|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
24.11.2011 12:52:52   
vijolica2
IZVIRNO SPOROČILO: Glamur 11

vijolica: zal mi je za rezultate ta cuker, sam me pa res zanima pri kateri g v nm so ti delali te teste. Ker jaz sem tudi delala cuker test n zd nm in sem bula celo dopoldne tam in so mi dali pit 75 g sladkorja in meja pri prvem test je res bla 5,1. user posted image

a je mogoče katera hodila oz. ima v planu da gre v MS v NM?

lepo se imejte juti. jaz žal ne morem pridet saj imam edini izhod dovoljen do zdravnikanuser posted image

Se pravi, da imaš v mejah normale cukr a ne? Jaz sem bila to v bolnici v NM. Prav na intenzivnem oddelku- pri diabetologu- tam v laboratoriju so mi vzeli kri. Zraven tega ima ena G ordinacijo.

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 24.11.2011 12:53:33 >

(odgovor članu Glamur 11)
Neposredna povezava do sporočila: 3301
24.11.2011 12:55:17   
Trobentica_
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
dioptrija: problem so res hudoooo visoke dioptrije - od 8 dalje.Manj ni problema. sama sem imela prvič -3,75, pa ni bila to nobena ovira.In če nimaš res ful velike dioptrije, se nimaš kaj bat - sledi navodilom babice, da maš zaprte oči vmes (to je bilo emni ful težko, sem hotla videt, kaj dogajauser posted image , so me morali skoz opominjatuser posted image ). Pa pazi, da potiskaš dol, s spodnjim delom, ne še v glavo se napenjat - to se zdaj ful trapasto sliši, ampak med 1. porodom dejansko ni tok izi tega ločit kot zgleda;). ker se ful trudiš in jaz sem bila po porodu cela pikasta v obraz (popokajo kapilarce od pritiskanja).

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1
Dioptrija: o tem, ali je potreben CR ali ne odloča okulist in ne G. Mnenja so razen za posamezna stanja tudi tu deljena. Če te skrbi, je bolje, da enega obiščeš, kot pa da gre pri porodu z očmi karkoli narobe. Meni osebno se komplikacije po CR ne zdijo tako hude kot potencialna izguba vida.

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Dioptrija in porod-Pred leti (v času mojega prvega ) je bila visoka dioptrija le relativna indikacija za cr, ne absolutna. Zato sem morala iti do svojega očesnega zdr, da je naredil pregled in se odločil kako bo. Pri meni je dioptrija bila visoka (9,5 in 10) pa še leta in leta jemanja zdravila,ki lahko enkrat- kadarkoli okvarijo mrežnico. Pogledal je ozadje, me poslal še na oct na oč. kliniko (to tudi zaradi zdravil- ker moram vsaj 1x letno tja) in se odločil, da on ne bi tvegal in je indiciral cr. Lahko bi se seveda odločila drugače , na lasten riziko.   Dejstvo pa je da bi takrat morala roditi vaginalno, če tega izvida ne bi bilo. Potem sem imela cr s spinalno anestezijo (si buden, vidiš otroka...) in to je to. Zakaj pa ne bi šla po tiste leče še letos in pač pregled vsaj oč. ozadja, da si mirna, če rodiš vaginalno? Sam predlog...Če te še kaj zanima vprašaj.

Kar ene par vas je pisalo glede dioptrije in CR, sem povzela le ene par, če sem katero pozabila ni bilo namenomauser posted image
Leče sem nabavila nove, vendar z isto dioptrijo, ker sem nekje prebrala, da v nosečnosti ni dobro iti na novo dioptrijouser posted image ne vem zakaj, ampak saj to niti ni pomembno. Bolj me zanima ta pregled oč. ozadja o katerem govoriš trnuljčica. Dobiš to napotnico od ginekologa, ali je samoplačniško pač pri svojem okulistu oz. prav pri očesnem zdravniku?
Tudi to vem, da je treba imet zaprte oči, ampak skrbi me to, ali si dejansko sposoben imeti zaprte oči takrat?
No, sem pa zadnjič v Šoli vprašala babico kako je z dioptrijo in mi je rekla, da je meja -14, kar se mi zdi zelo veliko, glede na to, da ko malo berem je omenjeno -8. Jaz imam namreč -5,5 in -8, pa še cilindre.
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81
Trobentica_ sej si že pofočkana v dokument v skupini Januarčki 2012, kjer se vidi katera si na FB pod nickom RR

Mi ni bilo jasno kateri dokument, zdaj sem našla ja user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica
Trobentica - mi2 z Matkurjo smo naključno sedele ena zraven druge, tako da če si mogoče njo spoznala, si potem najbrž tudi mene. Mogoče se nam uspe ju3 spoznat.
A te lahko vprašam še glede kompresijskih nogavic - jih uporabljaš zaradi zatekanja nog ali čiz preventivno zaradi krčnih žil? Jaz imam krčne žile "v družini", pa me malo skrbi, ampak zaenkrat ne opažam, da bi mi noge zatekale ali da bi imela kakšne težave, zato jih ŠE ne uporabljam.

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
Trobentica, tebe sem vidla, smo sedele ful blizu, ampak sem pol kar hitro odbrzela ven na zrak, ker sem se nekam slabo počutila (nisem jedla nič od kosila, ker ni bilo časa).

No, spoznale se v torek nismo, sem te pa videla spet se mi zdi, a sta vidve spet sedele skupaj?
Kar se tiče kompresijskih nogavic jih uporabljam preventivno, jih imam namreč še od prej, sem jih uporabljala pri športu oz. po športu (ampak ne tako pridno kot zdaj hehe). Moj dragi me je "vpeljal" v to, ker je športnik, pa jih nosi zeloooo veliko. Preden sem jih začela uporabljat zdaj v nosečnosti, se mi je pojavilo par malih žilic, tako da sem jih takoj začela nosit potem in jih imela res od jutra, pa celo službo gor, popoldne ko sem prišla domov, sem jih dala ponavadi dol...itak sploh ne veš, da jih imaš gor. Moraš pazit, da imaš pravo številko, če so premajhne, te stiskajo preveč in itak ne zdržiš dolgo z njimi. Če so prevelike, pa itak ni efekta. Zaenkrat mi noge niso zatekale, no potem jih nisem nosila kakšen teden ali dva in mi je zadnjič gin. omenil da mi malo zatekajo, tako da jih zdaj spet pridno nosim. Če je efekt pa ne vemuser posted image ...povem po naslednjem pregledu, ker jaz tudi zdaj nisem opazila, da bi mi kaj zatekalouser posted image
IZVIRNO SPOROČILO: soncnica28
Trobentica, jaz sem nalepke za otroško sobico naročila preko ebaya. Evo en link:
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=childrens+wall+stickers&_frs=1&_trksid=p3286.c0.m359

Najlepša hvalauser posted image Me pa samo zanima (nisem namreč registrirana na ebay-u) ali potrebuješ tukaj kakšno kreditno kartico za plačilo ali je možno tudi plačilo po povzetju?
Trobentica - prejele sem pozabila odgovoriti glede nalepk - jaz bom samo deloma risala na steno, drugi del bodo nalepke in mi2 sva kupila take iz pene v Mercatorju (v Tehniki, videla pa sem jih tudi v Hipermarketih), videla sem jih v Rutarju, v BC, v Pikapolonici, v Ikei, ... skoraj gotovo jih imajo v Lesnini na Brdu ter seveda v številnih internetnih trgovinah (imam kar nekaj linkov shranjenih, povej, če želiš, da ti jih pošljem).

O super, bo treba skočit pogledat, se pa priporočam tudi za linkeuser posted image user posted image user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: urshek
Trobentica_ - midve pa se poznava. :) No, vsaj js vem, kdo si ti. Še moj te je ruknu, ko si se hotla usest. :P
Ja, pol me pa naslednjič še enkrat ruknta, ker jst sm že pozabila kdo je mene ruknuuser posted image
Punce ... včerj sm bla u Leclercku ... če katera še nima kupljenih flašk ima Leclerk 7 delni komplet flašk in dudk za 14€ in so res super ... so pa za uporabo otroka do 1 leta
Včerej sem bila v Supernovi ( LJ ) in Leclercku, kupila sem un set_ flašk od Tommee Tipee in posteljnino ... aja kupila sem pa še jogi rjuhce ( 2 v kompletu ) nisem dobila ne nobene trenerke, ki bi bila malo debelejša, nism dobila nobenih žametnih ( ni blo številk ) in nisem dobila nobenega debelega puloverja

Tiste, ki ste kupile tele flaške, kakšno mnenje mogoče? Se splača? Jaz od teh "kozmetičnih" pripomočkov še nimam nič nabavljeno. Kolk pa pridejo jogi rjuhce? Veliko zbiro trenerk sm pa jst najdla v H&M, sicer že kakšen mesec nazaj, ampak verjetno zdaj ni kaj drugače. Res da nimajo ravno velikega kotička za nosečnice, ampak hlač in trenerk je bilo pa kar precej na izbiro. v C&A recimo ni bilo toliko izbire tega.
IZVIRNO SPOROČILO: martythezebra
No mi mamo zdj res že skor use za , sm učer nakupila še kozmetiko.......
pa seveda kompletek za iz porodnišnice.
Smem vprašat kaj od kozmetike? Še nič nimam, pa me malo zanima, seznam pa še sestavljamuser posted image Pa zanima me kaj se smatra pod "kompletek za iz porodnišnice"?
(sterilizator, postavila bi rada vse na previjalko, saj mi sicer non stop gor nalagajo en šmorn - ja vsi trije! ) in bi jih rada počasi navadila, da to ni več odlagalna površina za vse, česar se ti ne da pospravit .

Tiste, ki ste ga že kupile ali tiste, ki že imate otročke - kateri sterilizator priporočate ali ste kupile?
Hehe, tudi jaz imam isti primer glede odlagalne površine na previjalni...le da pri meni samo en nalaga stvari gor user posted image in komaj čakam, da nabavim vse in uredim previjalno, da bo le previjalnauser posted image
IZVIRNO SPOROČILO: katra55
Gibi moj se kakšen dan zelo malo premika,samo pol ponoči nadoknadi. Kakšen dan je pa cel dan aktiven. Tudi jaz čutim bolj premike in ne več brc.

IZVIRNO SPOROČILO: 
Jaz pa že celo nosečnost ful malo čutim našega otroka. Zgleda, da imam preveč špeha al kaj vem. Zadnjič smo na materinski dobile listke za cahnat, kolk ga čutimo in pri meni se "javi" enih 5x na dan z več brcikami (ampak morm prov razmislit, če je to to), kje je šele število 10. Pa to pomeni, da mora vsako uro brcnit. A ni tko, da dete v trebuhu spi po tri urce?

Imaš pač srečo. Po porodu boš vedela kaj sem mislila.
So si različni. Prvi je brcal nenormalno. Tale pa nežno, veliko manj  in že dolgoooo v intervalih na 3 urce. Zadnje čase pa še to ne . Le zvečer se malce razkuri okoli 9 ih in trebuh pleše.

Tudi jaz sem ena izmed tistih, ki ne čutim našega user posted image ful pogosto. Že tako sem prve gibe začela čutit zelo pozno (me je že kar skrbelo na začetku, ko so vse že razlagale, da imajo njihovi že ritem spanja in budnosti, jaz pa še nič), pa še potem so bili precej redki. Pred kratkim se je šele začel malo bolj premikat, ampak to že zdaj, ko to niso več brce, ampak bolj premiki in "drsenje" po trebuhu. Včasih imam tak občutek, kot da na mestu, kjer ima nogice že tolk pritiska, kot da bo zdaj zdaj ven pogledaluser posted image Ponoči pa niti ne vem kaj dela, ker se nikoli ne zbudim prav zaradi njegovih gibov. Še za wc sicer se, ampak se redkokdaj, takrat pa ne brca. Bolj se zbudim zaradi tega, ker me boli kolk na katerem spim (oz. ne vem kaj točno me boli, samo vem da me pač) in potem se komaj obrnem na drugo stran in namestim spet. Kako bom jaz naštela 10 gibov mi pa tut ni jasno, sploh ker naj bi se gibi umirili sčasoma. Kakšen dan je res zelo aktiven zdaj, kakšen dan pa sploh neuser posted image
Tega, a je rokica, nogica ali ritka, pa tudi jaz ne razločim....
Ena je govorila od teže -
mi smo bili pri 30 0/7, težki 1563g, je rekel, da je to ok.
Vstajanje zjutraj - končno se je to pri meni končalo user posted image user posted image user posted image . Je blo treba kar zgodaj vstajati vsak dan, ob 4.30 in se peljati v Lj. v službo in potem nazaj. Je bila že kar kriza, se mi je kar spalo že med vožnjo, pa tudi za volanom sem se počutila precej okorno. Že tako sem se sploh komaj namestila za volan, pa tudi obračanje volana, kjer je potrebno malo več manevriranja, je bilo že oteženo. Od včeraj sem na bolniški (in bom 1 teden), potem pa nadaljujem z dopustom, ki mi je še preostal in potem porodniška user posted image Sicer tudi zdaj ne spim prav dolgo, ampak je pa sigurno druga pesem kot vstajanje na uro in potem še vožnja. In zdaj bom končnoooo imela čas, da si uredim vse sezname, ki jih imam sprintane od tukaj na RR in kje drugje z neta in dokupim še vse kar je potrebno in pripravim vse za prihod našega user posted image .
Nekaj me zanima, če ima še katera podoben "problem"....zvečer ko grem že spat ali pa tik pred spanjem me zagrabi kašljanje in oteženo dihanje. Vem da je oteženo dihanje normalen pojav in me kdaj zagrabi tudi čez dan, ampak več al manj in bolj konkretno pa le zvečer? In potem je še tako, da ko recimo kašljam (spet le zvečer ko že ležim), me zaboli čisto spodaj pod trebuhom?user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: soncnica28
Jaz sem pa prejle full padla zunaj na dvorišču.

Aua...res se je treba zdaj še posebej pazit, upam da ne bo prevelikih posledic na kolenu ali prevelikih modric in bolečin kje drugje user posted image super da se ti je user posted image že javil/a user posted image
Zdej pa eno vprasanje k sva se dons pogovarjale z kolegico na kavi .... kaj mislite o brazilski depilaciji pred porodom? Na primer, naslednji mesec, ker sama se ne morm več briti spodaj in mi je mal grozn, da bi prsla tja vsa neurejena ( ker bi se mogla vsaj 1x na 3 dni brit, da bi bla lepo urejena, da ne bi pikala in tko naprej ), kaj mislite?

Meni je že takoj, v začetku nosečnosti prijateljica povedala/predlagala (skoraj zabičala), da naj grem na brazilsko, ker je menda če ne drugega lažje za potem po porodu, ko se ne moreš pač takoj brit. In dejstvo je, da po britju kocine pikajo (oz. kakor pri kateri) In glede na stanje spodaj po porodu, jaz ravno ne bi, da me še to pika. Po brazilski pa le ne zrastejo dlačice tako hitro kot po britju. Pač odvisno kakor pri kateri, ampak jaz sem se prej tudi brila in sem se morala vsak drugi, tretji dan, če sem hotela da je lepo gladkouser posted image zdaj pa hodim na brazilsko že celo nosečnost (no, hodila sem že prej) in mi je prav super in imam namen iti tudi kar se bo le dalo "tik pred" porodom. Jaz ti jo priporočamuser posted image Je pa pač res - včasih tega ni bilo, pa so prav tako "preživele"user posted image pač odvisno od posameznice in njene odločitve.

Uuuu, se dolgo ne javim, potem pa cel spis od meneuser posted image
Lepo bodite user posted image

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 24.11.2011 12:57:45 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3302
24.11.2011 13:00:13   
tix
joj babe, kva ste naklepetale user posted image

Zdej pa eno vprasanje k sva se dons pogovarjale z kolegico na kavi .... kaj mislite o brazilski depilaciji pred porodom? Na primer, naslednji mesec, ker sama se ne morm več briti spodaj in mi je mal grozn, da bi prsla tja vsa neurejena ( ker bi se mogla vsaj 1x na 3 dni brit, da bi bla lepo urejena, da ne bi pikala in tko naprej ), kaj mislite?

Ja zaenkrat sem se sama, tud pred prvim porodom, sicer te pa tam če imajo še čas user posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 3303
24.11.2011 13:01:08   
trnuljčica
Janchek se pač skoz obrača al pa samo okoli uz, da ti že sedaj kravžlja lase...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3304
24.11.2011 13:01:51   
Janchek81
Trobentica_ kar se tiče flašk Tommee Tippe, men so to predlagale moje kolegice, ki so jih imele in so jih kupile tudi po višji ceni in so zadovoljne, ZELO ...  tako da sem zato šla kupit, ker so bile v akciji in so res take luštne. Moja nečakinja ma eno še dons, pa je stara že 16 mesecev user posted image  Jogi rjuhce, sta dve pakirane skupaj v različnih barvah ( jaz sem uzela belo in rmeno ) za 7,95€, če imaš Leclerck kartico ti na njo dajo še 2€, tako da jih praktično dobiš za 5€ user posted image  

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3305
24.11.2011 13:03:41   
Janchek81

Janchek se pač skoz obrača al pa samo okoli uz, da ti že sedaj kravžlja lase...user posted image

Mami mi je vedno govorila: ooooo boš vidla k boš sama dobila tako hčerko k si ti, pol boš pa vidla kaj sem vse mogla dat čez .,... maybe se je to že zdej začel v maternici user posted image user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3306
24.11.2011 13:13:22   
Mistica
Ojla, čvekice!

Najprej vam želim super prijetno srečanje jutri! (če se mogoče danes ne oglasim več)user posted image

Včeraj ste se pogovarjale o DM bonih - jaz sem jih danes prejela in ti boni ne vsebujejo samo ugodnosti za nakup v DM trgovinah, ampak tudi v trgovini GALEB (Jahchek, menda si ti pisala, da nameravaš naročiti posteljnino tam- je 25% popusta), pa v trg. POPEK, NEOCELICI, OSHKOSH, CHICCO osebni trener- taka igralna podloga in voziček Trio Enjoy Fun, NEONATO previjalna mizica, voziček Reverso 4Seasons, Avtosedež. Skratka, če katero zanima in jih še nima, jih lahko tudi pošljem, teh mi ne bomo potrebovali.

Matkurja, ni zakaj. Jaz sem tudi čisto po naključju zvedla za te kroglice, prej najprej nisem niti vedla, da obstajajo, potem sem pa po imenu sodeč mislila, da je to kaka igračka (ne uporabljava zaenkrat nič takega, zato nisem glih na tekočemuser posted image ).

Aja, pa sploh prvorodkam toplo priporočam raztegovanje presredka - mene je to obvarovalo rezanja in šivov.

Masaža presredka - link je na koncu seznamčka! Masirati pa lahko začnemo že od 34.tedna dalje.

Tudi jaz se nisem niti spomnila, da bi tele vaginalne kroglice lahko pomagale, jih grem takoj pripravituser posted image

Gibi - tudi pri nas so nekje od 30.tedna dalje večinoma valovanja ali pa močnejši gibi. Bebija pa čutim skozi cel dan in sem resnično vesela za to. Sem pa zadnjič G vprašala kakšna je lega, tako da vem na kateri strani ima hrbtenico in si potem lažje predstavljam s čim brcauser posted image Sicer je pa menda pomembno, da se bebija čuti npr. vsake 2 uri oz. skozi cel dan, tudi če manj kot 10x.

Brazilska depilacija/ Britje - meni bo kar user posted image pomagal, sedaj vadim še "na slepo" kolikor greuser posted image

Vijolica - ne morem verjet! A tako nizko vrednost si imela na tešče? Jaz sem imela 4,9 v krvi na tešče, pa mi niso nič komplicirali. Svašta!

Sončnica - upam, da si uredu in da je tudi koleno ok. Tudi jaz se bojim kakih takih nesreč, saj nas poledica in sneg šele čakata, ko bomo najbolj okorne in nerodne.

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija
no, nekje v 38. tednu bom začela paničarit in se sprehajat in kaj že pomaga k sproženju poroda?

Kasija - pospeševanje poroda - user posted image , čaj malinovih listov (bolj za mehčanje prorodnih poti), hoja, umivanje okenjuser posted image (malo za šalo), sedežne kopeli, ...

Pozdravček vsem

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3307
24.11.2011 13:14:35   
Mistica

user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image ali user posted image , Porodnišnica

25.12.11.

Kasija, 33, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image , Postojna

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 25.11., MS (okolica), user posted image , MS
Glamur 11, 31, 1user posted image , 0user posted image , 2.12., ?, NM

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
katjaaxx, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , 29.11., ?, user posted image , Postojna
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, Krško-Sevnica, Brežice
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 1.12., Izola, user posted image , Celje/ Izola
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, Krško, user posted image , Brežice

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, Bela Krajna, Novo mesto
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, user posted image , Lj
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image , Maribor
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , 7.12., Sodražica, Trbovlje
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, Domžale, user posted image

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?
katra55, ?, 4user posted image , 1user posted image , ?, ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , ?, Brežice, Novo mesto
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, Savinjsko
dekletce, 29, ?user posted image , 0user posted image , ?,  MB, user posted image , MB
petrai, ?, 2user posted image , 1user posted image , 8.12., Bohinjuser posted image , Kranj

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 6.12., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 30.11., KR, user posted image , Kranj
tanika1, 27,2user posted image , 1user posted image , ?, NM
luši, 22, ,2user posted image , 1user posted image , ?, Kranj (okolica)

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 24.11., Domžale, user posted image , Lj
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, user posted image
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, Mb, user posted image , Mb
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 28.11., Domžale, user posted image , Lj
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, Vrhinka
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica Kopra, user posted image , Izola

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, user posted image , Maribor
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 9.12., LJ, user posted image , Ljubljana

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image
bozena.cvic, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 12.12., okolica Postojne, user posted image , Postojna

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 7.12., LJuser posted image , LJ
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , ?, Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča, Kranj
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?., ?
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 25./28.11., LJ, user posted image , LJ

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 14.12., Divača, user posted image , Postojna

26.1.
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , ?, Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image & user posted image ,
Ptuj ali Maribor

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 24.12., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image , 14.12., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 5.12., Bela krajina, user posted image

31.1.
tetkabaletka, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, LJ

x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image

4.2.
arupnik3, ?, ?user posted image , 1user posted image , ?, ?

SKUPAJ NAS JE: 79user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 16
user posted image = 19

Z nami so pot začele:

KORISTNE POVEZAVE:

Matične celice - javno shranjevanje

Matične celice - zasebno shranjevanje: - NEOCELICA, BIOBANKA

Masaža presredka

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3308
24.11.2011 13:18:55   
martythezebra
Trobentica_ za kompletek iz porodnišnice pri nas pomenijo čisto nove oblekice za user posted image , saj imam večinoma vse sposojene user posted image . Bo pa to bodi oz. 2 bodija pa en plišast kompletek pa zimski pajacek, pa kapica seveda. No ko bomo kupili podrobno napišem kaj smo kupili user posted image .
Od kozmetike pa sem kupila:
2 paketka DMovih plenic za enkratno uporabo (1 newborn, 1 3-6kg)
1 palčke za ušeska za dojenčka od Mullerja
3 paketke blazinic za dojenje od Mullerja (so ful cenej)
1 digitalni termometer, ker imava doma tri termometre in vsi kažejo narobeuser posted image -ne delajo
1 paketk vatke TOTO
3 paketki vatke DM babylove une večje (so isto cenejš kt pa kšn TOTO)
za probat sem vzela Mullerjeve (beauty baby) 2 paketka krpic za umivanje za enkratno uporabo
1 termometer za vodo
1 komplet za laske glavniček in krtača
1 škarjice za nohtke
1 aspirator (un za sesalec)
1 pakunga Niveinih ampulc fiziološke raztopine
1 paket alkoholnih zložencev za popek pucat
1 lanolin multi mam za bradavice
1 bepanthen roza mala pakunga (za vsak slučaj)
1 hladilno mazilo za ritko iz lekarne
1 mandljevo olje
1 trdo milo za dojenčka
To je vse kar mamo za enkrat od kozmetike, ostalo pa bomo vidli, če bomo še kej rabli.
Zdj moram pa še v eno trgovino JYSK al pa kej tazga, k majo kšne plastične posode pocen, da si kupim za vodo pa za noter zložit te vatke pa to da mam čim bližje vse.

< Sporočilo je popravil martythezebra -- 24.11.2011 13:19:45 >

Neposredna povezava do sporočila: 3309
24.11.2011 13:29:56   
ronja
in že od prej čutim te 'čudne tresljaje' pri črevesu, tako, da maybe pa res ni potem kovcanje

Ja, ampak zgoraj maš ti črevouser posted image . Debelo črevo gre tik pod trebušno prepono. Sicer obrnil se ti je lahko med spanjem in pač nisi porajtala. Pa ko majo glavico dol, je ta res ful spodaj, čist pri sramni kosti.

že od prej in tist dan sem čutila spodaj to 'vibriranje' na 2 sekundi, tko da ne more bit pa zdj neki druzga

Ja, potem si pa to ti. Ni nujno, da to dete dela;).Sicer pa ko ti mali kolcajo, jih cele odnese, tudi ko so zunaj, se ti kr zasmilijo, ko kovcajo, ker jih res trese od glave do peta.

sončnica, to res ni fajn! Upam, da te ne boli preveč. Sicer če nisi padla na trebuh, potem mu težko kaj škodiš, njega ne boli, če boli tebe, mata svoje živčevje. Samo valjda se ustrašiš. Moja mami je s sestro padla v zadnjem mesecu direkt na trebuh na rob od bane, ko je lezla ven. Pa je bila mala ok, niti ni sprožila poroda, še precej čez je bila...

Glede brazilske: jaz sem prvih dvakrat prišla tja normalna - se nikoli nisem brila (nikjer, ne maram britvic za ta namen), sem mela pač urejen trikotniček in prvič so me pobrile. Sem se jim še "opravičevala", da majo delo z mano, pa so rekle, da to pa res ni nič - in dejansko je gotova  v 2 sekundah.
Drugič me je babica vprašala, če sem bila prvič rezana, sem rekla, da ne in je kar odložila britvico, pa itak ni bilo časa za nič. Zdaj sem pa razmišljala, da bi šla na tole brazilsko, sem probala letos poleti, pa mi je bilo čisto všeč. In mislim, da bom šla nekrat sredi dec., mogoče bo praktično zaradi čišče, bom videla. Čeprav do takrat, ko bo to na vrsti, bo verjetno že vse nazajuser posted image - cca 5 tednov naj bi držalo, ne?

Glede gibov bom tiho, moji so vsi razgrajači, tako not, kot potem, ko pridejo ven, spijo nikoli nič, tako da... Sem vesela, da je tako, dokler so not, da vem, da je vse ok, potem ko pridejo ven, sem pa mal manj vesela, da je tako, ampak ajde, je fajn met živahne otroke, saj sem vedno take hotla, zdaj pa mamuser posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 3310
24.11.2011 13:40:20   
ronja
kateri sterilizator priporočate ali ste kupile?

Meni je majka tak dokaj na izi za v mikrovalovko. Une tekočine za steriliziranje privat nisem nikoli uporabljala (v službi itak;). Čeprav piše, da lahko dajo potem to v usta, meni to ni, sama kemija... Tuki je pa v bistvu dno, v katerega naliješ 2 deci (se mi zdi) vode (maš merico zraven), daš gor tisto plastično ala cedilo, na katerega naložiš vse posodice in zapreš s pokrovom, da je vse skup dobro zatesnjeno, daš v mikrovalovko za 5 min. in to je to. Ful izi in uporabno tudi potem kasneje, kadar rabiš kaj sterilizirat, ali pa za kake kozarce za marmelado, itd... je pa dovolj velik, da gre not tudi prsna črpalka (valjda jo prej razstaviš, da jo lahko umiješ. in meni je fajn, no. Mislim, da je od tomi tipija ali pa od aventa, moram pogledat. Sporočim v nedeljo, ok?
Flaške meni tudi tomi tipi najbolj naravno delujejo, vendar izkušenj kljub 2 otrokom nimam, ker sta se pač obe samo dojili in nista niti 1x samkrat uporabili flaške doma (Ronji so jo dali v p., ampak ko sva šli domov se je samo še dojila). Tako da je to samo po občutku.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 3311
24.11.2011 13:41:08   
trnuljčica
Trobentica- ti dam tale link- točno zaradi teh razlogov sem jaz šla na kontrolo k mojemu očesnemu zdravniku- torej oftalmologu. Ne optiku- razen, če tja hodiš - ker številni imajo oftalmologa na napotnico.
http://med.over.net/forum5/read.php?19,6803580

Napotnico za oftalmologa ti da tvoj osebni zdravnik. Ne g! Gor pač napiše pregled vida in očesnega ozadja.
Nisem pa še slišala, da ne bi bilo pametno menjati leč- dioptrije pred porodom. Vem pa, da se ti lahko spremeni po porodu  in se večinoma izboljša nazaj. Mogoče zatouser posted image

(odgovor članu martythezebra)
Neposredna povezava do sporočila: 3312
24.11.2011 13:45:34   
Mistica
Trobentica - tokrat z Matkurjo nisva sedeli skupaj. Jaz sem že sedela, ko je menda ona šele prišla. Upam, da bo manj gužve danes, ko je predavanje o EA.
Hvala za tvoje mnenje in izkušnje o kompresijskih nogavicah.
Ti bom poslala linke o stenskih nalepkah kar na ZS (jih moram še zbrat skupaj)
Glede kompletka za iz porodnišnice in kozmetiki, sem pripela en seznamček menda tam konec oktobra in punce so potem to komentirale, in sicer je tu zbranih nekaj stvari. Upam, da ti bo v pomoč. Sem pa jaz večino teh stvari ravno danes nabavila v DM-u, veliko pa je takih, ki jih lahko nabavimo po potrebi in priporočilu patronažne sestre šele po porodu:

Kompletek za iz porodnišnice: plenička, bombažen bodi z dolgimi rokavi, žabice do pasu, plišast pajacek brez rokavov, plišasto jopico na zapenjanje in čez kapico ter zimski pajacek, dekico, dudico, rokavičke za praskanje – vzemi 2 kompletka
Pripomočki, higiena
Plenice za enkratno uporabo
Olje (olivno, mandljevo- za temenca)
Hladilno mazilo (npr. od Galenskih lekarn, pa od Bubchen, Sudocream)
Zaščitna krema za obraz za otroke – ni nujno
Otroško milo
Bombažna vata
Vlažne krpice za ritko
70% alkohol za čiščenje popka
Fiziološka raztopina – npr. NIVEA v ampulcah
Krpice za umivanje
Gaze za umivanje popka ali lahko tudi sterilnimi zloženci od Tosame
Aspirator za nosek
Škarjice z zaobljenimi konicami
Glavniček, krtača za lase
Palčke za čiščenje ušes – ni nujno
Bepanthen - bepanten plus - roza
Ščitniki za bradavice / prsne blazinice – pralne in/ ali za enkratno uporabo
Lenolin za mazanje bradavic (v lekarni)
Vir 80
Hlačke za enkratno uporabo
Nedrčki za dojenje
Nastavki za dojenje – ni nujno  
LP

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3313
24.11.2011 14:25:01   
pathra
Vijolica... ti si imela sladkor celo pod mejo... na tešče se celo zahteva da imaš nad 4,0 sladkor.. tako da ne vem kaj komplicirajo.. razen če te ni dala na dieto da ne bi imela prenizke sladkorje.. kar je absurd. To da nam nosečnicam komplicirajo tolko glede tega sladkorja je res smešno... dobro če bi otrok bil večji za tedne in bi se redile itd... da bi imele celo znake te nosečniške sladkorne.. ampak da te dajo takoj na dieto in kontrolo sladkorja po vsakem obroku in po obroku, pa na vsake 2 tedna da moremo na pregled.. kot da imamo čas samo za planiranje obrokov in merjenje sladkorja.. pa seveda.. dobro da ne delam.. ker za to res rabiš bit fraj!

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3314
24.11.2011 14:37:02   
beti 1
Trobentica: glede menjave dioptrije v nosečnosti, praviloma se dioptrija lahko malenkostno spremeni, ker se v nosečnosti tudi v očesu nabere več vode in to vpliva na prehod svetlobe, se pa zadeve po porodu normalizirajo, tako da spreminjanje dioptrije ni smisleno, razen če imaš dnevne ali tedenske leče, pa pač potem nazaj zamenjaš. Glede na to, da maš -8 in cilinder bi se šla jaz vseeno pokazat specialistu oftalmologu, napotnico ti lahko da tudi g, če ti je osebni zdr. ne bo hotel.
Kašljanje in težko dihanje:  nekateri imajo take težave, kadar imajo drugi zgago. Ne čutimo vsi enako kisline v požiralniku. nekateri ne čutijo pečenja in bolečine, ampak jih samo toliko draži, da kašljajo in imajo občutek težkega dihanja. Sploh je to bolj verjetno, če maš nižje vzglavje, poskusi z višjim vzglavjem, če ne bo pomagalo pa lahko še z Donatom ali Rupurutom. Bolečina, lahko tudi ostra, kot bi te nekdo z nožem je pa zaradi povečanega tlaka v trebušni votlini ob kašlju. Ob tem maternica bolj pritisne na vezi, lahko tudi na mehur ali črevo in to seveda zaboli. V zadnjih mesecih nosečnosti je res neprijetno bit prehlajen s kakšnim intenzivnim kašljem.
Pa uživaj v dopustu in gnezdenju.

vaginalne kroglice: tud jaz jih mam, jih občasno uporabljam, pa se res hitro pozna. Odkar sem noseča jih pa ne uporabljam, ker mam že tako probleme z glivicami že skoraj od začetka in vsaka stvar, ki jo daš notri lahko še pospeši razvoj glivic, ali celo neželjenih bakterij. Glede na to, da po 32 t odsvetujejo vse v povezavi z nožnico (spolnost, globljo masažo,...) ravno zaradi že tako ali tako povečane verjetnosti raznih vnetij, ki potem negativno vplivajo tudi na kožo presredka, jih v tem času niti pod razno ne bom uporabljala.

Soncica 28: nam je babica na materinski izrecno naročila, da se ob takih padcih gremo pokazat svojemu g, ali pa v porodnišnico, tako da bi se na tvojem mestu odpravila pokazat. Škodit ne more, pomaga pa lahko veliko, če je, bog ne daj, karkoli drugače kot bi moralo biti. Želim ti, da bi bilo vse OK, pa da te čimprej neha bolet.

Janchek: mene opis tudi spominja na kolcanje, tudi jaz ga čutim pretežno v istem delu trebuha, včasih bolj včasih manj močno, pa neodvisno od lege user posted image . Če želiš vedet, kako približno je obrnjen daš obe dlani v celoti na vsako stran trebuha, in kar fino pritisneš (ne tolko da boli), na eni strani je ponavadi dolga polkrožna zadeva (hrbtenica), skoraj po celotni dolžini trebuha, na drugi pa nič posebnega ne čutiš, razen če ravno ven tišči kakšno peto, pest ali komolec, ki so vsi bolj trdi in koničasti. Razen, če leži prečno. Pa seveda ne velja, če imaš ravno lažni popadek, ki je lahko tudi posledica tipanja. Potem daš eno dlan na vrh maternice, tik pod rebra, ponavadi je tam nekaj bolj okroglega, kot peta, a še vseeno precej manj kot hrbet in ni ravno trdo, to je zadnjica. Glavica je bolj trda, precej večja, ni pa čisto okrogla, je že zdaj bolj podolgovata. Če je glavica spodaj je samo kak cm nad sramno kostjo, skoraj enako trda in zavzema skoraj ves prostor po širini. Kasneje je lahko tudi delno skrita za sramno kostjo.

Matkurja: dodatni kilogrami, sploh če je še posteljica spredaj lahko bistveno vplivajo na to koliko in kako močno čutiš gibe. Kot je že Trnuljčica napisala bistvena so pomembna odstopanja od tega, kar se sicer dogaja.  Pa šteje 10 gibov v 10 urah, tako da če je običajno miren zjutraj in aktiven zvečer si pač prilagodiš ure ko šteješ. Pa vsak user posted image  je drugačen. Mogoče je dejansko čez noč bolj aktiven, pa ga ti ne čutiš, ker pač spiš. Če se ti kadarkoli zazadi, da se pa res že zelo dolgo ni javil, se ga pa splača podrocati, Pred 8 leti so nas pred CTG-jem pošiljali po stopnicah oziroma delat sklece, da bi jih zbudili, a po mojih izkušnjah bolj pomaga dregnjenje, samo božanje trebuščka ni dovolj, je treba malo notri pritisnit, da lahko user posted image  to začuti.

Vijolica: sočustvujem s tabo, tudi meni ni jasno, zakaj bi te kar takoj dali na dieto, sploh ob takem izvidu na tešče, razen če so bila prej zelo velika odstopanja.

Depilacija: prve 2x so me tam pobrile in res traja 2sec, pa nikol me niso vrezale. Brazilska, mam take težave z vraščanjem dlak ne glede na metodo, da sem se zadovoljila z urejenim trikotnikom, pa tudi po depilaciji, mi šele po 3 v 3 tednih zares drži kake 3-4 tedne. Zgleda majo moje kocine mal svoje ideje o tem, kako in kaj se raste. user posted image user posted image user posted image   Poznam pa par zgodbic, ko so se same na hitrico med tuširanjem pred odhodom brile in si naredile celo štalo, ki se je potem še vnela, tako da ne priporočam, razen če ste res vešče ali pa je vaš tega vešč.

Zdaj pa moram šibat do zdravnika.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3315
24.11.2011 14:37:15   
Trobentica_
Trobentica_ kar se tiče flašk Tommee Tippe, men so to predlagale moje kolegice, ki so jih imele in so jih kupile tudi po višji ceni in so zadovoljne, ZELO ...  tako da sem zato šla kupit, ker so bile v akciji in so res take luštne. Moja nečakinja ma eno še dons, pa je stara že 16 mesecev user posted image  Jogi rjuhce, sta dve pakirane skupaj v različnih barvah ( jaz sem uzela belo in rmeno ) za 7,95€, če imaš Leclerck kartico ti na njo dajo še 2€, tako da jih praktično dobiš za 5€ user posted image  

Hvala za infouser posted image zdaj ko sem doma, je samo vprašanje kdaj bom šla sploh kaj v Lj. in v Leclerc, pa če bodo takrat še imeli kaj od tega, al boste že ostale vse pokupile user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3316
24.11.2011 14:37:36   
martythezebra
Britje ali depilacija mene na brazilsko ne spravi noben user posted image . Men si še nog ni treba voskat z unimi listki al pa depilirat s kšnim depilatorjam tko da najbrž brazilske ne bi prežvela user posted image . Se zaenkrat še sama brijem pa upam, da mi bo za v porodnišnico tudi ratalo.
Če bi bila pa malo bolj pogumna bi pa tudi najrajš šla na brazilsko user posted image

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 3317
24.11.2011 14:42:27   
Trobentica_
IZVIRNO SPOROČILO: martythezebra
Trobentica_ za kompletek iz porodnišnice pri nas pomenijo čisto nove oblekice za user posted image , saj imam večinoma vse sposojene user posted image . Bo pa to bodi oz. 2 bodija pa en plišast kompletek pa zimski pajacek, pa kapica seveda. No ko bomo kupili podrobno napišem kaj smo kupili user posted image .
Od kozmetike pa sem kupila: ...... user posted image

A tolk je tega? user posted image Hvalaaaa!!!!!user posted image

(odgovor članu martythezebra)
Neposredna povezava do sporočila: 3318
24.11.2011 14:50:03   
Trobentica_
kateri sterilizator priporočate ali ste kupile?

Meni je majka tak dokaj na izi za v mikrovalovko. Une tekočine za steriliziranje privat nisem nikoli uporabljala (v službi itak;). Mislim, da je od tomi tipija ali pa od aventa, moram pogledat. Sporočim v nedeljo, ok?

Hvala za info, od sterilizatorjev pa res nisem še ničesar naštudirala.....Mikrovalovke pa nimava, sicer razmišljava o nakupu oz. moj je za, jaz pa nisem niti za niti striktno proti, le do sedaj me še nič ni prepričalo zakaj neki bi jo res potrebovala. Mogoče ravno sedaj zaradi user posted image ?

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 24.11.2011 14:51:16 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3319
24.11.2011 14:54:06   
Trobentica_
Trobentica- ti dam tale link- točno zaradi teh razlogov sem jaz šla na kontrolo k mojemu očesnemu zdravniku- torej oftalmologu. Ne optiku- razen, če tja hodiš - ker številni imajo oftalmologa na napotnico. Napotnico za oftalmologa ti da tvoj osebni zdravnik. Ne g! Gor pač napiše pregled vida in očesnega ozadja.

Ok, super, hvalaaauser posted image Grem drug teden itak do dohtarce zaradi bolniške, pa jo bom povprašala za napotnico....

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3320
24.11.2011 14:59:35   
Trobentica_
Trobentica - tokrat z Matkurjo nisva sedeli skupaj. Jaz sem že sedela, ko je menda ona šele prišla. Upam, da bo manj gužve danes, ko je predavanje o EA.
Ti bom poslala linke o stenskih nalepkah kar na ZS (jih moram še zbrat skupaj)
Glede kompletka za iz porodnišnice in kozmetiki, sem pripela en seznamček menda tam konec oktobra in punce so potem to komentirale, in sicer je tu zbranih nekaj stvari. Upam, da ti bo v pomoč. Sem pa jaz večino teh stvari ravno danes nabavila v DM-u, veliko pa je takih, ki jih lahko nabavimo po potrebi in priporočilu patronažne sestre šele po porodu:
Kompletek za iz porodnišnice: plenička, bombažen bodi z dolgimi rokavi, žabice do pasu, plišast pajacek brez rokavov, plišasto jopico na zapenjanje in čez kapico ter zimski pajacek, dekico, dudico, rokavičke za praskanje – vzemi 2 kompletka

Mene danes ne bo na predavanje o EA, ena manj kar se tiče gužve heheuser posted image Če bom pa slučajno naknadno zaintersirana, je pa tako ali tako menda vsak petek predavanje.
Že vnaprej hvala za linke o nalepkah user posted image user posted image user posted image in hvalaaaa za seznamček o kompletku in ostalih pripomočkihuser posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3321
24.11.2011 14:59:49   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: Trobentica_

Hvala za infouser posted image zdaj ko sem doma, je samo vprašanje kdaj bom šla sploh kaj v Lj. in v Leclerc, pa če bodo takrat še imeli kaj od tega, al boste že ostale vse pokupile user posted image user posted image user posted image

Včerj so mel sam še 3 .. če želiš ti lahko jaz kupim in pošljem po pošti user posted image  al pa če ne stanuješ daleč grem lah en dan mal na izlet in ti prnesem user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3322
24.11.2011 15:19:44   
Trobentica_
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1
Trobentica: glede menjave dioptrije v nosečnosti, praviloma se dioptrija lahko malenkostno spremeni, ker se v nosečnosti tudi v očesu nabere več vode in to vpliva na prehod svetlobe, se pa zadeve po porodu normalizirajo, tako da spreminjanje dioptrije ni smisleno, razen če imaš dnevne ali tedenske leče, pa pač potem nazaj zamenjaš. Glede na to, da maš -8 in cilinder bi se šla jaz vseeno pokazat specialistu oftalmologu, napotnico ti lahko da tudi g, če ti je osebni zdr. ne bo hotel.
Kašljanje in težko dihanje:  nekateri imajo take težave, kadar imajo drugi zgago. Ne čutimo vsi enako kisline v požiralniku. nekateri ne čutijo pečenja in bolečine, ampak jih samo toliko draži, da kašljajo in imajo občutek težkega dihanja. Sploh je to bolj verjetno, če maš nižje vzglavje, poskusi z višjim vzglavjem, če ne bo pomagalo pa lahko še z Donatom ali Rupurutom. Bolečina, lahko tudi ostra, kot bi te nekdo z nožem je pa zaradi povečanega tlaka v trebušni votlini ob kašlju. Ob tem maternica bolj pritisne na vezi, lahko tudi na mehur ali črevo in to seveda zaboli. V zadnjih mesecih nosečnosti je res neprijetno bit prehlajen s kakšnim intenzivnim kašljem. Pa uživaj v dopustu in gnezdenju.

Ok, hvala, mislim da moja zdravnica ne bi smela komplicirati za napotnico. Upam samo, da nosečnice kaj prej sprejmejo na pregled in se ne čaka dolgo kot poslušam od čakalnih vrst pri specialistihuser posted image
Za kašljanje in težko dihanje bom pa res poizkusila z višjim vzglavjem. Si me pa zelo pomirila, kar se bolečine tiče, hvala tiuser posted image . Bomo uživali bomo (hvala enako), sploh če bo nosečnost potekala tako brez problemov (če odštejem sam začetek) kot do sedaj (moram potrkati)user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3323
24.11.2011 15:26:28   
Trobentica_
Včerj so mel sam še 3 .. če želiš ti lahko jaz kupim in pošljem po pošti user posted image  al pa če ne stanuješ daleč grem lah en dan mal na izlet in ti prnesem user posted image
Pa pravijo, da prijaznost izumira, takšnega dobronamernega odgovora pa sploh ne bi pričakovalauser posted image user posted image user posted image .
Sem za, če niso slučajno še tistih 3eh vseh prodaliuser posted image in če se ti da. Lahko se zmeniva za po pošti, kajti sem iz Divače, razen če bi šla do tukaj na izletuser posted image mi imamo namreč sončekuser posted image no, le piha precejuser posted image

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 24.11.2011 15:27:09 >

Neposredna povezava do sporočila: 3324
24.11.2011 15:29:16   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: Trobentica_

Pa pravijo, da prijaznost izumira, takšnega dobronamernega odgovora pa sploh ne bi pričakovalauser posted image user posted image user posted image .
Sem za, če niso slučajno še tistih 3eh vseh prodaliuser posted image in če se ti da. Lahko se zmeniva za po pošti, kajti sem iz Divače, razen če bi šla do tukaj na izletuser posted image mi imamo namreč sončekuser posted image no, le piha precejuser posted image

Bom šla jutr pogledat če imajo še kakšnega in če imajo ti ga vzamem in se potem zmeniva za po pošti, ti pošljem priporočeno, ti mi boš pa ko dobiš nakazala dinarčke, ok? user posted image  Eh prijaznost pa NIKAKOR ni še umrla, vsaj ne pri nam user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?