Arwenko
|
IZVIRNO SPOROČILO: karmen7 Čer! Preživeli dan, jutri ima moj ob štirih popoldan razgovor, tak da držite pesti da mu rata Drugače pa se je mulček najedel in zaspal, sedaj pa samo upam, da se mi ne zbudi, ker potem nema spavanja vsaj do enajstih. Sploh ne vem kaj še naj naredim, da bi zaspal pred deveto zvečer. Pa se kopa in nori v tej bani, da sem še jaz skopana zraven pa ne pomaga nič. Pa spet se mi dvakrat ponoči zbudi in je, en mesec nazaj pa je prespal lepo celo noč V bistvu moje stališče je, da sta tukaj dva načina oziroma dva tipa staršev. Prvi način, ki ga zagovarjam jaz je, da mu ti (jaz) kot starš določaš kdaj bo šel spat in mu nastaviš ritem. Se pravi, določiš uro, ki je zate sprejemljiva (pač ni pri vsakem ista), rečimo da je to ob 20h in ga daš enostavno ob 20h spat. Jaz sem tako pri moji počela in če je pač jokala, sem jo pač tolažila, ampak treba je bilo v postlo in amen, pa če je bila še tako budna. Res pa je, da ker smo to počeli od rojstva, smo imeli relativno malo težav, razen po dopustu, tam smo pa kak teden pregurali, pa je spet šlo. Druga varianta je pa seveda, da se odločiš, da pač pustiš njemu, da si narekuje svoj ritem in se s tem sprijazniš. To je okrog dajanja spat. Glede zbujanja pa pomoje nimaš kaj dosti, tu okrog 6. mesecev je ena faza, ko se začnejo veliko bolj zavedat dogajanja okrog sebe, veliko premlevajo v svojih malih glavicah in zato slabše spijo. To bo pomoje minilo samo od sebe.
|