![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE? 18.7.2011 8:03:48
|
|
|
|
CariSSa10
|
hej punce oprostite ker se komaj zdaj oglašam ampak rabla sma čas za sebe in nisem nič kaj hodla na forum. mi je že tak blo dovolj hudo. res vam hvala za vse spodbudne besede! zdaj sem se vrnila v službo in spet na stare 'tire'... janchek81 zanimalo te je kak se je zgodilo...še meni ni jasno kaj si naj mislim. super sem se počutla(razen utrujenosti in jutranje slabosti pa bolečih prsi itd)..imela sem prvi pregled.zdravnica mi je rekla da je vse ok da vidi utripe(jaz jih slišala nisem, ampak mi je blo prelepo že videt malo pikico, sem si mislila da pač ma aparat na tiho..no kaj bom jaz kljubovala zdravnici?!)...torej vesela prinesem slikico domov z vsemi napotnicami...čez 2 dni (!) v službi ko grem na wc opazim rjav izcedek..kličem zdravnico, mi reče da je to od odnosov.pa ji povem da sma nazadnje mela pred 3 dnevi..pa reče da to ni nič takega.no zvečer pa se je izcedek vedno bolj spreminjal v krvavega.takoj sem šla na gineko oddelek in tam me pregleda dežurni zdravnik, ki pove zalostno novico, da žal ne vidi utripov, da je glede na to da sem jaz v 8 tednu, plod premali.kaže, da je star 6 tednov, torej se je pred 2 tedni nehal razvijat!..da je že posteljica deformirana in se vidi da jo telo iztiska proti materničnem vratu..meni ni blo nič jasno...kak, če mam slikico izpred dveh dnevov? ko me začne vpraševat če sem sploh bla na pregledu pri ginekologinji in mu pokažem materinsko knjižico samo vtihne.valda ne bo govoril proti svoji 'kolegici'...v glavnem so me sprejeli in so se začele muke. jaz nisem občutljiva ampak kake so to ble bolečine-res ne privoščim nobeni. v bistvu sem to morala 'porodit'...no po mučni noči, se je ob 5ih zjutraj zgodilo kaj se je moglo..na srečo je šlo vse ven-nisem rabla na abrazijo.dobila sem še 2 injekciji za krčenje maternice, da se je čimveč iztisnilo in sem šla domov...kličem svojo ginekologinjo in ji povem kaj je blo, pa reče sestra da tak ne bi mogli nič pomagat da naj pridem z odpustnico...no k njej ne grem. sem zamenjala ginekologinjo in sem pri drugi naročena v začetku avgusta... sej vem da zdravnica ni kliva. se je to zgodilo, ker se je moglo.vrjetno okvara ploda itd..jaz to vse razumem. ampak res mi ni jasno...ne verjamem da bi si zmislila da sliši utripe, če jih ne bi bilo?! ne vem res ne......v glavnem to je za mano..so mi svetovali da na to 'pozabim ' kolko bom lahko, da mi preveč ne vpliva na psiho....sem pozitivna....bo v drugič uspelo!!!! pardon če sem vas zdaj zamorila... lep dan vsem
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE? 18.7.2011 10:13:32
|
|
|
|
Janchek81
|
CariSSa10 tole je pa res vse skupaj čudno ... ma če ne bi videla utripa ne bi rekla, da ga vidi, ne vem kako je s tem 'slišati' utrip, ker pri meni se je samo videlo da je srček, da se premika, slišali smo ga šele zdaj na nuhalni. Res mi je hudo zate ... obenem pa ti pa sporočam, da je bolš, da se je to pri teh tednih zgodilo in ne kasneje, ker je potem toliko bolj hudo vem, pa da je že zdaj hudo, ko izgubiš malo pikico Ti le optimistično naprej ... imaš pa eno dobro stvar, da ni bilo potrebne abrazije in poizkusita že lahko ta mesec, če ti delajo abrazijo moraš vsaj 3 počakati zaradi odebelitve sluznice. Jaz ti želim veliko sreče, da čimprej zagledata ponovno in da se tokrat vse srečno izteče .....
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE? 18.7.2011 11:17:53
|
|
|
|
CariSSa10
|
HVALA Janchek81 za vse spodbudne besede.sej druga kot pozitiva nama ne ostane. res mi ni jasno. ampak je že moglo tak bit...res mam miljon vprašanj zakaj glih jaz pa še res nisem tak stara, pa zakaj glih prvič ko si še bolj ves v pričakovanju itd..ampak probam odmislit.. zdaj čakam da pride M, pol pa spet superca da je z tvojo bebico vse ok.... uživaj kot nosečka...se je vido spol na NS?
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE? 18.7.2011 11:56:26
|
|
|
|
Janchek81
|
CariSSa10 ja tud jaz sem se takrat spraševala take in drugačne stvari, samo ... nikoli ne boš dobila odgovora, na žalost čeprou pravjo, da neki slabga je vedno za neki dobr ... pa zgleda, da je že za naja pač tako moglo biti Jaz upam, da vama hitre uspe in da se boš lahko veselila nove in da boš lahko uživala v njej .... čeprav jaz zaenkrat še ne morem Spol se je pomoje videl ja, ker mi je delala še 3D ampak me sploh ni zanimalo, ker me je trenutno zanimalo samo, če je z otrokom vse ok ... pomoje nekje v drugi morfologiji bojm pa že vprašala ..edino če me bojo same vprašale potem bom rekla, če se vidi da povedo Pridna bodi, pozitivno naprej in glavo pokonci ...
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE? 18.7.2011 19:25:50
|
|
|
|
Jassika
|
carissa čutim s teboj. Evo, na žalost tudi ti NE predstvljam si, kako so lahko v 2 dneh dali 2 tako različne informacije Mislim eden od teh G je malo čuden? NE vem, no tut jst si ne predstavljam da bi ti G rekla, da vidi utripe če jih ne bi bilo! PA saj ti to nič ne pomaga zdaj.... Upam in želim ti, da čimprej zagledaš in da donosiš zdravega . Verjamem, da te še letos čaka sreča v obliki . janchek tebi pa hvala za čestitke. Kot sem rekla, si sploh ne upam veselit... pa tudi nimam nekega filinga, da sem ker je slaba izkušnja še tako sveža, da se res sploh ne morem sprostit in veselit! tare me, da sva mogoče počakal premalo časa, da je test pozitiven še od prej... 100 in 1 skrb... Eh, pa saj imam 25. 6 pregled, do takrat pa ne bom mirna. Upam le, da se bo takrat že videl , če bo seveda vse v redu. Pri sinku sem bila 6t 3d, pa je bilo že vse vidno in tudi se je slišal, ker imajo dober UZ in se sliši.... V vsakem primeru bom sporočila kako in kaj. Drugače pa vsem hvala za čestitke, uapm le, da se vaš optimizem uresniči Pa da ne pozabim... vsem ki ste dočakale zoprno en velik in držim pesti za v avgustu!
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE? 19.7.2011 6:58:46
|
|
|
|
Janchek81
|
Jassika čist vem kako se počutiš in da se ne moraš še veseliti .. ampak lej, jst sm si tko rekla, kakor nam je pač namenjeno, al se bomo FUL sekirale al pa nič bo pomoje isto se iztekl .. vem pa, da veliko stvari izhaja iz podzavesti drugače pa v katerem tednu boš 25.6.? Veš kaj mi je zelo čudno, da si bila prvič noseča 6t in 3 dni in si kar vedela spol????? A je sploh to mogoče? U/bistvu probi se čim bolj sprostit, možgane dat na off,... itak pa sej kmal se bo začenjala utrujenost pa boš večinoma mislila na postlo in kako bi ajčkala Želim ti velik sreče .. kdaj imaš rok? Lepo bodita z in merkaj nase ....
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE? 19.7.2011 16:15:23
|
|
|
|
Jassika
|
janchek najprej hvala za vzpodbudne besede! Da bi le bila utrujena in vsa paf, nima veze, samo da je OK - nimam nič proti! Drugač sem pa mogoče mal smotan napisala - pr sineku, ki ga mam doma (1,5 leta) se je v 6 tednu že videl in slišal srček. Spol se pa ni še videl, kje pa... Še na nuhalni mi ni hotla povedat, je rekla da se ne vidi, tko da smo zvedli na morfologiji Pa tebi enako nazaj, čim bolj miren čas do morfologije in potem čim več uživanja ob dejstvu, da bo zdrav!!
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE? 19.7.2011 20:36:13
|
|
|
|
vesica
|
punce živjo sem rekla da vam sporočim HSC je opravljen naj bi bilo vse v najlepšem stanju samo kar je bilo je bilo to da maternice nisem imela v pravilni legi in obliki ampak so mi to takoj popravili in postavili na mesto,doktor mi je rekel da včasih je dovolj tudi milimetrček da zaradi tega ne uspe. no sedaj lahko samo še čakava in upava da nam do septembra uspe ker če ne moram iti še na laparoskopijo drugače kako ste ve ? močno držim pesti za vse nas skupaj in da bo čim več NOVEMU BOJU NAPROTI GREMO ...
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE? 19.7.2011 22:03:39
|
|
|
|
mladika
|
Zdravo! Upam,da me še niste pozabile... no vglavnem midva sva se učiraj po 10 dneh vrnila z dopusta,kjer je blo ful lepo,imela sva se prekrasno,sam za moje pojme čist prekratko,bi bla jst po cel mesec na morju Jst sem "morsko" M že pregnala,tako da sva v novem boju,9.8. je pa ne pričakujem... Katte zate mi je pa ful hudo,jst upam da si testek prezgodi delala,dokler ne pride je vedno upanje.Vedi da sem ful stiskala pestke zate,pa tut za vse ostale. Carissa zate mi je tut hudo,take stvari se nam ne bi smele dogajat... ti pošiljam . Jassika za in da bo preostalih 8 mesecev minilo hitro in brez težav!!
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE? 20.7.2011 7:17:40
|
|
|
|
Katte
|
vesica, za uspešen HSG. Zdaj ti ne uide. Držim pesti, da bo do septembra. mladika, dobrodošla nazaj. Itak, da te nismo pozabile . , da je že šla, če je že morala sploh priti. Upam, da te 9.8. sploh ne najde. Na dopustu si si nabrala moči, zdaj pa spet veselo na delo in v nove boje. Moje še vedno ni. No, saj so bili vsi O test negativni. Pa tudi po tem po mojem nisem imela O. Sumim, da ta krog sploh nisem ovulirala. Prebrala sem, da v primeru, če nimaš O, lahko zaradi pomanjkanja progesterona estrogen zelo naraste in imaš potem ful močne znake, ki so kot PMS oz. nosečniški. Moje prsi so še vedno večje in občutljive, občasno mi je še slabo. Po mojem je to zaradi neravnovesja hormonov. nisem, ker traja to že tako dolgo, da bi bil sigurno test pozitiven. Sicer bom test delala še v petek oz. čez vikend, če še vedno ne pride, ampak tudi slučajno ne upam na v tem krogu. Samo naj že enkrat pride, ker se prej še pri G ne morem naročiti!
Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013). First loss in May 2014, at 6+2 wks. Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015. 2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks. 3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks. Still hoping.
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 20.7.2011 7:19:03
|
|
|
|
Katte
|
< Sporočilo je popravil Katte -- 20.7.2011 7:21:47 >
Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013). First loss in May 2014, at 6+2 wks. Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015. 2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks. 3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks. Still hoping.
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 20.7.2011 13:26:52
|
|
|
|
vesica
|
Katte- upam da ti zamuja z razlogom in da se razveseliš , mi žal še vedno nisva slončkala ker naj nebi smela 3dni pa še potem sem 3dni krvavela tako da nam ni in ni uspelo,danes je en teden že tako da bo skrajni čas .
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE? 20.7.2011 14:03:19
|
|
|
|
crtek
|
Evo mene nazaj čebelica1984 kako je s tvojim dragim? kakšno izboljšanje? js sm bla pred 4meseci na "letnem remontu" pri G in sem ji takrat povedala, da načrutjem , pa da naj mi kaj svetuje...zato mi je takrat nardila tudi UZ in me fuuuul natančno pregledala in mi rekla, da je z mano vse v najlepšem redu, mi je povedala da mam jajčnike normalno velike, da so jajcevodi prosti, sm pa takrat še jemala tabletke, tko da mi ni mogla nič povedat o sluznici, ma je rekla, da ko se odločim, folno kislino 3mesce prej, neham s tabletkami in da provamo lahko takoj, da ni nič treba čakat. In to je to....tko da se nič ne sekiram, če se ni primlo u prvo....sm pa razmišljala o krvomočnici, ker sm tolko časa jemala tabletke, da mam vrjetno tudi js stanjšano sluznico....buuu....ma sej nevem...bom počakala še kšn mesec preden se bom začela žiucirat se mi pa zdi čudno to, da sm mela tokrat samo 2dni nekaj krvi, pol pa par dni smo nek izcedek...ko sm jemala tabletke je bla 3dni konkretno, pol pa 1dan malo izcedka....kaj je to normalno? Katte upam, da bo in ne ... za ostale pa držim pesti in upam, da bo se čimprej pokaže , srečkam nosečkam pa želim prijetno in zdrave .
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE? 22.7.2011 10:55:21
|
|
|
|
Katte
|
Hvala za držanje pesti, punce. Upam, da jih boste spet držale v avgustu. Moja je namreč končno prišla. Z današnjim dnem grem pozitivno v nov krog.
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 22.7.2011 10:56:13
|
|
|
|
Katte
|
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE? 22.7.2011 11:20:33
|
|
|
|
lluna
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katte Hvala za držanje pesti, punce. Upam, da jih boste spet držale v avgustu. Moja je namreč končno prišla. Z današnjim dnem grem pozitivno v nov krog. Katte, , žal mi je, da je prišla, sem pa vesela, da greš pozitivno naprej! Tudi moja se že najavlja, vendar moram priznati, da ta krog nisem posebej razočarana.. no ja, upam le, da nisem že nekoliko otopela ... Vsem, ki smo jo dočakale torej za naslednji krog!
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE? 22.7.2011 11:56:58
|
|
|
|
Hope_80
|
Lepo pozdravljene vse, ki se trudite za . Sem nova na forumu in ker imam tudi sama veliko željo po sem se vam pridružila. Pri nas sedaj poskušamo šele 3 mesec, ampak sem ob vsaki zelo razočarana. Tako, da vas resnično občudujem vse, ki se trudite že dalj časa. Ker kot vidim po sebi, je to resnično velik stres. Kako vam uspe obvladovati situacijo, da zdržite? Bi pa imela še eno vprašanje.... Ker je partner avtoprevoznik in ga včasih tudi po cel teden ni doma, me zanima ali mislite, da imam zato ker ne redno, manj možnosti za . Mogoče je vprašanje malo čudno, ampak res se sprašujem ali bo ob takem ritmu sploh možno . Želim vam veliko sreče, in čim manj skrbi.
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE? 22.7.2011 12:09:44
|
|
|
|
Janchek81
|
Hope_80 pozdravljena in dobrodošla na forumu ... Lahko ti odgovorim na zastavljeno vrašanje glede tega, da je tvoj avtoprevoznik in da ne tako pogosto. Nama je uspelo, ko sva v aprilu samo 1x in sem odmislila in rekla 'saj ta mesec pa 100% ne bo uspelo' in bila v pričakovanju in je ni bilo ... in upam, da tako ustane do nekje konec januarja oz. sredine Tako, da če zadaneš prave dneve ti lahko uspe .. drugače pa lahko to preizkusiš z O testi ali pa si meriš BT ... želim ti veliko sreče in da kmalu zagledaš
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE? 22.7.2011 12:26:53
|
|
|
|
Katte
|
lluna - objemček od tvoje sotrpinke. Dobrodošla, Hope_80. Kako zdržim krog za krogom... čisto preprosto, vsak krog gledam kot nov začetek. So vsakič znova slabi in dobri dnevi, obupovanje in upanje. Po drugi strani pa tudi malo otopiš, kot je rekla že lluna. Glede odsotnosti tvojega dragega - samo približno morata zadeti plodni čas (pred O). Plavalčki itak preživijo tudi tri dni ali več, če boš O ravno takrat, ko tvojega ne bo. Pa srečno.
< Sporočilo je popravil Katte -- 22.7.2011 12:30:29 >
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 22.7.2011 12:32:36
|
|
|
|
Katte
|
| |