|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
3.11.2011 10:49:41   
TINČIVA
OJJJ,drage moje,pa da se še jaz oz. midva-dveuser posted image malo oglasiva,po dolgem času,berem vas skori vsaki dan,samo se mi ne ljubi ravno pisati, če sem čisti iskrenauser posted image !!!
Sem o.k.,pred enim tednom sem bila v LJ,tam pa so mi naredili cerklažo, imela sem jo pri obeh, prvič pred 10 leti, drugič pred 5 leti,kar veliko počivam in se pustim razvajatiuser posted image ,brcike čutim samo so še zelo nežneuser posted image ,na nuhalni sem bila pri Pušenjaku v Dravljah in je se bp.
PDPuser posted image user posted image imam 20.4.2012,trenutno sem v 16 tednu,čez en teden imam gin.in se ga že veselim user posted image !

LEPO VAS POZDRAVLJAM,pa dajmo malo pobožati naše že kar konkretneuser posted image trebuščkeuser posted image !!!,
Aja ne vemo pa še kaj bomo imeli,mi je vseeno parček že imamouser posted image

(odgovor članu Adryanca)
Neposredna povezava do sporočila: 876
3.11.2011 10:54:21   
Hinata
Mene pa zanima, če še katera ni prebolela toksoplazmoze pred nosečnostjo. Jaz sem bila namreč ob prvem testiranju negativna in spet me je začelo skrbeti, kaj sem takega pojedla in kaj če se ne odkrije pravočasno.....in v glavnem spet se obremenjujem user posted image

Prvič so me testirali na prvem pregledu, drugič bo pa v času morfologije, kajne?

Skrbi me pa v glavnem zato, ker imamo doma vrt in smo zadnjič ugotovili, da okoliškim mačkam občasno služi kot wc. Sicer sama solato in zelenjavo kar skrbno operem pod tekočo vodo in upam da je to dovolj. Če sem jo pa kje drugje jedla, pa ne vem kako dobro je bila oprana. Prav surovega mesa ne jem....sem pa jedla kuhan pršut v narezku in enkrat sem se spozabila pri svežem na pici.

Oh, ta moja glava....vedno najde nekaj da se sekiram user posted image Očitno smo bili pred nosečnostjo preveč pedantni in smo vse dobro umili, da se še nisem okužila :P

No, v glavnem zanima me, kako ostale ki tokse še niste prebolele pazite, da je tudi sedaj ne boste. Verjetno ne paničarite tako kot jaz :)

(odgovor članu Adryanca)
Neposredna povezava do sporočila: 877
3.11.2011 11:35:40   
Gorga
Hinata probi ne razmišljat o tem. Večina ljudi ni prebolela toksoplazmoze in to zato, ker smo skrbni pri higieni hrane in po brkljanju po zemlji si umijemo roke tako da si tudi s prsti ne zanesemo v usta. Pa tudi mačke niso vse po vrsti prenašalke tega parazita, ki živi v njihovem drekcu in ne na njih. Tukaj imaš še bolj obširno http://www.zzv-go.si/index.php?id=72.

Jaz ne delam panike. Tudi pršut si privoščim. Verjetnost, da se okužiš s tem je taka kot pred in po nosečnosti. Torej minimalna. Ampak če te skrbi, bodi raje preventivna, da se ne boš niti s tem obrmenjevala. user posted image

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 878
3.11.2011 12:32:34   
_vanilija_
Jst tudi nisem prebolela toksoplazmoze, ampak je zanimivo da me niso nič prašali in tudi me niso testirali. Tko da ne vem...
Domačo zelenjavo dobro operemo, ne jem domačih salam in pršuta. Upam da bo to dovolj :)

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 879
3.11.2011 13:50:47   
Katy13
Pozdravljene.

Kašelj - sama priporočam, da karameliziraš sladkor, naliješ vodo in nato dodaš narezano čebulo in timijan. Moji hčerki to pomaga bolj kot katerikoi sirup.

Toksoplazmoza - sama ne jem suroega mesa in suhih mesnih izdelkov. Drugače jem vse.

_vanilija_ - po moje so ti naredili test za toksoplazmozo, vendar ti G ni posebej povedal.

Trebušek - meni ni še nč kaj zrasel, nosim še vse hlače normalno. V 1. user posted image  sem bila noseča manj kot 2 meseca in nisem več nosila kavbolj. Do sedajs em se zredila nekje 1,5 kg...predvidevam. Bomov ideli v ponedeljek.

Nosečniške hlače - kje si kupujete, ekr sama v svoji bližini ne najdem nič (Koroška). Predvidevam, da bo potrebno proti CE ali MB-ju. Prosim za trgovine... 

Pregledi - sama imam preglede na 4 tedne. Bomo videli kaj mi bo delal v ponedeljek, ker nazadnje mi je naredil UZ, čeprav uradno ne pripada.

Uživajte, počivajte...

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 880
3.11.2011 14:29:15   
_vanilija_

IZVIRNO SPOROČILO: Katy13
_vanilija_ - po moje so ti naredili test za toksoplazmozo, vendar ti G ni posebej povedal.

Možno, G mi nič ni povedal, jst nisem nič prašala user posted image

Tudi mene zanima kje se lahko kupijo nosečniška oblačila.... 2 tedna nazaj sem bla v BTCju, ampak nič nisem najdla... Da sploh ne govorim o Gorici :)

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 881
3.11.2011 14:40:26   
tulpek
Vanilija, poglej v materinsko knjižico na 2. stran v tretjo razpredelnico, kjer piše 1. toksopl. in tam imaš zapisan izvid. Mogel bi naredit, tak da če ni, kar takoj poklicat, ker je to pomembno. Ali pa če mogoče še nisi bila na pregledu po tem, ko so ti vzeli kri user posted image in ti bo povedal naslednjič.
SIcer pa, kot je gorga napisala, niso vse mačke kužne. Js sem jo prebolela, sestra je ni, pa sva se skoz igrali z mucami, se jih je veliko zamenjalo, bile so naši dojenčki. Jedli sva jagode in še kaj drugega direkt iz vrta, z umazanimi rokami (ko sva bili mali), se ogromno igrali zunaj.... tak da verjetno sem se kje drugje okužila in ne doma, ker sicer bi se sestra tudi, je bila veliko večja packa kot js user posted image user posted image user posted image Pač pazite na higieno, da je res vse dobro oprano.

Kašelj... evo, sedaj sem js v fazi kašlja user posted image user posted image ampak bo v 2 dneh minilo. Rafaelca, a ti imaš to kronično ali kaj, da ne mine? Ker res ni fajn user posted image

Gorga, zaradi hujšanja ne zmanjka mleka, edino če je mama skoraj podhranjena. Js sem mogla na dieto brez mleka in jajc, skujšala v 3 mesecih 8 kil, pa je bilo mleka še vedno preveč. Sem se pa pred tem zelo na to zgovarjala in pridno jedla ter bila še nekaj kil nad prednosečniško težo, potem je pa šlo lepo pod njo...

Hinata, meni se je tudi tak zdel v prvi nosečnosti pri 17 tednih, sama rebra.

Skarjice, nimam pojma o tej lučki, ampak če bi škodovala, bi verjetno že katera kje prebrala.

Katy, ti svetujem, da NE greš v celje, ker ni veliko izbire, HM in CA, pa še tam bolj malo. V MB je verjetno več.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 882
3.11.2011 14:46:48   
Gorga
_vanilija_ v materinski knjižici imaš na 2. strani vpisano glede testiranja krvi na toskoplazmozo. Poglej. Nosečniška oblačila imaš v NG v H&M na oddelku kjer so oblačila za dojenčke (nosečniško perilo je skupaj z ostalim perilom), v C&A in v Manufakturi. Morda je še v kaki drugi trgovini. Se boš brez problema založila z vsem potrebnim user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 883
3.11.2011 14:51:23   
Gorga
tulpek si me lih prehitela user posted image  Glede mleka pa hujšanje lahko vpliva in ga ne priporočajo. Jaz sem imela ravno prav mleka za enga. Nisem bila kot ene, ki lahko še pol pumpajo in si shranjujejo itd. Pa se strinjam, da ne grejo vsem enako kile dol. Tako da se je o tem bolj pametno kasneje odločati. Zdej nima smisla že delat teh planov.

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 884
3.11.2011 15:05:47   
Anonimen

Punce, podatke za seznam pišite okrepljeno in/ali s kakšno drugo barvo (podčrtan A zgoraj v vrstici za urejanje besedila).

user posted image

PDP
nick, starost, število user posted image , številouser posted image , pregled, kraj, spol user posted image ali user posted image

01. 04. 2012
user posted image ina11

03. 04. 2012
user posted image aprilcica12
user posted image pobalinaa, 30let, 1user posted image , Domžale, NP 28.11
user posted image MARTOMI, 2user posted image , 1user posted image , NP 9.11

04. 04. 2012

user posted image nusi, 28 let, 2user posted image , LJ, (maj 2010) 
 user posted image Mareli, CE, 2user posted image , 1user posted image NP

05. 04. 2012
user posted image frinina, 31 let, 2user posted image , Koroška

07. 04. 2012
user posted image trikratmami, 37 let
user posted image Sapin,  1user posted image (maj 2010)
user posted image _vanilija_, 29 let, 1 , NP  user posted image
user posted image KlaraMay, 29 let, LJ, 2user posted image ,1user posted image (april2011), user posted image
user posted image cmokica*, 1user posted image , MB

8.04.2011
user posted image krispin, 32let, LJ, 1user posted image , user posted image
user posted image 2.mami, 32 let, 1user posted image (jan. 2010)

09. 04. 2012
user posted image anonimna

10. 04. 2012
user posted image 1.4.2012, 2 user posted image
  user posted image Katrin* (Kaja), 21 let, LJ, 1user posted image

11.04.2011
user posted image Lency85, 26 let,
user posted image Adryanca, 27let, Kranj

12. 04. 2012
user posted image domci, 2user posted image (maj06, junij10)
user posted image  Gorga, 32 let, Vipavska dolina, 2user posted image (jan 10) NP 8.11  user posted image user posted image

13. 04. 2012

14. 04. 2012

user posted image Putpuri, 26 let, Primorska, 2user posted image ,  NP  user posted image user posted image  

15. 04. 2012

user posted image Blueone, 27 let, Kranj, 2user posted image
user posted image ancika83, 28 let ,1user posted image (maj 2010), Lenart
  user posted image **Tinkara78**, 2 user posted image
user posted image Katy13, 30let, 2user posted image (doma april 08)

16. 04. 2012

user posted image anonimna13
user posted image mancica, 26 let, LJ
user posted image Arabella1, 33 let, MF 1.12

19. 04. 2012
user posted image Nana09, 1 user posted image (april08)
user posted image Rafaelica

20. 04. 2012

user posted image TINČIVA, 30 let, 2user posted image

21. 04. 2012
user posted image tulpek, 29 let, CE, 1user posted image , NP 7.11, Mf 5.12
user posted image VERONCY, 3user posted image , 1user posted image
user posted image Jean P., 30let, LJ

22. 04. 2012

user posted image zup2, 31 let, LJ, 3user posted image (maj 2010)
user posted image JanaB, 1user posted image (mar. 2010), user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image akva, 30 let, LJ 2user posted image
user posted image Skarjice, 2user posted image , 1user posted image

23. 04. 2012

user posted image Arwen_84, 27 let, 1user posted image  

25. 04. 2012
user posted image 1.april, 35let, Lj, 1user posted image NP 7.11, user posted image
user posted image Angelica Wald, 26let, LJ, 3user posted image , 1user posted image (feb.07),

26. 04. 2012
user posted image tjaška87, 24 let, 2user posted image , 0user posted image
user posted image liia, LJ
user posted image  primorka111, 1user posted image (junij2010)

27. 04. 2012
user posted image  Hinata, MF 20.12

28. 04. 2012

29. 04. 2012

user posted image Juxy, 36 let4user posted image2user posted image , Domžale,
(doma jan 11 & jan 01), NP 21.11, M 12.12
user posted image letalo, 31 let, 2user posted image , NP 7.11
user posted image ursap, NP 8.11

30. 04. 2012
user posted image aurska, 2user posted image , 1user posted image
user posted image  kala 28, Domžale, NP 14.11, M 20.12

X. 04. 2012
user posted image lluna
user posted image anonimnauser posted image
user posted image roxane21, 35let, Lj, 2user posted image , 1user posted image  

SKUPAJ NAS JE ŽE 53 user posted image

user posted image z user posted image user posted image :   Putpuri, JanaB, Gorga

Z nami so pot začele in žal so odšle:    user posted image  
Dr.Knowitall, samado, Keri16 user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 885
3.11.2011 15:24:12   
Gorga
Še to. Ne zagovarjam, da se zanemarite. Pod hujšanje sem mislila prav namerno odrekanje hrani. Gibanje je seveda maximalno priporočljivo, ampak spet ne toliko, da greste takoj na maraton user posted image .

tulpek, dieta brez mleka in jajc po mojem ni vplivala na tvoje upadanje teže. Jajca so redilna, če jih poješ vsak dan po 5 na dan, mleko je pa tudi eno izmed manj redilnih živil v primerjavi z drugimi. Ampak je vseeno super, da je bilo pri tebi tako, da ti ni ne zmanjkalo in da so kilčke lepo šle user posted image

Danes pa res že dohtarim user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 886
3.11.2011 16:03:41   
_vanilija_
Glih zdej gledam materinsko knjižico in na 2 strani mam samo datum pri ICT (Serološke preiskave) - pojma nimam kaj je to user posted image , Sifilis in Toksopl, ma nic ni napisano. Rezultate sem takoj dobila, ker vem da sem čakala, najprej sem dala kri in urin, potem sem čakala 1 uro na pregled in G je pogledal 2 papirja in rekel vse j eOK. Bom ga prašala nasljednjič, v torek ko bom šla. Lahko ni dobil reultatov za te 3 teste v tisti 1 uri.

Gorga, hvala za info za Gorico user posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 887
3.11.2011 19:27:35   
Adryanca
Jst mislim, da tud ne more biti kaj hudo narobe, lahko pa samo predlagam, da uživate v sladki nosečnosti vseh teh user posted image user posted image .

Aja, bi mi mogoče katera znala svetovati kaj bi mi najbolje pomagalo ob res bolečem križu? Boli me pa samo na desni strani, kot da bi me nekdo mal špikal user posted image ...

Aja, pa še to me zanima: fuuuul rada bi si kupila nosečniške pajkice pa reees ne vem kje bi jih lahko imeli... Ve katera? Prihajam pa iz Kranja user posted image

Hvalaaaa vnaprej user posted image

Zgodil se je veliki POK in 8. aprila 2012 se rodil je mali ROK - 2630 g, 50 cm

Neposredna povezava do sporočila: 888
3.11.2011 22:39:23   
Arwen_84
Adryanca: jaz sem jih kupla v H&M v Lj (Rudnik), kar nekaj izbure je tudi v Trstu (vem, pa da ni vsem tako dostopno),..je pa res, da jih v Kp tudi nimajo. Mene je tudi močno špikalo v križu do 14 tedna, pol pa naenkrat izginilo...sem pa samo uporabljala masažno olje, se parkrat pretegnila in če sem sedela - imela še poušter na križu oz. sem si pol kupla tisti nastavek za stol (izbočen, da nimaš luknje med križem in stolom, ko sediš)...

...Jaz sicer brcik še nič ne čutim (sem v 16 tednu), ampak z angelsoundom vsake tolko za par sek prečekiram, da je vse okuser posted image ...zdej ga tkoj najdem, pa zmeraj bolj glasen je user posted image ...pa še prestavili so mi pregled za en teden, tko da bo zdej več kot 1 mesec mimo od prejšnjega...imam pa četverohormosnki test, ker na nuhalno nisem šla. Sicer razen trebuščka, skoraj sploh nevem da sem noseča...vsi začetni simptomi so izginili, tko da se počutim zmeraj bolj vitalno in prav v vsem uživam.

Glede na to, da debata skozi teče o mazanju proti strijam imam eno mogoče malo bolj ''intimno'' ?, samo mogoče je to še najbolj pravi naslov za take informacije...Dobila sem nasvet, da bi se blo fajn že zalet mazat presredek v izogib (oz. vsaj probat) rezanju, ker naj bi s tem dobro zmehčali mišice...predlagala mi je karite maslo in glede na to, da lahko v službi dobim 100 % bi res s tem probala...se mi zdi, da so vse te stvari na tržišču neki mix, ''naravnii'' izvor pa vprašljiv...A ima katera izjušnje s tem-da ji je to res preprečilo?user posted image V DMju se baje tudi dajo dobit neka naravna olja...Brebrala sem da se to začne kak mesec pred PDP...ona mi je pa svetovala, da čimprej.

pozdravček iz primorske

(odgovor članu Adryanca)
Neposredna povezava do sporočila: 889
3.11.2011 23:47:52   
Katy13
Arwen_84 - sama sem v 1. user posted image  masirala presredek in sem bila tudi zelo aktivna, vendar sem bila vseeno rezana. Je pa res, da nisem bila veliko. Ne vem, škodilo ti ne bo. Sama se verjetno sedaj ne bom masirala.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 890
4.11.2011 8:03:57   
Arabella1
dobro jutro souser posted image

hmmm križ..... probaj čimbolj ravno sedet, pa velikokrat se vmes sprehodit, sej ne dosti par korakov, da se zmigaš malček, jaz opažam, da mene boli desna stran zadnjice, če preveč sedim... ko se malček sprehodim je veliko bolje, ni mi pa jasno zakaj ravno desna stran... eh stari smo user posted image

mazanje presredka, zanimiva debata, kje pa dobiti to olje, da bo čimbolj naravno?

moj-a sopotnik-ca je pa danes hudo živahen-a user posted image zdaj ne vem ali ima kaki novi moderni ples ali pa kakšen strašno gibajoči šport, me "zobotrebčka" levo in desno, vsekakor zanimiv občutek, smo pa zdaj v 17-em tednu, tako, da je user posted image že kar velik-a vsaj kolikor sem na netu prebrala user posted image

jaz se bom danes naročila na redni pregled k zobozdravniku, dejte se še vi, ne bo škodilo ;)

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 891
4.11.2011 9:19:00   
_vanilija_
Dobro jutro user posted image !

Zdej smo v 17 tednu + 6 dni (po tickerju smo dans začeli 5. mesc, juhuuuu user posted image ) in še vedno nič ne čutim... Nekjer sem prebrala da ženske ki majo malo več kil (jst ih mam 10 več) brcike začutijo malo kasneje. Pri zobozdravnici sem že bla in vse zrihtala kar se je dalo. Ma še vedno mam težave, ker mi dlesni krvavijo vsakič ko perem zobe.

Kako ste ostale?
user posted image

< Sporočilo je popravil _vanilija_ -- 4.11.2011 9:23:46 >

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 892
4.11.2011 9:48:35   
1.april
Hojla souser posted image

jaz sem v redu, edin občasno me po dva dni skupaj "boli" trebuh - kot da bi mi znotraj trebuha napihovali balon in potem zateguje; občutek je pa tak, kot da me bo zdej zdej razneslo (kot da bi se fuuuuul najedla pice, čez pa spila vsaj liter mehurjev), tko da sm tečkana, še posebej proti večeru, ko se zategovanje stopnjuje.

NP imam v pon., takoj za obiskom zobarja. Sem ful paranoična kar se zob in oči tiče, tko da bom še bolj težila zdr., kot sem do sedaj (vsakoletni servisi).

Tokse nisem prebolela (v mat.knjižici ni nič napisano, sem pa tel.preverila pri G), pa požrem vsako leto vsaj pol kile svinjarije (boljš svinjarija, kt pol antibiotiki user posted image user posted image ); ma se tudi ne obremenjujem preveč; če je do zdej nisem fasala, je pa tut zdej ne bom. Za zihr pa operem sadje/zelenjavo malo temeljiteje kot prej, pa rajš ena voda več, kot manj. Pršut (spet) jem, v I.trimesečju ga nisem, plesnivih zadev ne jem, surovega mesa tudi ne. Prej, v I.trim. sem še veselo nažigala mozzarello, ampak je itak bila industrializirana, ni bila neka domačica.

Trebuh enkat imam, pol mi pa spet izgine, je kot žmigavc user posted image , večinoma pa se mi proti večeru le naredi, al otrdi, kot ve pravite. Kako sploh veste, kdaj vam trebuh otrdi? Jst sm mela trebuh trd (mišice, nič špeha) že od prej, milsm, skos sm bla sikspek, od kar vem zase; no, sej se pa zato več na riti in stegnih nabira user posted image Sestra pravi, da mam "ogromen" trebuh, drugi pa, da ga sploh nimam user posted image
Mal mi narobe hodijo povečane joške, mam rada male breskvice, no, zdej so kar konkretno št.večje, kaj šele bo user posted image user posted image

Telovadim nič kaj, razen sprehodov s psom, ampak prej sm bla bolj športašica, vsak dan na kolesu, al pa vsaj na sobnem, zdej pa lepo po penzijonersko, ma saj mi tudi razen sprehodov, nič ne paše. Še najrajš ležim in božam bušija user posted image user posted image

Masiranje presredka; jaz še nič ne delam v to smer, sm mal razmišljala, ampak po opisu masiranja sodeč ne vem, če bom to delala  user posted image če bi bilo kako stat.dokazano al pa kej, da bi zares delovalo, ajde, pol bi, ko pa je tko na odprto še vse...je pa dost drugega za počet user posted image

Vsem novim sonosečkam user posted image user posted image , dobrodošle user posted image user posted image user posted image madonca, bo aprila gneča user posted image user posted image

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 893
4.11.2011 9:58:31   
Gorga
Dober deževen dan souser posted image . Spet je že vikend pred vrati user posted image .
Adryanca dobrodošla med nami user posted image
_vanilija_ morda pa so ti samo pozabili vpisati. Res se spomni vprašat na naslednjem pregledu. Vprašaj že kar sestro pri sprejemu. Pri moji G ona vpisuje te stvari v knjižico.
1.april kaj te skrbi glede oči? Si kratkovidna? Kolk imaš dioptrije. Sicer res pravijo, da se ti lahko zaradi napora pri porodu poslabša dioptrija, ampak to velja za tiste, ki imajo res visoko. Ne poznam nobene, ki bi se ji zaradi poroda kaj poslabšalo. Jaz sem tudi med njimi user posted image . Ena kolegica celo ni zdržala in je šla na lasersko operacijo pred nosečnostjo. Do sedaj je 2x rodila in dioptrija se ji ni vrnila, vse bp.

Presredka nisem ne mazala in ne masirala. Se nisem niti spomnila na to. Sem pa imela super babico, ki me je dobro vodila, in prednost EA, da ni bilo bolečin. Na koncu sem potiskala kot mi je govorila in presredka ni bilo potrebno rezati user posted image . Tudi tokrat ga verjetno ne bom masirala. A je kateri kdaj G omenil, da je to priporočljivo ali je to bolj ljudsko izročilo? Ker v MŠ se tudi ne spomnim, da bi nam kaj omenili user posted image

Danes me spet malo bolj boli trebuh. Tako da v glavnem kar ležim in preklapljam med programi na tv.

Fajn bodte in čuvajte se! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 894
4.11.2011 9:59:17   
Skarjice
Hej,

Ja za presredek ne vem, mislim, da da 1-2 meseca
prej je dovolj zgodaj.

Ja pol na koncu še svetujejo masažo bradavic z grobo brisačo, da
te potem ne bolijo ko dojiš (da kao niso preveč občutljive).
Mene je to zelo bolelo, tak da nisem izvajala. Pri dojenju me niso čist
nič bolele v primerjavi s to "masažo".

Zobozdravnik pa ne vem koliko ti sploh sme v nosečnosti delat, tak da
men je svetoval obisk pred nosečnostjo.

Glede teže v nosečnosti, pa GK full težijo pri vsakem pregledu.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 895
4.11.2011 10:18:56   
danijela1987
Pozdravljene, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  user posted image

da se še sama javim in potrdim, da bo aprila res gužva in pravi baby boom user posted image edino pravilno ... sama imam rok 27. aprila in je to moja prva nosečnost user posted image počutim se kar ok (razen konkretnega prehlada), hodim v službo in poskušam uživati v vsakem dnevu posebej user posted image ... in odštevam dneve, ko moj pride na dopust - takrat, ko sva dobro izvedela, da sem noseča, je moral oditi za pol leta službeno v tujino ... user posted image ampak bomo preživeli, ni druge ...

lepo preživljajte dneve in se čim manj sekirajte,
danijela

(odgovor članu Skarjice)
Neposredna povezava do sporočila: 896
4.11.2011 11:00:33   
ursap
čestitke vsem novim user posted image ... dobrodošle user posted image user posted image user posted image ... aprila nas je pa že kar veliko user posted image

danes smo dopolnili 15 tednov in vstopili v 16. teden. user posted image  v torek imam tretji pregled. držim pesti, da je vse ok. user posted image
na nuhalni svetlini, ki sem jo imela 20.10. je zdravnica rekla, da po tem kar vidi, bi lahko bila user posted image . bomo videli, ker vem da to še ni 100%.
na tem pregledu mi bo verjetno določila tudi datum za morfologijo.

brcike: brcik zaenkrat še ne čutim, ker sem močnejše postave. močnejše naj bi jih čutile kasneje, tko kot je _vanilija_ že napisala. 

toksoplazma: meni so vzeli kri in naredili teste in je bil rezultat negativen. tokse še nisem prebolela. drugače pa se ne pobiram uztrebkov za svojo kužico, to zdaj dela mož. joj, kolk je vesel. he he he. user posted image  

hrana: izogibam se plesnivim sirom in surovemu mesu. suhe salame jem samo občasno. 

trebuh: tud tega še nimam zaradi močnejše postave, ampak saj bo. user posted image  pa tudi s kremo si ga še ne mažem, mogoče začnem kasneje.

presredek: o tem še nisem razmišljala.

dlesni: s krvavenjem pri umivanju nimam problemov. sem pa bila poleti pri zobozdravniku, to je bilo preden sem zanosila. med nosečnostjo ne bom šla nič na pregled, razen če ne bo kakšnih problemov ali bolečin.

angelsound: nisem si ga kupila, pa mi je malo žal, ker bi lahko sama doma poslušala user posted image

oprema in oblekice za user posted image : midva z možem imava oba starejša brata, ki že imata otroke. veliko stvari sva že dobila, veliko jih pa še bova. edina stvar, ki jo bova morala kupiti je omara, da vse te oblekice pospraviva in seveda pleničke, flaške. kaj pa ve? ste že kaj nakupile? midva sva nekaj oblekic že nakupila, ampak vse nevtralne barve. v nakupe pa sva šla iz samega veselja, ko sva zvedela, da sem noseča. 

Arabella1: jaz opažam, da dobim mravljinčke na desni strani (bok, zadnjica, stegna) kadar zaspim ali dolgo ležim na desnem boku.

Lepo se imejte in čuvajte svoje bušije. user posted image

(odgovor članu danijela1987)
Neposredna povezava do sporočila: 897
4.11.2011 12:01:36   
rafaelica
Pozdrav iz vetrovne Savinjske (postaja bolj podobna Primorski).

Ta moj kašelj je res ubijalski. Danes zjutraj me je trebuh kar fejst bolel, najbolj pri popku. Včeraj sem si izmerila obseg trebuha, ki je 96 cm (ne vem če je to dosti - sem v 16 tednu in 5/7). Pa začela sem pisati nosečniški dnevnik. Ma kasneje ga je zanimivo mal prebrat, pa otroku povedat kdaj se je kaj dogajalo.

Ugotovila pa sem, da najlažje zaspim na boku ob pomoči blazine (za dojenje).

Uživetje kolikor se da.

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 898
4.11.2011 14:17:30   
primorka111
Pozdravljene...

Presredek - Jaz sem ga mazala nekje 1 mesec prej, mogoče malo več.... Redno vsak dan, brez veze... Šivana sem bila veliko... Porod je bil krasen, ampak šivi...user posted image  Sem prepričana, da bom kupila gel... Mazala si presredka tokrat ne bom....
Prsi - Slišala sem, da bi bilo dobro dojke masirati z brisačo, no nekje pa da ne... Prašala sem svojo mamo kaj je ona delala in je rekla NIČ in da jo ni nič bolelo... Pa sem še jaz to naredila. Dojenje je kot pravljica, brez bolečin se otrok na tebe "prisesa", dojila sem eno leto, lahko bi še več, vendar sem prekinila....
Trebuh - si ga redno mažem z eucerinovim oljem za nosečnice, tudi v prvo sem se, rezultat: Nič strij....user posted image
toksoplazmoza: Ne delam panike glede tega, pač ne jem lih surovega mesa, ostalo pa kar mi paše... Tudi gin. je povedala, da lahko jemo kar je salamov (MIP, KRAS),...
brcike- tudi jaz jih ne čutim, čeprav sem vidke postave... je pa res, da v prvi nosečnosti sem v tem času bla na -2,5 sedaj pa +2,5.....
S kilami se prav dost ne obremenjujem, ker sem v prvo po porodu zubila vse kile pridobljene, pa še kakšno dodatno....
No pozdravček vsem aprilčicam....

(odgovor članu rafaelica)
Neposredna povezava do sporočila: 899
4.11.2011 14:42:59   
_vanilija_

IZVIRNO SPOROČILO: primorka111
Presredek - Jaz sem ga mazala nekje 1 mesec prej, mogoče malo več.... Redno vsak dan, brez veze... Šivana sem bila veliko... Porod je bil krasen, ampak šivi...user posted image  Sem prepričana, da bom kupila gel... Mazala si presredka tokrat ne bom....

Primorka, kakšen gel je to?

(odgovor članu primorka111)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Predviden datuma poroda je vedno samo okviren
Ginekolog vam bo rok poroda izračunal s pomočjo posebne formule, vendar je to le približna ocena in ne pomeni, da se bo ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.