|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2011
18.8.2011 17:36:49   
spominčica
IZVIRNO SPOROČILO: Edinka

Aja, vidim da se vse precej odločate za nakup novih vozičkov. Midva sva se odločila za rabljenega, pa mi vsakega pred nosom prodajo. user posted image No, takega kot sva si izbrala. Pa še nekaj me zanima. Ima katera izkušnje s PP GT3? Me zanimajo predvsem slabe strani, opevajo ga že tako dovolj. user posted image

Pa da se še malo pohvalim. Sem zdaj na dobra +2 kg od začetka nosečnosti. Sicer je bilo prej nekaj odvečne podlage, ampak sem vesela, da niso šle kile v nebo. user posted image

Tudi mi2 sva se sprva odločila za rabljen voziček, samo kaj ko so bili vsi tisti, ki so mi bili všeč tako daleč da me na koncu pride isto.

(odgovor članu Edinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3426
18.8.2011 20:11:26   
Natka23
rodit bom šla kar v ce

kompletek
nekaj že imam, nekaj grem kupit septembra, drugače pa kupujem št 56, ker ne računam, da bom rodila pred rokom, oz dala sem si cilj 20.11, res res najkasneje 25.11, kljub temu da imam rok 11.11user posted image user posted image Me je izučilouser posted image

(odgovor članu spominčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3427
18.8.2011 21:20:12   
Rakica7
Hej, souser posted image .

Redni pregled za mano. Vse ok, čeprav mi trebuh full otrdeva, še posebej, ko sem več kot 8h v službi. Ampak G ni nobene bolniške predlagala, tako da delam dalje, pa bom videla, koliko časa še.

IZVIRNO SPOROČILO: Edinka

Mi je pa G priporočala oz. svetovala, naj se pri naslednjem pregledu odločim za samoplačniški UZ. Je še kateri?

Naslednji teden me čaka injekcija zaradi moje krvne skupine, naslednji pregled pa je 12.9.

Edinka, jaz sem danes dobila injekcijo Roghana (al kako se že reče user posted image ), ker sem Rh-. Nič posebnega, ležiš na boku in ti počasi vbrizgajo v ritno mišico user posted image . Pol je sicer rekla, da moram še ene pol ure počakat, če bom imela kakšno reakcijo, ampak nisem imela nobene. Itak sem imela po tem pregled. Na pregledu sem se pa z G zmenila, da pridem čez 3 tedne k njej v samoplačniško na UZ za pregled rasti ploda. To naj bi včasih še zavarovalnica krila, samo v našem zdravstvenem domu nimajo več te politike, tako da si ga moram plačati sama (50 EUR!). Ampak, ok, bom vsaj videla malega.

Tako da 8. 9. imam UZ za rast ploda, 16 9. pa redni pregled.

Uživajte, pa tiste, ki ste v službi, probajte delati čim manj user posted image .

Lp

(odgovor članu Edinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3428
19.8.2011 8:30:12   
Tjasa27
oj!

tudi za mano je pregled. bejbi je že vedno z ritjo dol, prav g da ima še čas. kao pri prvorodkah naj bi se obrnili do 30 tedna, pri drugo pa lahko celo do 36. me je pa zelo presenetilo oz. šokiralo, da če je z ritjo dol da ne delajo cr ampak greš rodit!!!! to me je pa res groza. no ampak moja g je prepričana da se bo obrnila in se bova o tem pogovarjali naslednjič. čeprav jz pa nisem več tok zihr. in včeri me je resno zagrabila panika. ok za cr bi se že sprijaznila ampak rojevanje z ritko naprej.... a mogoče katera ve kako to zgleda? a kje drugje mogoče delajo cr v takem primeru (pa samo v lj ne?)

drugače mi je pa vzela še bris na streptokok, v torek bodo izvidi in se bo tud po tem odločila kako vodit naprej. če je pozitiven mi bo zarad prejšnjega prezgodnjega poroda dala inekcije za razvoj pljučk, če pa negativen pa ne. to je to. jz sam upam da se bejbi odloči čimdalj ostat notri, pa da se vendarle obrne.

naslednji pregled 15.9.

lp

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Rakica7)
Neposredna povezava do sporočila: 3429
19.8.2011 8:52:14   
Natka23
OJ!

Tjaša27 moj je obrjen z nogicam naprej, tudi če se zdaj obrne do pregleda ne bom vedla, ker po resnic, men se skoz zdi, da ima močnejše brce zgoraj, kjer bi naj roke bileuser posted image user posted image Tak da sem čist zmedena od ugibanja ali se je, opažama, pa neprijetno bolečino spodaj, mogoče je res krivo tiščanje nogic dol kot je rekla Guser posted image user posted image Upam, da se ti obrneuser posted image user posted image Ker mislim, da nobena ne bi bila vesela rojevanja z cr(sploh če imaš še enega otroka doma, se mi zdi, da bo moja prva pikica, potem prikrajšana zelo), pa tudi ta porod ne poznam -z nogami naprejuser posted image

SAVINJČANJKE se bomo kaj menile za kavico????

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 3430
19.8.2011 9:04:24   
lananai
Tjasa27, še se ima čas obrnit. Naš se je dober teden nazaj. In ni bilo prijetno. Cel dan si je časa vzel in mi je trebuh tako v vse smeri raztegovalo, da me je ob določenih gibih prav bolelo. In naslednji dan... kot da ni bilo nič. Pa še na pregledu naslednji dan mi je potrdila, da je že z glavico dol obrnjen, tako da ena skrb manj. Sem pa mislila, da se ne upajo naravnega poroda izpeljat, če je otrok narobe obrnjen. Kaj pa zunanji obrat, v primeru, da se ti ne obrne? Si kaj o tem razmišljala?

kavica user posted image - sem za, zdej smo sigurno 1 mesec doma user posted image . Povejte, kdaj imate večina čas.

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 3431
19.8.2011 9:06:43   
Natka23
IZVIRNO SPOROČILO: lananai

kavica user posted image - sem za, zdej smo sigurno 1 mesec doma user posted image . Povejte, kdaj imate večina čas.

Zarad mene lahko drug teden sreda, čet, pet, bom pa imela z sabo svojo pupouser posted image user posted image Pa tudi mesto je lahko istouser posted image

položaj dojenčka men pa samo dol tišči, res upam, da se obrne, večina časa pozabim, kak je na stvari, ko se pa spomnim me pa mal grabiuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Natka23 -- 19.8.2011 9:10:46 >

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 3432
19.8.2011 9:09:06   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: Natka23

Zarad mene lahko drug teden sreda, čet, pet, bom pa imela z sabo svojo pupouser posted image user posted image Pa tudi mesto je lahko istouser posted image

Meni je kul za vse dneve.

(odgovor članu Natka23)
Neposredna povezava do sporočila: 3433
19.8.2011 9:25:24   
Natka23

IZVIRNO SPOROČILO: Natka23

Meni je kul za vse dneve.

Sem npaisala še na fb,, pa da vidmouser posted image user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 3434
19.8.2011 9:26:36   
Tjasa27
lananai - sem razmišljala ja o zunanjem obratu ampak mi je g rekla, da če ima otrok ves čas v trebuhu eno in isto pozo mu taka poza odgovarja in zunanji obrat nima smisla, ker se bo takoj obrnil nazaj. pa odkrito rečeno me je strah, da mi ga na zavozlajo s popokovino user posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 3435
19.8.2011 9:26:39   
twiggi
sama sicer ne občutim ne vem kako močnih gibov, brc, zaradi spredaj ležeče posteljice. jih pa čutim v spodnjem delu trebuha in nikoli oz. zelo redko nad popekom in zgornjim delom trebuha. me pa skoz dol tišči in tudi boli pod trebuhom. sem zadnjič to omenila G in je rekla da ne nosim nizko ( kar me je na začetku skrbelo ) in da je možno da me boli zaradi tega ker je z nogicami dol obrnjen in me tja brca. imam pa močne bolečine v spodnjem delu trebuha ( kot nekakšno raztezanje ) ponoči. tako da se vsakokrat zbudim ko se obrnem iz enega boka na drugi bok. 

Najin mali se nama pridruži 11.11.2011 !

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 3436
19.8.2011 9:29:59   
twiggi
zunanji obrat: tako kot CR ima tudi ta svoje negativne lastnosti. ena večjih je ta da se otročeku lahko ovije okrog vratu popkovnina. ko sem mojemu to omenila je rekel da se naj kr za CR odločim. sama sem tudi bolj za to varianto. čeprav vem da je tudi tu riziko. ampak sem raje nekaj dni več v P, kot pa da je z malim kaj narobe zaradi ovite popkovnine. ne predstavljam pa si da bi morala rodtiti malega z ritko naprej. user posted image user posted image user posted image

Najin mali se nama pridruži 11.11.2011 !

(odgovor članu twiggi)
Neposredna povezava do sporočila: 3437
19.8.2011 9:38:56   
Zojatisa
Sem za kavico ampak četrtek ne morem!
lp

(odgovor članu twiggi)
Neposredna povezava do sporočila: 3438
19.8.2011 9:45:32   
_betty_
Sem vas na hitro preletela, pa da še malo pokomentiram.

Porodnišnica; prvič rodila v Postojni in bom tudi tokrat in sicer zato ker mi je najbližja. Pa še moje mnenje. Babce in ginekologi so super, nad sestrami pa nisem bila ravno navdušena. Jaz nisem imela nobenih težav, pupa je bila pridna, sem polno dojila, ampak v primeru zvonenja so bile grozno nejavolne in so zavijale z očmi. Res niso bile kaj prida (razen svetlih izjem). Bilo je nekaj govora o hrani, pa ste Postojno zelo pohvalile. Jaz sem bila lačna!!!! Še dobro da sem imela ogromno drobiža in sem spodaj spraznila vse avtomate s hrano user posted image (do drugega dneva obiskov ko so mi seveda prinesli).

Kompletek za iz porodnišnice; kupila včeraj in sicer nekaj št. 52 (žabice ker se ful raztegnejo in bodi) nekaj pa 56 (hlače in jopico).

Rh-; tudi jaz sem Rh-. Glede na to, da je Rh- tudi moj partner, mi inekcije niso niti omenili. Hočem samo reč, da vprašajte partnerja po krvni skupini. Mogoče inekcija sploh ni potrebna?

(odgovor članu twiggi)
Neposredna povezava do sporočila: 3439
19.8.2011 10:05:27   
malanovinka
zdravo, najprej malo pokomentiram....

porodnišnica: namen imam roditi v postojni, mi je najbližje (če izvzamem izolo obe sta oddaljeni od mojega doma enako), ginkologa imam v postojni, in še vedno jo vsi pohvalijo.... tako da moje izkušnje sporočim čez 10 tednov :)

obrat: meni je moj g rekel, daima čas do 36 tedna ter da naj ne bom v strahu.... bomo videli 31 kaj je novega.... čutim pa še vedno brcike čist dol nizko, včasih pa se zgodi tudi da čutim tako od nogic kot od rokic in sicer kar po celotnem trebuhu... zanimiv občutek :)

oblekice: jaz imam namen kupiti 56 za domov, drugače pa pol garderobe 56 polovico pa 62. zadnjič sem bila v babycentru in sem kupila body št 62 kateri zgelda tako majhen, da me je skoraj strah, da bo premajhen.... žabice 62 pa so gromozansko velike :) sem pa ugotovila, da bomo potrebovali tudi kombinezonček... razmišljam o številki, saj bi ga rada porabila vse do aprila - oziroma dokler bo potrebno.... a bo št. 72 v redu ali je že prevelika????

kilogrami: jaz sem že na plus 10.... pa še od prej jih imam malo - kar nekaj preveč, tako da me je kar groza kaj še bo v teh dveh mesecih.... pravijo da gredo zdaj nahitreje gor.....

zanima me kao boste ve uredile otroško sobo?? jaz se nagibam k stenskim nalepkam. rada bi tom in jerryja pa ga nikakor ne dobim nikjer.... oz našla sem ga na ebaju vendar ima zelo lepo ceno....
http://www.ebay.com/itm/TOM-AND-JERRY-GIANT-WALL-DECAL-/400205118560?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d2e157c60

a mi lahko katera pomaga če je že kje zasledila??

pa še eno vprašanje.... povsod zasledim, daimamo zdaj največje prsi in najbolj polne.... meni se pa žal niso še nič povečale.... še vedno nosim vse stare modrčke - eden mi je še celo malo prevelik :) pa merila sem obseg in je vse še vedno takšno kot prej..... kako je pa kaj z vami?? najbolj me je strah, da ne bi to vplivalo na mleko.... nekako si ne predstavljam, da ga ne bi imela...

lep vroč dan :)

(odgovor članu _betty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3440
19.8.2011 10:10:57   
_betty_
Zdaj se bom pa še malo raspisala. Tjasa27: sem ti hotela poslat ZS o porodu z ritko (medenična vstava) pa bo mogoče prišlo še kateri prav. Tiste, ki to ne zanima pa preskočite. 

Moja teta je rodila prvo punčko z nogicami naprej, drugo pa normalen porod. Ne glede na to, da je bil drugi porod (ker naj bi bil lažji) normalen, je rekla da sta bila poroda povsem primerljiva. Drugi nič hitrejši ali manj boleč. Nekje sem slišala, da je porod z ritko primerljiv porodu z nogicami in tako zaradi njenih besed temu nisem posvečala neke posebne pozornosti. Moja pupa je menda od samega začetka sedela na ritki. Ne vem točno v katerem tednu sem šla na zunanji obrat. Kolikor sem brala so obrati različni. Na tem forumu je ena (tassika), ki se je spominajm iz predlanskih novemberk in je pravtako imela zunanji obrat (vem pa da je pisala o bivanju v bolnišnici dva-tri dni, mehčanju maternice...predvidevam da bo sama povedala kaj več o tem, je pa obrat uspel). Baje, da obstaja nevarnost prezgodnjega poroda oz. da ti z obračanjem vse skupaj preveč zmehčajo in tako sprožijo porod. Meni so rekli, da bodo probali, ne bodo pa pretiravali. Zjutraj sem šla v porodnišnico, poskušali so obrnit otroka (precej boli), pupa se seveda ni dala in sem šla po par urnem opazovanju popoldan domov. Par dni pred rokom sem v slabih pol ure porodne popolnoma naravno rodila zdravo punčko. Res exspres. Kasneje so povedali, da če predvidevajo da je otrok lažji od 3,5 kg, se odločijo za naravni porod. Si pod stalim nadzorom in kakor gre karkoli narobe ti naredijo CR. Če se ne motim, imaš pa tudi to pravico, da se sama odločiš za CR. To je moja zgodba. Lepšega in krajšega poroda si nebi mogla predstavljat niti v sanjah in sem presrečna da za opcijo da bi se lahko odločila za CR sploh nisem vedela, kajti v nasprotnem primeru...bi se mogoče odločila. Naj pa še enkrat povdarim da je to moja zgodba. Mogoče kateri pomaga.

(odgovor članu _betty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3441
19.8.2011 10:12:12   
tassika
No da še jaz povem mojo zgodbo. JAz sem leta 2009 šla na zunanji obrat in ni bilo tako hudo. Šla sem zato, ker sem imela namen rodit v LJ. V LJ porodnišnici,če je otrok z ritko dol, pomeni, da ima nogice pred obrazom in če imaš dovolj široke boke, nisi ekstremno suh, dajo rodit naravno. V porodni sobi imaš ful osebja, porodničarja, anestazista (če bi bilo nujno treba delat CR) mislim da dve babici in pediatra - ene 5 oseb za preventivo. Z nogicami naprej nikoli ne rodiš naravno, vedno je CR.
Glede obrata pa tako. Šla sem v KR porodnišnico, ker iamjo boljši procent. Moja je bila vedno v istem položaju z ritko dol, glavo mi je tiščala v desna rebra, po ZO se ni obrnila nazaj, tako, da ta trditev ne drži. No tam dobivaš 3 dni neke obliže, za mehčanje maternične stene - da je obrat uspešnejši in da manj boli. Po obratu en dan ne smeš sedet, ali hodit ali ležat, da se otrok vsidra z glavico dol. No jaz sem 1t po obratu rodila, samo ga ne krivim, ker sem imela že prej skrajšan maternični vrat in lijakaste oblike (od 24t naprej), pa tudi počivala nisem. SEm prišla v torek iz porodnišnice in sem v čet pospravila generalno celo kuhinjouser posted image , tako da mislim, da sem sama kriva. JE bila pa porod hiter in vse je bilo ok. Popkovina 1x zavita okoli, ampak tega spet ne pripisujem ZO, ker poznam veliko punc, ki je imelo enako, pa niso bile na obratu.

Če bo sedaj enako stanje, se bom ponovno odločila za ZO, ker ni tak bav bav kot pišejo. Upam, da sem kateri vsaj malo pomagala.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu twiggi)
Neposredna povezava do sporočila: 3442
19.8.2011 10:17:31   
tassika
Betty sva zgleda pisali istočasnouser posted image

No jaz imam informacijo, da z nogicami naprej ne rojevaš naravno, bi mogla malo preštudirat. Tak obrat, kot ga opisuješ delajo v LJ. Zjutraj prideš, probajo in greš. Bolj boli in niso tako uspešni. V KR pa si notri ca 5 dni in dobivaš zdravila. Jaz še vedno mislim, da če bi počivala ne bi prej rodila. Obrat pa v KR delajo med 35 in 36t, meni je zmanjkalo par dni do 37t, pa bi rodila donošenega otročka. Tako sva imeli diagnozo nedonošenčka, pa tamali nič ne fali, je večji gavnar kot polovica ostalih, ki jih poznamuser posted image

Aja za LJ sem jaz slišala, da ne dovolijo, da se sam odločiš, ampak če precenijo greš rodit, ker so usposobljeni za take porode. V manjših porodnišnicah pa imaš izbiro, če to še velja.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3443
19.8.2011 10:18:01   
_betty_
malanovinka; meni se zdi, da so kombinezončki že tako vsi nekoliko večji, zato bi jaz vzela manjšo številko (ne večjo kot 68). Itak bo pozimi pod kombinezončkom oblečen nekoliko več kot naprimer marca ali aprila. Za mleko naj te ne skrbi. Prsi niso noben pokazatelj. Tudi jaz prvo nosečnost (niti to drugo) nisem kupila nobenega novega modrčka-so mi namreč vsi prav, pa sem imela mleka za izvoz user posted image .

(odgovor članu _betty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3444
19.8.2011 10:23:13   
_betty_
tassika; verjetno sva res pisali istočasno user posted image . Meni so v Po rekli (že po porodu) da bi se lahko odločila. Teto, ki je sem jo omenila (da je rodila z nogicami naprej) ima otroke stare že več kot 15 let, tako da ne vem če je tak naraven porod še možen. Ja, v petnajstih letih se marsikaj spremeni user posted image .

(odgovor članu _betty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3445
19.8.2011 10:46:39   
tassika
evo našla malo člankov:
http://www.zurnal24.si/ko-se-dojencek-rodi-z-nogami-naprej-clanek-13253

http://med.over.net/za_bolnike/mosko_zensko_zdravje/zensko_zdravje.php?full=1&id=19991&title=Medeni__na_vstava_ploda_in_zunanji_obrat__ZO__na_glavico

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu _betty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3446
19.8.2011 10:47:35   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: malanovinka

pa še eno vprašanje.... povsod zasledim, daimamo zdaj največje prsi in najbolj polne.... meni se pa žal niso še nič povečale.... še vedno nosim vse stare modrčke - eden mi je še celo malo prevelik :) pa merila sem obseg in je vse še vedno takšno kot prej..... kako je pa kaj z vami?? najbolj me je strah, da ne bi to vplivalo na mleko.... nekako si ne predstavljam, da ga ne bi imela...

Ne sekiraj se glede tega. Meni se v prvi nosečnosti niso niti malo povečale, ko sem pa začela dojiti, oz. ko je mleko priteklo, so se mi pa samo za 1 številko povečale, pa sem normalno dojila. Tako da to nima nobenega vpliva na mleko.

(odgovor članu malanovinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3447
19.8.2011 10:51:08   
Natka23

IZVIRNO SPOROČILO: twiggi

sama sicer ne občutim ne vem kako močnih gibov, brc, zaradi spredaj ležeče posteljice. jih pa čutim v spodnjem delu trebuha in nikoli oz. zelo redko nad popekom in zgornjim delom trebuha. me pa skoz dol tišči in tudi boli pod trebuhom. sem zadnjič to omenila G in je rekla da ne nosim nizko ( kar me je na začetku skrbelo ) in da je možno da me boli zaradi tega ker je z nogicami dol obrnjen in me tja brca. imam pa močne bolečine v spodnjem delu trebuha ( kot nekakšno raztezanje ) ponoči. tako da se vsakokrat zbudim ko se obrnem iz enega boka na drugi bok.

Očitno imava podobno zgodbouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu twiggi)
Neposredna povezava do sporočila: 3448
19.8.2011 10:51:55   
Natka23

IZVIRNO SPOROČILO: Zojatisa

Sem za kavico ampak četrtek ne morem!
lp

je padla sreda na koncu ob 9ih

(odgovor članu Zojatisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3449
19.8.2011 10:53:29   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Z nogicami naprej nikoli ne rodiš naravno, vedno je CR.

Moja kolegica je rodila januarja v Lj z nogicami naprej. Prvega pa z rito. Verjetno je pa zato naravno rodila z nogicami naprej, ker ji je doma odtekla voda, ko so prišli pa reševalci ponjo, je ena nogica že gledala ven in ni bilo možnosti CR. Takoj so ji rekli - nimamo kaj, kar bo, pa bo z otročkom. Ko je prišla v P je v 15ih minutah rodila. Na srečo je njen dojenček takoj zadihal, tako da je bilo vse ok.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Nenavadno rojstvo dojenčka v plodov...
Poglejte si ta resnično neverjeten posnetek rojstva novorojenčka, ki sladko spi v ovojih, kot da bi bil še v maternici!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?