ronja
|
Mogoče se da s kakšnim, ki je privat, dogovoriti tudi prej Hehe, jaz sem se z našo že kar zmenla, da bo mela tudi tega. Sicer ne sprejema več novih, ampak samo še bratce in sestrice svojih pacientov Bom naredila št. 56, pa mogoče če bo čas še kako 50 - če je ne bo mel, jo bom pa podarila bratovi punci za njeno punčko (te so navadno manjše). In počakala z imenom, ki ga dam na tega prvega pajacka do popadkov. Če bojo kmalu, ga bom dala na 50ko, če bojo kasneje, pa na 56ko, pa je. Zakaj sem se tako odločila? Zato, ker v to sladkorno uradno ne verjamem več. Danes sem pojedla za test 4 čokoladne pralineje, v katerih je bil noter tudi čisti sladkor (sem jih sama delala za sodelavko zadnjič), pa 5 medenjakov od tašče, ki so bili tudi oblitih s sladkorjem, pa pol polbele žemljice z malo jogurtove smetane in pol kozarca kislih kumaric... Skratka - nisem se glih nazaj držala - in sem imela sladkor 6,4, čeprav sem samo sedela vmes. Saj ne mislim skoz tako jest, ne se ustrašit. Samo me je zanimalo, če je res kaj na tem ali nič. In se mi zdi, da ni nič. PO raznih nažiranjih imamo verjetno vsi povišan cuker, tudi v normalnem stanju, brez sladkorne, ker pač slinavka ne more pridelat inzulina za 2 kili hrane . Ampak glede na tole, bi pa rekla, da je vse skup ena traparija. Bom obdržala tiste reči, ki so mi všeč, ker veliko stvari itak tako jem - zelenjavo na primer imam rada. Ampak sadja bom jedla, kolikor mi paše in kadar mi paše. Bom obdržala navado, da si vzamem rajši zmrznjeno sadje in navadni jogurt z navadnimi kosmiči, ne pa vedno sadni jogurt s sladkimi kosmiči, ker se mi zdi to res bolj zdravo. Ampak se pa ne mislim niti približno več držat tiste diete, ki mi je samo probleme delala. Zdaj jem odkar sem dobila merilček (torej cca 1 teden) bolj ali manj normalno, pa mi razen po uni zakuski in po odpustu iz p., ko sem bila sestradana ko volk, (ker so mi ravno oni pisali odpustnico takooooo dolog) sladkor ne presega vrednosti, pa če jem sladke kosmiče s sadnim jogurtom, pa če jem čokoladne pralineje (in to ne 1!), pa če jem medenjake, pa če jem baš karkoli! Zjutraj je malo bolj problem, se mi zdi, ampak zjutraj jaz itak nisem bila navajena jest ful, ker mi ne paše - očitno to moje telo samo čisto dobro ve. Skratka: naj grejo nekam;). Merilček pa obožujem .