petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* Dobro jutro Petarda, ti samo na to pomisli, da te držim za besedo, ko si obljubljala več prostora in sobo za goste tako da ta smajli: avtomatsko odpade Pa saj ne greste daleč vstran? Prostora bo pa res dosti . V bistvu ne gremo daleč stran od tu kjer smo (10 minut vožnje)...do mesta je pa potem kar 20 minut...raje več . V bistvu se selimo na vikend, ki smo ga tudi mislili imeti za vikend, to stanovanje pa obdržati vsaj še kakih 5 let, da vidimo kako se počutimo gor...Smo mislili biti poleti več na vikendu, pozimi pa več tukaj. No in potem se je v enem dnevu vse obrnilo, ker je svak pokazal zanimanje za nakup našega stanovanja...in ponudil čisto solidno ceno (ker še par mesecev nazaj je govoril o pol manjšem znesku o katerem sploh nismo razmišljali, da bi ga vzeli za resnega). In smo bili na začetku za, potem smo si pa premislili (najprej sem si jaz, potem pa še moj)...ampak sta segla v roke in itak da zdaj moj ne bo odstopil. Mene je pa stiskalo....prav spominjam se kako sem s petarditom hodila sredi noči v dnevno sobo, ko ni mogel spati, pa ga tu dojila, pa radio vžigala sredi noči, da sva plesala ....jao namesto, da bi otroka dala spat nazaj ...pa v živo se spomnim vrnitve iz porodnišnice pri vseh treh, prve dneve skupaj....no, pa počitnice bodo zdaj...se mi je zdelo najbolj priročno, da bo petardito doma, spodaj je itak moj v delavnici, pa bi ga prišel parkrat pogledat, mu naredil za jest...Veliko je +, da bi stanovanje obdržali, samo je res tudi veliko minusov - imeli bi stroške vzdrževanja na treh koncih, koristit pa itak ne bi mogli vse hkrati, pa kovčke bi zdaj morala še med tednom okrog trogati, pa za rože skrbeti na dveh koncih, pa vrt + dolgoročno bi stanovanje itak morali prodati, ker dve družini pod eno streho zelo zelo redko čisto klapajo. Mi se zdaj super razumemo, vse se zmenimo, samo verjetno večkrat vsi malo zamižimo . Za dolgoročne odnose je vsekakor bolje, da živimo narazen...Tudi, če bi petardito potem živel tu (kakor smo v začetku mislili, da bi bilo pač stanovanje za enega od otrok)...mu spet ne privoščim ravno, da bi moral živeti nad stricem in ga potem za vsak poseg...prositi...je preveč vsega na forumih ...pa itak bi potem mladi in stari skup živeli v eni hiši, kar pa sploh ni OK. Denar od prodaje nam bo itak zdaj prav prišel, da bomo vikend (vsaj zgornji del) prenovili, da bodo res naši trije škorci imeli vsak svojo sobo...sprva smo mislili vrnit tudi kredit, a sva si premislila, upam, da nama ne bo žal No...saj vsak dan mi je lažje...pa itak bomo pohištvo s sabo vzeli, tako tudi spomine...ker najprej sem pomislila, da zdaj moramo pa še enega naredit, da bom še enega tam prinesla domov . V glavnem...pogrešala bom naše stanovanje..pa najino poličko s svakinjo. Imava zunaj poličko in si tam podajava stvari ki eni ali drugi zmanjkajo ...pa otroci bi se lahko obiskovali skoz, ko smo tako blizu..je pa res, da je zdaj to bolj šepalo, ker ali so bili eni bolni ali drugi + vseh 5 porodov smo morali dali čez in vseh 5 nosečnosti . Si pa stalno govorim, da gremo na boljše, da bodo imeli vsak svojo sobo, pa veliiiiiiko trave zunaj, pa jaz bom imela vrt, pa oni trampolin, peskovnik...pa pekli bomo lahko zunaj, imeli piknike, pa na svežem zraku bomo (ker to so pa že kar hribi ), pa novembrke bom lahko povabila na piknik ...pa kar je najbolj važno...gremo zdravi, srečni in vsi skupaj ...v bistvu mi niti ne bi smelo biti važno kam.
|