|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
27.11.2011 16:12:04   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Mopsy, srečno.

Zakaj pa tako zgodaj?

Dvojčki.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3401
27.11.2011 16:14:15   
miami10
Matkurja...a je bolj lenček?
Diana79-hm...sladkorna...jst mam jutri uz zaradi sladkorne...upam da naša mala ni preko meja...

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3402
27.11.2011 17:05:33   
Mistica
Pozdravček!

A potem niste naredile nobene gasilske slikice na srečanju? Ja res škoda! user posted image

Nespečnost -
tudi meni se dogaja, da manj oz. zelo slabo spim. Spim recimo 3-4 ure ok, potem se pa zbudim (wc) in je konec s spanjem. Se potem samo še premetavam in kako urico, dve pospim do jutrauser posted image

mopsy & diana - za obe držim pesti, da bo vse ok, da bosta poroda lepo potekala in bodo bebice zdrave. Bo potrebno narediti itak seznamček "rodile smo" ali kaj podobnega, tako, da nas nič ne zapuščate, saj vas bomo z veseljem dale na začetek seznamčka, če boste seveda želele. 

Papirji za porod - tudi meni G ni dala že nobene napotnice za rojstvo. A se ne sekiram, v vsakem primeru (s papirji ali brez) bo potrebno it, ko bo časuser posted image

Lepo se imejte

(odgovor članu louisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3403
27.11.2011 17:05:56   
Mistica

user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image ali user posted image , Porodnišnica

25.12.11.

Kasija, 33, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image , Postojna

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 25.11., MS (okolica), user posted image , MS
Glamur 11, 31, 1user posted image , 0user posted image , 2.12., ?, NM

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
katjaaxx, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
louisa, 30, 1user posted image , 0user posted image , 2.12., okolica Kranja, LJ

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , 29.11., ?, user posted image , Postojna
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, Krško-Sevnica, Brežice
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 1.12., Izola, user posted image , Celje/ Izola
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, Krško, user posted image , Brežice

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, Bela Krajna, Novo mesto
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, user posted image , Lj
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image , Maribor
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , 7.12., Sodražica, Trbovlje
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, Domžale, user posted image

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?
katra55, ?, 4user posted image , 1user posted image , ?, ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , ?, Brežice, Novo mesto
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, Savinjsko
dekletce, 29, ?user posted image , 0user posted image , ?,  MB, user posted image , MB
petrai, ?, 2user posted image , 1user posted image , 8.12., Bohinjuser posted image , Kranj

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 6.12., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 30.11., KR, user posted image , Kranj
tanika1, 27,2user posted image , 1user posted image , ?, NM
luši, 22, ,2user posted image , 1user posted image , ?, Kranj (okolica)
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, Vrhinka, user posted image , Postojna

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 9.12., Domžale, user posted image , Lj
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 20.12., ?, user posted image
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, Mb, user posted image , Mb
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 28.11., Domžale, user posted image , Lj
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica Kopra, user posted image , Izola

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, user posted image , Maribor
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 9.12., LJ, user posted image , Ljubljana

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image
bozena.cvic, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 12.12., okolica Postojne, user posted image , Postojna

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 7.12., LJuser posted image , LJ
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , ?, Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča, Kranj
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?., ?
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 25./28.11., LJ, user posted image , LJ

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 14.12., Divača, user posted image , Postojna

26.1.
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , ?, Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image & user posted image ,
Ptuj ali Maribor

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 24.12., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image , 14.12., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 5.12., Bela krajina, user posted image

31.1.
tetkabaletka, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, LJ

x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image

4.2.
arupnik3, ?, ?user posted image , 1user posted image , ?, ?

SKUPAJ NAS JE: 80user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 17
user posted image = 19

Z nami so pot začele:

KORISTNE POVEZAVE:

Matične celice - javno shranjevanje

Matične celice - zasebno shranjevanje: - NEOCELICA, BIOBANKA

Masaža presredka

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3404
27.11.2011 17:53:18   
vijolica2
Mopsy+Diana vso srečo*

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 27.11.2011 18:04:32 >

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3405
27.11.2011 17:55:55   
vijolica2
2x mi je objavilouser posted image

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 27.11.2011 17:57:04 >

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3406
27.11.2011 19:49:56   
mefisto
Dober večer!

Se spet malo javi. Morem priznat, da ste neverjetne pri čvekanju. user posted image Berem skoraj vsaki dan, pa se le stežka prebijem skozi. Tako, da vse kar sem prebrala in želela komentirat sem že itak pozabila.

V glavnem Mopsy in Diana srečno, pa ja seveda nam morata javit ne se kr poslovit.
Počasi pa se bo tak začelo, da bomo začele rojevat. Nekatere imate še samo en mesec pred sabo, druge pa malo več.

Jaz imam full občutek, da bom šla prej reodit. user posted image Se zadnje dni zelo slabo počutim, kr skozi mi je po malem slabo, pa težko diham.  Ampak ne smem, morem še tavečjega sina najprej čez operacijo žrelnice spravit. user posted image

Jaz tudi zelo slabo spim, predvsem zaradi bolečin v medenici in obiskov Wc-ja.
Napotnice imam pa že kr nekaj časa doma.

Aja, pa vozička še kr nisem dobila, pa je  minilo že 8 tednov. Baje da pride v sredini decembra. Upam, da res.user posted image Da ne bo dojenček prej doma, kot pa voziček.

To je na hitro od mene, lep večer vsem.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3407
27.11.2011 21:17:35   
beti 1
mopsy in diana: vso srečo na dan D, se pa strinjam z Mistico, ni nas še potrebno zapustit. Tudi, ko bosta že imeli štručke v rokah bomo vesele, če se boste vsaj na hitro oglasili in sporočili, kako ste. Kasneje se pa itak lahko vse skupaj preselimo na forum Starši čvekamo, pa bo.

Napotnice tudi jaz še nimam nobene.

Spanje: je pri meni HB še kar dobro, le prejšnji teden sem skoraj cel teden bedela vsako jutro od štirih do pol šestih, šestih, ker je user posted image  imela tak žur v trebuhu.

Sem pa doživela v četrtek res neverjetno presenečenje. V sredo sem oddala vloge za porodniško in paket, v četrtek me je pa odločba že čakala na pošti. Prav neverjetna brzina za eno od uradnih institucij.

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 3408
28.11.2011 8:17:28   
miami10
Mefisto-čigav voziček pa čakaš? Se bojim da enako firmo kot jaz... Koliko so ti pa rekli da je za čakat? Moraš bit tečna...praši če ti dajo dodatni popust ker se ne držijo roka...
no pri meni je pa danes dan D...grem k dr pa UZ user posted image
se javim porti večeru...lp

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3409
28.11.2011 8:41:34   
mefisto
Dobro jutro!

IZVIRNO SPOROČILO: miami10
Mefisto-čigav voziček pa čakaš? Se bojim da enako firmo kot jaz... Koliko so ti pa rekli da je za čakat? Moraš bit tečna...praši če ti dajo dodatni popust ker se ne držijo roka...

Čakam na voziček Hartan. Točnega datuma mi nikoli niso povedala, je pa bilo rečeno da nekje cca 8 tednov. Je pa se sedaj zavleklo ker je čisto nova kolekcija barv.

Vso srečo na pregledu, pa javi seveda kako in kaj.

Drugače pa , danes sem prespala skoraj celo noč, na wc sem šla samo enkrat. Je tako pasalo.user posted image Pa sedaj zjutraj me je zbudila budilka, bi še kr spala ampak je bilo treba malega v vrtec spravit.

Sedaj pa grem pospravit flaške, dude pa črpalko. Sem včeraj vse oprala, sedaj jih samo zložim v sterilizator, tako da jih potem ko jih bomo potrebovali samo še steriliziram.

Lep dan!

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3410
28.11.2011 8:57:03   
trnuljčica
Mefisto najina g da že zelo zgodaj napotnice za v p (prvi al drug pregleduser posted image ), a  za rešilca ti je tudi dala?
Ker če bi, bi jo že imela... Me pa skrbi, če je kaj prej, MM pa ni tako kot zdaj 4, 5 dni..., Si bom morala taksi št vtipkat v telefon, pa razmisliti koga naj kličem za malega če tašče ne dobim...user posted image Ker zadnjič bi se kar z mojim avtom odpeljala notri in to z malim, ker ravno nobenega nikjer... taksisti pa nimajo sedeževuser posted image

Držim pesti da pri tebi zdrži porod do opravljene operacije pri sinku.
Kako pa to, da ste kupili nov voziček? Sem mislila, da je tvoj sine malajši od mojega... Se motim?

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 3411
28.11.2011 9:18:02   
mefisto
trnjulčica ne za rešilca jaz tudi nimam napotnice. Pri meni je tudi malo tak, ker MM prav tako dela v Lj in ga po par dni ni. Edina sreča je, da živimo v isti hiši z moojimi starši in sem jim že rekla, da lahko letos na praznovanje novega leta kar pozabijo (MM namreč dela) in če slučajno kaj pride, da me ima kdo peljat.

Moj mali bo kmalu star 4 leta. Prvi voziček pa smo prodali, ker smo imeli samo športni del. Sem imela voziček s košaro sposojen. Tako, da sem takrat rekla, da bom itak mogla cel komplet kupit za drugega otroka in sem ga raje takrat prodala, ko je bil še nekaj vreden.

Neposredna povezava do sporočila: 3412
28.11.2011 9:43:31   
vijolica2
Dobro jutro punce,

kako ste? Danes kaže da bo lep dan, saj sonček že veselo sije.

Rada bi vas vprašala če ima katera probleme s hemeroidi? Najprej se mi je eden pojavil, čisto neboleč in nič krvi, sedaj po določenem času pa je začel boleti. Pazim na prehrano, za intimo skrbim, tako da se po potrebi stuširam, kupila sem si kremo Modolex. Pa mislim da ni nekega napredkauser posted image
Sedaj me je strah kako bo na porodu user posted image ?

V katerem tednu ponavadi začnejo delati CTG?

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 28.11.2011 9:49:40 >

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 3413
28.11.2011 9:46:43   
beti 1
Trnuljčica: ne vem, kako je v MB, razen, da imam z vašimi taksisti slabe izkušnje (še bistveno manj spoštujejo CPP kot v prestolnici). Vem pa, da se da tukaj, če posebej prosiš dobit tudi kakega ki ima otroški avtosedež v avtu. Najbolje da pokličeš in vprašaš če ma tudi pri vas kdo to opcijo.

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 3414
28.11.2011 9:50:57   
ronja
A imena imate že vse izbrana, midva se še nisva uspela dogovoriti. Jaz za fanta sploh nimam ideje.

Imava, že kar nekaj časa - od tiste moje burelije - sem hotela vedet, "za koga se borim"user posted image . Tako, da zdaj je kljub vsem rakom debelega črevesja Svit.user posted image Zdaj pa kakor sem za ozveščanje javnosti, vseeno upam, da bo kampanja mimo, predno se nauči bratuser posted image . Je pa za fantka ful težje, midva nikoli nisva mela zbranega imena za fantka, tokrat pa ga seveda skoraj morava imetuser posted image . Če bi pa zdaj kaj izgubil, bi me sicer kap, ampak bi pa imela tudi ime, bila bi Pika.
Sicer je pa v Odštekonomiji eno fajn poglavje o imenih otrok - če povzamem: ne moremo zajebat, ni fora v tem, kako jim damo ime, ampak v tem, koliko se potrudimo za otroka (in tisti, ki se jim niti za ime ne da pomislit, se jim dostikrat tudi kasnjee ne da prav dosti razmišljat o otroku in zato je recimo en sodnik opazil, da ima veliko njegovih "strank" čudna imena - ampak ni jih ime naredilo kriminalce, ampak pač vzgoja). Je pa to ful zabavna knjiga, če ma katera čas, naj prebere, kasneje ga ne boste več meleuser posted image .

coccinela, ja, v principu imaš prav - otrok si bo že vzel, res pa je, da če boš sebe "stradala", potem boš tudi njega - in pri tej sladkorni dieti vse shujšajo, tako da se mogoče pozna, ne vem... Ne vem pa, zakaj te tako matra, mogoče se boji poroda, če bi bil otrok velik, pa bi ga rada mal nazaj držala... Vsak zdr. ma svoje ideje, nimaš kaj...

punce, kdaj imajo v Lesnini Miklavžev popust? bi rada kupila ene par stvari tam, so moja ljuba trgovinca (beri: vse, kar sva kupila tam, še dela - jaz sem bolj praktik;)user posted image . pliiiiz!

Sicer sva pa čez vikend pridno gnezdila: lubi je šel po ostale stvari k mojemu bratu v klet in sva oprala, kar je še bilo, večino je pa itak že mami oprala, ker mam jaz ful alergijo na plesen, v bratovi kleti je pa vse začelo plesnit (saj se ne vidi nič, samo se voha in jaz dobim napad, kar v temle stanju ni glih najbolj priporočlijvo, ker sva potem brez kisika oba - no, bi mel pa potem ziher manjše mere, pa bi bli zdravniki srečniuser posted image ).
No, lubi je pripeljal še stvari od mami in sem vse pridno pospravila, ostalo oprala, nekaj se še suši, nekaj je še za zlikat, nekaj je še prevelikega.
Naštimala sem vse v in na previjalno mizo - no, razen kozmetike, to bom kupila tik pred zdajci, itak ni tega tolko. (Ok, podloga za previjalno je še zapakirana, ker je nova, (moram povdarit, ker zanj res nimam kaj dosti novega - par oblekic, ki sta mi jih dali ena prijatejlica (kompletek kavbojke in puloverček, št. 68 in pa nekaj zimskih luštnih cotkic v št. 56 od mamice Lejlinega sovrtčanca, ker je ona rodila tako veliko dete, da v tisto ni moglo zlezt - revica - ful luštne stvari, se prav vidi, da jih je tako z ljubeznijo izbrala, vse belo, puhasto in mehko, potem pa ni mogel niti enega kosa od teh niti 1x oblečtuser posted image ). no, to je to, kar ima Svit novega - zaenkrat - nekaj mu bom šla še jaz kupit, čisto zato, ker pač nekaj bi mu rada - in pa tradicionalno moram sešit še pajacka za iz porodnišnice. Lejlinega sem šivala med porodom, samo nisem ziher, da bom mela tokrat dovolj časa, ker gre vsakič malo hitreje (takrat sem ipak mela cel dan na voljo...)

Ampak je tudi podloga že gor na previjalki, da se mi odvadijo met to za odlagalno površino predno bo to nujno potrebnouser posted image ) in se odločila, da rabimo še ene male poličke za kake domače pleničke, ker se tega kar nabere, da je uporabno. Sicer te, ki jih imam, bojo verjetno (upam!!!) na začetku še prevelike, samo nameravam še kakšne naredit. Oprala sva vse flaške in dude, praktično vse še neporabljeno, hehe. In sicer sterilno, ker je bilo v sterilni škatli zaprto, ampak sva vseeno oprala in bom lepo vse še 1x sterilizirala, ampak to tudi enkrat januarja, da bo pač lepo sterilno ostalo do malega. Čeprav seveda upam, ad tako kot malidve nič od tega ne bo rabiluser posted image .
Oprala dojenčkaste igračke, kar se ne da oprat, bo pa lubi ročno umil (se je javil:). Tudi koš za plenice sva postavila, v bistvu oba - enega za pralne, enega za navadne - kar je po svoje smešno, glede na to, koliko plenic porabimouser posted image . Ampak je fajn met doma en koš za ostale odpadke, po katerem ne brskajo otroci in ta se je čisto fajn obnesel, pa ker ga že mava...

manjka mi še par stvari, ki jih nista ne mami, ne lubi našla v bratovi kleti: bodiji z dolgimi rokavi, pa en lušten plišast pajacek, tople kapice,... tako da me čaka še 1x brskanje tam (se že veseilm...), pa prevleko za lupinico morava oprat, najt un vložek za dojenčke in še to oprat, pa ležalnik in voziček umit in nastavit na "dojenček mode" - torej v ležečko in podložit, da je vse lepo ravno in ne trese, pa najt in dat not ovčko, da bo toplo,... - zdaj je seveda v sedeči in poletni varianti.

miami, vsako zlo za nekaj dobro, boš vsaj sadje lahko spet jedla - jaz si brez tega ne predstavljam. Sicer pa, punce, meni je že sama misel na dieto očitno mal pomagalauser posted image , saj sem zgubila 1 cm v bokih! Mi ni bilo jasno, ko sem šla zadnjič ven, na knjižni sejem, pa so mi non stop kavbojke ("nove", torej tiste, ki mi jih je dala soseda zadnjič, ko je rodila in so mi prej bile ko ulite) skoz lezle dol, kljub temu, da sem mela spodaj oblečene pajkice (sem pač zmrzljivc, pa z biciklom sem bila). No, pa sem se za štos doma zmerla - in imam 101,5, prej pa 102,5. Ja, kul no.user posted image Kar se kil tiče, so ful odvisne od polnosti mojega črevesja, čez vikend sem mela že 68,0 (moj "lifetime record"), zdaj mam pa 67,5 kg. Joj, če bi še malo tako ostalo...
Zdaj mam prav slabo vest za vsako deko, ker se bojim, da bo potem pa mali debelinko, čeprav vem, da moram zdaj jest normalno in sem se nekak že navadila, da pač teh par dni ne morem met slabe vesti, ker pač moram tako jest. Pa glede na en strokovni članek, ki sem ga zadnjič slučajno našla na netu prav o tem gest. diabetesu, naj bi bila meja za 50 g OGTT, so oni meli mejo 9 mmol/l, pri nas je pa meja 7,8 (jaz sem mela pa 8,4), tako da imam še upanje, da pa vseeno nimam sladkorne, da se je mali pač malo nažlampal plodovnice in da se sekiram čisto brezveze (to mi je najbolj všeč, kadar vidim, da sem se brezveze sekiralauser posted image - veliko bolj, kot kadar ima sekiranje ful smislauser posted image ). Tako da - po svoje 11 kil niti ni tako zelo ogromno za 3. nosečnost, res pa je, da mam še skoraj 2 meseca do konca...

Malidve sta bili čez vikend že boljše, v pet. smo šli k zdravnici (ni bila naša, čeprav naj bi bila po razporedu) in so jima dali antibiotike, za katere sem 99%, da jih ne rabita, ampak valjda jima jih dajem, ker pač nisem zdravnik (I hate that!). Bilo jima je boljše že predno bi ab lahko sploh prijel... Samo zdaj jih pač morata pojest do konca... Se mi zdi škoda. Sta pa seveda doma in bosta verjetno do konca tedna - v čet. pop. imamo kontrolo - saj do čet. bomo že (čeprav gre lubi na teren), samo v čet. mam pa jaz diabetološko in bo lubi moral vzet bolniško, če ne dobim nikogar, da bi ju počuval tisti čas...

Danes grem pa na tisto predavanje o varnosti otrok v prometu, pride še katera?

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3415
28.11.2011 9:54:20   
ronja
aksisti pa nimajo sedežev

Trnjulčica,v Lj. vem, da obstaja ena taksi služba, ki ima tudi taksije z otr. sedeži, žal ne vem, katera, nisem še nikoli šla s taksijem z otroki (pa tudi sicer sem šla po moje ene 3x v življenju, pa še to kot otrok). Ampak so mi pa ene mamice povedale. Vprašaj, mogoče imajo tudi v mb kaj takega, saj je veliko mesto... Samo ko kličeš, moraš seveda takega naročit in verjetno je dražje. Ampak tako - za vsak slučaj. Sicer pa če si doma, pač vzameš svoj sedež, pa ga zmontiraš v taksi in potem pustiš sedež z otrokom vred pač tam, kjer bi pustila otroka. Je pa lažje, če plačaš taksi tistemu, ki bo otroka čuval, pa naj pride k tebiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3416
28.11.2011 10:17:33   
tix

Rada bi vas vprašala če ima katera probleme s hemeroidi?

na žalost, sem jih imela v prejšnjiuser posted image , zaradi poroda se niso pretirano povečali in se počasi celo izboljšali do sedaj, zdej pa spet ... ne krvavijo in ne bolijo tako da me tudi ne motijo, ampak je higijeno težje vzdrževatuser posted image

Ime - za punčko imava ker je ostala od prejšnje, za fantka si pa moj zelo želi, da bi bil po njem user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3417
28.11.2011 10:39:16   
Matkurja
Grrr. sem zdele jezna. naročam stvari pri Recinkotu (mimogrede, posteljnina je čudežno nazaj, ampak zdaj sem jo naročila pri Galebu in prišparala 25%, hvala vam za informacije), in vidim, da ima previjalna miza tudi že podlogo gor. In se tepem, ker sem večkrat površno prebrala in sem mislila, da dobiš samo leseni del. Jaz sem pa podlogo zadnjič kupila v Baby centru, ker sem pač mislila, da ne pride zraven. Grrrrrrrrr. Zdaj moram pa najti za 20€ robe (saj vem, ni dosti), če mi bodo slučajno jo vzeli nazaj, pa da namest tega kaj drugega kupim. Jah, nč, grem gledat, katere flaške in dudke in kozmetiko naj kupim za ta dnar. Pa še 30€ bonov imam.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 3418
28.11.2011 10:53:04   
Kristyz
Živjo SOuser posted image !

Tako ste pridne, da vas komaj dohajam in komaj vse preberem.....smo imeli v čet. in petek malo več dela v službi in sem cel vikend rabila, da sem nadoknadila zaostanekuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Diana in Mopsy držim pesti, da se vse dobro izteče, vesela bom če boste potem napisale svojo porodno zgodbo...
Sem malo razmišljala kako ste zgodne, pa sem ugotovila, da ubistvu niste tako zelo zgodnje....če imate rok na začetku meseca Januarja -14 dni kar je čisto normalno pa smo že na tednu 50/51, ko imata napovedan CR.

Pri nas doma so vsi zboleli....sinko je ostal doma že od srede in je že OK, mož in mama sta bila cel vikend bolna.....sedaj pa še mene hoče preglad zagrabit....
Zelo me boli grlo in sem kaj hitro ugotovila, da nič ne morem vzeti za boleče grlo user posted image user posted image ....nisem ravno trpeče sorte in bi z največjim veseljem kaj pojedla, da malo omili pekoče grlo.
No pa saj bom prebolela....drugače se še vedno super počutim, kdaj pa kdaj ponoči vstanem in grem na WC, vendar ne prav pogosto in ne vsako nočuser posted image ....s sinkom še vedno veselo igrava hokej po dnevni sobi in se plaziva za avtočki (dirkava po dnevni)...

Še vedno nisem uspela nič pripravit, saj se tudi še ne mudi ker sem komaj v 33 tednu. Mislili smo ta vikend malo premakniti pohištvo po sobi in dodati nekaj poličk, da mi bo bolj pri roki vsa kozmetika...pa bomo drug vikend. Delam še slabih 14 dni in potem bom vse oprala in pripravila.....
Se pa spomnim, da pri prvem sem vse imela pripravljeno že 2 meseca pred rokom - tipi topi urejeno.

Tudi jaz nimam še nobenih napotnic saj še nisem niti začela z bolj pogostimi pregledi.

Lep pozdrav

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 3419
28.11.2011 10:53:22   
ronja
matkurja, vprašaj, če ti dajo bone, pa jih lahko pokoristiš kasneje. Sicer pa lahko kupiš darila za kake otroke, ki jih imaš v sorodstvu za novo leto.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3420
28.11.2011 11:03:20   
diana79
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Dobro jutro punce,

kako ste? Danes kaže da bo lep dan, saj sonček že veselo sije.

Rada bi vas vprašala če ima katera probleme s hemeroidi? Najprej se mi je eden pojavil, čisto neboleč in nič krvi, sedaj po določenem času pa je začel boleti. Pazim na prehrano, za intimo skrbim, tako da se po potrebi stuširam, kupila sem si kremo Modolex. Pa mislim da ni nekega napredkauser posted image
Sedaj me je strah kako bo na porodu user posted image ?

V katerem tednu ponavadi začnejo delati CTG?

jaz imam res probleme z hemeroidem,v sredo mi je tako bolel da sem šla pokazat na ginekologijo in so mi dali ene svečke pa modolex krema ki lakho uporablja tudi v nosečnosti!me je bolel tako hudo da nisem mogla vstati,ležati....je pa po dveh dneh stanje izbojšalo zdaj mi ne boli več!uporabljam pa tudi tiste robčke za hemeroide ker fajn hladijo in razkužujejo!vijolica:če rabiš mi je ostalo ene 2-3 svečka ti lakho dam!

so dnevi,so leta in so pomladi,ko se imamo preprosto radi,so trenutki,ko je treba na novo začeti in so ljudje,ki jih je treba preprosto objeti!

Neposredna povezava do sporočila: 3421
28.11.2011 11:10:02   
ronja
Sem malo razmišljala kako ste zgodne, pa sem ugotovila, da ubistvu niste tako zelo zgodnje...

ma, ja, saj prvič pol stavri nisem zrihtanih še 3 tedne prej (se lubiju ni dalo par stvari zrihtat, ki jih jaz nisem mogla/smela), pa tudi po štacunah sem bolj pozno hodila, ker sem mela prej pljučnico...
Ampak prvič je lažje, lahko vse hitro opraviš. 3. pa za vsako reč rabiš precej več časa - enostavno nimaš celega vikenda, da boš nekaj naredil, ampak imaš v tem vikendu 2-3 ure, recimo - ker ostali čas požrejo že rojeni otroci. In če moraš v trgovino, lahko:
a.) vzameš otroke s sabo, kar pomeni vsaj +1 ura poleti oz. +2 uri pozimi (se morajo oblečt, jih moraš malo priganjat,... se spravit, počasi prit do avta, ne več da lepo stopiš do tja, ampak greš z unimi koraki 2 letnika..., potem jih moraš zavezat v avtosedeže, se odpeljat v trgovino, spet ponovi vajo - odvezat, počasi se spravijo ven, ves čas paziš, da ne bi kateri na cesto stopil, potem greš počasi do trgovine (spet uni mali korakci...) in potem počasi obaviš nakup, ker pač ne moreš tečt do tega, kar tebe zanima, da boš kupila, ampak zanima malidve seveda vse kaj druegga, kar moraš počakat, da pogledata, vsaj malo, če si jih že s sabo vlekla... no, potem tudi na blagajni malo dlje traja, ker ves čas malo gledaš, kje sta onidve, čeprav sta zraven, ampak ker je gužva, non stop preverjaš (to pač skoz počneš, ko maš otroke, pa če hočeš al pa ne)... in potem počasi do avta, pa spet basanja v avto, iz avta, počasi domov,... Skratka, verjemite, da vse traja ful dlje;).
b.) moraš najt nekoga, ki bo tačas imel otroke - to je seveda lahko partner, samo v tem primeru seveda on ne more naredit medtem kaj drugega, kar je bilo lahko prvič - jaz grem to, ti greš to. Zdaj ni več tega, ni več vzporednega dela, samo če imajo otroke kake babice, to pa ni ravno pogosto. In tudi potem če vedno, kadar že dobiš varstvo, to izkoristiš, da delaš ko buddala, se ti začne poznat na odnosu, zato pač večinoma delava oba takrat, včasih si pa vzameva fraj in to pomeni, da je seveda še malo manj časa, ko lahko urediš stvari...

Tako da - bottom line - 3. moraš začet ful prej vse pripravljat, da potem do časa vse skončašuser posted image . Pa tudi 1. porod je navadno čez rok, 3. pa ne glih tako pogosto;). Jaz sicer računam, da bo prišel 28.1., lubi pa recimo trdi, da na Lejlin rd torej čist na začetku - ne sme, ker je to še mal zgodi, ampak ajde, če bo vse ok z njim, sem za. Moram pa še nekak zrihtat za Lejlino praznovanje enkrat vmes, če bi se slučajno res odločil bit takrat - da bo mala vsaj nekaj mela, kjlub temu, eč bi se zgodilo. Tega ne morem zdaj zrihtat, ker stvari ne držijo do takrat, lahko pa zdaj zrihtam cotke za malega.

V vsakem primeru bi rada, da je do jan. vsaj približno pripravljeno, ker potem ima Lejla rd in bomo pripravljali praznovanje, pa vmes so še prazniki, ko bomo verjetno kam šli, pa en kup praznovanj pri raznih dedkih in babicah... tako da vem, da zadnje 14 dni dec. ne bom  mogla nič, pa še zdravniki, pa dobri možje, itd... Zato sem veliko bolj mirna, če mam zdaj oblekice oprane, slinga doma, flaške v sterilizatorju... za vsak slučaj pač. Ker vem, da prvič bi to lahko sproti naredila, če bi bilo nujno treba (ne bib ilo luštno, bi bilo pa izvedljivo, zdaj pa ne vem, če bi sploh bilo izvedljivo).

In ker mi je jasno, da bo z 2 malima doma, vse skup še težje in da bosta onidve ful rabili mene, da vidita, da ju mam še vedno enako rada, bi si rada čim bolj pripravila vse, zorganizirala vse, da bi mi potem po porodu čim manj časa jemale te ostale reči. Navsezadnje tudi ni nujno, ad je porod tipitopi lahek - če zgubiš veliko krvi, si lahko sicer ok, samo si čisto švoh - taka sem bila pri Ronji. In takrat bi si težko še vse to rihtala... Pa prištej še dve malčici...
Tako da - zato pri nas tak raš;).

(odgovor članu Kristyz)
Neposredna povezava do sporočila: 3422
28.11.2011 11:18:30   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

matkurja, vprašaj, če ti dajo bone, pa jih lahko pokoristiš kasneje. Sicer pa lahko kupiš darila za kake otroke, ki jih imaš v sorodstvu za novo leto.

Hm... bom že kupila. Saj to je en paket tetra plenic (jih imam samo 10) pa ena flaška. Bone, ki jih imam še na zalogi, moram pa do 18.12. pokurit.

Daril pa žal ne kupujemo (se ne obdarujemo za novo leto), pa niti majhnih otrok nimamo v sorodstvu. Mogoče kupim kako stvar za obisk pri prijateljičinih novorojenčkih (hvala za idejo). Samo kaj, ko je to bolj majhne pajzel od štacune, ni neka velik stvar, kot v LJ.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3423
28.11.2011 11:23:12   
Matkurja
Jaz hemeroidov zaenkrat nimam. Sploh ne vem, kako to izgleda. Sem si pa že nekaj časa nazaj kupila robčke v DM (ja, sem dobila knjižico z boni) in sem že eno škatlo ponucala. Je pa res fajn stvar, ker obrišeš bolje, koz z navadnim wc papirjem, pa še razkuži in ohladi malo.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3424
28.11.2011 11:33:53   
Matkurja
Mene je malo prijela panika. Danes lepo po pošti naročam. Naročila sem 7 delno posteljnino pri Galebu, pa ravnokar oddala za 400€ robe pri Recinku (posteljica, previjalna, stolček za hranjenje in nekaj drobnarije. Po kosilu moram na pošto nest pismo za Galeb, da mi upoštevajo tale popust, pa v papirnico po tempera barve in čopiče, da se lotim slikat na steno v otroški sobici. Pa vzet moram tudi šeleshamer, da se lotim delat voščilnice za novo leto.
V četrtek grem v kraje, kjer živijo moji starši in k osebni dr, da napiševa podaljšanje bolniške. Pa z mami bova šli v trgovino z blagom, da kupiva kaj v otroških motivih za dodatno posteljnino, ki mi jo bo sešila.
Poleg tega moram nabavit še za v novo stanovanje likalno postajo (mimogrede, jo katera uporablja in na kaj moram biti pozorna), likalno desko in še marsikatero stvar. Ta teden se tudi preseliva, uradno v četrtek, ko smo prvega.

Papirjev za porodniško tudi še nisem oddala. Upam, da mi rata v petek. Sem že skoraj malo pozna. No, saj nikjer ne piše, kdaj je zadnji rok (ali pač). Povsod piše, da je prvi 60 dni pred PDP.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?