|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
17.12.2011 20:42:01   
Kasija
živjo punce!

najprej čestitke smejki in diani user posted image

midve sva danes prišli domov. haja spi zraven mene v košarici, jaz pa odgovarjam na čestitke.  hvala vsem za lepe želje!

sem imela tako lep porod, da mislim, da porodna zgodba spada sem gor čimprej user posted image . v glavnem 13ega zvečer, malo po poisanju posta tukaj user posted image , mi je začela odtekat voda. sem šla se stuširat, da preverim, pa mi je že na poti do tja večkrat "ušla", tako da sem bila prepričana. dragi je začel pakirat otroke in sporočil babici, naj skuha večerjo. meni pa je ne vem zakaj padlo na pamet, da bi si še umila lase. tako sem si jih se sušila. v vsesplošnem kaosu pakiranja dveh otrok v avto smo se končno odpravili. nekako po 21h sva prispela v porodnišnico. voda je še kar odtekala po malem, popadkov pa od nikoder. tako je babica po pregledu rekla, da moram na oddelek čakat na popadke. ker nisem hotela biti brez moža, je uredila, da sva dobila skupaj sobo. popadki so prišli in postajali močnejši. kljub temu sem jih do 23h kar prespala. potem so postali močnejši in je bilo možno med njimi samo zakinkati ali počivati. še vedno pa ni bilo panike. ob 2.30 so bili že boleči. ker nisem hotela, da komaj prijamram do gor, sva poklicala babico in smo šli. odprta sem bila 2cm. me je priključila na ctg, kjer pa so se popadki zgostili in boleli user posted image . kazalo je, da bo potekal porod kot drugi - hitro in ultra boleče. sem babico prosila za alternative in mi je predlagala epiduralno. sva se dogovorili, da brez klistirja (prejšnjikrat sem šla v taki fazi na hiter klistir in se odprla na 8cm). po 10 minutnem ctg-ju je videla, da sem odprta že 3cm in smo opustili klistir. pa tukaj naj dodam, da je bila babica enkratna - prijazna, ves čas poleg, nudila podporo - kapo dol človeku, ki s toliko navdušenja in tako profesionalno opravlja svoj poklic.  po epiduralni so bolečine izginile kot po čudežu. tako so me popadki boleli samo slabo uro. med epiduralno, ki sem jo vzela prvič, sem čutila pritisk otročka in potiskala, predihala, vse brez težav. pa še porod je potekal dvakrat počasnje. rodila sem 4.45. šivana nič - prvič brez šivanja user posted image .
tudi vam vsem želim lepe in mirne porode, pa hitro okrevanje in uspešno dojenje.

pa še glede porodnišnice postojna. še vedno so vsi ultra prijazni tam, kot se spomnim od prejšnjič user posted image . pomagajo pri vsem, se odzovejo na vsak klic - mislim jaz sem fascinirana nad vzdušjem tam. gneča je bila taka, da sem bila po porodu še kar s hajo v porodni sobi par ur, pa potem kako uro v šok sobi, preden je bil prostor na oddelku. dobiš dvoje mrežaste hlačke plus ene v porodni sobi. meni to ni bilo dovolj, sem jih imela  še s sabo. vložke so imeli vir80, jih dobiš en ali dva paketka. najbrž lahko rečeš za še, ampak nisem poskusila, sem imela svoje. celo ni bilo vatirancev. takoj po porodu sem dobila dvoje vir80. samo to gre vse čez user posted image  hrane je na pretek, vode in čaja tudi. ni pa odveč imeti kakšnih piškotov ali prigrizka, če prispeš tja med obroki. jaz sem bila prve dva dni neprestano sestradana.

pridem kaj poklepetat med dojenji user posted image .

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4176
17.12.2011 20:54:07   
kimica86
Kasija welcome back in čestitke še enkrat user posted image user posted image

Upam, da bo moj porod prav tako hiter user posted image Jaz grem tudi v Postojno, vendar sva se z dragim odločila, da bova poskusila srečo v vodi user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4177
17.12.2011 21:19:59   
coca cola
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

user posted image JANUARČKI 2012 user posted image

14.12.2011
Kasija - user posted image , Haja, 3380 g, 51 cm

16.12.2011
Smejka11 - user posted image & user posted image
diana79 - user posted image

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čestitkeeeeeeeeeeeeeeeee

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4178
17.12.2011 21:29:13   
ronja
smejka in diana, čestitaaaam! Smejka, tebi 2xuser posted image !

vijolica, brez panike, tiste, ki imajo rok na začetku januarja, so zdaj nekak prišle v svoj čas - pa ene so že 2- ali 3jerodke in se to tudi malo pozna. Brez skrbi, veliko več imaš možnosti, da boš milo prosila svoje dete, naj se vendar že spravi ven - večina otrok je rojenih ČEZ pdp, sploh prvorojencev. Dokler ni popadkov, ti ne odteče voda ali te ne začne nekaj svinjsko bolet ali krvavet, se nimaš kaj bat, okidokiuser posted image ?

OOOO, kasija, dobrodošla nazaj! Sem zelo vesela, da si imela tako lepo porodno izkušnjo, jaz bi rada spet tako kot pri Lejli - da sem v p. res minimalno časa (saj veš, jaz bom rodila v LJuser posted image ). Ampak ni še čas. Fajn se cartajta z malo Hajo! Fajn ime, mimogrede, da ga nima vsak, meni so taka všeč. No, saj imava tudi midve taki imeni;).

cuker: danes nas je mami povabila v picerijo, kjer sem jedla SAMO polnozrnate špagete z zelenjavno omako in imela po tem cuker 8,8! Me je skoraj kap! Prej je bilo vse ok, cel dan, seveda - no, danes sem si merila samo po zajtrku, ker mi bo sicer listkov prehitro zmanjkalo, če jih bom tako trošila - ampak takrat sem imela 4,6, skratka čisto lepo. Pa vse naj bi bilo po reglcih, samo zelenjavna omaka in polnozrnati špageti... To me je pa kr mal sesulo! Halo??? Ok, štekam, če se nekaj nažiram na zakuski, kjer ni nič pametnega, da bo štala, ampak to je bilo čisto po reglcih, samo da pač nisem sama kuhala, pa niti niso bili razkuhani špageti, so bili lepo al dente kot je treba (meni so taki na srečo tudi bolj všeč)... Pa pri tašči sem jedla štrudel, pa je bilo vse ok, doma sem že jedla čokolado (temno ali košček navadne), pa je bilo tudi ok... Nič več jasnouser posted image . No, ven zdaj ne bom hodila, itak nisem mela v planu in itak gremo glih 1x na letouser posted image , tak da ne bo neke panike, ampak vseeno sem pa kar malo užaljena;). no, jutri gremo dalje po reglcih.

Zdaj sploh ne vem, kaj naj, ker mi čisto nič ne paše jest - ne vem, od česa: zmatranosti, cukra ali slabosti - verjetno pa najbolj zato, ker mi je slabo ko svinja... In tako še nisem jedla niti večerje, kaj šele povečerka... Ampak se mi zdi, da če dam kaj vase, razen čaja in donata, bo letelo takoj ven...

Sem pa bila pridna danes: sem zavila vsa darila za novo leto - za mami, fotra, tamalidve, punco od brata (on noče daril, ker ne ve, kaj nazaj dat), pa za fotrov rd,... Skratka, sem zavijala skoraj cel dan. Zjutraj sem si pa pripravila torbo za v p. in drugo za iz p. Za vsak slučaj... zdaj bo ziher pozen, ko sem tako hitro vse pripravilauser posted image . Do zdaj sem vedno pakirala med popadki, samo zdaj si pa ne upam - zadnjič so bili popadki in ne bi v bistvu takrat rajši nič počela, ker bi rada, da se umirijo, če bi se slučajno spet pojavili. Tako da če bi se zdaj ponovilo, ne bi pakirala in potem je boljše, da je že zrihtano. Moram pa napisat še porodni plan. Pa en kup stvari za zašit. Pa popravit (danes so strgali (babicin fant) Ronjino rokavico, čisto novo... enim ratauser posted image ), pa zadrga na brezrkovaniku ji je šla, pa role proti prepihu moram naredit, da ne bo not vleklo, pa še en kup drugih bedarij... Poleg pajacka za malega (ta bo verjetno moral počakat do 2. leta, upam, da bo tudi dete počakalo...)

Ok, to je to, samo da veste, da sem še tu 2 v 1.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4179
18.12.2011 9:37:01   
pathra
Ronja.. a si že kdaj prej jedla testenine..??? Ker enim testenine ful zvišajo sladkor, drugim pa ne.. očitno tebi ta kombinacija ne paše.. kot meni kruh ne paše in mi zviša sladkor.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4180
18.12.2011 9:42:24   
camino79
Joj, punce kako vas je lepo brati!

Najprej čestitke vsem mamicam in čim lepše dneve (in noči user posted image ).

Jaz sem danes sama doma, je mož šel na Primorsko...pa saj se zvečer vrne.
Čas bom izkoristila za pospravljanje. Itak mi gre počasi...vsake toliko sedem malo in si oddahnem, pa potem dalje.
In za zavijanje daril. Imava taglavna darila...le še nekaj malenkosti. Pa jaz moram še ta teden naskrivaj skočit do trgovine, da kupim MM nekaj...za presenečenje in nasmeh.
In piškote bom pekla...dve vrsti, najbrž. Pa večerjico bom pripravila, pa počivala...moj dan, zame. In za user posted image ...moram beležit gibe. Za znoret. Itak skozi brca, ko se malo umirim.user posted image

Veselim se že poroda in da končno stisneva user posted image k sebi. V torek imam pregled v P-MB (35t, 4d). Po večerih me precej zvija...če so popadki (lažni), ne vem, ker jih še nikoli nisem imela. Je pa zelo podobno tistim bolečinam ob SS, sproženem z zdravili.
Samo če se uležem, se po kakšni urci umirijo.

Ah...čez praznike naj še počaka, da vse lepo zraste in pride na svoje mesto, potem pa - dobrodošla!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4181
18.12.2011 9:50:58   
miami10
Ronja-jst sem 2x za večerjo jedla pico in sem mela super sladkor user posted image ...včeri celo samo 3,8...pa sem hitrp pojedla 2 čokoladna bonbona...sicer ne vem kako testenine vplivajo nate...ampak mislim glede na porcije restavracij, da jih je bilo mnogo več kot 3e (60g nekuhanih)??...mogoče se motim...
če ti je zmanjkalo listkov, pokliči tja...in pošlji moža in ti bodo dali nove...mogoče bodo težili kako to da ti jih je že zmanjkalo (ne vem točno kdaj so ti jih dali)...pa reci da si mela prej skos hipe in nisi vedla kako in kaj in si si večkrat merila...jst bi ti jih poslala po pošti...ampak nimaš istega aparata (jst jih kr v službi dobim...)

Kasija-dobrodošla nazaj....user posted image
uživite dan! user posted image

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4182
18.12.2011 10:07:49   
coccinella
Kasija dobrodošla doma in čestitke, za tako lepo porodno zgodbo user posted image  user posted image

smejka, Diana79 čestitke za nove člane!!! user posted image user posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 4183
18.12.2011 10:26:15   
Mistica
Kasija - še 1x ČESTITKE za malo Hajo (tudi meni je ime zelo zelo všeč, tudi, ker je tako edinstveno) in čudovito porodno zgodbo. Hvala, ker si jo napisala, ker sem prvorodka, mi je v veliko spodbudo in tolažbo, dodatno pa še to, da si rodila v Postojni in z EA.

Veliko crtanja vam želim!user posted image

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 4184
18.12.2011 10:40:43   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Upam, da bo moj porod prav tako hiter user posted image Jaz grem tudi v Postojno, vendar sva se z dragim odločila, da bova poskusila srečo v vodi user posted image

Isto. user posted image user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4185
18.12.2011 12:45:29   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Na koncu se bova še dobile v porodnišnici, ker imava PDP zelooo blizu.. hehe user posted image

< Sporočilo je popravil kimica86 -- 18.12.2011 12:46:07 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4186
18.12.2011 17:14:26   
beti 1
Diana79 in Smejka: ČESTITKE!!! user posted image user posted image user posted image  Uspešno ujemanje želim.

Kasija: dobrodošla nazaj. Res super se ti je tole izšlo.

Ronja: kot ti je že miami napisala, lahko je bilo testenin preveč, bogve, kolko škroba so dal v omako, pa še verjetno si pojedla bolj vse skupaj, kot sicer, pa se je poznalo, je bil naval glukoze, ki ga telo ni zmoglo pokriti. Od tega seveda lahko pride tudi slabost.

Mi smo imeli včeraj naporen dan, a zelo lep. Dopoldan je imel starejši tekmo v Laškem, za popoldan sva se z MM odločila, da ju peljeva še v Termano, kot presenećenje za RD od starejšega. Na tekmi je bil 5., je rabil kar nekaj časa, da se je s tem sprijaznil. Ga vsi tako hvalijo, kako je dober, da pričakuje, da bo za malo malico zmagoval. V Thermani smo pa zadel terno. So mel dan Vodomčkov, sva prijavila še mala 2, sta mela tako prost vstop, dobila sta vsak po eno malo darilce, torto smo jedli, pa še v nagradnih igrah sta lahko sodelovala. Sama sem v vmesnih trenutkih uživala v kneippovem sprehajališču, kopala se pa nisem. Sem mela do zdaj že preveč težav z glivicami, da bi tvegala.

Zdaj mam v stroju prevleko lupinice in zimski pajacek, še preostanek plenic zlikam, pa mam vse, torba za user posted image  za iz porodnišnice, je že delno spakirana, v mojo moram samo zbasat, mam vse. Sem pa ugotovila, da mi je uspelo pozabit kupit pleničke. user posted image user posted image user posted image  Se vidi, da jih nisem vajena kupovat, sem imela prej pralne, ki so ble skoz doma, jih ni zmanjkalo. user posted image user posted image user posted image  Pa mam nekaj za kar lahko porabim bone BC.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4187
18.12.2011 17:46:50   
Matkurja

Na koncu se bova še dobile v porodnišnici, ker imava PDP zelooo blizu.. hehe user posted image

Samo da se ne bova istočasno borili za banjo... user posted image user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4188
18.12.2011 18:41:20   
trnuljčica
Smejka in Diana 79 iskrene čestitke tudi od mene!user posted image user posted image user posted image   Zdravja in veliko cartanja- to so moje želje.user posted image
Sem vama mislila čestitati pravočasno pa mi je ekran od računalnika crknil... Mene tale novodobna tehnika ne mara. Samo MM pride in vse okidoki zalaufauser posted image ...

Ronja pravilno je samokontrola 90 min po jedi.
http://www.endodiab.si/dotAsset/7234.pdf

Tiste ki ste/boste rodile v Mb, bi prosila za kratko poročilo kako je šlo z dojenjem, sploh po cr... Ker me stalno neki prepričujejo za Lj...

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4189
18.12.2011 18:44:46   
trnuljčica
Beti a to pereš prevleko od nove lupinice? 

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4190
18.12.2011 19:40:16   
ronja
Ronja.. a si že kdaj prej jedla testenine..???

Polnozrnate jem ves čas in še nikoli nisem mela problemov po njih, nikoli si tudi nisem tehtala kuhanih, sem pojedla, kolikor mi je pač pasalo in vedno je bilo super. Do zdaj sem jedla in kupljene in doma narejene polnozrnate testenine in vse je bilo ok. Kupljene so bile sicer zanič, ko žaganje, zato sem v gl. jedla samo domače, ampak nobene mi pa niso višale cukra. Verjetno te v piceriji niso bile čisto polnozrnate, čeprav so izgledale temne in imele tudi bolj polnozrnat okus (niso bile pa tako negravžne kot tiste kupljene, ki sem jih mela doma). Jaz sicer malo sumim, da so dali v omako kak kečap in verjetno škrob - je bila zelenjavna omaka - bučke in paradižnik... in v paradižnikovo omako dajo v raznih gostilnah dodatke, da je bolj okusna oz. gosta... Kečap je pa sam sladkor...

Sem jezna, ker smo bili zmenjeni, da gremo v kitajsko, kjer bi lahko jedla samo zelenjavo in meso, potem pa si je mami premislila in smo šli v picerijo in sem tako zelo pazila, ko sem gledala, kaj lahko: cel meni sem pregledala, nisem hotela vzet pice, čeprav delajo kao tudi ržene, samo sem vedela, da ziher mešajo belo moko zraven (pa čeprav po recimo koruznem in po polbelem kruhu, ki sem ju dobila v bolnici, nisem mela problemov - ampak se vseeno držim - za ziher). Vprašala sem, če majo polnozrnate testenine, vse, nisem niti probala nobene nijhove pice, nič, res sem bila pridna... In potem 8,8! A si nor? Pa porcija se meni ni zdela nič kaj strašno velika, komot bi zmazala čez še en ornk kos tiramisuja (seveda ga nisem, ampak kar se mene tiče, bi bilo to glih prav hraneuser posted image ). Lahko pa tudi, da je bilo vseeno preveč - sem tudi jaz pomislila na to (pri tej dieti itak hočejo, da si ves čas lačen...) Lahko da je bilo vsakega malo: niso bile čisto polnozrnate, not še kaka žlica kečapa in še preveč, pa smo tam... No, saj ne bom več ven hodila jest, tačas ziher ne...

Ronja-jst sem 2x za večerjo jedla pico in sem mela super sladkor

Jaz sem zadnjič naredila pico  - testo iz črne moke, gor pa zelenjava in mocarela (brez koruze, seveda) in je bil sladkor glih na meji - 6,6, res sem se pa najedla. Po drugi strani pa sem pojedla pol litra sladkega jogurta (brusnica od LJ. mlekaren, cel paklc), pa not goro sladkih kosmičev, pa je bilo super... No, saj meni je prav - jogurtu se veliko težje odpovemuser posted image : Čeprav zdaj jem v glavnem kar egota z odmrznjenim jagodičevjem, ziher je ziheruser posted image .

Listke še imam, mi jih je napisala 150 kom., čeprav jih kao dobimo samo 100 na mesec (meni pa jih je že najprej sestra, ki mi je dala aparat dala, dala 35, ki sem jih porabila že do obravnave v p. in zdaj še teh 150), samo mi morajo ostat do 3.1., ko mam spet pregled (danes sem si sicer večkrat merila, ker sem hotela videt, kaj se dogaja zaradi tistega včeraj - pa je bilo zaenkrat vse super: 4,4 na tešče, 6,2 po zajtrku, 5,9 po malici in 4,9 po kosilu, večerjo sem ravnokar pojedla, še nisem merila).
Če bi mela hipe, pa hočejo, da si zapišem meritve, tako da ne morem glih goljufat;). ker jih strašno zanima, če jih mam res. NO, zaenkrat, odkar lahko jem toliko, kot porabim, jih nimam - itak, če mam polne glikogenske rezerve, ne morem met hipe.  Stradala se pa njim na ljubo, da jim dokažem, da jih mam res, ne bom.

Na koncu se bova še dobile v porodnišnici, ker imava PDP zelooo blizu..

kimica in matkurja, samo da se ne bosta stepli za banouser posted image . Je pa res, da voda zelo olajša bolečine. Ko sem bila pri Lejli kolikor se je dalo v bani (doma) in ko sem šla ven, so se popadki kar našopali, čist me je odprlo, komi sem se potem oblekla in prišla pravi čas v p. (sem si morala še lase posušit, pa malo sva morala odpeljat sproti k babici - na srečo živi blizu, samo en ovinek).

beti, hehe, slabo mi pa ni bilo - edino, kar sem si želela, je bil en tiramisu čezuser posted image . Ampak sem pridna - lubi mi je kupil 2 temni čokoladi s pomarančo in mandlji (od Lindta), 75%, propisnouser posted image ... in sem ju lepo potamanila (ne obeh naenkrat, seveda, vsak dan malouser posted image ). Po čokoladi, po svežem ali suhem sadju, po sladkem jogurtu (sem zadnjič probala celo mojega omiljenega kavinega, ki je IN SLADEK IN MASTEN in imela cuker po  zajtrku 4,4)... pa nimam nikoli problemov. Očitno moje telo že ve, da mu to paše. Samo okoli sladkarij se nekak ne strinjavauser posted image . Oz. si ne upam glih probat. Čeprav kar sem probala, je bilo v bistvu vse ok: še celo štrudel!

joj, jaz sem malima obljubila, da se gremo enkrat pozimi kopat v kopališče in sem najprej iskala, kdaj in kam... no, ko sem pa našla plac in se zmenla z lubijem, kdaj, sem pa dobila popadke, da so me odprli... Tako da zdaj seveda ne smem v vodouser posted image . Meni je to ful grozno, ker sem res eno vodno bitje. Fuuuul rada plavam, to mi je res sprostitev! In jutri bi bilo zadnjič letos (in zame še za nekaj časa naprej...) tako pa že prejšnji pon. nisem mogla it (itak, če sem bila v p. 2 uri prejuser posted image ), niti jutri, niti še par mesecev, če bo Svit tak kot malidve (beri: da ne zdrži 2 h brez joške)user posted image ...

Sem pa ugotovila, da mi je uspelo pozabit kupit pleničke. user posted image user posted image user posted image Se vidi, da jih nisem vajena kupovat, sem imela prej pralne, ki so ble skoz doma, jih ni zmanjkalo.

beti, zakaj boš pa zdaj prešaltala? Jaz bom najmanjše pleničke kupila naslednjič, torej v torek. Pa banjico. Potem moram samo še v lekarno in imam praktično vse za malega. Cotke so že oprane, torbi pripravljeni - saj ne bi hitela, če ne bi on zadnjič hitel...

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 4191
18.12.2011 22:08:18   
kimica86

Samo da se ne bova istočasno borili za banjo... user posted image user posted image

Hahahaha.. V skrajnem primeru se dava obe v banjo, ena na eno stran, druga na drugo stran in se boriva katera bo prej user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4192
18.12.2011 22:14:20   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

kimica in matkurja, samo da se ne bosta stepli za banouser posted image . Je pa res, da voda zelo olajša bolečine. Ko sem bila pri Lejli kolikor se je dalo v bani (doma) in ko sem šla ven, so se popadki kar našopali, čist me je odprlo, komi sem se potem oblekla in prišla pravi čas v p. (sem si morala še lase posušit, pa malo sva morala odpeljat sproti k babici - na srečo živi blizu, samo en ovinek).

Hehehe.. Sej, stepli se ne bi user posted image Bi šle an ban pet podgan in je user posted image
No, lih zaradi lajšanja bolečin, bi šla jaz v vodo user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4193
19.12.2011 8:39:13   
miami10
Hej...za mano grozna noč...na nobene boku mi ni pasalo spat, na hrbtu sem mela pa krče user posted image ...tko da...ampak bo :)
SNEŽI user posted image

Sicer pa tudi jaz še nisem kupila plenic...bom...me je pa mami spomnila da nisi kupila obroča-tistega za plavanje oz. za nas za pod rit...mogoče ga je imela še katera namen kupit pa da vas malo spomnim...

zdej grem pa na zajtrk...papa

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4194
19.12.2011 9:55:23   
ronja
Ojla, souser posted image ! No, meni je bila pa ta noč super! končno sem 1x spala eno normalno količino spanja (torej: šla sem spat že ob 12h in zbudili sta me ob 7:30!!!! Čisti luksuz!!!) Včeraj je prišla sredi noči k nama Ronja in ona se vedno stisne k meni in me čisto zrine v kot, jaz pa kot user posted image , se potem seveda ne morem nikakor namestit, ker pač user posted image rabimo mal placa... (najina postelja je široka 120 cm, gor smo bili 3je - lubi ni glih zanemarljiv, čeprav je suh, Ronja pa je sicer tudi suha, samo si vzame placa še pa još!) Skratka, potem se moram čisto zbudit, da jo premaknem, ker nest v njeno posteljo si je ne upam. Na koncu sem mela vsega dost in ob 5h zbudla lubija, da jo je on prestavil. samo zaspat pa nisem mogla nazajuser posted image . In to se je ponavaljalo zdaj od četrtka - je mal bolna in takrat vedno spi pri nama, samo meni je to že ultra zoprno. Sem se zmenla zvečer z njo, da bo danes v svoji postelji spala celo noč in ne vem, če je kaj pomagalo, ampak danes res ni prišla k nama in sem ko rožica.

beti in miami in ostale cukrašice, ki se na to spoznate: meni ni več nič jasno: včeraj sem imela cuker 7,3 zvečer po večerji - po eni sami samcati baje polnozrnati žemljici (kupla je mami, jaz navadno zaslišim prodajalke, da mi grejo pogledat točno sestavo, ona bolj verjame na besedo) s semeni. Ok, štekam, lahko da ni bila polnozrnata. Ampak zraven nisem jedla NIČ drugega (pila nesladkan zeliščni čaj), cel dan prej sem mela cuker ok... Hkrati sem pa pred 2 dnevoma jedla dejansko belo žemljico s posebno in sirom in je bil cuker 5,1. Kaj je zdaj to??? A je možno, da bi se toleranca tako hitro nižala? Ali je bolj verjetno, da vpliva kaj drugega?
Ne vem sicer, ali je to možno, niti ne vem mehanizma, čeprav bi znala logično razložit, da kadar sem zmatrana oz. neprespana, mam višji cuker. Navadno sem jaz bolj nočni človek in kadar sem približno ok, takrat mam zvečer super cuker, čeprav jem cuker (sladkarije ali moje jogurte ipd), zjutraj pa rabim malo, da se zalaufam in moram bolj pazit. Kadar sem pa čist neprespana, sem pa zjutraj še nekak najboljše in sem potem vedno bolj crknjena (itak, če se zbudim ob 3h...) in mam zvečer sranje. A je to možno? Ker to bi bila edina razlaga - ker kar se hrane tiče ni logično! Ker če je to res, potem boljše, da probam več spat, pa bom več naredila kot z dieto... Če pa ni, pa nima smisla vseh matrat (lubija, da mi Ronjo izbaciva, recimouser posted image )..

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 4195
19.12.2011 9:58:58   
ronja
Obroč je pa baje res majka, če bo katera šivana. Jaz ga imam še od 1. poroda original zapakiranega in ga samo vsakič dam v torbouser posted image . Za dojenčke/otroke tako ni primeren, ker ni varen in še čisto narobe pozicijo imajo not, tako da ga imam samo za ta namen, pa upam, da ga spet ne bom rabila.user posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 4196
19.12.2011 10:00:12   
Glamur 11
user posted image user posted image smejka in diana iskrene cestitke tudi z moje strani! user posted image

Kasija, hvala za lepo porodno zgodbo, ki si jo delila z nami! 

Glede na seznam pa sva naslednhi na vrsti midve z Nelly. Jaz se kot user posted image počutim prav lušno, tako da bo čist super če  user posted image pride januarja, kot planirano.

Punce a mora katera ve kako je s pregledi po roku. Sedaj imam preglede in ctg vsak teden, a potem to pride kaj pogosteje?

Lep teden želim. Pri nas v NM sneži user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4197
19.12.2011 10:07:14   
ronja
Punce a mora katera ve kako je s pregledi po roku. Sedaj imam preglede in ctg vsak teden, a potem to pride kaj pogosteje?

To je zelo zelo odvisno od ginekologa. Moja prva se ni prav nič sekirala in me je naročala praktično na 1 teden - kar v principu ni prav, ker se po roku začnejo možnosti za nenadno in nepojasnjeno odmrtje ploda še malo bolj večat, sploh pa po 42. tednu se znatno povečajo. Zato naj bi nas takrat malo bolj spremljali. V principu imaš vsake 2 dni preglede oz. ctgje. Zato g. niso najbol jveseli, če si čez rokuser posted image . Ampak j* ga, tako službo so si zbrali;).

(odgovor članu Glamur 11)
Neposredna povezava do sporočila: 4198
19.12.2011 10:14:48   
Glamur 11
hvala ronja!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4199
19.12.2011 10:15:58   
Roberta69
Kasija, super, da si tako zadovoljna user posted image .

A zaradi kopanja je kao kaj panike? Jaz sem sicer v prvi nosečnosti bolj komplicirala in se takrat ne bi šla kopat, zdaj se pa ne sekiram. Kupila si bom tiste tampone in upam, da bo kul. Ta starejši si ful želi v toplice, ta mali bo tut ful užival, meni bi pa tudi pasalo. Gremo pa 13. in 14. januarja, se pravi dva tedna pred PDP-jem, se mi ni zdelo nič posebnega, ker itak ne mislim prej rodit user posted image .

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu Glamur 11)
Neposredna povezava do sporočila: 4200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kdaj povedati?
curly

Kdaj ste povedale sorodnikom in prijateljem, da ste noseče?

Takoj. (19%)

Pri dveh mesecih. (30%)

Po NS. (36%)

Kasneje. (15%)

Število vseh glasov: 267

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!