ronja
|
Ronja.. a si že kdaj prej jedla testenine..??? Polnozrnate jem ves čas in še nikoli nisem mela problemov po njih, nikoli si tudi nisem tehtala kuhanih, sem pojedla, kolikor mi je pač pasalo in vedno je bilo super. Do zdaj sem jedla in kupljene in doma narejene polnozrnate testenine in vse je bilo ok. Kupljene so bile sicer zanič, ko žaganje, zato sem v gl. jedla samo domače, ampak nobene mi pa niso višale cukra. Verjetno te v piceriji niso bile čisto polnozrnate, čeprav so izgledale temne in imele tudi bolj polnozrnat okus (niso bile pa tako negravžne kot tiste kupljene, ki sem jih mela doma). Jaz sicer malo sumim, da so dali v omako kak kečap in verjetno škrob - je bila zelenjavna omaka - bučke in paradižnik... in v paradižnikovo omako dajo v raznih gostilnah dodatke, da je bolj okusna oz. gosta... Kečap je pa sam sladkor... Sem jezna, ker smo bili zmenjeni, da gremo v kitajsko, kjer bi lahko jedla samo zelenjavo in meso, potem pa si je mami premislila in smo šli v picerijo in sem tako zelo pazila, ko sem gledala, kaj lahko: cel meni sem pregledala, nisem hotela vzet pice, čeprav delajo kao tudi ržene, samo sem vedela, da ziher mešajo belo moko zraven (pa čeprav po recimo koruznem in po polbelem kruhu, ki sem ju dobila v bolnici, nisem mela problemov - ampak se vseeno držim - za ziher). Vprašala sem, če majo polnozrnate testenine, vse, nisem niti probala nobene nijhove pice, nič, res sem bila pridna... In potem 8,8! A si nor? Pa porcija se meni ni zdela nič kaj strašno velika, komot bi zmazala čez še en ornk kos tiramisuja (seveda ga nisem, ampak kar se mene tiče, bi bilo to glih prav hrane ). Lahko pa tudi, da je bilo vseeno preveč - sem tudi jaz pomislila na to (pri tej dieti itak hočejo, da si ves čas lačen...) Lahko da je bilo vsakega malo: niso bile čisto polnozrnate, not še kaka žlica kečapa in še preveč, pa smo tam... No, saj ne bom več ven hodila jest, tačas ziher ne... Ronja-jst sem 2x za večerjo jedla pico in sem mela super sladkor Jaz sem zadnjič naredila pico - testo iz črne moke, gor pa zelenjava in mocarela (brez koruze, seveda) in je bil sladkor glih na meji - 6,6, res sem se pa najedla. Po drugi strani pa sem pojedla pol litra sladkega jogurta (brusnica od LJ. mlekaren, cel paklc), pa not goro sladkih kosmičev, pa je bilo super... No, saj meni je prav - jogurtu se veliko težje odpovem : Čeprav zdaj jem v glavnem kar egota z odmrznjenim jagodičevjem, ziher je ziher . Listke še imam, mi jih je napisala 150 kom., čeprav jih kao dobimo samo 100 na mesec (meni pa jih je že najprej sestra, ki mi je dala aparat dala, dala 35, ki sem jih porabila že do obravnave v p. in zdaj še teh 150), samo mi morajo ostat do 3.1., ko mam spet pregled (danes sem si sicer večkrat merila, ker sem hotela videt, kaj se dogaja zaradi tistega včeraj - pa je bilo zaenkrat vse super: 4,4 na tešče, 6,2 po zajtrku, 5,9 po malici in 4,9 po kosilu, večerjo sem ravnokar pojedla, še nisem merila). Če bi mela hipe, pa hočejo, da si zapišem meritve, tako da ne morem glih goljufat;). ker jih strašno zanima, če jih mam res. NO, zaenkrat, odkar lahko jem toliko, kot porabim, jih nimam - itak, če mam polne glikogenske rezerve, ne morem met hipe. Stradala se pa njim na ljubo, da jim dokažem, da jih mam res, ne bom. Na koncu se bova še dobile v porodnišnici, ker imava PDP zelooo blizu.. kimica in matkurja, samo da se ne bosta stepli za bano . Je pa res, da voda zelo olajša bolečine. Ko sem bila pri Lejli kolikor se je dalo v bani (doma) in ko sem šla ven, so se popadki kar našopali, čist me je odprlo, komi sem se potem oblekla in prišla pravi čas v p. (sem si morala še lase posušit, pa malo sva morala odpeljat sproti k babici - na srečo živi blizu, samo en ovinek). beti, hehe, slabo mi pa ni bilo - edino, kar sem si želela, je bil en tiramisu čez . Ampak sem pridna - lubi mi je kupil 2 temni čokoladi s pomarančo in mandlji (od Lindta), 75%, propisno ... in sem ju lepo potamanila (ne obeh naenkrat, seveda, vsak dan malo ). Po čokoladi, po svežem ali suhem sadju, po sladkem jogurtu (sem zadnjič probala celo mojega omiljenega kavinega, ki je IN SLADEK IN MASTEN in imela cuker po zajtrku 4,4)... pa nimam nikoli problemov. Očitno moje telo že ve, da mu to paše. Samo okoli sladkarij se nekak ne strinjava . Oz. si ne upam glih probat. Čeprav kar sem probala, je bilo v bistvu vse ok: še celo štrudel! joj, jaz sem malima obljubila, da se gremo enkrat pozimi kopat v kopališče in sem najprej iskala, kdaj in kam... no, ko sem pa našla plac in se zmenla z lubijem, kdaj, sem pa dobila popadke, da so me odprli... Tako da zdaj seveda ne smem v vodo . Meni je to ful grozno, ker sem res eno vodno bitje. Fuuuul rada plavam, to mi je res sprostitev! In jutri bi bilo zadnjič letos (in zame še za nekaj časa naprej...) tako pa že prejšnji pon. nisem mogla it (itak, če sem bila v p. 2 uri prej ), niti jutri, niti še par mesecev, če bo Svit tak kot malidve (beri: da ne zdrži 2 h brez joške) ... Sem pa ugotovila, da mi je uspelo pozabit kupit pleničke. user posted image user posted image user posted image Se vidi, da jih nisem vajena kupovat, sem imela prej pralne, ki so ble skoz doma, jih ni zmanjkalo. beti, zakaj boš pa zdaj prešaltala? Jaz bom najmanjše pleničke kupila naslednjič, torej v torek. Pa banjico. Potem moram samo še v lekarno in imam praktično vse za malega. Cotke so že oprane, torbi pripravljeni - saj ne bi hitela, če ne bi on zadnjič hitel...