|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
15.12.2011 9:08:23   
kokosh
Kasija - čestitke in vse dobro z najnovejšo članico družine. user posted image

Kar ne morem misliti, da so do predvidenega konca nosečnosti samo še 3 tedni! Jaz bi še kar bila noseča (s tem otročkom, da ne bo pomote :D).

Čepenje notri v tem turobnem vremenu me pa spravlja ob živce. Ta tečna sivina ...

(odgovor članu girly)
Neposredna povezava do sporočila: 4026
15.12.2011 9:13:23   
Mistica

JANUARČKI 2012

14.12.2011
Kasija - user posted image , Haja, 3380 g, 51 cm

< Sporočilo je popravil Mistica -- 15.12.2011 9:14:03 >

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4027
15.12.2011 10:05:25   
ronja
G pa se malce "jezi" zarad mojih kiluser posted image +13user posted image in mi je prav "nesramno" rekel, da lahko pridobim le še 1kguser posted image ... Sem se pa malce takrat "razburila" pa sem ga vprašala z malce višjim tonom, če lahko sploh jem??

Ma, daj, vsake par let nova moda: našim mamam so težili, da naj se redijo ko pujsi, nam zdaj ne pustijo dobit gor 15 kil, kar sploh ni taka huda reč,... Telo v nosečnosti dokazano izboljša izkoristek, ker si pač nabira zalogo za dojenje. Ja, ok, če ne dojiš, potem ti pač zaloga stoji in jo moraš kako drugače dol spravit. Ampak če pa dojiš, je pa to kar smisleno. Jaz sem bila vsakič ob dojenju ful lačna non stop in žrla non stop in sem še vedno hujšala. Upam, da bo tudi tokrat tako. Saj se ne bi rada preveč zredila (zaenkrat se mi zdi, da kaže kar dobro - danes sem imela 67,2, torej sem se zredila 11 kil, kar je za 3. nosečnost kar ok), ampak tole teroriziranje se mi zdi pa tudi brezveze. Mene sicer nihče ne jaga s kilami, sestra mi še vedno govori drobižek, čeprav sem s tole žogo spredaj daleč od tegauser posted image . Ampak ne se sekirat, če ti rata. Nova moda, nimaš kaj, zdaj je moderno, da imaš sladkorno in da si pretežek, ne glede na realne rezultate...

Spim pa ok, ni mi jasno, kako to, da mi ni treba nikoli ponoči na wc, v prejšnjih nosečnostih sem na koncu hodila. Ne me narobe razumet: to mi zelo paše, samo mi je pa zanimivo, tudi zjutraj se mi nič kaj ne mudi. Pa je urin ok barve, tako da zgleda, da dovolj pijem. Mogoče mam res dovolj dobro natrenirane mišicce - to bi bilo odličnouser posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu **Nelly**)
Neposredna povezava do sporočila: 4028
15.12.2011 10:11:52   
ronja
Kar ne morem misliti, da so do predvidenega konca nosečnosti samo še 3 tedni!

jaz mam še skoraj 2x toliko... In se mi kar vleče. Saj dnevi sami kar grejo, sploh ko pomislim, kaj vse moram še naredit, pa ne morem, ker sem ali
a.) jaz bolna oz. v p. ali na kakem pregledu ali pa
b.) tamalidve bolni (danes - nič resnega, Ronja ima mal vročine, sicer je čisto ok - lih tok, da je v vrtec ne dam, pa vseeno dovolj zdravi, da mata energijo razgrajatuser posted image ) in doma...

Ampak se mi pa vleče, da pridem iz teh še malo kritičnih tednov. Saj vem, lahko sem ful vesela, da sem prišla do sem. Ampak vseeno - ne bi rada še zdaj rodila. In ful mi je težko vse delat počasi (edino tipkam lahko hitrouser posted image ), ker to ni moj stil, enostavno to ni zavedno, jaz se hitro obrnem čisto mimogrede, potem pa se začne... To je malo frustrirajoče, ker se moram non stop zavestno bremzat.

Sicer pa mislim danes pregledat, koliko imam še vložkov, prsnih blazinic, itd... ker mi je nekaj ostalo od prejšnje nosečnosti in si pripravit torbo za v p. zame in za malega.

Pa pajacka za iz p. bi rada naredila malemu - to je tradicija, vsakemu otroku sešijem enega pajacka, v katerem gre iz p. in tega ima potem samo tisto dete, ga ne dam drugim in ga spravim za spomin. No, tu pa mam en problemček: ne vem, kako velikega pajacka naj naredim... Če bo dete ogromno (ala zaradi sladkorne, čeprav vedno bolj dvomim v vse skup), potem mu 56 ne bo prav. Če pa prej, mu bo še 50 prevelika... Kaj naj zdaj? Ronji sem naredila 62, ker je bila to najmanjša cifra v eni knjigci, ki sem jo kupila in je potem plavala tam not. Pri lejli sem že vedela, kako mala so ta bitja in sem naredila kroj po enem fajnem pajacku št. 50, ki ga je Ronja veliko nosila, ker je bil tako udoben. In ji je bil kot ulit. Zdaj pa ne vem... predlogi?

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 4029
15.12.2011 10:13:12   
miami10
Hej hej...še 1x hvala za čestitike...
Tudi jaz sem danes spala ODLIČNO  user posted image ...končno user posted image ...če sem včeraj 5ur pekla piškote, bom danes pekla rolade...mogoče pa še 1 rundo piškotov popoldan...čist sem v decemberski akciji...user posted image

Če pa katera fajn recept za simpl piškote...bo na ZS dobrodošel user posted image

Ronja-jst sem na tvoj "izvid" sladkorje in kar poješ-skoraj prepričana da tvoje user posted image ne bo veliko zaradi sladkorne. Jst bi mu sešila št.56...sigurno mu ne bo premajhna...tisti "lažni preplah" pa naj te ne prepriča v št.50, da mu bo potem premajhno...moje mnenjeuser posted image

< Sporočilo je popravil miami10 -- 15.12.2011 10:17:06 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4030
15.12.2011 10:19:10   
louisa
Kasija: ČESTITKE!!!! user posted image user posted image user posted image

Jaz pa še manj kot 3 tedne do konca. Se že veselim, komaj že čakam da stisnem malega ragrajača k sebi!user posted image . Smo že vsi neučakani, od sorodnikov do prijateljev, tako da upam da ne grem čez rok.

Sem že cel teden bolna, vnetje grla, vročina...Se zdravim s čajem, limonami... Danes sem prvič malo bolje, tako da upam da mi ne bo treba iti do zdravnika. Še dobro, da je tako vreme, kaj drugega kot ležat itak ne preostane.

Lp

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 4031
15.12.2011 10:36:32   
ronja
tisti "lažni preplah" pa naj te ne prepriča v št.50, da mu bo potem premajhno...

Ma, ja, punci sta obe nosili 50 še vsaj 3 mesece... Pa sta bili rojeni prva 8 dni prepozno, 2. pa 14 dni prezgodaj...

Me bomo pa danes tudi verjetno pekle piškote, če ne to, pa vsaj torto, ma tašča ju3 rd.

louisa, spiraj si nos, vsaj 5x na dan in ščetkaj jezik, to fuuuuul pomaga ob raznih anginah. pa zmešaj si limonin sok, med in propolis in to zelo zelo počasi pajcaj po grlu - ne samo požret, probaj počasi pritisnit s korenom jezika proti mandljem, da se nalepi tja gor. To tudi ful pomaga. Glede na to, da zdravil itak skoraj nobenih ne smeš, si je treba pomagat z raznimi domačimi zvarki;).

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 4032
15.12.2011 10:43:04   
vijolica2
To glede številk je ful smotano. Moja mami je zaštrikala za iz bolnice po številki 56. Upam, da bo prav.
Ronja tolk dolgo so nosile št. 50?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4033
15.12.2011 11:04:24   
ronja

Ja, moji otroci so navadno suhceni. Tudi midva nisva glih težko kategornika... Pa če se otrok rodi 51 ali 52 cm dolg, v 3 mesecih tudi ne zraste več kot 4-5 cm... Je to v bistvu čisto normalno. Meni se sploh ni zdelo, da bi dojenčki tako straaašno hitro rastli, kot so vsi govorili! Ronja je še pri 1 letu nosila cifro 68 (to zatrdno vem, ker sem ji takrat šivala en kompletek, pa sem mela odstop posteljice in nisem več smela šivat in je ta komplet potem stal eno leto na pol narejen!) Lejla je pri 1 letu 74. Ok, ta bo fant, lahko da bo večji... Ampak vseeno. Če se pa rodi malo prej, bo pa ziher še v 50ki... Tak da ne vem, kaj naj... Očitno bom spet šivala, ko se bojo popadki začeliuser posted image - takrat bom vedela, al bo prej ali ne, hehe.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4034
15.12.2011 11:20:49   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ja, moji otroci so navadno suhceni. Tudi midva nisva glih težko kategornika... Pa če se otrok rodi 51 ali 52 cm dolg, v 3 mesecih tudi ne zraste več kot 4-5 cm... Je to v bistvu čisto normalno. Meni se sploh ni zdelo, da bi dojenčki tako straaašno hitro rastli, kot so vsi govorili! Ronja je še pri 1 letu nosila cifro 68 (to zatrdno vem, ker sem ji takrat šivala en kompletek, pa sem mela odstop posteljice in nisem več smela šivat in je ta komplet potem stal eno leto na pol narejen!) Lejla je pri 1 letu 74. Ok, ta bo fant, lahko da bo večji... Ampak vseeno. Če se pa rodi malo prej, bo pa ziher še v 50ki... Tak da ne vem, kaj naj... Očitno bom spet šivala, ko se bojo popadki začeliuser posted image - takrat bom vedela, al bo prej ali ne, hehe.

Mah te cifre so res tako tako.....jaz sem Gaji oblekla (za iz porodnišnice) kompletek številko 62, pa ji je bila čisto prav. Potem pa je imela nekatire oblekice pri enem letu št. 68, nekatire 74, ene so bile pa že večje.....Tako da pomoje tukaj ne moreš biti ravno pameten user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4035
15.12.2011 11:25:18   
pinia30
Hvala GIRLY - torej, če prav zastopim je lahko moj osebni zdravnik tudi osebni zdravnik dojenčka, na posvetovalnico pa naj hodim k pediatru? Joj prav trapasto se počutim...kakšna posvetovalnica je to?...verjamem, da je bilo povedano kje na materinski šoli sam je ravno ta del v domžalsem ZD odpadel - mah tale MŠ v Domžalah je bila bolj slabo organizirana, če dobro pomislim!!!!
Drugač pa pridna ej!!!! Maš že vse prištimano in si komaj začela s porodniško - bravouser posted image ...upam, da meni rata do konca tega tedna (na porodniški sem že od 9. in prej na bolniški pa še kar nimam vsegauser posted image ...upam, da me ne preseneti)

Cunjice: sama sem večinoma kupila kar 56 in nekaj 62 (vse v trgovini Katja&Alen) in kaj ugotovila naknadno? Ko sem jih zlagala sem ugotovila, da je nekaj kosov čisto enako velikih (56=62)...to pa je šlamparija, ni kaj.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4036
15.12.2011 11:30:05   
ronja
Tako da pomoje tukaj ne moreš biti ravno pameten

Ja, lih to je moj problemuser posted image . Ko bi rada bla pametna, pa ne morem bituser posted image . Sicer se strinjam, sem dala skup ene hlačke št. 56 in 74, pa so bile čisto genau isto dolge! Samo različne firme... Sicer je najbolj fajn delat po modelu, samo tega pa še ne vem... Malidve sta bili ful dolgonogi, ta ma baje bolj kratke nogice... Tak da spet nič ne vem...

pinia, fajn je, če ma dojenček pediatra za zdravnika, oni se ipak samo z malimi ukvarjajo in ful bolj poznajo njihove probleme. Poglej, pod kateri zd spadaš in tam najdi enega pediatra, saj je povsod kakšen. če ni glih ful blesav, je to navadno boljše, so specializirani za tamale, vejo kaj razsaja, vejo katera cepiva so na voljo itd... Os. zdr. se pa s tem ne ukvarjajo in ni nujno, da se vsega tega še spomnijo iz faksa;).

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 4037
15.12.2011 11:42:07   
coccinella
pinia Jaz sem tudi iz domžal, pa je bilo pri Gaji takole. Ko je prišla patronažna sestra mi je dala telefonske številke in jaz sem poklicala, na eno od njih in se dogovorila za posvetovalnico, potem pa sem podpisala list, kjer se strinjam, da ta zdravnik (pediater) postane Gajin osebni zdravnik. No tako je bilo 3 leta nazaj user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4038
15.12.2011 12:34:25   
pinia30
Ur RONJA, mi res ni do tega, da bi moja beba predstavljala kakšno vajo iz študijskih let kakemu zdravniku user posted image ...torej bom prašala kar v ZD Domžale - hvala Coccinella user posted image .

Pa še eno nerodno vprašanje (počutim se res zeleno). Kdaj pa pride patronažna sestra? Kako ve, kam prit?user posted image user posted image user posted image ...ja itak mi je nerodno, ker takih stravi še ne vem user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4039
15.12.2011 13:07:19   
kimica86
Lep pozdrav iz sivega Ankarana.. Jaz sem začuda to noč tudi dobro spala user posted image Zbudila mojega ob 7:30 in on je odpeketal v službo, jaz sem se pa samo obrnila na drugo stran in nadaljevala skoraj do 11 ure user posted image Ma danes je takooo pasalo to poležavanje.. hehe user posted image Drugače se pa vedno okrog 4h zbudim, ker mi je al vroče al me pa tišči na wc..

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 4040
15.12.2011 13:10:47   
ronja
Kaj se sekiraš, misliš, da smo me to kar od nekdaj vse vedele? Če imaš že 2 otroka, valjda da si zapomniš, sploh če so bolj skup. Prvič pa nobena ni vedela.Kar se teh babic tiče, je pa tako različno od občine do občine. Navadno naj bi bilo tako, da jo moraš ti poklicat, ko prideš iz p. (pokličeš svoj zd, zahtevaš babico oz. patronažno sestro in te prevežejo, če nimaš direkt cifre - včasih dajo v mš). V Lj. so meni obakrat rekli, da jo bom morala poklicat, pa je vedno kar sama prišla. Podatke dobijo oni iz p., vejo katere ženske iz njihovega kraja so rodile in če imajo stvari dobro organiizirane, potem kar same pridejo (tako je bilo prvih 2x, zdaj pa spet pravijo, da jo bom morala klicat, ampak sosedi je pred 1 mesecem ni bilo treba...)

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 4041
15.12.2011 13:13:58   
kimica86
Kar se tiče velikosti: jaz sem vzela vse št. 56 in srčno upam, da moja tamala ne bo predolga user posted image Ne vem po komu se bo vrgla, namreč jaz sem 160cm, njen ati pa 184cm.. Hehe user posted image Bom pa jutri še šla v Pikapolonico pogledat po št. 62 za vsak slučaj.. In itak imajo do 24.12. popuste in to kar 30%, zato moram v akcijo user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: pinia30

Pa še eno nerodno vprašanje (počutim se res zeleno). Kdaj pa pride patronažna sestra? Kako ve, kam prit?user posted image user posted image user posted image ...ja itak mi je nerodno, ker takih stravi še ne vem user posted image

Ti, ko rodiš itak izpolniš par obrazcev, v bolnici pa vse patronažne sestre dobijo informacije.. Pri nas v Kopru je bilo rečeno tako: one vsak dan pokličejo v bolnico in vprašajo katera mamica gre danes domov, da ji lahko jutri pride na obisk.. Če slučajno rodi kje drugje, npr. v Postojni, pokliče patronažno službo v Kopru in jih obvesti, da je rodila drugje in da je danes prišla domov..

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 4042
15.12.2011 13:14:48   
pinia30
Ronja zlata si! Tako mirno si me podučila, da sem se počutila kot mala deklica, ki jo nekdo poboža po glavici. Hvala.
Torej telefonska ZD mora na seznam pomembnih telefonskih številkuser posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4043
15.12.2011 13:21:46   
ronja
Ni zakaj, to pa res ni bilo ničuser posted image .
Torej telefonska ZD mora na seznam pomembnih telefonskih številk

Hehe, brez skrbi, kmalu jo boš znala na pametuser posted image .

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 4044
15.12.2011 13:21:46   
tix
Pri nas TR je treba poklicat naslednji dan zjutraj, ko prideš iz P, številka je na netu in je čez par ur že na vratih, če ni to ravno nedelja ali praznik. Meni je potem ona razložila kako je s pediatrom, pri nas je itak samo ena in ni preveč za zbirat user posted image

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 4045
15.12.2011 13:27:00   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Pa pajacka za iz p. bi rada naredila malemu - to je tradicija, vsakemu otroku sešijem enega pajacka, v katerem gre iz p. in tega ima potem samo tisto dete, ga ne dam drugim in ga spravim za spomin. No, tu pa mam en problemček: ne vem, kako velikega pajacka naj naredim... Če bo dete ogromno (ala zaradi sladkorne, čeprav vedno bolj dvomim v vse skup), potem mu 56 ne bo prav. Če pa prej, mu bo še 50 prevelika... Kaj naj zdaj? Ronji sem naredila 62, ker je bila to najmanjša cifra v eni knjigci, ki sem jo kupila in je potem plavala tam not. Pri lejli sem že vedela, kako mala so ta bitja in sem naredila kroj po enem fajnem pajacku št. 50, ki ga je Ronja veliko nosila, ker je bil tako udoben. In ji je bil kot ulit. Zdaj pa ne vem... predlogi?

Ronja - sicer res nimam izkušenj (prosim upoštevaj touser posted image ), ampak kot prvorodka sem velik prebrala, saj nisem imela pojma kako št. naj bi se kupovalo in v takih primerih ponavadi svetujejo 56.

louisa - želim ti, da se čim prej pozdraviš! Tudi mi imamo še slabe 3 tedne! user posted image Men se resnično zdi, da ta čas takooo beži! Pa še kar nekaj stvari bi rada naredila (ustvarjala) za praznike, ... pa kar ne najdem časa.
No, končno se pa pri nas pakirajo stvari za v P (torba + za malega).user posted image

Pozdravček

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4046
15.12.2011 13:50:30   
beti 1
Pediater. načeloma naj bi vsak user posted image  imel za izbranega zdravnika prav pediatra (niti ne  npr. šolskega zdravnika). Vsak pediater opravlja tako kurativo (zdravljenje bolnih) kot preventivo (tj. sistematski pregledi oz. posvetovalnica). V krajih, kjer dostop o pediatra ni mogoč lahko njegovo delo prevzame zdravnik družinske medicine oziroma splošni zdravnik, ki pa mora imeti za delo z otroci dodatno izobrazbo.

Pediatra si izbereš po rojstvu otroka. Mogoče se da s kakšnim, ki je privat, dogovoriti tudi prej (ne bi vedela zagotovo, nimam te izkušnje). Po rojstvu ti pripadajo tudi obiski patronažne sestre. Pediatra si načeloma lahko izbereš kjerkoli, patronažna pa pride iz pristojnega ZD, je ne moreš izbirati. Nekatere porodnišnice same obvestijo patronažno službo ob odpustu novorojenčka in mamice. V Ljubljani pa tega ne počnejo, tako da moraš na dan odpusta oziroma prvo jutro, ko si doma poklicati pristojni (tj. lokalni ZD) in povedati, da si z otročkom doma. Meni je pri drugem v ZD Šiška kar patronažna zrihtala datume za posvetovalnico in UZ kolkov, je pa res, da sem tam že imela pediatrinjo za starejšega. Lahko je tako kot pri Cocinelli ali pa pač sama pokličeš ZD in vprašaš, kateri pediatri sprejemamjo novorojenčke. V preteklosti je bila na RR kar nekaj debat o tem, kateri je po mnenju staršev najboljši, verjetno so tudi še sedaj, samo malo moraš pogledat. Čeprav ga drugi zelo hvalijo, lahko tebi ne-bo ustrezal, se je pa za izogibat tistih redkih, ki nimajo niti ene pohvale

Oblekce:  številka zagotovo niso primerljive med sabo. Italijanski proizvajalci imajo večinoma pri isti cifri manjša oblačila, lahko tudi za več kot eno cifro. H&M npr. pa po mojih izkušnjah večja. Nekatera so pa praktično večna,user posted image   midva sva nečaku za 2 rojstni dan kupila majico z dolgimi rokavi v Osh-Kosh, malo večjo, da jo bo imel dalj časa, pa jo je nehal nositi pri 6 letih, je pa res, da je bil vedno pri manjših in bolj drobnih. Moja 2 sta imela ob rojstvu dobre 3 kg in 53 cm, povprečno št. 56 sta oba prerastla v prvem mesecu.
Ampak ni resnično nobenega pravila, tako, da je res nemogoče bit pameten glede tega.

Bugimajster: dobrodošla

Ronja: jaz bi na tvojem mestu pragmatično naredila pajaca neobstoječe srednje velikosti med 56 in 62, se pravi, če bi morala bit cirfra bi bla 59.

Spanje: očitno je bil danes dan za user posted image , sem sicer morala ob petih na WC in sem do sedmih bolj slabo spala, ampak ko je MM odpeljal fanta v šolo in vrtec sem zaspala nazaj kot polhek in sanjala o naši user posted image , kot da je že z nami. K sreči me je prijateljica zbudila ob devetih, ker sva bli zmenjeni da pride na obisk, če ne bi verjetno spala do 11-e ali še dalj.

Sem tako dolgo to sestavljala, da ste že druge načeloma vse o pediatru napisale, ampak naj bo, enkrat več še nobenmu ni škodlo. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4047
15.12.2011 14:08:37   
ronja
Mogoče se da s kakšnim, ki je privat, dogovoriti tudi prej

Hehe, jaz sem se z našo že kar zmenla, da bo mela tudi tega. Sicer ne sprejema več novih, ampak samo še bratce in sestrice svojih pacientovuser posted image

Bom naredila št. 56, pa mogoče če bo čas še kako 50 - če je ne bo mel, jo bom pa podarila bratovi punci za njeno punčko (te so navadno manjše). In počakala z imenom, ki ga dam na tega prvega pajacka do popadkov. Če bojo kmalu, ga bom dala na 50ko, če bojo kasneje, pa na 56ko, pa je.
Zakaj sem se tako odločila? Zato, ker v to sladkorno uradno ne verjamem več. Danes sem pojedla za test 4 čokoladne pralineje, v katerih je bil noter tudi čisti sladkor (sem jih sama delala za sodelavko zadnjič), pa 5 medenjakov od tašče, ki so bili tudi oblitih s sladkorjem, pa pol polbele žemljice z malo jogurtove smetane in pol kozarca kislih kumaric... Skratka - nisem se glih nazaj držalauser posted image - in sem imela sladkor 6,4, čeprav sem samo sedela vmes. Saj ne mislim skoz tako jest, ne se ustrašit. Samo me je zanimalo, če je res kaj na tem ali nič. In se mi zdi, da ni nič. PO raznih nažiranjih imamo verjetno vsi povišan cuker, tudi v normalnem stanju, brez sladkorne, ker pač slinavka ne more pridelat inzulina za 2 kili hraneuser posted image . Ampak glede na tole, bi pa rekla, da je vse skup ena traparija.

Bom obdržala tiste reči, ki so mi všeč, ker veliko stvari itak tako jem - zelenjavo na primer imam rada. Ampak sadja bom jedla, kolikor mi paše in kadar mi paše. Bom obdržala navado, da si vzamem rajši zmrznjeno sadje in navadni jogurt z navadnimi kosmiči, ne pa vedno sadni jogurt s sladkimi kosmiči, ker se mi zdi to res bolj zdravo. Ampak se pa ne mislim niti približno več držat tiste diete, ki mi je samo probleme delala. Zdaj jem odkar sem dobila merilček (torej cca 1 teden) bolj ali manj normalno, pa mi razen po uni zakuski in po odpustu iz p., ko sem bila sestradana ko volk, (ker so mi ravno oni pisali odpustnico takooooo dolog) sladkor ne presega vrednosti, pa če jem sladke kosmiče s sadnim jogurtom, pa če jem čokoladne pralineje (in to ne 1!), pa če jem medenjake, pa če jem baš karkoli! Zjutraj je malo bolj problem, se mi zdi, ampak zjutraj jaz itak nisem bila navajena jest ful, ker mi ne paše - očitno to moje telo samo čisto dobro ve. Skratka: naj grejo nekam;). Merilček pa obožujemuser posted image .

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4048
15.12.2011 14:10:50   
beti 1
Dopust - porodniška: kot sem že prej napisala sem mela danes kolegico na obisku, ta mi je dala uporabno idejo, vsaj za tiste, ki se nam porodniška izteče manj kot 10 delovnih dni pred koncem leta 2012. Njena svakinja je na istem, pa bo nekaj dni porodniške prenesla za uporabo v naslednjem letu in rajši teh zadnjih 10 dni koristila letni dopust, da ji ne bo propadel. Sicer gre samo za par dni, ampak pri majhnih otrocih se vsak dan, ki ga imaš več fraj zelo pozna. Lahko pa za tistih pr dni dopust za nego in varstvo koristi očka in smo/ste skupaj doma. Moram pa še vprašat na CSD, če lahko še spremenim podatke za dopust za nego in varstvo, čeprav načeloma do izdaje odločbe ne-bi smeli komplicirati, po tem pa to ni več možno. Je pa treba pri dnevih malo poštet, ker ma februar 2012 29 dni in se dopust za nego in varstvo izteče 2 koledarska dneva pred začetkom in ne samo 1. 

Če kateri kaj pomaga, spet ena od stvari, na katero te CSD zagotovo ne opozori, pa razumevajočega delodajlca tud rabiš.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4049
15.12.2011 14:14:21   
ronja
beti, pametno. Ampak a za nas, ki imamo 3. otroka to sploh pride v poštev? Me bomo dobile 13 mesecev, ne? Torej bomo šle delat nazaj januarja...? In od leta 2012 ne dobimo nič dopusta...

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

zamrznjenčki
bit

Ali vam je uspelo zanositi z zamrznjenčki?

da v prvo (20%)

da v drugo (3%)

sedaj imam dvojčke (3%)

ne (74%)

Število vseh glasov: 176

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!