|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
7.12.2011 10:07:20   
kaminek
dobro jutrp čvekiceuser posted image

od včeraj sem pa tudi jst doma, tko da bom bolj redno tle gor. ne zmorem več te vsakodnevne vožnje v lj in drugih službenih obveznosti. če ne gre, pač ne gre.

včeraj sm imela pregled in cuker test; nagravžno za spit, sploh če nisi vajen bolj sladkih pijač.bljak.ta mali je spal in je v spanju premikal ustnice kot ribica, je bil tko luštkan moj pikec maliuser posted image .se je pa lepo videlo obrazek, k je bil obrnjen navzven in je čist isti kot je bila hčerka-iste potezeuser posted image . me je pa malo potolažlo, da so mere manjše kot pri ta prvi, recimo obseg glavice je bil pri ta prvi vedno tik pod zg.mejo, pri njemu pa je tik pod zlato sredino, tko da srčno upam, da bo kar švignu ven. danes sem noseča 27.tednov in mali tehta cca. 1kg.

naslednji pregled imam 3.januarja 2012

sex; hm, pr nama ga je manj kot v prvi nosečnosti. ne vem, nekako se enostavno ne pripraviva do tega, čeprav njega razganja-so pa drugi načini....user posted image

mazanje trebuha; sem v lekarni včeraj kupila kakavovo maslo in je res trdo, tko da ga z nožkom "nalomim" in potem segrejem med dlanmi in se kr lepo namaže.

porodniška; jo bom uredila naslednji teden, potrdilo od gin. pa bom oddala v januarju. oddati moram pa še vlogo za znižano plačilo vrtca.

epiduralna; pred prvim porodom sem bila tud jst odločena, da je ne bom imela, pa me je babca vprašala, če bi vseen dala kri za vsak slučaj, če bi potem se vseen odločla za. in hb, da sem jo dala, ker ne bi šlo brez tega oz. bi zihr bil carski rez, ker sm se po epiduralni čist sprostila in se začela odpirat. tko, da zdej se bom tud tko odločla. če pa ne bo potrebno pa še tolk bolš.

partnerji pri porodu; niso vsi enaki, enim se že obrne če vidijo smrkelj pri tamalih, drugi pa vse prenesejo in se jim zdi to čist življensko. moj bo spet zraven, ker mu je to zeloooooooooo zanimivo in tudi meni v oporo. je bil pa pri meni psihični problem, kako me po poodu vidi in ne pri njemu.

linea negra; nisem jo imela prvič in tud do zdej jo nisem dobila.

otekanje okončin; mi zatekajo predvsem noge, ampak če si zjutrej obujem kompresijske nogavice, imam zvečer noge kot mladenkauser posted image . se splača.

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
7.12.2011 10:49:09   
ursonok
Jaz sem tudi čist konec user posted image
Mislim, da zaradi želodca. Lahko spim tudi po 8-9 ur, pa imam hude podočnjake in sem čisto zanič. Ne vem, kaj naj. Vem, da bi morala jest večkrat in po malo, ampak sploh ne morem. Če je pa tako dobro ... user posted image

Pa včeraj sva šli s kolegico na suši in sem spila eno malo japonsko pivo z zelenim čajem - res okusno, ampak sem plačala s hudo pekočino želodca. user posted image Ma, brezveze.

Morala bi delat, plavat, iti v mesto, do bivšega mentorja, v lekarno, kupit nosečniške kopalke ... Aaaaa, kje bom dobila energijo, voljo, čas, sploh pa denar za vse to? user posted image user posted image

Linea negra
sem bila včeraj zvečer že skoraj navdušena, da se mi je pojavila, pa je bil "lažni alarm" - samo odtis od pajkic user posted image

Pregled
imam ga v ponedeljek. Jutri moram dat kri, vodo, pa še toxo zadnjič preveriti. Na pregledu bo verjetno spet dolgčas - merjenje pritiska, kg, pa hitri UZ, kjer jaz nič ne vidim, le ona meri MV ... Ki se pa noče in noče krajšat user posted image

Cukr test
nima veze s sladkorjem na tešče. Tistega ti zmerijo le zato, da vidijo, ali ti sploh lahko dajo za popit tako dozo sladkorja - da te ne bi kaj vrglo. Na tešče ga ima večina ok, ampak gre za to, kako organizem, ki ima med nosečnostjo spremenjen metabolizem, reagira na dozo sladkorja - ali ga je sposoben zbiti ali ne. Tako da če ti ginekolog reče, aha, na tešče je ok, torej nimaš sladkorne, nima pojma. Mislim, da se ta test splača delat - že zaradi ljubega miru. Če je pa slučajno kaj bad, se moraš pa začeti normalno prehranjevat in se manj redit, kar pa, priznajmo, sploh ni slabo. Ne zate ne za otroka user posted image

Ultiva, epiduralna
sploh ne vem ali tukaj obstaja kaj takega. Jaz ne bi nič, moja edina želja je, da mi po prvem CR uspe naravno rodit. Ko bomo dopolnili 37 tednov, bom začela delat v tej smeri - več seksa, razni čudni čajčki (v katere sicer ne verjamem preveč), da se bo le samo kaj začelo pred rokom.

Lakota
imate morda že kakšne napade lakote, zdaj ko otročki začenjajo hitreje pridobivati na teži? Jaz moram priznat, da me par dni že spremlja nekaj takega. Sploh če čez dan spim - ko se zbudim, sem čisto adijo, nujno moram zbasati nekaj kaloričnega. Tudi nasploh se mi je prebava nekoliko pospešila, hitreje sem lačna. Bo treba malo pazit, kajne user posted image

Nič, grem počas
lepo se imejte

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
7.12.2011 12:25:10   
čebela1
živjo!

evo še malo glasu od mene-sem se polenila..berem redno ste tako pridne, jaz pa delam ful tako da ne rata zmeraj pisat kaj.. no pa do konc leta bomo že zdržaluser posted image

torej: mislm da sem začela zatekati user posted image oz VEM! škornje zjutraj komot obujem...sem jih hotela zadnjič zvečer pa nikaaaakor zadrga čez mečauser posted image  plus tega vidim po nogavičkah okoli gležnjev... plus tega moja teža=sorazmerno s tem koliko jem... user posted image  nemogoče da bi se toliko zredila... user posted image  saj vse še gre..ampak se počutim napihjeno, zateklo..pa sploh še ni trebuha res fuluser posted image   nevem no..priznam da sem zadnje 2 tedna groznega počutja in prav nič vesela in "happy nosečnica" ... ena zmrdauser posted image
sem iskala po stricu googlu-kako dejansko lahko vplivam na to?? našla sem da pomaga koprivin čaj - se nalivam sedaj z njim... kaj še- ok počivanje z nogami v zrak?? pri meni k sem hiperaktivc to ne pride v poštevuser posted image  ponavadi se vležem prvič po 6 uri zvečer.... je možno da na to vplivajo tudi visoke pete??? nevem ...

prebava: ker sem imela z njo probleme ze pred nosečnostjo, se mi zdaj ne zdi nič drugače...samo sem začela vseeno jesti suhe slive, pa malo si jih namočim čez noč pa pijem, pa laneno seme si dam vedno v kak jogurt... pa jogurt activia vsak dan.. samo se mi zdi da nič ne pomagauser posted image   nekje sem slišala da po magneziju tudi ni prebava ok??? je mozno? ker spijem pa vsak dan ful MG... 400-500mg

voziček:  kupljen! user posted image user posted image  + sobica, posteljica, previjalna, in veeeeliko cotk user posted image  uglavnm- samo mislm da mi ne manjka več nič user posted image  ja pač smo bli zlo hitri user posted image

epiduralna: hjaaa.. pri nas tega "smejalnega plina" kot ga nekatere opisujete ni na voljo..nam je tudi babica na materinski šoli razlagala ko so spraševale punce, da je to brezveze inp... nevem no?? torej jaz se za 1x odločam za epiduralno.. pomoje bom zaprosila za njo na začetku- oz dala kri...pa potem vidla če RES nebo šlo brez da imam moznost zaprosit.. vem kakšni so razlogi za / proti.... ampak ponavadi so PROTI ženske ki je niso imele.  ker imam veliko prijateljic/sodelovk/znank ki so jo imele in so rekle da je to nekaj najboljšga kar lahko dobiš tist trenutek..user posted image   NEVEM res..nisem pametna, ampak glede na moj strah/nizek prag bolečin.. 

prisotnost pri porodu: moj pravi da mu tega veselja/uzitka/čudeža oz na sploh doživetja ne moram vzeti, in da HOČE bit zraven pri tem dogodku... jaz priznam da sem bila skeptična glede tega, ampak so mi rekle tudi druge zenske da bom še zelo hvaležna tist trenutek, in da ga bom še rabila user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
7.12.2011 12:34:26   
Hov hov
Pristonost pri porodu - kaj naj rečem: blagor se vsem, kjer bi mož želel biti prostovoljno poleg.

Lakota in prebava
- meni ful diši čokolada in če je nebi tok zmazala, bi imela čisto normalno prebavo...

Kile - ma moram obudit to temo user posted image , Sama seb se zdim kot buldožer... Sedaj sem v 24 tednu in sem pridelala 7 kil.

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
7.12.2011 13:03:33   
kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Linea negra
sem bila včeraj zvečer že skoraj navdušena, da se mi je pojavila, pa je bil "lažni alarm" - samo odtis od pajkic user posted image

user posted image user posted image user posted image kaj si me nasmejala

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
7.12.2011 13:06:29   
kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: Hov hov

Kile - ma moram obudit to temo user posted image , Sama seb se zdim kot buldožer... Sedaj sem v 24 tednu in sem pridelala 7 kil.

am,am,am,...,jst jih imam 10kg + pa sm 27.T noseča. glej, važn, da bo z user posted image vse OK, ne se tko žret glede kg. jst sm jih ob porodu izgubila 15kg, ker sem dost zatekala in kr nism mogla verjet, da sm se tolk "zožala" pri porodu-kolk vode sm mela v sebi. je pa tud hčerka bla kr težka 4.780g.

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
7.12.2011 13:15:37   
Anonimen

user posted image

PDP,
nick, starost, število user posted image , število user posted image doma,
 kraj, spol (user posted image  user posted image  user posted image )

27.2 

user posted image disere, 35 let, 2user posted image , 1user posted image , user posted image user posted image   user posted image   user posted image

1.3

user posted image  tosja , 2user posted image , 1 user posted image   Štajerska user posted image

user posted image marec2012, 1user posted image  
user posted image

user posted image čebela1, 24 let, 1user posted image   user posted image user posted image

user posted image  baklica, 24 let, 3user posted image  , 2user posted image , Poljanska dolina user posted image

user posted image  anckka, 1user posted image   user posted image user posted image

2.3

user posted image divjana, 26 let

user posted image smetkica user posted image

4.3

user posted image Zamy, 32 let, 1 user posted image    user posted image   

user posted image ircomp, 30 let, 1user posted image , Savinjska user posted image   

7.3

user posted image kaminek, 2user posted image ,1user posted image   user posted image user posted image

8.3

user posted image  katka*, 1user posted image  LJ-Štajerska  user posted image

user posted image Saša33, 1user posted imageVrhnika user posted image

user posted image  maja_g, 2user posted image , Ptujuser posted image  user posted image

user posted image   ursonok, 31 let, 2user posted image  1user posted image ,user posted image   user posted image  

9.3

user posted image zuza, 6 user posted image , 1user posted image   user posted image

user posted image  cukr07, 30 let, 2user posted image  1user posted imageDolenjska user posted image   

user posted image kimsy,  2user posted image , 1 user posted image    user posted image

10.3.

user posted image alna, 3 user posted imageokolica LJ user posted image user posted image

11.3.

user posted image Jada82, 29let , 2 user posted image , 1 user posted image   Bled user posted image user posted image

user posted image  poga, 29 let, 1 user posted image  user posted image   

user posted image  poldy, 31 let, 2user posted image , 1user posted image , Jesenice user posted image

user posted image  majcis, 24 let, 2user posted image , 1user posted image ,Bled user posted image user posted image

12.3.

user posted image anonimna
*** user posted image

user posted image  tanci2012, 25 let, 1user posted image   user posted image  

user posted image  bucka28, 26 let, 1user posted image   user posted image

13.3.

user posted image  Caitlin, 24 let, 1 user posted image   Žiri user posted image

user posted image miska333, 2user posted image 1user posted image   user posted image

user posted image  nina88, 1user posted image  user posted image  

14.3.

user posted image   pokalona12 user posted image , 1 user posted image   user posted image

user posted image patella, 25 let, 2user posted image , 1user posted image , okolica LJ user posted image user posted image

user posted image   hrchy, 33 let, 1user posted image  Danskauser posted image user posted image

15.3.

user posted image    cokolino,  1 user posted image  

16.3.

user posted image anonimna

user posted image Aleda, 1 user posted image   user posted image

17.3.

user posted image   Little me, 1user posted image user posted image

user posted image    Pattyka, 1user posted image user posted image user posted image

18.3.

user posted image timkica, 31, let , 2user posted image , 1 user posted image , okolica LJ user posted image

user posted image kkkkk, 22let , 1user posted image okolica LJ user posted image

19.3.

user posted image msabina

user posted image prihajcek, 33 let, 2user posted image , 1user posted image   LJ user posted image

user posted image Jassika, 35, let , 4 user posted image , 1user posted image , Gorenjska user posted image user posted image

20.3
.

user posted image Polzi, 31 let, 1user posted image  user posted image     user posted image

user posted image  Evita78, 33 let, 2user posted image , 1user posted image , NM user posted image

22.3.

user posted image  loewa, 25 let, 1user posted image Koroška user posted image

user posted image   lešnica, 1user posted image user posted image

23.3.

user posted image   sneguljka1, 2user posted image  1user posted image ,Poljanska dolina-Buenos Aires

user posted image  gruška, 36 let, 5user posted image   user posted image

user posted image   Jelcy, 2user posted image , 1user posted image

24.3.

user posted image    populis, 2user posted image  1user posted image    

28.3.

user posted image  RožcaM,    user posted image

29.3.

user posted image  iribiri, 30 let, 2user posted image , 1user posted image   LJ user posted image  user posted image

user posted image   rajska

user posted image  zmajcy, 23 let, 2user posted image , 1user posted image   okolica LJ user posted image user posted image

30.3.

user posted image  sirenetta 2user posted image , 1user posted image    
Obala user posted image   

user posted image   Hov hov

31.3.

user posted image  listek, 37 let, 1user posted image , user posted image

user posted image   Matejka80 user posted image

X.3.

user posted image anonimna76,.---user posted image , 1user posted image

user posted image  sunshine88
, 1user posted image

user posted image alexjami

user posted image  cokolino, 3user posted image , 0 user posted image   user posted image

user posted image  Spelca82, 29 let, 3user posted image , 0 user posted image , Ljubljana   user posted image

1.4.

user posted image  ina11, 30 let, 2user posted image , 1user posted imageMaribor user posted image user posted image

3.4.
user posted image  LadyB,  2user posted image , 1user posted image   user posted image

SKUPAJ NAS JE user posted image : 65
NOSEČKE Z DVOJČKI user posted image user posted image : disere

Z nami se pot začele:
user posted image  Pajama, acerola, canis, Zvezdica , Megi20user posted image user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

- otročarije.net 
                         - mama.si
- nosečnica.si                             - babybook.si

- noseča.com                             - pregnancy.org

- bibaleze.si                               - bambino.si

- mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com

-fitpregnancy.com

www.popek.si/oblacila za-nosecnice/majice-pridem.html

- pregnology

- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)

NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:

- Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
- Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)

- Priznanje očetovstva

- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA 

(odgovor članu Polzi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2032
7.12.2011 16:00:38   
ursonok
Katastrofa!
user posted image user posted image user posted image

Namesto da bi šla plavat in opravit vse, kar bi morala, sem padla dol in spala skoraj 4 ure!!! Jaz ne vem, ali je to zaradi želodca, ali sem kaj prehlajena ... ali pa samo utrujena nosečka user posted image
No, zdaj pa prihaja domov tamala, za zvečer, ko bo šla spat, mi je ostalo pa še CEL KUP dela (intelektualnega - za kar se zdele, po prebujenju, čutim popolnoma nesposobno). user posted image

Zatekanje
s tem nimam problemov (že trkam), baje pa res pomaga koprivni čaj. Jaz ga vsak dan pijem, ker mi enostavno prija (nimam kisline po njem). Poskusite to - pa valda povejte, ali deluje! Aja, pa baje morate zmanjšat sol v prehrani. Hm ... jaz imam tako rada soljene zadeve user posted image

Kg
sem v 27. tednu (po UZ v 28.), pa imam 7+ (na tešče, v pižami). Na viziti bo v obleki valda takoj 8+. Brezveze. No, 7+ še ni tak križ, ampak glede na to, kaj se je začelo dogajati zadnje dni (napadi lakote, napadi spanja), me je kar malo strah user posted image

NIč, grem skuhat zelenjavno juhico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
7.12.2011 18:49:12   
Aleda
Čao punceuser posted image
jaz sem pa danes na pregledu izvedela da bomo imeli user posted image user posted image tako da mi je na NS prav povedala. Baje da ma že okol kilce, sem kar debelo pogledala. Sem bila pa tudi v laboratoriju za toksmo in čez 14 dni moram po injekcijo, cukra mi zgleda ne bojo merli. Tut jaz sem do sedaj pridelala ene 7kg, to se mi sploh ne zdi velik, razen če se ne bom v zadnjih treh mesecih ogromno zredila.

Partner pri porodu- moj bo zraven, sem ga včeri vprašala če mu je smotano in ne bi bil pa je reku da bo, da mu ni panike. Včasih ko še nisem bila noseča, sva se pogovorjala o tem in me skoz hecal da on ne bo zraven. Še dobr de ma že mal izkušenj, sicer ne s človeškim ampak živalskim porodom ampak vseen je že ugotovil da mu kri in to ne povzroča slabosti.

Epiduralna- še vedno sem odločena da bom brez, edino svojo sobo hočemuser posted image upam da jo bom dobila. Hja, če bo preveč bolelo bom pa za drugič vedla. Isto kot je rekla Ursonok bom probala s čajčki, masiranjem presredka pa sex tut priporočajo.

Ursonok- kdaj pride kakšnen dan ko si ves čuden, brez volje, no upam da ti to čimprej mine, da boš spet polna energije. Ja pa da bi ti pojenjale te težave z želodcem.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2034
7.12.2011 18:55:46   
sirenetta
Ojla čvekice!user posted image

Jaz imam še vedno malega razgrajača doma, tako da poseldično časa za računalnik bolj malo.

Eno vprašanje imam v zvezi s porodniško: ali je potrebno na CSD oddat potrdilo ginekologa (PDP) takrat ko greš prvič tja za oddat vlogo ali lahko naknadno prineseš?
Ali si je že katera šla urejat porodniško in bi na hitrco napisala postopek? Jaz se od prejšnje user posted image ne spomnim več nič,user posted image .
Bi si jo pa rada uredila pred novim letom, da se mi prizna kakšna plača za nazaj več, ker sem od septembra na bolniški in so torej to nižji zneski. Zdaj pa ne vem, ali lahko na CSD kaj komplicirajo češ da je prezgodaj za oddat vlogo že zdaj?

Drugače pa evo še da pokomentiram:
prebava ok - ne vem, ali kaj vpliva to, da dnevno popijem ziher vsaj pol litra donata, pa pomarančni sok, eno hruško, jabolko, pri kosilu ogromno sveže solate, jogurti so tudi na dnevnem redu...ali sem pa samo srečnica in bi bilo vseeno ok ne glede na prehrano,user posted image
linea negra - je nimam in čisto iskreno upam (za razliko zgleda od večine) da je niti ne dobim , ne vem, ni mi preveč simpatična,user posted image user posted image user posted image
napadi lakote - so se mi komaj lepo umirili - zgleda da me otroček tako zapolnjuje, da ni placa za "luknjo" v želodcu,user posted image .
zatekanje - tudi še nič, trkam trkam, pri prvi user posted image sem začela zatekat zadnji mesec, prej pa tudi nič in upam da tokrat bo tudi tako...sicer pa če ne upam, da me še vedno čaka koprivov čajček pri Tosji user posted image
domače živali - mi imamo doma user posted image in se pri prvem user posted image praktično ni zmenila zanj. Bolj sem se sekirala jaz zaradi dlak - so me vsi po vrsti prestrašili s tem, da novorojenček še nima refleksov za izkašljat/izpljunit dlake in naj bi bilo lahko to nevarno zanj, če mu pride kakšna dlaka v sapnik. Naša muca pa je bila vajena ležati na kavču in včasih tudi v spalnici, tako da smo jo potem par mesecev pred prihodom otroka morali navajati, da je spala drugje. To je bilo to. Ni pa postala nikoli prijateljica z user posted image - on si je noro želel jo pobožati in stiskati, ona pa se vztrajno umika in beži pred njim, he he, mačji samoohranitveni nagon,user posted image user posted image user posted image .
seks - evo jaz pa sem si končno po 4 mesecih abstinence koooončno upala in si privoščila user posted image ,user posted image user posted image user posted image . Saj ni da ni bilo do zdaj želje, bilo je pač tako, da sem bila cel avgust v bolnici, septembra si še dihat nisem upala, kaj šele kakšne akcije, oktober je bil zaznamovan z vnetji, novembra se mi je luštalo, ampak sem si rekla, da počakam, če sem že toliko čakala, pa počakam da pridem blizu enega 25. tedna in potem 1x poskusim - če bo vse ok pa veselo na delo! Tako bilo je vse ok in zdaj me čaka akcija naprej,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
7.12.2011 19:39:25   
Lešnica
Evo, bova še midva pristavila svoj piskrčekuser posted image . Sva imela danes pregled in dobila napotnico za cukr testuser posted image bomo videli kar bo pa bo.
Drugače se počutim kar v redu, samo tako me križ boliuser posted image . O teži pa sploh ne bom govorila... Malo bolj se moram pazit pa bo, sladkarijam se že odpovedujem, pa manjše porcije so na krožniku. Držte pesti. da me čez en mesec ne bo s tehtnice vrglouser posted image .

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
7.12.2011 19:58:25   
pokalona1
Čer!
Jaz sem tudi nekam švoh zadnje dni.Ne vem,a je to posledica slabokrvnosti ali lune.Prebava pa še zdej ni okej.Eh.Meni nič ne pomaga,ne Donat,ne probioitični jogurti,ne slive,nič.....Železovih tablet pa tudi še nisem začela jest.

Kile-v nedeljo sem imela 5,5 plusa.Pa sem danes 26 tednov.Ampak se mi zdi, da je od nedelje šlo fejst gor, imam občutek k da me bo razneslo.Jutri se bom mogoče stehtalauser posted image Je pa tako, da sem se prvič do 28.tedna 9 kil poredila,pa potem do konca samo še 2.Zdele je res obdobje,ko grejo čist nekontrolirano gor.
Sem imela pa včeraj 3D-imamo že 860 gramov!

Prisotnost pri porodu-sem v prvo mislila, da dragi ne bo zdržal, pa mu je šlo ful dobro.In ne predstavljam si, da ga ne bi bilo.

Epiduralna-sem jo imela prvič in je zakon.Zdaj je sigurno ne bom imela, bom pa šla z Ultivo.

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
7.12.2011 20:36:29   
Polzi
podravček vsem

jaz se že kar ubadam s prebavo, čeprav je danes že malo bolje....vsaj šla sem in ni tako grozno bolelo....bomo videli kako bo. Je pa res, da jem slive in pijem pol litra donata na dan.
Me je pa zdej začel mučit prehlad. Grlo me boli, da komi požiram, bom videla kako bo ju3, drgač bomo pa šli k zdravniku. Čepra v mi ni, ker imamo v petek zaključek in bi ful šla, da se še mal naplešem user posted image
za grlo sem si kupla granobil in pijem domač sirup iz smrekovih vršičkov. To je čist OK za nosečke, kajne?
Loteva se me tud zobobol, sam me zdej ziher ne bo vzel, ker sem prehlajena. Mah kr neki skoz....

Pa ponoč se kr neki zbujam, vsaj 2 uri na noč prebedim in se premetujem sem in tja. Že vidim, da bo dans tud tak, ker se bom ziher zarad grla zbudla..... Pol se pa ponavad ponavad še user posted image  v mojem bušiju zbudi in ma telovadbo in pol uživam v njenem brcanju user posted image user posted image

Grem naprej gledat kmetijo in pod tuško in pod kovter user posted image

Nočko

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
7.12.2011 21:13:07   
Jada82
Čer!

Da še jaz na hitro pokomentiram, preden se počim pred TV na kavč user posted image user posted image user posted image

Kile - jaz sem sedaj v 27. tednu in sem na 5,5 kg plusa. Sicer ni toliko, vendar, če pomislim, da sem začela z večjo težo, kot prvič, pa da sem prvič takle čas pridobila šele 3,5 kg, ob koncu pa 17 plusa, me pa stisne, ja user posted image user posted image user posted image Jaz sem pa ravno v zadnjih tednih pridobivala težo kot norc v 1. user posted image , pa nisem čisto nič zatekala ... Tudi s porodom je šlo samo 5 kg dol, kriza no user posted image Zato me mal stisne ... ampak zgleda ne dovolj, da bi se odpovedala sladkarijam in poznim večerjam ... eh ja ...

Linea negra - jaz jo tudi še nimam ... prvič sem jo en takle čas dobila la pa še kasneje, no, tako da je še možnost ... Tudi meni je prav vseeno, če je ni ... mi tudi ni glih posebno simpatična ... sem jo potem imela še 1 leto ...

Prisotnost partnerja pri porodu - moj mož je bil zraven prvič. Se je takoj strinjal ... itak je tak, da mi kar večinoma stoji ob strani. Heheh, sicer, ko je enkrat daroval kri, je skup padel, pa še vedno mu je grozno dat lastno kri .... ampak tam se je pa super držal, tudi popokovino prerezal. Mene ni nič skrbelo, kako me bo videl v seksualnem smislu po tem ... pa tudi nič drugače ni bilo .... Tako da ... te skrbi so odveč. Res pa je, da ko sem rojevala (torej že potiskala), je stal ob moji glavi in me bodril, torej v bistvu sploh ni videl direktno spodaj .... Tudi tokrat bo zraven ... resnično si ne predstavljam, da ne bi bil, res, ne morem si mislit.

Počutje v nosečnosti - joj, jest sem res tud ena mal bolj tečnih nosečnic ... mah men je pa to bedno v nosečnosti, k me skoz skrbi ... zdej vsakič, ko me kaj zaboli, me je tako strah, da imam že kake popadke ... resnično se bojim prezgodnjega poroda, joj. Sprostila se bom šele tam nekje po sredini januarja ... tudi prvič je bilo tako .... Svašta, res. Tako da .. jaz že na splošno ne uživam preveč v nosečnosti. Edino lepo mi je čutiti brce, drugače pa mi ni kaj posebnega ... Tokrat me še križ boli, da je za znoret, pa vsa sem že taka, kot en slon ... Ogromen trebuh, zadihana, počasi se premikam, non stop mi otrdeva trebuh, počutje ni glih ok, utrujena, obupna ... skratka, bom kar vesela, ko bo konec ... ampak mora pa še držat ene 2,5 meseca ... user posted image user posted image user posted image user posted image

Čebela - bravo, da imaš že vse nabavljeno ... super. Tudi jaz bom šla verjetno še ta mesec v nabavo za manjkajočimi cunjicami ... potem se pa lotim še pranja vsaj teh ta prvih cunjic - 56 cifre ... Pa posteljnino pa tko. Ostalo mam pa že večinoma pripravljeno ... Skoraj no. user posted image user posted image user posted image user posted image

Nič, grem ležat .... lahko noč!

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 2039
7.12.2011 21:20:16   
zmajcy_
IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta

Eno vprašanje imam v zvezi s porodniško: ali je potrebno na CSD oddat potrdilo ginekologa (PDP) takrat ko greš prvič tja za oddat vlogo ali lahko naknadno prineseš?
Ali si je že katera šla urejat porodniško in bi na hitrco napisala postopek? Jaz se od prejšnje user posted image ne spomnim več nič,user posted image .
Bi si jo pa rada uredila pred novim letom, da se mi prizna kakšna plača za nazaj več, ker sem od septembra na bolniški in so torej to nižji zneski. Zdaj pa ne vem, ali lahko na CSD kaj komplicirajo češ da je prezgodaj za oddat vlogo že zdaj?

Za porodniško papirje lahko oddaš maximalno 60 dni pred PDP, prej ti verjetno ne bodo vzeli..

Neposredna povezava do sporočila: 2040
7.12.2011 21:23:25   
zmajcy_
Prisotnost pri porodu - moj bo ziher zraven in je že tut prvič bil mu ni blo nč hudga user posted image  sem pa tut jst brala da se nekaterim moškim potem ženska, sploh če gleda spodi, ne zdi več tko kt prej. sem pa jst mojga prašala če je pogledu spodi user posted image  pa je pogledu pa ni blo potem nč drugač user posted image

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 2041
7.12.2011 21:38:06   
kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: zmajcy_

Za porodniško papirje lahko oddaš maximalno 60 dni pred PDP, prej ti verjetno ne bodo vzeli..

kolikor jst vem, moraš za porodniško papirje oddat min 60 dni pred svojim PDP in ne max. sm pa vseen klicala na CSD in mi je zatrdila, da kr naj prnesem vlogo, potrdilo od G pa lahko prinesem naknadno. tko, da jst oddam še ta mesec.

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 2042
7.12.2011 21:53:57   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: zmajcy_

kolikor jst vem, moraš za porodniško papirje oddat min 60 dni pred svojim PDP in ne max. sm pa vseen klicala na CSD in mi je zatrdila, da kr naj prnesem vlogo, potrdilo od G pa lahko prinesem naknadno. tko, da jst oddam še ta mesec.

Oj super! kaminek, hvala za odgovor! Pol bom tudi jaz tako naredila. Saj prvič vem, da sem jo tudi oddala veliko prej (skoraj 3 mesece pred PDP), samo zdaj imam pa še malo več do roka. Upam, bo šlo skozi. Vlogo si pa lahko najbrž sprintam z neta pa jo tja nesem že izpolnjeno, a ne? Pa tiste priloge od delodajalca z zneski plač tudi si vse pripravim pa vse skupaj nesem.
Potrdilo od G dobim komaj 23.12. ko imam pregled. Bi si pa rada že vse uredila prej pred prazniki, tako da bom morala tudi jaz naknadno prinest potrdilo.

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 2043
7.12.2011 22:56:03   
kkkkk
DOber večer punce!
DOlgo se nisem javila ampak sem pridna pri branju vsak dan :)!
Danes sem imela pregled i cukr test! Joj reeeees nagravžno tisto za popit smo se nosečke kar gledale med sabo kera se bolj kremži. No pa vendar se kr da prežvet. Jutri dobim rezultat kako pa kaj... Drgač pa smo končno zvedl da bo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Smo imeli do sedaj skos tako nesrečo, da spola ni blo vidt, ker je vedno tako vstrajno nogice držala skupa ( sramežljivka ni kej).
Drugače pa sem videla da govorite od kilogramov in rpistavims voj piskreček; v 26 tednu imam 6 plusa. G se nič ne pritožuje tko da je kr vredu menda. Mam pa tud jaz take napade lakote in čist skos neki meljem ;).
Zdele se pa jaz bolj pripravljam na prihod moža domov na dopust z misije, tko da je skos neki in res že komaj čakava obadva da se po 90 dnevih vidiva spet v živo , ga res pogrešam in on naja :).
Lepo bodite ! čao

p.s.- naslednji pregled imam 4.1.2012 če bi lahko ena dopisala( se ne znajdem preveč na tem seznamčku)

Neposredna povezava do sporočila: 2044
8.12.2011 7:29:05   
kaminek
dobro jutro!

se mi zdi, da ko sem bla noseča z user posted image , sm mela ful večje napade lakote, kot jih zdej ve opisujete, k boste imel pupiko.
pri user posted image sem manj lačna oz. ker ga nosim višje mi bolj pritiska na želodec in se ne morem glih nabasat, če pa se, pa se nimam kej žalit, ko mi je slabo in se ne morem pripognit ipd. tko, da vsaka šola je za nekej dobrauser posted image .

ravnokar sem spila eno veliko skodelco koprivovega čaja, mal počakam, in grem zajtrkovat. potem pa najbrž se bom lotla oken pomit, ker so že res svinjska.

ko ste že glih pri pripravah za user posted image ; včeraj zvečer sm tud jst potegnla iz omare najmanjše cotke in jih pregledovala in začuda sploh nimamo tolk roza cotk, tko da jupiiiiuser posted image , kupl bomo samo tople žabice, pa mogoče kakšnega pliškota, k ne bo še glih toplo,....

(odgovor članu kkkkk)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
   [Brisano sporočilo]
8.12.2011 9:43:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kaminek)
  Neposredna povezava do sporočila: 2046
8.12.2011 9:59:01   
cokolino
Jada no nej te potolažim, sem že mislila, da sem edina tuki gor, ki se tako počuti (kot ti). Tudi jst sem skozi napeta in zaskrbljena, že po naravi sem bolj panik...pa tudi meni non stop otrduje trebuh, pa pijem magnesol,ma mislim, da je tisto bolj tako, da bolj misliš, da pomaga, čeprav jst ne vidim nobene razlike. Moram pa potrkat, da me zadnje cajte ne pritiska tako ful dol, kot me je do 24t. Je blo ful neprijetno, ker zvečer res nisem mogla nič. Pa dokler zaspim je tudi aleluja. Me boli križ in če se dam na bok, je ok, ma baby začne tako brcat, da ne morem ležat tako. Pol ko se dam na hrbet, me pa vse pritiska.ah. Bo boljše, to se da vse potrpet, ubistvu ni tako strašno, bolj sem panična, pa me pol skrbi. Mam pa dns pregled, spet merjenje MV, pa res upam, da bo tako dolg kot zadnjič. In seveda, da baby lepo raste!!!
kile jst sem že tako bolj suha, zdj sem na +5 , vsi mi govorijo, da mam zelo majhen trebuh, čeprav se meni zdi že velik, pa zredila sem se zaenkrat tudi samo v trebuh, pa mal v rit in stegna...no do marca je še nekja časa in če bom tako jedla čokolado, kot jo do sedaj, zna prit tudi na +20

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 2047
   [Brisano sporočilo]
8.12.2011 10:48:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cokolino)
  Neposredna povezava do sporočila: 2048
8.12.2011 11:07:02   
ursonok
Zdravo.
Jaz sem pa že drugi dan precej konec user posted image . Ne vem, kaj mi je. Bolana nisem, ne smrkam, ne kašljam, vročine nimam. Ampak počutim se pa precej povoženo. Res ne vem, ali je to zaradi želodca ali kar tako, ker sem pač noseča.
Pa vreme je totalka zanič, dež in sivina, prav zamorjeno. user posted image
Ko se najem (zajtrk), pa sploh nisem za nikamor. Ne morem verjet, da s ful polnim trebuhom razmišljam, kaj bi se dalo še zbasat (slajšega).
Naj bi šla v laboratorij, pa se mi ni dalo. Jutri pa nujno - zadnji dan, v ponedeljek imam pregled.

Uboge tiste, ki vas tišči in ste posledično vse napsihirane. user posted image Glede tega res nimam problemov in sem fizično kar okretna. Danes se grem pa res zmučit na bazen. Komaj čakam. Kazen za dvodnevno lenobo user posted image .

Po eni strani mi je všeč, da bo čez tri mesece že vsega konec, po drugi strani pa niti najmanj! Do poroda imam v planu še končati en projekt, pa napisat še vsaj eno zadevo. In mi ni jasno, kdaj mislim to naredit, glede na to, da se cele dneve vlečem okoli kot en kup nesreče in da sem za umsko delo iz dneva v dan manj sposobna user posted image . Tudi v prvi nosečnosti sem imela hude plane - nekaj mi je sicer uspelo narest pred porodom, a zadnji mesec oziroma mesec in pol sem bila čisto na 'off', zvečer sem, namesto da bi študirala, hodila v kino - pogledala vse holivudske in neholivudske traparije - samo da bi ta čas že enkrat minil user posted image . Upam, da to pot ne bo tako. Disciplina, to zna biti moj problem user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
8.12.2011 12:17:58   
Polzi
pa me je položilo zdravje user posted image  Noč totalno neprespena, ker nisem mogla dihat zarad zamašenga nosu. Nos mam zabit, grlo boli, da komi požiram, govorit pa itak ne morem velik - ma bojo nekateri veseli user posted image
Bla pri zdravnici, mi je dala pregledat kri, pa je OK, sam levkociti so malenkost nad mejo. Tko, da samo čajčki, vitaminčki in ležanje.
Pa sta šla moj frizer in jutrišnja fešta po gobe user posted image user posted image user posted image
upam samo, da me ne začne kakšna vročina kuhat. Pa bomo že potrpel, sam da bo s user posted image  vse OK. to me najbolj skrbi.

ursonok tu imamo pa danes fenomenalno vreme - toplo, sončno....človek bi mislil, da se zunaj prebuja pomlad, ne pa zima....sploh ni filinga da je veseli december tu, ko je zunaj tako toplo...

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.