|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
15.12.2011 17:27:43   
beti 1
Evo, sem našla bolj uradna navodila, ki so izvor moje "dopustne matematike": http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Letni%20dopust.html 

Če bo kateri tako bolj jasno. Sama znam zelo zakomplicirano razložit še najbolj enostavne stvari.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4076
15.12.2011 17:42:19   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Pri dopustu oz. vrnitvi na delo, bi opozorila še na en "hakelc", ki ga imajo nekateri delodajalci (tudi moj, a tega do pred nekaj tedni nisem niti vedelauser posted image ). Torej, če si CELO LETO na bolniški, porodniški, ... BREZ, DA BI 1 SAM DAN DELAL, ti pripada samo 1/2 dopusta. Naj poudarim, da TE PRAKSE NIMAJO VSI DELODAJALCI, se je pa vredno pozanimati, tako, da greš recimo vsaj 1 dan delat, da potem dobiš ves dopust (min. 22 dni recimo). Samo tako kot opomba...

Lp

Tole mi pa ,smrdi,. A to si videla napisano oz imaš doma? Al so ti samo tako rekli... Sama veš pod katero kolektivno pogodbo  oz dejavnost spadaš- preveri!

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4077
15.12.2011 17:47:15   
trnuljčica
Evo bom prepisala: delavec pridobi pravico do celotnega  LD, ko mu preteče čas nepretrganega delovnega razmerja, ki ne sme biti daljši od 6 mesecev, ne glede na to ali delavec dela polni delovni čas ali krajši delovni čas od polnega.
Hakeljc: to velja le prvo leto zaposlitve, ne nadaljnja!!! So mi enkrat na sindikatu razložili...
Delovno razmerje ni enako da moraš biti prisoten fizično v službi. Lahko si na porodniški, bolniški... in teče.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4078
15.12.2011 18:02:14   
petrai
Živjo!

Mi smo imeli danes pregled, vzela mi je bris za streptokoke pa 35€! Odprta sem že skoraj tri prste, ampak pravi, da to ni panike, na CTG-ju je pa skos kazal rahle popadke, ampak neredne in skoraj neboleče, pa tudi dete se še ni umirilo tako, da me ne rabi še nič skrbet. Naslednji pregled 21.12.2011./b]
Glede dopusta, pri nas je potrebno v tekočem letu(2012) porabiti 12 dni, pa smo tut mi javna uprava, vse otalo pa do 30. junija 2013.
Lep pozdravček vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 4079
15.12.2011 18:17:30   
trnuljčica
Aja, jaz sem tudi danes bila na ctg. Dneva D mi pa še niso mogli določiti, ker še nimajo razporeda dela oz dežurstev za januar. No, saj to je dobra novica ne... To pomeni da računajo na januaruser posted image ... Več bom zvedela po božičnih praznikih ko  bodo imeli razpored...
Sicer mala baje pridno uboga na ctg- ko so jo zrukali jih je nazajuser posted image .

Sicer imam naslednji pregled g 20. 12. Isti dan tudi ctg v bolnici...

Mali stanje slabše. Ga boli d uho. Nima pa vročine. Bomo videli jutri... Greva p, da naredimo en lab.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 15.12.2011 18:19:54 >

(odgovor članu petrai)
Neposredna povezava do sporočila: 4080
15.12.2011 18:35:35   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Najbolj me moti, da sem jaz zaposlena na totalni periferiji, kjer jim fulll manjka ljudi, pa še vseeno tako delajo z nami, da se vprašaš, a je sploh komu v interesu, da prideš delat k njim.

Ja, žal pogosta realnost... user posted image
Jaz sem mislila, da delaš v Lj- kjer živiš...

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4081
15.12.2011 20:15:46   
beti 1
Trnuljčica: delam povsod po malem, delodajalca mam pa na periferiji, pa po izpitu grem tja delat. Sicer ne morem v svoji regiji odkrožit niti dneva. Če ne bi bla mož-beseda, pa čustveno navezana na domače kraje, me ob takem odnosu (HB večinoma samo direktorjev in VD-jev) niti od blizu ne-bi vidli. HB so ostali nižje po lestvici bolj razumevajoči, in pomagajo kolikor je v njihovi moči.

Neposredna povezava do sporočila: 4082
15.12.2011 20:25:22   
baloncica
Hej punce

jaz sem sicer v pričakovanju marčevskega otroka, ampak vas ful rada berem, ker ste mi res luštne :)

vidim pa, da vam tale interpretacija dopusta mal težave dela, pa sem vam želela stvar pojasniti - sem namreč pravnica, ki se veliko z delovnim pravom ukvarja :)

letni dopust delavcu po 6 mesecih nepretrganega dela pripada v celoti, kot je že pravilno navedla Trnuljčica. Delavec pa ga je v tekočem letu dolžan porabiti dva tedna oziroma 12 dni, ostalo pa ima pravico porabiti do junija naslednjega leta. to je pravica, dana z zakonom in ni odvisna od delodajalca. to pomeni, da tiste, ki nastopite porodniški dopust v decembru in ga imate 12 mesecev, morate 12 dni dopusta porabiti v decembru 2012, ostanek dopusta pa do junija 2013. če teh 12 dni v decembru ne porabite, vam propade - primer tega bo recimo Ronja, ki bo imela 13 mesecev porodniške. Vendar tudi Ronji ostanek dopusta pripada v letu 2013. če ga ima naprimer skupaj 26 dni, ga bo lahko 14 dni izkoristila v letu 2013.

varianta, ki jo je navedla mislim da Beti, pa je, da če veš, da decembra 2012 teh 12 dni dopusta ne boš mogel izkoristiti, ker ti porodniška preneha šele recimo 23 decembra, da se dogovoriš, da prekineš porodniško nekaj dni prej, koristiš dopust, potem pa še porodniško v letu 2013.

upam, da mi je uspelo dovolj jasno napisati, če pa ne, pa kar povejte, z veseljem še kaj obrazložim :)

Neposredna povezava do sporočila: 4083
15.12.2011 20:29:13   
Mistica
Mistica: daj poglej zakon o delovnih razmerjih na netu (uradni list), če je to kar tvoj delodajalec počne sploh še legalno, čeprav je res, da je 10 dni, ki jih ne moreš prenesti praktično 1/2 dopusta, če ga maš samo obveznih 22 dni.

Tudi mene je tole presenetilo in nisem še šla brat zakonov (sicer pa kaj moramo, če ima delodajalec tako prakso?!), a potem ko sem spraševala okol in v kadrovski, so mi povedali, da ima dost delodajalcev tako praksouser posted image Se bom vsekakor še pozanimala, hotla sem samo opomnit, mogoče bo še katera vprašala v svoji firmi, da ne bi bilo kakega presenečenja drugo leto. Jaz sicer upam, da ne bom imela težav, saj naj bi šla delat v začektu decembra 2012, torej imam čas pokoristiti tistih obveznih 10 dni dopusta, ostalo lahko premesem do junija 2013 ter it vsaj 1 dan v l. 2012 delat.

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Tole mi pa ,smrdi,. A to si videla napisano oz imaš doma? Al so ti samo tako rekli... Sama veš pod katero kolektivno pogodbo  oz dejavnost spadaš- preveri!

To so mi v kadrovski povedali. Nimam črno na belem.
Hvala za pojasnilo - se bom še pozanimala, a tako mi je bilo rečeno in moj namen je bil to, da se še katera pozanima, ko se boste dogovarjale.
Sicer pa user posted image za pregled oz. to, da boste počakali na januar! Super user posted image

Pozdravček

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4084
15.12.2011 20:32:05   
Mistica
baloncica - najprej čestitke za user posted image in user posted image ! Želim ti lepo, mirno nosečnost!
Hvala za tvoj komentar in pojasnila!

Pozdravček

(odgovor članu baloncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4085
15.12.2011 20:33:38   
baloncica
še tole v pojansilo..sem še enkrat prebrala pa videla da mogoče ni najbolj jasno..dva tedna dopusta za tiste, ki delajo 5 dni n ateden pomeni 10 dni, za toste, ki imajo delovne sobote pa pomeni 12 dni, zato sem tudi pisala o 12 dneh. če imate normalen delovnik je to seveda 10 dni :)

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4086
15.12.2011 20:37:11   
Mistica

user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image ali user posted image , Porodnišnica

25.12.11.

Kasija, 33, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image , Postojna

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 21.12., MS (okolica), user posted image , MS
Glamur 11, 31, 1user posted image , 0user posted image , 2.12., ?, NM

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
katjaaxx, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
louisa, 30, 1user posted image , 0user posted image , 2.12., okolica Kranja, LJ

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , 20.12., ?, user posted image , Postojna
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, Krško-Sevnica, Brežice
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 15.12., Izola, user posted image , Celje/ Izola
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, Krško, user posted image , Brežice

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, Bela Krajna, Novo mesto
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, user posted image , Lj
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image , Maribor
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , 22.12., Sodražica, Trbovlje
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, Domžale, user posted image

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?
katra55, ?, 4user posted image , 1user posted image , 12.12., ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , 22.12., Brežice, Novo mesto
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, Savinjsko
dekletce, 29, ?user posted image , 0user posted image , ?,  MB, user posted image , MB
petrai, ?, 2user posted image , 1user posted image , 21.12., Bohinjuser posted image , Kranj

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 20.12., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 21.12., KR, user posted image , Kranj
tanika1, 27,2user posted image , 1user posted image , ?, NM
luši, 22, ,2user posted image , 1user posted image , ?, Kranj (okolica)
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, Vrhinka, user posted image , Postojna

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 9.12., Domžale, user posted image , Lj
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 20.12., ?, user posted image
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, Mb, user posted image , Mb
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 1912., Domžale, user posted image , Lj
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica Kopra, user posted image , Izola

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, user posted image , Maribor
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 23.12., LJ, user posted image , Ljubljana
camino79, ?, 4, 0, ?, ?, MB

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image
bozena.cvic, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
kimica86, 25, 1, 0, 9.12., Ankaran, user posted image , Postojna

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 25.12., okolica Postojne, user posted image , Postojna

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 21.12., LJuser posted image , LJ
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , ?, Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča, Kranj
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?., ?
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 25./28.11., LJ, user posted image , LJ

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 14.12., Divača, user posted image , Postojna

26.1.
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , ?, Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image & user posted image ,
Ptuj ali Maribor

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 28.12./4.1., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image , 14.12., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 5.12., Bela krajina, user posted image

31.1.
tetkabaletka, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, LJ

x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

2.2.
bugimajstr, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, Bela krajina, user posted image , NM

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image

4.2.
arupnik3, ?, ?user posted image , 1user posted image , ?, ?

SKUPAJ NAS JE: 83user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 19
user posted image = 19

Z nami so pot začele:

KORISTNE POVEZAVE:

Matične celice - javno shranjevanje

Matične celice - zasebno shranjevanje: - NEOCELICA, BIOBANKA

Masaža presredka

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4087
15.12.2011 20:37:20   
Mistica

JANUARČKI 2012

14.12.2011
Kasija - user posted image , Haja, 3380 g, 51 cm

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4088
15.12.2011 20:42:25   
ronja
Upam, ad sem naredila tisto kljukico... Kako pa to zvem? Ker zdaj so mi poslali odločbo samo za prvi del - porodniško.

Teoretično, če maš razumevajočega delodajalca lahko narediš isto. Zaključiš strnjeno porodniško, tako da si decembra 10 dni na letnem dopustu, preostanek, ki je pri tebi 1 mesec daljši, pa odkljukaš da boš izkoristila kasneje in potem teoretično januarja nadaljuješ s porodniško in jo koristiš do konca. V teoriji je simpl, kolk se da zmenit za LD pa ne vem.

Aha, ne, to pa ne bo šlo. Tako razumevajoči pa spet nisouser posted image . Saj so fajn, samo pri meni bi mi potem začel tečt status že dec. in bi imela, ko se vrnem praktično nič plačanega časa. Itak bom še delala zastonj, to mi je jasno, ker mi po končani p. ostane še 3 mesece polovičnega časa po pogodbi... Tako da... Nima smisla komplicirat pri meni. Bi bila vesela, če bi mi za kak mesec ali tri podaljšali pogodbo, to bi bilo super. Kaj več pa skoraj ne morem upat.

Sicer pa nisem vedela, da se da p. prekinjat.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4089
15.12.2011 20:50:31   
kimica86
No ja, se bom pozanimala v moji kadrovski kaj lahko naredim in če lahko prenesem teh 6 dni v januarju..

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4090
15.12.2011 20:52:03   
trnuljčica
Balončica hvala za pojasnilo... Sem se že spraševala, kako da ni nobene pravnice... user posted image No, ti nas kar beri, mogoče bomo imele še kakšne pravne debateuser posted image ...

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 15.12.2011 20:58:46 >

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4091
15.12.2011 20:58:16   
baloncica
trnuljčica, žal o telih vlogah pojma nimam.. tole je moja prva nosečnost, socijalne pravice pa niso moje področje :)..

Neposredna povezava do sporočila: 4092
15.12.2011 21:00:01   
trnuljčica
Hvala vseeno.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4093
15.12.2011 21:01:04   
ronja
trnjulčica, vlogo za vrtec rajši oddaj, ker bo cel kaos. POtem ko se rodi nov član, pa moraš oddajat še en obrazec in zraven dat še izjavo, da vas je zdaj po novem več. Za OD pa ne vem. Vem,d a je treba sporočit takoj, ko se rodi, v 8ih dneh.

če teh 12 dni v decembru ne porabite, vam propade - primer tega bo recimo Ronja, ki bo imela 13 mesecev porodniške. Vendar tudi Ronji ostanek dopusta pripada v letu 2013. če ga ima naprimer skupaj 26 dni, ga bo lahko 14 dni izkoristila v letu 2013.

Balončica, a res? Vseeno dobim ostali dopust za leto 2012? To bi bilo super, ampak meni so drugače rekli - če te celo leto ni, tudi dopusta nimaš, ker si itak doma... No, saj ga verjetno itak ne bom mogla kaj dosti koristit...

Neposredna povezava do sporočila: 4094
15.12.2011 21:04:18   
baloncica

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Balončica, a res? Vseeno dobim ostali dopust za leto 2012? To bi bilo super, ampak meni so drugače rekli - če te celo leto ni, tudi dopusta nimaš, ker si itak doma... No, saj ga verjetno itak ne bom mogla kaj dosti koristit...

res. ker si v delovnem razmerju in je čisto vseeno koliko si v službi. propade ti tistih 10, ostanek pa lahko koristiš do junija 2013 kot vsi ostali..oziroma do konca pogodbe, če prav razumem, si za določen čas zaposlena.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4095
15.12.2011 21:09:06   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

trnjulčica, vlogo za vrtec rajši oddaj, ker bo cel kaos. POtem ko se rodi nov član, pa moraš oddajat še en obrazec in zraven dat še izjavo, da vas je zdaj po novem več. Za OD pa ne vem. Vem,d a je treba sporočit takoj, ko se rodi, v 8ih dneh.

če teh 12 dni v decembru ne porabite, vam propade - primer tega bo recimo Ronja, ki bo imela 13 mesecev porodniške. Vendar tudi Ronji ostanek dopusta pripada v letu 2013. če ga ima naprimer skupaj 26 dni, ga bo lahko 14 dni izkoristila v letu 2013.

Hvala Ronja. Saj razmišljam, da bi za ziher oddala. Do sedaj ni bilo razlike v naši občini, ker ne upoštevajo stan kredita...

Ostali dopust zagotovo moraš dobiti. To še jaz vem. Torej tvoj RLD + 1 dan za novegauser posted image (oz 2 če si recimo šolstvo)-10 dni (oz 12 če delaš sobote)ki jih nisi izkoristila 2012.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4096
15.12.2011 21:11:53   
ronja
oziroma do konca pogodbe, če prav razumem, si za določen čas zaposlena.

jap, that's my biggest problemuser posted image . Torej lahko dopust porabim še v tistih 3 mesecih - bi lahko bila pol časa samo na dopustu torejuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 4097
15.12.2011 21:13:39   
beti 1
Trnuljčica:  glede na to, da je že v vrtcu moraš dat še decembra za vrtec, zagotovo, potem ti pa januarja, ko daš zraven še rojstni list mlajšega otroka še 1x izračunajo. Sicer naj ne-bi bilo sprememb glede višine plačila in olajšav samo glede tega, kdo izračunava in ugotavlja tvoje dejansko premoženje.

Baloncica: hvala, da si se oglasila, ta debata je bla kar razvneta.

Mistica: marsikateri delodajalec vleče marsikatero prakso naprej, zato, ker se delaci s tem enostavno strinjajo, oziroma v večini primerov se celo ne pozanimajo, ali to sploh še sme ali ne. Vem, da je pogosto tako, da so zaposleni raje tiho, kot da bi kaj rekli in ostali brez službe. Ampak dokler vsaj nekaj delavcev ne bo vprašalo o skladnosti prakse s pravicami delavca, delodajalec niti ne-bo imel razloga, da jo spremeni. Razlaga o drugih delodajalcih, ki počnejo isto je pa po moje bull-shit. A zato, ker drugi kršijo zakone in pravice delavca jih pa lahko tudi oni?
Mogoče baloncica ve tudi kaj o zagroženih kaznih za neupoštevanje zakona.

Ronja: dopust za nego in varstvo, se pravi drugi del porodniške lahko zaključiš do 75 dni prej in te dneve preneseš na kasnejši čas, ne vem pa ti na pamet povedat, do katerega leta otroka jih lahko potem izkoristiš.

Trnuljčica:  super, da greš lahko rodit šele januarjauser posted image .
Jaz bi tudi varianto, ko mi nekdo da datum za rodit, da mam zrihtano varstvo in grem v miru rodit z MM ob sebi.

Neposredna povezava do sporočila: 4098
15.12.2011 21:22:54   
trnuljčica

1. Sicer naj ne-bi bilo sprememb glede višine plačila in olajšav samo glede tega, kdo izračunava in ugotavlja tvoje dejansko premoženje.

2. mi nekdo da datum za rodit, da mam zrihtano varstvo in grem v miru rodit z MM ob sebi.

1.user posted image Ne znam tako kot nekatere več citatov naredit v enem postu. Sploh ne od  različnih uporabnic...
Če pa ravno to bo drugače. Do sedaj so gledali bruto. Sedaj pa bodo neto. To pa je lahko ( za nekatere ) bistvena razlika. Ker obdavčenje navzgor je da glava peče... Ps: pri nas nisem jaz te sreče...user posted image
2. Ja, to že, samo g lahko obrača datumekoliko hoče,  ampak user posted image se pa lahko vedno prej odloči...user posted image user posted image user posted image Nič ni ziher...

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4099
15.12.2011 21:25:56   
pathra
Za otroški dodatek sem pa jaz razumela takole.. za na novo rojenega otroka moreš oddat 90 dni po rojstvu, če hočeš da se ti prizna od rojstva naprej, če oddaš kasneje pa se ti prizna samo od tistega meseca ko si oddala naprej.. torej ne dobiš plačano za nazaj. Po mojem lahko oddaš tudi za starejšega otroka po novem letu saj boš ga uveljavljala prvič... če sem prav razumela.. če bi pa že dobivala otroški dodatek pa bi mogla oddat novo vlogo v mesecu ko bi ti ta pravica potekla.

Drugače sem pa tudi jaz delno pravnica... samo imam samo 1.stopnjo prava narejeno in mi manjka še magisterska naloga za dokončanje 2.stopnje, da lahko potem začnem z izobraževanjem na delu hehe... zato pa še nisem pretirano sprakticirana glede določenih zadev user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

ali se kregate
zband

z partnerjen ali partnerko

dnevno (29%)

2x tedensko (7%)

1x tedensko (13%)

1x mesečno (31%)

1x letno (11%)

nikoli (10%)

Število vseh glasov: 94

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!