Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka In koliko jih poznaš, ki so intenzivno delali na partnerski vezi in odnosih v družini, preden so otroku dali zdravila? Partnerska zveza staršev s hiperaktivnim otrokom je v takšnem primeru že sama po sebi na preizkušnji. In v kolikor gre za dva zdrava, odrasla in odgovorna starša, ni nobene težave. Dovolj je njun medsebojni pogovor, v katerega se občasno (in njegovi starosti ter dojemanju primerno) vključi tudi otroka. Tako ali tako pa otrok k pedopsihiatrinji ne hodi sam, kajne? Moja predpostavka je, da težave otrok izvirajo tudi v veliki meri iz težav, ki jih imajo starši s sabo in med sabo. Tvoja predpostavka bi bila pravilna, v kolikor bi govorili o vedenjsko motenih, nesocializiranih ali podobnih otrocih. Tukaj pa je govora o hiperaktivnih otrocih, tako, da je tvoja predpostavka popolnoma napačna. Kajti če bi držala, bi to pomenilo, da ima večina hiperaktivnih otrok starše z medsebojnimi težavami. Kar pa ni res. IZVIRNO SPOROČILO: Pelin In še to....to kar Miljonarka poudarja kot kao čudežno zdravilo ( obisk psihiatrov, posvečanje otroku, pomoč sebi in posledično drugim....), so zadeve, ki jih velika večina teh staršev naredi najprej...nikogar namreč ne poznam, da bi kar na vrat na nos odhitel k zdravniku in mu naročil, da naj mu baj de uej priskrbi Ritalin, ker je mulo neznosen...No, ker Zemlja vse mogoče nosi, so verjetno kje tudi taki primeri, vendar meni še ni bilo dano srečati nobenega... Tudi meni ne, kajti v Sloveniji se Ritalin dobi samo na recept (dvomim, da je drugje drugače), recept pa dobiš pri zdravniku, v tem primeru pri pedopsihiatru. Poznam kar nekaj staršev hiperaktivnih otrok in nobeden ni dobil Ritalina ob prvem obisku zdravnika. Potrebnih je bilo kar nekaj obiskov, obravnav, posvetov, pogovorov, testov,... preden je dobil recept. IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY Oh mili, zdaj ga pa biksaš. Ne vem ali še nisi bila nikoli v družbi res hiperaktivnega otroka, staršev. Če bi zadeve poznala malo bolj globoko najverjetneje ne bi takih izjav ven dajala. Je pa fajn bit pameten ja, dokler nimaš takega otroka sam. Točno tako. Milijonarka - nimaš primerne izobrazbe, da bi lahko dajala pravilne predpostavke za razloge/vzroke nastanka hiperaktivnosti. Kot alt_ernativo izobrazbi prav tako nimaš ne izkušenj s hiperaktivnimi otroci (oz. z otroci na splošno pač premalo), niti sama nimaš hiperaktivnega otroka, sodeč po tem, kar si do sedaj napisala, pa sklepam, da niti v svoji bližini nimaš nobenega hiperaktivnega otroka oz. starša s hiperaktivnim otrokom. Jaz osebno zato tvoje izjave jemljem izključno kot tvoje nestrokovno, laično mnenje (ki je napačno) in nisem zaradi tega čisto nič prizadeta (še najmanj pa toliko, da bi zato jaz potrebovala 1-letne obiske psihiatra).
< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 24.10.2011 5:54:31 >
|