tassika
|
No da še jaz povem mojo zgodbo. JAz sem leta 2009 šla na zunanji obrat in ni bilo tako hudo. Šla sem zato, ker sem imela namen rodit v LJ. V LJ porodnišnici,če je otrok z ritko dol, pomeni, da ima nogice pred obrazom in če imaš dovolj široke boke, nisi ekstremno suh, dajo rodit naravno. V porodni sobi imaš ful osebja, porodničarja, anestazista (če bi bilo nujno treba delat CR) mislim da dve babici in pediatra - ene 5 oseb za preventivo. Z nogicami naprej nikoli ne rodiš naravno, vedno je CR. Glede obrata pa tako. Šla sem v KR porodnišnico, ker iamjo boljši procent. Moja je bila vedno v istem položaju z ritko dol, glavo mi je tiščala v desna rebra, po ZO se ni obrnila nazaj, tako, da ta trditev ne drži. No tam dobivaš 3 dni neke obliže, za mehčanje maternične stene - da je obrat uspešnejši in da manj boli. Po obratu en dan ne smeš sedet, ali hodit ali ležat, da se otrok vsidra z glavico dol. No jaz sem 1t po obratu rodila, samo ga ne krivim, ker sem imela že prej skrajšan maternični vrat in lijakaste oblike (od 24t naprej), pa tudi počivala nisem. SEm prišla v torek iz porodnišnice in sem v čet pospravila generalno celo kuhinjo , tako da mislim, da sem sama kriva. JE bila pa porod hiter in vse je bilo ok. Popkovina 1x zavita okoli, ampak tega spet ne pripisujem ZO, ker poznam veliko punc, ki je imelo enako, pa niso bile na obratu. Če bo sedaj enako stanje, se bom ponovno odločila za ZO, ker ni tak bav bav kot pišejo. Upam, da sem kateri vsaj malo pomagala.