|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
13.10.2011 20:14:03   
lonypg
Srečkanosečka....NS se dela do zač. 14. t. , ne , nisi prepozna, si pa zadni čas ujela vlakuser posted image

Glede poslušanja srčka..pa takle zihr se že sliši...pri 12. t ze že vsem sliši....le vztrajna moraš bit, dovolj olja si daj na trebuh...pa predvsem v spodnjem delu trebuha poslušajod sramne kosti pa do mas 4cm gor...v tem predelu, drugje brezveze , ker ne boš našla...pr men je skoz na istem mestu...rahlo levo skor na sredini...2cm na sramno kostjo:))) KR čas si vzemi..pa poročaj...

PA še nekaj..utrip otroka je zelo hiter..tak da naj te to vodi...sigurna sem, da boš našla:)

(odgovor članu sreckanosecka100)
Neposredna povezava do sporočila: 576
   RE: Majčice 2012
13.10.2011 20:15:19   
ninasiki
ojla punce

se opravičujem ker vdiram v vašo temo in pogovore ampak bi vam rada povedala da prodajam zibelko z posteljnino in baldehinom, banjico za kopanje z stojalom in oblekice (majčke z kratkimi rokavi, hlače in 2 kompletka ter jopico) vem da je prehitro to še za vas, ampak če se katira že zanima so vse info. na ninasiki@gmail.com

želim vam lepo nosečnost in čim manj komplikacij :)

maj je pa itak nejlepši mesec za rodit ;) Majčica 2011

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 577
13.10.2011 20:16:35   
sreckanosecka100
hvala, res si zlatauser posted image user posted image user posted image user posted image . Jaz si nikoli ne dam nobenega olja...bom danes spet poskusila z oljem user posted image in upam, da uspe, drži pesti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 578
14.10.2011 7:39:27   
Jasmina 85
Pozdravljene

kak ste pridne klepetulje, superuser posted image user posted image user posted image

Včeraj sem imela pregled pri ginekologinji, z user posted image  je vse vredu, srčka sem slišala, noseča sem 9/5 tednov. Na nuhalno se bom naročila v ponedeljek.

Novi pdp 14.5.2012, ponovni pregled 15.11.  dobila sem tudi slikici :))))

Glede epiduralne... jaz si bom papirje uredila, odločiš se pa tako med porodom če jo boš imel. Pri prvem porodu sem jo imela, ampak ko so mi kateter vstavili(takrat sediš na postelji) in mi je tako silo naredila sprememba iz ležečega položaja v sedečega, da sem se iz 4 cm odprla do konca in v manj kot 15 min rodila. tako da mi epiduralna niti prav ni prijela.user posted image  Odkrito povedano je hudo, ampak da mi bi nekdo povedal da so  tisti popadki bili"vrhunski" je niti nebi zahtevala. Prvič pač ne veš. Imam lepe spomine na porod, upam da jih bomo sedaj spet imele user posted image . Aja razmišljam pa o porodu v vodi...ima katera izkušnje?

Drugače slabosti so mnogo manjše kot prejšnjih 14 dni, krči so tudi izginiliuser posted image
hrana mi preveč ne diši, kake jogurte, pudinge, mandarine-obožujem po novemuser posted image , juhe... ostalo pa po sili jem. ko pojem je ok, diši mi pa ravno ne.

Lepo user posted image še naprej...

(odgovor članu sreckanosecka100)
Neposredna povezava do sporočila: 579
14.10.2011 13:14:48   
lonypg
Mene je edin pri epiduralni strah, da me ne bi narobe piknili in si lahk hrom...to me najbolj skrbi....

Pa da se pol ne zavleče porod in pogosto morajo vakum uporabit...to pa sem fejst proti....
Je pa tud res, da če se odločiš za EA, moraš najprej zbrta porodnišnico, kjer jo lahko dobiš....ker npr. na Ptuju so jo lani al predlani ukinli..tak da pol sploh vprašanje če bom tja šla...no ultivo pa majo...sam so spet prednosti in pa slabosti tega.....pa ultiva sploh uradno ni veljavna za lajšanje porodnih bolečin...pa malo vpliva na otroka...pri Ea pa do otroka ne pride sredstvo...tak da....prosim za izkušnje, katere ste kaj od tega imele oz. ste se ze z ginekologom o tem pogovarjale..

(odgovor članu Jasmina 85)
Neposredna povezava do sporočila: 580
14.10.2011 15:45:39   
Smrketa3
vidim, da se že pogovarjate o EA; jaz sem oba poroda dala skozi brez EA; prvi je trajal od prebitja mehurja do poroda 2  uri in pol; pri drugem porodu pa slabih 40 minut; ob 7:30 so mi mehur prebili, ob 8:15 sem rodila; torej tudi sedaj bom brez; sej ne boli tako huso, sicer pa ko dobiš user posted image  v naročje, ni nobene bolečine več.....

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 581
14.10.2011 18:37:05   
lonypg
Uhhhhh, ti si ena izmed redkih srečnic..izjema....jaz jih pa veliko poznam, ko so po 11ur rojevale pa vsaka reče NIKOL VEČ BREZ VSEGA...ČE BI VEDLA PREJ....NE BI TAKLE...

(odgovor članu Smrketa3)
Neposredna povezava do sporočila: 582
14.10.2011 18:49:03   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Smrketa3

vidim, da se že pogovarjate o EA; jaz sem oba poroda dala skozi brez EA; prvi je trajal od prebitja mehurja do poroda 2  uri in pol; pri drugem porodu pa slabih 40 minut; ob 7:30 so mi mehur prebili, ob 8:15 sem rodila; torej tudi sedaj bom brez; sej ne boli tako huso, sicer pa ko dobiš user posted image  v naročje, ni nobene bolečine več.....

prvi porod brez vsega dobre 4 urce, drugi dobri 2 urici tudi brez vsega, po prvem sem bila malo boga, po drugem pa bi lahko šla na Triglav user posted image , za tretjega malo razmišljam kako in kaj, ampak nekako se nagibam tudi na "natur" varianto če bo vse ok

(odgovor članu Smrketa3)
  Neposredna povezava do sporočila: 583
14.10.2011 19:22:37   
Smrketa3
IZVIRNO SPOROČILO: lonypg

Uhhhhh, ti si ena izmed redkih srečnic..izjema....jaz jih pa veliko poznam, ko so po 11ur rojevale pa vsaka reče NIKOL VEČ BREZ VSEGA...ČE BI VEDLA PREJ....NE BI TAKLE...

to že ampak ne vem kako bo tokrat sam kljub temu bom brez vsega; jaz poznam punce, ki so po EA jokale kako jih vse boli in šle v drugo rodit brez nič;

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 584
14.10.2011 19:29:48   
Anonimen
Mene pa strašno moti to prepričevanje tistih, ki so za naravni porod, naj ne rodijo z EA, ker je nevarno in ne vem kaj še (pa dejansko predstavlja tako minimalno tveganje, vsakdanje življenje predstavlja precej več tveganj), ali pa kontra, da pa moraš imet EA. Vsaka naj rodi, kakor ji pač paše, ni nobena boljša ali slabša mama (ali ženska) zaradi načina poroda. Jaz zase npr. tudi vem, da se ne bi mantrala z bolečinami, če ni potrebno, če pa kateri to bolj ustreza, me sploh ne moti in s tem ne obremenjujem, k sreči bom pa imela CR in se s temi načini poroda ne rabim obremenjevatuser posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu Smrketa3)
  Neposredna povezava do sporočila: 585
14.10.2011 19:43:41   
čili
Jaz sem rodila prvič v 6-ih urah ( 2 uri intenzivno), drugič v pol ure ( 15 min. intenzivno) user posted image . Me v drugo ni bilo strah poroda , sem  polovico nosečnosti vizualizirala popoln porod in vanj verjela. Zgodil se mi je še bolj popoln porod kot sem pričakovala. Edini zaplet bi bil,če bi mi odtekla voda, ker bi rodila v avtu. Tako pa so mi ga predrli 19. 50. ,rodila po dveh potiskih 20.05 .
Pomoje je veliko odvisno od strahu in pripravljenosti na porod...
Boli ,boli ko svina ( pardon izrazu ). Ampak bolj ko boli, bližje si trenutku, ko boš stisnil v naročje tako težko pričakovano dete.In takoj ko se dete rodi bolečina izgine.
Upam, da bo šlo vse po pričakovanjih in bo smejalni plin moj prijatelj  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Smrketa3)
Neposredna povezava do sporočila: 586
14.10.2011 19:51:55   
čili
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Mene pa strašno moti to prepričevanje tistih, ki so za naravni porod, naj ne rodijo z EA, ker je nevarno in ne vem kaj še (pa dejansko predstavlja tako minimalno tveganje, vsakdanje življenje predstavlja precej več tveganj), ali pa kontra, da pa moraš imet EA. Vsaka naj rodi, kakor ji pač paše, ni nobena boljša ali slabša mama (ali ženska) zaradi načina poroda. Jaz zase npr. tudi vem, da se ne bi mantrala z bolečinami, če ni potrebno, če pa kateri to bolj ustreza, me sploh ne moti in s tem ne obremenjujem, k sreči bom pa imela CR in se s temi načini poroda ne rabim obremenjevatuser posted image

S tem se zelo strinjam, vsaka stvar ima pluse in minuse...
Najbolje se je o vsem fino informirat, podučit,izobrazit ( čimbolj na široko) in iz tega potem izluščit najboljšo stvar zase. Ni pravil in vsaka ženska in vsak porod je zgodba zase.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 587
14.10.2011 20:18:06   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: čili

S tem se zelo strinjam, vsaka stvar ima pluse in minuse...
Najbolje se je o vsem fino informirat, podučit,izobrazit ( čimbolj na široko) in iz tega potem izluščit najboljšo stvar zase. Ni pravil in vsaka ženska in vsak porod je zgodba zase.

Se podpišem pod tvoj zaključekuser posted image user posted image

(odgovor članu čili)
  Neposredna povezava do sporočila: 588
14.10.2011 21:37:17   
simonmojca
Čer

madonca smo že deleč user posted image se že menm o načino poroda user posted image

jaz sem v prvo rodila brez vsega, no ja seveda smejalni plin je zakon user posted image
je pa od prihoda v porodnišnico do poroda minilo 2,5huser posted image
od predrtja mehurja do poroda 1h - bilo bi še hitreje sam so čakali na novo smeno ponoč in so me malo dle matrali
samo se je splačalo, ker nova smena je bila carska, zakon, vse samo najbolše in lahko samo upam, da v drugo tudi dobim to babco user posted image

Tudi zdaj bom brez, ker bo šlo verjetno tudi tok hitr + to, da zdaj vem kaj pričakovat in se lahko na to bolje pripravim user posted image
je pa res kot je rekla čili - boli ko svi.a user posted image ampak se pol vse poplača z vsako sekundo življenja tega malega zaklada user posted image

vsaka naj vzame tisto za kar misli, da je sposobna in moje mnenje je - če je panika pa režite, naredite kar je treba user posted image

nočko punce

<3 Matija 16.11.2010 <3
<3 Martin 05.06.2012 <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 589
14.10.2011 23:09:39   
Anonimen

k sreči bom pa imela CR in se s temi načini poroda ne rabim obremenjevatuser posted image

Kako pa veš, da boš imela CR? Jaz ga bom mogoče tudi imela, slišala sem, da je tudi zelo visoka dioptrija lahko razlog za cr. Ali kdo ve, kako je s tem? Jaz imam res zelo visoko dioptrijo. Si pa ne želim ravno cr, ker je to le operacija, kjer te fajn prerežejo, fajn šivajo in dolgo časa rabiš, da spet lahko normalno dviguješ stvari in se premikaš, ne moreš telovadit... Moja mama je imela za mene cr in ima na trebuhu ogromno brazgotino. Jaz nisem bila nikoli šivana, ampak mi je neprijetna že sama misel na to, da bi morala biti.
Hkrati imam pa zelo nizek prag za bolečino. So me že m. grozno bolele in cel kup nevšečnosti sem imela povezanih s hudimi bolečinami ob m., tako da ne vem, kako bom prenesla porod. Si pa želim, da bi šlo čimbolj naravno, ne bom vnaprej nič paničarla in nič preveč brala o tem. Sem slišala, da naj bi čaj iz listov malin zelo skrajšal porod in omilil bolečine. Če je res kaj na tem, ga bom jaz, ko bo čas za to, pila na hektolitreuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 590
14.10.2011 23:11:34   
biba_leze*
EA: v prvo sem jo imela in tudi sedaj jo bom vzela. Takrat so mi dali umetne popadke, ker sem imela nujen porod zaradi krvavitve (se mi je odluščila posteljica) ob 8h zjutraj (prijeli so že ful kmalu), rodila sem pa šele ob 16h, za EA sem prosila po dveh urah. Tudi brez EA nisem smela hodit, ker vsakič ko sem se zmaknila sem zakrvavela, ko pa sem dobila EA je bil pravi raj. Še na koncu so mi jo dodali, v bistvu pol ure pred samim iztisom, zaradi tega pa nisem imela nobenih ekstra posegov (nič vakumskega), še rezana nisem bila nič. Tako da jo sedaj tudi vzamem 

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 591
15.10.2011 11:22:11   
Anonimen

k sreči bom pa imela CR in se s temi načini poroda ne rabim obremenjevatuser posted image

Kako pa veš, da boš imela CR? Jaz ga bom mogoče tudi imela, slišala sem, da je tudi zelo visoka dioptrija lahko razlog za cr. Ali kdo ve, kako je s tem? Jaz imam res zelo visoko dioptrijo. Si pa ne želim ravno cr, ker je to le operacija, kjer te fajn prerežejo, fajn šivajo in dolgo časa rabiš, da spet lahko normalno dviguješ stvari in se premikaš, ne moreš telovadit... Moja mama je imela za mene cr in ima na trebuhu ogromno brazgotino. Jaz nisem bila nikoli šivana, ampak mi je neprijetna že sama misel na to, da bi morala biti.
Hkrati imam pa zelo nizek prag za bolečino. So me že m. grozno bolele in cel kup nevšečnosti sem imela povezanih s hudimi bolečinami ob m., tako da ne vem, kako bom prenesla porod. Si pa želim, da bi šlo čimbolj naravno, ne bom vnaprej nič paničarla in nič preveč brala o tem. Sem slišala, da naj bi čaj iz listov malin zelo skrajšal porod in omilil bolečine. Če je res kaj na tem, ga bom jaz, ko bo čas za to, pila na hektolitreuser posted image

Imela sem ga že prvič in ga lahko imam drugič, če želim.
Dandanes delajo CR malo drugače kot včasih, brazgotina je manj vidna in vrežejo vodoravno, tik nad sramnimi dlakami, tako da se npr. v kopalkah sploh ne vidi. Moja črta je dolga kakih 10 cm in čisto zbledela, se sploh ne vidi, razen če veš, da je tam. Tudi okrevanje ni tako zelo dolgo, vsaj pri meni ni bilo, je pa res, da malo dlje paziš pri dvigovanju ... ampak jaz sem vse to vzela z veseljem v zakup, ker sem si želela CR (imela pa sem ga zaradi medenične vstave).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 592
15.10.2011 14:30:26   
martka
tudi jaz sem pila malinov čajuser posted image , hodila sem tudi na akupunkturouser posted image
to pred drugim porodom... trajal je 40minut vse skupaj. NISEM DOVOLILA predrtja mehurja, rodila sem stoje (no, v bistvu kleče in roke ovite okoli moževega vratu).  ko se v fazi iztisa sam predre plodov ovoj, otročka kar nekako odplakne ven. je boljš na mokro, kot na suhouser posted image

prvi porod pa je trajal 25minut. ultra ekspers. seveda tudi brez predrtja mehurja!

tretje? nekako v tem stilu-upamuser posted image

< Sporočilo je popravil martka -- 15.10.2011 14:32:26 >

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 593
15.10.2011 15:04:02   
13baby
ojla naj se vam še jaz pridružim....

rok imam 21.52012,nevem še kaj nuhalno pa imam 9.11....
mojim težavam pa kr ni konca zato bi prosla če ima katera iste težave...namreč v 8 tedno so mi ugotovili nosečniško sladkorno tako da sedaj si sama merim sladkor in imam dieto,oglavnem jem samo sadje in še to kislo in zelenjavo in pusto meso ,brez soli ,nič sladkega...se pa povsakem obroku stroko vsaj pol ure sprehajam da imam sladkor nekje 5.4 zgornja meja je pa 6.5...predvsem me zanima če katera ve kakšne posledice so lahko to za otroka in kaj je najbolje jesti da imaš normalen sladkor ....

hvala vam za informacije in upam da mi bo katera pomagala ko saj vete me kr strah da nebi bilo z bebico kaj narobe.....

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 594
15.10.2011 15:41:27   
nincika
Pozdravljene čvekice,

končno sem toliko pri sebi, da se vam lahk malo oglasim...v sredo zvečer, potem, ko sem vam pisala, me je začela kuhati še vročina, in sem ponoči čist zbolela, tako da celo noč nisem spala in se zjutraj s težavo zvlekla k zdravniku. Diagnoza: angina, zdravimo jo z Hiconcilom na 8 ur, za zbijanje vročine Lekadol.user posted image K sreči se mi stanje izboljšuje kr hitro, že včeraj nisem imela več vročine, danes že imam toliko energije, da sem lahko zlikala perilo, ker so bile omare čisto prazneuser posted image

Berem, da se tudi vi že ubadate rojevanjem...jaz ne vem kaj naj...Imela sem za moje pojme kr težak porod, od razpoka mehurja pa do konca sicer 7 ur, s samo svojimi popadki in z normalnim odpiranjem, vendar peklenskima zadnjima dvema urama, ko se mi je moja pupa nekje zataknila in nisem smela pritiskati, medtem ko so slavni popadki tiščavniki vztrajno hoteli pomagat otroka iztisniti veni!! Mislila sem, da me bo ven obrnilo in takrat sem si obljubila, da brez epiduralne ne bo šlo v drugo. Komaj zdaj sem slišala tudi za Ultivo, v katero se še nisem najbolj poglobila in bi bilo res super, če jo je katera že imela, da bi se oglasila z izkušnjami... Imajo to možnost v vseh porodnišnicah?

(odgovor članu 13baby)
Neposredna povezava do sporočila: 595
15.10.2011 19:23:53   
Anonimen
13baby pohvalno, da se tako paziš na prehrano!

drugače pa, če prav razumem, imaš sladkor v mejah normale in ga kontroliraš. torej ni panike. v kolikor ti bo začel uhajati izpod nadzora, ti bodo dali insulin, ki ti bo še bolj pomagal uravnavati sladkor v krvi.

negativnih vplivov na otroka ni.

bi pa bili, če bi imela konstantno povišano raven krvnega sladkorja (eden bolj pogostih pojavov je povečan trebušček, ker mora otroček sam proizvajati insulin...).

torej: zdrava prehrana, redno gibanje, sproščanje pa bo vse okej. pa redni posveti pri diabetiku.

sama sem šla 1. nosečnost čez z zdravo prehrano, z otročkom je okej. 2. nosečnost sem bila na insulinu. mali je tudi okej.

mogoče edino to, če bi se ti proti koncu nosečnosti višala vsebnost sladkorja, bi otrok po porodu lahko imel šok zaradi pomanjkanja sladkorja - zato mu v tem primeru dajo glukozo.

(odgovor članu 13baby)
  Neposredna povezava do sporočila: 596
16.10.2011 14:53:57   
hana82
Naj se jaz malo pokomentiram to EA oz brez EA -
tudi moje mnenje je "kakor komu drago" oz. naj se še malo popravim "kakor bo nanesel slučaj", saj tudi če si srčno želiš EA in si prepričan,da jo boš vzel, se lahko zgodi, da je ne dobiš - ali zato ker ni anestezista na voljo,ali ker tvoja kri ni čist uredu ali zaradi hitrega poteka poroda.

Sama sem jo v prvo imela in bila z njo zelo zadovoljna. Porod je od prvega popadka in do izstisa trajal 5ur. Med vstavljanjem je anastezistka imela kar nekaj težav zaradi maščobnih blazinic, ki so se mi naredile med nosečnostjouser posted image in je morala postopek ponoviti,tudi bolelo me je precej in pa enkrat sem imela občutek, da mi nekaj kaplja na stegna - zdravnica mi je rekla, da sem samo zelo prestrašena. EA mi je prijela 100% in zadnjo uro sem lahko počivala ter se pripravljala na iztis. Menda nastane problem, če ne pritiskaš na pravi način. Za naslednjič nisem prepričana, ali bo dovolj časa, da jo dobim, zato me je tega poroda ful bolj strah.
Mi je pa še ena stvar fejst pomagala, vso pot do porodnišnice in med porodom sem si v glavi ponavljala - "moj prod bo potekal hitro in brez težav". In je resuser posted image , bil je popoln, vse kar sem si zaželela sem dobila, še pravega porodničarja in pa najlepšega user posted image . Sem brala,da nas je kar nekaj mamic iz 2009 - bravo za nasuser posted image .

Berem tudi, da ste vse že imele pregled, jaz na prvega še čakam, ga imam šele v petek,PDP naj bi bil po izračunu nekje okoli 26.5., vendar so mi začeli ob jutrih prsti na rokah otekat, prstana kar ne dobim dol. Zato mislim, da jih bom obiskala malo prej.
Zdaj v drugo imam ogromen trebuh, že zdaj me vsi pogruntajo, da semuser posted image . Se še kateri to dogaja? Malo imam celo na sumu, da morda ni samo en. Ima katera izkušnje z dvojčki?

LP souser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 597
16.10.2011 15:20:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: hana82
Sem brala,da nas je kar nekaj mamic iz 2009 - bravo za nasuser posted image .

Berem tudi, da ste vse že imele pregled, jaz na prvega še čakam, ga imam šele v petek,PDP naj bi bil po izračunu nekje okoli 26.5., vendar so mi začeli ob jutrih prsti na rokah otekat, prstana kar ne dobim dol. Zato mislim, da jih bom obiskala malo prej.
Zdaj v drugo imam ogromen trebuh, že zdaj me vsi pogruntajo, da semuser posted image . Se še kateri to dogaja? Malo imam celo na sumu, da morda ni samo en. Ima katera izkušnje z dvojčki?

LP souser posted image

Jaz imam PDP 22. 5., pa se mi tudi malo že pozna, prvič se mi je začelo komaj pri kakih 4 mesecih, zdaj sem komaj pri 2 mesecih. Menda je običajno, da se drugič prej pozna kot prvič. Ampak medtem ko sem prvič komaj čakala, da se mi bo začelo kaj poznat, sem sedaj v drugo upala, da se mi čim dlje ne bouser posted image Skratka, mogoče se bo tudi vidlo malo prej, kot si želim, ker sem namreč hotela, da to kake 3 mesece ostane skrivnost, če ne kar 4.

A si želiš imet dvojčke? Mogoče tudi zato tako vidiš vse skupajuser posted image No, če si jih želiš, upam da jih boš tudi dobilauser posted image

Kakih posebnih izkušenj z dvojčki sicer nimam, pravijo pa dostikrat, da je tem mamicam še bolj slabo. Ko sem vidla od enega  kolega punco proti koncu user posted image z dvojčki (in rodila jih je le teden dni pred PDP, kar je pravi dosežek), sem mislila, uf to pa je hudo, tega mi ni trebauser posted image V glavnem, ni mogla niti vstat s postelje sama, it v avto, nič ... je komaj čakala na popadkeuser posted image

(odgovor članu hana82)
  Neposredna povezava do sporočila: 598
16.10.2011 19:53:37   
martka
da pokomentiram tole z dvojčki. moja prijateljica ima dvojčici. nosečnost je preživela ob gradnji hiše, brez najmanjših slabosti, trebuh je bil prav luštno mali-za dvojčke-ni bil niti tak kot pri kateri z enim... rodila je dva dni pred rokom, naravno, deklici dolgi 48cm in 49cm, težki 2800 in 2900. torej... ni pravila o slabostih ali velikosti trebuha. velikost trebuha pri meni pa takole: v prvo ga je bilo skoraj nič- saj sem morala decembra odpirat bundo in kazat trebuh, da so mi verjeli, da sploh sem nosečka (imela sem rok 26.12 in rodila 16.12), v drugo smo staršem povedali v 18tednu, takrat se mi še ni poznalo, potem pa je začel bušček rasti, sedaj pa se mi tudi še prav nič ne pozna-HB-saj bi rada čimdlje zadržala to zase. kar se pa tiče mojih slabosti pa je malenkost malenkost boljeuser posted image .
vsem lep večer, čau

< Sporočilo je popravil martka -- 16.10.2011 19:55:26 >

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 599
16.10.2011 20:17:43   
SilberMond
meni pa teče 10.teden in se mi buši mal kr pozna. bom mogla kake hlače kupt, ker večinoma imam samo kavbojke in samo še 1 lahko oblečem pa še to me proti koncu dneva tiščijo (12h v kavbojkah)...ne vem sicer kako hitro naj bi se trebuh dejansko poznal, sm 1.user posted image . tko da js prav dolgo zgleda ne bom mogla več skrivati. sicer so me ene sodelovke itak že pogruntale. šefica je bla pa fuuuul vesela k sm ji povedala, jutri zvem kako se je/bo odločila direktorca: ali mi bodo podaljšali ali pa z januarjem brez službe...we'll see. pa lahko noč :)

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?