Najrajši imam pa kremšnitouser posted image njamsi, samo jo naredim samo takrat ko pride več obiskov, če ne se moramo sami basat. Včeraj sem pet ur pekla piškote in sem jih imela na koncu že vrh glave, pomoje jih bo za pol leta, sem naredila medenjake in še ene take navadne, ki so fini z mlekom al pa čajem. Hrchy- ti si pa res potrpežljiva, da delaš take zadeve. Ko sem kdaj topila čokolado tudi pomislila nisem, da zato obstaja kakšne poseben postopekuser posted image
Midva sva pa skoraj dokončala sobico za user posted image , joj najprej sploh nisva mislila nič delat, samo prebelit. Ko sva se pa enkrat lotila je šlo pa en kup denarja za to. Sedaj bova pa lahko kmalu začela pohištvo sestavljat pa ene nalepkice bom šla kupit za na steno in zavese bom kupila kar v merkurju, so že narejene in poceni.
Nekaj bi jedla zdaj, nekaj nezdravega...čips pa ga nimam, ne vem kaj bom zbasala vase. Najbolje da se zamotim s čim drugim. Drgač sem se pa zredila mal več kot 8 kg sem pa v 29 tednu. Tako da upam, da ne bo več kot 15 kg na koncu.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2307
29.12.2011 19:56:34   
Aleda
Ja Polzi meni isto dela!

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 2308
29.12.2011 20:04:41   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta

Tosja lepo te je brati spet! user posted image Sem vesela, da se je vse uredilo s cukrom in ostale zadeve!

user posted image user posted image

Tosja kako to, da so ti takrat merili količino plodovnice? Si imela kakšne težave, ki so kazale na to, da je lahko kaj narobe s plodovnico?

Bila sem na CTGju, ki se zdravnici ni zdel ok, zato so mi posneli še enega, ker ni bila zadovoljna mi je naredila UZ, poklicala kolega za mnenje, mi pogledala plodovnico, ki jena srečo bila še čista in me naročila zjutraj na porod - v primeru sprememb, težav pa takoj v porodne...
Dan prej pa sem bila zvečer v P, ker n isem čutila 10 gibov v celem dnevu...

Jassika - moj bibon je kr doma na počitnicah...user posted image user posted image . Zaradi jetrnih testov sem se kr pomirila, ker je višja ena druga vrednost, pa vseeno upam, da bo drug teden izvid bpuser posted image
Glede ščitniškega hormona pa je G zapaničarila, tirolog pa mi je rekel, da imam ščitnico kot iz učbenikauser posted image user posted image user posted image
Cuker pa mi sploh ni problem ampak motivacija in izziv user posted image tako preizkušam in ugotavljam, kako se lahko super dobro napokašuser posted image , cuker ostane nizek user posted image , pa še kile letijo doluser posted image user posted image

ursonok - tudi sama sem tako prvič, kot sedaj spoznala hospitalizirane user posted image z različnimi težavami. Tako prvič kot drugič sem spoznala in doživela, da so user posted image , ki imajo osebne G v ZD, ali še slabše v drugem kraju...zelo slabo obravnavane, oziroima se za njih nihče posebej ne pobriga - žalostno, a resnično. Prvič je bil to zame kr velik šok, sem bila zaradi tega zelo prestrašena, sedaj nisem bila toliko v stiku z ostalimi, ker sem bila sama v sobi...
Zdaj so bile not v glavnem - visok pritisk, odpiranje in kratek MV z dvojčki - strogo ležanje, krvavitve, nenapredovanje teže user posted image , ki je baje zadnja leta najpogostejša težava. Moja prijateljica - zdravo življenje, športnica, zdrava kot dren je tudi rodila prezgodaj zaradi nenapredovanje teže, zahirančka...

Vsekakor pa se strinjam, da vsaka sama presodi in se odloči kako bo postopala in odreagirala v primeru težav. Slabe izkušnje te vsekakor naredijo previdnejšega...se mi zdi...

Neposredna povezava do sporočila: 2309
29.12.2011 20:22:20   
cokolino
Dober večer, jst sem že v posli, sem sama, tko da sem si lepo v sobo prinesla liter vode, jabolka in medenjake...in obvezno knjigo, katero bom brala, dokler me ne začne zmanjkovat user posted image  
Punce a ve ste tudi fuuuuuul žejne?Ker jst sem noro žejna, in to non stop. Se napajam ko krava...evo recimo pri kosilu, samo da malček pojem, moram takoj pit, in pol na ex stankam pol litra cedevite in valda, pol nisem več lačna...ker apetita pa sploh nimam in količinsko tudi malo pojem. Pa zadihana sem ko pes, še posebno ko se oblačim, pol moram it obvezno mal počinit, da pridem do zraka...ko kaka 100kg težka stara nona.
Kar se pa tiče nočnega obiska wc-ja, zaenkrat ne hodim, se pa zjutraj zbudim s polnim mehurjem in komaj pritečem na wc.
Prej ste mele debato o zaupanju v ginekologe...no jst mam predpisano tudi ležanje, ker imam skrajšan MV, ki pa ni kritične dolžine, problem je samo v tem, ker meni ful trdi trebuh in me večkrat tišči dol...grozno neprijetno. evo včeraj sem cel dan skoraj preležala, ker me je ful tiščalo...in res ne bi rada še rodila, ker je absolutno še prezgodaj. In ko sem bla v bolnici, so me pregladala moj g in še eden, in oba sta mi svetovala počivanje, počivanje in počivanje. Vsaj do 34t. Če pa recimo berem Pušenjaka, se on nad tem posmehuje...no jst bom kar mojga g poslušala, Pušenjak pa naj piše kar ga je volja, vsak človek je primer zase in brez pregleda je težko obravnavat vsakega enako. In tudi jst, pa marsikatera druga nosečka, ki ima taki in drugače probleme, sigurno nismo presrečne zaradi tega. Jst sem imela v planu, da bom na telovadbo hodila, pa kar nekaj koncertov je bilo, ki bi jih rada šla poslušat...ampak je tako, da ne morem. In mi ni žal, ker za to pikico bom res naredila vse, samo da bo vse ok...pa če bom mogla ležat do 40t. Verjamem, da te ki nimate problemov, vam je to čudno, sam jst si pač ne želim nikoli očitat...sem preveč let čakala na to!
Tosja  zasledila sem, da si mela probleme s ščitnico. Tudi jst zdaj čakam izvide od moje, pa upam, da bo ok. A ti piješ tablete? jst ja in sicer euthyrox 125...pred nosečnostjo sem pa dolgo časa pila 100.
Aja Polzi tudi mene hece RR, me je tudi vrglo na 94 stran, očitno je neka napaka na strani.

Pa lep pozdravček

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 2310
29.12.2011 20:57:27   
pokalona1
Dober večer!
Smo pa kar pridne s pisanjem zadnje dni.Še dobro da sem doma, da folgam prebratuser posted image Grejo pa tile dopustniški dnevi absolutno prehitro mimo-sem imela v planu, da se bom kaj učila med dopustom,pa si vsak večer rečem, jutri pa res.Pa še nisem prišla do tega jutri. Mah, bo že....

Sem pa bila pridna ta dopust-napekla sem 8 vrst piškotov,ki smo jih potem dajali namesto daril ali pa poleg daril.So bili vsi ful navdušeni, mami me je pa zelo pohvalila-da sem jo presenetila,kako lepo in dobro sem speklauser posted image No, saj sem se od nje učila,kako pa naj bi bilo potem drugačeuser posted image

Sicer sem pa v redu, sem se spočila, tako da bom zdržala še ta en mesec v službi.
Pa danes sem stopila na tehtnico in sem prav zadovoljna,ker sem se od začetka zredila 7 kg-to se mi zdi okej; upam, da ne bo zdaj kaj drugače.
cokolino tkole žejna sem bila jaz potem,ko sem dojila. Zdaj pa nisem,včasih celo premalo pijem. A sladkor imaš pa v redu?

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 2311
29.12.2011 21:34:12   
hrchy
sirenetta, ja tak poseben slascicarski termometer je, da meris temperaturo. Sicer pa lahko tudi navadno cokolado samo pocasi topis, dokler ne rata tekoca (pocasi zato, da ne pride do previsoke temperature) in potem poskusis risat vzorcke na peki papir. Mora tudi delat, ker je vecina temne cokolade za kuho pred-temperirane. Mogoce vzorcki ne bojo tako svetleci in krhki, pa malo hitreje se bojo stopili v roki, ampak se vseen bi moralo delat!

Pitje - ja, jaz sem tudi zejna za dva. In potem hodim vsakic, ko se mali malo premakne, na wc. Prav nadlezno! Ampak ze ponavad dosti pijem. Imam pa isto situacijo kot cokolino - lacna ne, zejna ful, pa zadihana - mene najbolj zvije, ko se sklanjam, da si zapnem skornje... Sopiham ko parni vlak

Pa mene tud nekam na eno cudno stran mece... user posted image

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 2312
29.12.2011 22:26:00   
sirenetta
hrchy hvala za nasvet, bom poskusila tako se malo poigrat s temle risanjem s čokolado - bo ziher ta malemu všeč tole eksperimentiranje pa četudi rezultat ne bo tak profi kot uspe tebi...mi je pa fajn brat (in gledat) tole tvojo strast do čokoladnih in drugih slastnih umetnij...kako in od koga si se naučila teh zadev? že dolgo ustvarjaš take čoko-umetnije? Sem ravno en dan zdaj gledala po tvju, kako kuharji delajo čokolatine...me je kar prijelo, da bi začela ustvarjat kaj podobnega...no ker nimam pojma o zadevi, sem se za tolažbo samo najedla čokolade, ki je te dni ne manjka pri nas doma (rezultat obdarovanja je polna shramba raznih čokoladnih zadev)user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

tosja samo da se je dobro izšlo...sem tudi mnenja da raje kakšna preiskava preveč ali pa kakšen dan v bolnici preveč samo da je vse ok kot pa obratno

cokolino
se strinjam s tabo, tudi jaz sem si želela preživeti lepo aktivno nosečnost že od aktivnih poletnih počitnic (obožujem plavanje in morje), pa za september sem imela že karte za koncert George Michaela v zagrebu (na katerega sem si z vsem srcem želela it), pa nosečniška telovadba itd. ampak je vse odpadlo. Zdaj pa sem vsa srečna če mi že uspe it na kratek sprehod s ta malim, pa zdaj pred božičem, da mi je uspelo z njim pacat v kuhinji in pečt biškote, pa doma izdelat čestitke, pa risbice in par akvarelov napravit za sorodnike, ki sva jih priložila k darilom. Še vse to je bilo podvig zaradi bolečin in tiščanja. Vmes ko imam dneve ko bolečin ni pa se počutim olajšana in bolj vesela in jih s hvaležnostjo sprejmem. Tako kot praviš ti si niti jaz nikoli ne želim očitati zato raje poskušam se čuvati kar se da. Bi si itak tudi jaz vsekakor želela normalno brezskrbno veselo nosečnost.

Glede žeje
sem imela tudi jaz eno obdobje pred kakšnim mesecem, ko sem bila nenormalno žejna, saj zdaj še vedno pijem veliko, samo to sem že tudi tako prej pred nosečnostjo. Lahko da je zaradi rasti otročka in tvorbe plodovnice pa količina krvi se tudi veča, tako da se zaradi tega tudi poveča potreba po tekočini.

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2313
30.12.2011 4:46:54   
kimsy
ursonok - ko te berem, se čist najdem v tvojih besedah! Ma tud jst ne morem spat, nezadovoljna sem sama s sabo, ne počutim se dobro, nism srečna... Pa mi nč ne manjka... Če pomislim na prvo nosečnost sm bila najsrečnejše bitje na svetu, veselila sem se otročka, zdaj pa... Ne me narobe razumet, komaj čakam, da  mmoja deklica pride na svet, sam sm res v nekem čudnem stanju! Upam, da bo po porodu bolje!
nočni obiski wc - katasrofa, vsaj 3x na noč, danes sm že od 3.30 pokinc, sm že zlikala 3 stroje, pobrisala ves prah... Ja, vem, nora sem! user posted image Sam spat ne morem, boli me želodec, pol pa bolš, da se mal zamotim z delom.

Včeraj sem imela pregled, vse je ok, mala deklica je še vedno deklica, težka skoraj 1700, baje prehiteva za en tedn, drugače pa je kul, ker mi G nardi čist na vsakem pregledu uz. Glede G, jst ga imam v Leonišču in je specialist za neplodnost in se zdaj švercam pri porodničarkah. Vsakič sestro nahecam, naj me naroči kar ona za naprej! user posted image Zaenkrat sem uspešna. Moj G mi je v prejšni nosečnosti naredil en sam uz, nikoli ni oslušal srčka...

Silvestovo - najbrž bomo kar doma, ker se men nikamor ne da, bi šu pa moj rad na morje, kjer imamo stanovanje, sam sem res lena. Se mi ne da za 3 dni pripravljat stvari za sabo, ker pol mam samo pospravljanje, ko pridemo domov. Res še ne vem...

Nč rožice, lepo se imejte, pa uživajte v nosečnosti, ker potem se vse spremeni! user posted image user posted image user posted image

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

Neposredna povezava do sporočila: 2314
30.12.2011 8:18:08   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: cokolino

Tosja  zasledila sem, da si mela probleme s ščitnico. Tudi jst zdaj čakam izvide od moje, pa upam, da bo ok. A ti piješ tablete? jst ja in sicer euthyrox 125...pred nosečnostjo sem pa dolgo časa pila 100.

Nikoli nisem imela nobenih težav s ščitnico, nobene terapije.. Na zadnjem laboratorijskem izvidu je bila vrednost povečana-se ne spoznam, ne THL ali nekaj podobnega, kar bi bilo slabo...
Saj je potem tiorolog rekel oz. v izvid napisal, da v user posted image ta povečanost ne pomeni patologije...

Tudi mene RR jezi in sploh nimam volje, ker porabim tolk časa, da prelistam na pravo stran.user posted image

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 2315
30.12.2011 9:03:49   
Nincheq
Evo se vam po dolgeem času tudi jaz malo oglašam :) user posted image Berem vas redno, samo za pisanje sem lena user posted image

Počtuje je odličnoo, edino na vsake toliko časa mislim da mi bo srce skočilo iz prsi user posted image
Naš fantiček pridno brca, težak je že okoli 1200g user posted image
Problemi s straniščem so se skoraj končali, imam mehur sedaj spet pod nadzorom user posted image user posted image

Katera obiskuje kakšno skupinsko vadbo za nosečke? Sama razmišljam o aerobiki. Nimam nobene kondicije, in si jo moram obvezno nabrat do poroda. Tam me bodo vsaj malo sterali da migam, ker se sama od sebe nemorem :P tale mraz mi vso voljo pobere, pa še natrpan urnik imam ker cele dneve delam, tako da v prostem času raje poležavam da si odpočijem od vsega user posted image

wiiiii, pa voziček in posteljico sva šla ta mesec nabavit user posted image mojega sem komaj prepričala, on bi kar čakal in čakal do februarja, marca user posted image . Od tavelikih stvari nama manjka samo še previjalna mizica in omara za user posted image cunjice in potrebščine, ostalo pa samo še drobnarije. Cunjic sem kar nekaj ugodno kupila od neke prijateljičine prijateljice, veliko sem jih dobila, veliko jih še bom dobila, ampak največji užitek mi je v H&Mu nove kupovat user posted image pol pa moj nori da toliko cunj nebo mogel obleči tudi če ga bom na vsako uro preoblačla user posted image Kaj čem, taaakoo težko se je upreti vsem tistim lepim srajčka, jopicam, kompletkom... user posted image user posted image

TOSJA - ni potrebno vsako stran posebaj klikati, samo svojno puščico za naprej klikni, pa ti bo šlo avtomatsko na zadnjo stran user posted image (>>) user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2316
30.12.2011 9:49:19   
cokolino
Pozdravček,

zadnjič sem zasledila, da ste ene pisale o kremi za bradavice...jst sem jo prejšnji teden naročila sestrični v eni spletni trgovini. Sem si naročila en lep kompletek za baby in tisto oblogo za posteljico user posted image (jst drugače zelo rada naročam po spletu, moj pa sploh, on skoraj ne hodi več v trgovine)
No ta krema je od Buds-a, je organska in sestrična je ful zadovoljna. Pa vzela sem ji še eno kremo za ta malega, ker ima zelo občutljivo kožo in pravi, da je tudi super...tko da bom si tudi jst to naročila.

Uživajte

(odgovor članu Nincheq)
Neposredna povezava do sporočila: 2317
   [Brisano sporočilo]
30.12.2011 9:56:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nincheq)
  Neposredna povezava do sporočila: 2318
30.12.2011 10:15:08   
sirenetta

Heheh...obseg trebuha čez popek 104 cm...pa mi vsi govorijo, da nimam tako velik trebuh (že tudi v prvi nosečnosti sem skozi to poslušala),user posted image .
Popek je zaenkrat še noter, linea negre ni (trkam da je niti ne bo), strij tudi nič (spet trkam)
No še kile, sem na +8 v 28.tednu, so prazniki naredili svoje user posted image user posted image user posted image . Dobro, tudi to mi pravijo, da se mi ne pozna veliko, saj najbrž so samo prijazni, malo je pa to, da sem med bolj visokimi pa se mi malo porazgubi. Saj zdaj me sploh ne zanimajo toliko kile, samo bi rada, da je otroček zdrav in da zdržimo čimdlje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2319
30.12.2011 10:25:35   
cokolino
O vidim da ste pri obsegu trebuha, pa sem se še jst tekla zmerit...mah, ko vidim vaše številke, ratam kr slabe volje, jst namerim samo 85cm, pa grem počasi v 30t. Pa tudi zvagala sem se, vidim, da sem celo 1kg shujšala...trenutno imam 58,5kg, torej sem se zredila dobrih 5kg. Se mi zdi da zelo malo, upam, da je to ok...sem pa tudi jst velika in se mi res ne pozna dosti user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2320
   [Brisano sporočilo]
30.12.2011 10:27:40   
Brisani uporabnik

(odgovor članu cokolino)
  Neposredna povezava do sporočila: 2321
30.12.2011 10:42:55   
cokolino
Ma sej jem, sam pa res zelo malo, ker sploh nimam apetita, naredim par grizov in ne morem več...Se prav silim, da dam kaj v usta. Na začetku sem pa jedla ko blesava in to sam pice in chips. Sem pa upala, da mi bo vsaj v nosečnosti zadišala kaka zelenjava, ma nažalost mi še bolj smrdi. Ni variante da dam kaj v usta...je mama zadnjič delala karfiolo, sem mislila, da bom bruhala, tako mi smrdi, pa še na možgane me spominja...bljak
No važno mi je da baby raste, komaj čakam pregled, da ga/jo vidim

Neposredna povezava do sporočila: 2322
   [Brisano sporočilo]
30.12.2011 10:48:20   
Brisani uporabnik

(odgovor članu cokolino)
  Neposredna povezava do sporočila: 2323
30.12.2011 11:53:13   
ursonok
Halo!

Jaz sem pa danes precej bolje user posted image . Sem spala od polnoči do 7h, vmes pa samo 1krat wc! user posted image In čudno, zvečer sem ful kolača pojedla, potem sem sicer telovadila, ampak vseeno. Ponavadi slabo spim, če zvečer jem. Ta noč je bila pa enkratna!

Tako da se danes počutim čisto drugače. Kimsy, ja, res je čudno, kako so si nosečnosti različne. Jaz mislim, da je za mojo psiho krivo nespanje, a tudi, če več spim, se ne počutim tako dobro kot v 1. nosečnosti. Takrat sem imela občutek, da me ves svet ljubi in da jaz ljubim ves svet in sploh je bilo v emocionalnem smislu vse odlično. Nehala sem se bati ljudi (no, saj "na zunaj" se jih ne bojim, vsaj ne dajem takega vtisa, a navznoter mi je rahla travma vsak kontakt), bila sem zelo odprta in sploh. Opažam pa tudi, da je tamala točno taka, kakršna sem bila jaz v nosečnosti. Odprta, zaupa ljudem, rada ima vse in ima občutek, da imajo njo vsi radi (to celo večkrat pove user posted image ). Me prav zanima, kakšen bo tale, če je res kaj odvisno od maminega počutja v nosečnosti user posted image

Apetit, kile itd.,
ma kje vi živite, ženske, kako vam ne paše jest!? In celo hujšate?! Cokolino, pomanjkanje apetita je znak bolezni! user posted image Upam, da imaš vsaj libido na nivoju, če ne, me bo začelo resno skrbeti zate! user posted image
Jaz sem danes čisto v elementu - precej dobre volje, delo mi gre dobro od rok, pojedla sem obilen in okusen zajtrk, potem sem moža zvabila v posteljo user posted image , zdaj pa sem si privoščila en veeelik kos zasluženega kolača user posted image . Ko to pojem, še kakšno urico oddelam, potem jo pa mahnem na plavanje, jeeeee! user posted image .
Kg-jev imam po moje +8, sem pa danes stopila v 31. teden! (po UZ-ju že 32.) user posted image Ko se pogledam v ogledalo, se mi zdi, da sploh ni slabo. No, odvisno od dneva in počutja user posted image Trebuh si moram pa še zmerit.

Polzi,
ja, to, da si velika, je en velik plus. Jaz sem že več kot desetletje na 167cm in mislim, da bo šlo kvečjemu navzdol, gor pa ne več user posted image .

Populis,
joj, revca. Herpes sem imela jaz skozi ves prvi trimester, pa tudi še v drugem. Non stop, vsak teden. Za znoret. Zdaj se je umirilo. Sem ga pa prvič fasala, ko sem bila stara 2 leti, na Korčuli, kjer so mi dali nek neopran pribor. Od takrat naprej je herpes moj zvesti prijatelj user posted image

Dojenje
jaz bi rada dojila - če ne bo alergij, bom. Ampak samo pol leta, potem pa počasi ukinjam. Ponoči pa sploh mislim ukinjati, ko bo imel otrok več kot 5-6kg. Ko doseže to kilažo, baje ne potrebuje več nočnega hranjenja. Vem, da so teorije, kako je to dobro za otroka in ne vem kaj - ampak mene to sploh ne prepriča (poznam tudi veliko nasprotnih teorij in te so mi nekako bolj všeč user posted image ) Dobro za otroka je tudi to, kar je dobro za mamo - zame pa je dobro, da se čim prej naspim in lahko normalno funkcioniram. Tako da pol leta dojenje "na poziv", potem pa začnemo z disciplino. Zjutraj pa zvečer lahko še nekaj časa vlečemo, podnevi pa ponoči pa hočem mir. Itak pa bo šel, tako kot prva, kmalu v jasli, vsaj za par uric.
Sem špartanski egoist, a ne? user posted image Če pa bo kakšna alergija oziroma netoleranca laktoze, pa po hitrem postopku prešaltamo na umetne zadeve. Glavno, da dobi začetno mleko.

NL
mi bomo kar doma - saj z majhnim otrokom, ki hodi pred 8h spat, nimamo druge izbire. Imamo cel paket Almodovarja za pogledat, kakšnega Guinessa si bomo nabavili namesto šampanjca, spekli kolač in naredili kaj dobrega za pod zob - in to bo to.

Nič, delo kliče
papa

Neposredna povezava do sporočila: 2324
30.12.2011 13:29:43   
Jada82
Ja, moj obseg trebuha je pa 98 cm. V 1. user posted image je bil tak zadnje tedne ... zdaj mam pa še 10 tednov pred sabo .... kriza .... bomo videli!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.