|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
28.11.2011 14:27:49   
miami10
Danes je pa moj dan user posted image
UZ-vse super, user posted image user posted image ni prevelika...31t in 6/7 ima 1950g in stegnjenico dolgo 6cm user posted image ...je v mejah, tko da je vse ok. MV dolg 2,9cm-tko da vsaj 14dni še ne bomo rodili...
VOZIČEK-so me klicali in je danes prišel in ga grem danes tudi iskat user posted image
ELEKTRIKA- baje jutri pridejo delat naprej in proti koncu user posted image
NESREČA-pa še iz servisa so me klical, da je njihova napaka in da mi bodo menjal šipo user posted image
končno se vse obrača meni v ++++ user posted image
Grema pa še zdele pogledat za otroško sobico...sva se z mojim spogajala, da jo lahko kupim, ker itak ne bo zmogu vsega naredit user posted image ...ma katera izkušnje s sobicami Mali princ?? ali pa mogoče sobice IZI pohištvo??
lp

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3451
28.11.2011 14:57:07   
Kristyz
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Camino - tebe pa ni na seznamčku!? Če želiš, te lahko vpišem.  V MŠ nas je babica opozorila, da se težko loči med izcedkom (ala glivice) in tem, da ti odteče voda po "kaplicah" ali curkih. Moram reč, da sem tudi sama večkrat v dilemi, ko se mi izcedek "ulije" in potem tečem takoj gledat, če je to to ali če je kake druge barve, ... sam ga ima skoziuser posted image

Pozdravček vsem

Tudi sama imam skoz izcedek in grem velikokrat pogledat kaj se dogaja k se mi "usuje". Poleg tega pa ko kihnem in če imam poln mehur mi itak uide...saj je čisto malo ampak mokra pa sem....to se mi je dogajalo tudi preden sem bila drugič noseča - torej po prvem porodu.
Verjetno sem bila premalo pridna z vajami po porodu....tako da punce delat Kegleve vaje...sama jih bom kot nora po tem porodu oin jih tudi sedaj veliko delam....

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3452
28.11.2011 15:01:50   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Ojla

Matkurja - jaz sem ravno ta teden nekaj zamenjevala v BC- če imaš račun, menjajo BP za kaj drugega, na netu pa sem brala, da lahko greš menjat tudi v kak drugi BC, ne nujno v tistega v katerem si kupovala stvar, ki jo želiš menjati.

Hvala za informacijo. Mogoče bova šla kar jutri v Postojni pogledat za kaj drugega po MŠ. A si ti šla mogoče zadnjič na telovadbo?

Rešilec - nakaj bi vprašala. V primeru, da odteče voda, v literaturi sem opazila, da naj bi se v primeru, če imamo veliko stopnic, poklicalo rešilca, da nas odnesejo dol, da ne hodimo. Hmmm, koliko pa je to "veliko" stopnicuser posted image in ali je res tako nujno, da ne hodimo same? Ima katera izkušnje?

Jaz nimam izkušenj, ampak mislim, da je poudarila, da se takrat res ne smemo gibat. Jaz bi verjetno v vsakem primeru klicala rešila, ker bova zdaj živela v 3. nadstropju. Vsaj tolk, da me dol prinesejo. Saj pol me lahko moj naprej pelje. Moj me pa definitivno ne more dol odnest.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3453
28.11.2011 15:01:56   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Mislim, da je bilo tisti teden kot Miklavž.

hehe, ne bi si mislilauser posted image . No, hvala, bom malo poslušala radio. Sem mislila, da bi jih kar poklicala, pa ne vem, če nam bojo že zdaj hotli povedatuser posted image

Ponavad ne smejo povedat, kakšna bo naslednja akcija. Tko je nama reku prodajalec, ko sva kuhinjo kupovala.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3454
28.11.2011 15:02:46   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: miami10

Danes je pa moj dan user posted image
UZ-vse super, user posted image user posted image ni prevelika...31t in 6/7 ima 1950g in stegnjenico dolgo 6cm user posted image ...je v mejah, tko da je vse ok. MV dolg 2,9cm-tko da vsaj 14dni še ne bomo rodili...
VOZIČEK-so me klicali in je danes prišel in ga grem danes tudi iskat user posted image
ELEKTRIKA- baje jutri pridejo delat naprej in proti koncu user posted image
NESREČA-pa še iz servisa so me klical, da je njihova napaka in da mi bodo menjal šipo user posted image
končno se vse obrača meni v ++++ user posted image
Grema pa še zdele pogledat za otroško sobico...sva se z mojim spogajala, da jo lahko kupim, ker itak ne bo zmogu vsega naredit user posted image ...ma katera izkušnje s sobicami Mali princ?? ali pa mogoče sobice IZI pohištvo??
lp

Super. FUL sem vesela zate. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3455
28.11.2011 16:44:53   
Mistica

Matkurja - ne, nisem šla na telovadbo. Se mi zdi zdaj "prepozno" za kakršnokoli dodatno razgibavanje, se trudim vzdrževat kondicijo s hojo in z nekaterimi vajami doma. Vem, da ni isto, ampak nekaj je nekaj. Bi si pa rada vzela več časa za "psihične" priprave na porod, dihanje, vizualizacijo, sproščanje,... pa zaenkrat večinoma samo berem in potem mi zmanjka časa.
Glede rešilca- najbrž bi jaz isto naredla, poklicala, pa bodo povedali al pridejo al grem sama dol. Tud mi smo v 3.nadstropju, to je okol 50 stopnicuser posted image Aja, čestitke za bližajočo se selitev!user posted image

Miami - čestitke za pregled in super, da se vse obrača pozitivno user posted image

Lp

(odgovor članu Kristyz)
Neposredna povezava do sporočila: 3456
28.11.2011 16:47:40   
miami10
Matkurja hvala...
REŠILEC-načeloma če ti odteče dova lahko pride do zdrsa popkovine...ampak moji prijatlejici je odtekla voda, je iz kraja kjer imajo 2 rešilca, rekli so ji da jih še vsaj uro in pol ne bo, ona pa v 4 nad.brez dvigala-"tisoč stopnic"...pa se je odločila da toliko pa ne bo čakala-še sama je bila (njen partner je štartal iz službe ampak do doma rabi 1 uro), tako da je šel potem moj po njo, ji nesel stvari ona je šla sama po stopnicah in jo je potem peljal v porodnišnico...
zdej če je ravnala pametno je težko govorit...ampak da pa še 2 uri sam čakaš rešilca-to pa pomoje tudi ni pametno...na srečo sem v bloku z dvigalom user posted image ...to je dvorezni meč...na reševalni jih pa tudi ne moraš prisilt da pridejo po tebe...(še iz mojih časov reševalne) dispečer ponavadi reče, kr normalno pejte (to pomeni brez luči in siren), je prvo rodka-kar pomeni še bo trajalo do poroda...

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3457
28.11.2011 19:00:24   
ana.nunez25
pozdravcek..

danes s pregleda..nardila mi je celo UZ, ceprou un tv da bi se jst vidla ni biu uklucen, ampak vazn je da je ona pogledala da je z user posted image  vse OK.

srcek lepo utripa, obrnjen je tut se vedno dol, kar sm sicer vedla ker se mu kr dost kolca in to cutm cist spodi hihiuser posted image  nism se je spomnla uprasat da mi pove kolk tehta, ker sm bla cist vesela zarad UZ user posted image user posted image  naslednjic bomo pa ze CTG delal...cez 3tedne 19.12.user posted image

dobila tut potrdilo o opravljeni MS za mojga user posted image ..glede na to da pride sm sele cez 1mesc ne bo mogu na predavanja, mi je babca nardila izjemo, sicer bi loh sou na januarsko predavanje ampak itak ne razume..pa se ce ns user posted image slucajno kj prehiti..je pa rekla da se gre prisotnost u leonisce loh placat ze tut pred porodom oz. ona priporoca da se to nardi prej, da pol nimajo kj komplicerat...a so se ksni svetoval to oz. ma ksna namen to narest prej???

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3458
28.11.2011 19:18:47   
katra55
Živjo,

jaz sem imela danes pregled, otroček je primerne velikosti in lepo raste. Naredila mi je tudi CTG, ker sem omenila, da se bolj malo premika. Na CTg-ju pa je imel celo žurko, tko da je OK. Naslednji pregled imam 6.12.

Hemeroidi jaz zaenkrat nimam težav, so se mi pa naredili po porodu in pomoje se bodo tudi tokrat.

Matkurja Zadnji dan za oddajo papirjev je en dan pred nastopom porodniške.

Vidim, da že vse pripravljate stvari za novorojenčka, jaz bom začela ko bom na porodniški, itak imam še vse pripravljeno v previjalni od lanskega leta, tako da moram samo še enkrat oprati in kupiti kozmetiko.
Kupila pa sem zimski pajac in novo posteljnino.

Spanje Jaz spim zelo slabo, ker hodim lulat in kolki me bolijo, da se moram skoz obračati.

Soncnica28 jaz sem imela udrte bradavice, pa so se mi po prvem porodu izbočile tako, da ni bilo problema z dojenjem.

Napotnice za rešilca pri nas ne dajo, če je nuja te bodo peljali tudi brez napotnice. Za porodnišnico pa jo pri nas dobiš kake 3 tedne pred PDP.

Urshek če si odločbo že dobila bodo denar za pakete nakazovali 13.12.2011

camino79 če misliš, da je lahko plodovnica, se pojdi raje pokazat v P. Ni nujno, da odteče vsa naenkrat, meni se je vsake toliko časa vlilo malo vode.

miami10 user posted image user posted image user posted image za pregled

Če odteče veliko plodovnice naenkrat ni pametno preveč hoditi, ker lahko pride do zdrsa popkovine.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3459
28.11.2011 19:42:51   
Matkurja
Moj otrok je pa danes brcal kot nor. Zgleda, da je treba samo malo pojamrat. Upam, da bo od zdaj naprej tudi tako živahen.

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 3460
28.11.2011 19:48:20   
Mistica

user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image ali user posted image , Porodnišnica

25.12.11.

Kasija, 33, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image , Postojna

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 25.11., MS (okolica), user posted image , MS
Glamur 11, 31, 1user posted image , 0user posted image , 2.12., ?, NM

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
katjaaxx, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
louisa, 30, 1user posted image , 0user posted image , 2.12., okolica Kranja, LJ

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , 29.11., ?, user posted image , Postojna
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, Krško-Sevnica, Brežice
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 1.12., Izola, user posted image , Celje/ Izola
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, Krško, user posted image , Brežice

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, Bela Krajna, Novo mesto
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, user posted image , Lj
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image , Maribor
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , 7.12., Sodražica, Trbovlje
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, Domžale, user posted image

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?
katra55, ?, 4user posted image , 1user posted image , 6.12., ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , ?, Brežice, Novo mesto
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, Savinjsko
dekletce, 29, ?user posted image , 0user posted image , ?,  MB, user posted image , MB
petrai, ?, 2user posted image , 1user posted image , 8.12., Bohinjuser posted image , Kranj

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 6.12., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 30.11., KR, user posted image , Kranj
tanika1, 27,2user posted image , 1user posted image , ?, NM
luši, 22, ,2user posted image , 1user posted image , ?, Kranj (okolica)
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, Vrhinka, user posted image , Postojna

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 9.12., Domžale, user posted image , Lj
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 20.12., ?, user posted image
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, Mb, user posted image , Mb
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 1912., Domžale, user posted image , Lj
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica Kopra, user posted image , Izola

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, user posted image , Maribor
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 9.12., LJ, user posted image , Ljubljana

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image
bozena.cvic, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 12.12., okolica Postojne, user posted image , Postojna

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 7.12., LJuser posted image , LJ
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , ?, Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča, Kranj
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?., ?
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 25./28.11., LJ, user posted image , LJ

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 14.12., Divača, user posted image , Postojna

26.1.
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , ?, Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image & user posted image ,
Ptuj ali Maribor

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 24.12., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image , 14.12., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 5.12., Bela krajina, user posted image

31.1.
tetkabaletka, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, LJ

x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image

4.2.
arupnik3, ?, ?user posted image , 1user posted image , ?, ?

SKUPAJ NAS JE: 80user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 17
user posted image = 19

Z nami so pot začele:

KORISTNE POVEZAVE:

Matične celice - javno shranjevanje

Matične celice - zasebno shranjevanje: - NEOCELICA, BIOBANKA

Masaža presredka

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3461
28.11.2011 19:57:48   
louisa
Mopsy in diana, SREČNO ter kaj se javita, ko bosta že imeli male štručke pri sebi user posted image

[b]Napotnica: jaz sem dobila napotnico za porod že v 30 tednu, medtem ko pri moji ginekologinji (imam jo v Kranju) ni praksa, da predloži tudi napotnico za rešilca. Če bo nujno bo prišel tudi brez tega.

Spanje: nič boljše, spim maksimalno 2 ure, predvsem zaradi tega, ker me vsak večer boli trebuh in ne popusti do jutranjih ur. Glede na to da sem od jutri v 36 tednu se zna narediti, da bom šla že kmalu rodit.

Možek je končno sestavil posteljico, kar težko čakam, da bo notri najin dojenček user posted image

Lep večer vam želim!

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3462
28.11.2011 21:49:42   
Kasija
matkurja ok, potem pa nimava istovrstnega likalnika. mogoče katera druga kaj več ve?

camino kako gre? se je umirilo morebitno odtekanje? meni je drugič odtekala voda, pa ni bilo enakomerno. v bistvu mi je malo odteklo, kot da bi se malo polulala, ampak brez vonja po urinu. potem pa nič. pa čez nekaj časa spet. potem sem šele začela razmišljat v smeri plodovnice. mi pa med recimo prevozom do porodnišnice ni nič bolj odtekala. tako da raje se pojdi pokazat, če se ponovi.

miami10 za dober dan user posted image  sobico pa imamo od ikee, tako da ne morem pomagat.
jaz sem pa ravno hotela vprašat, če kdo prav zares pozna koga, ki je klical rešilca, da so jo nesli po stopnicah. se mi je zedelo, da v realnosti zna priti do bolj komplesknih situacij - kot je to, da rešilca pač ni na voljo.
meni je ena babica razlagala, da če je otrok že v vstavi - torej glavica med kostmi - potem ni tako nevarno, da bi zdrsnila popkovina mimo. tako da sem zadnjič vprašala g in je rekla, da moje dete je že v tej vstavi in bom šla kar sama v p. ok, če bi mi steklo res enormno naenkrat, bi morda zapaničarila. ziher je ziher user posted image

sicer pa je danes kar nekaj že govora od porodov in vsega v zvezi z njimi... se vidi, da se pdp-ji bližajo user posted image

louisa a tako te boli trebuh? ampak to moraš biti pa že čisto zdelana, ko nič ne spiš. pa sigurno ni kaj nepovezanega z nosečnostjo?

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3463
28.11.2011 22:28:37   
Kasija
objavilo 2x

< Sporočilo je popravil Kasija -- 28.11.2011 22:29:20 >

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3464
28.11.2011 22:41:36   
ronja
Če odteče plodovnica res ni fajn, da hodiš okoli, ker lahko otrok brez plodovnice pritisne popkovino, ki se lahko ujame med glavico in tvoje kosti in s tem prekine dotok krvi in kisika vase. Je pa to bolj nevarno pri drugo in več rodkah, kot pri prvorodkah - nekaj v zvezi z zaporedjem - odpiranje in spuščanje, ki je drugič obrnjeno, pa prva faza traja veliko dlje pri prvorodkah...

Moj me pa definitivno ne more dol odnest.
Ajoj, kakega švoh dedca pa maš to?user posted image Mene bi odnesel, smo pa glih tako v 3. štukuuser posted image . Samo ne vem, če je ok, da potem sedim, ker sem še vedno pokonci, najboljše je ležat, to pa v avtu težko, če se hočeš pripet - kar je pa spet dobro za otroka, smo lih danes poslušali o tem, a ne, beti?user posted image Tak da drugorodke - nasvet od babic - je treba rešilcu nujno povedat, da to ni prvi porod.

miami
, čestitam za vse! Bravo, vse ti gre ko po maslu, le naj gre tako še naprej in naj bo jutri spet tvoj danuser posted image . Mi imamo od izi-ja previjalno mizico in moram priznat, da je res kvalitetna - vsak ljubi dan v uporabi, pa še vedno vsi ležaji lepo tečejo, zgleda lepo, čeprav sta jo že ničkolikokrat počečkali,...

camino, tudi jaz sem slišala za take hlačke/vložke, ki se obarvajo, če je voda plodovnica. Če bi bila v dvomih, bi si to nabavila. samo moji mehurji so bili do zdaj zelo močni - so se kar namatrali, da so to počili, tako da me to zaenkrat ne skrbi. Sicer če plodovnica po malem odteka in si prvorodka, ni tako nevarno, ker je potem še vedno veliko vode not in se tisti zdrs težko zgodi. Če pa se voda ulije, bi se pa jaz samo ulegla, pa se pustila nosit po rokahuser posted image . Vsaj zdaj, 3.user posted image

matkurja, moj piko je pa danes bolj miren, res pa je bil precej preplavljen z adrenalinom danes, ker sva meli en mal daljši pogovor z mamiuser posted image . Glede bratca in njegovih nerealnih zahtev in sebičnosti. Pa mali tega ne mara, on ma rad, da ležim, pa mam noge v luft, takrat on brca ko noruser posted image . Al pa da mu malidve kaj govorita, to se tudi vedno odzove. Sicer je pa precej kolcaluser posted image .

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3465
28.11.2011 22:45:06   
coca cola
Pozdravljene

Na hitro da vas pozdravim, ker vas nikakor ne morem doseči v branju in pisanju user posted image

Še malo pa se seliva user posted image . Naj bi se ta teden, ampak vodovodarja dobiva šele naslednji teden, pa bi bilo malo čudno bit brez vode in WC-ja user posted image . Bo pa treba pol v akcijo in vštimat vse za bejbija. Samo še previjalna mi manjka, to bom pa naročila prek Recinkota. Jutri bom, danes se mi ne da bit več na netu.

Komaj čakam naslednji ponedeljek, ko imam pregled. Komaj čakam da vidim spet tega našega divjačka.

Nočka

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3466
29.11.2011 8:57:27   
trnuljčica
Ker imam pač sy ementalerja pozabim kaj komentirat in se spomnim čez čassss.user posted image

Tista ki je spraševala o dioptriji in porodu ter ob tem omenjala, da upa, da hitreje pride na vrsto zaradi user posted image :
V rubriki 9 so na napotnici prednostni kriteriji in pod eno točko je nosečnost. Tako, da preden greš od dr poglej če je označena in potem ob prijavi to omeni sestri pri očesnem. Srečno!

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 3467
29.11.2011 9:18:48   
ursah
Priprava stvari za dojenčka: tudi mi nimamo še nič pripravljeno - no, je pa res, da bo to drugi otroček in da imam oblekce v škatlah (moram pregledat, zbrat velikosti in še 1x preprat - imam v planu ta vikend), pa v kratkem nameravamo v Ikeo po novo posteljico in še par stvari. Aja, pa nujno kozmetiko, pripravit voziček (ponovno gor košaro)... Sem se pa iz prvega poroda naučila, da so vsi tisti seznami, ki krožijo po netu, kar preobširni, veliko stvari potem sploh ne rabiš - zato je najbolje kupovati po potrebi. Tako da se bom držala sedaj tega pravila...

Rešilec: a če ti odteče voda, je potrebno poklicati rešilca? Meni namreč prvič ni, sem šla v P samo s popadki, ne vem pa kako bo tokrat...

Drugače pa delam še do konca tega tedna, potem pa končno doma (spet - jaz sem namreč bila sedaj samo 2,5 meseca v službi, prej sem bila namreč na porodniški s prvo hčerko). Pri hčerki sem bila v tem času namreč že nekaj tednov doma, sem koristila dopust, sedaj ga imam manj, zato še delam in mi je kar naporno.

Vprašanje glede streptokok testa: pri hčerki sem bila pozitivna, delala sem ga lani. G sem vprašala, če ga moram sedaj ponoviti, glede na to, da je to nekaj, kar se ne zdravi in načeloma to bakterijo pač imaš in z njo normalno živiš, čeprav lahko kdaj pri komu tudi izgine (pa se spet pojavi itd.). Tako da po tej logiki sklepam, da jo pač verjetno imam še naprej. In ker test v ZD Lj stane 40 EUR, ga ne bi ponavljala samo zato, da imam "frišen" papir, da jo (še vedno) imam. Po moji logiki pač dobim antibiotik, enako dojenček, ampak to nima nekih stranskih učinkov, tako da ne vidim škode v tem. No, moja G ni vedela odgovora, zato me je napotila, da naj vprašam v porodnišnico Postojna, kamor nameravam iti. V P mi je pa dr. Merlo rekel, da dajmo kar ponoviti, pa da naj pridem k njim, pri njih stane samo 12 EUR, da je najbolje imeti svež izvid. Amapak meni še vedno ni jasno, zakaj bi ga morala ponavljat...malo se počutim kot na tržnici - "pridite k nam, naš je cenejši". Ker sem bolj firbčna, bom itak povprašala še drug teden v P, ko bom šla naredit ta test, ampak ali katera ve, zakaj je to tako...?

Aja, pa še to: menda da obstaja tudi FB skupina...s kakšnim imenom?

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3468
29.11.2011 9:19:59   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: ronja]

Moj me pa definitivno ne more dol odnest.
Ajoj, kakega švoh dedca pa maš to?user posted image Mene bi odnesel, smo pa glih tako v 3. štukuuser posted image .

Jah, moj dec ima pač 66 kil (jst pa kar precej več), ima težave s hrbtenico, pa še gleženj si je pred kratkim pošodoval.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3469
29.11.2011 9:20:52   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: ursah

Aja, pa še to: menda da obstaja tudi FB skupina...s kakšnim imenom?

Dodaj mene ( Jana Hladnik - profilna slika je Me to you medvedek ) pa te dodam v Januarčki 2012 user posted image

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 3470
29.11.2011 9:22:01   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: *dina*

Še malo pa se seliva user posted image . Naj bi se ta teden, ampak vodovodarja dobiva šele naslednji teden, pa bi bilo malo čudno bit brez vode in WC-ja user posted image . Bo pa treba pol v akcijo in vštimat vse za bejbija. Samo še previjalna mi manjka, to bom pa naročila prek Recinkota. Jutri bom, danes se mi ne da bit več na netu.

Midva tudi. Imava pa v wcju vodo, je pa v kuhni ni. Moj je ravno šel v merkator po bojler. Danes začnem pakirat cunje. JUPI.

Posteljico in previjalno dobim pa od Recinkota v petek (baje da se danes in jutri selijo). Sem bla pa včeraj malo jezna. Od mojega teta mi je zvečer ponudila posteljico. Jaz sem jo pa lih dopoldne naročila. Mater, a prej pa ni mogla ponudit?

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 3471
29.11.2011 11:06:19   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
ker sva meli en mal daljši pogovor z mamiuser posted image . Glede bratca in njegovih nerealnih zahtev in sebičnosti.

A nisi rekla, da pričakuje? No, če pričakuje ga bo sebičnost po hitrem postopku minila...

Ko doma odteče voda- nam so v materinski šoli rekli, da naj v tem primeru ne bi hodile okoli. Optimalno naj bi ležale in počakale, da se tvoj prevoz organizira (pride rešilec, če si sama, oz mož zrihta kaj se bo neslo v p, pripelje avto pred vhod...). Na vprašanje user posted image kako pa prideš do avta, če ne smeš hodit(ala al te reševalci/mož nese), so odgovorili, da tiste stopnice in do avta lahko greš, ne pa da bi ravno takrat 30 minut hodil še po stanovanju in pripravljal stvari al pa šel na sprehod, da bo porod prejuser posted image .

Joj ,zavidam vsem, ki se selite v sveže prostore (stanovanje...). Ne me napačno razumeti, ne zavidam čakanja na delavce, nadziranje kako bo, kdaj bo narejeno...Ker pri tem se ti glih user posted image user posted image user posted image . Še bolj sicer čez par let ko kvaliteta izvedbe pokaže svoje čare in ugotoviš, da izvajalca(tud sp) več ni... Zavidam, da lahko v prazne prostore vneseš stvari in na novo, urediš... Ker ko si že not in eno otroško sobo urediš v delovni prostor rabiš 2 meseca, da vse tisto odseliš ven, pogruntaš kam zaboga boš sedaj to in ono dal... Skratka dlje časa smo rabili da smo , delovno sobo,, ki je v bistvu otroška spraznili kot pa smo rabili, da smo se vselili v stanovanje (tudi z vsemi deli izvajalcev vred)user posted image .

So me pa pravkar obvestili iz MŠ, da odpade ravno delavnica, zaradi katere sem hodila na MŠ. In ki je bila 4 leta nazaj edina pametna(povijanje in fizioterapija oz pravilno rokovanje, nošenje user posted image ). HB za youtube- sem ravno obnovila široko povijanje, da ne izpadem  nevedna v p.

Mefisto a ti nisi šla v MŠ? Boš imela staro potrdilo? Jaz sem manjkala ravno prejšnji teden, ko so jih delili... Sicer pa te pri cr res noben ne vpraša za to...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3472
29.11.2011 11:20:30   
beti 1
Miami10: user posted image user posted image user posted image  za same odlične novice. Jaz bi tudi mela kak tak dan.
Mi imamo že 6 let sobico IZI Mobili, s kvaliteto smo zadovoljni, pa doplačilo za predelavo po želji je nižje kot pri drugih izdelovalcih. Ne glede na to, da sta npr. oba skupaj zlezla v predal se le-ta še vedno normalno odpira. Je pa fino, če se vsaj malo spoznaš, ali si že kdaj prej kaj sestavljal od pohištva, preden se njihovo pohištvo lotiš sestavljati sam, ker nimajo navodil "za telebane".  Meni je bil všeč tudi sobica od Alplesa. Pretehtale so stopnice s predali namesto lestve za pograd. Jaz sem do pohištva ful zahtevna, sem pričakovala, da bodo npr. stranice predalov max. visoke, pa niso, so sicer višje, kot pri drugem pohištvu, pa za predali je manj mrtvega prostora, ampak mojim standardom še vseeno ne zadoščajo čisto. Mi je najbolj mimo pri kuhinji, ki smo jo dobili v stanovanju, da so vse police 1.5cm oddaljene od vrat, pa stranice predalov segajo samo do 1/2 višine in potem imaš cel kup neuporabnega prostora povsod. Komu na ljubo in zakaj pa ne vem. Je pa res, da mamo samo 45m2 stanovan ja in nam vsak cm prav pride. Če ne bi imeli na razpolago podstreh pri babicah in dedkih bi imeli velike težave s shranjevanjem. 

Ronja: najprej se ti moram opravičit, ker sem kar izginila, a se mi je mudilo, MM je moral nekam naprej. Moški iz para, ki je sedel pred nama, je pa moj finančni svetovalec. Včeraj sem imela res dan naključnega srečevanja poznanih. user posted image

Odtekanje plodovnice: če gre za manjšo količino, kjer ne veš, ali je plodovnica ali uhajanje urina ne gre za pravi razpok mehurja, ampak bolj za puščanje, ki je lahko tudi nekje zgoraj v maternici in zato ni nevarnosti za izpad popkovnice. Če pa se dejansko vlije voda, da smo mokre do kolen (gležnjev) pa res odsvetujejo gibanje, ker to pomeni, da je mehur počil spodaj in je popkovnica lahko izpadla. Za to je manj možnosti pri prvorodkah, ker se glavica ponavadi že par tednov pred PDP spusti v malo medenico oziroma fiksira in potem popkovnica ne more mimo glavice in do pretisnjenja ne more priti. Večja je nevarnost za izpad, kadar otrok nima glavice spodaj, ali če gre za bolj zgodnje porode. Na strogo mirovanje v primeru razpoka mehurjev (kar vedno pomeni, da naenkrat odteče velika količina plodovnice) naj bi nosečnice, ki imajo za to večje tveganje posebej opozoril g. Sicer so pa v Ljubljani rekli podobno kot je napisala Trnuljčica. 

Matkurja: ni ugodna situacija, ampak jaz se ne-bi preveč sekirala, sploh če imaš namen recimo večkrat it na obisk k staršem ali kam drugam za par dni, pač vzameš še to posteljico in jo imaš tam. Pride zelo prav.

Ana Nunez: če si prepričana, da bo zraven se ti dejansko splača prej to narediti, ker moraš sicer plačati dopoldan v Leonišču pred odpustom iz porodnišnice. Jaz sem za prva 2. poroda to zrihtala prej, zdaj pa razmišljam, da bi počakala, ker se zna zgoditi, da bom morala roditi sama, saj imava kar nekaj težav pri rihtanju varuške za starejša 2, sploh če bo kakšen hiter porod, ali slabo vreme.

Nošnja po stopnicah: Ronja, veš, da me je približno tolko skup kot tebe, moj ma zdaj še kakšno kilco več, ampak se mu približujem. user posted image   Žvimo v prvem štuku, pa me vseeno ne-bi mogel nest po stopnicah, ker ima kilo na trebuhu zaradi posledic prometne nesreče. Tko da v nekaterih primerih je to še kako realno vprašanje, kako priti leže do avta. Se pa zna tudi zgoditi, da te morajo dati na sedeča nosila in odnest dol, ker se z ležečimi enostavno ne da "zdelat" ovinkov na stopnišču, ali pa npr. ne gredo v dvigalo.  user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3473
29.11.2011 11:21:54   
ronja
A nisi rekla, da pričakuje? No, če pričakuje ga bo sebičnost po hitrem postopku minila...

Srčno upam, da res... Bi bil že časuser posted image . Pričakujeta pa aprila, ja. In ima neke hude plane, kaj vse bo on ob novorojenčici zrihtal in itak jaz ful kompliciram z malimi in otroci sploh niso tok zahtevni. Bi mu trenutno (sem pač jezna nanj) prav privoščila eno ful deroče bitjeuser posted image .

Joj ,zavidam vsem, ki se selite v sveže prostore (stanovanje...). Ne me napačno razumeti, ne zavidam čakanja na delavce, nadziranje kako bo, kdaj bo narejeno...Ker pri tem se ti glih

Podpis.

Zavidam, da lahko v prazne prostore vneseš stvari in na novo, urediš... Ker ko si že not in eno otroško sobo urediš v delovni prostor rabiš 2 meseca, da vse tisto odseliš ven, pogruntaš kam zaboga boš sedaj to in ono dal..

hehe, pri nas sva uredila otroško sobo iz delavnega prostora, tega pa zdaj ni, zato pa "nič ne delam"user posted image .

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3474
29.11.2011 11:23:00   
kokosh
Midva sva naročila Babybjorn Comfort kenguruja. Upam, da nam bo dobro služil. Naslednji teden pa zares zares začnem pripravljati stvari za dojenčka. Moja ljuba mama je zadnje dni drastično spremenila prognozo za prihod našega otročka iz "po 15. jan" v "konec decembra" (PDP je 6.1.). Ker imajo mame seveda vedno prav in vse vejo  (mama >> google), bi bilo torej dobro čimprej pripraviti cunjice in torbo za v porodnišnico user posted image

Sicer pa je tale teden finale pred veselim decembrom. MM je bil na službeni poti čez vikend, jutri zagovarja diplomo in takoj po zagovoru spet odpotuje. Sama imam pa tudi še službenih obveznosti preko glave - ampak samo še do petka zvečer user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?