Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 1.12.2011 13:22:29
|
|
|
|
dreamhorse
|
Jaz sem že zaključila pri 2 strani II točki... uveljavljamo skratka subvencijo vrtca, a ne? In jaz ne bi naprej nič več izpolnjevala, če pa pri vseh ostalih imaš v oklepaju, kej je potrebno še izpolnit, samo tukaj ne. In kaj jih briga, koliko imam prihrankov, še to mi bodo pobrali al kaj... Barabe! Naj me še vprašajo, katero št. gat nosim no, če že želijo vse vedet. Sorry, sem besna.. Drugače pa sem jaz oddala otroški dodatek še na starem obrazcu prejšnji teden.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 1.12.2011 14:13:29
|
|
|
|
tecka
|
DH, kaj pa vem. Pri točki III in IV se mi zdi, da je treba prekrižati NE-je. Aha, ti imaš kolegico na CSD. Daj vprašaj jo to okrog prihrankov in življenjskega zavarovanja. Pa če se v točko IIIg splača vpisovati stanovanjski kredit kot okoliščino, ki bistveno vpliva na socialni položaj.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 1.12.2011 14:16:14
|
|
|
|
tecka
|
Aja, pa še to. Jaz bom hkrati uveljavljala še otroški dodatek - da bom imela v naslednjih letih "mir" in ne bo treba junija spet misliti, kaj je treba vpisovati. Meni se itak ne splača nekaj preračunavat, ker imam dodatka 19 eur, mogoče se kateri z malimi dohodki pa splača.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 7:23:24
|
|
|
|
dreamhorse
|
Bom vprašala, mi bo v kratkem pomagala izpolnjevat vlogo, pa jo bom vprašala. Ja, jaz sem tudi med tistimi, z 19 eur otroškega dodatka. Drugače pa dobro jutro punce... pri nas bo sonček... juhu... se že počasi kaže izza hribov. Pa še petek smo dočakali. Sem tako zaspana danes, da komaj gledam. Sem šla včeraj malo kasneje spat, kot ponavadi... potem je pa hudič čez dan.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 8:32:58
|
|
|
|
smrketa24
|
IZVIRNO SPOROČILO: tecka Aja, pa še to. Jaz bom hkrati uveljavljala še otroški dodatek - da bom imela v naslednjih letih "mir" in ne bo treba junija spet misliti, kaj je treba vpisovati. Meni se itak ne splača nekaj preračunavat, ker imam dodatka 19 eur, mogoče se kateri z malimi dohodki pa splača. a je ful razlika, če se sedaj uveljavlja?? ker jaz sem tudi hotela kar sedaj še za otroški dodatek izpolnit, da mi ne bi bilo potrebno septembra in pa oktobra (za Mašo) še enkrat. ker jaz trenutno za Mateja dobivam 74eur. če se pa ful pozna, bom pa raje počakala...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 9:03:19
|
|
|
|
Mala_princeska
|
življenjska zavarovanja in dohodek v tej vlogi- ma tud mene to muči. ker jaz plačujem KD fondpolico + Življensko zav. zav MB, partner pa ima en up teh zavarovanj WienerStatische(še prov ne znam napisat) in so mu poslali pošto koliko je vrednost premoženja na dan 20.10.2011 + KD Fondpolico+Zav.MB,.... ma men se to ne zdi da imamo že sedaj to premoženje? Kdo bi mi lahko to objasnil? ali naj kličem našo zav. agentko pri kateri smo sklenili Fondpolico? Partner je rekel, da on teh življenjskih v vlogo ne bi vpisoval, pa muči me ker je samo ena črta na vlogi za vpisovanje??? Pa to, ker kljub temu lahko dobijo podatek s strani zavarovalnice? Kaj se šteje pod prihranek?
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 9:03:58
|
|
|
|
mini86
|
kaj pa je razlika kok dobiš, glede na to gdaj dodaš..to mi pa res ni jasno..zakaj bi oz kje je logika da če sedaj oddaš mn dobiš..tega ne smejo.. js pa dobim 30€ dodatka.. kolegici je rekla una na csd da če je zaposlena da ne rab vpisovat tist o zavarovanju , če pa dobro pogledaš pa to ne paše k vrtcu ampak če zaprosiš za dodatno pomoč ker naj bi oni plačevali naprej zate
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 9:05:25
|
|
|
|
Mala_princeska
|
hm sam res.....vlogo za otroški sem imela do konc sept. za oddat, sem zrihtala, za vrtec je treba sedaj to napisat, kaj pa za otroškega? Ma se mi zdi res to zmedeno ker resnično ne vem kam se obrnit po nasvet, pa sedaj dec. ne bom imela časa po uradih skakat, ker sem vsak dan v službi razen veh nedelj in mislim da enih dveh praznikov.....
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 9:06:36
|
|
|
|
mini86
|
pokliči csd
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 9:07:08
|
|
|
|
dreamhorse
|
Jaz si ne bom belila glave s tem zdaj, bom v kratkem šla do kolegice in skupaj izpolnila to zadevo, ker sploh ne vem, kakšna zavarovanja imam sklenjena... Pa kaj ji konec koncev to briga, saj pa od teh zavarovanj nič nimamo. To plačujemo in od tega nimamo še nič. Kvečjemu nam to lahko vzamejo kot odbitek in ne kot premoženje. Saj daješ, nič ne dobivaš.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 9:08:07
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 kaj pa je razlika kok dobiš, glede na to gdaj dodaš..to mi pa res ni jasno..zakaj bi oz kje je logika da če sedaj oddaš mn dobiš..tega ne smejo.. js pa dobim 30€ dodatka.. kolegici je rekla una na csd da če je zaposlena da ne rab vpisovat tist o zavarovanju , če pa dobro pogledaš pa to ne paše k vrtcu ampak če zaprosiš za dodatno pomoč ker naj bi oni plačevali naprej zate hm....ok - osnovno zdravstveno ti bodo verjetno plačevali, v primeru brezposelnosti, sam dvomim da bi ti vsa življenjska naprej plačevali - v primeru nezmožnosti plačevanja dodatne(neobvezne, ki jih nisi zmožen plačevat) zamrzneš, vsaj mislim da se to da. Pa ne bom pametovala, ker še sama ne vem kako in kaj..... Potem pa pojdimo na volitve, če je že okoli ene vloge toliko govora
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 9:09:56
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse Saj daješ, nič ne dobivaš. Sej to je to. a je mišljeno mogoče prihranek od tega kar si recimo že dobil izplačano, če si recimo kaj prekinil? Samo ugibam....
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 9:12:08
|
|
|
|
dreamhorse
|
Nimam pojma... in tako kot pravi mini, jaz tega sploh za vlogo v vrtec ne bi izpolnjevala... Ampak verjetno se motim, ker potem bi to zakomplicirano vlogo bilo pa res preenostavno za izpolnit...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 9:14:16
|
|
|
|
dreamhorse
|
Kaj pri vragu pa je točka III.d? Podatki o lastniku najemnega stanovanja? Če sem jaz najemnik, ali jaz najemodajalec? Ne vem, al sem jaz neumna, ampak ta vloga je
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 9:14:47
|
|
|
|
mini86
|
tega o zavarovanju NI TREBA izpolnjevat!!!!
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 9:15:33
|
|
|
|
Mala_princeska
|
Grem cunje obesit, potem pa v službo. Bjondi.....hvala za mailčke, sem včer zvečer čist not padla, da zjutraj še budilke nisem slišala, moj dragi pa trmast kot je me ni zbudil in sva dvakrat otroke v šolo in vrtec peljala, ker ima dama ob petkih bralni krožek in bi zamudila, če bi mamico čakala. Moram pohvalit našo drugošolko, da z veseljem bere in obiskuje ritmično gimnastiko, je vesela ker ima nov dres in prave ritmične copatke. Komaj čakam, da vidim njen prvi nastop. Zvečer sem pa tud solzike v učke dobila, ko je manca povedala eno novo igrico s prstki in mi je veselo hitela razlagat, pa pogreša me, ko me ni. Pa se stisneva in spiva, sem ugotovila da prav rabi pogovor pred spanjem, stranišče ponoči in to da umirjeno zaspi.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 9:16:42
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 tega o zavarovanju NI TREBA izpolnjevat!!!! aha misliš o obojih zavarovanjih al sam to o življenjskem?
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 9:26:19
|
|
|
|
dreamhorse
|
Ok, šele zdaj sem ugotovila, da imam pred stabo še vzorec bravo jaz... printam pravo, ki ima navodila zraven, pa da vidimo.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 9:26:20
|
|
|
|
mini86
|
pod tretjo točko se nič ne izpolnjuje in tudi ne pod j k je treba napisat kje maš prostovoljno zavarovanje.. kje pa maš ti kej o življenskem
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 9:31:50
|
|
|
|
mini86
|
tecka.. Ob tem je Dominkuš še opozoril, da zaradi uveljavitve novega zakona zdaj ni treba vsem na novo uveljavljati pravic. Večina pravic, ki jih posamezniki ali družine že imajo, velja do izteka veljavnosti odločb. Kot je poudaril Dominkuš, morajo vlogo v decembru oddati tisti, ki želijo s 1. 1. 2012 uveljaviti znižano plačilo vrtca, in tisti, ki imajo pravico do otroškega dodatka priznano samo do 31. 12. 2011
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 9:40:46
|
|
|
|
mini86
|
js sm klicala na e-upravo, ker majo pač csd skos zasedeno in me je zanimal kje hudiča najdem da pošljem preko certifikata ker pač piše da lahko..no u bistvu ne moreš, lahko pošlješ preko emaila tako da vse skeniraš ..skratka..izpolniš prvo stran, na drugi strani za subvencijo vrtca ostalo PA PUSTIŠ ker se nič ne tiče vrtca..no na koncu se podpišeš in to je to
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 9:52:33
|
|
|
|
dreamhorse
|
Tako sem tudi jaz razumela... Torej izpolniš samo prvo stran, drugo, kjer označiš katero vlogo daješ, torej subvencijo vrtca in je to to? Kaj pa točke IV in naprej?
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 9:59:11
|
|
|
|
mini86
|
Kaj pa točke IV in naprej? js to razumem če imaš v tujini..obkrožila sem ne
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 10:08:09
|
|
|
|
tecka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska IZVIRNO SPOROČILO: mini86 tega o zavarovanju NI TREBA izpolnjevat!!!! aha misliš o obojih zavarovanjih al sam to o življenjskem? Ma ni hudič, da skupaj ne bomo spacale.... Točke 3j - kje imaš sklenjeno dodatno zdravstveno zavarovanje ni treba izpolnit - to izpolnijo tisti, ki jim bo zdr. zavarovanje kril CSD. Prihranki na TR (nimam teh problemov ). Baje, da te prihranke upoštevajo samo pri socialni pomoči (prebrala na MON). Pri vrtcih upoštevajo samo obresti od prihrankov in te podatke dobijo od davčne uprave - iz dohodninske napovedi. Je pa tako, da morajo prosilci za socialno pomoč prinesti izpiske od banke za zadnje 3 mesece. CSD itak nima dostopa do tekočih računov (razen s sodnim nalogom). Jaz si predstavljam, da mora biti z življenjskim zavarovanjem podobno. Dokler ga ti samo plačuješ, notri itak daješ samo denar od plače (ki je že 1x upoštevana kot dohodek). Če bi dobival rento, bi se upoštevala renta. Če pa bi življenjsko zavarovanje prekinil, itak moraš državi plačati ne-vem-kakšen davek in je ta prihodek zopet viden iz dohodninske napovedi. Tako da jaz tudi danes mislim, da ne rabimo nekaj prilagat polic življenjskih zavarovanj. Pa tudi pri zavarovalnicah je verjetno podobno kot pri bankah. DH - a vi živite v najeti hiši? Če živite v lastni hiši (ali pa v hiši staršev brez najemne pogodbe), ni treba izpolnjevati točke 3d. To po mojem mnenju izpolnjujejo tisti, ki prosijo za subvencionirano najemnino. Kar pa se tiče otroškega dodatka. Po mojem mnenju bi morala višina ostati enaka, oz. biti spremembe navzgor/navzdol samo zaradi novih razredov (zdaj 9, prej 8) oz. so spremembe tudi pri starših, ki imajo otroke stare 18 let. Tam pa še nismo.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 2.12.2011 10:10:23
|
|
|
|
tecka
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 tecka.. Ob tem je Dominkuš še opozoril, da zaradi uveljavitve novega zakona zdaj ni treba vsem na novo uveljavljati pravic. Večina pravic, ki jih posamezniki ali družine že imajo, velja do izteka veljavnosti odločb. Kot je poudaril Dominkuš, morajo vlogo v decembru oddati tisti, ki želijo s 1. 1. 2012 uveljaviti znižano plačilo vrtca, in tisti, ki imajo pravico do otroškega dodatka priznano samo do 31. 12. 2011 To je morajo. Lahko pa hkrati zaprosiš za preračun otroških dodatkov po novem. Jaz bom to storila zato, da bom nalslednja 3 leta lahko hkrati oddajala vlogo za vrtec in otroški dodatek. Ker v 2 letih do zdaj mi je še vedno uspelo zamuditi vlogo za otroški dodatek za 1 mesec .
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zdrava črevesna mikrobiotaČrevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?