|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
22.11.2011 11:06:10   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: urshek

janček - mislim, da lahko mene črtaš za srečanje.

VEM user posted image  se bomo pa dobile takrt ko bomo mele že štručke u roki, ok? Drži se .. pošiljam ti en kup user posted image user posted image  in mislim nate ....

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 3176
22.11.2011 11:12:59   
urshek
Pa še dost sva se pogovarjali okol tega srečanja... Pa je koker je.
Hvala za user posted image .
To je to, ker se naši user posted image obljublja, da bo dobila nevemkajševse, ko se bo rodila, zdaj bi se rada pa prepričala, da ne bo slučajno česa zamudila in da si ne bomo premislili (je to tudi ena cimra iz porodnišnice rekla, se mi je zdelo zanimivo razmišljanje user posted image ).

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 3177
22.11.2011 11:16:26   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: urshek

Pa še dost sva se pogovarjali okol tega srečanja... Pa je koker je.
Hvala za user posted image .
To je to, ker se naši user posted image obljublja, da bo dobila nevemkajševse, ko se bo rodila, zdaj bi se rada pa prepričala, da ne bo slučajno česa zamudila in da si ne bomo premislili (je to tudi ena cimra iz porodnišnice rekla, se mi je zdelo zanimivo razmišljanje user posted image ).

Ja res sva mele dost debate na temo srečanja...ampak ej...pomembna si ti in tvoja pikica user posted image  srečanje se lahko prestavi na termin ko bomo imele že svoje štručke v naročju in bo vse bolj lažje, a je tako user posted image  
No ja ... lej ... kakorkoli bo, zrihtal vaju bodo da bo vse ok in da bosta zdrave in tako dalje user posted image

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 3178
22.11.2011 13:10:22   
trnuljčica
Posteljnina: mi imamo iz Ikee, ker se mi zdijo njihove otroške posteljnine res super, domišljijske... Rjuhe vem, da sem določene kupila v Leklercu.  Nimamo pa tistega okoli posteljice... ne vem kako se reče, saj veste, v stilu posteljnine, kjut kot le kaj... Ne vem, verjetno najina profesionalna deformacija, sem takrat nekaj brala na to temo zakaj ni dobro in je MM rekel, da je valjda logično, da ni najbolj varno... In smo bili prvič brez. Tako bo tudi sedaj, sicer pa boste videle,da boste drugič (prvorodke) še manj komplicirale, zbirale izbrane stile, da se ujema... Tko pač jeuser posted image .  Sem pa tisto kjut okoli posteljice takrat nadomestila z prozornim kjut baldahinom s stropa... Saj pravim prvorodkauser posted image - verjetno bom spet dala gor in okoli posteljce, če že imamuser posted image , bo zgledalo romantično kot prvič... na slikicah spečega dojenčka...

Sem danes umila posteljico in omaro ter zložila prvi oprani stroj dojenčkastih stvari... Tokrat sem dobila tako lepe oblekce, da je joj...user posted image Neprimerljivo s prvič...In res moram puncam od te kolegice kupit kaj posebnega vsaj za novo leto... A ima katera idejo- prvošolka in tretješolka... Mama pravi da nič, da smo jo odrešili vožnje do Karitasa. Dobili pa smo vse do praktično 4 let- znamke... Zdaj mi ponuja že do 7 let, jaz pa čakam na akcijo vakumskih vreč, da še tole kam zložim...user posted image Pa še prve smučke in pancerje za malega mi je zadnjič dala, pa kolo poleti...user posted image Vem da imata punci Lego city, sam tu se ne bi upala ker ne vem kaj imata... verjetno večino? Drugače se mi zdi knjiga dobro darilo in je mama tudi rekla, da imata to radi, sam ne vem kaj je primerno za njuno starost... Al pa kaj drugega, aktualnega zanju?
Eh, če ne bom začela klicat sošolke, ki so učiteljice, verjetno je katera v tem razredu...Prosim pomoč. če ima katera punco približno toliko staro...

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 22.11.2011 13:13:27 >

Neposredna povezava do sporočila: 3179
22.11.2011 13:41:57   
Mistica
miami10 - na to (maščobe) pa nisem pomislila, so se mi zdeli glavni OH. Hvala za pojasnilouser posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3180
22.11.2011 13:45:47   
ronja
Jaz bi na tvojem mestu probala z Rupurutom, Rutacidom... Ker ti opisuješ težave s kislino. Zaradi katerih očitno posledično ješ... Samo to ne bo vedno šlo pri SB.

Ja, kislina je en problem. Slabosti pa drug. Sta povezana, vendar mi je lahko slabo tudi brez kisline, zadnjič sem recimo veselo zbruhala čisto vse, pa nisem mela nič kisline, niti bruhanje ni bilo tako kislo. I have it alluser posted image . Ne jem samo zaradi kisline, samo namesto da ratam lačna, mi rata slabo in potem se mi še kislina začne dvigovat.

definitivno pa se ti ni treba odpovedat jogurtom!

ja, unim nemastnim in nesladkim ne - samo jaz jem kavine, sadne... večinoma od Zelenih dolin - ti prepišem vsebnosti?user posted image na 100 g jogurta je 117 kcal, 14,1 oh, ki so vse sladkorji, 5,5 g maščobe... Should I go on?user posted image Tega mi ziher ne bojo pustili... Un dietni jogurt verjamem, da lahko, samo tisto pa meni samo brez vsega ni glih dobro...user posted image Ma, bomo preživeli, karkoli že bo. Očitno moram za vsakega otroka 1x na dieto, pa čeprav je bilo do zdaj vedno preventivno in se je izkazalo kasneje, da ni bilo potrebno (hvalabogu).

Sicer sem se danes naročila v amb. za diabetes in grem najprej na test, mam ga naslednji čet. in do takrat naj normalno jem. Mam prav čuden občutek ob tem - ne vem, če je to slabo za malega, hkrati pa če ne jem normalno, test ne bo relevanten...

Torej če je jogurt ok, je potem tudi smetana?

mistica, če sem prav razumela, se je treba pri slad. dieti izogibat tudi maščobam, samo jih ne čisto izključit, pa samo zdrave maščobe morajo bit. ampak smetana je vedno en bavbav.

Vlogo za znižano plačilo vrtca oddajaš dec., vlogo za sprejem v vrtec pa marca (in potem vlogo za znižano plačilo vsaj 1 mesec predno je vpis v vrtec). Otroški dodatek oddaš vlogo, ko se dete rodi, prej ne moreš.

Janchek...ma una tm spredi nej se briga zase...mi je od štarta antipatična...

kam pa vidve hodita - v LJ p.?

Jaz bi pa rada svitkotu kaj sešila, pa cele dneve samo po zdravnikih skačem - sem na bolniški, pa nisem nič domauser posted image ??

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3181
22.11.2011 13:54:59   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Janchek...ma una tm spredi nej se briga zase...mi je od štarta antipatična...

kam pa vidve hodita - v LJ p.?

Ja v Ljubljansko porodnišnico ( staro ) user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3182
22.11.2011 14:14:27   
miami10
Ronja-brez slabe vesti jej normalno do pregleda...če si velik sladkosned ne pojem 2 milki na dan ampak pol 1/2 milke na dan...jej jogurte normalno in tudi sadje...ne priporočam pa 1kg mandarin...pojej 3 npr.
jst do pregleda nisem imela slabe vesti ampak sem verjela da ne bom imela sladkorne...očitno sem verjela narobe user posted image
Če ti bodo potrdili sladkorno se boš itak potem morala držati "diete"-oz. zdrave prehrane...če bi karkoli škodovali našim user posted image , bi vrjetno vsem že preventivno rekli nič cukra in nič bele moke...tko da don't worry...pa dobr tek ob kavinem jogurtu user posted image

No danes po kosilu sem pa tudi jaz pojedla vrstico 70% čokolade...sladkorje po kosilu imam namreč super...ne gre čez 6.0, tko da sem si privoščila malo posladka...saj so rekli da če že moramo naj bo 70%-sem ubogala...itak mi navadne čokolade niso dobre-ker so sam cukr...

lp

Neposredna povezava do sporočila: 3183
22.11.2011 14:15:28   
ronja
A sta danes bili? Jaz sem danes bila, sicer pa sem zdaj večinoma manjkala.

Neposredna povezava do sporočila: 3184
22.11.2011 14:16:44   
Janchek81

A sta danes bili? Jaz sem danes bila, sicer pa sem zdaj večinoma manjkala.

Miami10 gre danes ja ... jaz žal ne morem, bla sm pa do zdej skorej na vsakmu, samo jaz sem hodila ob 16h, ker še vedno hodim v službo user posted image  

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3185
22.11.2011 14:17:51   
Janchek81
ronja a maš kkšne zapiske od dons...dons je bla poporordna doba ane

Neposredna povezava do sporočila: 3186
22.11.2011 14:20:34   
ronja
miami, hvala za odgovor in za zsuser posted image . Je pa hecno, da sem predno sem zanosila z Ronjo, pojedla ful enih nezdravih jogurtov (eni nemški, ala skuta s ful zraka vpihanega), ki imajo not res ogromno sladkorja in barvil in vsega - potem v user posted image so se mi ap totalno uprli in jih še danes ne jem več. Samo bajadere se mi pa niso uprle, sem jih v tej user posted image precej pojedlauser posted image .

No, kavnega jogurta ni več;). Upam, da če je že moralo bit pri tebi tako, da si verjela narobe, bo pri meni, ki bi šla takoj na dieto, tudi obratno - da mi ne bo treba;). pa upam, da ti nikoli več ne bo treba na dieto! Jaz jih iz vsega srca sovražim!

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3187
22.11.2011 14:24:19   
ronja
Aha, ne danes zjutraj je bila fizioterapija (za fizioterapijo je zamenjan urnik, ostale so iste dop in pop, samo ta je drugač).
No, sem prav vesela, da nista bili - ker danes sem jaz sedela spredajuser posted image . Sem se nalašč mal stran od vseh usedla, ker nisem glih najboljšega zdravja, da ne bi še kakšne okužla. Potem so se sicer ene zamudnice usedle pred mene, samo mislim, da jih nisem okužila:).

Juranja skupina je imela poporodno dobo včeraj, jaz nisem bila, ker sem imela najprej ta cuker test, potem sem morala pa še v službo nest pogodbe in k šefu, ker je rabil ene moje grafe za neko predavanje na simp. in se je malo mudilo z vsem skup, pa sem spustila mš. Že tako sem prišla čist zmatrana domov, sem se samo sesedla...

Neposredna povezava do sporočila: 3188
22.11.2011 14:29:24   
Janchek81

Aha, ne danes zjutraj je bila fizioterapija (za fizioterapijo je zamenjan urnik, ostale so iste dop in pop, samo ta je drugač).
No, sem prav vesela, da nista bili - ker danes sem jaz sedela spredajuser posted image . Sem se nalašč mal stran od vseh usedla, ker nisem glih najboljšega zdravja, da ne bi še kakšne okužla. Potem so se sicer ene zamudnice usedle pred mene, samo mislim, da jih nisem okužila:).

Juranja skupina je imela poporodno dobo včeraj, jaz nisem bila, ker sem imela najprej ta cuker test, potem sem morala pa še v službo nest pogodbe in k šefu, ker je rabil ene moje grafe za neko predavanje na simp. in se je malo mudilo z vsem skup, pa sem spustila mš. Že tako sem prišla čist zmatrana domov, sem se samo sesedla...

a tako ... no popoldne je poporodna doba in to žal ne morm it pa me zanima kaj bojo kej pametnga povedal .. no ja, sj bo miami10 poslušala kolikor se bo le dalo user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3189
22.11.2011 15:59:29   
miami10
evo...cicam in cakam na poporodno dobo...tko da vama bo poslala zs kaj so pametnega povedal...da ne bosta v "zaostanku"...zamujamo kot vedno :)
Ronja jst sm bila na novorojencku 2.del ob 9h...mogoce sva se srecali...tista, ki si je sredi predavanja merla cukr :)
lp

Neposredna povezava do sporočila: 3190
22.11.2011 16:09:28   
ronja
tista, ki si je sredi predavanja merla cukr :)

Uf, pojma nimam. Takrat me je okupirala ena znanka iz iste oš in mi ni pustila kaj dosti okoli gledatuser posted image . Sicer sem pa tista, ki skoz kaj sprašuje -to je itak povsod takouser posted image .

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3191
22.11.2011 16:11:53   
ronja
za zs se pa priporočam, da vidim, kaj kaj pravijo -sploh če povejo kaj o 2., 3. otrocih, kaj je treba pazit pri prvih (da jih ne zapostavljaš, vem, samo to je teorija, praksa ob novorojenčku je pa nekaj drugegauser posted image oz. mal težje in je kak trik fajn slišat). Na to predavanje namreč jaz nisem šla, smo bile vse 3 bolne prejšnji teden, popoldne pa ne morem hodit, ker lubija še ni doma...
Gremo delat škratkeuser posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3192
22.11.2011 16:43:55   
katra55
IZVIRNO SPOROČILO: Kristyz

aja pa vedno pozabim vprašat - otroški dodatek - kako do njega?
Sedaj nismo bili upravičeni, saj smo za nekaj malega presegali znesek.....sedaj ko bomo 4 pa verjetno bomo opravičeni.

Pa za tiste iz LJ - kako je z znižanim plačilom vrtca? - 4 član se rodi januarja in vloge se oddajo do decembra???? a katera to ve??

Hvala za pomoč

Ko boš rodila daj vlogo za otroški dodatek na CSD.
Za znižano plačilo vrtca pa oddaš vlogo decembra, potem pa samo javiš, da se je družina povečala, pa ti na novo izračunajo.

(odgovor članu Kristyz)
Neposredna povezava do sporočila: 3193
22.11.2011 17:03:51   
katra55
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: miami10
Ronja-ti pošljem ZS, kot včeraj matkurji...in če ti karkoli ne bo jasno me prašaj...
definitivno pa se ti ni treba odpovedat jogurtom! Ker če je napisana enota mleka to pomeni ali 2dl mleka ali 2 dl jogurta je pa res da ne sme bit sadni!

lp

Sicer se nočem vmešavat v temo o kateri nimam izkušenj, a bi vseeno rada nekaj vprašala, ker me je zadnjič nekdo malo zmedel (mogoče upravičeno). Sem pa poznavalec Montignacijeve metode in živil z nizkim GI. Mučijo me NAVADNI jogurti in sladkor oz. OH v njih. Pred sabo imam SPAR-ov LCA probiotični tekoči jogurt, kjer je navedeno, da 100g vsebuje 3,8g OH, od tega 3,8g sladkorja. Kaj recimo to pomeni za "sladkorno dieto"- je to polno sladkorja ali ne? Pogovarjate se tudi o smetani (predpostavljam, da kisli) in sem šla preveriti tudi SPAR kislo smetano, ki ima skoraj čisto isti podatek o OH kot zgoraj navedeni LCA jogurt, in sicer 100g vsebuje 3,9g OH, od tega 3,8g sladkorja. Torej če je jogurt ok, je potem tudi smetana? user posted image Seveda pa je ogromno OH v sadnih jogurtih - SPAR sadni jogurt ima npr. 13,8g OH v 100g jogurta, tako da tu je jasno, da je prepovedan.
Tema me namreč zanima, čeprav upam in kot kaže mi ne bo potrebno it na kak dodatni odvzem krvi za sladkor.
Vsekakor pa vse pohvale puncam, ki se držite diete user posted image

Sladkor v jogurtu je mlečni sladkor laktoza, ki ima nižji GI kot beli sladkor in ga zato diabetiki lahko uživajo. Glukoza ima GI 100, sladkor 60, laktoza 46 in fruktoza 20.

Jaz z dieto ne kompliciram, sladkorju sem se odpovedala, pojem pa veliko sadja zlasti jabolk in mandarin. Izdelke iz bele moke pa sem zamenjala s polnozrnatimi ali pirinimi. Pojem tudi veliko ajde (žganci, kruh, kaša), tudi rženi in ovseni kruh, pa pri vsakem obroku veliko zelenjave.
Priporočam kislo zelje, ker niža KS
Na kontroli sem imela KS 1,5 ure po obroku 5,4 kar je superuser posted image Glikirani hemoglobin, pa je padel iz 5,4% na 4,8%.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3194
22.11.2011 17:27:56   
petrai
Ronja, za kri je dober tudi čaj iz suhih kopriv, vodo zavreš in daš notri suhe koprive po občutku potem pa odstaviš in pustiš 3-5 minut, lahko si skuhaš samo eno šalčko lahko pa tudi več in piješ cel dan popiješ ga lahko 1 liter, jst si ga večkrat skuham, ker mi je mrzel zanič, ga pa me user posted image lahko pijemo. Lahko pa tudi pijemo liker iz terana, limone in sladkorja, je pa zadeva ful okusna in učinkovita, si je moja teta s tem ful zboljšala kri.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3195
22.11.2011 18:55:18   
beti 1
Evo mene s pregleda, končno smo obrnjeni z glavo dol, občasni popadki, ki jih mam zadnja 2 tedna niso nardil nobene škode, HB. Mere odgovarjajo tednom, edino noge so za 2 tedna daljše, kar tudi ni nič posebnega za našo familjo, smo vsi relativno na dolgem nasajeni. Pa vaginalete sem spet dobila, te user posted image  glivice mi v tej nosečnosti res ne dajo miru.

Trnuljčica: hi, hi, hi sem se mal izdala, v zdravstvu seveda, zato pa mi je ZZZS trn v peti in ne morem bit tiho, ko debata nanese na zadeve, ki so s tem povezane.
user posted image user posted image user posted image  za tvojo pridno pupo, da bi te še naprej tako pridno ubogala. Glede darila za punci, MK je v zadnjem času izdala kar nekaj knjig pravljic, pa lahko zbiraš ali hočeš najlepše pravljiceuser posted image , ali tiste z ilustracijami Jelke Reichman ali Anke Godec Gošnik, ali Slovenske ljudske (naslov Za devetimi gorami). Upam, da sem ti kaj pomagala.

Ronja: evo mene pa danes zaradi pregleda ni blo. Upam, da se izvidi obrnejo v tvojo prid. Glede občutka slabosti namesto lačnosti je pri meni isto, ne samo v nosečnosti, ampak tudi sicer. Dokler sem si lahko brez večje škode za postavo privoščila take stvari, kot je kavni jogurt, običajen Obstgarten ipd., je bilo res izrazito, sploh v nosečnosti. V zadnjih 2 letih pa sem presedlala na varianto Montignacove diete (sem si jo prilagodila, ker jem samo tiste vrste mesa, ki za življenja niso imela dlak oziroma kocin), kar pomeni, da jem sestavljene OH z zelenjavo ali pa meso in zelenjavo, sedaj ko sem noseča pa pač vse troje skupaj, samo manj OH kot prej, pa še to so obvezno polnozrnate variante (vključno z npr. kus-kusom). Edino čemur se nisem odpovedala je koruzna polenta. Kar sem ti hotela povedat je, da sem bila po spremembi načina prehranjevanja bistveno manj lačna kot prej in mi je bilo posledično manj slabo. Kadar sem se prekršila, pa mi je bilo že kmalu po obroku slabo in sem morala potem nekaj sestavljenega pojest, da je bilo OK. Stvari ala polnomastni, dodatno sladkan jogurt te sicer hitro nasitijo, a pošljejo v krvi pravo sladkorno bombo, zaradi česar rabiš zelo na hitro veliko inzulina, ki energijo pošilja v maščobe, potem pa teh sladkorjev ravno tako na hitro zmanjka, čemur mora slediti tudi padec insulina, kar pa ni tako enostavno in lahko povzroča občutek lakote in slabosti. Jaz se diete ne-bi bala, meni se je zelo dobro obnesla. Sem pa danes pred pregledom jedla pri starših in seveda naredila prekršek in imela sled glu v urinu, ker so mere sicer OK zaenkrat nimam dodatnih ukrepov.
Agrumi so varljivi, zaradi sočnosti in kislosti imamo vsi občutek, da imajo malo sladkorjev, kar pri bolj zrelih seveda sploh ne drži. Pa tudi jabolka so si po količini sladkorja med seboj lahko zelo različna, ne samo zaradi zrelosti ampak tudi zaradi sorte, tako da če so ena problematična, ne bodo nujno tudi druga.

Urshek:  odsotnost je razumljiva, tudi meni je žal, da te ne bo, se bomo pa potem potrudile in se z user posted image  dobile. Bo po svoje še bolj zanimivo in živahno kot zdaj.

Otroški dodatek, znižano plačilo vrtca: pri vseh zadevah, kjer o višini oziroma upravičenosti odloča dohodek na družinskega člana v odločbi piše, da je treba sporočiti vse spremembe v nekem roku od nastanka. Torej, vlogo oddaš po pravilih in naknadno čimprej javiš spremembe. Pri otroškem dodatku mislim, da moraš oddat papirje v enem mesecu od rojstva, če ga želiš dobiti od rojstva dalje, sicer priznajo od meseca odločbe dalje in za nazaj do rojstva ne dobiš nič. Tisti, ki smo upravičeni do otroškega dodatka in bomo dobili 3. user posted image  menda avtomatično dobimo tudi dodatek za veliko družino brez dodatne vloge.

Verjetno bo dosti od mene za danes, ne zamerit ker, nisem vsega pokomentirala, ampak mi ne znese, sem preveč utrujena.

(odgovor članu petrai)
Neposredna povezava do sporočila: 3196
22.11.2011 19:52:04   
miami10
Janchek in Ronja
Sem bila...pridno poslušala in beležila...jutri dobita ZS user posted image

naj bo današnja noč mirna da se naspimo user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3197
22.11.2011 22:39:23   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Trnuljčica:  mi je ZZZS trn v peti

user posted image Saj se mi je zdelo. Hvala enako.user posted image

Za tiste pravljice sem tudi jaz razmišljala, samo sem mislila da 6 in 8 letnica tega več ne beretauser posted image . Se motim? Kaj vem, jaz pač primerjam z mojim 3,5 letnikom, ki je pravi knjižnji molj in je trenutno ves v teh pravljicah... Bi najraje, da se mu stalno bere. Zdaj že med branjem sprašuje, a je to Auser posted image ... Ne vem, no, pa ga noben ne sili nič... V bistvu iščemo že vse mogoče izgovore... ker stalno pa res nimaš časa...
No, saj malo sem jaz kriva(če se temu sploh lahko tako reče), ker so mi knjižnice bile vedno všeč... Že od malega in sem ga od 1,5 leta na 14 dni tja peljala- da se je igral... Od 2- 2,5let je pa sam hotel iti vsak teden. Očitno se to pozna.
Tako, da sem razmišljala o kakšni dobri otroški enciklopediji- za to starost seveda... Kaj meniš? Ti imaš menda 8 letnika,če se ne motim... Zraven pa mogoče karto sveta-otroško- tisto taveliko... Al globus... Al res te pravljice kot pri mojem?

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 22.11.2011 22:50:00 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3198
23.11.2011 7:00:06   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: miami10

Janchek in Ronja
Sem bila...pridno poslušala in beležila...jutri dobita ZS user posted image

naj bo današnja noč mirna da se naspimo user posted image

Oooo jst sm se dons kr naspala ... niti enkrat nism šla ponoč na wc, sam kaj k sm pa mogla zgodi ustat ( 5.45 ), ker sm mogla prvo mojga pelat na šiht, zdj sm na svojem šihtu in potem pelem mojga lubija ( avtočka user posted image  ) na servis user posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3199
23.11.2011 8:07:21   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Za tiste pravljice sem tudi jaz razmišljala, samo sem mislila da 6 in 8 letnica tega več ne beretauser posted image . Se motim? Kaj vem, jaz pač primerjam z mojim 3,5 letnikom, ki je pravi knjižnji molj in je trenutno ves v teh pravljicah... Bi najraje, da se mu stalno bere. Zdaj že med branjem sprašuje, a je to Auser posted image ... Ne vem, no, pa ga noben ne sili nič... V bistvu iščemo že vse mogoče izgovore... ker stalno pa res nimaš časa...
No, saj malo sem jaz kriva(če se temu sploh lahko tako reče), ker so mi knjižnice bile vedno všeč... Že od malega in sem ga od 1,5 leta na 14 dni tja peljala- da se je igral... Od 2- 2,5let je pa sam hotel iti vsak teden. Očitno se to pozna.
Tako, da sem razmišljala o kakšni dobri otroški enciklopediji- za to starost seveda... Kaj meniš? Ti imaš menda 8 letnika,če se ne motim... Zraven pa mogoče karto sveta-otroško- tisto taveliko... Al globus... Al res te pravljice kot pri mojem?

Če pa je tako navdušen nad knjigami, ga pa nuči počasi črke pa naj si sam bere. Takšen je bil moj brat, noben ga ni nič sili, on je bil pa čisto navdušen nad knjigami. in ker moja mami ni imela ravno vsake sekunde brati, ga je naučila črke in si je počasi začel sam brati knjigice.
user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?