MetiLu
|
Čer! Spet ne najdem nobenega časa za računalnik trenutno moja mladiča spita, no Janez je šele na poti v pančevo, Iza je pa tam že od osmih... Ker zadnje 3 dni hodi prej spat, se posledično tudi prej zbuja ponoči in sva spet na 2x-nem hranjenju ponoči , prej sva imele pa en teden samo okol 3.30 zjutraj, zdej se pa že ob enih ali dveh zbudi no, ne bom se preveč pritoževala, da ne bo šlo na slabe, ker vem kako obupno je lahko nočno vstajanje ... Jaz sem bila zadnje dni tudi neki švoh, ne vem al me mirena malo heca ali me je pa vreme metalo Danes sem bila že boljše, upam, da bom jutri že čist ok. Me je pa zgaga dajala par dni, tak težek občutek v želodcu, pa malo se mi je zavrtelo na momente, pa energija na nuli... Bo že... Naša punca pa raste kot kopriva; sem danes spet pospravljala cunje, smo že začeli s št. 68. No, saj kakšen bodi ji je še 62 prav, hlače 62 so ji pa že prekratke Jutri moram oprat še nekaj stvari, da jo bom lahko oblekla, glede na to, da je čez noč prišla ZIMA joj, kok jaz ne maram tega letnega časa Pri nas je danes popoldan padal dež s snežnimi flehami nosa tud ven nisem pomolila cel dan samo še čakam na naslednji prehlad pri Janezu, da si ga bomo spet podajali take temperaturne spremembe, da maš občutek, ko da si iz drugega kontinenta priletel No, dost jambranja V nedeljo smo preživeli krasen krst, Iza je bila cel obred pridna in je spala ko top še celo ko jo je župnik polil z vodo, tud trznila ni, niti se pokremžila. Ko se je zbudila, sploh ni bila več v cerkvici in nič ni vedela, da se je kaj zgodilo Janezov krst imamo malo drugače v spominu, je preglasil celo župnika potem pa je bila vsa žlahta na kup, smo šli v gostilno na kosilo, se imeli fino in je dan minil... In ta teden tudi... Kako mi sedaj čas hitro beži. Se mi zdi,da bom Izo vsak čas lovila po vseh štirih Opažam pa tudi, da se je Janez ta teden malo umiril v svojih izpadih in tečnarjenju. Ne vem, al sem se pa jaz navadila, se malo zrelaksirala in ne vpijem več za vsako stvar. Mu samo mirno povem, če ne pali mirno sledi kazen in sva hitro zmenjena. Pa novo pravilo velja pri nas, med zajtrkom in večerjo se je za veliko mizo in se zraven NE gleda risank. In presenetljivo, hitro poje sam, če je lačen, prej ga je bilo treba pa skoz prosit, opominjat, potem pa še futrat, če sem hotela, da je kaj pojedel... V glavnem, mulc naju "mal" vrti, sam ko končno uvidim, da nam neki v komunikaciji škripa, to dokaj hitro popravimo pa še tak karakter je, da kar hitro sprejme nov režim. Čeprav je še vedno ena jokica, sam to je zarad Ize pomojem, ker vidi, da ona vse "doseže" z jokom... Mah, prehitro bodo zrasli ti naši otroci Me Janez tele dni prov do solz nasmeje, ima na momente take izjave, da dol padeš Mulček moj mali, eno minuto je tak ko en sonček, naslednjo pa ko bi en na stikalo pritisnil začne živce kravžljat... Iza je tud ena smejka mala, take zganja, da te kar ličnice bolijo od smejanja, ker je ne moreš drugač gledat kot z nasmehom. Včasih kar vriska, pa balončke dela iz sline, da je potem vsa mokra, pa to afnarijo je še Janeza naučila danes se je med kopanjem prov naglas smejala, ker je uživala v vodi. Ta otrok je tako priden, da sploh ne morem verjet, da eni otroci taki so Na igralni podlagi ali pa v ležalniku se sama zamoti in se pogovarja tudi pol ure skupaj, največkrat pa potem kar zaspi, sama s svojim palčkom brez da bi se jaz posebej trudila, se je frajla navadila sama zaspat. Jo vedno budno odložim v posteljico in malo pobrunda, najde palček, malo pocuclja in zaspi. To je bil pri Janezu totalen misterij. Kadar je preutrujena tudi precej glasno tuli in takrat jo pomirim v naročju ali pa z zizo, samo največkrat se zna sama pomirit in zaspat Res je pridna Pa tko se že rita z guzico, da jo je treba prov pazit, da ne bo iz kje dol padla. Se že malo z nogami odriva in boke dviguje, kot bi se hotela prekotalit. Pa včasih jo dam malo kravce past, pa je tud zelo močna, samo tako hitro pop...iz...di, bi bila rajši skoz pokonc Drug teden imava spet pregled in cepljenje. Me prov zanima kolk je zrasla in se zredila. No, zdej bom pa nehala s tole hvalo, da se ne bo zdej pokvarila Janez je tačas že zaspal, jaz grem pa tud v miževce, da tale zgaga neha, pa da se malo odpočijem. Ob priliki bom dala kaj novih slikc v album, pa takrat sporočim. Lepo bodite, se beremo