|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
29.11.2011 21:03:04   
Matkurja
Mistica, me je veselilo, da sem te spoznala.

Trobentica, sem sedela zadi za tabo. Te nisem tla motit vmes, na koncu je pa moj kar zbezljal ven. Pa drugič.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3501
29.11.2011 22:06:46   
Roberta69
Sem se zdjale spomnila, da se izuteka čas, da oddam paprije za porodniško... se mi je ta zadnja komaj iztekla, pa sem itak še malo za luno user posted image .

Kar se nosečnosti tiče sem precej nevtralna, vmes sem imela obdobje nekih slabosti (kar mi je bilo čisto čudno, glede na prejšnji dve), trebušček raste, ampak ni še nič preveč moteč.

Vreme mi gre kar na bruhanje in ob taki megli se človek res vpraša, zakaj že so nepremičnine v LJ tako user posted image drage user posted image . Sploh nisem depresivne sorte, ampak tale megla me je pa prov začela najedat user posted image . Je bil mali malo prehlajen, pa sem bila zaradi mraza raje kar no3, tako da je še pomanjkanje gibanja doprineslo svoje...

Za rihtanje cunjic in to imam še dva meseca časa, tako da sploh ni sile, v bistvu imam pa toliko več dela s sortiranjem in prestavljanjem cunjic za ta malega, da za kakšno drugo sploh ne ostane časa, niti volje user posted image .

Jaz imam pa občutek, da tale moj user posted image kar malo računa, da mu ne bo treba biti zraven pri porodu, ker bo treba pazit na ta maledva, ker itak da je lažje, da samo dobiš nekaj krasnega v roke, kot da moraš urico ali več prenašat porodnico v bolečinah user posted image , ma, zdaj ko imam to na sumu, kar hočem da z mano "doživlja (kolikor je to možno) porodne bolečine user posted image .

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3502
29.11.2011 22:31:46   
coca cola
Glede priimka......user posted image bo imel njegov priimek, ker tudi mi2 nisva poročena. Krščen tudi ne bo. 

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 3503
29.11.2011 22:51:07   
ana.nunez25
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Otrokov priimek
Otroci z dvema priimkoma se mi zdijo nekako "označeni" - kot da se starša nista mogla dogovoriti, po kom naj se piše. Sledijo pa same sitnosti - dolžina cele kompozicije, sploh če ima otrok še dve osebni imeni za zraven (itak je po zakonu max. za poimenovanje Ime1 Ime2 Priimek1 Priimek2), permutacije priimkov (kaj je zdaj bolj prav), sitnosti pri podpisovanju (pomislite na prvošolčka), sploh dekleta pa se bodo enkrat pri poroki (če bo to sploh še in) morala odločati med enim in drugim dekliškim priimkom ali pa se bodo obeh z veseljem znebile user posted image

moj moz ma dva imena in dva priimka ker je dol to pac navada(prvi priimek je prvi od oceta, drugi priimek pa prvi od mame)..slucajno sta oba priimka enaka..tko da me velikrat uprasajo ce sm se zmotla pa 2x napisala isti priimk, pol pac razlozim da ne, da je moj priimek pac tak...nuñez nuñez..ga ne zamenjam z nobenim drugim user posted image user posted image user posted image user posted image

tut user posted image  ima 2 imena in seveda bo imel oba priimkauser posted image user posted image user posted image

ucasih recimo je blo res cudno ce si imel 2 priimka..se spomnim v srednji soli, ene 8let nazaj je en sololc meu 2 priimka, se mi je to tko cudn zdel, zdj pa opazam da je veliko ljudi ki majo 2 priimka

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3504
30.11.2011 0:25:33   
ronja
morala odločati med enim in drugim dekliškim priimkom ali pa se bodo obeh z veseljem znebile

komot. Lahko se ju že prej, naju ne bo nič motilo, nobenemu od naju najin priimek nič kaj dosti ne pomeni. Dokler so pa mali in bova midva prva, ki bova na urgenco letela, bova pa naredila tako, da nama bo to praktično v trenutku, ko bova to rabila. Kar se dolžine tiče: najini pupi imata manj črk v priimkih kot pa sosedova, ki ima samo očetovegauser posted image . In vsi otroci imajo samo po eno kratko ime, tako da se da spravit to na vse listine. saj v šoli ti ni treba vsakič vsega napisat - glede na redkost njihovih imen, bo verjetno čisto zadostovalo, če bojo napisali samo ime, pa nobenega priimka na kontrolkouser posted image . Se strinjam, da je sitno z dvema priimkoma, samo je še bolj sitno, če ne moreš normalno čez mejo ali če se treseš za otroka na urgenci.

Krščena sem v naši družini samo jaz, pa še to bi bilo reglreht neveljavno, saj me je babica ukradla in nesla krstit, starša se nista strinjala, niti nista bila obveščena o tem - šele naknadno. Tudi svita ne bova dala krstit, ker sva oba ateista in se bo krstil kasneje sam, če bo to hotel. V tem primeru bova pa seveda prišla na krst in bom spekla pecivo in vse, kar paše zravenuser posted image . Nisem proti, če se človek sam to odloči, še priča sem bila nekomu (skup s kasijo, hehe).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3505
30.11.2011 8:40:03   
pathra
Glede imena in priimka.. midva sva že precej ustaljena na enem imenu za punčko in enem za fantka.. tako da s tem nisva imela problemov, priimek pa bo imel/a od moža, ker itak imam jaz dva priimka.. pa morem rečt da mi ni nič prijetno ko se morem z obema predstavit... kar dolgo traja user posted image ... Kršen pa je moj mož in njegova nona je tudi bolj verna.. samo jaz otroka ne dam krstit... ne dam tem duhovnikom denarja.. naj se otrok sam odloči kasneje, če si želi biti krščen.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3506
30.11.2011 9:24:57   
katra55

vijolica
ti jim kar povej svoje. Jaz samo pazim kaj dam v usta, merilec pa sem zavrnila, pa je vse OK.

CTG jaz sem imela prvega v ponedeljek (35t), sedaj pa vsak teden. Mojo G zelo skrbi zaradi prejšnje nosečnosti, zato imam bolj pogoste preglede.
Prvič sem imela prvi CTG po PDP-ju, drugič pa v 37t.

Priimek midva  bova dala samo partnerjevega, se imava namen tudi poročiti.

Mistica sem dobila bon, še enkrat hvala.

(odgovor članu petrai)
Neposredna povezava do sporočila: 3507
30.11.2011 9:29:07   
trnuljčica
Sem poročena, vendar nisem , pomembna, ženskauser posted image - hecaaaam se- da ne bo katera užaljena. Nič ni narobe. če imaš dva priimka, če si s svojim živel 2 ali 3 deset_letja...logično, da se navadiš. Imam tudi znanke, ki so obdržale le svojega... Pač kakor kdo.
Skratka, mi imamo vsi en priimek. Če ne bi bila poročena,bi se dogovorila s partnerjem kateri priimek bo otrok imel. Sem pa skoraj 100 % ,da  le enega. Ker že meni ni bilo za imeti dva. Že tako se moram v službi vsaj 100 x na dan podpisati. Z leti sem pač uvedla inicijalke za podpis v službi. Ampak ena črka več bi vseeno bila 30 % več podpisovanja...user posted image

Noben otrok ne bo krščen. Bo, ko se bosta sama odločila.
Jaz nisem. MM je. Je zaradi prisile s strani babice v otroštvu je najbolj zagrizen ateist, kar jih poznam. Se čudim, da ni šel kot Makarovička tega razveljavit. Verjetno ni časa.

No sedaj k manj resnim temam.user posted image

Danes je pa moj dan!user posted image
Po 1 tednu sem se spomnila, da sem kupila tisto dobrodelno srečko za nek aparat za otroke (Spar) in pogledam in sem zadela barvice. Ok. 
Potem pa popraskam srečko Loterije Slo, ki sem jo zjutraj kupila (po 8 mesecih) in si mislim nič ne bo in dobim 15 €. Saj ni nek denar. Ampak sreča pač.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 30.11.2011 9:40:22 >

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 3508
30.11.2011 9:50:10   
Tadea
Lepo pozdravljene user posted image
Se vam še jaz po dolgem času mal javim, vas pa kar redno berem, no mogoče mi včasih kaj pobegne.
Ctg pregled mam jutri, že komaj čakam, da vidimo če bo kaj pokazalo. Sm mela včer zvečer 2 popadka, taka zlo boleča, tko da nevem če sta bla ravno lažna, me je pa vse bolelo, spredaj, zadaj, pa mali je biu zlo miren čez dan. In potem kr nism mogla zaspat, čeprav sm takoj vedla da negre zares.

Medva sva že določila priimek, ko sva na socialni šla podpisat za priznanje očetovstva, tko da bo kr po očiju, kerr se mava tud medva namen poročit, k se moj nauči plesat, pa k seveda prideva na zeleno vejo z denarjem. Otročka bova krstila, ker sva oba krščena in se mi zdi tako najbolj prov. Čeprav se mi tudi to zdi zlo uredu, da prepustiš odločitev otroku, tak koot so jo meni in sem se krstila pri 6. letih, ker sem sama tako hotela.

Dans grem kupit kozmetiko zase, da si počasi prpravim stvari za v porodnišnico, pa me zanima če ma katera kakšne izkušnje z vložki VIR80, kako se odnesejo?
Sm pa tud v veliki dilemi kakšno kozmetiko kupiti za dojenčka, tko da bi mal prosila za pomoč, tiste ki že imate kakšne izkušnje s tem.
Kremica za obraz - katero znamko predlagate? A je to mišljeno kot zaščita kože proti vetru in mrazu?
Olje/gel za kopanje - katerega priporočate?
Olje za nego telesa - katero mandeljevo ali olivno?
Najbolj me pa še to zanima... v vseh seznamih piše da naj nabavimo 70% alkohol, ampak mi negre v glavo za kaj bi ga lahko uporabljala, ker se mi zdi za dojenčkovo kožo čisto preagresiven.
A je mogoče še kakšna stvar poleg hladilne kreme, sterilnih zložencev in fiziološke, ki jo moram imeti?

Hvala za odgovore, pa lep dan vam želim

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 3509
30.11.2011 10:22:59   
Kasija
pozdravljene,

priimek imajo samo možev. sva poročena, ampak jaz imam svojega in njegovega. krščen ni in ne bo nobeden, ni vernih v družini.  sicer pa je bila težava z dokazovanjem čigavi so otroci deloma (poleg duhovne zavezeuser posted image ) razlog za poroko. mene je tudi skrbelo, kot ronjo, kakšno dolgotrajno dokazovanje čigavi so otroci na mejnem prehodu ali v kakšni še bolj urgentni situaciji. da bi nosila rojstni list s sabo, mi pa tudi ne bi zneslo. poznam pa med bližnjimi kolegi vse različice - da ima očetovega, da ima oba in da ima samo maminega. tako da sem se navadila na vse različice in mi niso več tuje. pri pisanju seznamov vrtcih je pa sploh zmeda, ker se večinoma za kontakte otrok vpoisujejo mame in si potem komaj zapomniš, kdo se zdaj kako piše in kdo je čigav.

ctg ga bom imela naslednjič v 38. tednu.

tedea a so vir80 z mrežico ali brez? se ne spomnim. vprašaj v lekarni. če so z mrežico, vzami ta druge od tosame, ki so tudi celi naravni pa brez mrežice. če boš šivana, se ti mrežica lahko zatakne v šiv. jaz sem si poleg tega kupila tudi vložke za inkontinenco oziroma plenice za odrasle. meni so predvsem recimo za spat boljši, se počutim bolj "zaščiteno" pred uhajanjem. lahko pa kupiš tudi vatirance - to so dobesedno ogromni kosi vate, ki jih dobiš tudi v p prvih par.
70% alkohol potrebuješ za nego popka dokler ne odpade tisti del od popkovine. v bistvu ga rabiš zelo malo. ampak saj ni odveč doma imet kaj alkohola za razkužilo tudi sicer. od kozmetike za dojenčka sem uporabljala nevtralno navadno neodišavljeno milo v kosu, olje olivno ali mandljevo (ni pomembno katero) za namazat telo in za namazat ritko, bepanten za kakšno morebitno vnetje rite ali pa ribodermin. ribodermin bom uporabljala tudi za zaščito pred vetrom zunaj. minimalno kemije torej. katerokoli olje lahko uporabiš tudi za očistit rito pri previjanju, tako se pri majhnem lahko izogneš uporabi mokrih robčkov, ki zanjo biti vir kakega rdečila ritke. tako da imam eno večjo flaško za doma in eno malo v previjalni torbici. pa se umije enako dobro kot z vodo.
aha, sem pozabila palčke za ušesa (sicer ne za ušesa, ampak sem jih uporabila za očistit okrog popka). potem pa sem sebi kupila še sexy user posted image  mrežaste hlačke, da jih lahko večkrat zamenjam in če bi jih v p zmanjkalo. pa za otroka pleničke, samo to si se sigurno spomnila že sama user posted image . pa doma imamo vedno na zalogi dezinfekcijsko sredstvo za roke. ne pričakujem, da si obiski roke dezinficirajo (umijejo pa), ampak je to za nas, ko tamaledva kaj prineset_a iz vrtca.

< Sporočilo je popravil Kasija -- 30.11.2011 10:31:39 >

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 3510
30.11.2011 10:27:30   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: Tadea

Čeprav se mi tudi to zdi zlo uredu, da prepustiš odločitev otroku, tak koot so jo meni in sem se krstila pri 6. letih, ker sem sama tako hotela.

Naš mali vedno želi v cerkev, ko gremo mimo katerekoli. Ga peljem. Začelo se je poleti na morju. Bomo videli. Vsekakor bo njegova odločitev.

Dans grem kupit kozmetiko zase, da si počasi prpravim stvari za v porodnišnico, pa me zanima če ma katera kakšne izkušnje z vložki VIR80, kako se odnesejo?
Meni so prišle prav po porodu. Ponovno sem jih odkrila januarja po splavu. Priporočam. Tudi v p jih imajo.

Sm pa tud v veliki dilemi kakšno kozmetiko kupiti za dojenčka, tko da bi mal prosila za pomoč, tiste ki že imate kakšne izkušnje s tem.
Kremica za obraz - katero znamko predlagate? A je to mišljeno kot zaščita kože proti vetru in mrazu?
Ja . Prvič sem jo imela. Ne spomnim se katero. Verjetno Bubchen iz Mulerja. Sedaj ne bom kupila. Ker je prvič nisem rabila. Imam jo celo od takrat v omari. Moram pogledati datum in po možnosti zavreči.
Uporabljala sem sestavljeno mazilo, ki ga je na Rp napisala pediatrinja. Super stvar!

Olje/gel za kopanje - katerega priporočate?
Imam še od prvič v omari mislim da od Jonsona-olje za boljše nočno spanjeuser posted image . Ni delovalo. Nisem uporabljala. Je bilo čisto dovolj, da sem ga po vsakem kopanju namazala z olivnim oljem, ki ga je napisala pediatrinja na RP.

Olje za nego telesa - katero mandeljevo ali olivno?
Kupila sem olivno pred porodom. Potem smo dobivali enako od pediatra.

Najbolj me pa še to zanima... v vseh seznamih piše da naj nabavimo 70% alkohol, ampak mi negre v glavo za kaj bi ga lahko uporabljala, ker se mi zdi za dojenčkovo kožo čisto preagresiven.
Za  popkovnico- dokler ne odpade.

A je mogoče še kakšna stvar poleg hladilne kreme, sterilnih zložencev in fiziološke, ki jo moram imeti?

Mogoče Lanolin za bradavice. Trdo milo. Salicilno olje za temenca- ti napiše pediater.

Hvala za odgovore, pa lep dan vam želim

Ni za kaj.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 30.11.2011 10:30:21 >

(odgovor članu Tadea)
Neposredna povezava do sporočila: 3511
30.11.2011 10:41:31   
petrai
dober dan vsem skupaj
Tadea vložke VIR80 uporabljajo že v porodnišnici, po mojem ker je samo vata in na dnu polivinil, da ne gre vse skoz, men so bli prvič čist OK zraven pa si kupi tudi mrežaste hlačke za enkratno uporabo. Kozmetiko za dojenčka sem jaz kupila vse od Bubchen mi je bila že prvič najboljša. Kremica za obraz je mišljena za takrat ko greš ven, drugače pa otroka namažeš kar z oljem (pri nas je to mandljevo), če se ti zdi da ima suho kožico in pa po laseh pred kopanjem da grejo temenca lažje stran. Glede 70% alkohola pa, namenjen je čiščenju popka dokler se zdravi, lahko pa kupiš tudi alkoholne zložence, ti pridejo prav tudi kasneje, saj so zaviti vsak poseba in so praktični pri manjših poškodbah(za v torbico). Glede stvari ki jih potrebuješ je pa nekaj strani nazaj napisan in se mi zdi, da je kar popolen in malo poglej tam.

LP

(odgovor članu Tadea)
Neposredna povezava do sporočila: 3512
30.11.2011 10:53:56   
Matkurja
Kar se vložkov tiče, sem mislila kupit tole http://www.tosama-trgovina.si/a/1168_Set-vatiranec-45-x-15-cm-steril-5-kos-v-setu Zdaj pa ne vem, kolk tega bom nucala v porodnišnici, glede na to, da so nam včeraj v šoli za starše svetovali, naj prinesemo s sabo (grrrr). To je za od začetka, ko je baje ful huda čišča. Kolk časa pa to traja pa ne vem. Kasneje nameravam uporabljat tele http://www.tosama-trgovina.si/a/c166/1041_Higienski-vlozki-Natura-Femina-Organic-night-wings-10-kos in še kasneje tele http://www.tosama-trgovina.si/a/c166/1040_Higienski-vlozki-Natura-Femina-Organic-day-wings-10-kos, ki jih uporabljam tudi drugače, ko imam menstro.

me pa zanima, kako izgleda flaška od tega alkohola za razkuževat. Ker jaz imam doma razkužilo Spitaderm, ki sem ga uporabljala, ko sem se špikala z injekcijami, pa nikjer ne piše koliko odstoten alkohol je not. No, k že mam, če bi blo za ponucat, al je mogoče premočan. Da ne kupujem ravno novo stvar.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3513
30.11.2011 11:08:10   
urshek
Mistica in vijolica 2 - Sem slišala, da je dr. Pušenjak strokovnjak in vsi to pravijo. Zato pa sem toliko bolj zmedena. Jaz sem ga včeraj vprašala, kako resno naj jemljem moje stanje(zmehčan MV in panika prezgodnjega poroda). Da so mi v porodnišnici, ko so me odpustili, rekli, da moram strogo ležati in počivati. No in je napisal, da se to njemu zdi popolnoma brezpredmetno (sem mu prepisala tudi vse podatke glede MV in ostalega iz odpustinice) in da mi mogoče odsvetuje samo spolne odnose.
Matkurja -Takole je imela od mojga sestra doma.
http://www.lekarnaljubljana.si/si/spletna-lekarna/ponudba/prva-pomoc/izdelki/1461/etanol-alkohol-70-galenski-izdelek-lekarne-ljubljana

< Sporočilo je popravil urshek -- 30.11.2011 11:12:23 >

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3514
30.11.2011 11:17:24   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

me pa zanima, kako izgleda flaška od tega alkohola za razkuževat.

Taka lekarniška rjava. Pa ne rabite 500 ml kupit. 100 bo preko teklo... Te v lekarni vprašajo koliko rabiš- malo.

A na netu tudi ne najdeš sestavin za ta S------?

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3515
30.11.2011 11:24:48   
trnuljčica
Aha našla:
http://www.moja-lekarna.com/p-440-spitaderm-raztopina-za-dezinfekcijo-s-prsilko-350-ml.aspx

Jaz bom ob razkužilu imela 70% čisti alkohol. Imam sicer tiste lističe 70 % isopropil alkohola za pikat pri sladkorni, samo se mi zdi boljše čistit z vato in alkoholom tisto občutljivo reč... Kaj vem...
Če te patronažna obišče pred porodom ( tako naj bi bilouser posted image )jo vprašaj, če lahko tudi samo tole razkužilo uporabljaš. Če ne pa v p in tvoj nabavi naknadno, če bo treba.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 30.11.2011 11:26:52 >

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3516
30.11.2011 11:31:45   
miami10
Matkurja glede spidarema...spidaremen je namenjen razkuževanju kože pre posegi (kot si napisala pred špikanje in tudi ostalimi posegi-mi ga uporabljamo pred uvajenjem večji venskih katetrov). Točno ti ne znam odgovorit koliko je procenten.
Sicer 70% alkohol...pozanimala sem se pri sodelavcu, ki ima 2 otroka (3l in 5m) in je reku, da so alkohol uporabljali minimalno, sicer pa so popek čistili s fiziološko in se je popek super zacelil. Mene malo preseneča ta alkohol, ker se tudi rane čistijo samo s fiziološko (FR)...tako da ne vem točno zakaj alkohol...tako, da mislim matkurja da brezproblema za "boljšo" dezinfekcijo kot je čiščenje s FR lahko uporabljaš spidarem...jst se že odločam če bom alkohol sploh imela.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3517
30.11.2011 11:44:12   
tix
Evo sem iz UZ . . . mali ima pri 32t1d 2000 kg, MV je tokrat nasrečo daljši kot je bil v prejšnji nosečnosti v 20t. Me je pa malo zaskrbelo ko je G vprašala če bomo tega otroko pripeljali do 37t (prejšnji je takrat rojen), da se kao vidi da premalo počivam ? zaenkrat se dobro počutim in ne bom ničesar spreminjala user posted image

oddala papirje na CSD

priimek - imamo kar skupnega user posted image pa tudi kršen bo user posted image

jaz pa počasi že zbiram :) cunjce sem za prvi mesec že pripravila, za naprej pa čakam, da vidim kakšne barve bodo ostale user posted image , včeraj sem kupila nove cuclje za flaške in dude, roza bepanthen za vsak slučaj in fiziološko. Potrebujem še trdo milo, pa ga zadnjič niso več imeli v mullerju

VIR80 - bela vrečka z rdečo pisavo, mi smo dobili 4 paketke v porodnišnici, potem sem jih imela še doma dokler je trajala čišča, smo se čist dobro razumeli user posted image - imajo v Merkatorju in DM, za ti dve trgovini sem zih, tudi mrežaste hlačke smo tam dobili, doma jih pa nisem več uporabljala

kremic in olj
nisem uporabljala, smo pa dobili dve mali flaški mandljevega in olivnega olja v porodnišnici v paketu, popek je bil že zaceljen 3 dan tako, da sem samo čistila z vatirano palčko in fiziološko

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3518
30.11.2011 12:59:44   
Matkurja
Hvala glede informacije glede alkohola. Sem jaz tudi brala, da se dandanes bolj uporablja fiziološko raztopino. Bomo to kupil, pol pa itak prvi dan, ko si doma pride patronažna, pa bomo vidli, kaj bo rekla. Al pa v porodnišnici vprašam, bo že šel pol moj kupit, če bo treba.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 3519
30.11.2011 13:51:29   
Mistica
ČESTITKE tistim, ki ste imele pregleduser posted image

CTG- očitno se tu praksa ginekologov razlikuje. Vidim, da ste ene že bile, ene še do 38.tedna ne bomo šle,...

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Mistica, me je veselilo, da sem te spoznala.

Trobentica, sem sedela zadi za tabo. Te nisem tla motit vmes, na koncu je pa moj kar zbezljal ven. Pa drugič.

Matkurja - enako lahko rečem tudi jaz. Me veseli, da sva se spoznale in opogumile ogovoriti ena drugouser posted image

Krst - se podpišem pod postom od Ronje.

IZVIRNO SPOROČILO: katra55

Mistica sem dobila bon, še enkrat hvala.

katra55- mi je bilo resnično v veseljeuser posted image

Jaz sem tudi kupila VIR80 (ti imajo mrežico), ker vatirancev niso imeli. A mi lahko katera pove, koliko tega rabimo in koliko mrežastih hlačk? Jaz sem kupila 2 paketa vložkov, za hlačke pa še ne vem.

Pozdravček

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3520
30.11.2011 14:03:32   
vijolica2
Jaz sem danes iz pregleda v NM pri diabetologinji. Tej ženski se pa res NIČ neda dopovedatiuser posted image Sem ji rekla da sva se z G pogovarjala in se odločla da bom pač pazila na prehrano, pikala se pa več ne bom. Ampak ona vztraja pri svojem, ampak naj ji bo. Mi je pikanje zmanjšala na 2x na teden in samo3x na dan. Tolko za kontrolo. moram pa iti 23. dec. nazaj, da bo kri vzela. Je rekla da naj delam še malo kontrolo ker bom vsak teden višje noseča, hormončki pa bodo bolj delovali.

Kompletek za iz bolnice je zaštrikan user posted image ful je lep. A mislite da mu moram dati pod to štrikano 2 bodija+to šrikano+zimski pajac? al je dosti 2 bodija in štrikano? kako bi ve naredile?

Danes in jutri naju čaka gora likanja cotk od tamalegauser posted image . Čez vikend sem rekla dragemu da nočem imeti pripravljeno sobico.

Sedaj sem dva dni "samska"user posted image je dragi odšel na terapije.

A gre katera roditi v NM? Zanima me kdaj moram plačati, da bo partner pisoten pri porodu?

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3521
30.11.2011 14:05:48   
miami10
Tix-user posted image za uspešen pregled....kako to tvoja ginek misli 37t? Moja mala je namreč tudi 1950g v 31t 6/, moj MV pa 29...Če ni skrivnost so ti povedali koliko dolg je tvoj? Meni je rekla da še vsaj 14dni "ne bi smela" rodit...ne bi smela v smislu da je vse ok.
NABAVA-en user posted image zame...danes šla v DM...mela 15% na nakup in sem vse nabavila...od blazinic za dojenje, milo, dudo, glavnik, ter.za vodo...skratka vse user posted image ...pa še pršiparala sem user posted image
glede mrežastih hlačk...glede na to da so pakirane po 5 in cena 3€...jst mislim da ene 2 paketa...če zmanjka pa moža poslat user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3522
30.11.2011 14:16:46   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Jaz sem tudi kupila VIR80 (ti imajo mrežico), ker vatirancev niso imeli. A mi lahko katera pove, koliko tega rabimo in koliko mrežastih hlačk? Jaz sem kupila 2 paketa vložkov, za hlačke pa še ne vem.

Kje si pa iskala vatirance? V BC jih tudi jaz nisem videla. Misliš, da v lekarni tega ne bi imeli? Saj bi naročila prek spleta iz Tosame, ampak je za en paketek poštnine.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3523
30.11.2011 15:08:06   
tetkabaletka
V Postojni dobiš 2 paketa Vir vložkov. Če ti jih zmanjka lahko zanje prosiš al ti jih pa tvoj prinese iz trgovine. Mrežaste hlačke pa mislim, da dobiš dvoje al troje. Jaz sem potem uporabljala svoje. Čisšča je najhujša prva dva tri dni. Potem ni več tko močna. Lahko pa traja tud en mesec.
Drugače pa, čimmanj komplicirat, pa bo. Koliko stvari te lahko vse preseneti. Meni se zdi brez veze vnaprej neke zadeve kupovat, če jih potem ne rabiš.
Enako za rešilca.  Sem se tok smejala, ko sem brala, da pričakujete, da vas bodo na nosilih nesli iz petega štuka? Joj, rada bi to kje videla. Bo treba kar peš. Če ti odteče voda, je to znak, da se je začel porod. Ni potrebno nobene panike delat. Stuširat, preobleč in it v porodnišnico. To je to. Pa ne pišem nekaj na pamet. Tudi če si v porodnišnici in ti voda odteče, si lahko še dva dni na oddelku, brez da greš v porodno. Ampak ok, vas razumem, ker prvič pričakovat otroka je čist drugo doživetke, kot potem drugič, tretjič...

Ste tako hitre s pisanjem, da vas sploh ne dohajam. Pa tud časa ni.  Vidim, da gnezdite. Prav je tako. Še malo, pa bo tukaj januar.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3524
30.11.2011 16:37:39   
beti 1
Pozdravljene!

Kozmetika: kremo za obraz sem imela od Welede, imajo dve, eno bolj negovalno za blag mraz in suho kožo in drugo za kadar je fino mraz, ki je prav s čebeljim voskom in res dobro zaščiti, je pa bolj za potem, ko so user posted image  že kako leto stari.  Od začetka sem imela za umivanje, mazanje,... stvari od Johnsona, odkar pe je Weledo lažje dobiti pa imam večino od njih, le peneča kopel je od Johnsona, ker imata oba user posted image  ful rada mehurčke, ki pa z Weledinimi mili ne nastanejo tako obilni in trdni. Pri mlajšem sem za darilo dobila olje za telo od ene firme, ki se več ali manj prodaja po katalogih in preko posrednikov, se pa ne spomnim več katere, ga imam še zdaj malo in je enako kot na začetku. Je pa taka enostavna rumena embalaža, pa nahrbtnik žirafa je bil zraven. Če katera pozna?
Vložki: jaz si z vir 80 nisem ravno na ti, ker po mojem spominu nimajo ničesar za pritrditev na perilo in potem lezejo sem in tja in se mečkajo. Za doma sem imela sama rajši kake druge vir (mislim, da so bili 70), ki se pritrdijo, pa vidim, da jih imajo zdaj le še zelo malo.
Mrežaste hlačke, sem jih imela vedno samo v porodnišnici, potem pa svoje običajne, jih bom pa tokrat verjetno kupila, ker so na materinski rekli, da jih zna v porodnišnici zmanjkat.
Najmočnejša je čišča tistih par dni, ko si v porodnišnici, pa mogoče še kak dan potem, če si res bistveno bolj aktivna kot ponavadi. Če nimaš šivov, ali pa imaš le lepotne, se da po mojih izkušnjah od kakega tedna, 10 dni dalje čisto normalno živet tudi z običajnimi vložki, le menjat jih je fajn bolj pogosto kot pri enako močni menstri, ker ima čišča dejansko bolj izrazit vonj.
Sama ne bom kaj dosti vnaprej nabavljala, ker smo pač v Lj. in imamo vse relativno blizu, bom šla sama iskat, ali pa bom user posted image  poslala.

Priimek: se pridružujem trnuljčici, imam moževega, tako da ni nobene dileme, sem rekla, da ne bom kot večina kolegic s faksa, ki imajo 2 priimka. Pa še inicialki imam enaki. Sva se tudi zaradi zmanjšanja komplikacij oziroma birokracije poročila še pred prvim user posted image .
Krščena sta oba in tudi tretje user posted image  bo, zaradi ljubega miru. Imava bistveno manj težav s taščo tako, kot bi jih imela če jih ne-bi krstila. Je že to, da jaz nisem naredila katehumenata pred poroko (ker moja sestra ga je), komaj preživela. 

Vijolica: mi noče citirat. Za user posted image  kompletek iz porodnišnice: odvisno, koliko bo mraz, ko bosta odhajala domov, V vsakem primeru, če štrikana kapica nima bombažne podlage priporočam za spodaj še bombažno kapico. Če bo par stopinj plusa bo verjetno dosti štrikano + odeja, če pa bo krepak minus pa tudi kombinezonček ne bo odveč, razen če veš, da bo avto topel.

Roberta 69: dobrodošla nazaj!!!

Res je lepo brati, kako vsi user posted image  lepo napredujejo.

CTG: ga tudi meni še ni napovedala, prejšnja g mi ga je delala nekje od 32t dalje, ampak so se tudi tu merila v teh 6 letih očitno spremenila.

Sem si moral včeraj prestaviti datum pregleda, ker sem se zmenila na isti dan, kot imam psihologa za starejšega in ob tem izvedela, da mi je hemoglobin fino padel, tako da dobim Rp. za železo. Pa je konec moje hvale o učinkovitosti Algee. user posted image

Ronja: a boš imela kaj časa za dekompresijo? Meni se klepeta.

Konec romana za danes, moram naredit menjavo user posted image  na treningu.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 30.11.2011 16:38:59 >

(odgovor članu tetkabaletka)
Neposredna povezava do sporočila: 3525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?