|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ljubljanske nosečke
4.11.2011 14:34:31   
sarar
za te kapljice oleovit sem pa tudi jaz slišala...sem jih že mislila naročiti komu, ki hodi v avstrijo, pa bom počakala, da vidim kako bo te naše prebavljal user posted image

no, potem bom pa jaz določila kraj, vedve pa potrdita če je ok- ob 9h pred porodnišnico? tam se bomo po moje najlažje našle...pa se potem zmenimo, kam gremo naprej na kafe?
carmik, čisto razumljivo, da ste mamice polno zasedene-moram reči, da ste, glede na to, da imate novorojenčke doma, zelo pridne pri javljanju user posted image

mene pa zgaga peče... sploh nisem kaj takega jedla user posted image  mogoče od čaja-sadni(jagoda-vanilja, sam brez cukra?)...

lep dan vsem...papa

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: ljubljanske nosečke
6.11.2011 14:44:02   
muca*maca
Ok, ob 9h!
A na sprednji strani porodnišnice ali zadaj, kjer je podvoz?

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: ljubljanske nosečke
6.11.2011 17:41:39   
beti 1
Jaz bi predlagala kar vhod v Leonišče (G ambulante), da ne bo dileme na kateri strani. Če se ne bomo našle se pa slišmo, sej tel. mamo.

(odgovor članu muca*maca)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: ljubljanske nosečke
6.11.2011 18:16:31   
sarar
ok, ob 9h pred leoniščem...

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: ljubljanske nosečke
7.11.2011 14:00:05   
beti 1
evo, smo se uspešno našle, ju3 pa ponovimo vajo na 2. predavanju.

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: ljubljanske nosečke
7.11.2011 15:41:07   
muca*maca
Heh, ja, smo se našle, sam pol sem vaju mal zanemarla, k sem bla čist iz sebe, k sem tm zagledala mojo staro kolegico - pa tud nosečko :)

Sem se zmenila za jutri za stol, po predavanjih grem na masažo, hehehe!!!

Mislim pa, da bo vmes še čas za hitro kavico :)

Lepo vaju je blo spoznat, punci!

LP

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: ljubljanske nosečke
7.11.2011 18:16:16   
sarar
ojla! tudi meni je bilo lušno user posted image  drugače pa, mucamaca, nič hudega, če si naju malo ''zanemarila''user posted image , ti je oproščeno... kako je s temi stoli? jaz bi tud mogoče šla, še nisem bila nikoli... no, se vidimo jutri...

kako pa ste ostale?

(odgovor članu muca*maca)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: ljubljanske nosečke
7.11.2011 18:53:47   
beti 1
Sarar: če jaz prav razumem mucomaco gre na abdominalno dekompresijo. Te dajo sedet na stol v nepredušno vrečo, iz katere sesalec vreče zrak in je kot nekakšen vakum. Pomaga izboljšati krvni obtok v nogah, trebuhu, področju male medenice, naj bi tudi olajšalo porod. Jaz sem obakrat hodila, se mi je vedno zdelo, da mam po dekompresiji vsaj 5kg, če ne 10 manj samo po občutku v nogah. Pa nikol mi ni ratalo it na vse terapije, ki ti pripadajo. Sem šla obakrat prej rodit. user posted image  Mam namen tud zdaj hodit, samo moram počakat do 32.t, ker prej tega ne delajo.

se vidmo zjutraj

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: ljubljanske nosečke
8.11.2011 15:52:37   
Pigy
Po zeelooo dolgem času vas lepo pozdravljam. Se zlo redko spomnim odpret RR .

S tamalo sva polno zaposleni, saj jo neki zeza to vreme, pa se samo k meni tišči, niti ati ni dobr, edino ko sva v BTC-ju, ji paše kr si jo podajajo, pa je mala miss takoj 2 uri nepretrgoma na rokah.
Pa še neki ji dogaja ponoči, tko da spi kr z nama in zjutri je taaaak lep nasmešek na ustih.... vem da ni dobr ampak kaj čem, bo še prehitro zrastla.

Vidim, da ste začele obiskovat predavanja, uživate. Vsaj nimate tko soparno notri, a vas velik hodi. Pri nas julija je bila predavalnica zjutri čist polna.

dekompresija- jaz sem jo obiskovala, bila 9x ampak mi ni nič pomagala. Mogoče, kr sem bila preveč vodena user posted image user posted image .

carmik- Mullerjevo mleko se je fajn obneslo, ga redno kupujem. user posted image Plenice njihove mam pa samo tiste z gelom za čez dan, za ponoči mam pa pamperske z gelom. Mullerejve mi ponoči prepuščajo.

Kapljice mamo pa mi D3, baje da ne povzročajo krčkov. Naša jih nima in upam da tko ostane.

Se pa pogovarja, full smeji, pa zanimiv ji je ratal vrtiljak nad posteljico.

Toliko na hitro od mene, je že jok

Lepo se mejte

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: ljubljanske nosečke
9.11.2011 11:27:15   
sarar
beti, ja imaš prav, ge za ta stol :) včeraj me je še vseeno poturila vmes in je takoooo pasalo :) tako da komaj čakam drugo sredo, grem spet user posted image

pigy, ja nas je kar nekaj.zrak je pa normalen za dihat user posted image  ja zaenkrat mi je lušno, ne bom pa šla na vsa predavanja... pač tisto kar me zanima. 
a ne, kako lepo je, ko se ti začne otroček zjutraj smejat? najlepšiiiiiii filing

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: ljubljanske nosečke
9.11.2011 18:52:49   
beti 1
Pigy lepo, da si se oglasila. Moj starejši je bil tudi tak, je spal samo pri meni, pa še to povečini bolj malo. Se ti pa splača kljub vsemu jo dajat spat v njeno posteljico vsaj čez dan in zvečer, dokler sta vidva še pokonci, bo potem manjši šok, ko bo morala ven, pa ko ta faza mine, bo verjetno kar sama potegnila spanje v svoji posteljici.

sarar uživaj še zame, jaz bom pa zate, ko boš že doma z user posted image , jaz pa bom lahko hodila.

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: ljubljanske nosečke
10.11.2011 14:21:10   
srce77
mogoče se bo kateri zdelo moje vprašanje malce neumno....
Zdaj ko ste že nosečke....a je slučajno kateri doma ostal neporabljen test zauser posted image ....in ga je pripravljena podariti??

(odgovor članu daška91)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: ljubljanske nosečke
10.11.2011 16:41:58   
beti 1
sarar zgleda, da bova počasi sami ostali na tej temi, sploh ko še mucamaca rodi. Mogoče bi se morali pozanimati, če tiste, ki so že dočakale svoje user posted image , klepetajo kje drugje in se jim tam pridružiti?
Ti si bla danes na šoli? Meni je blo tko slabo, pa tema je bla taka, ki bi jo morala že obvladati, da nisem tvegala user posted image  na troli.

(odgovor članu srce77)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: ljubljanske nosečke
10.11.2011 19:46:38   
Pigy
Beti 1- sej moja ko zaspi pri meni, jo velikokrat dam v njeno posteljico......se pa zgodi, da zaspimo vsi trije in tko ostane do jutra.

sarar- a to maš samo 1x tedensko? Jaz sem hodila vsak drug dan. Res je lepo ko se smeji.

Carmik in smrketa24- nimata nič več časa.

Meni v materinski šoli ni blo všeč to, da so tok silili s tem dojenjem. Sploh niso omenili možnosti, kaj v primeru da ne moreš dojit iz zdrav. razlogov, al pa da ga nimaš. user posted image A boste rodili v Ljubljani, al se boste kam drugam odfurali?

Tamala je tko pridna danes, da sem naredila tako generalko po stanovanju, matr se vse sveti- če bo skoz tko pridna, uh bo vse sterilno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

user posted image se je začela full slinit in skoz si rokico v usta daje in tko cuza, dudo ma tud. Upam,da ne bo kje pri treh mesecih že zobke dobila.

Mamice-- kako kaj vaši sončki?
Nosečkice- kako kaj brcike? Kdaj vaši sončki v trebuščku največ špilajo fuzbal user posted image user posted image Ste že dost kg pridobile?

Jz sm od ponedeljka veselo na dieti, ima da se decembra spravim v cote od prednosečnosti. Sem optimist. Vsak dan probam kake kavbojke obleč- mi jih uspe celo do stegen navlečtuser posted image




(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: ljubljanske nosečke
11.11.2011 0:35:23   
sarar
oj punce! spet se javljam, ne morem spati user posted image
včeraj so me eni krči s trdim trebuhom in bolečinami dajali, kako uro prej pa trd trebuh in bolečine v križu...kaj pa jz vem kaj se dogaja, sam rada bi videla, da bi mali počakal še vsaj 3 tedne...jutri dopolnim 35.tednov :)
Beti1, ja bolj kot ne smaevave, samo sej se še pigy kaj spomne na nas user posted image  hehe...ne, saj po moje se bojo tudi druge kaj oglasile... ja jaz sem danes bila. sem šla že zato, ker sem glede na včerajšnje krče že vplačati za prisotnost mojega pri porodu...nikoli ne veš...

pigy, jaz sem bila do zdaj samo enkrat, je pa kar zasedeno... v bistvu sploh nisem nameravala iti, pa me je mucamaca ''zrajcala'' user posted image
bom videla za naprej kako bo, kok bo kej frej stol...
pohvale za tvojo princesko...da le ostane čim bolj pridna user posted image
brcike jaz čutim čez cel dan, vsake tok cajt se me spomni in me malo pobrca...niso pa to take konkretne brce kot pri ta prvemu, ko sem v luft skakala zraven user posted image  
za kile ti pa povem čez 2 tedna ko imam pregled
kar se tiče hijšanja-ne pretiravej, si komaj rodila..saj bo šlo dol, mal se že lahk držiš kake diete, sam ne pretiravej... 
grem pogledat če je kak dolgočasen film na tv da me uspava user posted image
nočko

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: ljubljanske nosečke
11.11.2011 13:18:01   
beti 1
Sarar: upam, da si se naspala, pa da se je stanje v trebuhu umirilo. Saj tudi jaz upam, da se bodo še kaj oglasile, bo bolj zanimivo.
V torek grem tudi jaz na šolo.

Pigy:  kg jih mam okol +5-6 v 30t. user posted image  brca ko počivam, po mojem občutku se še vedno obrača na glavo, prečno, pa na rito. Ponavadi zjutraj brcne moje user posted image  v hrbet, ko se crkljamo. Starejši je čisto "not padu" odkar je prvič začutu brco. So pa tudi pri meni brce manj intenzivne kot pri prvem.
Hujšanje: se strinjam s Sarar, samo ne pretiravat. Pa glede v bokih ozkih kavbojk se ne sekirat, če ne bodo šle gor. medenica rabi vsaj 6 mesecev, da se vse postavi nazaj, lahko pa tudi več kot 1 leto (moja izkušnja), tako da lahko shujšaš pod začetno težo, pa ozke neelastične hlače še vseeno ne bodo šle gor.
Super za pridno pupico, verjetno bo res tako tudi naprej. Glede čistoče si pa jaz kljub pridnosti ne-bi delala pretiranih načrtov. Do pomladi bo že bistveno manj spala, kot zdaj, pa tudi veliko časa bosta lahko zunaj. Nekje se to mora poznati, čeprav manj razmečeš in umažeš, ko si zunaj, tudi pospraviš težko, če te ni doma. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: ljubljanske nosečke
11.11.2011 15:22:12   
Pigy
Ste se pa mal zredile do zdej. Ampak super.  Jaz sem šla rodit s celimi + 30kg user posted image user posted image , domov iz porodnišnice sem prišla pa z 11kg manj (ampak res, takoj ko sem stopila skoz vrata sem se postavla na tehtnico.) = obsedenost s kilamiuser posted image user posted image Šala, samo zanimalo me je kok je blo vode v meni, kr sem nenormalno bla zatečena.

A se že kej težko prevračate iz enega boka na druzga user posted image user posted image . Uh kako sem klela ponoči, sej zdej se itak samo sladko smejem, takrat pa.....

Sarar- upam, da se ne začne kej. Sicer pa je meni otrdeval nenormalno, bolečine pa prisotne... Še dobrih 5 tednov in boš tud ti mela svojo malo štručko. user posted image user posted image user posted image
In si našla primerno uspavanko od filma- da si zaspala.

No zdej me pa včasih križ boli ko tamalo dlje časa držim.

beti1- sej hujšam z ločevalno 90 dnevno, tko da vse jem in nič ne stradam. Sem lani po njej shujšala, pa bom ja tud zdej..... za novo leto planiram vsaj 8-10 kg zgubit, pa mi jih še 5 ostane za po novem letu.

In greste kam čez vikend? Mi k moji kolegici, pol gre pa moj drug teden delat na teren midve pa k mojim na prelepo notranjsko. Hja....da si mal spočijem. user posted image user posted image

Uživajte še naprej.







(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: ljubljanske nosečke
12.11.2011 8:13:57   
sarar
dobro jutro punce!
moje kile ko sem šla včeraj na pregled so cerka +12 kil. pigy, bi bila najbrž že tudi jaz na +30, če ne bi imela diete za sladkorno user posted image . kakor je rekla beti1, vse bo šlo dol oz se bo popravilo ob svojem časuuser posted image  čeprav te razumem, sem imela tako obsedenost s težo tudi jaz, zato si pa tehtnice z namenom nisem kupila ko se mi je stara pokvarilauser posted image
beti, jaz v torek ne bom šla na predavanja, najbrž v sredo potem za naprej bomo pa še videli...
pigy, jaz se ne prevračam več iz enega boka na drugega...fizično bi se lahko, samo me trebuh potem boli če naredim prehiter gib, pa imam filing ko da tamalega preveč matram tako user posted image -čeprav njemu najbrž paše...
ločevalna dieta je meni tudi fajn in bom z njo dol dajala ostanek pridobljene teže. že obakrat do zdaj.. a ne stradaš zraven? jaz pa sem rabila kak teden da sem se navadila...
vikend bo kar pester, čeprav bi morala ležati-danes grem nabavit še ostalo kar potrebujem in za darila grem že nabaviti, ker dec.pač ne bom mogla iti... jutri pa ima moj starejši turnir v Zalogu(trenira hokej) in bom šla kako tekmo pogledati...
kar se tiče mojih ''krčev''-ponoči itak nisem več spala, krče sem dobila še dopoldne, in ker je bil pred nami vikend, sem se odločla da se grem raje pokazati.
me je dala na ctg in potem še vaginalni pregled..bili so popadki, odprta za en prst. dobila buscopan in kupila še magnesol. moram ležat da se pomiri mi je rekla.. ni rečeno da grem že rodit(je rekla naj še vsaj 2 t notri zdrži), če pa ne bom pridna pa lahk že drug teden-odvisno kako bojo popadki se stopnjevali... je pa res, da so šli po tem zaporedju-v sredo  je bil dop, včetrtek zvečer, petek pa spet dop...s tem da še potem dva popoldne... zvečer sem vzela buscopan in upam na najbolje...
mucamaca, kjeee siii? čakamo da boš še ti kaj napisala user posted image
nič, grem dat prat in za kosilo pripraviti pa spet v horizontalo... lep vikend vsem

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: ljubljanske nosečke
13.11.2011 17:38:59   
Hov hov
Zdravo,

mogoče katera ve, kje je v Ljubljani kakšna telovadba za nosečnice po ugodni ceni. Vse so bolj ali manj po 7-8 eur na vadbo. Zadnjič mi je uspelo dobili za 24 eur 8 vaj, sedaj pa ne najdem nič pametnega...

Hvala in Lp!


(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: ljubljanske nosečke
13.11.2011 19:32:31   
beti 1
sarar: upam, da si uspela počivat in si še v enem kosu. V 2. nosečnosti je tudi mene tako strašilo okol 32.t. Se mi zdi da od vsega kar svetujejo še najbolj pomaga počivanje, tako da ga res priporočam.

muca.maca: kam si se izgubila, maš še vedno veliko dela s selitvijo.

Midva sva si ta vikend ogledala 3 stanovanja in hišo kot potencialne kandidate za naš bodoči dom, je blo vsega tolko, pa nič za direkt vzet, da še ponoči nisem mogla spat od vsega kombiniranja, kako le priti do nečesa, kar bi približno ustrezalo željam in potrebam. Ker je poleg ogledanih na tržišču samo še 1 potencialno uporabno stanovanje, drugega tako daleč na periferiji pač ni.

hov hov: jaz sem septembra in oktobra iskala pa nič pametnega našla, pravijo da je v Moj Fit na Brnčičevi dobra in poceni vadba, če ti ni predaleč.

Obračanje mi, razen neugodnega občutka v predelu simfize, v nobeni nosečnosti, niti med porodoma, ni delalo hudih težav, pa zdaj mi jih tudi še ne. Je pa res, da nikoli nisem imela prav veliko dodatnih kg in za svojo velikost majhen trebušček. Tudi v zadnjih 2 tednih opažam, da so se komentarji premaknili iz smeri, da sem že lepo okrogla (ker se mi je res hitro poznalo) v smer, ko mi večina reče, da imam še majhen trebušček. Upam, da mi bo tudi tokrat do konca naklonjeno se brez večjih težav obračati, ker me pri sapanju na levem boku začne boleti desni, na desnem pa lahko ležim le krajši čas zaradi refluksa in posledične hude zgage. user posted image

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: ljubljanske nosečke
14.11.2011 12:20:09   
sarar
beti, sem še 2v1 user posted image  sem pa res skoraj samo ležala(no, razen včeraj za tri ure ko sem bila na turnirju) tako da je res malo bolje... upam, da se mi ne ponovi več to dokler ne bo čas, ker sem se res ustrašila... tega 1 in 2. nisem imela in mi je bilo še bolj čudno kaj se zdaj dogaja :)))
se vidimo v sredo na predavanju? naprej pa najbrž ne bom več hodila, me je strah da se mi na avtobusu ne pripeti kaka nezgoda( recimo odtek plodovnice user posted image )

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: ljubljanske nosečke
14.11.2011 13:11:10   
beti 1
Sarar: super, ti kar malo bolj počivaj. V sredo tudi jaz pridem ja. Sicer pa glede predavanj za naprej, pač privlečeš s sabo še torbo za porodnišnico, pa greš kar tja, če se kaj zgodi. user posted image user posted image user posted image  Mal heca mora bit, sej razumeš. Drugače tud meni ni najbolj prijetno tole fijakanje s trolo do KC, pa mam še vsaj 2 mesca do konca.

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: ljubljanske nosečke
15.11.2011 20:20:52   
wessna
hei hoi ljubljanske souser posted image

a je tle tud kakšna ki je na začetku nosečnosti? no js sem v 17 tednu, 2. user posted image , doma mam pa skor 7 mescov staro navihanko. druge nosečnosti nismo planirai tako zgodaj ampak bomo že. oba user posted image bosta imela, če pride tud tale na rok celih 12 dni razlike..tole bo še žur, ampak se veselim.

v prvi nosečnosti se nisem zredila čisto nič, domov s P sem prišla z -13kg, upam da se tud tokrat ne zredim, saj mam še kar nekaj zaloge user posted image zaenkrat še nisem nič na plusu..bomo videli kako bo na koncu..

mene bolj kot obračanja z boka na bok skrbi nespečnost, saj sem v prvi nosečnosti lahko čez dan spala, zdaj si pa tega ne morem privoščiti, ne zraven moje male navihanke user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: ljubljanske nosečke
16.11.2011 12:40:45   
Kristyz
Zdravo LJ user posted image !

Šele danes sem prvič opazila da imamo LJ user posted image  svoj forum. No tudi jaz sem LJ nosečka, trenutno v 30.tednu; PDP konec januarja.
Se vsi že zelo veselimo...tole bo naš drugi user posted image . Prvi ima trenutno 3 leta in komaj čaka, da dobi bratca.

Vse poteka OK zaenkrat in se že veselim decembra ko bom ostala doma.

LP, ljubljanska user posted image

(odgovor članu wessna)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: ljubljanske nosečke
16.11.2011 13:55:07   
beti 1
Wessna: pozdravljena! Tudi take, ki majo rok marca ali aprila so se nekaj časa javljale, zdaj je pa ta tema že bolj v zatonu, kot ne.
 
Kristyz: Pozdravljena! Potem mava pa zelo blizu rok, jaz sem tudi še v 30.tednu. Na šolo za starše verjetno ne hodiš, oziroma ne boš hodila?


(odgovor članu Kristyz)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?