beti 1
|
Evo mene s pregleda, končno smo obrnjeni z glavo dol, občasni popadki, ki jih mam zadnja 2 tedna niso nardil nobene škode, HB. Mere odgovarjajo tednom, edino noge so za 2 tedna daljše, kar tudi ni nič posebnega za našo familjo, smo vsi relativno na dolgem nasajeni. Pa vaginalete sem spet dobila, te glivice mi v tej nosečnosti res ne dajo miru. Trnuljčica: hi, hi, hi sem se mal izdala, v zdravstvu seveda, zato pa mi je ZZZS trn v peti in ne morem bit tiho, ko debata nanese na zadeve, ki so s tem povezane. za tvojo pridno pupo, da bi te še naprej tako pridno ubogala. Glede darila za punci, MK je v zadnjem času izdala kar nekaj knjig pravljic, pa lahko zbiraš ali hočeš najlepše pravljice , ali tiste z ilustracijami Jelke Reichman ali Anke Godec Gošnik, ali Slovenske ljudske (naslov Za devetimi gorami). Upam, da sem ti kaj pomagala. Ronja: evo mene pa danes zaradi pregleda ni blo. Upam, da se izvidi obrnejo v tvojo prid. Glede občutka slabosti namesto lačnosti je pri meni isto, ne samo v nosečnosti, ampak tudi sicer. Dokler sem si lahko brez večje škode za postavo privoščila take stvari, kot je kavni jogurt, običajen Obstgarten ipd., je bilo res izrazito, sploh v nosečnosti. V zadnjih 2 letih pa sem presedlala na varianto Montignacove diete (sem si jo prilagodila, ker jem samo tiste vrste mesa, ki za življenja niso imela dlak oziroma kocin), kar pomeni, da jem sestavljene OH z zelenjavo ali pa meso in zelenjavo, sedaj ko sem noseča pa pač vse troje skupaj, samo manj OH kot prej, pa še to so obvezno polnozrnate variante (vključno z npr. kus-kusom). Edino čemur se nisem odpovedala je koruzna polenta. Kar sem ti hotela povedat je, da sem bila po spremembi načina prehranjevanja bistveno manj lačna kot prej in mi je bilo posledično manj slabo. Kadar sem se prekršila, pa mi je bilo že kmalu po obroku slabo in sem morala potem nekaj sestavljenega pojest, da je bilo OK. Stvari ala polnomastni, dodatno sladkan jogurt te sicer hitro nasitijo, a pošljejo v krvi pravo sladkorno bombo, zaradi česar rabiš zelo na hitro veliko inzulina, ki energijo pošilja v maščobe, potem pa teh sladkorjev ravno tako na hitro zmanjka, čemur mora slediti tudi padec insulina, kar pa ni tako enostavno in lahko povzroča občutek lakote in slabosti. Jaz se diete ne-bi bala, meni se je zelo dobro obnesla. Sem pa danes pred pregledom jedla pri starših in seveda naredila prekršek in imela sled glu v urinu, ker so mere sicer OK zaenkrat nimam dodatnih ukrepov. Agrumi so varljivi, zaradi sočnosti in kislosti imamo vsi občutek, da imajo malo sladkorjev, kar pri bolj zrelih seveda sploh ne drži. Pa tudi jabolka so si po količini sladkorja med seboj lahko zelo različna, ne samo zaradi zrelosti ampak tudi zaradi sorte, tako da če so ena problematična, ne bodo nujno tudi druga. Urshek: odsotnost je razumljiva, tudi meni je žal, da te ne bo, se bomo pa potem potrudile in se z dobile. Bo po svoje še bolj zanimivo in živahno kot zdaj. Otroški dodatek, znižano plačilo vrtca: pri vseh zadevah, kjer o višini oziroma upravičenosti odloča dohodek na družinskega člana v odločbi piše, da je treba sporočiti vse spremembe v nekem roku od nastanka. Torej, vlogo oddaš po pravilih in naknadno čimprej javiš spremembe. Pri otroškem dodatku mislim, da moraš oddat papirje v enem mesecu od rojstva, če ga želiš dobiti od rojstva dalje, sicer priznajo od meseca odločbe dalje in za nazaj do rojstva ne dobiš nič. Tisti, ki smo upravičeni do otroškega dodatka in bomo dobili 3. menda avtomatično dobimo tudi dodatek za veliko družino brez dodatne vloge. Verjetno bo dosti od mene za danes, ne zamerit ker, nisem vsega pokomentirala, ampak mi ne znese, sem preveč utrujena.
|