|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
15.12.2011 22:34:44   
beti 1
Matkurja: ne me za zlato vzet, ampak del avgusta je lahko on na porodniški, pa ti na dopustu (lahko se menjata pri koriščenju, ni omejitve kolikokrat), izponiš si, da si od 1.9. dalje ti, če pa dobiš službo bo pa od takrat on, itak, če dobiš novo službo boš morala bit zadnji teden avgusta že v službi, pa z menjavo "porodniške" ne bi smelo biti težav. Za varianto, ki jo imaš v mislih, bi pa morala direkt na CSD vprašat, pa malo dvomim, da bi šla skozi, ker imaš zdaj pogodbo do 31.8 in sprememba nastopi šele z 1.9.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4126
15.12.2011 22:35:45   
Matkurja
Ja vem, da sem zahtevna. Pač sm mislna, da katera tukaj ve. Se opravičujem za mojo tečnobo. Bom šla en dan po porodu, ko bo že cajt za sprehode, pa preden se konča teh 105 dni porodniške na CSD se pozanimat. Če ne bo, pač ne bo. Mi pa prej tole ni padlo na pamet.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4127
15.12.2011 22:37:41   
trnuljčica
Ma hecala sem se.
Menda nisi vzela resnouser posted image .

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4128
15.12.2011 22:38:39   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Matkurja: ne me za zlato vzet, ampak del avgusta je lahko on na porodniški, pa ti na dopustu (lahko se menjata pri koriščenju, ni omejitve kolikokrat), izponiš si, da si od 1.9. dalje ti, če pa dobiš službo bo pa od takrat on, itak, če dobiš novo službo boš morala bit zadnji teden avgusta že v službi, pa z menjavo "porodniške" ne bi smelo biti težav. Za varianto, ki jo imaš v mislih, bi pa morala direkt na CSD vprašat, pa malo dvomim, da bi šla skozi, ker imaš zdaj pogodbo do 31.8 in sprememba nastopi šele z 1.9.

Evo, to me zanima. Jaz sem že papirje oddala. A lahko to še popravim al ne? In do kdaj je cajt. Odločbe pa nisem dobila še nobene.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4129
15.12.2011 22:39:23   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Ma hecala sem se.

ITAK. IN ful zamerla. Se sploh ne tipkam več s tabo. user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4130
15.12.2011 22:40:03   
beti 1
matkurja: na CSD moraš nakasneje do 75 dneva po začetku porodniške, ker do 105 dneva moraš dobit odločbo.

Jaz sem tudi že oddala, pa danes zvedla za to opcijo z dopustom, najboljš da pokličeva, pa vprašava če lahko še spremeniva, čeprav jaz mislim, da načeloma, dokler ti ne izdajo odločbe to ne-bi smel bit problem, ker majo itak obrazec samo shranjen na CSD.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 15.12.2011 22:45:10 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4131
15.12.2011 22:41:58   
ana.nunez25
baloncica mene pa neki druzga zanima(ce bos seveda znala odgovorit, al pa ksna druga ce ji je kj znano to)...jst mam pogodbo do 31.12.11...
porodnisko uradno zacnem z 18.12...gdo oz. od kje se mi z januarjem placuje obvezno zavarovanje...ceprou bom nekje marca odsla v tujino, bo user posted image  po men mogu bit zavarovan da bova tuki opravila tiste prve obvezne preglede..pa glede teh obveznih cepljenj ko naju ne bo tuki...itak dol tut cepjo, tko da brez cepljenj ne bo ustou, ampak a znajo kj komplicerat tuki zaradi tega?

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 4132
15.12.2011 22:47:33   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Ma hecala sem se.

ITAK. IN ful zamerla. Se sploh ne tipkam več s tabo. user posted image user posted image user posted image user posted image

Jah kaj vem. Enkrat je menda Ronja pisala, da je treba malo paziti pri tem elektronskem hecu, ker eni res vzamejo hec zares...

Sicer pa mi je tista na csd rekla, da ne rabim tja hodit po porodu. Odločitev (jaz) o koriščenju javim telefonsko... Edino MM naj bi moral če ga navedem da bo on tudi koristnik porodniškega dopusta menda neko izjavo o strinjanju napisati al podpisati... Sem že malo pozabila...

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4133
15.12.2011 22:54:38   
trnuljčica
Kolikor vem se vsi prispevki plačujejo od tvoje bruto porodniške od njenega nastopa dalje- socialni, akont. doh, penzija, tisti starševski dodatek al prispevek... Vse.
Naj me kdo popravi, če se motim.

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 4134
15.12.2011 23:44:48   
Roberta69
Ne morem verjet, da ste že začele rojevat user posted image .

Kasija, čestitke!!!!!

Zadnje čase se okrog mene vsi otročki rojevajo prekmalu, upam, da naš kar lepo počaka. mal razmišlja o tem, da bi pobegnil na Tajsko in prišel nazaj kakih par dni pred PDP-jem, v tem primeru res bolje, da počaka, ne toliko zaradi poroda, ampak si sploh ne predstavljam, kako in kaj bi naredila z mojima sinovoma, že ko bomo vsi, zna bit ta prve dni malo kaotično ali pa tudi ne.

Naša punca je zdaj težka že slaba 2 kg, G pravi, da lepo raste, obrnila se je tudi z glavico navzdol, tako da je vse kul.

Sicer imam pa jaz taki dve lepi izkušnji z dojenčki, da vam vsem prvorodkam, pa tudi drugorodkam ali večrodkam user posted image dam malo vzpodbude, da nič bat, ker ni nujno, da bo z otročkm ne vem koliko dela, kot večina straši in da si neprespan itd., jaz nisem bila nikoli user posted image . Po moje je najboljši recept ta, da se maksimalno prilagodiš otročku, mu skušaš čimbolj ustreči, malce pozabiš na svoje navade in rutino... Jaz sem vsakič maksimalno pustila, da je bilo tako in takrat kot sta otroka želela in sta bila/je zlata dojenčka, nasmejana, nič sitna, zadovoljna.

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 4135
16.12.2011 9:19:40   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Ma hecala sem se.

Jah kaj vem. Enkrat je menda Ronja pisala, da je treba malo paziti pri tem elektronskem hecu, ker eni res vzamejo hec zares...

Sicer pa mi je tista na csd rekla, da ne rabim tja hodit po porodu. Odločitev (jaz) o koriščenju javim telefonsko... Edino MM naj bi moral če ga navedem da bo on tudi koristnik porodniškega dopusta menda neko izjavo o strinjanju napisati al podpisati... Sem že malo pozabila...

Kaj naj ti zamerim, če si mi pa ful pomagala z nasveti. Eh, kura...
Tipkat sem pa nehala zato, ker so mi free net, na katerga se šlepam, sklopli. user posted image Še dobro, da sem se pol spravla spat.

Neposredna povezava do sporočila: 4136
16.12.2011 9:32:12   
ronja

Ja, se mi je že zgodilo - v živo vidijo tvoj ironični nasmešek, pa navadno ljudje ne zamerijo, ker vejo da je šala, ko pa preberejo, pa včasih kdo takoj reagira, ti pa še veš ne, da si mu stopil na žulj in ti ni nič več jasnouser posted image .

Ampak zakaj se vse tako čudite za Kasijo? Rok je imela 25, rodila je 10 dni prej, kar za 3. otroka ni tako zelo nenavadnouser posted image . Pravila sicer ni, ampak vseeno - jaz sem jo kar malo mela na sumu, da bo pohitela potem, ko je vidla, da ji grozi, da ji kdo spelje prvo mestouser posted image .

beti, a lahko še eno vpr. glede cukra? Meni je bilo rečeno, da naj bi si merili cuker točno 90 min. po prvem grižljaju in tako v principu delam - vendar pa jaz navadno zelo dolgo jem (ja, tamalih pač ne moreš izključit, tale moj zajtrk se trenutno vleče že 3/4 ure, pa mam samo jogurt z malinami in ovsenimi kosmiči...).
V p. sem pa videla, da v bistvu večinoma merijo 2 uri potem, oz. 90 min. potem, ko končajo jest (tako je bilo tudi na listih napisano - zajtrk smo mele ob 8h, merile naj bi si ob 10h, enako s kosilom, ki je bilo ob 12h, potem si mel rubriko 14, itd...) Ugotovila sem, da meni recimo v tistih 10ih min. na koncu navadno kar konkretno pade cuker, vsaj za desetinko vedno, navadno pa več, tudi za 0,7 včasih... Zdaj pa ne vem več, kaj je prav... Ker po svoje si potem dostikrat merim cuker pol ure potem, ko končam jest...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 4137
16.12.2011 9:35:07   
mamicaaa
Pozdravljene sonosečke.
Po dolgem času se vam spet oglašam, še vedno sem 2v1, upam, da še nekaj časa ostane tako, čeprav mi včasih
že vse skupaj tako dol tišči da je joj(tega se iz prve nosečnosti na spomnim), pa ful mi trebuh otrdeva- verjetno zato ker mi moja 1,5 letnica
ne pusti niti pet minut miru, sma pa večinoma sami, ker ati dela od jutra do večera.
Sem pa bila tudi jaz že enkrat v P (konec 34. tedna), ker me je začel bolet trebuh, kot da bom vsak čas dobila M. Seveda ni bilo nič narobe, ampak sem se raje šla pokazat. Se pa zdaj že bližam 37. tednu, upam da ne bom rodila ravno med prazniki. Mi je pa G na zadnjem pregledu rekla, da se zna zgodit, da bom spet čez rok rodila, ker sem prvič tudi. Jaz pa še vedno upam, da bo kaj prej.
Drugače je za dojenčico bolj ali manj vse pripravljeno, ker bomo itak vse uporabli od tavečje. Tudi torba za P za obe že čaka.

Naslednji pregled imam 21.12., isti dan mam tudi razgovor za EA, če jo bom potrebovala bomo pa še videli. Vprašanje pa je tudi kdaj bom prišla
rodit, koliko bom odprta,... ker v Mb je na voljo samo od pon do petka od 7- 15.

Kasija čestitke!!!
Me zanima katera bo naslednja.

Sara 2010
Hana 2012

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 4138
16.12.2011 10:46:11   
baloncica

IZVIRNO SPOROČILO: ana.nunez25

baloncica mene pa neki druzga zanima(ce bos seveda znala odgovorit, al pa ksna druga ce ji je kj znano to)...jst mam pogodbo do 31.12.11...
porodnisko uradno zacnem z 18.12...gdo oz. od kje se mi z januarjem placuje obvezno zavarovanje...ceprou bom nekje marca odsla v tujino, bo user posted image  po men mogu bit zavarovan da bova tuki opravila tiste prve obvezne preglede..pa glede teh obveznih cepljenj ko naju ne bo tuki...itak dol tut cepjo, tko da brez cepljenj ne bo ustou, ampak a znajo kj komplicerat tuki zaradi tega?

od dne, ko si na porodniški tvoje zavarovanje plačuje CSD do poteka porodniške, ne glede na to, ali ti vmes poteče pogodba o zaposlitvi..tako da brez skrbi, enako bo, kot je sedaj user posted image

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 4139
16.12.2011 11:04:45   
louisa
Pozdravljene klepetulje, vas komaj dohajamuser posted image

ronja: hvala za nasvet, sem že včeraj prakticirala, pa priznam da je danes že boljše.user posted image

mistica: res gre hitro ane, še malo in gremo januarke z začetka seznama lahko rodit. Kaj je šlo hitro.

Grem nazaj v posteljo, pridne bodite user posted image

(odgovor članu baloncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4140
16.12.2011 11:12:44   
soncnica28
Hejla user posted image !

Mene pa tole nespanje ponoči počasi že spravlja ob živce user posted image
Včeraj sem postavila smrekco in jaslice, proti večeru sem zlikala 3 stroje perila in se vsa utrujena šla uleč, pa nič...spet sem se premetavala do pol 1h, pol vmes zaspim za kako urco, pa se zbudim ko gre moj v službo in spet ne morem nazaj zaspat in pol zaspim okrog 8h in se zbudim po 10. Groza, pa nič me ne matra med ležanjem, samo budna sem.
Edino kosti me bolijo za umret, ko se obračam, ampak če spim, tega itak ne čutim.

Včeraj smo imeli na našem koncu pravi snežni metež, se je malo obdržalo snegeca, samo več ga pričakujemo danes.

Nič, pridne bodite in upam, da se vse dobro počutite!

(odgovor članu louisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4141
16.12.2011 11:17:18   
louisa
Sončnica28: dobro poznam probleme z nespečnostjo. Jaz v povprečju spim 4 urce na noč, ne glede na to kako aktivna sem tekom dneva. Me pa kolki bolijo, res je zoprno ker lahko spimo samo na levem in desnem boku... Sem se že sprijaznila s tem, da bom še nekaj časa neprespana. Poskusi vsaj čez dan kakšno urco prespati.

(odgovor članu soncnica28)
Neposredna povezava do sporočila: 4142
16.12.2011 11:20:13   
ronja
louisa, ni zakaj. Saj je negravžno, priznam, samo pomaga pa. Domače zdravilo še od moje babi (tadobre). V originalu dajo not še kak alko, ala rum, ampak deluje ravno tako dobro tudi brez in se mi zdi za user posted image bolj primernouser posted image .

sončnica, hehe, jaz ne grem nikoli prej kot ob 1h spat, tako da problemov z nespanjem nimamuser posted image . Zjutraj naju pa zbudita malidve - navadno nekje med 6 in 7. Potem se nekaj časa prepričujemo, da midva še ne bi vstala in potem nekdo popusti - navadno lubiuser posted image , jaz pa probam še malo oddremat, če se da. Če gresta v vrtec, je pa itak treba ob 7:30 se začet pokat, da smo do 8:30 v vrtcu (gremo peš, s tempom 2 letniceuser posted image , pa še pocartat se moramo, pa še 1x preoblečt tam itd...).

(odgovor članu louisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4143
16.12.2011 11:49:52   
beti 1
Ronja: zdaj si me pa dobila. Pojma nimam, ker si v tem primeru zelo relativna in daleč od absolutnega. Pričakuje se, da obrok poješ v 15 minutah, to potem vpliva na hiter porast glukoze v krvi in potem posledični padec, ker se v tej uri in pol do merjenja večina že absorbira v kri. Po zdravi kmečki pameti, bi jaz merla 90 min po tistem, ko sem bla sredi obroka. Ampak, če tako počasi ješ ti itak glukoza nikoli kaj dosti ne naraste.

Matkurja: evo, jaz sem klicala tipa na CSD, ki ureja moje starševske prejemke. Mi je rekel, da seveda lahko spremenim odločitev o izrabi dopusta za nego in varstvo, načeloma do 30 dni pred iztekom porodniškega dopusta. Ker pa on to rad naredi prej, ponavadi, ko prejme obvestilo o rojstvu otroka mu moram svojo odločitev sporočiti nakasneje do takrat. Pa se spet vidi, kako so pri nas zakoni in pravilniki za vse enaki user posted image . Očitno nam res ne ostane drugega, kot da težimo direktno tistim, ki nas obravnavajo na CSD. Ronja: če se ne spomniš ali si odkljukala za podaljšanje enostavno pokliči, pa vprašaj, večinoma se da to po tel. uredit.

Ana.nunez: glede cepljenja, itak boš prvi pregled opravila pri pediatru tukaj, ker je že ob 1 mesecu starosti. Verjetno bo najbolje, da se zmeniš in ti že takrat dajo rumeno knjižico o cepljenjih, v katero naj ti potem doli vpisujejo cepljenja. Ker pa se cepilni programi od države do države razlikujejo verjetno ne bo šlo brez kakšnega dodatnega cepljenja. Če maš user posted image  namen potem dat pri nas v vrtec se ti splača prosit za naš program in se doli zmenit, če bo to možno, da je cepljen čimbolj v skladu z našim programom. Sicer ga boš pač, če bo treba, dodatno pocepila, ko bosta spet tukaj. Pa pozanimaj se na IVZ, če ti priporočajo kakšno cepljenje že pred odhodom (razne mrzlice ipd, če so problem).

(odgovor članu soncnica28)
Neposredna povezava do sporočila: 4144
16.12.2011 12:13:00   
pathra
Ronja... zdej si pa mene čisto zmedla.. meni je bilo rečeno da si merim 90 minut po tem ko končam jest (to sem eksplicitno vprašala).. sej tudi v unih blokcih piše 90 minut po jedi.. zame je to skoraj logično da moreš merit od takrat ko končaš jest... zdej pa ne vem več.. bom vprašala še enkrat v torek ko imam pregled pa ti javim.

< Sporočilo je popravil pathra -- 16.12.2011 12:23:18 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4145
16.12.2011 12:23:29   
ronja
beti, hvala, mi res ni bilo čisto jasno, ker je nekak logično, da bo glukoza višja slabe pol ure po zadnjem grižljaju... Sicer to, da "tako počasi jem", ni glih moja odločitevuser posted image . Enostavno - kadarkoli si vzamem za jest, če je to recimo malica, ki sem jo mislila na hitrco pojest, prideta malidve, hočeta še onidve isto... potem naredim še njima, (če je to kosilo ali pač nek obrok, ki ga itak jemo skup, pa seveda najprej njima pripravim in potem še sebi in potem onidve prej končata in jaz mam spet vse tisto, kar sledi za naredit... - saj navadno jemo skup, samo jaz bi včasih rada kaj pojedla v miru, pa probavam včasih s kako malico - dokaj neuspešnouser posted image ) No, potem Ronja polije, pobrišem, potem Lejlo lulat/kakat, ji grem obrisat ritko, (vsaj ena gre obvezno na wc med obrokom - vsakim! Dostikrat obe!)... Potem Lejla že konča s hrano in se hoče it igrat, jo je treba poslat umit roke in mal preverit, kako ji je to uspelo, potem se v veliko primerih pri tem pomoči po majici, jo je treba zamenjat, medtem rata Ronja žejna, ji dam za pit, potem je tudi ona gotova in če nočem, da se polije še ostalo, je treba stvari umaknit iiz mize, gre še ona umit roke (po možnosti sem prejšnjič pozabla pustit prižgano luč v kopalnici in moram it še 1x tja), potem prideta, ker hočeta nekaj počet ali pa Ronja kaj teži Lejli, ki je že zmatrana in je ma ta dovolj,... Skratka - teh prekinitev se kar nabereuser posted image ...

Vmes se seveda, kadar se le da, usedem in dam kak grižljaj v usta, ampak dejansko je navadno med tem, ko sem pojedla prvi in zadnji grižljaj kar kaka ura... Manj kot 40 min. pa po moje nikoli... In potem seveda non stop nekaj jemuser posted image .
To je tudi moj problem, ker sama ne maram jest in potem jem vmes, ko kaj drugega delam, tako mi paše že od nekdaj, tudi v službi malico tako pojem - zdaj, ko mamo skkupno kosilo, me še zvlečejo, ampak mi morajo praktično vedno rečtuser posted image . Če sem doma, navadno nekaj pojem, hkrati gledam, kaj bom naredila, si naredim načrt/kroj/whatever in valjda dostikrat vmes pozabim na to, da jem, ker mi misli odplavajo in potem je spet hitro pol ure, ali pa še več, okoli... Spomnim se, ko ratam lačna, pojem nekaj malega, pa spet delam in tako cel dan. Eno jabolko tu, en jogurt tam, itd... Najtežje pri tej dieti mi je jest na 2-3 ure in nič vmes. Ker se v obroku težko toliko najem, sploh če ga moram na hitro pojest, ker mi to enostavno ne rata.

Če smo skup, pa itak traja, ker so to navadno večji obroki, tudi zajtrki za vikend so večji, pa vsi smo malo na hrano mahnjeniuser posted image . Če je še lubi, potem on seveda prevzame en (zdaj zelo velik) del teh polivanj/umivanj/preoblačenj, vendar se pa takrat midva rada kaj zaklepetava in tudi naša kosila precej trajajo... Sploh ker si hočeva kaj povedat, vmes naju pa Ronja vsaj 1000x prekine in potem že samo to traja (prepričevanje otroka, da mora počakat, da se zmeniva do konca in potem se še zmenit, itd...) Kot bi rekel Lakotnik: "Jaz sem družabno bitje!"user posted image

Drug problem je to, da skoraj vedno počnem več stvari hkrati - recimo zdaj jem kosilo, odgovarjam tamali, ki me zaslišuje okoli torte, ki jo delam za taščo (ona je že pojedla, ker je vmes ni nihče motil;), vmes se mi miksa krema za torto in moram recimo zdaj vstat, da grem izklopit, da ne bo smetana pretrdo stepena. Dostikrat tudi pečem nadaljevanje kosila in je treba vsake par min. pogledat, če je že pečeno, ali pa pečem kako sladkarijo za koga ali pa se mi kaj suši ali pa je kaj tretjega, kar se dela po intervalih in seveda največ naredim, če mirujoča faza traja med kosilomuser posted image .
No, trenutno je šla Lejla spet lulat,... Tako da... kaj naj rečem. Jem že precej več kot pol ure;). in glihkar je prišla Ronja težit, da ji dam sestavljanko Šreka. Ok, sem se disciplinirala in rekla, da potem, ko pojem. Ampak vedno mi ne rata - sploh ko pride 3... jasno mi je, da sem sama kriva kar se tega tiče, samo včasih se mi enostavno ne da ju več poslušat in bi rada enostavno pojedla v miru, ne da mi nek mali človek non stop teži zravenuser posted image . In upam, da če jima bom dala nekaj za igrat, bom pa lahko - pač večna optimistka, kaj naj rečemuser posted image .
Brezupen primer, a ne?user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4146
16.12.2011 12:23:52   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Matkurja: evo, jaz sem klicala tipa na CSD, ki ureja moje starševske prejemke. Mi je rekel, da seveda lahko spremenim odločitev o izrabi dopusta za nego in varstvo, načeloma do 30 dni pred iztekom porodniškega dopusta. Ker pa on to rad naredi prej, ponavadi, ko prejme obvestilo o rojstvu otroka mu moram svojo odločitev sporočiti nakasneje do takrat. Pa se spet vidi, kako so pri nas zakoni in pravilniki za vse enaki user posted image . Očitno nam res ne ostane drugega, kot da težimo direktno tistim, ki nas obravnavajo na CSD.

SUper. Hvala za informacijo.
No, jaz počakam, da rodim, pa da dobim odločbo o dopustu na šihtu (ponavad pride konec januarja), pol pa pokličem na šiht in se taprvo zmenim, da bi dopust koristla, če se bo dalo, pol pa še na CSD poštimam.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4147
16.12.2011 12:28:10   
ronja
Ronja... zdej si pa mene čisto zmedla.. meni je bilo rečeno da si merim 90 minut po tem ko končam jest (to sem eksplicitno vprašala).. sej tudi v unih blokcih piše 90 minut po jedi.. zame je to skoraj logično da moreš merit od takrat ko končaš jest... zdej pa ne vem več.. bom vprašala še enkrat v torek ko imam pregled pa ti javim.

ja, logično je tudi meni drugače, ampak sem tudi jaz eksplicitno vprašala in so eksplicitno rekli, da 90 min po 1. grižljaju. Ampak povsod pa vsi delajo drugače... Tako da nimam več pojma, mi je pa neumno, da bi imela višje vrednosti zato, ker sem merila pač pol ure po tem, ko sem končala s hrano. Zdaj sem recimo začela jest ob 11:40 nekje, končala glihkar, ob 12.25. In če si merim ob 13:10 bo meritev glih za 0,5 večja kot če si merim ob 13:55... ker vem, da mi takrat ful pade (sem stestirala parkrat, sicer po nesreči, ker imamo eno uro naprej in sem si parkrat merila 15' prezgodaj - pa potem še 1x na čas in je bilo precej razlike...)

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 4148
16.12.2011 12:31:19   
pathra
Pol pa vidiš kako nas drugače obravnavajo v KP ali v LJ ali v NM.. hehe.. so smešni.. Sicer pa se sploh ne obremenjujem.. dokler mi ne bo ginekologinja rekla, da je prevelik otrok bom mirna in si normalno merla, hotla na kontrole itd...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4149
16.12.2011 12:36:49   
ronja
si normalno merla

Ja, saj, samo rezultati so precej različni, če meriš 3/4 ure prej ali pa kasneje... moj otrok je sicer zdaj baje čisto sorazmeren, glavica in trebuh sta oba velika za iste tedne, nogice pa mal krajše.

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 4150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Katera oblika imena je nalepša?
Beckie

Katera oblika imena Rebeka vam je najlepša?

Rebeca (9%)

Rebecca (5%)

Rebeka (55%)

Ta ime mi ni všeč (32%)

Število vseh glasov: 606

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!