|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
16.12.2011 8:32:28   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: Mojci1984

Dobro jutro!

Zalenka tud js mam v službi par sodelavcev in sodelavk (delam na banki), ki v službi nič ne jejo... res pa ne razumem, kako lahko to zdržiteuser posted image  jaz sem v hladilniku že takoj zjutr, sam zobe umijem, še oblečem se ne pa se že bašemuser posted image  v službi pa isto, skoz neki jem... me vsi hecajo, da pojem več kot cela poslovalnica skupiuser posted image  no, ampak dokler je postava ok se ne mislem sekiratuser posted image  zdej v nosečnosti pa bi skoz jedla banane... v ponedeljek sm jih pojedla 16!
Drugače pa me zanima, ko si omenila, da imaš postavo po svoji mami... si se kdaj ukvarjala kaj s športom? Mislim, da je to edina stvar, ki lahko pomaga pri preoblikovanju telesa, seveda pa ne zdaj v nosečnosti, zdaj bomo vse trebušaste, pa še vesele bomouser posted image

Moj fant je nad mojo nosečnostjo navdušen, bušija sicer še ne boža, je pa zelo pozoren in mi full pomaga pri vsakodnevnih opravilihuser posted image  gre pa v soboto za en teden na službeno pot in mi je kar mal zoprno, lih se bližajo prazniki, jaz bom pa sama domauser posted image  no, sama lih ne, mam še dva mala kosmatinca, ki zahtevata velik pozornosti, tak da dolgčas mi vseeno ne bouser posted image

mojci zgleda imamo različne prebave. jaz ko enkrat jem ni šans da pol vsaj 3 ure kaj spravim vase. ampak pri št 16 si se zmotla aneda? ker 16 banan v enem dnevu to je pa za ginesov rekord.

glede športa ti pa kar iskreno povem, da sem dolgo hodila na odbojko 2xna teden - zelo intenzivno. lani sem hodila 4x na teden intenzivno na en hrib - ampak o izgubi kil ne duga ne sluha in preoblikovanje postave - razen tega da sem imela bolj močna meča, trebuh in obseg je bil enak. tako da tudi šport ni magija za vse. pravtako mami redno hodi na vadbo za starejše, pa veliko hodi, kolesari.

(odgovor članu Mojci1984)
Neposredna povezava do sporočila: 351
16.12.2011 8:44:49   
*bobika*
telovadba je 20%, 80% je hrana.. tako da z vadbo lahko samo pomagamo k boljšemu počutju, preoblikovanju postave, lahko treniraš 5x na teden al pa vsak dan, pa ješ nepravilno, pa se ne bo nič spremenilo..

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 352
16.12.2011 8:47:02   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: *bobika*

telovadba je 20%, 80% je hrana.. tako da z vadbo lahko samo pomagamo k boljšemu počutju, preoblikovanju postave, lahko treniraš 5x na teden al pa vsak dan, pa ješ nepravilno, pa se ne bo nič spremenilo..

no evo sto ljudi 100 mnenje. pri meni je veliko prehrana in to vem, samo ven ne znam. nekaj pa dednost.
je pa tudi res da stres in služba ki jo imam naredita svoje.

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 353
16.12.2011 8:53:47   
Mojci1984
Nisem se zmotila pr št. 16user posted image  danes so padle že 4 bananeuser posted image  sicer pa to sploh ni slabo, prej sm se cel dan basala s čokolado in piškoti, zdej sm pa to zamenjala za banane, kar se mi zdi superuser posted image

To pa verjamem, da čist možno, da ni učinka. Mislim, da je fitnes edina telovadba, kjer se res da preoblikovat telo, ker se lahko namerno posvetiš določeni skupini mišic... ampak za izgubo maščobe je pa vsaka kardio vadba dobra, pomembno je le, da je dificilt v kalorijah. Glavno vlogo ma pa itak hrana... pr tem smo pa itak vsi tok odvisni od vseh teh vonjev in okusov, da se tak ne znamo kontrolirat pa zdravo prehranjevatuser posted image  ampak dokler smo zdravi je vse ok, je pa vseen lepš videt žensko ki ima kakšno kilo preveč, kot pa kakšno anoreksično, ki se ji vidjo vse kostiuser posted image  

Drugače pa... a je še kašna že dopoldne full utrujena? Mene ornk matra... v službi sem po 12. uri kot zombi, komi gledam... ko pridem iz službe pa grem direkt na kavč za kakšno urco pospat, zvečer pa tud zaspim že pred devetouser posted image  

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 354
16.12.2011 9:00:54   
srečki
zalenka  Gre za Coombsov test, ki ga delamo v nosečnost z namenom odkrivanja antigenov, ki lahko povzročijo hemolitično bolezen novorojenčka. Gre torej za ugotavljanje anti-D protiteles na rdečih krvničkah, test običajno izvajamo v začetku nosečnosti in pri Rh D-negativnih nosečnicah še v 28. tednu. Pri nosečnicah, ki imajo pozitivni Coombsov test na začetku nosečnosti, je potreben intenzivni nadzor, saj je potrebno preprečevati in zdraviti resne zaplete, ki se pri otroku lahko razvijejo. Pogovorite se z ginekologom, ki vam bo kaj več povedal o Rh- in ABO- inkompatibilnosti in o anti-D profilaksi. ???? Se ne spomnem, da bi mi to delali v 1.nosečnosti!

RedSonja se strinjam s tabo, kar se tiče plač in dela....in še slabše bo :( Le redko ima še kdo srečo!

Naia bravo, če imaš svoje stranke se ti kar splača odpreti s.p. Ampak ti pa priporočam, da zaenkrat prepustiš prijateljici in uživaš mirno nosečnost ter prvo leto z otročkom :)

Tapeta upam, da bom znala prilepiti slikco trebuščka zvečer na RR in boste vidle kakšen trebušček imam (včeraj polnih 7T) pa sem normalne postave :) skrivati ne morem nosečnosti

Bobika uuuu a za kozmetijo just delaš, jo doma uporabljamo.

Printemps dobro vprašanje, kar se tiče za nohte :) Jaz pravim ah ne sekiraj se....boš dragega s seboj h kozmetičarki peljala in te bodo tm uštimali dragec bo pa plačal....saj mu je všeč če si urejena :)

Mojca1984 hahahaa tudi meni to skoz govorijo. V srednji šoli mi je razredničarka rekla, če bi bila moja mami bi me ona oblačila, ker bi bilo ceneje.

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 355
16.12.2011 9:12:08   
naia
printemps, ne boj se, lahko si boš nohtke uredila, meni trebuh ni predstavljal težave

bobika, ene dve leti smo uporabljal Just, sedaj smo pa prešaltal na Nahrin, kaj praviš na Nahrin?

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 356
16.12.2011 9:18:24   
zalenka
ojej o fitnesu ne bom, ke rmeni ni hujšega kot da me nekdo notri zapre v fitnes. imam slabe izkušnje iz SŠ, ko smo 4 leta hodli na fitnes. užas. to mi res ne sede. pa da se v lj peljem in nazaj zgubim 1 uro, ap tam urco ali dve ni šans. poleti smo itak cele popoldneve zunaj z otroki, pozimi če je sneg enako.

just in nahrin za moje pojme ni primerjave, tudi po sestavi ne, kjer pri nahrinu težko rečem da gre še za zelo naravno. ampak to je samo moje mnenje. mi uporabljamo just zelo veliko, imam sosedo.

nohtki - ne vem, jih ne lakiram, postrigla sem si jih težko oz tako da sme nogo dala na stran. ampak seveda spet odvisno od velikosti in kako nosimo, kolkšen je buši .... sicer pa če je tvoj mahnjen nanje a on ti jih pa ne bi nalakiral?

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 357
16.12.2011 9:19:21   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: srečki

zalenka  Gre za Coombsov test, ki ga delamo v nosečnost z namenom odkrivanja antigenov, ki lahko povzročijo hemolitično bolezen novorojenčka. Gre torej za ugotavljanje anti-D protiteles na rdečih krvničkah, test običajno izvajamo v začetku nosečnosti in pri Rh D-negativnih nosečnicah še v 28. tednu. Pri nosečnicah, ki imajo pozitivni Coombsov test na začetku nosečnosti, je potreben intenzivni nadzor, saj je potrebno preprečevati in zdraviti resne zaplete, ki se pri otroku lahko razvijejo. Pogovorite se z ginekologom, ki vam bo kaj več povedal o Rh- in ABO- inkompatibilnosti in o anti-D profilaksi. ???? Se ne spomnem, da bi mi to delali v 1.nosečnosti!

RedSonja se strinjam s tabo, kar se tiče plač in dela....in še slabše bo :( Le redko ima še kdo srečo!

Naia bravo, če imaš svoje stranke se ti kar splača odpreti s.p. Ampak ti pa priporočam, da zaenkrat prepustiš prijateljici in uživaš mirno nosečnost ter prvo leto z otročkom :)

Tapeta upam, da bom znala prilepiti slikco trebuščka zvečer na RR in boste vidle kakšen trebušček imam (včeraj polnih 7T) pa sem normalne postave :) skrivati ne morem nosečnosti

Bobika uuuu a za kozmetijo just delaš, jo doma uporabljamo.

Printemps dobro vprašanje, kar se tiče za nohte :) Jaz pravim ah ne sekiraj se....boš dragega s seboj h kozmetičarki peljala in te bodo tm uštimali dragec bo pa plačal....saj mu je všeč če si urejena :)

Mojca1984 hahahaa tudi meni to skoz govorijo. V srednji šoli mi je razredničarka rekla, če bi bila moja mami bi me ona oblačila, ker bi bilo ceneje.

ta combsov mora bit nekaj novega. meni v letu 2007 in 2009 ni delala. razen če ga lahko dela iz prstne krvi, ampak dvomim.

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 358
16.12.2011 9:21:36   
naia
Bobika, kako so tvoja ušesa? Si bila pri ORL-ju?

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 359
16.12.2011 9:22:14   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: Mojci1984

Nisem se zmotila pr št. 16user posted image  danes so padle že 4 bananeuser posted image  sicer pa to sploh ni slabo, prej sm se cel dan basala s čokolado in piškoti, zdej sm pa to zamenjala za banane, kar se mi zdi superuser posted image

To pa verjamem, da čist možno, da ni učinka. Mislim, da je fitnes edina telovadba, kjer se res da preoblikovat telo, ker se lahko namerno posvetiš določeni skupini mišic... ampak za izgubo maščobe je pa vsaka kardio vadba dobra, pomembno je le, da je dificilt v kalorijah. Glavno vlogo ma pa itak hrana... pr tem smo pa itak vsi tok odvisni od vseh teh vonjev in okusov, da se tak ne znamo kontrolirat pa zdravo prehranjevatuser posted image  ampak dokler smo zdravi je vse ok, je pa vseen lepš videt žensko ki ima kakšno kilo preveč, kot pa kakšno anoreksično, ki se ji vidjo vse kostiuser posted image  

Drugače pa... a je še kašna že dopoldne full utrujena? Mene ornk matra... v službi sem po 12. uri kot zombi, komi gledam... ko pridem iz službe pa grem direkt na kavč za kakšno urco pospat, zvečer pa tud zaspim že pred devetouser posted image  

4 banane so meni za cel dan hrane. svaka ti čast.
jaz čokolade nisme jedla že uhhh, kake pol leta pomoje. nasploh ne pojem veliko sladkarij. pa recimo v teži ni razlike pred tem ko sem jih kr nekaj in sedaj ko zelo malo. mi pa nekak ne pašejo. hb.

imam pa eno? januarja imam UZ za ščitnico. Sicer hormonsko še deluje funkcionalno, ampak imam pa povečano. Katera kaj ve, katere so še ščitnične bolezni, poleg hormonskega neravnovesja? Dohtarca mi je samo rekla, ko sem jo vprašala, kaj to lahko pomeni. ah nič gospa. za ah nič gospa nisme pričakovala napotnice za uz.

Neposredna povezava do sporočila: 360
16.12.2011 9:24:05   
zalenka
utrujenost je pomoje nekaj zelo normalnega. sploh od začetka. jaz sme bila obakrat podobno in zdaj sme tudi. prej sem komot delala do 2h ali 3h ponoči, pa zjutraj vstala ob 6.30, zdej se spravim spat vsaj do 23h in zjutraj komaj vstanem. ampak saj bomo kmalu prekipevale od energije.

ena je spraševala glede špikanja - si nisem zapomnila imena. tudi mene precej špika - še posebej, če sem veliko na nogah.

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 361
16.12.2011 9:24:47   
printemps
Zalenka ja mojemu je to res všeč, tako da se je tut on že javil, da če jaz ne bom mogla, bo pa on nalekiral. Samo vseeno me je čist tk zanimalo, koliko te res trebušček kej ovira pri takih stvareh. Sicer pa naj trebušček kar lepo in pridno raste, vse ostalo se bo pa že zrihtalo. Ja tudi moj meni že zdaj zelo veliko pomaga, je kar priden in zelo pozoren, tk da oba že zelo nestrpno komaj čakava prvi pregled v ponedeljek. Danes imam sicer testiranje za alerigo in srčno upam, da nisem alegrična na pasjo dlako. Doma imam namreč tako sladko in prikupno kepico, da je za nič na svetu ne bi mogla dat stran, zato upam, da sem alergična na kakšne pršice. Ima katera kakšne izkušnje z alergija v nosečnosti? Lahko jemlem claritin?

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 362
16.12.2011 9:49:01   
srečki
Zalenka ne vzamjo pri tvojem G ampak greš v laboratorij (je en A4 list - gor je vse z rdečo napisano user posted image , posebej imam pa še za toksoplazmo)

(odgovor članu printemps)
Neposredna povezava do sporočila: 363
16.12.2011 10:24:18   
Mojci1984
zalenka glede fitnesa se čist strinjam s tabo, velik lepše se je rekreirat zunajuser posted image  jaz imam doma sicer eno ala fitnes sobo, kjer imam orbitrek in veslača... pa mam tud obdobja ko sm full pridna in vsak dan že pred službo kakšno urco na orbitreku odtelovadim, trenutno pa se niti približam ne tisti sobci in tko bo vsaj do NS, neb rada da bi blo kej narobeuser posted image
sm ti fouš, da nisi sladkosneda... js sm čist odvisna od cukra, nikol mi ni dostuser posted image

printemps kakšnega kužija pa maš? A čist na novo si ga dobila? Praviš, da maš alergijo, a to so se ti kakšni izpuščaji naredili?

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 364
16.12.2011 10:30:49   
printemps
Mojci1984 doma imam res sladko majhno kepo (mešanka med višavskim terierjem in maltežanom), ki je stara 8 let. Do sedaj nisem imela večjih problemov, razen alergije na mačke, ampak zadnjih par mesecev je pa noro glede moje alergije. Še razmišljam, ker sva se 5 mesecev nazaj preselila v novo stanovanje, da je pa mogoče kej kar me v stanovanju moti, zato upam, da ni kriva moja psička. Ja tudi jaz sem zelo sladkosneda, present sem mislila, da mi bo kaj smrdelo in ne pasalo v tem času, pa mi še vse toliko bolj tekne. Si že printam nove recepte za peko piškotkov, ki jih bom jutri pekla. Zdaj pa hitim na testiranje alergije, pozdravček vsem

Neposredna povezava do sporočila: 365
16.12.2011 10:39:36   
Mojci1984
Iiiii kok sweetuser posted image  js mam višavčka doma, umrem če bi bla alergična nanjuser posted image
Ampak, če do zdaj nisi bla alergična na pasjo dlako.... a to je možno, da se alergija šele v nosečnosti pojavi?
Držim pesti, da bo vse ok in da si alergična na kej druzga, na kej takga kar ne boš pogrešalauser posted image

(odgovor članu printemps)
Neposredna povezava do sporočila: 366
16.12.2011 11:44:50   
RedSonja
moj je kar navdušen. vsak dan vsaj enekrat poboža bušija ;). Bomo vidli kako še bo :).

Neposredna povezava do sporočila: 367
16.12.2011 11:46:42   
Kratka
"Dobro jutro" user posted image

Za seznam, jaz imam pregled šele 17.1.user posted image aja, Crtek, tebe več ni do nedelje ne? Lepo se imej user posted image

Coombsov test, to ti vzamejo normalno kri iz žile, da ti ugotovijo najprej krvno grupo, pa potem še kakšen rh imaš -ali+. To naredijo vsaki nosečki, ker to je ful pomembno za nosečnost. Ta listek moraš potem vedno, poleg materinske nositi s seboj, če greš v bolnišnico, da vidijo katero krvno grupo imaš in rh.

Špikanje...mene je par dni kar fejst špikalo na levi strani, v jajčniku(user posted image ) drugače pa nič kaj ne čutim. V prvi nosečnosti me je par dni po + začelo kar fejst bolet v križu in maternici, da mi ni pasalo ne sedet, ne stat, ne ležat...par dni, potem se je umirilo. Pač posledica raztezanja in nič posebnega. Me je potem še kddaj pa kdaj špiknalo not.

Telovadba...jaz hodim na zumbo in salso. Na salsi mi je super, na zumbi mi pa določene koreografije ne pašejo, kjer je več skakanja in pač tega ne delam oz. delam po svoje. Rada bi bila aktivna čim dalj, najmanj kar si želim je tako kot je bilo v 1. user posted image ko sem dobesedno obležala in mi je že en kratek sprehod povzročal nenormalen napor. Zato pa tudi nočem, da mi moj user posted image kaj preveč doma pomaga. Bi rada čim več sama naredila dokler še lahko, ker ni hujšega, če si čisto obnemogel in morajo drugi skrbeti zate. Upam, da bom lahko aktivna, vsaj kolikor toliko user posted image

Utrujenost, zaenkrat še ni neke krize. Je pa res, da zelo slabo spim ponoči in posledično se malo težje sestavim zjutraj, ampak kar gre...

Joj, danes se mi spet pomalo vrti, pa samo na miru sedim in mi črke kar plešejo na monitorju sem in tja user posted image
Zvečer grem pa s puncami malo zafeštat user posted image , če bodo pridne bodo pa mogoče tud deležne novičke user posted image zdaj grem pa počasi kuhat, še vedno ne vem kaj user posted image

< Sporočilo je popravil Kratka -- 16.12.2011 11:48:10 >

Neposredna povezava do sporočila: 368
16.12.2011 12:05:49   
srečki
Kratka jaz mislim, da to ni to. Ker pri meni se ve katero krvno skupino imam, na tem listu je še celo napisana da imam 0rh + neki takega user posted image

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 369
16.12.2011 12:33:05   
Kratka
evo sem šla prav gledat star izvid user posted image ...takole je pri meni:

krvna skupina, gel: AB, RhD POZITIVNA
eritrocitni antigeni kell: K-
indirektni coombsov test, gel: negativen

Vse te podatke so dobili iz par vzorčkov moje krvi. Očitno sem malo pomešala ta rh z coombsovim, ker sta oba na enem listku user posted image . Skratka, po moje če je ta test negativen, ti ga potem vedno delajo, krvno skupino pač ne, ker ostaja ista, tile antigeni pa tud verjetno ponavljajo. Joj, ne vem no, jaz mislim, tako user posted image , moje "strokovno" mnenje pač user posted image

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 370
16.12.2011 12:35:54   
srečki
Kratka hvala. Bom pa danes preverila v materinski knjižici od prejšnje nosečnosti. 

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 371
16.12.2011 12:38:54   
Kratka
pa še nekaj sem izbrskala iz arhiva user posted image user posted image

Netreponemski test- metoda VDRL: NEREAKTIVNO
Treponemski test- metoda TPPA: Nereaktivno.

user posted image user posted image

No, to je pa vse kar so mi "odkrili" v krvi na začetku nosečnosti pred dvema letoma. user posted image

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 372
16.12.2011 13:11:15   
srečki
Kratka HVALA, si se res potrudila :) Bom danes tudi jaz prečekirala. Hm drugače pa uživaj zvečer v krogu prijateljic in jim sporoči lepo novičko JUPI.

No jaz ti pa kar malo zavidam, ker si doma :) Še dobro, da je danes petek. Drugače če ne bom preveč zmatrana bom danes pekla piškote (sem včeraj kupila modelčke).

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 373
16.12.2011 13:15:47   
Srcica001
hejjj punceee!!!!! tudi jaz se vam pridružujem !!!!!!. . . stara sem 22 let in prvič noseča :D :D . . . 

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 374
16.12.2011 13:24:10   
Kratka

IZVIRNO SPOROČILO: Srcica001

hejjj punceee!!!!! tudi jaz se vam pridružujem !!!!!!. . . stara sem 22 let in prvič noseča :D :D . . . 

Čestitam in dobrodošla user posted image

Srečki, če imam pa čas user posted image , tako da mi ni blo težko. Hvala, verjamem, da se bomo imele fajn! Ti se pa malo spočij, ko prideš domov, sej boš kmalu doma user posted image

(odgovor članu Srcica001)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?