šema
|
IZVIRNO SPOROČILO: poli* IZVIRNO SPOROČILO: onur Smo pa že zjutraj imeli opereto, preden je šla v vrtec. Tulila za umret. Meni pa se kar meša ko prične s svojim tuljenjem. A so se zmenle? Naša je bila tudi danes zjutraj grozna. Je začela tulit, ko se je obuvala (menca tolko časa, da se mi rola) in potem je piskala še vse do vrtca (par minut). Letos smo dobili novo pomočnico vzgojiteljice in nismo najbolj zadovoljni. Lanska je bila res super (lahko rečem popolna), pa smo se očitno preveč razvadili. Uglavnem, nobenega stika s starši ni oz. nobena informacija ne pride do nas- ko prideš po otroka te še skoraj pogleda ne . Baje je bilo nekaj grizenja v skupini (Tanja mi je nekaj omenila, ampak niso nje-vsaj mislim), vsake par dni imam polno vrečko mokrih (polulanih) cunj, ker "ni zdržala"- to se lansko leto ni niti 1 zgodilo, sedaj pa redno, ampak pri več otrocih... in BAJE nekateri otroci sploh ne spijo v vrtcu v času, ki je za to namenjen- že nekajkrat je prišla domov in mi od 16:00 rekla, da je utrujena. Ok, nič narobe, če se jim ob dvanajstih ne spi, ampak a mi lahko PROSIM TO POVESTE, KO PRIDEM PO SVOJEGA OTROKA???? phhhhh... jezna! No, drug teden imamo sestanek. Pač, lansko leto nam je vedno povedala, recimo: danes je zelo sodelovala/ je bila žalostna/ se noče igrat, ipd... to pač mene zanima. No pa da ti jaz tole tvojo zadevo razsvetlim še z mojimi očmi (verjetno ne boš našla odgovora zase ampak vseeno). Jaz sem pri mlajših vedno v pogonu, tudi takrat, ko sem bila še pomočnica. V popoldanskem času sem težko imela kake daljše razgovore s starši, saj sem s celotno skupino ostala sama (14 eno oz. dvoletnikov). Moraš vedeti, da ponavadi starši kapljajo drug za drugim in ko se lahko z nekom še pogovarjaš, naslednji že čaka v vrsti, da tudi dobi informacije o svojem otroku, medtem pa v igralnici nastaja "rastur". Otroci neusmerjeni tekajo iz kotička v kotiček, razmetavajo igrače brez nekega interesa in čakajo na tvoje reagiranje pred starši. Jaz sem ta problem reševala tako, da sem staršem že na začetku povedala, da popoldan nimam veliko časa za razgovore, da pa so vabljeni, da si sezujejo čevlje in stopijo v igralnico ter med igro z otroki dobijo več informacij. Tako sem se lahko posvetila otrokom, hkrati, pa sem s starši spregovorila več besed, kot bi jih med vrati. Pa tudi otrokom sem dala jasno vedeti, da čeprav imamo obisk, jim ne dovolim obnašanja za katerega menim, da je neustrezen v skupini - pretepanje, divjanje, metanje igrač ipd. Ponavadi sem morala le reči: "Popolnoma vseeno mi je, če zdajle **** mama stoji v sobi. Jaz tega pa tega ne dovolim, ne glede na to, da je ona tu" , pa naslednjič niso več poskušali, ker jim je bila moja reakcija že znana. (Verjamem pa, da obstajajo tudi cvetke, ki ne vedo, zakaj so v skupini - mam ravno ta čas pri Aljažu eno tako, ko se komaj zadržujem, da ji ne rečem, če se sploh zna igrat z otroki. Vedno je v stoječem položaju, ponavadi daleč stran od otrok...) No, pa še ena iz kontra strani. Dva dni nazaj se je fantek polulal v hlače, ko smo bili na sprehodu do zunanjega igrišča. Imamo ga brez plenice, ker doma že dalj časa pove(?), kdaj ga tišči. Res, da v času, ko smo v igralnici, imaš možnost, da otroka večkrat opomniš, da gre na stranišče. Ampak, če je doma že dalj časa brez, sem sklepala, da tudi zunaj. V glavnem smo pohiteli nato nazaj v vrtec (se pravi, da je bila kompletna skupina prikrajšana za daljšo igro na igrišču), da sem ga šla preobleč. Ugotovim, da nima nogavic. Iščem med našimi "pojerbanimi" stvarmi a nisem našla nobenih. Ker je bilo zunaj toplo sonce, se odločim in ga pustim brez. Mama pa naslednji dan v jutranjem dežurstvu želi pogovor z jutranjo,da zakaj nismo poklicali babico, ki stanuje čisto blizu in bi nam prinesla manjkajočo robo. Epilog dogodka je bil, da sem to mamo poklicala in ji vljudno razložila, da pač jaz ne vem, kdaj je kdo od njenih dosegljiv in da sem pač precenila, da je dovolj toplo, da jo počaka tudi brez nogavičk. Ne bom pisala njenih nadaljnjih komentarjev, ker je brez veze, ker mi je šlo po glavi samo to- MADONA ŽENSKA NIMAMO SAMO TVOJEGA AMPAK ŠE TRINAJST DRUGIH ZRAVEN (in baš nimam časa za take, meni nepomembne zadeve - visenje na telefonu- zapravljat časa, če sama ni toliko, da bi pripravila rezervo ustrezno svojim zahtevam). NO PA SEM DALA IZ SEBE:)
|