|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
6.12.2011 12:30:22   
disere
pozdravljene...
eto nas iz pregleda, ki pa ni bil glih najboljš...ja punca A za skoraj tri tedene manjša od punce Buser posted image ..tako, da moram v torek v porodnišnico na UZ, na meritve pretokov posteljic, me je že kr moj G naroču, grem pa k dr.kavšek, a ga pozna kera od vas?.. drugač pa je menda normalno razvita, pa tud plodnvnice je ravno prav pri obeh, tako, da nevem kaj bi to lahk blo, saj nista enojačni, saj se probam ne obremenjevat, ker tako s tem nč ne pomagaš sam sebe zapsiheraš, bomo vidli kaj bojo rekli v torek in to je to..
uživejte končno sončekuser posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 2876
6.12.2011 12:59:24   
spiteri
disere pomoje se ni za sekirat, ker pri meni se je nazadnje na UZ izkazalo, da je B, ki je bil vedno večji, zdaj celo manjši od A. Mi je rekla dr. Blejec, da pri dvojčkih gre kot pri krivulji, 1x se enemu plodu ustavi rast, pa drugi bolj raste in obratno in da ni nikoli samo navzgor kot pri enojčkih, tako da brez panike. Ti bojo pa seveda naslednji teden preverili kar je edino prav da boš ziher.
Drži se!

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2877
6.12.2011 14:41:18   
disere
spiteri hvala za odgovor..saj js tud mislim, predvesem upam, da nebo kaj hudga, smo pa že prilezle do 27/3 user posted image ..

(odgovor članu spiteri)
Neposredna povezava do sporočila: 2878
6.12.2011 15:53:17   
cilla
IZVIRNO SPOROČILO: spiteri

cilla Ti pa pošljem še en link za odejico za v lupinico (še ena rožica user posted image ), je ful luštna, sem jo zagledala v BC sam mogoče ni tok praktična za čez zimo http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=221514, vidim pa da kar obvladaš nemščino oz. nemške spl.strani.

Jaaa, že videla tole rožico. Tako je kjut! Ampak cena je pa še bolj "kjut".... Moje znanje nemščine je sicer neobstoječe, sem pa profi v spletnem šopingu user posted image In pri tem jezik skoraj ni ovira (hvala google translate!).

disere, nič preveč razmišljat in brat po netu kakih scenarijev, dokler ne daš naslednjega UZ skozi. user posted image Držimo pesti, vse bo OK user posted image

Hihi, danes nam je babica v materinski šoli predavala o oblačilih, ki jih rabimo za novorojenčke. In po njenih besedah je tudi pri dvojčkih dovolj, če za začetek kupimo cunjice št. 62. Če pomislim na izkušnje Fižolčke in Jasne... pa se babica kar ni dala, mi je zagotovila, da tudi dvojčki niso dosti manjši in da bo 62 čisto uredu. user posted image No, bomo mi vseeno imeli na zalogi manjše številke.

Dobro vprašanje pa to glede črpalke in grelnika flaš. O tem v šoli niti besede, zato me zanimajo vaše izkušnje.

(odgovor članu spiteri)
Neposredna povezava do sporočila: 2879
6.12.2011 16:03:52   
mismis
IZVIRNO SPOROČILO: disere

pozdravljene...
eto nas iz pregleda, ki pa ni bil glih najboljš...ja punca A za skoraj tri tedene manjša od punce Buser posted image ..

če sta punci dvojajčni ni tako hudo, ker itak rasteta po svoji krivulji, važno je, da se teža vsake sorazmerno povečuje po tednih. Dr. Kavšek mi je delal CR, je zelo redkobeseden, vendar ga hvalijo kot velikega strokovnjaka. Če ta bo kaj zanimalo ga kar prašaj, jaz sem ga prosila za čimmanjši rez in mi je z veseljem ustregel.

IZVIRNO SPOROČILO: cilla

Hihi, danes nam je babica v materinski šoli predavala o oblačilih, ki jih rabimo za novorojenčke. In po njenih besedah je tudi pri dvojčkih dovolj, če za začetek kupimo cunjice št. 62. Če pomislim na izkušnje Fižolčke in Jasne... pa se babica kar ni dala, mi je zagotovila, da tudi dvojčki niso dosti manjši in da bo 62 čisto uredu. user posted image No, bomo mi vseeno imeli na zalogi manjše številke.

Dobro vprašanje pa to glede črpalke in grelnika flaš. O tem v šoli niti besede, zato me zanimajo vaše izkušnje.

obleke kupujete glede na težko, naši dve sta bili rojeni v 35 6/7, ves čas nosečnosti sta bili med majhni, sta rastli po spodnji veji krivulje, tako smo mi imeli oblekice št. 46. Je pa res, da so naše rojeni poleti, pri zimskih otrocih morate upoštevati, da jim boste oblekle spodaj kakšen bodi več, kot ga imajo poletni otroci.

Črpalka, najboljša je Aventova, ne kupuj vnaprej, lahko da ti bo dojenje lepo steklo (seveda če nameravaš dojiti), še sploh če imaš kakšnega otroka že doma, enako tudi grelnik stekleničk, danes je že tako, da lahko v eni uri kupiš vse kar ti manjka za dojenčka.

pa veliko sreče vsem in čimdlje 3v1

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2880
6.12.2011 16:10:05   
Jasna31
Kar se tiče črpalk...v porodnišnici so, imaš prav laktarij. Dudike smo mi dobili že v porodnišnici, sem pa imela s sabo tudi svoje. Poleg tega morda ni slabo imeti s seboj nastavke za dojenje, saj ni nujno, da se bo mali znal priklopiti, s tem pa gre vsaj za začetek lažje. Poleg tega imejte s seboj prsne blazinice, saj je meni tretji dan mleko kar v potokih lilo in sem imela vso poflekano haljo. Tako da imejte s seboj tudi modrček za dojenje. Za otroka potrebuješ le oblekice v katerih boste šli domov, vse ostalo sem jaz sproti dobila. To je pa nekako to.

Grelce za flaške za doma močno priporočam, jaz imam kar 2, enega v kuhinji in enega v spalnici, da mi ponoči ni treba zapuščati spalnice zaradi hranjenja. Si že zvečer pripravim stekleničke, prekuhano vodo, umetno mleko itd... vodo imam kar skoz v grelcu, tako da ob lakoti le zmešam ustrezno mešanico. Sterilizator prav tako priporočam, saj ti prekuhavanje stekleničk kravžla živčke.

Kar se tiče velikosti oblekic...mi imamo še sedaj bodije št 50, pa so nekateri še kar prevelike. Pri žabicah pa smo že na 56, čeprav bi jih lahko oblekla tudi še v 50. Si ne predstavljam kako bi izgledali v 62??? Pa so mi v porodnišnici ves čas poudarjali, da smo z 2 kg prav lepo razviti in veliki za dvojčke. Tako da se ne bi pretirano zanašala na tole babico. Je pa res, da je bila z mano tudi cimra, ki je dobila dvojčka, ki sta imela vsak po 3 kg. A je bila tudi ona zelo velika.

Mi smo imeli danes razvojno ambulanto in smo bili zeeeeloooo pohvaljeni, obe imata super reflekse, vse kot mora biti in tudi zrastli smo zeeeelo. Ajda ima 53,8 cm in 4000g (prej 44 cm in 2250g), Zala pa 51,6 cm in 3770g (prej 44 cm in 2060g), pa nam še 1 teden manjka do 2 mesecev user posted image user posted image

Pozdravček vsem, lepo vas je brati in veselim se z vami!

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2881
6.12.2011 16:15:32   
Jasna31
pozdravljene...
eto nas iz pregleda, ki pa ni bil glih najboljš...ja punca A za skoraj tri tedene manjša od punce Buser posted image ..tako, da moram v torek v porodnišnico na UZ, na meritve pretokov posteljic, me je že kr moj G naroču, grem pa k dr.kavšek, a ga pozna kera od vas?.. drugač pa je menda normalno razvita, pa tud plodnvnice je ravno prav pri obeh, tako, da nevem kaj bi to lahk blo, saj nista enojačni, saj se probam ne obremenjevat, ker tako s tem nč ne pomagaš sam sebe zapsiheraš, bomo vidli kaj bojo rekli v torek in to je to..
uživejte končno sončekuser posted image

Disere, ne obremenjuj se preveč user posted image Kot je ze mismis rekla, vsak raste po svoji krivulji...jaz imam enojajčni dvojčici in so mi v 33 tednu izmerili veliko odstopanje 400g (ena 1500g in druga 1900g) in so me zato naročili na PDC (priprava na porod)...pa se je nato izkazalo, da sta punci povsem lepo usklajeni in da sta takrat po 2 tednih tehtali ena 1900g in druga 1950g...vedno lahko pride tudi do napake v meritvi, pa tudi sicer ni panike če nista ravno enakih mer. Tudi fanta Fižolčke sta imela kar veliko razliko, pa sta oba prava lepotca in korenjaka, ki pridno papata in pospešeno rasteta. Tako da le mirno in pozitivno naprej! Verjamem da bo vse OK user posted image user posted image

Srečno!!!!!

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 2882
6.12.2011 19:19:48   
cilla
Punce, še eno  malenkost da vas vprašam... mene zadnje par dni tako peklensko srbi koža na trebuhu, da se mi že kar meša. Dosedanje mazanje z mandljevim oljem ne zaleže (tudi 3x ali več dnevno ne), sem probala tudi z maslom za telo, nič manj ne srbi...
A se (je) kateri tudi to dogaja(lo)? Imate kak predlog? Meni se roooolaaaaa user posted image user posted image !

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 2883
6.12.2011 21:42:24   
mismis
cilla, srbenje običajno pomeni, da se bodo začele delati strije, probaj se mazati z oljem za nosečnice od Welede, meni je zelo pomagalo in nisem pridelala k sreči niti ene. Ko boš pa naslednjič na pregledu, pa malo omeni tole srbenje, seveda če ne bo bolje z mazanjem, hudo srbenje lahko pomeni, da je nekaj narobe z jetrnimi encimi, nekaj takega, uglavnom ni nujno, da je to to in daleč od tega, da bi te strašila, ampak naj ti vzame kri za pregled

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2884
6.12.2011 21:52:07   
cilla
Jaz uporabljam mandljevo olje od Welede, bom probala še to za nosečnice.
Jetrni encimi user posted image Upam, da ne.
Ko se uležem, popusti pritisk in popusti tudi srbečica, tako da je to verjetno res "samo" zaradi raztezanja kože. Bom vidla. Pregled imam naslednji teden in bom res G omenila tudi to srbenje, če se ne bo umirilo.
Hvala.

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 2885
6.12.2011 21:52:48   
disere
hvala punce za vzpodbudo, ful hvala za odgovore, sem se kr potolažlauser posted image ..
cilla za srbenje trebuščka pa nebi vedla, me zaenkrat še ne srbi, vrjamem pa, da je zoprna zadeva..sem pa brala, da so mele punce s tem težave, saj ti bo kera svetovala, rade pomagajo, če le vejo kako pa kajuser posted image .

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2886
7.12.2011 10:36:10   
Fižolčka
Živjo,

Jasna je že vse odgovorila, kaj potrebujete za porodnišnico.. Meni je od napisanega prav prišlo še: lanolin (na začetku so bile moje bradavice zelo boleče, čeprav nič ranjene), flis dekici (svetovale sestre, ker pod tisti kovterček piha, fanta pa sta bila majhna in zato na meji pri temperaturi), ter volneni copatki (prvi dan so mi jih posodile sestre (bistveno je, da so nogice tople:).

Disere: pri nas je bilo med fantoma 500g razlike. Čeprav rojena 37t 0d, je imel Nal z 1925g gestacijsko starost označeno na 34t. Ampak razen kosmatih ramic, ušes in zalizcev :) ter nižje telesne temperature (dvigovali in ohranjali smo jo prvi dan s termoforčkom, volnenimi copatki ter dekico) med njim in Zak-om ni bilo razlike. Nasprotno Nal je že od prvega dne (in tudi iz trebuha) veliko bolj živahen in radoveden. Tako da Desire kar mirno, bistveni so podatki o pretokih in količina plodovnice in ne teža malčkov!

Glede velikosti cunjic se mi zdi, da je tale babica malo zgrešila oz ne malo.. Mi smo sedaj pri 2eh mesecih pri cca. 4600g (57cm) in 4000g (54cm) še vedno v bodijih št 50, hlačke pa smo dvoje potegnili iz predala s številko 56. Tudi št 46 (iz C&A) še oblečemo :) Ne vem, to je tako, kot bi si jaz nabila na rit hlače št 44, prav pa so mi 38 :) verjetno se ne bi počutila ravno ok :)

Nič punce, zavidam vam te občutke, ko pripravljaš gnezdece za mladičke.. to je res nekaj najlepšega.. kupovanje vozičkov, cunjic, brisačk, kozmetike.. :)
Uživajte v tej jesensko obarvani zimi in čimdalj 3v1 :)

-petra-

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2887
7.12.2011 22:32:12   
Smejka11
Hojla souser posted image !!

Dolgo, dolgo se že nisem javila, sem vas pa vse prebrala!!! Pripravljam se (tako kot ve vse!) na prihod mojih črmljev... Sta živahna še in še, oziroma pupa bolj kot fant!
Hodim po trgovinah in si ogledujem vse možno... vse kaj bi še potrebovala, kaj že imam, primerjam med seboj... Malo se mi že meša...
Vmes sem imela nekaj težav, ker sem imela virozo z bruhanjem in drisko, po njej sem bila na infuziji, pol je pa bila katastrofa z urinom in krvjo... Povišane sem imela tudi jetrne teste, a so po ponovnem odvzemu krvi bili normalni... HB... Imam tudi nosečniško sladkorno in sem na inzulinu... Dogaja se mi na polno!
Jutri imam UZ, pa da vidim, kaj bodo rekli.. Nazadnje sta imela prečno in medenično lego, tako da so mi nekako namignili na CR.
Kako pa vam? A že kaj veste, na kak način boste rodile?

Fižolčka in Jasna, vama pa želim resnično lepo rast in vse dobro!!!

LP Vsem

:S
Smejka11

(odgovor članu Fižolčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2888
8.12.2011 14:33:54   
Gorga
Ojla punce! user posted image

Danes sem imela MF. user posted image user posted image pridno rasteta in vsi organi so ok. Eden je težek cca 400g, drugi pa malo manj. Za 1x sta oba obrnjena z glavicama navzdol in eden proti drugemu, tako da lahko skoz klepetata user posted image . Moj MV je ok, sem zaprta in še naprej moram biti lepo doma ter počivat. Moja G se je smejala, ker sta jima še srčka isočasno bila. Je rekla, da sta zelo sinhrona user posted image .

disere upam, da se ne sekiraš več. So te že druge dobro pomirile. Ti pa verjamem, da te je takoj zaskrbelo. Mene bi tudi. Tako smo pač narejeni.

cilla tista babica pa je res fajn mimo ustrelila. Ko sem bila v prvi nosečnosti v MŠ, nam je patronaža svetovala št. 56. Sicer ne, da se preveč založiš, tam nekje 5 kompletov. Seveda za enga user posted image . Jaz bom najprej nabavila št. 50, pa pol še kej manjšega, če se bo izkazalo za potrebno. Kompletka za domov imam št. 46. Grelnik in stelirizator zna pri dveh priti prav. Ampak to lahko kupiš po porodu, ker ne živiš nekje daleč v hribih user posted image . Pri prvem tega nisem rabila, ker sem polno dojila. Če te srbi koža samo na trebuhu, je to skoraj gotovo le od raztezanja. Tisto v zvezi z jetri je res, sam bi te v tistem primeru srbela koža po celem telesu. Mene je proti koncu prve nosečnosti tudi zelo srbelo in pomagalo je, da sem se pač večkrat na dan namazala. Čez dan kar z navadnim mlekom za telo.

Nastavke za dojenje tudi nisem kupovala. Sem se samoocenila, da so moje bradavice dobre oblike user posted image in da ne bo problemov. Mazala sem si jih z Multi Mam Balm, ki ga ni potrebno pred dojenjem odstranjevati. Bradavice sem imela prve dva tedna boleče, pač dokler se niso utrdile, ranjene pa nikoli. Črpalko sem samo 1x potrebovala, ker sem se ustrašila mastitisa. Takrat mi je kolegica svojo prinesla v pol roku ure.

Smejka user posted image ! Samo, da so težave mimo in da ste ok. Kar se tiče poroda, pa si jaz močno želim, da bi lahko bil naraven plus EA. Takega sem imela prvič in je blo super. Ampak bomo še videli kako se bosta male dva naštimala user posted image .

No, najin sinko je že malo boljše. Upam, da bo do konca tedna ok.

Lp user posted image

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2889
8.12.2011 18:18:27   
mopsy
Živijo,
ja, nam so tudi rekli v MŠ za dvojčke, da so manjše cunjice. Mi bomo počakali da se rodijo pa bo pol moj skoču v trgovino po par paketkov..itak 1. mesec je vseeno ker si več ali manj doma.
Ta teden sem bila v PDC, kjer smo se kar načakali in dobili datum za CR-čez 2 tedna ko bomo točno dopolnili 38.teden (spodnji še vedno veselo čiča na ritki). Je pa zelo zanimivo, ker imam trebuh manjši kot nekatere, ki nosijo samo enega tako, da se vsi sprašujejo kam sm ju skrila..:). Božčka, čisto sta stlačena in delata preglavice pri UZ-ju ker ju je zelo težko izmeriti. Zdej se je potrebno samo še odločiti kakšno anestezijo bi meli? Meni na hrbtu popolnoma pade pritisk tako, da začnem težko dihati in se mi vrti, potim se...tako, da so mi predlagali kar popolno. A ima katera že kakšne izkušnje s tem?
Na srečo mene tudi nič kaj ne srbi trebuh, se pa mažem že skoraj od začetka nosečnosti in to z različnimi kremami..važno je, da so zelo mastne.
Glede rasti pa tudi moja dva rasteta kar vsak po svoje..tako da..pri dvojajčnih ni skoraj za skrbet glede rast. Če bi bilo že kaj narobe bi pa že ginekologi povedali..

No, uživajte v zadnjem lepem vremenu..:)

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 2890
8.12.2011 19:17:19   
disere
pozdravček punčkeuser posted image ..
gorga super za morfologijouser posted image user posted image sem vesela z vami, da je vse ok...
mopsy uff še čisto mičkeno pa boste cartali, želim vam vse najlepše..
glede cunjic tud js sploh ne kompliceram mam za prvo silo, če bo pa kaj primanjkovalo pa se dokupi in problem rešenuser posted image ..
drugač se pa ne sekiram če je ena mal manjša, se hecam doma, da pač ni tako lačnauser posted image se mi pa fajn zdi, da grem v porodnišnico, da vidim vsaj kolk so že velike pa težke, jih je nazadnje cele zmeru na morfologiji, ki smo jo imele že v 19t3d, zdaj sem pa v 28t in me res zanima kolk so težke moje babike male...
prijeten večer vsem vam

(odgovor članu mopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2891
9.12.2011 13:11:40   
Fižolčka
Ojla :)

Sem vesela za same super novice :) Mopsy še malooo pa se začenja novo lepše poglavje v življenju :)

No, mi smo končno pospravili bodije št 46. Ker jih ne bomo več rabili in ker ne poznam nikogar, ki bi imel dvojčke in tako majhne škratke, lahko kateri, če želi, pošljem 4 bodije velikost 46. 2 sta bolj punčkasta 2 pa bolj fantovska (ja, moja fanta sta nekaj časa imela roza bodije, ker drugih ni bilo. Sem pa jima čez dala bodi bolj fantovskih barv:) Bodiji so res rabljeni mogoče vsak izmed njih 5x in se mi zdi škoda, da jih dam v škatlo in na podstrešje, če bi komu lahko prišli prav. Mi pa najverjetnje 3 otroka ne bomo imeli :)

Če katera želi naj napiše naslov, pa pošljem :)

Nič, gremo ven na zrak dokler še ni dežja :)

lp, -p-

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2892
9.12.2011 14:32:54   
cilla
O punce, same spodbudne novice user posted image

Jaz se še vedno ukvarjam z mojim srbečim trebuhom, ki je medtem na določenih mestih ratal že rdeč in pikast, zato sem zamenjala kremo. Sumim, da mi tisto mandljevo olje ne paše in da je to glavni krivec za reakcijo. Zdej sem na navadni temno modri Nivei večkrat dnevno in se stvar mal umirja - vsaj rdeči fleki, za srbečico na splošno se mi pa kar svita, da sta zaslužna moja piščanca. user posted image
Moj trebuh je vsak dan večji, se mi zdi, da čisto zunaj ležita. Zgledam kot tisti veliki ameriški avtomobili z dolgim nosom user posted image Levi piščanček si je izbral pozicijo sprednjega odbijača, desni pa špila stranski odbijač desno... Vedno pogosteje se mi z glavo zaletava v rebra in že zelo očitno protestira, če sedim. Bomo videli, kaj bodo povedali v ponedeljek na UZ v porodnišnici, moje subjektivno občutenje pa je, da sta že ogromna user posted image .

Včeraj smo imeli v materinski šoli prav uporabno predavanje - gostovala je nevrologinja s pediatrične in je govorila o navajanju novorojenčka na red pri spanju in o težavah in motnjah spanja, ki se lahko pojavijo, kako jih preprečit itd... Vam povem, gospa doktor so govorili 45 minut skupaj z vsemi našimi vprašanji, pa je povedala več kot una babica naklanfa v dveh urah. user posted image

Midva sva še vedno v praznem stanovanju. Mizar za kuhinjo in omare je enmičkeno spremenil termin dobave user posted image . Obljubil je, da bo pohištvo 10., zdej pa pravi, da bo "okoli 15., kak dan gor al dol". Moj je vsak dan bolj crknjen, ker po službi še pleska sobe in rihta vse živo. Upam, da mi ne pregori tisti dan, ko bo vsega fertik. Zdej ga kar malo komandiram in mu ne pustim vsak dan do polnoči se špilat mojstra. (bogi revež user posted image ).

Aja, eno stvar sem pa v materinski šoli "na novo" odkrila (jaz, blondinka): darilni paket države. Sej sem vedela, da obstaja, ma mi tut na kraj pameti ni prišlo, da imamo še ta "bonus" na voljo. user posted image Kaj ste/boste ve izbrale? Jaz sem probala za hec sama skombinirat (npr. dve lupinici s par drobnarijami v enem paketu), pa je pravi matematični izziv nabrat artikle tako, da porabiš do zadnjega centa.

Grem jaz na popoldansko rundo izležavanja. S posteljo se že dolgo nisva videli user posted image

(odgovor članu Fižolčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2893
9.12.2011 20:04:58   
lona85
Pozdravček vsem dvojnim user posted image in dvojnim mamicam!

Mene pa zanima glede tega paketa od države... Ali ti za dvojčka res pripadata 2 paketa (oz. dvojna vsota, če se odločiš za denar)?
Verjetno bom sama vzela takrat raje denar in kupila na bolhi par stavri več, kot bi jih dobila s paketom. Ker veliko stvari za dojenčke je res dobro ohranjenih in se mi zdi škoda kupovati novo user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2894
9.12.2011 20:18:40   
disere
fižolčka se zanimam sem ti z.s poslalauser posted image

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 2895
9.12.2011 20:29:29   
Fižolčka
Lona85 res ti pripadata 2 paketa oz 2x 280,75 EUR .
Mi2 sva vzela denar, saj sva ogromno stvari dobila sposojene ali v dar.

disere - pošljem :) upam, da bodo bodiji čimvečkrat pokakani in polulani :) hec

lep vikendddd punce

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2896
9.12.2011 20:55:25   
disere
fižolčka hvala tiuser posted image brez skrbi bojo polulani, pokakani pa še pobruhaniuser posted image user posted image

(odgovor članu Fižolčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2897
12.12.2011 13:24:07   
Gorga
Glavna preiskovalka vozičkov cilla (in seveda tudi druge) v Pikapolonici imajo znižan ta srebrn EW http://nakup.pikapolonica.com/otroska-oprema/vozicki-in-sistemi/novo-easy-walker/ew-voziCek-za-dvojCke-komplet-srebrni/561983830032056198 user posted image

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2898
12.12.2011 19:34:54   
cilla
LOL, hvala za info Gorga. Sem imela tolko laufanja danes, da bi sama spregledala tole akcijo user posted image . (itak se še vedno nisem odločila, kaj bom. moj pravi, da še on za novo kolo ni toliko doktoriral user posted image )

Danes je bil dan za redni UZ v porodnišnici. Ki me je vrgel enmalo iz tira, ker imam občutek, da nas hočejo narest bolne, tudi če smo zdravi. Fanta sta še vedno by-the-book velikosti - pri 29 tednih po 1600 gr. G v porodnišnici pa se to zdi sumljivo za sladkorno, zato sem dobila urgentno napotnico za obremenitveni test (na katerega so me, za ne verjet, naročili že za jutri zjutraj). Poleg tega mi je, ker imam MV 1 milimeter krajši kot je meja, dala še napotnico za injekcijo steroidov za razvoj pljučk. Nisem dohtar, pa se mi to zdi res delanje bolnike iz zdravih user posted image . Mah. Bom vidla, kaj še moja G poreče. Meni se zdi, da nam gre prav fino, če fanta še vedno raseta kot da bi bila samo eden in vse izgleda fajn. Desni se je tudi spet obrnil z glavo navzdol, tako da... sej pravim, vse je v najlepšem redu, samo bolnika bi radi naredili iz mene.

No, dost jamranja user posted image . Moram zgodi spat, ker me jutri čaka najprej puščanje krvi na polikliniki, potem pa še dve do tri ure čičanja za obremenitveni test za cukr. (in popoldne še materinska šola. Do zdej je bila moja nosečnost en sam dopust, zdej, ko se bližamo koncu, pa kar naenkrat tak pressing in kup obveznosti)
Aja, da vam povem še današnjo svetlo točko dneva: Mizar je klical!!!! Kuhinjo pripeljejo v sredo user posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 2899
13.12.2011 14:46:58   
disere
en lep pozdravčekuser posted image ..
evo nas iz pregleda in juuhhuuu vse okuser posted image user posted image ..so naše malike težke prva 1000g, druga pa 1100g, tk, da res nevem kako jih je moj G zmeriluser posted image ..zmerli so mi tud MV in se od 19t ni nč zmanjšal je dolg 30mm in zaprt, tako, da ni še potrebe po inekciji za pljučkauser posted image ..zdaj bom mela preglede tudi v porodnišnici, naslednjega mam 3.1..
cilla pa tk veš, da eni G naredijo paniko tam ko ni trebe, sem tud jaz to zdaj občutila, je pa dr.kavšek res zelo fajn zdravnik.
lep dan še naprej, grem hitro nekaj pohrustat sem lačna ko hudič.user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?