|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
11.11.2011 12:17:38   
pokalona1
alna nisem dobila tvojega ZS.Daj poskusi prosim še enkrat, če ne se bova pa prek maila zmenile.

(odgovor članu ircomp)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
11.11.2011 12:41:31   
Polzi
IZVIRNO SPOROČILO: tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Polzi

Povprašala sem tud za koprivov čaj, ker sem v dilemi. Brala sem namreč, da naj bi povzročal splav. No famacevtka je rekla, da mi ga ne priporoča, ker ni preizkušen.

user posted image  lubi bog, kako pa bi čaj povzročal splav??? Ja, saj...menda ga ne pijemo v galonih...user posted image

Kateri čaj pa je preizkušen??? kamilicauser posted image

ja, mislim, sej men je to tud tak mim, da dol padeš. Ampak Ok, ker mi ga nekak ni hotla dat (ker je očitno prepocen in ne bi lekarna nč zaslužla), nisem vztrajala. Dokler mi res voda ne začne ful zaostajat v telesu in dokler niso izvidi krvi slabi ne bom komplicirala. Sej folk menda tud špinačo iz kopriv dela, a ne?

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
11.11.2011 13:16:49   
čebela1
jada: ja nekako sem prisla tudi jaz do tega zaključka da kakšna bolj "blaga" savna mi lahko kvecjem koristi, zaradi zastajanja vode... pa malo blagodejno.. bom šla probat za kakšnih 5min s počitki.. saj meni nikol ne paše biti po 15min notr.. tko dobrih 5min, počitek, pa spet 5min, počitek.. pa tko ene 6x-8x da grem notr v savno.. samo zdaj se bom izogibala finske savne....

drugače pa nevem no kar se tiče bazenov- vem ja da tale javna kopališča.. kakšna vnetja... nvem no-ampak glede na to da prej nisem bila nagnjena k temu, da sem poleti bla kar reden obiskovalec bazenov (vsaj 1x na teden) mislim da ne more bit nič narobe... mi bi res pasalo plavat mal več... ker po drugi strani pa to pa priporočajo ful user posted image  jaz priznam da sem ze cisto zmedena, nekje piše tako, drugje ti nekdo reče tako, spet tam preberš drugače,  ...  lahko da se motim, ampak jaz še vedno pravim zdrava mera vsega, in čiim manj kompliciranja pa bo vse OK.. ker če ne se lahko samo sekiram, razmišljam česa ne smem, kaj je prepovedano...itd, itd.. user posted image  
da ne povem kaj so vse mene sekirali od začetka (od sorodnikov, znancev, sodelovk) od tega skoraj ob kateri uri vzamem elevit (kdj je optimalen časuser posted image ) barvanja las, bombažne spodnjice, visoke pete, bazeni, sončenje, česa ne smem jesti, kaj moram obvezno... ehhhhhhhhhuser posted image

če bi vse poslušala bi se pomoje za 9 mesecev zabubila v kokon in prespala vse!!user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
11.11.2011 14:34:23   
cokolino
Pozdravček,
evo jst sem dns mela pregled-morfologijo, in vse je tako,kot mora bit. Sem v sredini 22.tedna, baby je težak že 500g, obrnjen z glavico dol. Zmeril mi je tudi MV in sicer je dolg kot zadnjič, torej mal čez 30mm. Je rekel, da mam lahk kake sprehode, pa nič kaj teškega dvigovat. Sem presrečna da je s to našo ribico vse kot mora bit user posted image .

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
11.11.2011 14:38:10   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: cokolino

Pozdravček,
evo jst sem dns mela pregled-morfologijo, in vse je tako,kot mora bit. Sem v sredini 22.tedna, baby je težak že 500g, obrnjen z glavico dol. Zmeril mi je tudi MV in sicer je dolg kot zadnjič, torej mal čez 30mm. Je rekel, da mam lahk kake sprehode, pa nič kaj teškega dvigovat. Sem presrečna da je s to našo ribico vse kot mora bit user posted image .

user posted image user posted image user posted image

Vsem želim en lep, sončen in miren vikend...božajte bušijeuser posted image

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
11.11.2011 14:38:41   
hrchy
dekleta, ne bi vas rada strasila, ampak vliv koprive na maternicno delovanje so potrdili s poskusi na zivalih. Tukaj dva linka:
http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=2424
http://www.hisazacimb.si/index.php?main_page=product_info&cPath=71&products_id=310

V primeru zastajanja vode zato rajsi uporabite kaksen drug zeliscni diuretik - jih ni tako malo... recimo preslico, brezo, petersilj, koruzne laske...

sicer pa se eno zanimivo branje:
Zelisca v nosecnosti

< Sporočilo je popravil hrchy -- 11.11.2011 14:39:44 >

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
11.11.2011 15:01:48   
zmajcy_

IZVIRNO SPOROČILO: tosja

Povprašala sem tud za koprivov čaj, ker sem v dilemi. Brala sem namreč, da naj bi povzročal splav. No famacevtka je rekla, da mi ga ne priporoča, ker ni preizkušen.

user posted image  lubi bog, kako pa bi čaj povzročal splav??? Ja, saj...menda ga ne pijemo v galonih...user posted image

Kateri čaj pa je preizkušen??? kamilicauser posted image

ja, mislim, sej men je to tud tak mim, da dol padeš. Ampak Ok, ker mi ga nekak ni hotla dat (ker je očitno prepocen in ne bi lekarna nč zaslužla), nisem vztrajala. Dokler mi res voda ne začne ful zaostajat v telesu in dokler niso izvidi krvi slabi ne bom komplicirala. Sej folk menda tud špinačo iz kopriv dela, a ne?

V nosečnosti pripročajo pazljivost z raznimi zeliščnimi čaji, saj res lahko povzročaj splav in druge težave. Točno za ta čaj ne vem, ampak če piješ v zmernih količinah ( 1 -2 šalci na dan) pomoje ne bi smelo biti nič narobe.

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
11.11.2011 15:13:38   
ursonok
Zdravo!

user posted image Jaz sem po zagovoru, vse super, hehe, totalno olajšanje. In svoboda user posted image Zdaj pa kar ne vem, kaj bi sama s sabo. Tamale ni, časa na pretek ... No saj, delo čaka, ampak danes res ni dan za delo, ampak za praznovanje user posted image Smo šli sicer že včeraj, sem spila dva mala piva (pšenična, mm), pol je bil pa mož že hud in nisem smela več. No, saj ob čaju tudi ni bilo slabo.

Bazeni
Ne razumem tega paničarjenja, sploh če človek ni nagnjen k vnetjem in plava v bazenu, ki je namenjem plavanju - kjer se ljudje ne namakajo, kjer je voda hladna in zelo razkužena. Jaz sem recimo nagnjena k vnetju sečil (v prvi nosečnosti kar trikrat!), pa zdaj plavam trikrat na teden in se mi še nič ni zgodilo. In vem, da se mi ne bo user posted image

Nekdo je spraševal glede glivičnih vnetij. Jaz sem ga imela na začetku nosečnosti - prvič v življenju! Pomaga dieta - NIČ sladkega, čim manj OH, se pravi kruha, makaronov itd. Pa kakšna kremica. Jaz sem sicer uporabljala še homeopatijo zraven, tako da ne vem, kaj točno je najbolj pomagalo.

Maternični vrat
Te paranoje tudi ne razumem. Na mamini čvekalnici punce, ki imajo MV 2,5 in več kar nekaj ležijo in se smilijo same sebi. Bojijo se iti na kratek sprehod itd. Pa kaj je z ljudmi? Naj si preberejo Pušenjaka, tam je vse - lastne izkušnje in strokovne ugotovitve (tj. koliko je prezgodnjih porodov in kakšne dolžine je MV). Pravi, da kar je več kot 1,5mm v drugi polovici nosečnosti je popolnoma normalno in se lahko počne VSE. Ležanje ni potrebno, še več - je celo slabo za samo nosečnico, ki postane neokretna, polenjena, voda ji bolj zastaja, hrbtenica ni razmigana itd itd. Meni se zdi, da bi se morale ženske malo več same zanimati za te stvari, si prebrati kakšno knjigo al kaj aktualnega na to temo, ne pa se smiliti same sebi in vsako najmanjšo stvar izkoristiti kot izgovor za "počivanje". Aja, pa ne verjeti prvemu ginekologu, ki ti nekaj reči. vedno še pogledati v kakšno knjigo, vprašati na forumu ali iti še h komu drugemu. Žal, a še vedno je veliko srednjega veka, tudi med zdravniki.

Seveda ne trdim, da počivanje včasih ni potrebno: če te kaj boli, če te tišči, če imaš probleme - ok. Domišljati si nekaj in iskati na silo, tega pa ne štekam čisto. Sicer pa ne vem, zakaj vam tukaj pridigam - naj vsak počne kar hoče, kaj mi mar user posted image

Trebuh
Ja, jaz skoz govorim, da imam ogromnega, pa me mož prepričuje, da ne. Včeraj smo šli po zagovoru s profesorji na večerjo in sta mi tam povedali prfoksi, da sta se med mojim zagovorom spraševali, v katerem mesecu sem. In sta se strinjali, da "najmnaj v sedmem"! Halo. user posted image Sta bili kar šokirani, ko sem povedala, da sem šele v šestem.

Koža
kakšno imate kaj kožo? Jaz sem imela na začetku nosečnosti katastrofalno, zdaj se je pa kar lepo umirilo. Sem si že skoraj všeč user posted image Pa tudi mozolji po vratu so mi izginili - tam jih imam drugače vedno, tudi ko nisem noseča user posted image Upam, da se po porodu ne vrnejo ...

Tukaj imamo danes državni praznik, zato je vse ful mirno. Pa zelo lepo vreme. Jaz sem pa dolgo spala, zdaj sem se pa najedla za umret. In se spravljam na bazen. Pa se mi toook ne da. Saj ko pomislim na plavanje, me zagrabi, ampak ob misli na pot do tja .... eh.

Nič, lepo se imejte, čim manj nosečniških težav vam želim!

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1658
11.11.2011 16:42:46   
pokalona1
ursonok ne bi se mogla bolj strinjat s tabo-tako glede bazenov, kot glede dolžine MV in paničarjenja glede tega.

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 1659
11.11.2011 16:55:56   
ircomp
ursonok tudi jaz se strinjam glede bazenov in ostalega paničarjenja! Sama sem šla med nosečnostjo 1x v bazen in je bilo vse ok, pa čeprav sem imela pripravljene posebne tampone za bazen, ampak sem jih potem pozabila doma user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1660
11.11.2011 16:56:06   
sirenetta
Iz radovednosti sem šla malo brskat po netu pa sem našla tole na temo savn:

http://vizita.si/clanek/zdravozivljenje/preverite-zdravilne-ucinke-savnanja.html
http://www.bambino.si/savna_v_nosecnosti
http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=1731
http://med.over.net/forum5/read.php?19,6582905

Pa še o bazenih:
http://med.over.net/forum5/read.php?19,936459
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4977797
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4681305

Ursonok user posted image user posted image user posted image za uspešen zagovor! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Cokolino čestitke za dobro opravljeno morfologijo! user posted image user posted image user posted image

Eh, sem prebrala članke v zvezi z zeliščnimi čaji in bom raje počakala, če bom res začela zatekati in se potem poslužila čaja. Dokler pa je vse ok, pa ne bom izzivala usode, še posebej ker sem očitno (bila) v tej user posted image nagnjena h krčem, tako da raje pustim stvari na miru tako kot so. Bom pa zagotovo na koncu poskusila z malinovim čajem, kar pri 1.user posted image nisem in se mi je porod kar vlekel.

Lep vikend vsem, uživajte v objemu svojih dragih ter lepo božajte svoje trebuščke user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
11.11.2011 22:20:28   
Aleda
Alo alouser posted image
Čestitke za morfologijouser posted image Cokolino
Koprivov čaj- verjetn za pretiravat res ni, tako kot z nobenim zeliščnim čajem. Pa ne samo v nosečnosti tut drugače, se za zeliščne čaje priporoča pitje nekaj časa potem pa premor. Je pa res zanimivo, ker so tako različne informacije glede koprive v nosečnosti. Tukaj npr. jo priporočajo.  http://www.altermed.org/vsebina/clanek.php?clanek_id=395&kat_id_parent=182

Čestitke ursonokuser posted image za zagovor.
Koža- moja je kar fajn, se mi zdi da ni kakšne posebne razlike kot pred nosečnostjo. Mi je pa zanimivo, ker mi je že ene par ljudi reklo, da sem se spremenila v obraz. Jaz sama ne vidim razlikeuser posted image baje da mam bolj napeto kožo. Ena je celo rekla če pričakujemo punčko, ker sem se tako spremenila. Bomo vidli, če držiuser posted image

Ne boste verjele, danes sem bila pri G 3 ure in pol. Polna čakalnica, ker včeri niso delal in potem nas je blo še nekaj ki bi mogle bit že včeri. Se nardi tut tako včasih, je treba malo potrpet. Sam lačna sem bla zeelo. Na morfologiji je blo vse ok, sam spola pa ni mogla videt, škoda. Verjetno potem šele januarja, naslednjič ne vem če mi bo delala uz. Sem mislila da bom imela naslednjič cukr test pa je rekla sestra da še neuser posted image G je zmerla vse in mi razložila kaj je kaj, ko sva gledale. Rekla je da sploh ni majhen, neki čez pol kilceuser posted image
No zdaj se grem še mal pred TV, potem pa spat, ker sem danes že od pol štire budna. Ne vem sploh nisem mogla spat, lahko da zaradi lune. Pa še ene slaščice sem delala zdaj pa obiski so bli, moj je šel pa še malo martinovat in praznovat r.d.

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
12.11.2011 8:11:24   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: pokalona1

ursonok ne bi se mogla bolj strinjat s tabo-tako glede bazenov, kot glede dolžine MV in paničarjenja glede tega.

Podpis!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1663
12.11.2011 12:07:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: pokalona1

Podpis!!!

Tud jaz se podpišem. user posted image Čeprav sem včasih tudi sama med temi, ki preveč kompliciraj(m)o. user posted image

(odgovor članu Jada82)
  Neposredna povezava do sporočila: 1664
12.11.2011 12:18:14   
Anonimen
Glede zeliščnih čajev - včasih so ženske splave delale s pomočjo zelišč, čeprav ni bilo vedno učinkovito. Obstajajo tudi zelišča, ki so smrtno nevarna ne glede na nosečnost. Mnoge strupe delajo iz rastlin, tako da zelišča niso tako zelo nedolžna. Ne govorim točno o koprivah, ker ne vem dosti o njihovem učinku, hočem samo povedat, da ni vse zdravo, kar je naravno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1665
12.11.2011 12:24:05   
Anonimen
pokalona - sporoči, če si dobila ZS.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1666
12.11.2011 14:18:06   
Hov hov
Zelišča se moj velik hobi. Res je, da se da na googlu marsikaj najti, ampak jaz imam raje nasvete pra-pra-pra babic. Namreč takrat še ni bilo vseh možnih prehranskih dodatkov in zdravil. Ljudje so se morali zdraviti s pomočjo stvari, ki so jih pridobili iz narave. Na podlagi tega kar vem, se povsem strinjam, da v nosečnosti potrebna ekstra velika pazljivost pri uporabi zelišč. Vendar pa tudi za ostale ljudi velja, da morajo biti pazljivi - npr. ali veste, da s lahko s preveliko količino pora zastrupite?

No, da povem bistvo - za koprivo nikjer nisem prebrala, da bo lahko povzročala splav, sem pa prebrala veliko o tem, da se kamilice odsvetuje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1667
13.11.2011 11:38:57   
ursonok
Hej,
vidim, da je tukaj pravo zatišje ... Jaz sem spala skoraj do 11h user posted image Zdaj je pa čas, da se spravim k sebi in vrnem v realije.
Glede zelišč in koprive - na to se ne spoznam, zdi pa se mi, da če tu pa tam popiješ skodelico česar koli, ne bo neke tragedije. Sploh pa ti trgovinski čaji v vrečkah - oni so pomoje neka "light" varianta zelišč in ne morejo narediti kakšne hude škode.
Zanimivo je to, kar pišete o koprivi. Tukaj jo namreč vsi zelo priporočajo, sploh nosečnicam, češ da pomaga pri anemiji. So ženske, ki so si baje kri popravile samo s koprivnim čajem - liter ali dva na dan. O splavu in krčih nihče ne govori. Tako da ne vem - morda je slovenska kopriva bolj hard core, hehe user posted image .
Drugače pa ravno pijem svež zelenjavni sok (zelena, paprika, kumara, korenje in česen plus limonin sok), čaka me pa še pol deci sveže stisnjene rdeče pese. Pa bo potreba po vitaminih zadovoljena - potem pa pride na vrsto užitek ob zajtrku user posted image

Kaj boste nosile pozimi? Mislim, kakšno bundo? Zdaj nosim plašč, ki ga lahko zapnem samo še na dva zgornja gumba user posted image Čez kak mesec tudi to ne bo več mogoče, morda še celo prej. Bunde ne morem zapeti, ker je pač ozka. V prvi nosečnosti mi je bilo ves čas FUL vroče, tako da sem hodila odpeta in je bilo ravno prav. Ta nosečnost je popolnoma drugačna, ves čas zmrzujem in se bo treba res toplo oblačiti. Mi je pa totalno škoda denarja za neko nosečniško budno za tri mesece user posted image Ma ne samo, da mi je škoda denarja - trenutno smo čisto broke user posted image

Se je kateri pojavila t. i. linea negra? Jaz sem jo v prvi nosečnosti dobila že zelo zgodaj in mi je bila precej simpatična, tako da se je tudi zdaj ne bi branila. Res seksi stvar (se pa seveda strinjam, da je to stvar okusa in da je morda nekaterim user posted image ). No, zdaj ni o njej ne duha ne sluha user posted image Ma čisto vse je drugače kot prvič. Morda zato, ker je zdaj fantek?

Nič, zajtrak čaka,
pridne bodite!

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
13.11.2011 12:47:24   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Kaj boste nosile pozimi? Mislim, kakšno bundo? Zdaj nosim plašč, ki ga lahko zapnem samo še na dva zgornja gumba user posted image Čez kak mesec tudi to ne bo več mogoče, morda še celo prej. Bunde ne morem zapeti, ker je pač ozka. V prvi nosečnosti mi je bilo ves čas FUL vroče, tako da sem hodila odpeta in je bilo ravno prav. Ta nosečnost je popolnoma drugačna, ves čas zmrzujem in se bo treba res toplo oblačiti. Mi je pa totalno škoda denarja za neko nosečniško budno za tri mesece user posted image Ma ne samo, da mi je škoda denarja - trenutno smo čisto broke user posted image

Se je kateri pojavila t. i. linea negra? Jaz sem jo v prvi nosečnosti dobila že zelo zgodaj in mi je bila precej simpatična, tako da se je tudi zdaj ne bi branila. Res seksi stvar (se pa seveda strinjam, da je to stvar okusa in da je morda nekaterim user posted image ). No, zdaj ni o njej ne duha ne sluha user posted image Ma čisto vse je drugače kot prvič. Morda zato, ker je zdaj fantek?

Nič, zajtrak čaka,
pridne bodite!

Živjo!

Glede bunde: jaz sem v 1. user posted image nosila ves čas pozimi en pončo (to je tak plašč ala palerina) od moje mami. Pa zdaj ga bom tudi, ker sigurno ne bom kupovala bunde .... Sicer mi je že user posted image , če pomislim nanj, ker sem se ga že prvič prenajedla .... ampak kaj čmo, bomo stisnilil user posted image user posted image user posted image user posted image

Linea negra - men se je v 1. user posted image pojavila, ampak bolj proti koncu ... po 30. tednu, se mi zdi .... tako da je še čas ... bomo videli, kako bo sedaj. Meni je v bistvu vseeno ....

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
13.11.2011 12:48:27   
Jada82
Mi smo pa sedaj za 1 teden na dopustu v toplicah v Radencih ... moj pač neki preko šihta dobi ... pa je kar malo dolgčas ... sicer moramo še spoznati ... katera pozna te kraje in priporoča kaj, kam it in kaj počet tu okoli? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
13.11.2011 17:08:07   
Hov hov
Obleke: Jaz se rada lepo oblačim in ker se za nosečnice zelo malo lepih oblek po normalni ceni, včasih prav trpim. Sem pa ful presenečena, ko vidim kako se nekateri puloverji raztegnejo in so mi tako še - hvala bogu - prav. Mami je šivilja in mi je par hlač prekrojila, tako da imajo tisti 30 cm visok pas.

S bundo in plaščem pa nevem kaj bom naredila...za doma in za pse sprehajat sem možu zaplenila eno bundo, za v službo pa nimam nič - na plašču imam še 2 centimetra, torej še kak teden mi bo prav...sem razmišljala da bi gumbe prestavila, ker je dvoredno zapiranje v enorednega, verjetno bi zgledal...

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1671
13.11.2011 18:18:26   
Anonimen
Hoj!

Jaz sem si pa lani na razprodaji kupila eno jakno, ki je precej široko krojena - če ne bi imela rokavov, bi bila skoraj kakor pončo. Pa zadaj ima pasek na 2 gumba čez eno veliko gubo in če ga odpnem, mi bo ziher prav celo nosečnost. Zelo sem zadovoljna, da mi ne bo treba nič kupovat. user posted image

Linea negra - zadnjič sem ugotovila, da imam eno tako linijo čez trebuh, pa se je potem izkazalo, da me je trenirka tiščala. user posted image Sem se že razveselila, pa je pol izginila, jaz sem pa raje nehala tisto trenirko nosit. Je bila črta tako lepo čez popek čez cel trebuh. Pa malo slaba luč je bila, pa je zgledala temna črta. Potem sem bila kar malo razočarana, tako da si jo očitno jaz tudi želim. Mi je všeč tako na fotkah, jaz je pa seveda še nisem imela, ker bo to 1. user posted image .

Ursonok
- a si sama s sokovnikom narediš svež zelenjavni sok ali ga kupuješ? Jaz sem dobila sokovnik za rojstni dan, pa sem bila eno sezono precej pridna s sokovi iz zelenjave, ampak me je minilo, ker je preveč dela s čiščenjem. user posted image Saj vem, da je zdravo, ampak res se mi ne da vsak dan toliko pomivat in čistit.

(odgovor članu Hov hov)
  Neposredna povezava do sporočila: 1672
13.11.2011 20:54:37   
ursonok
Alna,
mi smo imeli tudi "navaden" sokovnik in se mi ni dalo čistiti zadeve. Potem smo pa nabavili Omega juicer: http://www.omegajuicers.com/juicers/juicer-8006.html. Zadeva se zelo hitro umije, pa še soki so kvalitetnejši - ker ni centrifuge, ki uničuje encime (zaradi temperature ali nekaj takega), temveč je zgolj navadno stiskanje. Poleg tega lahko delaš še namaze, marmelade, stiskaš v prah semena itd. Res pa je, da je drag, ampak se splača.

Ja, delam si jih vsak dan - zjuraj okoli 3dcl na tešče, potem še malo pesinega soka, po pol ure pa zajtrk. Čez dan - če se mi da, ker sem tudi jaz lena ali pa me ni doma - še enkrat pesin sok, ali pa kak drug - korenčkov, grenivkin itd.
Odkar pijem sokove, sem res zdrava (kak prehlad se me sicer loti, ker pač tamala prinese kak ubitačen virus iz vrtca, ki ga ona preboli v enem dnevu, midva z možem pa dva tedna umirava), imam ful lepšo kožo, prebavo itd. In seveda ne jem nobenih vitamisnkih tablet, tudi v nosečnosti ne. user posted image
Tako da jaz ti predlagam, da si nabaviš drag stiskalnik, ki se hitro in enostavno čisti, pa bo takoj več volje user posted image (No, razen če že imaš tega, ki je zgoraj na linku, pa se ti čiščenje vseeno zdi zakomplicirano. Potem pa nimam idej user posted image )

Danes je en beden dan user posted image Adrenalin po zagovoru je popustil, zunaj je turobno, jaz pa zamorjena. Kar neki strahovi glede prihodnosti. Brezveze. Sem šla na bazen, je bilo po plavanju precej bolje, zdaj je pa spet bolj tako-tako. Morda bo branje malo pomagalo ...Ali pa spanje user posted image
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
14.11.2011 8:45:35   
Hov hov
Jaz imam tud ful rada stisnjene sokove - največkrat si stisnem pomaranče ali pa jabolka. Zadnjič sem si stisnilla domač kivi, ki pa je bil tako kisel, da mi je usta skup potegnilo...

P.s. Ursonok - žal link ni ta prav :-(

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
14.11.2011 8:49:33   
Aleda
Jutrouser posted image
Kako lep sončekuser posted image je danes spet. Sm pozabila zadnjič povedat, da na morfologiji G ni mogla videt spola, škoda. Naslednjič mi pa verjetno ne bo delala UZ. Z user posted image pa ime izbirava, pa je tak težko, se kar ne morva odločit. Sploh za punčko je polno lepih imen.
Bundo sem pa dobila od ene prijateljice, ki jo je kupila kar u kik-u. Pa je kar vredu, res ni tako debela pa neki gumbi razpadajo, ampak če bo sila mi bo prav prišla. Sem bla optimistična, da bom nosila moj plašček kar dolgo še, pa sm pogruntala da ga že zdaj komaj zapnem. Bunda mi je pa še kar vredu zaenkrat, pa še eno bolj športno imam ki bo pa kar dobra, verjetno skor do konca.
Uživajte v lepem dnevuuser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.