|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
15.12.2011 14:17:25   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Dopust - porodniška: kot sem že prej napisala sem mela danes kolegico na obisku, ta mi je dala uporabno idejo, vsaj za tiste, ki se nam porodniška izteče manj kot 10 delovnih dni pred koncem leta 2012. Njena svakinja je na istem, pa bo nekaj dni porodniške prenesla za uporabo v naslednjem letu in rajši teh zadnjih 10 dni koristila letni dopust, da ji ne bo propadel. Sicer gre samo za par dni, ampak pri majhnih otrocih se vsak dan, ki ga imaš več fraj zelo pozna. Lahko pa za tistih pr dni dopust za nego in varstvo koristi očka in smo/ste skupaj doma. Moram pa še vprašat na CSD, če lahko še spremenim podatke za dopust za nego in varstvo, čeprav načeloma do izdaje odločbe ne-bi smeli komplicirati, po tem pa to ni več možno. Je pa treba pri dnevih malo poštet, ker ma februar 2012 29 dni in se dopust za nego in varstvo izteče 2 koledarska dneva pred začetkom in ne samo 1. 

Če kateri kaj pomaga, spet ena od stvari, na katero te CSD zagotovo ne opozori, pa razumevajočega delodajlca tud rabiš.

Meni se porodniška začne 23.12. pa od 26.11. koristim dopust, da mi ne propade, ker ga imam 20 dni.. Delat bi uradno morala začet 23.12.2012, vendar, ker bom imela dopust od leta 2012 (vseeno ti pripada kljub nosečnosti), bom začela delat šele s koncem januarja, oz. začetkom februarja..

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4051
15.12.2011 14:23:06   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

PO raznih nažiranjih imamo verjetno vsi povišan cuker, tudi v normalnem stanju, brez sladkorne, ker pač slinavka ne more pridelat inzulina za 2 kili hraneuser posted image . Ampak glede na tole, bi pa rekla, da je vse skup ena traparija.

Načeloma imaš prav, ampak samo za takoj po obroku, v eni uri, oziroma uri in pol pa je ob normalnem stanju v telesu slinavka sposobna izločiti dovolj insulina, da telesne celice prevzamejo toliko glukoze, da je vrednost pod mejo. Te meje so statistično določene, pa še varnostno mejo imajo, da bi bilo manj lažno pozitivnih, čeprav se zadnje čase res zdi, da je ravno obratno. Pa na žalost nekateri zdravniki ne razumejo, da je v medicini le malo stvari res absolutnih in bistveno več relativnih in potem delajo kot da je vse absolutno, kar se tudi meni absolutno ne zdi v redu.
Ampak glede na tvoje rezultate se tudi jaz ne-bi kaj dosti sekirala, sploh ker se mi zdi, da ti je že prav v zabavo se špikat in si merit cukr, ker s tem dokazuješ, da svoje telo bolje poznaš kot diabetologinja, ki misli, da njene trditve absolutno veljajo za vse. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4052
15.12.2011 14:30:27   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Meni se porodniška začne 23.12. pa od 26.11. koristim dopust, da mi ne propade, ker ga imam 20 dni.. Delat bi uradno morala začet 23.12.2012, vendar, ker bom imela dopust od leta 2012 (vseeno ti pripada kljub nosečnosti), bom začela delat šele s koncem januarja, oz. začetkom februarja..

23.12.2012 je nedelja, tako da boš začela delati 24.12. in do konca leta izkoristila le 5 dni dopusta za 2012, 5 dni pa ti bo propadlo, ker jih načeloma, razen ob res zelo razumevajočem delodajalcu ne moreš prenesti v naslednje leto. Če pa bi porodniško zaključila npr. 14.12.2012 (petek) in 10 delovnih dni do konca leta 2012 koristila LD, ter preostale dneve porodniške (10 koledarskih, kar je mislim da 8 delovnih) prenesla v naslednje leto, ko jih lahko koristiš skupaj ali pač posamezno (ali pa jih daš očku za tisti teden) si na koncu kar nekaj dni več doma, sploh, ker so vmes še prazniki in porabiš manj LD. To je bil moj point, če je zdaj bolj jasno.
Za 2011 se nam itak vsem splača pokoristit dopust do zadnjega dneva.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4053
15.12.2011 14:32:08   
ronja
Kar se tistih 90 min. tiče, saj za normalne nenoseče ljudi imajo itak višje meje in tistih itak ne presegamuser posted image . Pa še meje so postavljene za 2 uri po jedi, ne 90 min. (sem vzela letak za sladkorno, ko sem se šla testirat, so jih meli, ker je bil nov. mesec sladkorne)
Ampak glede na tvoje rezultate se tudi jaz ne-bi kaj dosti sekirala, sploh ker se mi zdi, da ti je že prav v zabavo se špikat in si merit cukr, ker s tem dokazuješ, da svoje telo bolje poznaš kot diabetologinja, ki misli, da njene trditve absolutno veljajo za vse.

hehe, moj znanstveni duh ima končno spet kaj za početuser posted image . Lahko bi temu rekla, da pogrešam službouser posted image ... Ja, vsekakor ga pa očitno boljše poznam (hvalabogu, sicer bi bila po moje že pod rušouser posted image ).
Ker res: po njihovo naj bi se nažrla za zajtrk, ko meni ne paše ne vem kaj pojest - in po zajtrku imam višje vrednosti po isti hrani kot po malici, recimo... Tako da očitno moje telo to čisto ok ve. Po nijhovo ne bi smela pojest več sadja, sploh nič suhega sadja, nobene čokolade itd... Pa po tem še nikoli nisem mela povišanega cukra! po njihovo naj zvečer ne bi več jedla še 1x, ne glede na to, kdaj grem spat. Pa imam po mojem ekstra obroku cuker 4,5-4,7 nekje... Tak da... Sem ji povedala, da se komot špikam tut 5x na dan, sam dovolj listkov naj mi napišeuser posted image . In mi jih je potem res dala 150 namesto 100, hehe, tako da se zdaj lahko mal preseravamuser posted image . Očitno je ugotovila, da sem nepoboljšljiv primer in je boljše, da se sama kontroliram, ker ona me ne bo mogla držat na vajetihuser posted image .

no, saj zdaj pa kuham zelenjavno juhicouser posted image - repa, korenje, por, bučka... bi bila ga. vsa ponosna (samo kaj ko sem to že prej rada jedla, to bi jo ap ziher ubilouser posted image ). Sem pa še na istih kilah in sem prav zadovoljnauser posted image .

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4054
15.12.2011 14:36:01   
ronja

Jaz ga do zdaj  še nikoli nisem, verjele ali ne... Vedno mam tele bolniške in jih ne morem prekinjat, ker bi se mi prekinila zamrznitev statusa in bi mi s tem šel cel mesec zaposlitve v maloro. Tako da do zdaj v 7ih letih še nisem porabila letnega dopusta... Letos mi bo šel skoraj ves stran.

Beti, kako je pa s tem, če mam 2 mala otroka doma - potem dobim 13 mesecev, ne? In začnem delat januarja, je tako? in imam samo dopust od leta 2013?

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4055
15.12.2011 14:50:07   
kimica86

23.12.2012 je nedelja, tako da boš začela delati 24.12. in do konca leta izkoristila le 5 dni dopusta za 2012, 5 dni pa ti bo propadlo, ker jih načeloma, razen ob res zelo razumevajočem delodajalcu ne moreš prenesti v naslednje leto. Če pa bi porodniško zaključila npr. 14.12.2012 (petek) in 10 delovnih dni do konca leta 2012 koristila LD, ter preostale dneve porodniške (10 koledarskih, kar je mislim da 8 delovnih) prenesla v naslednje leto, ko jih lahko koristiš skupaj ali pač posamezno (ali pa jih daš očku za tisti teden) si na koncu kar nekaj dni več doma, sploh, ker so vmes še prazniki in porabiš manj LD. To je bil moj point, če je zdaj bolj jasno.

No, sem spšregledala, da je 23.12. nedelja.. hehe user posted image Pri nas v službi se da dopust pokoristit do konca maja naslednje leto, tako, da tukaj ni problem.. Do konca leta bi pokoristila 4 dni dopusta, ker so samo 4 delovni dnevi.. Ma čakaj malo, a meni kot stalno zaposleni ne pripade cel dopust (jaz jih imam drugače 22 dni)??? A samo 10 dni???? Od kdaj to?? Sicer, če imam tudi samo 10 dni dopusta, sem doma do 10.1.2013, ker so prazniki 25.12., 26.12., 1.1., in 2.1. tako, da bi šele 11.1. šla delat.. Ker pa je pri nas od nekje 10.1. zaprto podjetje za 21 dni, bom zgleda še doma.. hehe.. Lahko pa pokoristim kašen teden novega dopusta user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4056
15.12.2011 15:36:49   
coca cola
Pridne ste s tem klepetanjem user posted image

Mi2 sva včeraj zložila previjalno mizico, pojtelca še čaka pr sestri user posted image , pa šopingirala sm danes malo za user posted image "kozmetiko". Pa cunjice počasi dajem prat ,zdej ko sva preseljena in jih imam kam pospravit user posted image .

Sem pa začela otekat user posted image , prsti na nogah in rokah.....kot čevapi so user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4057
15.12.2011 15:38:00   
coca cola
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

JANUARČKI 2012

14.12.2011
Kasija - user posted image , Haja, 3380 g, 51 cm

Čestitaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4058
15.12.2011 15:56:33   
trnuljčica
Samo na hitrico:
Beti je lepo napisala kako je z izbiro zdravnika za user posted image . V mestih so to praviloma pediatri. Kar je celo zaželeno. Tudi dvomim, da bi kak družinski v mestu jemal otroke, zlastiuser posted image (razen malo pred polnoletnostjo...). Na podeželju kjer ni pediatrov pa je možno, da družinski skrbijo za vso populacijo od user posted image dalje. Samo je odvisno od vašega okolja.  Praviloma so to starejši zdravniki z deset__letnimi praksami...

Popravim beti samo v tem, da preventivni obiski (PO) patronažne po pravilih zzzs ne pripadajo le po porodu! Po pravilih (ne realnosti!) pripada :
8 PO v družini z dojenčkom do 1 leta;
2 dodatna PO pri dojenčkih slepih in invalidnih mater;
1 PO v drugem in tretjem letu starosti;
1 PO pri nosečnosti
... (Ostalo je za druge upravičence)
Hotela sem povedati, da pripada že v user posted image .
Za nejeverne, v sosednjem rejonu patronažna to redno sama dela- verjetno na obvestilo g ali Mš ali csd (nimam pojma kako). V našem patronažna pri meni recimo ni prišla niti razložit uvajanje hrane, čeprav sem jo prosila- je mislila, da vse že vem...
V bolnici so me po porodu obiskali s patronažne službe ravno, da se pozanimajo če živim tam in tam, pa da bo jutri njihova patronažna pri meni, ker jo bodo obvestili. Pa izrecno me je tista njihova šefica vprašala, če me je patronažna obiskala že v času user posted image . Jaz sem gledala samouser posted image .Veliko kasneje  tekom nekega izobraževanja sem resnično Izvedela tudi pravila obiskov patronažne službe. Skratka za user posted image in pri user posted image   je tako kot sem napisala zgoraj.

Kimica kolikor jaz poznam delovnopravno zakonodajo mora delavec 10 delovnih dni (2 tedna) izkoristiti v tekočem letu, če ne mu propadejo. Ostali rld mora porabiti do 30 junija naslednje koledarsko leto... Sem ziher glede tega!( Načeloma bi na tistem listu o dodelitvi dopusta morala imeti spodaj pravni poduk. Poišči malo.) Razen če to ni bilo možno (ti delodajalec ne odobri...)- potem je izplačilo.
Je pa res da imajo nekateri pravilnik, ki določa, da je vseeno možno prenesti izrabo tega dopusta (2 tedna- 10 dni) v naslednje koledarsko leto (do 30 jun) v primeru izjeme- bolezni ali poškodbe ter porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka (pri dveh mojih delodajalcih je bilo tako- Beti preveri kako je pri tebi- piše na odločbi o odmeri dopusta- pravni poduk).

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 15.12.2011 16:08:41 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4059
15.12.2011 16:09:23   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Kimica kolikor jaz poznam delovnopravno zakonodajo mora delavec 10 delovnih dni (2 tedna) izkoristiti v tekočem letu, če ne mu propadejo. Ostali rld mora porabiti do 30 junija naslednje koledarsko leto... Sem ziher glede tega!( Načeloma bi na tistem listu o dodelitvi dopusta morala imeti spodaj pravni poduk. Poišči malo.) Razen če to ni bilo možno (ti delodajalec ne odobri...)- potem je izplačilo. Je pa res da imajo nekateri pravilnik, ki določa, da je vseeno možno prenesti izrabo tega dopusta (2 tedna- 10 dni) v naslednje koledarsko leto (do 30 jun) v primeru izjeme- bolezni ali poškodbe ter porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka.

Že, že.. Jaz bom ves svoj dopust letos (za leto 2011) porabila do 23.12., saj mi potem propade.. Mene samo zanima kako bo drugo leto, ko končam s porodniško in bi morala 24.12.2012 v službo?? Koliko dni dopusta (novega dopusta) mi pripada za leto 2012?? Ker 4 dni bom itak porabila do konca leta 2012.. In potem ostalo prenesem v drugo leto 2013 v januarju..

< Sporočilo je popravil kimica86 -- 15.12.2011 16:10:11 >

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4060
15.12.2011 16:17:10   
trnuljčica

Kimica kolikor jaz poznam delovnopravno zakonodajo mora delavec 10 delovnih dni (2 tedna) izkoristiti v tekočem letu, če ne mu propadejo. Ostali rld mora porabiti do 30 junija naslednje koledarsko leto... Sem ziher glede tega!( Načeloma bi na tistem listu o dodelitvi dopusta morala imeti spodaj pravni poduk. Poišči malo.) Razen če to ni bilo možno (ti delodajalec ne odobri...)- potem je izplačilo. Je pa res da imajo nekateri pravilnik, ki določa, da je vseeno možno prenesti izrabo tega dopusta (2 tedna- 10 dni) v naslednje koledarsko leto (do 30 jun) v primeru izjeme- bolezni ali poškodbe ter porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka.

Že, že.. Jaz bom ves svoj dopust letos (za leto 2011) porabila do 23.12., saj mi potem propade.. Mene samo zanima kako bo drugo leto, ko končam s porodniško in bi morala 24.12.2012 v službo?? Koliko dni dopusta (novega dopusta) mi pripada za leto 2012?? Ker 4 dni bom itak porabila do konca leta 2012.. In potem ostalo prenesem v drugo leto 2013 v januarju..

Če ima tvoj delodajalec v pravilniku zapisano, da tisto razliko od 4 do 10 lahko preneseš v naslednje koledarsko leto zaradi bolezni/poškodbe ali porodniške , tako bo. Če ne pa žal propade. Poišči list- sklep o dodelitvi letnega dopusta za leto 2011- spodaj imaš pravni poduk! Ker tam je upoštevana osnovna delovnopravna zakonodaja plus kolektivna pogodba za tvojo dejavnost. Jaz ti lahko povem samo kako je z mojim področjem. Se pa da te kolektivne pogodbe za določene dejavnosti najti tudi na netu... Lažje pa je če hraniš liste iz službe... No, lahko pa pokličeš v službo za pravne in kadrovske zadeve.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4061
15.12.2011 16:18:27   
beti 1

Saj ravno o dopustu za 2012 je debata, izrabila boš 4 dni od po zakonu "obveznih" 10, zdaj je pa od delodajalca odvisno, ali ti bi ostalih 6 dovolil prenesti v 2013 ali ne. Ti pa že za 2012 pripada dodaten dan za otroka (1 dan na otroka za vsako leto).

Trnuljčica: sem se mogla že za dodatne dneve, ki mi pripadajo zaradi zahtevnosti dela skregat, tako da pr nas to pomoje ne bo šlo. Sploh, ker je direktor kar penast od jeze zaradi vseh, ki smo letos pri njem user posted image

Si me prehitela z odgovorom Kimici, ti, ti. user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 15.12.2011 16:19:22 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4062
15.12.2011 16:21:13   
trnuljčica
Pripada pa ti načelno cel dopust za 2012 (toliko dni kot letos+ 1 dan za user posted image - oz glede na kolektivno pogodbo(šolstvo... ima več do določenega leta user posted image ...)+ še dnevi če si izpolnila kak drug pogoj (leta zaposlitve...). Od tega moraš v tekočem letu koristiti 10 del. dni, ostalo se prenese. Zato beti razlaga da se splača porodniško prenest v drugo leto, če seveda nimaš določila, da se ti tistih 6 dni vseeno lahko prenese.
user posted image Komplikacije- kaj... Najboljše da pokličeš v službo...

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4063
15.12.2011 16:27:44   
trnuljčica
Beti a si ti v isti branži kot jaz?user posted image user posted image Me res jezi, da je to odvisno od posamezne službe, čeprav je kolektivna pogodba za dol. dejavnost povsod v Slo enaka... Tam kjer želijo to upoštevat ti dajo, drugje imaš nič... Sanjaš...
Ko sem bila v privat sferi pa je bilo še huje- še za tisti dan za otroka , delovno dobo so se kregali... Do del. pogojev sploh nisem prišla...

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4064
15.12.2011 16:28:38   
kimica86
Do sedaj smo vedno lahko prenesli dopust v naslednje leto.. Do nosečnosti sem imela 22 dni dopusta in nikoli nisem vsega porabila do 31.12. In sem potem koristila januarja, ko je podjetje bio do konca meseca zaprto zaradi vsakoletnih prenov..
Tako, da to ni problem..

Mene je samo zanimala ena stvar: a za leto 2012 mi pripade samo polovica dopusta (torej teh 10 dni) ali mi pripade cel dopust kot sem ga imela pred nosečnostjo (torej 22 dni)??? Vem pa, da mi pripade še 1 dan na otroka..

Od vseh teh stvari se mi že vrti user posted image Še dobro pa, da sva z našo računovodkinjo/tajnico v dobrih odnosih pa sem ji že prek FB poslala sporočilo..hehe user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4065
15.12.2011 16:32:01   
Matkurja

Pripada pa ti načelno cel dopust za 2012 (toliko dni kot letos+ 1 dan za user posted image - oz glede na kolektivno pogodbo(šolstvo... ima več do določenega leta user posted image ...)+ še dnevi če si izpolnila kak drug pogoj (leta zaposlitve...). Od tega moraš v tekočem letu koristiti 10 del. dni, ostalo se prenese. Zato beti razlaga da se splača porodniško prenest v drugo leto, če seveda nimaš določila, da se ti tistih 6 dni vseeno lahko prenese.

Ja, me dobimo dva dni dopusta do otrokovega 7. leta starosti, pol do 15. pa samo še en dan. Samo nam vedno dopust zmanjka, ker ga moramo itak vsega med počitnicami izkoristit.

Neposredna povezava do sporočila: 4066
15.12.2011 16:32:39   
trnuljčica

Trnuljčica: sem se mogla že za dodatne dneve, ki mi pripadajo zaradi zahtevnosti dela skregat, tako da pr nas to pomoje ne bo šlo. Sploh, ker je direktor kar penast od jeze zaradi vseh, ki smo letos pri njem user posted image

Hej, smo imeli včeraj novoletno večerjo v službi ( no ne v službiuser posted image )- ožji tim in smo se hecali, da je naše nadstropje v službi zelo plodno. Prvo jaz user posted image , nato moja sestra. Sedaj je noseča njena zamenjava... Še dobro da je moja zamenjava  moški...user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4067
15.12.2011 16:33:34   
kimica86

Torej, mi dejansko pripada cel dopust za leto 2012 (22 dni + 1 dan za user posted image )??
Delam pa v turizmu in pri nas je za vzet fraj prav za se user posted image .. Vsaj v glavni poletni sezoni..

Razumela sem, da moram v vsakem primeru ne glede na to koliko dopusta imam polovico dopusta koristiti v tekočem letu, polovico pa v drugem letu?? Mislim, da sem prav razumela user posted image Kar se tiče prenosa, glede na to, da bodo samo 4 dni v letu 2012, mislim, da pri nas ne bojo komplicirali še s tistimi 6 dnevi.. Vsaj moja šefica (vodja recepcije) je full v redu, tako, da ne bo komplicirala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4068
15.12.2011 16:34:28   
trnuljčica

Mene je samo zanimala ena stvar: a za leto 2012 mi pripade samo polovica dopusta (torej teh 10 dni) ali mi pripade cel dopust kot sem ga imela pred nosečnostjo (torej 22 dni)??? Vem pa, da mi pripade še 1 dan na otroka..

Zanesljivo ti pripada 23 dni. Ostalo, če si izpolnila še kak pogoj (delovno dobo...).

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 15.12.2011 16:37:58 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4069
15.12.2011 16:35:16   
Matkurja
Kimica, zakaj bi ti pripadala samo polovica dopusta? Ves dopust dobiš. Sam porabit ga moraš v tistem letu vsaj 10 dni, ostalo lahko preneseš v naslednje leto, vendar ga moraš pokoristit do konec junija.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4070
15.12.2011 16:37:44   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Kimica, zakaj bi ti pripadala samo polovica dopusta? Ves dopust dobiš. Sam porabit ga moraš v tistem letu vsaj 10 dni, ostalo lahko preneseš v naslednje leto, vendar ga moraš pokoristit do konec junija.

Nisem vedela, če mi pripada ves dopust, glede na to, da sem na porodniški in ne delam, a delat bi morala začet s 24.12.2012?? kar je samo 7 dni pred koncem leta.. hehe

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4071
15.12.2011 16:56:18   
Mistica
Pri dopustu oz. vrnitvi na delo, bi opozorila še na en "hakelc", ki ga imajo nekateri delodajalci (tudi moj, a tega do pred nekaj tedni nisem niti vedelauser posted image ). Torej, če si CELO LETO na bolniški, porodniški, ... BREZ, DA BI 1 SAM DAN DELAL, ti pripada samo 1/2 dopusta. Naj poudarim, da TE PRAKSE NIMAJO VSI DELODAJALCI, se je pa vredno pozanimati, tako, da greš recimo vsaj 1 dan delat, da potem dobiš ves dopust (min. 22 dni recimo). Samo tako kot opomba...

Lp

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4072
15.12.2011 17:05:04   
beti 1

Torej, mi dejansko pripada cel dopust za leto 2012 (22 dni + 1 dan za user posted image )??
Delam pa v turizmu in pri nas je za vzet fraj prav za se user posted image .. Vsaj v glavni poletni sezoni..

Razumela sem, da moram v vsakem primeru ne glede na to koliko dopusta imam polovico dopusta koristiti v tekočem letu, polovico pa v drugem letu?? Mislim, da sem prav razumela user posted image Kar se tiče prenosa, glede na to, da bodo samo 4 dni v letu 2012, mislim, da pri nas ne bojo komplicirali še s tistimi 6 dnevi.. Vsaj moja šefica (vodja recepcije) je full v redu, tako, da ne bo komplicirala user posted image

Za 2012 ti seveda pripada 23 dni dopusta, po zakonu naj bi jih najmanj 10 (kar si jih do sedaj verjetno vedno) izkoristila v istem letu in jih razen v izjemnih primerih ne moreš prenest v naslednje leto, ostale pa imaš pravico izkoristiti do 30.6 naslednjega leta. Jaz bi se kljub načeloma razumevajoči šefici pozanimala kako je s tem v računovodstvu oziroma kadrovski, ker če ti oni tiste razlike 6 dni (ki naj bi jih izkoristila v letu 2012) ne bodo prenesli, ti jih tudi plačali ne bodo, čeprav bi ti jih šefica sicer odobrila.

Trnuljčica: žalostno toda resnično, če se sam ne pozanimaš kaj ti pripada pod katerimi pogoji te probajo na vseh nivojih prikrajšat, da ne rečem nate.... vsak gleda samo na svojo korist oziroma korist zavoda. Najbolj me moti, da sem jaz zaposlena na totalni periferiji, kjer jim fulll manjka ljudi, pa še vseeno tako delajo z nami, da se vprašaš, a je sploh komu v interesu, da prideš delat k njim.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4073
15.12.2011 17:08:43   
bugimajstr
jaaa..hehe.enega bebija že imamo.tako da je zdaj 2 nosečnost zdaj bo pa punčka.:)rodili bomo pa v nm.:)

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4074
15.12.2011 17:22:11   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Beti, kako je pa s tem, če mam 2 mala otroka doma - potem dobim 13 mesecev, ne? In začnem delat januarja, je tako? in imam samo dopust od leta 2013?

Če si pri oddajanju papirja za dopust za nego in varstvo naredila kljukico pri točki, kjer uveljavljaš podaljšanje za 1 mesec zaradi nege 2 otrok do 8 let že ob rojstvu user posted image  potem ja. Teoretično, če maš razumevajočega delodajalca lahko narediš isto. Zaključiš strnjeno porodniško, tako da si decembra 10 dni na letnem dopustu, preostanek, ki je pri tebi 1 mesec daljši, pa odkljukaš da boš izkoristila kasneje in potem teoretično januarja nadaljuješ s porodniško in jo koristiš do konca.  V teoriji je simpl, kolk se da zmenit za LD pa ne vem. Moram tud jaz mojga delodajalca vprašat, če bodo to požrli, ker mam že itak ful dopusta zarad pogojev dela in obremenitev.

Mistica: daj poglej zakon o delovnih razmerjih na netu (uradni list), če je to kar tvoj delodajalec počne sploh še legalno, čeprav je res, da je 10 dni, ki jih ne moreš prenesti praktično 1/2 dopusta, če ga maš samo obveznih 22 dni.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

kovid
Lelly28 RR

se boste ceplili proti corona virusu?

da (23%)

ne (52%)

sem že cepljen/a (26%)

se ne smem zaradi zdravstvenih omejitev (0%)

Število vseh glasov: 31

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!