Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: nadaklemen Rekla mi je tudi ,da bo čez deset let drogeraš in alkoholik,saj ima nizko samozavest. Mislim, da nimaš kaj razmišljati, ali še hoditi k tej pedopsihiatrinji ali ne. Ko in če bi meni to rekla (imam hiperaktivnega pubertetnika), bi jo jaz najprej vprašala, ali je pedopsihiatrinja ali vedeževalka, potem pa bi vstala, prijela mulca za roke in šla ven. In se nikoli več vrnila. Drugače pa... ja, Ritalin ali Concerta pomagajo, vendar ne vedno in ne vsem. Večini pa. Mojemu pubertetniku so pomagale samo začasno, ko pa se je na njih navadil, pa je, po moji laični oceni in kolikor ga poznam, začel postajati agresiven. In sem mu jih samovoljno ukinila (to namreč z vso pravico lahko naredim). Pri pouku so mu pomagale ravne toliko, da je solidno zdržal prve štiri šolske ure (eventuelno pet, vendar redko), kar pa je bilo, dolgoročno gledano, bolj "golob na strehi", saj ima na višji/predmetni stopnji v OŠ skoraj vsak dan 6 ur in od tega še nemalokrat kakšen dan preduro, kakšen dan pa interesno dejavnost po pouku. Tableto se mu je dovolilo (po nasvetu pedopsihiatrinje) vzeti samo zjutraj, po pouku, doma, pa ne. Rekla je namreč, da so tablete namenjene izključno za v šolo, pa čeprav sem ji povedala, da imamo doma večje probleme z njim, kakor pa učitelji v šoli. Po domače povedano - izvolite pilulo, da bodo imeli učitelji mir pred učencem, s katerim so se dolžni ukvarjati, doma se pa sami je*ite z njim, saj je vaš. No, hvala lepa za tako medikamentalno pomoč, sem si mislila... in zabrisala vse skupaj v kanto. Sedaj pač puberteto guramo brez tablet. Ni luštno, majkumilu, da ni, ampak guramo. Enkrat bo že konec (s puberteto ali pa z mano, nekaj ziher). V šoli ima 5 ur tedensko dodatno učno pomoč specialne pedagoginje, ima predure za dodatno pomoč pri domačih nalogah (katere doma dela tako redko, da bi lahko jaz naredila križec na koledarju, da se je pa tisti dan zgodil čudež), uči se kampanjsko in še to polovično (ima pa prilagojene teste - časovno, prostorsko in oblikovno, vsebinsko pa ne),... hja, no, do 9. razreda je prilezel, kako bo pa naprej, bomo pa videli.
|