|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberski malčki 2008
16.10.2011 20:53:24   
šema
Glede sistematike pri treh letih - naša dr. je rekla, da ma zdej ful gužvo in bomo prišli na vrsto nekje po novem letu (je komentirala, da je tako bolje, kot bi mel točno pri treh letih)

Sem pa kr mal (beri- velikooo) jezna na mojga. Je šel v petek na kontrolo h dr. in mu je rekla, da je otrok OK, da ima le malo še pordelo nebo in gre lahko v vrtec. Posledično mu je zaključila bolniško.
Ko sem ga vprašala, če je vprašal dr. kako naj mu sedaj do četrtka še dajemo antibiotik, je rekel, da to je pa POZABU. Mislm halo! Na osem ur je potrebno dozirat antibiotik, osem ur dela in on je pozabu vprašatuser posted image
Ko pa sem malemu umivala zobe in je začel kašljat, sem videla, da ima še kar pošteno vneto grlo in ko divja okoli po stanovanju začne zelo kašljat. Ampak po besedah dr. je zdrav.user posted image Bomo videli, kaj bo. Je pa dobil alergijo na materino dušico, ko sem ga mazala dva dni z njo. A ni bilo rečeno, da je J**t v redu, ko je otrok starejši?

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3526
17.10.2011 9:20:37   
sončnica24
Dobro jutro pa je ponedeljek uf je ta vikend hitro mino.
Mi smo zaenkrat ok nič kaj novega se počasi pripravljamo na ta naš tretji rojstni dan ideje še edino nimam kaj bi mu kupla, bomo videli kaj se bo našlo.

Šema antibiotik mora otrok do konca pojest se pravi če je jedo do zdaj na 8 ur potem tako do konca. Samo da je zaključla bolniško pa je meni malo čudno, ker moja zdravnica vedno pravi dokler se antibiotik ne poje do konca nima otrok kaj v vrtec hodit, tako da je moj nik vedno čisto do konca doma.

Čevlje imam jaz že tudi takšne doma za nika čakam še samo da najdem oz. da  v trgovine dobijo kakšne tople skibucke za sneg.

lep deloven teden tistim ki delate in lepega tistim ki ste doma.

(odgovor članu šema)
Neposredna povezava do sporočila: 3527
17.10.2011 10:17:36   
Andromeda
Hello!

šema - glede antibiotikov je tako, kot ti je sončnica rekla, treba jih je jemati na 8 ur, če pa zaradi vrtca vzame kakšno uro kasneje, pa ni nič hudega. Drugače pa je pri nas taka praksa, da je otrok doma 1 teden ob jemanju antibiotikov in če je vse OK, gre potem nazaj v vrtec, pa čeprav še ni antibiotika do konca popil...

materina dušica - to mazilo sem kupila laniv eni tgovini z naravnimi izdelki (je bilo zihr 2x cenejša od Justa), pa je Dario tudi dobil izpuščaje, jaz sem potem brala, da je materina dušica "visok" alergen in sploh ni primerna za predšolske otroke. Celo jaz sem dobila malce alergije na to kremo, no, imam pa tudi sicer bolj občutljivo kožo.

Vikend nam je minil hitro, v soboto sva šla z možem na žur za prijateljev rojstni dan in šla ob pol štirih spat, ob sedmih naju je pa Dario zbudil, sem še danes zdelana od pomanjkanja spanca. Sicer smo spali pri tašči, ampak Dario naju je hotel zjutraj na vsak način videt. Potem smo ostali še na kosilu in odšli domov, na srečo je Dario že v avtu zaspal, tako, da sva se mu z možem potem doma z veseljem pridružila. user posted image Je pa včeraj zvečer šele ob pol enajstih zaspal, pa še ponoči se je 2x zbudil, zjutraj pa ga nikakor nismo mogli zbudit, zato je potem kar doma ostal, ker jaz danes tako nimam nobenega dela.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 3528
18.10.2011 14:18:37   
zara13
Helou!

JUST - mi imamo tudi Timo kremo pa pri nas je ok, zaenkrat nobenih alergij. Zdej moram kr potrkat, je ok in ne kašlja več pa tudi nosek je ok. Sami OKji :)

obisk - ga ni bilo včeraj, je od vzg. Vanje zbolel sin tako, da bo kdaj drugič. No ja...imamo jutri govorilne pa se bomo vse zmenili, kar smo se mislili na obisku tako, da

Andromeda - lepe slikice na FB ;) naš je včeraj zaspal ob 21:15 in se je počasi nekaj zbujal ravno, ko sem se jst spravljala spat. Pa nemiren je bil skoz ponoči, ne vem zakaj :S

šema - hitro se pozdraviteuser posted image antibiotiki res niso fajn. Pri nas je tudi tako, da če je otrok na antibiotikih, da je kar doma, če je pa že veliko bolje gre v vrtec pa doma vzame zdravilo, saj jih v vrtcu ne dajejo.

Čez vikend se pa vračam v Celje, imamo obletnico SŠ, novembra pa še z OŠ tko, da bo malo žura tudi zame hehe

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 3529
18.10.2011 19:14:57   
Bethany

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Hello!

materina dušica - to mazilo sem kupila laniv eni tgovini z naravnimi izdelki (je bilo zihr 2x cenejša od Justa), pa je Dario tudi dobil izpuščaje, jaz sem potem brala, da je materina dušica "visok" alergen in sploh ni primerna za predšolske otroke. Celo jaz sem dobila malce alergije na to kremo, no, imam pa tudi sicer bolj občutljivo kožo.

No, mi prakticiramo Justovo materino dušico že od Elininega prvega leta, pa imam samo pohvale glede nje. Ne bi menjala za nobeno cenejšo alternativo (sicer pa je cena relativna zadeva...) Ni pa nikoli bilo nobene alergije, nobenih izpuščajev, je pa res, da sem jo prvo leto mazala samo po podplatih, zelo izjemoma po prsih, zdaj pa po prsih, načeloma vsako jutro pred vrtcem, zdaj ko se se začeli prehladi in viroze. In moram rečt, da se dobro branimo raznoraznih prehladnih in virusnih obolenj. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3530
18.10.2011 19:56:16   
onur
Živjo. Tavečjo sem včeraj pustila doma, ker je še malo kašljala in je prehlajena, danes pa je šla v vrtec. Doma sta včeraj možek in tast postavila 'vesoljske centre' (jim jaz rečem), da bo radiček pokrit čez zimo, pospravila trampolin. Tavečja je šla popoldan z nonotom in nono gledat konje.
Bomo pa zgleda jutri doma, ker ima tavečja malo temperature. Mi je bila ful topla in sem jo šla merit. Se bomo pa cartali. Upam, da tamali kaj ne stakne.

Materina dušica: mi jo imamo tudi od justa in mažem jo samo po podplatih. Si kar nisem upala po prsih, bom pa provala.

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3531
19.10.2011 9:36:14   
Andromeda
Hello!

onur - čimprej se pozdravite, upam, da ne bo še Vid zbolel. Jah, so zdej časi prvih viroz, sej ni čudno, ko je pa tako čudno vreme oz. smo šli direkt iz kratkih rokavov v zimsko garderobo. Če pomislim, da sem se dobra 2 tedna nazaj še v morju kopala...uh user posted image

Dario je zaenkrat OK, malce pokašlja zjutraj ali pa če preveč nori, pa tu in tam se mu "svečka" pocedi iz nosa, upam, da ne bo kaj hujšega. Je pa od moža brat zbolel za virozo, pa me malce skrbi, da še nas kaj ne ulovi, ker smo bili v nedeljo skupaj, on pa je zakuhal v ponedeljek zjutraj. Pa še tole - (on je tisti mamin sine, o katerem sem že večkrat kaj povedala) - njegova mamica si ga je kar k sebi domov preselila, kjer mu kuha juhice in čajčke in ga crklja. In to moškega pri 33 letih! user posted image Ja ubogi revež, če pa nima žene, da bi skrbela zanj user posted image Mislim, kolikokrat sem jaz zakuhala in bila skupaj z Dariem bolna, pa se nisem nikomur v oskrbo preselila ali pa si naročila oskrbe na dom, svašta.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3532
19.10.2011 11:18:47   
PapuaNG
Pozdravljene, se opravičujem, ker vam vpadam v temo, a me je moj dragi prosil, če vam lahko posredujem spodnje sporočilo. Če katero zanima, vljudno vabljene, ravno tako prosim posredujte sporočilo prijateljicam, znankam, ki bi jih utegnilo zanimati...tenk ju :)

Spoštovani starši!
Za potrebe snemanja TV oglasa za blagovno znamko Intersport IŠČEMO SVETLOLASE FANTKE od 2. do 3. leta starosti in FANTKE (ne glede na barvo las) od 3. do 5. leta starosti.
Vse zainteresirane starše prosimo, da na blaz.taljan@gmail.com pošljejo kontakt, mi pa vas bomo poklicali in povabili na casting, ki se bo odvijal v prihodnjih dneh, najverjetneje v sob. 22.11. ali v ned. 23.11.
Konkretno se za TV oglas išče otroka, ki bo del družine.
Snemanje bo potekalo 03.11.2011, torej en snemalni dan.
Predviden honorar za malčke je 200eur/bruto.
Za potrebe snemanja se bomo prilagodili bioritmu izbranega fanta.
Spodaj pa je povezava na zadnji TV oglas, kjer smo potrebovali 1 mesec starega dojenčka.
http://www.nora-pg.si/si/showreel/tv-oglasi/movie/69162/

Lp
Blaž Taljan
040564194

Neposredna povezava do sporočila: 3533
19.10.2011 20:39:19   
onur
Živjo. Kaj naj povem. Zunaj nismo bili nič. Dopodan je bil bolj klavrn, ko pa se lih odpraviva s tamalim ven, pa se tavečja zbudi in itak nisva šla, ker bi nato norela, saj ona je bila noter, ker je še nahodna. Drugač nič kaj posebnega. Tamali je začel malo telovaditi, se obračati na trebuh, veselo čeblja, če pa ga imam na tleh, nima mira pred tavečjo tako, da moramo biti zmeraj atenti.

(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 3534
20.10.2011 9:58:16   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG

Pozdravljene, se opravičujem, ker vam vpadam v temo, a me je moj dragi prosil, če vam lahko posredujem spodnje sporočilo. Če katero zanima, vljudno vabljene, ravno tako prosim posredujte sporočilo prijateljicam, znankam, ki bi jih utegnilo zanimati...tenk ju :)

Spoštovani starši!
Za potrebe snemanja TV oglasa za blagovno znamko Intersport IŠČEMO SVETLOLASE FANTKE od 2. do 3. leta starosti in FANTKE (ne glede na barvo las) od 3. do 5. leta starosti.
Vse zainteresirane starše prosimo, da na blaz.taljan@gmail.com pošljejo kontakt, mi pa vas bomo poklicali in povabili na casting, ki se bo odvijal v prihodnjih dneh, najverjetneje v sob. 22.11. ali v ned. 23.11.
Konkretno se za TV oglas išče otroka, ki bo del družine.
Snemanje bo potekalo 03.11.2011, torej en snemalni dan.
Predviden honorar za malčke je 200eur/bruto.
Za potrebe snemanja se bomo prilagodili bioritmu izbranega fanta.
Spodaj pa je povezava na zadnji TV oglas, kjer smo potrebovali 1 mesec starega dojenčka.
http://www.nora-pg.si/si/showreel/tv-oglasi/movie/69162/

Lp
Blaž Taljan
040564194

Škoda, ker ne iščejo svetlolase punčke user posted image . Mi mamo eno tako doma, ob deževnih dneh pa ima še rahle kodrčke. Kar češ user posted image
Zanimivo, upam da dobijo simpatične otročičke

(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 3535
20.10.2011 10:02:39   
poli*
Andromeda- tisti čevlji so zelooo fajn. Mi smo jih lansko leto za našo kupili (vijolična barva) in so se super obnesli- pa mislim, da ji bodo tudi letos prav.
Sva z možem že ugotavljala, da vedno ko imamo namen kupiti obutev za našo punco gremo v Deichmanna in vedno dobimo lepe stvari. Pa še zelo ugodne cene so po vrhu vsega.

Sistematski imava 29.11. So že poslali pismo in zraven papirje za izpolnit.

Lepo se imejte in vsi bolančki naj se pozdravijo!

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 3536
20.10.2011 23:34:11   
Andromeda
Hello!

Uf, tale sneg in mraz sta me pa čisto neprijetno presenetila. Še dobro, da sem Dariu 2 dni nazaj vso zimsko garderobo porihtala, danes je šel kar v bundici v vrtec in glede na to, da je celo popoldne kar fajn padal sneg in se je ohladilo na 1 stopinjo, ni bilo zastonj, čeprav zjutraj ni hotel oblečt ne bunde niti gumjastih škornjev (pa je potem, ko sem ga prišla iskat, tako veselo skakal po snegu, brozgi in lužah pred vrtcem).

Drugače pa imamo zadnje čase jok ijn stok, izsiljevanje na milijonto potenco. Z možem se nama že fuzla počasi. Najhuje je zjutraj in zvečer - zvečer noče zaspati, zjutraj pa ne vstati in potem se prične dreti in kot mantra pobnavlja: ne grem spat/ne grem v vrtec. No, danes je vsaj pred 21. uro zaspal (potem, ko je 45 minut v eno jokal, da bi še risanke gledal). Res ni prijetno, ko tako trmasto vztraja pri svojem in se dere tudi po 1 uro skupaj, jaz samo čakam, da nam bo kakšna policija pozvonila na vratih user posted image zadnjič sem ga imela tako poln kufer, da sem ga oblečenega nesla pod tuš in lepo stuširala. Seveda je bil šokiran, ampak vsaj nehal se je potem dreti. Ker prej je pa 50 minut kričal, da bi gledal risanke. Upam, da bo tega kričečega obdobja kmalu konec.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 3537
21.10.2011 14:14:41   
zara13
Hola mamike!

Končno je sonček posijal, glede na to kakšno smo imeli včeraj, no vsaj na Gorenjskem je bilo grozno :S

govorilne ure v vrtcu
- smo se dobili v sredo na govorilnih z vzgojiteljicama in socialno delavko. Smo se seveda dogovorili za uvedbo postopka o usmerjanju tako, da bomo definitivno šli v to. Čakalna doba bo sigurno 6 mes, upam, da se ne zavleče še kaj več. Čeprav je rekla psihologinja, ki ga obravnava, da bo pospešila celotno zadevo, me prav zanima koliko časa bo minilo do prve ure s specialnim pedagogom. Sva tudi vprašala sama, če katera izmed njih pozna kakšno dobro specialno pedagoginjo in naj bi bila ena že upokojena pedagoginja, ki še vedno dela in pomaga otrokom tako, da se bomo obrnili nanjo in se dogovorili za kakšen obisk.
Doma sva opazila vedno več motenj oz. stvari za katere najprej misliš, ahh sej tko se igra, oz. je ta naš otrok nekaj posebnega že od rojstva naprej. Ko pa so še vzgojiteljice to omenile, sve se samo pogledala, in sva vedela na kaj misliva oba - Tian ima verjetno motnje avtističnega spektra. Čeprav nama je zdravnica v razvojni pred nekaj časa nazaj rekla, da pa on to sigurno nima, sva sedaj prepričana, da nekaj je na tem. Tako, da ja...bo kar težka sprejeti pa normalno, da se vprašaš kaj groznega sem storila v prejšnjem življenju, da me tkole nekdo kaznuje, nimaš kej, treba je it dalje, na vse možne preiskave, itd...predvsem pa pozitivno naprej!!! Če je to TO, lahko vsaj upam, da ima Aspergerja.

Po službi pa šibava v Celje, jutri imam feštico s sošolkami, se bom vsaj malo odklopila in zažurala, da ne bom o tem razmišljala. Tako...upam, da nisem katero full zamorila, sem vam pač morala povedati.

Vaši sončki, ki so bolni, naj se čim prej pozdravijo & uživajte čez vikend user posted image

(odgovor članu šema)
Neposredna povezava do sporočila: 3538
21.10.2011 14:40:39   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: zara13

Doma sva opazila vedno več motenj oz. stvari za katere najprej misliš, ahh sej tko se igra, oz. je ta naš otrok nekaj posebnega že od rojstva naprej. Ko pa so še vzgojiteljice to omenile, sve se samo pogledala, in sva vedela na kaj misliva oba - Tian ima verjetno motnje avtističnega spektra. Čeprav nama je zdravnica v razvojni pred nekaj časa nazaj rekla, da pa on to sigurno nima, sva sedaj prepričana, da nekaj je na tem. Tako, da ja...bo kar težka sprejeti pa normalno, da se vprašaš kaj groznega sem storila v prejšnjem življenju, da me tkole nekdo kaznuje, nimaš kej, treba je it dalje, na vse možne preiskave, itd...predvsem pa pozitivno naprej!!! Če je to TO, lahko vsaj upam, da ima Aspergerja.

Nikar se ne sprašuj in ne krivi sebe za vse skupaj in ne se psihirat, da te nekdo kaznuje, nekatere stvari so pač nad nami in ne moremo vplivati na njih. verjamem, da je hudo, ko se zaveš, da je pa tvoj otrok "drugačen" od ostalih. 20 let ali pa celo manj nazaj se o takih motnjah sploh ni govorilo, otrok je bil ali "problematičen" ali pa "duševno prizadet" in čao. Drugače pa naj to diagnozo postavi strokovnjak za tovrstne motnje in ne vzgojiteljici, ki "takega otroka še nista videli". Držim pesti, da se dobro izteče, ti pa svetujem, da se morda povežeš s kakšno mamico, ki ima otroka z avtizmom, mislim, da je tudi na RR en tak forum, pa malo poglej. In ko je hudo, kar pridi sem in se izpovej, zato smo tu user posted image

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3539
21.10.2011 15:08:43   
onur
Zara13, samo pozitivno naprej in bo. Vem pa da je na začetku težko, vendar vem, da bosta z možekom zmogla, saj je to vajin sonček. Bi te pa vprašala, če ti ni odveč. Kaj npr. posebnega sta opazila?

Andromeda, trma tudi pri nas sto na uro in tuljenje. Upam, da kmalu mine.

Jaz bi pa tudi sneg, smo imeli smo dež. Danes pa zunaj vozičkali. Petja je bila še danes doma, v ponedeljek pa gre v vrtec. Popoldan gremo do žlahte kakšno rečt.

Neposredna povezava do sporočila: 3540
21.10.2011 15:16:18   
zara13
Hvala Andromeda user posted image

Se bom probala ja čim manj psihirat, ker dobro vem, da to ni dobro pa, da moram bit zdej čist "normalna", da mu bom lahko čim več pomagala. Zdej sem čist skulirana, samo vprašanje je časa, kdaj se bom tist orng zjokala, ker se še nisem. Itak bo pa Tian čutil vse to, če bova midva z mojmu full slabe volje pa tko. Dobro, da se velik pogovarjava. Ha in kaj se je mal prejle zgodilo??? Me kliče gospa iz Centra za avtizem. Sem pač poslala prijavnico in me je poklicala, da mi bo poslala vprašalnik pa prosi, da ga čim prej rešim in pošljem nazaj + da nam bo lahko dala tudi datum za obisk. Pa tko reče, je smo se preselili na novo lokacijo v Celje pa jst vprašam, ja kje pa ste, na Novem trgu (direkt nasproti blokov od mojih staršev)...OMG user posted image   Na tem centru nudijo pomoč pri izobraževanju staršev, organizirajo delavnice za otroke in odrasle, skratka je verjetno dobro urejeno.

Uffff...toliko enih občutkov, ki jih sploh ne znam razložit. Sploh nisem žalostna, kvečjemu pomirjena, se res bedasto sliši, ampak me zgleda še ni čist zadelo. Bo verjetno hudo, ko damo skoz ta pravi pregled pri strokovnjakih.

Neposredna povezava do sporočila: 3541
21.10.2011 15:24:58   
zara13
onur - hvala tudi tebi user posted image

No prvo je itak govor, ampak dobro, pri govoru je itak lahko prej ali kasneje; določene stvari ponavlja, recimo včasih bi lahko 10 min hodil okrog mize, včasih ga to ne zanima, ko je bil manjši se je tko igral z avtomobilčkom, da je vrtel kolesa s prstki, ni ga znal pač pravilno uporabljati, tudi zdej ga nekaj preveč ne zanima, še vedno nosi kakšno stvar v usta (kocke, druge predmete), rad lista kartonke, nikoli ne pomaha ali pokaže s prstkom "to bi imel", pri igri mu manjka domišljija, včasih je hitre jeze, se razburi, če ni po njegovem, recimo flaško je vedno, ko je začel piti, obrnil tako, da je videl najprej številke, zdej pred kratkim sva opazila, da včasih kej pomežikne, ampak ponavadi ko hodi iz dnevne v kuhinjo recimo neko stvar meri s pogledom, recimo hodi in gleda proti tej stvari, obožuje tudi senco svojega telesa in kakšno risanko, kjer se kaj obrača, da leti, ipd...

Verjetno je še kaj...dobro je pa to, da ima občutke, da ga je tudi strah stvari, da občuti če ga zebe, če ga kaj boli, ko pade, to je dober znak, da morda ne gre za tisto najhujšo obliko. Rad se stiska in objema.

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3542
23.10.2011 8:44:49   
Bethany
Oo, Zara! user posted image user posted image Tole tvoje razmišljanje in strah pred drugačnim in nepoznanim je pa čisto upravičen. Vsi tako samoumevno jemljemo zdrave otroke in se sploh ne zavedamo, kakšen zaklad imamo doma, če otrokom fizično in psihično nič posebno ne manjka...

Ne razmišljaj o tem, kaj si se karmi zamerila, ampak raje jemlji tako, da si je vajin Tian vaju zbral za starša z določenim razlogom. Da mu bosta znala pomagati in omogočiti najboljše možno življenje. Tako je to, ponavadi. Imam sestrično, ki ima tudi fantka, eno leto starega, ki tudi razvojno precej zaostaja. Pa si niti ne predstavljam, kaj vse doživlja, ampak je tako fajna, sprejela je dejstvo, da ni "normaln" in zdaj oba z možem delujeta v tej smeri. Fantek si ne bi mogel izbrati boljših staršev... Če me razumeš... Je pa tudi iz Nove vasi, mogoče jo celo poznaš, vsaj na videz, čeprav že nekaj let živi v mb

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3543
23.10.2011 21:36:47   
šema

Nikar se ne sprašuj in ne krivi sebe za vse skupaj in ne se psihirat, da te nekdo kaznuje, nekatere stvari so pač nad nami in ne moremo vplivati na njih. verjamem, da je hudo, ko se zaveš, da je pa tvoj otrok "drugačen" od ostalih. 20 let ali pa celo manj nazaj se o takih motnjah sploh ni govorilo, otrok je bil ali "problematičen" ali pa "duševno prizadet" in čao. Drugače pa naj to diagnozo postavi strokovnjak za tovrstne motnje in ne vzgojiteljici, ki "takega otroka še nista videli". Držim pesti, da se dobro izteče, ti pa svetujem, da se morda povežeš s kakšno mamico, ki ima otroka z avtizmom, mislim, da je tudi na RR en tak forum, pa malo poglej. In ko je hudo, kar pridi sem in se izpovej, zato smo tu user posted image

Dejstvo je, da si vsak želi otroka zdravega tako in drugače.

Pozdravljam pa razmišljanje zare13.
Zelo pohvalno, da ste mnenje vseh v vrtcu sprejeli tako pozitivno. Ponavadi traja, da starš sploh sprejme odstopanje svojega otroka od povprečja. Primerov, ko si starš zatiska oči in čaka na čudež s komentarjem:"Mah, saj bo. Bo pač malo kasneje." je veliko. Namen vseh nas v vrtcu je, da v prvi vrsti otroku nudiš tisto, kar potrebuje. Tega pa ne moreš, če niti ne veš, kaj točno otrok potrebuje, kje potrebuje prilagoditve. Za to potrebuješ svetovanje ustreznega delavca, saj je vsak otrok z motnjo individualen primer. Opaziš odstopanja, spremembe v razvoju, neustrezno reagiranje...vendar pa imaš zvezane roke, če starš postavi zid - z mojim otrokom ni nič narobe.

Sama sem imela to srečo, da sem lahko uživala pozornost otroka z avtizmom. Dal mi je več, kot vsa ostala skupina skupaj. Spomnim se, kako rad je pel, me spremljal s pogledom, vlekel za roko, ko je nekaj hotel. Imel je tudi odločbo o usmerjanju, zato je imel tudi program prilagojen svoji stopnji motnje. Nanj imam same pozitivne spomine.

Malo manj pozitivni pa so bili pri nekem drugem otroku, pri katerem se je ravno tako izkazalo, da kaže znake avtizma. S sodelavko sva najprej čakali z razgovorom, ker je bila mama ravno pred porodom. Ko pa sva razgovor opravili, sva naleteli na neodobravanje staršev. Menili so, da bo otrok pač malo kasneje govoril. Spomnim se, kako težko sem jo obdržala v igralnici, ker je veliko begala, pri dejavnostih ni zmogla sodelovati, fascinirala jo je tekoča voda iz pipe (rok pa si v enem letu ni uspela samostojno umiti). Žalostilo me je, da ji starši ne želijo pomagati, saj bi morali priznati, da je njihov otrok drugačen. Dejstvo pa je, da otroci slej ko prej ne zmorejo slediti tempu. Velikokrat se to zgodi v prvem razredu.
Bravo zara13user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3544
24.10.2011 8:29:42   
onur

IZVIRNO SPOROČILO: šema

Dejstvo je, da si vsak želi otroka zdravega tako in drugače.

Pozdravljam pa razmišljanje zare13.
Zelo pohvalno, da ste mnenje vseh v vrtcu sprejeli tako pozitivno. Ponavadi traja, da starš sploh sprejme odstopanje svojega otroka od povprečja. Primerov, ko si starš zatiska oči in čaka na čudež s komentarjem:"Mah, saj bo. Bo pač malo kasneje." je veliko. Namen vseh nas v vrtcu je, da v prvi vrsti otroku nudiš tisto, kar potrebuje. Tega pa ne moreš, če niti ne veš, kaj točno otrok potrebuje, kje potrebuje prilagoditve. Za to potrebuješ svetovanje ustreznega delavca, saj je vsak otrok z motnjo individualen primer. Opaziš odstopanja, spremembe v razvoju, neustrezno reagiranje...vendar pa imaš zvezane roke, če starš postavi zid - z mojim otrokom ni nič narobe.

Sama sem imela to srečo, da sem lahko uživala pozornost otroka z avtizmom. Dal mi je več, kot vsa ostala skupina skupaj. Spomnim se, kako rad je pel, me spremljal s pogledom, vlekel za roko, ko je nekaj hotel. Imel je tudi odločbo o usmerjanju, zato je imel tudi program prilagojen svoji stopnji motnje. Nanj imam same pozitivne spomine.

Malo manj pozitivni pa so bili pri nekem drugem otroku, pri katerem se je ravno tako izkazalo, da kaže znake avtizma. S sodelavko sva najprej čakali z razgovorom, ker je bila mama ravno pred porodom. Ko pa sva razgovor opravili, sva naleteli na neodobravanje staršev. Menili so, da bo otrok pač malo kasneje govoril. Spomnim se, kako težko sem jo obdržala v igralnici, ker je veliko begala, pri dejavnostih ni zmogla sodelovati, fascinirala jo je tekoča voda iz pipe (rok pa si v enem letu ni uspela samostojno umiti). Žalostilo me je, da ji starši ne želijo pomagati, saj bi morali priznati, da je njihov otrok drugačen. Dejstvo pa je, da otroci slej ko prej ne zmorejo slediti tempu. Velikokrat se to zgodi v prvem razredu.

Dejstvo je težko sprejeti, saj se večkrat ravnamo po družbenih normah normalnosti in ne upoštevamo notranjega jaza. Je pa res lažje ko to sprejmeš in otroku začneš nuditi tisto, kar potrebuje. Je pa težko, težko, če nimaš podpore pa še težje.

Mi smo pa včeraj pohajali pri naših. Smo bili na kosilu. Je bila še sestra z družino. Bilo je super. Tmalemu sem dala provat bučke in je nekaj pojedel (okušamo hrano). Zvečer pa sem mu dala malo kašice, pa je jedel, pa si nisem upala dati več. Samo okušamo zaenkrat. Jutri imamo pregled sečil v bolnišnici, zato držite pesti. Petja pa je šla po nekajdnevnem premoru v vrtec.

(odgovor članu šema)
Neposredna povezava do sporočila: 3545
24.10.2011 9:14:45   
zara13
Jutro mamike!

Še malo poročanja od mene. Čez vikend sem bila v Celju in je bilo prav fletno, sploh na obletnici. Vsaj malo odklopa, no ja sem prišla domov ob 3h zjutraj, kar že dolgo nisem tako pohajala. user posted image Mi je bilo pa fajn, ker sploh nisem razmišljala o teh stvareh, ki se nam bodo sedaj dogajale. Zaenkrat sem to odlično sprejela. Sva bila z mojim skoz na vezi, se velikooo pogovarjava. No ja sej sva se prej tudi, samo vem, da je njemu malo težje, a vseeno, treba se je bodrit pa iz tega izvlečt nekaj pozitivnega.

šema - ja ko so v vrtcu to opazile oz. nama povedale, sva to čist "normalno" sprejela, ker sva te stvari tudi sama opazila. Seveda dava tudi dosti na mnenje bolj usposobljenih delavcev. Midva ga res poznava, ga pa poznajo tudi v vrtcu, saj so 7-8 ur dnevno oni z njim in se z njim ukvarjajo. Res hb, da so fer v vrtcu, tudi ne čutiva nobenih pritiskov, v smislu tega, zdej bi pa Tian mogoče moral zapustiti vrtec oz. ne more biti slediti skupini. Seveda določenih stvari ne počne v skupini, če je pa kakšno petje na programu in glasba, je pa takoj zraven user posted image zatiskamo si lahko vsi oči in pravimo sej bo bolje, sej bo vse osvojil, itd...in kaj če ne bo? Sigurno je bolje, da se čim prej odkrije, neka diagnoza postavi in se dela z njim po programu, ki bo prilagojen njemu in verjamem, da bo odnesel veliko od tega in se naučil nove stvari.

Jutri imamo zopet sestanek v vrtcu, midva bova prinesla vse izvide in vlogo pa iz vrtca bodo izpolnili poročilo in bomo vse skupaj poslali v Kranj na komisijo, da se uvede postopek o usmerjanju.

V soboto smo dobili po pošti tudi res zelo dolg vprašalnik iz Centra za avtizem. Sva reševala sigurno 3 ure skupaj, tako obsežno je to. Pa še trije listi so za vzgojiteljici v vrtcu tako, da bosta danes to že izpolnili in mi jih vrneta jutri. Ko vse skupaj pošljemo nazaj, me bodo poklicali in dogovorili se bomo za obisk. Ponavadi sta dva obiska, najprej nekaj urno opazovanje otroka, na drugem obisku pa intervju s staršema. Ampak mi bomo združili vse v enem obisku, ker je to super, da sta moja starša blizu doma in bomo Tiana pustili v varstvu pri njima, da bova midva nadaljevala z intervjujem. In potem v roku dveh tednov dobimo iz Centra njihovo oceno, ali je ali ni oz. kako kaže. Seveda tisto pravo diagnozo postavi šele dr. Macedoni (o kateri na forumih nisem našla nekih pozitivnih besed user posted image če bo potrebno še kakšno mnenje tujih strokovnjakov, ga bova peljala ven. Vsekakor bova pa morala dobiti informacije o dietah in vitaminih nekje zunaj, saj diet v Sloveniji ne predpisujejo oz. za to ni nihče usposobljen. Katastrofa res! Dve zdravnici sta v Beogradu, ki sta specializirani za to in en zdravnik v Italiji, to je nekak najbližje Sloveniji kar sem našla. Vsi vzorci, ki jih bomo verjetno morali poslati v tujino, se pa pošiljajo v Ameriko ali Avstralijo, nekaj tudi baje na Norveško. Vas bom o vsem obveščala user posted image

Danes bi morali imeti ponoven pregled sluha v LJ pa je včeraj zvečer dobil vročino tako, da bomo pregled prestavili. Je tudi izbruhal večerjo tako, da možno, da je nekaj staknil. Je danes v varstvu pri tašči pa bo kakšen dan kar doma.

To je to..zdej pa šibam delat pa hvala vsem user posted image user posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3546
25.10.2011 11:40:48   
Andromeda
Hello!

Jaz pa trenutno okrevam po neki čudni trebušni virozi, začelo se je v nedeljo zvečer, sem najprej mislila, da sem pojelda preveč francoske solate in nato še pečenega kostanja, me je najprej fajn tiščalo, ko pa se je začelo z obiski wc-ja in sem dobila še vročino, mi je postalo jasno, da je vzrok vsemu neka viroza. Dario je pa že v petek zvečer malce zakuhal in 1x bruhal, potem je bil cel vikend OK, vendar je zelo malo jedel, zato je tudi on doma ostal, no, jutri gre nazaj v vrtec.

IZVIRNO SPOROČILO: šema

Koliko pa je bila stara ta deklica? Res je, da nekateri starši kar nočejo priznati, da z njegovim otrokom pa nekaj ni v redu in mislijo, da le zaostaja v razvoju, verjetno pa sploh nikoli niso slišali, da obstajajo razne motnje kot je npr. avtizem in zelo laično sklepajo, da če se njihov otrok razvija drugače, da je "bebček" in da ga hočejo zdravniki vtakniti v razne zavode za prizadete otroke (moja bivša soseda je tako mislila, dokler ji niso razložili, da avtizem in motnje pozornosti niso isto kot duševna in umska prizadetost).

(odgovor članu šema)
Neposredna povezava do sporočila: 3547
26.10.2011 10:55:40   
zara13
Ojla!

Andromeda, a si bolje? Ja pri meni je bilo čist isto. V ponedeljek popoldan, ko sem se vrnila iz službe, sem bila res čudna pa je moj sklepal, da se kej sekiram zarad Tiana pa sem mu rekla, da ne, da se tko čudno počutim, kot da bom zbolela...in res, čez pol ure sem bila že na WC-ju, bruhala..ma ni da ni. Zvečer sem dobila še malo vročine tko, da sem včeraj ostala še doma. Danes pa že delam. In teh virozic je polno, se kar prenašajo od enega družinskega člana na drugega, vsaj slišala sem za več primerov na Jesenicah.

Mi smo včeraj poslali vprašalnike in čakamo vabilo za prvo srečanje v Centru za avtizem. Včeraj je bil moj na sestanku v vrtcu, da so še skupaj do konca izpolnili vlogo za usmerjanje pa je soc. delavka iz vrtca klicala Tianovo psihologinjo, ki ga obravnava, in jo je tudi vprašala kaj meni o teh avtističnih motnjah zanj pa je rekla psihologinja, da ona še ne bi tko hitro vsega sklepala, saj se pri njemu itak opazi razvojni zaostanek že od začetka in lahko, da morda kaj kaže v tej smeri, vendar znajo te motnje pri nekaterih tudi izzvenet tako, da ni želela čisto nič potrjevat in je rekla, da morda pri njemu sploh ne gre za to. Skratka, bomo videli. Mi se bomo dali pregledati povsod pa, da dobimo neka strokovna mnenja.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 3548
27.10.2011 7:57:56   
Andromeda

Andromeda, a si bolje? Ja pri meni je bilo čist isto.

Evo, danes sem že skoraj stara jst user posted image Me je pa še včeraj malo po trebuhu ščipalo, pa zjutraj sem spet malo vročine imela. Čez dan se je pa stvar končno izboljšala, me je pa nizek pritisk začel dajat in v kombinaciji s tem vremenom je to vse prej kot luštno. Skratka, spet nisem bila za nikamor...eh, jamram kot kaka stara baba user posted image

Dario je Ok, včeraj je šel nazaj v vrtec, zvečer spet noče zaspat pred pol deseto, zjutraj pa jok in stok, vik in krik. No, sedaj se bo ura nazaj na zimski čas prestavila, mogoče bo kaj pomagalo.

Nič, grem po svojih opravkih. In ker mi po 5 dneh spet paše kavica, ekola še eno za vas:

user posted image

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3549
27.10.2011 22:24:40   
onur
Samo na hitro. V torek bili z Vidom na pregledu v bolnišnici. Z ultrazvokom ni nič vidla, da bi bilo kaj narobe s sečili. Dali kri in vodo, izvide dobimo po pošti. Popoldan je pa mene začel martrat želodec. Moj je šel v nočno, še dobro, da je mama prišla tako, da je mama rihtala Vida, tašča je pa Petjo. Ponoči, pa mi je mama porihtala tudi Vida, jaz sem ga samo podojila. Sem bila čisto fuč. V sredo sem bila še gin, danes malo boljše. Je pa tudi včeraj zvečer Petja burhala enkrat, pa taščo je mučil želodec ponoči.

Zara13, držimo pestke.

Mogoče en predlog v razmislek. Glede na to, da smo vse na FB, ne bi tam ustanovile skirvne skupine, da ne bi tukaj lih vsakdo čital, kaj pišemo?

Neposredna povezava do sporočila: 3550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

TOP božične risanke in družinski filmi
Preverite seznam najbolj čarobnih, zabavnih ter smešnih božičnih risank in družinskih filmov, ob katerih boste vsaj za n...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?