veselka
|
jutro, tudi tukaj sporočam, da smo 11.10. dobili Gabriela, 3930 g in 55 cm. sem imela babico, ki sem jo želela, ker je takrat ravno delala, tudi šivana nisem bila. je bilo pa precej hitro. nekaj pred 11. uro dopoldne so se mi začeli popadki, najprej na 8 minut, ampak čez pol ure so bili že kar na 4 min. ker je Aurora je spala sem čakala, da je bila okrog ena ura popadkov na 4 minute. vmes je tudi mož prišel domov od zdravnika. pa sva počasi za vsak slučaj spakirala. ker so bili popadki tudi uro kasneje, sva se potem odpravila v porodnišnico, mož je odpeljal Auroro v Lj k moji mami. ker je bila ta dan v porodnišnici kar gužva, sem morala malo počakat, vmes so me dali na ctg, kjer so bili lepi enakomerni popadki, utrip otročka je bil bp. sprejeta sem bila 13.50, odpta 4 cm. potem sem dobila klistir in takrat se je pa spet začelo, da sem vsa pobledela, se začela potit in komaj sem stala na nogah. sicer sem se probala psihično prepričat, da je ok in da je boljše če hodim, kot ležim. potem sem šla še enkrat na ctg, kjer se je že kazalo, da je mali v krizi, odprta sem bila že 6-7 cm. babica je predlagala predretje mehurja, da bi videli v kakšnem stanju je plodovnica, ampak so zaradi zasedenosto operacijske malo počakali. malo pred tretjo sem tako prišla v porodno, kjer pa je vse ful hotro zalaufalo. ful sem se hitro odprla do konca, sicer je bilo kar precej boleče, mehur je sam počil in spet je bila plodovnica mekonijska. no, ob 15.25 je bil Gabriel rojen, povsem naravno, brez sredstev proti bolečini. babica mi je tudi tokrat ohranila presredek. ker pa je bil porod zelo hiter je bil Gabriel ves moder v obraz (podplutbe) in ima še sedaj krvavkaste oči. v glavnem, sedaj sva doma. Gabriel pridno je in spi, čeprav je rabil it pod lučko, ni nič kaj len za jest.