ronja
|
beti, hvala, mi res ni bilo čisto jasno, ker je nekak logično, da bo glukoza višja slabe pol ure po zadnjem grižljaju... Sicer to, da "tako počasi jem", ni glih moja odločitev . Enostavno - kadarkoli si vzamem za jest, če je to recimo malica, ki sem jo mislila na hitrco pojest, prideta malidve, hočeta še onidve isto... potem naredim še njima, (če je to kosilo ali pač nek obrok, ki ga itak jemo skup, pa seveda najprej njima pripravim in potem še sebi in potem onidve prej končata in jaz mam spet vse tisto, kar sledi za naredit... - saj navadno jemo skup, samo jaz bi včasih rada kaj pojedla v miru, pa probavam včasih s kako malico - dokaj neuspešno ) No, potem Ronja polije, pobrišem, potem Lejlo lulat/kakat, ji grem obrisat ritko, (vsaj ena gre obvezno na wc med obrokom - vsakim! Dostikrat obe!)... Potem Lejla že konča s hrano in se hoče it igrat, jo je treba poslat umit roke in mal preverit, kako ji je to uspelo, potem se v veliko primerih pri tem pomoči po majici, jo je treba zamenjat, medtem rata Ronja žejna, ji dam za pit, potem je tudi ona gotova in če nočem, da se polije še ostalo, je treba stvari umaknit iiz mize, gre še ona umit roke (po možnosti sem prejšnjič pozabla pustit prižgano luč v kopalnici in moram it še 1x tja), potem prideta, ker hočeta nekaj počet ali pa Ronja kaj teži Lejli, ki je že zmatrana in je ma ta dovolj,... Skratka - teh prekinitev se kar nabere ... Vmes se seveda, kadar se le da, usedem in dam kak grižljaj v usta, ampak dejansko je navadno med tem, ko sem pojedla prvi in zadnji grižljaj kar kaka ura... Manj kot 40 min. pa po moje nikoli... In potem seveda non stop nekaj jem . To je tudi moj problem, ker sama ne maram jest in potem jem vmes, ko kaj drugega delam, tako mi paše že od nekdaj, tudi v službi malico tako pojem - zdaj, ko mamo skkupno kosilo, me še zvlečejo, ampak mi morajo praktično vedno rečt . Če sem doma, navadno nekaj pojem, hkrati gledam, kaj bom naredila, si naredim načrt/kroj/whatever in valjda dostikrat vmes pozabim na to, da jem, ker mi misli odplavajo in potem je spet hitro pol ure, ali pa še več, okoli... Spomnim se, ko ratam lačna, pojem nekaj malega, pa spet delam in tako cel dan. Eno jabolko tu, en jogurt tam, itd... Najtežje pri tej dieti mi je jest na 2-3 ure in nič vmes. Ker se v obroku težko toliko najem, sploh če ga moram na hitro pojest, ker mi to enostavno ne rata. Če smo skup, pa itak traja, ker so to navadno večji obroki, tudi zajtrki za vikend so večji, pa vsi smo malo na hrano mahnjeni . Če je še lubi, potem on seveda prevzame en (zdaj zelo velik) del teh polivanj/umivanj/preoblačenj, vendar se pa takrat midva rada kaj zaklepetava in tudi naša kosila precej trajajo... Sploh ker si hočeva kaj povedat, vmes naju pa Ronja vsaj 1000x prekine in potem že samo to traja (prepričevanje otroka, da mora počakat, da se zmeniva do konca in potem se še zmenit, itd...) Kot bi rekel Lakotnik: "Jaz sem družabno bitje!" Drug problem je to, da skoraj vedno počnem več stvari hkrati - recimo zdaj jem kosilo, odgovarjam tamali, ki me zaslišuje okoli torte, ki jo delam za taščo (ona je že pojedla, ker je vmes ni nihče motil;), vmes se mi miksa krema za torto in moram recimo zdaj vstat, da grem izklopit, da ne bo smetana pretrdo stepena. Dostikrat tudi pečem nadaljevanje kosila in je treba vsake par min. pogledat, če je že pečeno, ali pa pečem kako sladkarijo za koga ali pa se mi kaj suši ali pa je kaj tretjega, kar se dela po intervalih in seveda največ naredim, če mirujoča faza traja med kosilom . No, trenutno je šla Lejla spet lulat,... Tako da... kaj naj rečem. Jem že precej več kot pol ure;). in glihkar je prišla Ronja težit, da ji dam sestavljanko Šreka. Ok, sem se disciplinirala in rekla, da potem, ko pojem. Ampak vedno mi ne rata - sploh ko pride 3... jasno mi je, da sem sama kriva kar se tega tiče, samo včasih se mi enostavno ne da ju več poslušat in bi rada enostavno pojedla v miru, ne da mi nek mali človek non stop teži zraven . In upam, da če jima bom dala nekaj za igrat, bom pa lahko - pač večna optimistka, kaj naj rečem . Brezupen primer, a ne?