|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del
3.11.2011 12:30:14   
tecka
Ojla.
Naš fant je bolje in današnji opoldanski spanec lahko kar pozabimo. Bo pa hudič spet vstajat en teden ponoči in dajat ab.

Mini - če mene vprašaš, grafi niso pomembni. Je važno, da znaš narediti enega enostavnega, to je vse. Bolj pomembno se mi zdi, da znaš izračunat vsoto, povprečje,..., vpisat kakšno drugo enačbo, sortirat, vrivat/brisat celice, vrstice. In ZELO pazit, da ko vrivaš, ne porušiš cele tabele.
Ampak glede na zgoraj opisano bi rekla, da osnove poznaš. Ostalo se boš učila sproti.

Sortiranje:
Meni "Data" ==> Sort ==> izbereš padajoče/naraščajoče sortiranje. Pri sortiranju moraš pazit, da med podatki nimaš praznih stolpcev, ker ti sortira samo območje do prvega praznega stolpca. Sicer pa se načeloma tekst, ki se bo sortiral, pobarva črno. Pa pri formulah je zelo uporabno kopiranje. Npr. seštevaš stolpca A in B. Vsota se izpiše v stolpec C. Če kopiraš (CTRL+C) formulo in jo položiš (CTRL+V) v stolpec D, se ti forumla avtomatsko zamakne za en stopec. Če želiš fiksirati vrednosti, ki se seštevajo, pa uporabljaš znake $. Vsaj pri mojem delu je to zelo uporabno.

Toliko zaenkrat.

Pisanje formul: to da se postaviš pod tvoj seznam in klikneš na ikono SUM, poznaš. S to narediš vsoto za neko območje. Če pa želiš sešteti npr. 2 celici, lahko v celico z vsoto vpišeš tudi =A1+A2 in ko pritisneš enter, se ti izračuna vsota.
Seveda pa ima excel množico funkcij, ki jih lahko dodajaš. Že vnaprej pripravljene funkcije (sem spada tudi suma, povprečje), pa lahko prikličeš tudi takole:
- v vstici pod ikonami imaš še eno vstico, kjer je izpisana trenutna celica, malo naprej imaš pa napisano fx. Če klikneš na fx prikličeš pogovorno okno za vstavljanje funkcij. Pa ne se zdaj funkcij učit. Se jih boš sproti, zdaj je važno samo, da znaš npr. seštet nekaj celic.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2751
3.11.2011 14:56:49   
mini86
punce hvala vam za vso pomoč..res hvala..

zvečer bom šla še enkrat čez, pa zjutraj..tko da zjutraj če kej nam vedla bodte v nizkem štartu za pomočuser posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 2752
4.11.2011 7:26:19   
dreamhorse
Mini, jaz sem že v nizkem štartu....

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2753
4.11.2011 8:18:11   
Mala_princeska

IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse

Mini, jaz sem že v nizkem štartu....

u pa res user posted image

mini guuuudddd luck, go bejbi, go user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image (skakat oz. se izkazat na razgovoru)

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 2754
4.11.2011 8:22:07   
Mala_princeska
jst pa mojga dragega strežem spred in zad, je obležal, mene pa na srečo zaenkrat sam grlo boli in se nacejam z Daleronom, čajem, septoletami,
ker grem popoldne v službo.
hm...pa ta vikend cel delam, pa drug teden cel(v nedeljo inventura), potem konc meseca pa tud nedelje vlečemo do 17h user posted image , tko da s tega stališča ko je skoz odprto da ljudje zapravljajo in se šetajo po trg. centru mi pa ni nič všeč. res se ne spomnim, da bi jst v ned. po 15.uri šopingirala. kaj čmo to je globalizacija in prazniki....

drugač pa user posted image user posted image user posted image (skačem od veselja) ker dobimo končno ta drugi del regresa okoli 15. ta mesec

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2755
4.11.2011 8:24:57   
mini86
dobro jutro..
sonček že kuka iza oblakov in prijetno je zunaj..lep dan..pravšnji za šiht dobit aneuser posted image

no mene pa tok špika ucpodi tm nekje nad sramno kostjo..pa me boli, pa neha, pa špika pa zateguje..user posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2756
4.11.2011 8:39:42   
mini86
MA REČMO DA JE TO TO..ups črke..

ma niti nisem ne vem kako živčna no..

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2757
4.11.2011 8:58:01   
dreamhorse
Mini, držim pesti, da je to to!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2758
4.11.2011 14:53:52   
mini86
evo rezultate zvem drug teden..

mela sem test z 4 vprašanji samo sem pri enmu neki zafrknla oz sem šla po daljši poti ampak je rekla da ni panike..

je blo pa treba neki razvrstit po abecedi, zračunat 6% od 1000 pa zračunat iz cele tabele stroške od februarja..js sm sicer filtrirala februar ampak mi je pol selo razpredelnco sortiral po mesecih kar je kul in ko sm hotla seštet oz ko sem prtisnla sumo mi je rezultat vrlgl not v tabelo..no in sem šla po daljši poti in sem napisala =sum(....) ampak mi ni prav izračunal..no mi je pol pokazala..
nimam pa nobenga filinga smo pa 4 v tem krogu..

kar je je..zdj pa čiči pa čakiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2759
4.11.2011 14:54:10   
mini86
kje pa ste dans vse..

Neposredna povezava do sporočila: 2760
4.11.2011 16:46:17   
dreamhorse
Drzim pesti, da ti bo uspelo.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2761
7.11.2011 7:35:47   
dreamhorse
Dobro jutro punce... pa je spet ponedeljek... in jaz prehlajena do amena... sinusi (ne, noben se mi ni zameril) grlo... kašelj... sem se odločila, da bom nehala kadit... itak skadim enega ali dva na dan, pa še to se mi zdi brezzveze, ker mi tak ne paše, pa samo smrdim potem..

Lep ponedeljek vam želim...

Mini, kdaj bodo rezultati?

Bjondi pogrešam ...

Neposredna povezava do sporočila: 2762
7.11.2011 8:37:12   
manna
Dobro jutro
No, nič dobrih novic nimam. Manca je s tatkotom prespala v bolnišnici. Očitno gre (samo) za angino, ampak od operacije naprej smo vsi (še posebej dragec) panični če ima vročino. Namreč včeraj je imela 39,5 (!!!) vročino in je konkretno bruhala. Dragi je seveda zagnal cel halo, panično tekal gor in dol in momljal da bo šel kar v LJ na pediatrično. Pa sem ga končno prepričala, da visoka vročina še ne pomeni da ima otrok spet cisto v trebuščku?! No, v glavnem, sta šla se pokazat in je mogla seveda tam prespat. Pravijo da je menda angina ker ima rdeče grlo. Pa nič smrkava, nič ne kašlja, nič, nič.
Ampak filmi so pa bili sinoči! Jaz nevem, a so vaši dragi tud kdaj taki? Moj je tak paranoik da ni za verjet!! Letal je gor in dol vsa živčen, najrajši bi mu eno primazala da bi pršu k sebi...
No, kako ste pa kaj ve, a se bo kjera še kaj oglasila..

Neposredna povezava do sporočila: 2763
7.11.2011 8:53:38   
dreamhorse
Manna, en velik kup user posted image  za Manco, da bo čimprej boljša pa da je res samo angina... In dragega malo pomiri... moj ni taki paničar, niti malo.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2764
7.11.2011 9:01:24   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse

Bjondi pogrešam ...

A ni šla na dopust...nekaj je napisala, kakor se spomnim...

Neposredna povezava do sporočila: 2765
7.11.2011 9:02:31   
smrketa24
Manna - pikapoke za Manco. Upam, da bo kmalu bolje. Moj tudi ne paničari. Je kar miren, na srečo. Je pa bolj živčen. Skoraj za vsako stvar postane živčen (to ima po fotru, on je tako živčen, da je joj).

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 2766
7.11.2011 9:02:49   
tecka
Manna user posted image user posted image user posted image za Manco. Upam, da bo kmalu bolje. Pri nas pa sva pa kar oba malce preveč "zaskrbljena" ko se pripravlja na vnetje ušes. Tako da če bi šlo za resnejšo bolezen, tako kot pri vas bi pa verjetno bila oba v luftu.

No, ponedeljek je tu in spet v službi... za en dan. Jutri ima tamau zobarja in bom vzela kar dopust, ker delajo samo dopoldne. Upam, da se Bjondi kmalu kaj javi in pove, če je to res, ker se mi zdi, da imela ona možnost tudi popoldne. Aje, Bjondi, dopusta je konecuser posted image .

Smo imeli pa kar lep vikend. Tamau dobro razpoložen, v soboto popoldne ni šel spat, pa ravno prav, ker je naš praznoval RD. Je zaspal ob 6h popoldne in v nedeljo spal do 7h zjutraj, v nedeljo pa šli v trgovino, da je lahko zaspal v avtu in skupaj spal 3,5 h. Uf, sem šla kar prah brisat, ker mi je bilo že malo dolgčasuser posted image . No, zvečer so bile sicer težave spraviti ga v posteljo, ampak danes zjutraj je pa vstal normalno ob 6.10 in bil dobre volje. To pa je glavno.

Neposredna povezava do sporočila: 2767
7.11.2011 9:03:25   
mini86
helou bejbike..

rezultati naj bi bili ta teden enkrat..nimam pa nč dobrga filinga ampak pustmo se presenetit..

manna-ne moj ni paničar..js sm pa itak flegmatik..učasih kr preveč..
no še zdj ne vem a sem sprejela da je teta umrla..kr mislm da..ma ne vem kaj mislim..da bo kr ozdravela-nje pa še zmeri ni..ok to ni primerjava ampak ok..

no sam da je z manco vse uredu..a so rekl da se lahko cista ponovi al kako..

Neposredna povezava do sporočila: 2768
7.11.2011 9:06:40   
mini86
a že kej študerate za martinovo pojedino..
moj neki navija za raco al pa gosko..sam men ni do tega..hu novs zakaj..predsodek pač..pa mi ni-verjetno zanič ampak..

no tko da bo neki od teh dveh živali pa piščanc na soli..zravn bom nardila malo krompirja v pečici pa riž-da boš lahko zbral, rdeče zelje pa upam da vinsko omako..
za sladico pa pijane neveste..

že zdj sm lačna za sobotouser posted image user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2769
7.11.2011 9:07:31   
smrketa24
No, jaz pa Mateja sploh ne spravim spat več popoldne. Nikakor noče zaspat, tako da sva ga kar nehala dajat. Sedaj je že nekaj časa tako. Je bil 10 dni doma in ni šel niti enkrat popoldne spat, je pa zvečer zaspal ob 19h in spal do 6.30h ali 7h zjutraj. Danes je pa ponovno v vrtcu, bo pa lepo spal tam.

Drugače smo pa fino. Smo se že vsi navadili eden na drugega. matej obožuje Mašo, bi jo samo lupčkal. Ful sem vesela glede tega. Maša je pridna. Je in spi, čeprav jo ful napenja. Pa lepo kaka, ona se pa še kar napenja. Se mi kar smili, čeprav joka pa nič. Samo je že tisto napenjanje dovolj mučno, tako da je bolje, da ne joka. Bjondi, kaj si ti napisala, da pomaga? Kamilice?? Prosim, še enkrat napiši, da probam še to.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 2770
7.11.2011 9:15:14   
mini86
smrketa..super za mateja da je tko lepo sprejel sestrico..js si pr našem ne prestavljam kako bi bilouser posted image
ja mislim da je napisala blage kamilice da to piješ čez dan..

js pa sumim da se je pr ns začela rahla trmica..
se noče superg obut, noče jt domov/potem spet ne od tm k smo, noče se stušerat/noče vn iz bane, noče jestuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
zanč se nikakor ni hotel obut pa mu jih vseeno nataknem,on si jih sezuje..mu lepo razložim vmes da če si jih bo sezu da bo šu bos vn..no in se jih je sezu in sem ga nesla vnh bosga..matr bi mogl vidt kok je hitr zašibu nazaj notr si jih obut..user posted image

isto zanč..ne bom jedu..ok pol pejt pa od mize..ga lepo primem in pospremim iz stola..pa pršiba nazaj da zdj pa bouser posted image

kako pa ve reagirate v tem primeru..ker -TRKAAAM, po tleh se ne meče ampak samo jok pa da nečesa nebi..pa pol spet biuser posted image

al pa rečmo..a boš jabolko..ja bom..ok ugrizne enkrat in ga vrže na tla..ga na noben način noče pobrat in se dere..ok ga poberem js in rečem da pač ne bo jedel jabuka..mine par minut..mami js bi jabolko..in pol da normalno grize

Neposredna povezava do sporočila: 2771
7.11.2011 9:23:55   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: mini86

smrketa..super za mateja da je tko lepo sprejel sestrico..js si pr našem ne prestavljam kako bi bilouser posted image
ja mislim da je napisala blage kamilice da to piješ čez dan..

js pa sumim da se je pr ns začela rahla trmica..
se noče superg obut, noče jt domov/potem spet ne od tm k smo, noče se stušerat/noče vn iz bane, noče jestuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
zanč se nikakor ni hotel obut pa mu jih vseeno nataknem,on si jih sezuje..mu lepo razložim vmes da če si jih bo sezu da bo šu bos vn..no in se jih je sezu in sem ga nesla vnh bosga..matr bi mogl vidt kok je hitr zašibu nazaj notr si jih obut..user posted image

isto zanč..ne bom jedu..ok pol pejt pa od mize..ga lepo primem in pospremim iz stola..pa pršiba nazaj da zdj pa bouser posted image

kako pa ve reagirate v tem primeru..ker -TRKAAAM, po tleh se ne meče ampak samo jok pa da nečesa nebi..pa pol spet biuser posted image

al pa rečmo..a boš jabolko..ja bom..ok ugrizne enkrat in ga vrže na tla..ga na noben način noče pobrat in se dere..ok ga poberem js in rečem da pač ne bo jedel jabuka..mine par minut..mami js bi jabolko..in pol da normalno grize

Tudi jaz si nisem znala predstavljat kako jo bo sprejel. Pa jo ima res ful, ful rad. Ko jo vzamem iz postelje, se mu čez obraz tak lep nasmeh naredi in reče sestrica, pa da bi jo božal in dal lupčka. Tako da jo pred vsakim previjanjem in dojenjem polupčka user posted image user posted image

Trma....jah, pri nas to traja že kar nekaj mesecev. Je pa enako kot pri tebi, s tem, da mu jaz, če kaj vrže po tleh in ne pobere, dam kazen - recimo, dokler ne pobereš, ne bomo šli ven (to je pa zanjga nekaj najhujšega, ker komaj čaka da gre ven tečt) in potem hitro to pobere.
Če pa začne kaj trmo zganjat - jok in metanje po tleh, ga pa nekaj časa pustim, da se zjoka in je ponavadi hitro dobro in spet dobre volje. Včasih ga moram pa kar v kot postavit, ker je nemogoč. Potem je pa spet ok.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2772
7.11.2011 9:25:13   
manna
smrketa, kamilični čaj vpliva ful dobro na dojenega dojenčka; na en liter vode dej notri eno čajno vrečko in popij dopoldne (če boš to pila popoldne, bo Maša najbrž kakala ponoči) Deluje pa proti krčem v črevesju, nam je ful lepo ugodno pomagalo do lažjega kakanja...Jaz sm ponavadi spila en liter tam nekje do enih popoldne in okrog treh recimo je potem to tamali dobil v mojem mlekcu in se nato zvečer okol šestih, sedmih lepo mirno pokakal...

Neposredna povezava do sporočila: 2773
7.11.2011 9:30:30   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: manna

smrketa, kamilični čaj vpliva ful dobro na dojenega dojenčka; na en liter vode dej notri eno čajno vrečko in popij dopoldne (če boš to pila popoldne, bo Maša najbrž kakala ponoči) Deluje pa proti krčem v črevesju, nam je ful lepo ugodno pomagalo do lažjega kakanja...Jaz sm ponavadi spila en liter tam nekje do enih popoldne in okrog treh recimo je potem to tamali dobil v mojem mlekcu in se nato zvečer okol šestih, sedmih lepo mirno pokakal...

Ja, samo Maša vseeno lepo kaka, tudi ko se pokaka, se še vedno ful naprenja. Bom pa sedaj naredila kamilice in upam, da bo kaj pomagalo.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2774
7.11.2011 9:40:53   
manna
No drgač pa me je dragi klical iz bolnišnice in Manči je že čist okej. Sicer verjetno tudi zato ker so ji dali svečko in nima več vročine, zato je seveda vsa živahna, čeblja in teka naokoli.. Upam da prideta kmalu domov.

Glede trme - ja tud pr nas je kdaj bom/ne bom/bom in metanje stvari po tleh. Če se noče oblečt ji pač rečemo da bo pa ona doma ostala, pa se ekspresno hitro premisli in uboga. Če vrže hrano na tla, potem smo končali jest in jo dam samo še na tla, tudi če vpije da bo kao še jedla. Če vrže barvice po tleh, jo dam na tla in mora pobrat (jih lepo pobere). Kazen pa je do zdaj dobila samo, ko je začela kričat zanalašč. Recimo, lucjan spi v dnevni sobi, ona se lepo igra, potem pa začne nekaj vpiti in ji rečem da ne smemo kričat v stanovanju, kričimo lahko samo zunaj na travi... Pa me pogleda s tistimi rožički in zanalašč zavpije, in se zasmeje zraven. V takem primeru ji rečem, da mora it v svojo sobo počakat in ona ponosno odkoraka v svojo sobo in zapre vrata za sabouser posted image Potem jo grem iskat čez pet minut in mi vsa vesela pove, da je počakalauser posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

TOP božične risanke in družinski filmi
Preverite seznam najbolj čarobnih, zabavnih ter smešnih božičnih risank in družinskih filmov, ob katerih boste vsaj za n...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?